IDrive vs Carbonite: Απεριόριστες συσκευές ή απεριόριστος χώρος αποθήκευσης;

Απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για περίπου πέντε δολάρια το μήνα; Πολύ ωραία. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών στην ίδια τιμή; Επίσης πολύ ωραίο. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για το σύννεφο, δεν μπορείτε να έχετε το κέικ σας και να το φάτε επίσης. Τουλάχιστον, όχι χωρίς να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Οι καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τους καταναλωτές προσφέρουν απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή απεριόριστες συσκευές, αλλά ποτέ και τα δύο.


Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια δύσκολη απόφαση ευκολότερη, αποφασίσαμε να αναλύσουμε δύο από τα αγαπημένα μας εργαλεία το ένα δίπλα στο άλλο: το IDrive, το οποίο σας δίνει 1 TB δεδομένων για όσες συσκευές θέλετε και Carbonite, το οποίο σας παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για μία συσκευή. Δείτε τις κριτικές βίντεο για κάθε υπηρεσία, παρακάτω.

Αναθεώρηση βίντεο IDrive

Επισκόπηση βίντεο Carbonite

Καθορισμός αντιγράφων ασφαλείας Cloud

Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων γιατί καθώς περισσότερες από τις ζωές μας μετατοπίζονται στο ψηφιακό φάσμα, έχουμε περισσότερα να χάσουμε. Στο παρελθόν, τα αντίγραφα ασφαλείας των καταναλωτών περιελάμβαναν συνήθως εγγραφή CD ή φόρτωση μονάδων flash USB. Η προσέγγιση λειτούργησε, μέχρι το σημείο που το CD σας έσπασε στο μισό ή αφήσατε τη μονάδα flash να είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή της βιβλιοθήκης.

Άλλες επιλογές, ακόμα δημοφιλείς, περιλαμβάνουν εξωτερικές μονάδες δίσκου που κυμαίνονται από συσκευές ενός δίσκου έως αποθήκευση RAID και NAS όπως το Synology DiskStation. Δεν θα μας βρείτε να αμφισβητούμε ότι αυτές οι επιλογές εξακολουθούν να έχουν θέση σε μια αλεξίσφαιρη στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η οποία ενσωματώνει τόσο το εξωτερικό όσο και το cloud backup.

Το πιο προφανές πλεονέκτημα για τις εξωτερικές μονάδες δίσκου είναι ότι επιτρέπουν ταχύτερη ανάκτηση δεδομένων από το cloud. Όπου πέφτουν πιο κοντά είναι η ευπάθειά τους. Ακριβώς όπως ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας ή τα αφαιρούμενα μέσα, οι εξωτερικές μονάδες δίσκου είναι επιρρεπείς σε σωματικές βλάβες, αστοχία, καταστροφή, απώλεια και κλοπή.

Τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όπως το IDrive και το Carbonite παρέχουν το πλεονέκτημα της αποθήκευσης των δεδομένων σας σε απομακρυσμένα, ασφαλή κέντρα δεδομένων. Οι διακομιστές σε αυτά τα κέντρα δεδομένων είναι κατασκευασμένοι για πλεονασμό, διασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας ενός δίσκου, θα υπάρχει πάντα ένα δεύτερο ή τρίτο αντίγραφο που διατηρείται αλλού.

Τα ίδια τα κέντρα δεδομένων συνήθως ελέγχονται από τη θερμοκρασία και κατασκευάζονται για να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες και σεισμούς, καθώς και να προστατεύονται τόσο από φυσικούς όσο και από εικονικούς καταπατητές..

Το αποτέλεσμα είναι ότι το αντίγραφο ασφαλείας του cloud διασφαλίζει ότι έχετε πάντα ένα αντίγραφο των πιο πολύτιμων δεδομένων σας κάπου. Σκεφτείτε το cloud backup ως ένα ασφαλές ψηφιακό θησαυροφυλάκιο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή και από οποιοδήποτε μέρος.

The Battle: IDrive εναντίον Carbonite

Ενώ η βασική ιδέα αυτού του ασφαλούς ψηφιακού θησαυροφυλακίου είναι κεντρική για όλες τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, η εφαρμογή ποικίλλει σημαντικά. Οι βασικές διαφορές περιλαμβάνουν πλατφόρμα, ταχύτητα μεταφοράς αρχείων, πρωτόκολλα ασφαλείας και δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης. Τότε υπάρχει επίσης κόστος, χώρος και κάλυψη.

