Ένα Online Backup Battle Royale: IDrive εναντίον CrashPlan εναντίον Backblaze

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και αυτό ισχύει τόσο για το backup του cloud όσο και για οτιδήποτε άλλο. Η καλύτερη διαδρομή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για ένα άτομο μπορεί συχνά να είναι λάθος στροφή για κάποιον άλλο. Ακόμη χειρότερα, η λανθασμένη επιλογή με βάση μια κριτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και χρήμα.


Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την καλύτερη απόφαση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τις ανάγκες σας, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε τρεις από τις αγαπημένες μας λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δίπλα-δίπλα: IDrive, CrashPlan και Backblaze. Στο Cloudwards.net, έχουμε να κάνουμε με την άνεση.

Γιατί χρησιμοποιούμε το Cloud Backup

Οι πιθανότητες είναι ότι το γεγονός ότι διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι έχετε ήδη κατανοήσει τουλάχιστον μερικά από τα οφέλη της αποθήκευσης των δεδομένων σας στο cloud.

Για να ανακεφαλαιώσετε όσους βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, το cloud backup σας επιτρέπει να στείλετε τα δεδομένα του σκληρού σας δίσκου σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων για φύλαξη. Αποθηκεύοντας τα δεδομένα σας από απόσταση, μειώνετε την πιθανότητα αποτυχίας του σκληρού δίσκου, σωματικής βλάβης, κλοπής, ιών ή ransomware να σας αποσπάσει από τα πολύτιμα αρχεία σας.

Υπάρχει πιθανώς μια καλή πιθανότητα να καταλάβετε ήδη τις βασικές διαφορές μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και της αποθήκευσης cloud. Δηλαδή, ενώ οι λύσεις αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive και το Sync.com είναι φανταστικές για την παραγωγικότητα της εργασίας, δεν έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν αποτελεσματικά τον σκληρό σας δίσκο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη χρήση αποθήκευσης cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι τέτοια εργαλεία ακολουθούν συνήθως το μοντέλο Dropbox για να σας κάνουν να μετακινήσετε τυχόν αρχεία που θέλετε να προστατέψετε σε έναν ειδικό φάκελο συγχρονισμού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιεί τη ροή εργασίας σας, δεν είναι καλός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, επειδή καθιστά εύκολο να παραβλέψετε σημαντικό περιεχόμενο.

Οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπουν να προσθέσετε ετικέτες σε φακέλους και αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο σύστημα αρχείων σας. Πολλοί, όπως το Carbonite και το Backblaze, αυτοματοποιούν ακόμη τη διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε έγγραφο, βίντεο ή φωτογραφία στον σκληρό σας δίσκο.

Σε αντίθεση με τις λύσεις αποθήκευσης cloud, οι περισσότερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud περιλαμβάνουν επίσης προγραμματιστές αντιγράφων ασφαλείας και άλλα εργαλεία για τη διαχείριση της διαδικασίας, ώστε να μην εξοικονομεί πόρους και να εμποδίζει την ολοκλήρωση της εργασίας σας.

The Match: IDrive εναντίον CrashPlan vs Backblaze

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Δύο αγαπημένα του Cloudwards.net, το εξαιρετικά ασφαλές SpiderOak και το φιλικό προς το χρήστη Carbonite, δεν εμφανίζονται σε αυτό το άρθρο. Να είστε βέβαιοι, ωστόσο, καθώς έχουμε γράψει άφθονο υλικό και στις δύο υπηρεσίες.

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το IDrive, το CrashPlan και το Backblaze σε αυτό το άρθρο, επειδή παρουσιάζουν μια συναρπαστική μελέτη περίπτωσης σχετικά με το πώς οι προσεγγίσεις στα προϊόντα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud μπορούν να διαφέρουν δραστικά παρά το ότι έχουμε τον ίδιο στόχο. Αυτές οι διαφορές επισημαίνονται εν μέρει στην καλύτερη συλλογή αντιγράφων ασφαλείας για το 2017.

Σε αυτήν την ενημέρωση, οι τρεις επιλεγμένες υπηρεσίες μας κέρδισαν κορυφαίες βαθμολογίες σε τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες:

 • Καλύτερο απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας: CrashPlan
 • Ευκολότερο αντίγραφο ασφαλείας στο cloud: Backblaze
 • Καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας cloud με συγχρονισμό: IDrive
 • Καλύτερο επιχειρηματικό αντίγραφο ασφαλείας cloud: IDrive

Στην κατάταξή μας για το 2017 για την καλύτερη συνολική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud, την οποία μπορείτε να βρείτε στο ίδιο άρθρο, τα IDrive, CrashPlan και Backblaze παρατίθενται πρώτη, δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα. Όχι μόνο αυτές οι τρεις λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι οι καλύτερες διαθέσιμες επιλογές καταναλωτών, αλλά κερδίζουν κορυφαίες βαθμολογίες για πολύ διαφορετικούς λόγους.

Ερχόμενοι, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υπηρεσίας κατά τη διάρκεια πέντε κύκλων ανάλυσης από σημείο σε σημείο: σχέδια τιμών, εργαλεία, δυνατότητες, ταχύτητα και ασφάλεια. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το τι μας αρέσει σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες, ρίξτε μια ματιά στις κριτικές βίντεο παρακάτω.

