Συμβουλές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας ένα NAS Synology

Μερικοί από τους πιο τακτικούς αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι είμαστε άπληστοι χρήστες του Synology DiskStations εδώ στο γραφείο μας. Όχι, δεν είμαστε συνδεδεμένοι με αυτήν την επωνυμία, ούτε λαμβάνουμε αποζημίωση για την αναφορά τους (εκτός από τις προμήθειες θυγατρικών της Amazon εάν αγοράζετε μέσω ενός από τους συνδέσμους μας).


Αγαπάμε απλά πώς λειτουργεί η Συνολογία και πώς κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

Σίγουρα, η Synology δεν είναι η μόνη NAS εκεί έξω, πολλές άλλες αξιόπιστες μάρκες παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τυχαίως χρησιμοποιούμε το Synology και έχουμε κάνει καλή εμπειρία μέχρι τώρα με τα προϊόντα τους. Γι ‘αυτό θέλαμε να βρούμε ένα άρθρο σχετικά με μερικές από τις προσωπικές μας συμβουλές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας ένα Synology NAS. 

Χρησιμοποιήστε το NAS σας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των υπολογιστών σας

Το NAS είναι μια πολύ πρακτική συσκευή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευση δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των υπολογιστών σας στο δίκτυό σας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το NAS τους ως έναν καλύτερο εξωτερικό σκληρό δίσκο για αποθήκευση δεδομένων που θα ήταν κρίμα. Το κλειδί για την επιτυχία εδώ είναι ο αυτοματισμός: εάν κάνετε τα αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, κάνετε τη ζωή σας πιο δύσκολη από την κανονική.

Ρύθμιση Time Machine με Synology DiskStation

Εάν χρησιμοποιείτε Mac μπορείτε να ρυθμίσετε το Time Machine για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στην τοποθεσία NAS στο δίκτυό σας. Απλώς επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκευτεί το αντίγραφο ασφαλείας σας και ξεκινήστε το Time Machine. Μπορείτε να διαβάσετε το σεμινάριο σε βάθος σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή Macintosh. 

Χρησιμοποιήστε το CloudStation για να συγχρονίσετε τα αρχεία σας

Ειδικά για τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι απαραίτητο να διατηρήσετε όλα τα δεδομένα υπό τον έλεγχό τους και να μην βασίζεστε σε τρίτους παρόχους όπως το Dropbox (Αξιολόγηση επεξεργαστή: 2 GB για 0 ​​$ / έτος) για συγχρονισμό αρχείων. Εάν χρησιμοποιείτε ένα Synology DiskStation συνοδεύεται από μια λειτουργία που ονομάζεται CloudStation, η οποία εγκαθιστά έναν φάκελο στον υπολογιστή σας που λειτουργεί ως κεντρικός κάδος για τα αρχεία σας.

Εάν αποθηκεύσετε κάτι σε αυτόν το φάκελο, θα συγχρονιστεί σε όλες τις άλλες συσκευές που έχουν εγκατεστημένο αυτόν τον φάκελο στα μηχανήματά τους. Μπορείτε να συγχρονίσετε ακόμη μεγαλύτερα αρχεία έως και 10 GB, το CloudStation κάνει συγχρονισμό LAN, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία σας μεταφέρονται γρήγορα εάν βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω κινητού. 

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του NAS σας

Παρόλο που ενδέχεται να έχετε ρυθμίσει το NAS σας με RAID που εγγυάται κάποια πλεονασμό εάν κάποιος από τους σκληρούς σας δίσκους αποτύχει, πρέπει να σκεφτείτε πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας NAS. Αυτό είναι ένα βήμα που πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν απαραίτητο.

Ωστόσο, ένα αντίγραφο ασφαλείας του αντιγράφου ασφαλείας σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για να προετοιμαστείτε για καταστροφή. Καταλήγει στην ερώτηση: «τι εάν». Τι γίνεται αν κάποιος κλέψει το απόθεμά σας, συμπεριλαμβανομένου του NAS σας και δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας αυτών των αρχείων; Τι γίνεται αν υπάρχει κάποιο είδος ατυχήματος που καταστρέφει το NAS σας και κάνει τα δεδομένα μη ανακτήσιμα? 

Τι περισσότερο αν μπορεί να σας ζητηθεί, στο τέλος εξαρτάται από τον κίνδυνο που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε και πόσα επίπεδα ασφαλείας χρειάζεστε για τα προσωπικά ή επιχειρηματικά σας δεδομένα. Εάν χρησιμοποιείτε το Synology και το CrashPlan, μπορείτε να εγκαταστήσετε το CrashPlan σε αυτό το NAS και να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων του στο CrashPlan Central.

Η εγκατάσταση δεν είναι εύκολη, ωστόσο, επειδή το προσωπικό CrashPlan Pro συνήθως δεν υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας NAS. Εδώ είναι ένα καλό εγχειρίδιο για το πώς να το κάνετε αυτό. Εάν δεν θέλετε να χαράξετε το δρόμο σας, ίσως θελήσετε να εγγραφείτε στην έκδοση της επιχείρησής τους. 

Κατάστημα & Ροή των μέσων σας με το DiskStation 

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, μια συνδεδεμένη συσκευή αποθήκευσης δικτύου μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για τη διαχείριση αρχείων πολυμέσων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ταινίες, τα αρχεία ήχου και τις εικόνες σας στο Synology NAS και να τα δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Ευτυχώς, η Synology μόλις κυκλοφόρησε το DSM 4.2 (DiskStation Manager) που έχει πολλές βελτιώσεις.

Φόρος Cloud

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ροή αρχείων ταινιών απευθείας στο AppleTV σας. Μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο οπουδήποτε και αν έχετε ενεργοποιήσει τη μετατροπή βίντεο για κινητές συσκευές ακόμη και στο κινητό σας τηλέφωνο. Είναι υπέροχο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των βίντεο του μικρού σας παιδιού και για προβολή σε φίλους και συγγενείς. 

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Amazon Glacier

Εάν δεν είστε χρήστης του Crashplan ή απλά δεν αισθάνεστε άνετα να ασχοληθείτε με τη γραμμή εντολών, αλλά θέλετε να απολαύσετε το μυαλό σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε την υποστήριξη του Amazon Glacier με ένα κλικ στο DiskStation. Το Amazon Glacier είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης που προσφέρει η Amazon ειδικά για αποθήκευση δεδομένων, ώστε να μπορεί να ανακτηθεί σε περίπτωση καταστροφών.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Amazon Glacier

Είναι πολύ φθηνότερο από το χώρο αποθήκευσης στο Amazon S3, επειδή τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κασέτα (ναι, αυτή εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των σκληρών δίσκων). Αλλά επειδή είναι αποθηκευμένο σε κασέτα, απαιτείται περισσότερος χρόνος για την ανάκτηση των αρχείων σας και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ενεργός χώρος αποθήκευσης δεδομένων. Ακριβώς ως αντίγραφο ασφαλείας του αντιγράφου ασφαλείας σας.

συμπέρασμα

Οι δυνατότητες ενός Synology DiskStation είναι ατελείωτες. Απλώς εξερευνήστε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα DiskStation στον ιστότοπό τους. Ακόμα κι αν δεν είστε πολύ γνώστες του υπολογιστή, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Έχουμε τα δικά μας στο Amazon και έχουμε κατά νου ότι χρειάζεστε και κάποιους σκληρούς δίσκους. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map