Πόσο θα διαρκέσει ο σκληρός σας δίσκος;

Θάνατος, φόροι και σφάλματα στο σκληρό δίσκο: τίποτα άλλο δεν είναι σίγουρο. Τουλάχιστον, έτσι θα το έβαλε ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν, αν έζησε και για να είναι τύπος πληροφορικής. Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με το πρώτο ακόμη, η αποθήκευση στο cloud για τη συνείδηση ​​είναι ακόμα σαν μερικά χρόνια. Όσον αφορά τους φόρους, οι κριτικές λογισμικού λογισμικού μας μπορούν να μειώσουν τους πόνους της προσθήκης και της αφαίρεσης. Αυτό το άρθρο, ωστόσο, αφορά τον ψεκασμό σκληρών δίσκων.


Η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι η πρόβλεψη μιας κατάρρευσης του σκληρού δίσκου είναι ένα λάθος. Το πιο αληθινό πράγμα που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι όλοι οι σκληροί δίσκοι πηγαίνουν kerplooey, τελικά. Όσο νομίζετε ότι το νέο SSD είναι άθραυστο, η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό σας (ούτε έχει ποτέ, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ιστορία μας του σκληρού δίσκου).

Ερχόμενοι, θα σας δώσουμε τα στατιστικά στοιχεία και, στη συνέχεια, θα σας προσφέρουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς να αναγνωρίσετε την επικείμενη έκρηξη του σκληρού σας δίσκου σε φλόγες (ελπίζουμε υπερβολικά) Θα επισημάνουμε επίσης τη σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας προτού τα πράγματα φτάσουν τόσο μακριά.

Μπορείτε να μεταβείτε στην καλύτερη συλλογή αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, εάν έχετε ήδη αποφασίσει ότι η τύχη δεν είναι το καλύτερο μοντέλο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για εσάς. Αν είστε τυχερός, θα συζητήσουμε επίσης την ανάκτηση δεδομένων σε περίπτωση αποτυχίας του σκληρού σας δίσκου, αντλώντας έμπνευση από τον καλύτερο οδηγό λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.

Ποσοστά αποτυχίας σκληρού δίσκου

Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά αστοχίας του σκληρού δίσκου. Τα πιο ολοκληρωμένα δεδομένα, τα οποία αρέσει σε όλους, συντάσσονται από το Backblaze. Τα αποτελέσματα της μελέτης, αν και τακτοποιημένα, παρέχουν μια πολύ περιορισμένη απάντηση στο ερώτημα του πόσο θα διαρκέσει ο σκληρός σας δίσκος.

Η μελέτη Backblaze ξεκίνησε το 2013 και τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αναφέρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018. Οι αναλυτές παρακολουθούν τα ποσοστά αστοχίας πολλών διαφορετικών εμπορικών σημάτων και μοντέλων, συνολικά πάνω από 90.000 μονάδες δίσκων σε όλες.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, από τον Απρίλιο του 2013 έως το τέλος του 2017, το μέσο ετήσιο ποσοστό αποτυχίας για τους σκληρούς δίσκους ανέρχεται σε δύο τοις εκατό. Τα ποσοστά αποτυχίας ήταν ασυνεπή σε διάφορα μοντέλα, με την HGST, θυγατρική της Western Digital, να βάζει τους καλύτερους αριθμούς με μονάδα 4TB: 130 αποτυχίες κατά τη διάρκεια 8,7 εκατομμυρίων ημερών οδήγησης για ένα ελάχιστο ποσοστό αποτυχίας 0,54%.

Τα χειρότερα ποσοστά αναφέρθηκαν από δύο μοντέλα Seagate στο 15,34% και 29,08% (άλλα μοντέλα Seagate είχαν πολύ καλύτερη απόδοση).