Αναθεώρηση βίντεο IDrive

Κριτική βίντεο CrashPlan

Επισκόπηση βίντεο Backblaze

Γύρος 1: Σχέδια τιμών

Πρώτα απ ‘όλα, θα ρίξουμε μια ματιά στα εφεδρικά όρια και το κόστος για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ποια λύση ταιριάζει καλύτερα στον προϋπολογισμό σας και στις ανάγκες δεδομένων.

Οδηγώ

Ίσως το πιο προφανές πράγμα που ξεχωρίζει το IDrive από το πλήθος των διαδικτυακών υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι όλα τα σχέδιά του, από βασικά έως επιχειρηματικά, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών με μία μόνο συνδρομή. Οι περισσότεροι πάροχοι είτε σας περιορίζουν σε μια συσκευή είτε σας κάνουν να εγγραφείτε για ένα πιο ακριβό πρόγραμμα πολλαπλών υπολογιστών. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το CrashPlan όσο και το Backblaze.

Ωστόσο, το IDrive δεν σας παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, το οποίο είναι επίσης ένα διάλειμμα από το μοντέλο που χρησιμοποιείται από πολλές άλλες κορυφαίες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν το σκεφτείτε, καθώς η προσφορά απεριόριστου χώρου αποθήκευσης και απεριόριστης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συσκευών δεν θα ήταν η πιο έξυπνη επιχειρηματική στρατηγική.

Όλα τα σχέδια του IDrive έρχονται επίσης με ξεχωριστούς αλλά ίσους κουβάδες χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού. Πολύ λίγες ανταγωνιστικές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας προσφέρουν συγχρονισμό, βασικό στοιχείο της αποθήκευσης στο cloud. Συγκεκριμένα, οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν το Livedrive, το Sugarsync και το SpiderOak.

Το IDrive προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά δεδομένου ότι περιορίζεται σε 5 GB χώρου εφεδρικού χώρου (+ 5 GB χώρου συγχρονισμού), πιθανότατα δεν θα αρκεί για τα περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού δίσκου. Ωστόσο, τα δύο βασικά προσωπικά σχέδια πρέπει να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Και τα δύο επίπεδα απαιτούν να πληρώσετε ένα χρόνο εκ των προτέρων. Ωστόσο, το IDrive προσφέρει επί του παρόντος εκπτώσεις 25 τοις εκατό στους πρώτους 12 μήνες της υπηρεσίας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πενήντα τοις εκατό τον πρώτο χρόνο, εάν πληρώσετε για 24 μήνες εκ των προτέρων.

Με την έκπτωση ενός έτους σε ένα πακέτο 1TB, το οποίο θα χρειαστούν οι περισσότεροι χρήστες, που φτάνει μόλις 4,34 $ το μήνα – μια συμφωνία στον τομέα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες IT ενδέχεται να δελεαστούν περισσότερο από τα επιχειρηματικά σχέδια του IDrive, τα οποία προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες όπως δευτερεύοντες λογαριασμούς, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και υποστήριξη προτεραιότητας.

Οι μηνιαίες επιλογές είναι διαθέσιμες για τα τέσσερα πιο ακριβά σχέδια, αλλά έχετε δύο δωρεάν μήνες πληρώνοντας για ένα χρόνο εκ των προτέρων. Αυτήν τη στιγμή, το IDrive προσφέρει επιπλέον 25% έκπτωση στις ετήσιες συνδρομές επιχειρηματικών σχεδίων.

CrashPlan

Το CrashPlan σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων, αλλά περιορίζει πόσες συσκευές μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Δεν υπάρχει καμία δωρεάν έκδοση του CrashPlan, αλλά μπορείτε να το πάρετε σε μια δοκιμαστική μονάδα 30 ημερών για να δείτε πώς σας αρέσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη διεπαφή CrashPlan για τη διαχείριση της τοπικής εξωτερικής μονάδας δίσκου, αλλά θα αποκοπεί από το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας.

Το CrashPlan έχει δύο βασικά καταναλωτικά σχέδια.

Το CrashPlan είναι επίσης ένα ακριβότερο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο κοστίζει 10 $ ανά μήνα ανά υπολογιστή. Με τα επιχειρηματικά σχέδια, λαμβάνετε επιπλέον στοιχεία ελέγχου διαχειριστή και ταμπλό, καθώς και τηλεφωνική υποστήριξη 24/7.

Πίσω φλόγα

Η δομή τιμολόγησης του Backblaze είναι τόσο απλή όσο γίνεται.

Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, παρόλο που μπορείτε να δοκιμάσετε το Backblaze για 15 ημέρες πριν το κάνετε. Το Backblaze επίσης δεν προσφέρει κανένα είδος οικογενειακού προγράμματος ή έκπτωση για πολλούς υπολογιστές.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα επιχειρηματικό σχέδιο, με τιμή 50 $ ανά έτος ανά υπολογιστή. Αυτό είναι το ίδιο κόστος με την εγγραφή για ένα χρόνο υπηρεσίας προσωπικού προγράμματος. Η διαφορά είναι ότι το επιχειρηματικό σχέδιο σάς παρέχει ορισμένα στοιχεία ελέγχου διαχειριστή για την παρακολούθηση της χρέωσης και τη δημιουργία αναφορών.

Στρογγυλές σκέψεις:

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μερικές πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ του μοντέλου τιμολόγησης κάθε υπηρεσίας. Να συνοψίσουμε:

 • Το IDrive προσφέρει μια πολύπλοκη σειρά επιλογών τιμολόγησης
 • Το Backblaze ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση
 • Το CrashPlan προσφέρει κάτι ενδιάμεσο

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι τρεις προσεγγίσεις για την τιμολόγηση ευθυγραμμίζονται ουσιαστικά με άλλες πτυχές του τρόπου με τον οποίο κάθε υπηρεσία προσεγγίζει την εφεδρική επιχείρηση, την οποία θα δούμε στους επόμενους γύρους.

Ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά την αξία; Εάν έχετε μόνο έναν υπολογιστή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πιθανώς το Backblaze. Το πρόγραμμα 5 μηνών προς μήνα αντιστοιχεί στο ετήσιο κόστος του CrashPlan. Σε σύγκριση με το δικό του ετήσιο πρόγραμμα, καταλήγετε να πληρώνετε 10 $ περισσότερα ετησίως εάν πηγαίνετε από μήνα σε μήνα. Ωστόσο, η πολυτέλεια της δυνατότητας ακύρωσης ανά πάσα στιγμή είναι αυτή που επιθυμούν ορισμένοι χρήστες.

Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων, το ετήσιο κόστος του Backblaze εξακολουθεί να είναι η καλύτερη προσφορά εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο για έναν υπολογιστή.

Εάν έχετε πολλούς υπολογιστές και λιγότερα από 1 TB συνολικά δεδομένα, το IDrive έχει πιο νόημα. Εάν έχετε τρεις ή περισσότερους υπολογιστές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και περισσότερους από 1 TB, το CrashPlan πρέπει να είναι η επιλογή σας. 13,99 $ ανά μήνα για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε 2-10 υπολογιστές είναι μια συμφωνία.

Νικητής: IDrive

Δεύτερος γύρος: Εργαλεία

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, θα εξετάσουμε την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, τα εργαλεία επιτραπέζιου υπολογιστή, την πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης και την πρόσβαση σε κινητά.

Οδηγώ

Το IDrive λειτουργεί με ένα ευρύτερο φάσμα πλατφορμών από τις περισσότερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, κάτι που είναι ένα καλό όφελος για μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών.

Οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι διαθέσιμες για Windows και Mac, αλλά όχι για Linux. Η ίδια η διεπαφή είναι γεμάτη με λειτουργικότητα.

Δεν είναι εύκολο για τα μάτια, αλλά η ευκολία να έχετε τόσες πολλές δυνατότητες με ένα κλικ ή δύο μακριά σημαίνει λιγότερο σκάψιμο στα μενού.

Στην αριστερή πλευρά, θα βρείτε εύχρηστες καρτέλες για βασικές δυνατότητες IDrive: δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, προγραμματιστής, συγχρονισμός, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και ρυθμίσεις. Θα ακολουθήσουμε μερικές συγκεκριμένες λειτουργίες αυτών των καρτελών στον επόμενο γύρο. Λάβετε υπόψη ότι η καρτέλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή προορίζεται για χρήστες επιχειρηματικών λογαριασμών.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης αντιγράφων ασφαλείας θα γίνεται μέσω του εργαλείου επιτραπέζιου υπολογιστή, η διεπαφή ιστού του IDrive είναι επίσης πλούσια σε χαρακτηριστικά και ίσως λίγο πιο εύκολη στη χρήση.

Ως επί το πλείστον, θα χρησιμοποιείτε τη διεπαφή ιστού για να αποκτήσετε αποθηκευμένο περιεχόμενο από ένα πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο είναι χρήσιμο όταν βρίσκεστε σε υπολογιστή που δεν έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή IDrive.

Η πρόσβαση μέσω κινητού στα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας στο cloud μπορεί να επιτευχθεί με εφαρμογές με δυνατότητα λήψης για Android, iOS (iPhone, iPad) και Windows Phone.

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν μόνο να έχετε πρόσβαση σε αποθηκευμένα δεδομένα μέσω της εφαρμογής για κινητά, αλλά το IDrive σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Βίντεο
 • Φωτογραφίες
 • Λίστες επαφών
 • Συμβάντα ημερολογίου

Οι χρήστες Android μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για κείμενα, αρχεία καταγραφής κλήσεων και εφαρμογές.

Εκτός από το περιεχόμενο συσκευών, το IDrive κάνει κάτι άλλο που δεν κάνουν τα περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας cloud: σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των λογαριασμών κοινωνικών μέσων. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το Facebook όσο και το Instagram.

Τα σχέδια IDrive Business περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστών Linux, για να μην αναφέρουμε πολλές δημοφιλείς επιχειρηματικές πλατφόρμες, όπως διακομιστές MS SQL, διακομιστές VMWare και Oracle.

CrashPlan

Το CrashPlan διαθέτει εφαρμογές επιφάνειας εργασίας για Windows, Mac και Linux. Η διεπαφή επιφάνειας εργασίας διαθέτει έναν ωραίο συνδυασμό αισθητικής και χαρακτηριστικών.

Στα αριστερά, θα βρείτε καρτέλες μενού για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, ρυθμίσεις, ιστορικό, φίλους και προορισμούς. Η εμπειρία δεν είναι τόσο συντριπτική όσο η εργασία με το IDrive χάρη στην καλύτερη σχεδίαση μενού σε κάθε καρτέλα. Η δίχρωμη εμφάνιση είναι ευκολότερη, επίσης, η οποία βοηθά στην ελαχιστοποίηση της απόσπασης της προσοχής.

Το CrashPlan παρέχει επίσης στους συνδρομητές πρόσβαση με βάση το πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τα δεδομένα σας από οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε το εργαλείο επιφάνειας εργασίας.