Υπάρχουν μερικά προβλήματα με τη μελέτη όσον αφορά την πρόβλεψη της πιθανότητας αστοχίας του δικού σας σκληρού δίσκου. Για ένα, οι μονάδες Backblaze περιστρέφονται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων με υπερυψωμένα δάπεδα, ασφαλή ράφια, συστήματα HVAC και κλιματικούς ελέγχους. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από μια επιφάνεια εργασίας γεμάτη κάτω από το γραφείο σας, απορροφώντας τις κλωτσιές σας και αναπνέοντας νιφάδες από το νεκρό δέρμα σας.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι το Backblaze χρησιμοποιεί μόνο HDD στα κέντρα δεδομένων του, ενώ οι σημερινοί φορητοί υπολογιστές και smartphone, καθώς και όλο και περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές, χρησιμοποιούν SSD. Οι SSD χρησιμοποιούν chip για αποθήκευση δεδομένων, καθιστώντας τα πολύ πιο αξιόπιστα από τα HDD, τα οποία χρησιμοποιούν περιστρεφόμενες πιατέλες και μηχανικούς βραχίονες που είναι επιρρεπείς σε θραύση.

Υπήρξαν μερικές μελέτες για SSD, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες από αυτές βασίζονται και σε δοκιμές κέντρων δεδομένων. Ένα από τα πιο γνωστά διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Google, στο οποίο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι SSD έπρεπε να αντικατασταθούν περίπου 25 τοις εκατό λιγότερο συχνά από τους σκληρούς δίσκους. Ωστόσο, ενώ διήρκεσε περισσότερο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι SSD υπέφεραν από υψηλότερα ποσοστά σφαλμάτων δεδομένων.

Αυτό συμβαδίζει κυρίως με αυτά που λέει το Network World σχετικά με το θέμα, δηλαδή ότι οι SSD καταναλωτών έχουν ετήσια ποσοστά αποτυχίας κάτω του ενός τοις εκατό. Εάν είστε χρήστης οικιακού υπολογιστή, τότε η πιθανότητα να μην αποτύχει το SSD σας είναι μεγαλύτερη από 99 τοις εκατό.

Εάν είστε επαγγελματίας πληροφορικής που είναι υπεύθυνος για την προστασία πολύτιμων επιχειρηματικών δεδομένων, τότε ο στόχος σας είναι πιθανώς ένα σημάδι πέντε ωρών λειτουργίας (99,999 τοις εκατό). Σε αυτήν την περίπτωση, ένα κλάσμα ποσοστού αποτυχίας πιθανώς μοιάζει με το τέλος του κόσμου.

Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει ο σκληρός δίσκος σας. Έχει παρατηρηθεί γενικά ότι εάν ο σκληρός δίσκος σας πρόκειται να αποτύχει, αυτή η αποτυχία θα συμβεί είτε στις πρώτες μέρες της ζωής του σκληρού δίσκου είτε μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Οι πρώτες αστοχίες οφείλονται σε ελαττώματα του κατασκευαστή, τα οποία μερικές φορές το κάνουν μετά από δοκιμές QA. Οι καθυστερημένες αστοχίες οφείλονται σε φυσιολογική φθορά.

Για τους περισσότερους χρήστες οικιακού υπολογιστή, είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξετε να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον υπολογιστή σας πριν από τη διακοπή λειτουργίας του δίσκου σας. Και πάλι, θα μπορούσατε να είστε ένας από τους άτυχους.

Για να διασφαλίσετε ότι δεν είστε, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των ενδείξεων ότι ο σκληρός δίσκος σας βρίσκεται στο τέλος του δρόμου του..

Σημάδια και αιτίες αποτυχίας του σκληρού δίσκου

Το Stellar Phoenix, κατασκευαστές του Stellar Phoenix Data Recovery, συγκέντρωσε έναν εύχρηστο πίνακα επτά πρώτων σημείων αποτυχίας του σκληρού δίσκου που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα ταραγμένα νερά.