Η διεπαφή χρήστη ιστού είναι αρκετά απλή και διαισθητική, ακριβώς όπως το εργαλείο επιφάνειας εργασίας.

Οι εφαρμογές για κινητά CrashPlan είναι διαθέσιμες και για Android, iPhone και iPad. Οι εφαρμογές για κινητά λειτουργούν καλά για την πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενό σας, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων τηλεφώνου. Το επιχειρηματικό σχέδιο του CrashPlan δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του διακομιστή Linux, του Oracle, του SharePoint ή άλλων πλατφορμών που προτιμούν οι επιχειρήσεις.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze υποστηρίζει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για Windows και Mac. Η διεπαφή επιφάνειας εργασίας για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα έχει τον πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό οποιασδήποτε υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που έχουμε δοκιμάσει. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη του 2017 για την ευκολότερη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Υπάρχουν κουμπιά για παύση και έναρξη αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά δεδομένων και αλλαγή των ρυθμίσεών σας. Εκτός από μερικές γραμμές βασικών πληροφοριών, αυτό είναι σχεδόν το μόνο που θα βρείτε.

Αυτή η όμορφα βελτιωμένη προσέγγιση θα αποτρέψει τους χρήστες να μην κατακλύζονται από την τεχνολογία. Σε συνδυασμό με μερικές δωρεάν λειτουργίες που θα αγγίξουμε σύντομα, ο σχεδιασμός βοηθά πραγματικά να κάνει ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όσο πιο αόρατη γίνεται.

Όπως με το IDrive και το CrashPlan, είναι κυρίως ένας τρόπος για να λάβετε τα αποθηκευμένα δεδομένα σας από ένα πρόγραμμα περιήγησης σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν είναι βολικός ή ο σκληρός σας δίσκος έχει καταρρεύσει και χρειάζεστε πραγματικά ένα αρχείο.

Το Backblaze διαθέτει εφαρμογές για κινητά για Android, iOS και iPad. Όπως με το CrashPlan, οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται κυρίως για την προβολή και την κοινή χρήση αποθηκευμένου περιεχομένου.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Για άλλη μια φορά, υπάρχει περισσότερος διαχωρισμός των τριών προτεινόμενων εφεδρικών λύσεων από ό, τι νομίζετε ότι είναι δυνατόν.

Το IDrive υποστηρίζει περισσότερες πλατφόρμες από τα CrashPlan και Backblaze, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας για κινητά. Περισσότερες επιλογές για επιχειρηματική πλατφόρμα σημαίνει επίσης ότι το IDrive πιθανότατα θα προσελκύσει επιχειρήσεις περισσότερο από τις άλλες δύο υπηρεσίες, γι ‘αυτό το δώσαμε το κορυφαίο πλεονέκτημα στο καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας cloud για τις επιχειρηματικές κατατάξεις.

Τούτου λεχθέντος, το IDrive έχει επίσης πιο περίπλοκες διεπαφές από τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Αυτό μπορεί να προσελκύσει τεχνικά συμπεριλαμβανόμενους χρήστες και όσους θέλουν να συμμετέχουν πολύ στην παρακολούθηση της ρουτίνας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Άλλοι μπορεί να το βρίσκουν συντριπτικό.

Το Backblaze ακολουθεί την αντίθετη προσέγγιση μειώνοντας τη διεπαφή του στο ελάχιστο ό, τι χρειάζεστε και αυτό θα προσελκύσει και πολλούς ανθρώπους. Το CrashPlan, φυσικά, επιτυγχάνει μια ισορροπημένη προσέγγιση, συνδυάζοντας επιλογές με βελτιωμένη εμφάνιση.

Παρά την πολυπλοκότητά του, είναι δύσκολο να μην δώσετε στο IDrive τον γύρο λόγω της υποστήριξης για κινητές συσκευές και των επιλογών της επιχειρηματικής πλατφόρμας. Ευχόμαστε μόνο το προσωπικό του σχέδιο να διαθέτει ένα εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή Linux.

Νικητής: IDrive

Γύρος τρίτος: Χαρακτηριστικά

Μιλήσαμε για την τιμολόγηση και εξετάσαμε τα εργαλεία. Κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος, θα αναλύσουμε τις λειτουργίες.

Οδηγώ

Όπως κάθε καλό αντίγραφο ασφαλείας στο cloud, το IDrive σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε αντίγραφα ασφαλείας ρουτίνας όταν είστε κρυμμένοι για τη νύχτα. Προγραμματίστε τα αντίγραφα ασφαλείας σας από την καρτέλα προγραμματιστή του IDrive.

Όπως θα περίμενε κανείς από το IDrive, ο προγραμματιστής φορτώνεται με επιλογές. Μπορείτε να ορίσετε ώρες έναρξης και λήξης, να περιορίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας και να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις για να σας ενημερώνουμε.

Εκτός από τα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, το IDrive προσφέρει επίσης μόνιμο αντίγραφο ασφαλείας για αρχεία μεγέθους κάτω των 500MB. Οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud ορίζουν γενικά αυτήν τη δυνατότητα ως “συνεχές αντίγραφο ασφαλείας”. Με το IDrive, το συνεχές αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ή κάθε 10, 30 ή ακόμα και 60 λεπτά.

Όταν εγκαθιστάτε το IDrive, θα επισημαίνει αυτόματα ορισμένους φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να δοκιμάσετε και να καταγράψετε όλα τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τύπο αρχείου που μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο IDrive. Μπορείτε να επισημάνετε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο θέλετε να αποθηκεύσετε από την καρτέλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή σάς επιτρέπει να στέλνετε αυτές τις επιλογές τόσο στο IDrive cloud όσο και σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το να μπορείτε να κάνετε και τα δύο είναι χρήσιμο: Είναι έξυπνο να διατηρείτε τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα αντίγραφα των δεδομένων σας, αλλά μια ταλαιπωρία για τη διαχείριση αυτών των διαδικασιών ξεχωριστά.

Αναφέραμε ότι το IDrive δίνει στους χρήστες έναν ξεχωριστό κάδο δεδομένων για “συγχρονισμό”. Ο συγχρονισμός είναι μια δυνατότητα παραγωγικότητας εργασίας που ευθυγραμμίζει αυτόματα το περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών σας. Αυτή η ιδέα είναι ότι μπορείτε να μεταβείτε από συσκευή σε συσκευή χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε περιεχόμενο εργασίας με μονάδα flash.

Οποιαδήποτε αρχεία αποθηκεύονται σε αντίγραφο ασφαλείας ή συγχρονισμό μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν δημιουργώντας έναν σύνδεσμο URL. Οι σύνδεσμοι μπορούν να σταλούν σε παραλήπτες email ή να κοινοποιηθούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το IDrive υποστηρίζει επίσης εκδόσεις αρχείων. Η έκδοση αρχείων σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων. Αυτό σας βοηθά να αναιρέσετε ανεπιθύμητες αλλαγές και να μειώσετε τον κίνδυνο καταστροφής αρχείων, συμπεριλαμβανομένης αυτής που προκαλείται από ransomware. Το IDrive διατηρεί τις 10 πιο πρόσφατες εκδόσεις οποιουδήποτε αρχείου αποθηκεύεται σε αντίγραφο ασφαλείας ή συγχρονισμό. Τα διαγραμμένα αντικείμενα διατηρούνται επίσης για 30 ημέρες.

CrashPlan

Σε αντίθεση με το IDrive, το CrashPlan είναι προεπιλεγμένο για συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και δεν περιορίζει το μέγεθος των αρχείων αντιγράφων ασφαλείας συνεχώς.

Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ποτέ ένα αρχείο και το CrashPlan κάνει καλή δουλειά με συμπίεση αρχείων για να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν επηρεάζουν τους πόρους του συστήματος. Ωστόσο, όσοι έχουν λιγότερη υπολογιστική ισχύ μπορεί να θέλουν να σβήσουν με προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία είναι επίσης μια επιλογή.

Ο προγραμματιστής του CrashPlan είναι αρκετά απλός. Μπορείτε να ορίσετε μια ώρα έναρξης και λήξης και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ημέρες εβδομάδων στις οποίες εκτελούνται αντίγραφα ασφαλείας.

Το CrashPlan επισημαίνει ορισμένους φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά την εγκατάστασή του. Δεν υπάρχουν επίσης περιορισμοί τύπου αρχείου με το CrashPlan. Η επισήμανση για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επιτυγχάνεται μέσω του δέντρου αρχείων στην καρτέλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Όπως το IDrive, η διαδικασία επιλογής μπορεί να είναι λίγο κουραστική. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε αρχεία και φακέλους που θέλετε να αποθηκεύσετε. Το CrashPlan σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε το αντίγραφο ασφαλείας της εξωτερικής μονάδας δίσκου από το εργαλείο της επιφάνειας εργασίας, κάτι που αποτελεί εξοικονόμηση χρόνου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CrashPlan για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του σκληρού σας δίσκου στον υπολογιστή ενός φίλου, ο οποίος είναι μια μοναδική δυνατότητα σε αυτήν την υπηρεσία. Ο φίλος σας δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία, εκτός εάν τα θέλετε και και δεν χρειάζεται να είναι οι ίδιοι συνδρομητές του CrashPlan.

Ένα άλλο πράγμα που μας αρέσει για το CrashPlan είναι ότι δεν υποτιμά τα απεριόριστα δεδομένα. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων απεριόριστου μεγέθους, ακόμη και να διατηρήσετε απεριόριστες εκδόσεις οποιουδήποτε αρχείου. Μπορείτε ακόμη και να διατηρήσετε διαγραμμένα αρχεία επ ‘αόριστον. Αυτή η ευελιξία βοήθησε το CrashPlan να κερδίσει την κατηγορία μας για το καλύτερο απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας cloud για το 2017. Το CrashPlan δεν υποστηρίζει την κοινή χρήση αρχείων, ωστόσο.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συνεχώς αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων, να ορίζετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ή να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μόνο κατόπιν εντολής. Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι η προεπιλογή. Το πρόγραμμα του Backblaze είναι σχεδόν πολύ απλό, καθιστώντας το μία από τις λίγες φορές που η μινιμαλιστική προσέγγιση της υπηρεσίας επιστρέφει για να το δαγκώσει λίγο.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, δεν μπορείτε να ορίσετε ημέρες εβδομάδων. Ορίζετε μια ώρα έναρξης και λήξης – και αυτό είναι.

Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το Backblaze ξεχωρίζει με τη διαδικασία επιλογής αρχείων. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο ψάχνοντας στο δέντρο αρχείων σας για φακέλους και αρχεία που θέλετε να προσθέσετε ετικέτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αντίθετα, το Backblaze κάνει τη δουλειά για εσάς με την αυτόματη εύρεση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων συγκεκριμένων τύπων μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Περιλαμβάνονται οι προεπιλεγμένες επιλογές αρχείων:

 • Φωτογραφίες
 • Βίντεο
 • ΜΟΥΣΙΚΗ
 • Εγγραφα
 • Δεδομένα

Ενώ το Backblaze προσφέρει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ορισμένοι τύποι αρχείων δεν επιλέγονται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προκειμένου να μετριαστεί η συμφόρηση εύρους ζώνης. Αυτά περιλαμβάνουν διάφορα αρχεία συστήματος και προσωρινά αρχεία Διαδικτύου.

Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τους τύπους αρχείων που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, μεταβαίνοντας στην καρτέλα “εξαιρέσεις” στις ρυθμίσεις.

Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικών δίσκων συνδέοντάς τις στον υπολογιστή σας μέσω USB ή firewire. Ωστόσο, σε αντίθεση με το IDrive και το CrashPlan, η διεπαφή Backblaze δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε αυτές τις μονάδες. Θα πρέπει να το χειριστείτε χειροκίνητα.

Πιο απογοητευτικό είναι ότι το Backblaze υποστηρίζει επίσης μόνο την έκδοση αρχείων και τη διαγραφή αρχείων για έως και 30 ημέρες. Δεδομένου ότι είναι μια απεριόριστη υπηρεσία, θα ήταν ωραίο να δούμε το Backblaze να διπλασιάζεται με απεριόριστες εκδόσεις όπως το CrashPlan.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Η απλή προσέγγιση του Backblaze για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων είναι αυτό που το ξεχωρίζει από κάθε άλλη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Μόνο το Carbonite πλησιάζει πραγματικά – και όχι πολύ. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το IDrive, το οποίο περιορίζει τον αριθμό των δεδομένων που μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των χρηστών, απαιτεί μια πιο περιορισμένη, ελεγχόμενη από τον χρήστη προσέγγιση. Ωστόσο, το CrashPlan πρέπει να το ακολουθήσει.

Τούτου λεχθέντος, η περιορισμένη έκδοση του Backblaze είναι ανησυχητική, ειδικά αν σας επιτεθεί μια επίθεση ransomware που καταστρέφει περιεχόμενο που δεν έχει ενημερωθεί πρόσφατα. Ενώ το CrashPlan χρειάζεται περισσότερη διαχείριση, απεριόριστη έκδοση και διαγραφή πρότασης αξίας δολοφονικής προστασίας.

Μας αρέσει, ωστόσο, η συμπερίληψη συγχρονισμού του IDrive, η οποία του επιτρέπει όχι μόνο να ανταγωνίζεται στον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά και να τοποθετείται ως ασφαλής ανταγωνιστής αποθήκευσης cloud στο καλούπι του Sync.com. (Θα μιλήσουμε για την ασφάλεια στον γύρο πέντε).

Νικητής: IDrive

Γύρος τέσσερις: Ταχύτητα

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να πάρει ένα απογοητευτικό χρονικό διάστημα, ειδικά με μέτριες ταχύτητες Διαδικτύου και μεγάλα αρχεία. Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, μετράμε πόσο δίκαιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι μας σε έναν αγώνα μεταφοράς αρχείων, οπότε δεν χρειάζεται να μάθετε τον σκληρό τρόπο. Υποσχόμαστε να το κάνουμε γρήγορα.

Σύγκριση ταχύτητας

Για να δοκιμάσουμε κάθε πάροχο, ετοιμάσαμε έναν συμπιεσμένο φάκελο 500 GB γεμάτο με διάφορους τύπους αρχείων. Στη συνέχεια, αφήνουμε το IDrive, το CrashPlan και το Backblaze να δοκιμάσουν και να ανεβάσουν το φάκελο, το ένα μετά το άλλο.

Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο μηχάνημα. Απενεργοποιήσαμε το Wi-Fi και συνδέσαμε τον υπολογιστή μας απευθείας στο μόντεμ μας για να περιορίσουμε τις διακυμάνσεις του εύρους ζώνης. Για να εξαλειφθούν οι διακυμάνσεις του εύρους ζώνης, αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με απενεργοποιημένο το Wi-Fi και ο υπολογιστής μου συνδέθηκε απευθείας στο μόντεμ του οικιακού υπολογιστή μου.

Σύμφωνα με το speedtest.net, οι ταχύτητες λήψης / μεταφόρτωσης τη στιγμή της δοκιμής ήταν κατά μέσο όρο 120Mbps / 12Mbps.

Χρόνος μεταφόρτωσηςΏρα λήψης
Οδηγώ10:500:25
CrashPlan6:300:38
Πίσω φλόγα8:400:42

Σε γενικές γραμμές, ο χρόνος μεταφόρτωσης είναι η μεγαλύτερη αντίσταση στον πόρο του συστήματος, οπότε δώστε στο CrashPlan τη νίκη μεταφόρτωσης λίγο περισσότερο βάρος από τη νίκη λήψης του IDrive.

Αύξηση αντιγράφων ασφαλείας και επιτάχυνση ταχύτητας

Τα ανεπεξέργαστα δεδομένα που παρουσιάζονται παραπάνω δεν είναι η πλήρης εικόνα.

Και οι τρεις υπηρεσίες ενσωματώνουν σταδιακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στην αρχιτεκτονική μεταφοράς αρχείων. Σταδιακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαίνει ότι μετά τη μεταφόρτωση ενός αρχείου μία φορά, οι μελλοντικές μεταφορτώσεις θα πραγματοποιούνται μόνο εάν το αρχείο έχει αλλάξει. Ακόμα καλύτερα, μόνο τα μέρη (ή μπλοκ) του αρχείου που θα αλλάξουν θα μεταφορτωθούν.