Σύμπτωμα: Πιθανή αιτία: Βήματα προστασίας δεδομένων:
Διακοπή συστήματος (είτε συχνά είτε υπό βαριά χρήση)CPU ή υπερθέρμανση μνήμης.
Κακοί τομείς στη μονάδα σκληρού δίσκου.
Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας αμέσως.
Εκτελέστε διαγνωστικό υπολογιστή, μνήμης ή σκληρού δίσκου.
Επαληθεύστε τη συγκέντρωση σκόνης στις περιοχές εξαερισμού του υπολογιστή.
Το σύστημα διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο για εκκίνησηΑποτυχία υλικού.
Σφάλμα σκληρού δίσκου.
Αποτυχίες ενοτήτων στον σκληρό δίσκο.
Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της μονάδας δίσκου σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου.
Εκτελέστε διαγνωστικό σύστημα.
Λείπουν αρχείαΔιαφθορά συστήματος αρχείων.
Επίθεση ιών.
Αποτυχία σκληρού δίσκου.
Αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων.
Ο εξερευνητής αρχείων χρειάζεται πολύ χρόνο για να εμφανίσει το περιεχόμενο του φακέλουΔιαφθορά συστήματος αρχείων.Αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων.
Σφάλματα SMART υποδεικνύονται από διαγνωστικό σκληρό δίσκοΛογικά καθώς και φυσικά σφάλματα.Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
Αντιγράψτε δεδομένα στη μονάδα δίσκου.
Μπλε οθόνη του θανάτουΖητήματα λογισμικού ή υλικού.Χρησιμοποιήστε το εργαλείο επιδιόρθωσης λειτουργικού συστήματος Windows.
Κατάργηση κακού προγράμματος οδήγησης συσκευής.
Το BIOS δεν εντοπίζει τον σκληρό δίσκοΧρήση αναξιόπιστης πηγής ενέργειας.
Είτε πολύ υψηλή είτε πολύ χαμηλή τροφοδοσία για UPS.
Χρησιμοποιήστε επώνυμα UPS.
Απενεργοποιήστε το σύστημα όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ενώ πολλά από τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να σημαίνουν άλλα πράγματα, είναι γενικά ενδεικτικά ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, σε αυτό το σημείο ίσως θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Αντίγραφο ασφαλείας σκληρού δίσκου: Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου σας είναι ένα έξυπνο πράγμα, ακόμα κι αν το μικρό ποσοστό πιθανότητας αποτυχίας του σκληρού σας δίσκου δεν σας τρομάζει. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να χάσετε δεδομένα εκτός από ένα σφάλμα δίσκου, όπως ανθρώπινο σφάλμα, φυσικές καταστροφές, κακόβουλα προγράμματα και αλλοιώσεις λογισμικού.

Τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αντιγράφουν όχι μόνο τα αρχεία σας, αλλά και το σύστημα αρχείων σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν πρέπει να μεταβείτε σε άλλο σκληρό δίσκο, μπορείτε να ανακτήσετε τα πάντα όπως ήταν με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού.

Κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη στο δίκτυο (NAS). Εάν η διατήρηση δεδομένων τοπικά φαίνεται κακή ιδέα, υπάρχουν επίσης επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία σας θα διατηρηθούν σε διακομιστές σε ασφαλή κέντρα δεδομένων.

Ωστόσο, η προσέγγιση που προτείνουν οι περισσότεροι γκουρού αντιγράφων δεδομένων είναι να ακολουθήσετε τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, ο οποίος απαιτεί την αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας τόσο τοπικά όσο και στο σύννεφο για να αποκτήσετε τα πλεονεκτήματα και των δύο.

Εάν αναζητάτε μια προσιτή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που απαιτεί λίγη προσπάθεια για εφαρμογή, το Backblaze είναι μια καλή επιλογή. Όχι μόνο η εταιρεία διαθέτει το ευκολότερο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχουμε ελέγξει, λαμβάνετε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας με μόλις 5 $ το μήνα, η οποία είναι η καλύτερη συμφωνία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που γνωρίζουμε.