Η ομορφιά της σταδιακής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι μειώνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων.

Επιπλέον, και οι τρεις υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να επιταχύνετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης. Το Throttling είναι ένα μέσο ελέγχου του εύρους ζώνης που χρησιμοποιεί η υπηρεσία. Ενώ η μεγιστοποίηση του γκαζιού σας είναι ο κανόνας, εάν έχετε κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητά σας να συμμετέχετε ταυτόχρονα σε άλλες δραστηριότητες ιστού (όπως η παρακολούθηση περιεχομένου βίντεο Cloudwards.net).

Υπηρεσίες αλληλογραφίας

Το IDrive βοηθά επίσης στην επιτάχυνση των αρχικών μεταφορτώσεων και της πλήρους επαναφοράς μαζί με την υπηρεσία IDrive Express.

Το IDrive θα σας στείλει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο έως 3 TB, εντελώς δωρεάν. Μεταφέρετε τα δεδομένα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στη μονάδα δίσκου και τα επιστρέψετε. Οι τεχνικοί υποστήριξης της IDrive θα μεταφορτώσουν τα δεδομένα σας στους διακομιστές τους. Δεδομένου ότι τα πλήρη αρχικά αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή εβδομάδες για να ολοκληρωθούν, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Επίσης, εάν πρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη επαναφορά συστήματος, το IDrive μπορεί να φορτώσει έναν σκληρό δίσκο με όλα τα δεδομένα σας και να το στείλει σε εσάς.

Το Backblaze προσφέρει παρόμοια υπηρεσία, αλλά μόνο για επαναφορές. Σε αντίθεση με το IDrive, πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων για τον σκληρό δίσκο, με κόστος 189 $. Θα λάβετε επιστροφή χρημάτων μετά την επιστροφή του.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Εάν λάβετε υπόψη την υπηρεσία αλληλογραφίας του IDrive, η δήλωση νικητή σε αυτόν τον γύρο γίνεται κάπως λασπωμένη. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ το IDrive Express και οι καθημερινές λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξαρτώνται περισσότερο από τις ταχύτητες μεταφόρτωσης / λήψης κάθε υπηρεσίας.

Καμία από τις τρεις υπηρεσίες δεν θα σας σκοτώσει σε ώρες λήψης, αλλά το CrashPlan φαίνεται να έχει πλεονέκτημα όταν πρόκειται για μεταφορτώσεις.

Νικητής Γύρου 4: CrashPlan

Γύρος πέντε: Ασφάλεια

Είτε είστε υπερασπιστής απορρήτου, έχετε μια επιχείρηση με ευαίσθητο περιεχόμενο ή είστε προσεκτικός ιδιώτης πολίτης, εξετάζοντας το πόσο καλά δεσμεύεται το λογισμικό cloud σας για την ασφάλεια πρέπει να κάνει τη λίστα ελέγχου των καταναλωτών σας. Κατά τη διάρκεια του τελικού μας γύρου, θα αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα IDrive, CrashPlan και Backblaze προστατεύουν τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά μέσω Διαδικτύου και από την πλευρά του διακομιστή σε κατάσταση ηρεμίας.

Οδηγώ

Το IDrive κρυπτογραφεί δεδομένα κατά τη μεταφορά με ασφαλείς συνδέσεις SSL. Η υπηρεσία κρυπτογραφεί επίσης τα δεδομένα σας ενώ κάθεται αποθηκευμένη στα κέντρα δεδομένων τους, η οποία προστατεύει το περιεχόμενό σας από παραβιάσεις δεδομένων. Τα δεδομένα σας συγχωνεύονται και στις δύο περιπτώσεις με κρυπτογράφηση AES 256-bit, το πρωτόκολλο που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των Η.Π.Α..

Ένας τρόπος με τον οποίο το IDrive ξεχωρίζει όσον αφορά την ασφάλεια δεδομένων είναι να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή είτε ένα προεπιλεγμένο είτε ένα κλειδί κρυπτογράφησης που δημιουργείται από τον χρήστη.

Επιλέγοντας να ορίσετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης, μόνο εσείς, ο χρήστης, μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε το περιεχόμενό σας. Αυτό σημαίνει ότι το IDrive μπορεί να λειτουργήσει ως λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μηδενικής γνώσης.

Παρόλο που σας συνιστούμε να προστατεύσετε πλήρως τα δεδομένα σας με ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης, γνωρίζετε ότι εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης IDrive, θα αποκοπεί μόνιμα από τα δεδομένα σας στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε ξανά από την αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Είτε πηγαίνετε με ένα προεπιλεγμένο κλειδί είτε ρυθμίζετε το δικό σας, όλη η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται στον υπολογιστή σας πριν από τη μεταφορά. Στη συνέχεια, πολλές υπηρεσίες cloud αποκρυπτογραφούν και σαρώνουν τα δεδομένα σας πριν τα αποθηκεύσουν στους διακομιστές τους. Το IDrive δεν το αφήνει – το αφήνουν κρυπτογραφημένο έως ότου το τραβήξετε πίσω. Αυτό καθιστά το IDrive μια υπηρεσία κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

CrashPlan

Το CrashPlan δεν χαζεύεται όταν πρόκειται για κρυπτογράφηση, ανακατεύοντας τα δεδομένα σας με Blowfish 448-bit πριν φύγει από το μηχάνημά σας. Οι περισσότεροι κρυπτογράφοι θεωρούν το AES 256-bit πιο ασφαλές, ωστόσο, επισημαίνοντας το Blowfish ως το ελαφρώς πιο γρήγορο πρωτόκολλο.

Τούτου λεχθέντος, κανένα πρωτόκολλο δεν πιστεύεται ότι είναι ακόμη κοντά σε ρωγμές, οπότε μην ανησυχείτε πάρα πολύ για τη διαφορά. Τα δεδομένα σας προστατεύονται περαιτέρω κατά τη μετακίνηση μεταξύ του υπολογιστή σας και του cloud χάρη σε μια σήραγγα SSL για να αποφευχθεί η υποκλοπή μόνο σε περίπτωση που.

Συνήθως, το CrashPlan δημιουργεί κλειδιά κρυπτογράφησης επιτόπου με μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Ωστόσο, όπως το IDrive, η υπηρεσία σάς επιτρέπει επίσης να βελτιώσετε το απόρρητο των δεδομένων σας δημιουργώντας το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης αρχειοθέτησης για την επαναφορά δεδομένων διαφορετικών από τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Το CrashPlan σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Με αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα τυπικά διαπιστευτήρια χρήστη σας καθώς και έναν εφάπαξ κωδικό που παραδίδεται μέσω κειμένου ή email για πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze “only” χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128-bit. Ωστόσο, αυτό είναι το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Θα χρειαστούν αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια για τους πιο προηγμένους υπερυπολογιστές του κόσμου για να ωθήσουν τη δύναμη AES-128.

Οι περισσότερες υπηρεσίες cloud υπερβαίνουν την κρυπτογράφηση 256-bit, εν μέρει για την προστασία των υπηρεσιών από μελλοντικές ανακαλύψεις και εν μέρει για το μάρκετινγκ.

Με το IDrive και το CrashPlan, τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται πριν φύγετε από τον υπολογιστή σας και παραμένουν κρυπτογραφημένα στα κέντρα δεδομένων του Backblaze. Στο μεταξύ, το SSL το προστατεύει κατά τη μεταφορά.

Συνήθως, το Backblaze δημιουργεί και διατηρεί το κλειδί κρυπτογράφησης για εσάς. Ωστόσο, επίσης, όπως το IDrive και το Backblaze, προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να δημιουργήσουν το δικό τους κλειδί.

Το Backblaze ταιριάζει περαιτέρω με το ρυθμό με το CrashPlan με προαιρετικό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Η έκδοση του CrashPlan απαιτεί να εισαγάγετε έναν εξαψήφιο κωδικό που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας πριν αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Και οι τρεις υπηρεσίες κάνουν μια φανταστική δουλειά προσφέροντας στους χρήστες την επιλογή δημιουργίας ιδιωτικών κλειδιών κρυπτογράφησης που μόνο γνωρίζουν. Ευχόμαστε περισσότερες υπηρεσίες cloud να συμπεριλαμβάνουν αυτήν την επιλογή. Παρά τον κίνδυνο να χάσετε την πρόσβασή σας, η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας δεν τίθενται ποτέ σε κίνδυνο. Εάν φοβάστε να χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης cloud μπορεί να σας βοηθήσει.

Ενώ το IDrive είναι η μόνη υπηρεσία των τριών που χρησιμοποιεί το προτεινόμενο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης AES 256-bit, είναι επίσης το μόνο που δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Δίνουμε αυτόν τον γύρο στο CrashPlan, χάρη στην ελαφρώς καλύτερη κρυπτογράφηση του Backblaze.

Ωστόσο, είναι ένα στενό περιεχόμενο και πραγματικά δεν πρέπει να ανησυχείτε για το πώς μια από αυτές τις τρεις υπηρεσίες προσεγγίζει την ασφάλεια.

Νικητής Γύρου Πέντε: CrashPlan

Η ετυμηγορία

Αν πηγαίναμε καθαρά με γύρους νίκες, μάλλον θα λέγαμε αυτό το ματς ισοπαλία μεταξύ IDrive και CrashPlan. Και οι δύο υπηρεσίες έκαναν δύο γύρους το καθένα. Τελικά, ωστόσο, η εκχώρηση αξίας σε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις υπηρεσίες ποικίλλει έντονα ανάλογα με τις ανάγκες των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν αναζητάτε μια προσιτή λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλών υπολογιστών και αναμένετε ότι το 1TB δεν θα το κόψει, το οικογενειακό πρόγραμμα του CrashPlan πιθανότατα παρέχει τη μεγαλύτερη αξία. Ωστόσο, εάν θέλετε μόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός υπολογιστή και δεν θέλετε να ανησυχείτε για λεπτομέρειες, το Backblaze είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για εσάς. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τη διακριτικά απλοποιημένη προσέγγισή του για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Δεδομένου ότι πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι αναγνώστες είναι χρήστες πολλαπλών συσκευών που θα πέσουν κάτω από το όριο του 1TB, πρέπει τελικά να δώσουμε αυτήν τη μάχη στο IDrive. Οι δυνατότητες συγχρονισμού του IDrive, η απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευών και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητά είναι βασικές δυνατότητες που δεν θα βρείτε με τις περισσότερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Παρόλο που περιορίζετε το πόσα δεδομένα μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτός εάν ασχολείστε με τεράστια αρχεία ρουτίνας, όπως βίντεο υψηλής ευκρίνειας, αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί.

Νομίζετε ότι το έχουμε κάνει λάθος; Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε άλλες προοπτικές. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια, ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Τελικός νικητής: IDrive

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map