Σφάλματα σκληρού δίσκου και ανάκτηση δεδομένων

Εάν αποτύχετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου και διακοπεί, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Θα μπορούσατε να πάρετε τη μονάδα σας σε έναν επαγγελματία επισκευής υπολογιστών, αν και η ανάκτηση σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες δολάρια ή περισσότερα.

Ένα καλύτερο πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσετε να το ανακτήσετε μόνοι σας, το οποίο μπορείτε να επιχειρήσετε με πολλά από τα εργαλεία που αναφέρονται στον οδηγό αγοραστή μας για το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Αφού θέσαμε όλες τις καλύτερες επιλογές μέσω περισσότερων δοκιμών από ό, τι δεν θυμόμαστε, προτείνουμε προσωπικά την Stellar Phoenix Data Recovery.

Για να ανακτήσετε δεδομένα από μια συντριβή της μονάδας δίσκου με το Stellar Phoenix, πρέπει να επισυνάψετε αυτήν τη μονάδα ως σκλάβος σε έναν υπολογιστή εργασίας με εγκατεστημένο λογισμικό αποκατάστασης και, στη συνέχεια, εκτελέστε μια σάρωση. Εάν αντιμετωπίζετε αλλοιώσεις αρχείων σε μια μονάδα δίσκου που βγαίνει, μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα αποκατάστασης στον υπολογιστή που αποτυγχάνει, αν και θα θέλετε να έχετε μια άλλη μονάδα δίσκου έτοιμη να τη μεταφέρετε μετά την ανάκτηση..

Έχουμε μια πλήρη αναθεώρηση Stellar Phoenix Data Recovery που μπορείτε να δείτε, αλλά δείτε μια γρήγορη ματιά στη διαδικασία σε ένα βίντεο που δημιούργησε η ίδια η εταιρεία.

Συνολικά, το Stellar Phoenix είναι ένα πολύ απλό εργαλείο στη χρήση. Αν και έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες πληροφορικής, είναι κατάλληλο και για λιγότερο έμπειρους χρήστες. Η εταιρεία δημιουργεί επίσης ένα ειδικό εργαλείο για την ανάκτηση διαγραμμένων ή κατεστραμμένων εικόνων, το οποίο κατατάσσεται ως η επιλογή μας για το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης φωτογραφιών.

Τελικές σκέψεις

Δεν υπάρχει απλός τρόπος υπολογισμού της διάρκειας ζωής του σκληρού δίσκου σας. Εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείτε SSD ή HDD, πόση κακοποίηση υπομένει ο υπολογιστής σας και τύχη. Κατά κανόνα, μόλις χτυπήσετε το τετραετές σημάδι, θεωρήστε τον εαυτό σας σε επικίνδυνο έδαφος, αν και πραγματικά θα πρέπει πάντα να ψάχνετε για τα σημάδια επικείμενου θανάτου.

Εάν αντιμετωπίσετε απώλεια δεδομένων λόγω διακοπής λειτουργίας ή καταστροφής, το Stellar Phoenix Data Recovery θα εργαστεί συχνά για να σας βοηθήσει. Ωστόσο, δεν είναι αλάνθαστη και ούτε οδηγεί τον υπολογιστή σας σε έναν ακριβό ειδικό ανάκτησης δεδομένων.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να είστε προετοιμασμένοι έτσι ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να κάνετε τα ζάρια κατά την ανάκτηση δεδομένων, και αυτό σημαίνει την εφαρμογή ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τοπικού λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και cloud, όπως ένα από αυτά στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη κριτικών αντιγράφων ασφαλείας..

Έχουμε ξεχωριστές προτάσεις για το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για οικιακούς υπολογιστές και το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Έχουμε ακόμη και ένα καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για κινητά.

Αυτό είναι το μόνο που έχουμε να πούμε σχετικά με το πρόβλημα των διακοπών σκληρού δίσκου. Εάν γνωρίζετε άλλες ενδιαφέρουσες μελέτες σχετικά με τα ποσοστά αποτυχίας, έχετε μια ιστορία για να μοιραστείτε ή να κάνετε μια ερώτηση, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map