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι μια τέτοια διακύμανση μεταξύ ανταγωνιστών είναι καλό για τους καταναλωτές. Το γεγονός ότι το πεδίο είναι τόσο ευρύ σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βρείτε μια διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας.

Κατά τη διάρκεια πέντε τμημάτων head-to-head, θα εξετάσουμε πώς τα IDrive και Carbonite συσσωρεύονται το ένα με το άλλο σε σχέση με πολλά από αυτά τα στοιχεία. Ενώ θέλουμε να είμαστε εμπεριστατωμένοι, θα πλαισιώσουμε μεγάλο μέρος της συζήτησης σχετικά με το τι είναι ίσως η πιο εξαρτώμενη από τον χρήστη πτυχή της επιλογής ενός ή του άλλου: Το γεγονός ότι το IDrive προσφέρει απεριόριστη υποστήριξη συσκευής έχει πιο νόημα για τις ανάγκες σας από ό, τι το Carbonite’s απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος?

1

Υποστήριξη τιμής και πλατφόρμας

Κατά τη διάρκεια του γύρου έναρξης, θα ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές σχεδίου για τις δύο ανταγωνιστικές υπηρεσίες μας. Θα λάβουμε υπόψη το κόστος, τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες και τους περιορισμούς συσκευών. Τόσο το IDrive όσο και το Carbonite προσφέρουν επίσης επιχειρηματικές συνδρομές, οπότε θα επικοινωνήσουμε με αυτές. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες, σας συνιστούμε να ελέγξετε την κριτική μας για το Carbonite, καθώς και την κριτική μας στο IDrive.

Οδηγώ

Το IDrive κατέχει μια μοναδική θέση στον εφεδρικό χώρο για μερικούς διαφορετικούς λόγους. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι ότι εκτός από την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονίζει επίσης τις συσκευές σας. Αυτό το καθιστά κάτι υβριδικό, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο του cloud backup όσο και του cloud storage.

(Σημείωση: Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των δύο, αυτή η επισκόπηση γρήγορης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έναντι αποθήκευσης θα βοηθήσει).

Το IDrive κάνει αυτό το έργο δίνοντας στους χρήστες ξεχωριστές, ίσες κατανομές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μένετε να προσπαθείτε να ισορροπήσετε το διάστημα μεταξύ των δύο, κάτι που μπορεί να σας ενοχλήσει γρήγορα.

Η υπηρεσία διαθέτει σχέδια 1TB και 10TB για προσωπική χρήση, καθώς και διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Οι περισσότεροι χρήστες θα πάρουν μια χαρά με 1TB. Και πάλι, αυτό είναι 1 TB για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ένα ξεχωριστό 1 TB για συγχρονισμό. Λοιπόν, παίρνετε πραγματικά 2 TB. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το IDrive με δωρεάν πακέτο 5 GB. Αυτό θα είναι αρκετό για ορισμένες εργασίες συγχρονισμού, αλλά σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι αρκετό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου σας.

Το IDrive δεν διαθέτει απεριόριστο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως πολλοί από τους πλησιέστερους ανταγωνιστές του, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι υποστηρίζει όσες συσκευές χρειάζεστε. Οι απεριόριστες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εν τω μεταξύ, περιορίζονται σχεδόν πάντα σε μία συσκευή.

Ο λόγος είναι σαφής αν το σκεφτείτε. Μια υπηρεσία που προσφέρει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για απεριόριστες συσκευές με περίπου $ 5 δολάρια το μήνα θα κατακλύζεται αρκετά γρήγορα και πιθανότατα θα χρεοκοπήσει σύντομα. Όσον αφορά τις υποστηριζόμενες συσκευές, το IDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επιτραπέζιων υπολογιστών, εξωτερικών σκληρών δίσκων και κινητών συσκευών. Η συμπερίληψη της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για κινητά είναι σπάνια που κάνει το IDrive ιδιαίτερα ευέλικτο.

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί IDrive σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε δευτερεύοντες λογαριασμούς χρηστών και να παρακολουθείτε όλες τις διαδικασίες από μια κονσόλα ελέγχου διαχειριστή. Αυτά τα σχέδια υποστηρίζουν επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας:

 • Διακομιστές Linux
 • Διακομιστής MS SQL
 • Διακομιστής MS SharePoint
 • Διακομιστής MS Exchange
 • VMWare
 • Διακομιστής Oracle

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το IDrive Business βοηθά τις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με κυβερνητικές εντολές για διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων νομικών, ιατρικών και λογιστικών πρακτικών.

Καρβονίτης

Το Carbonite είναι αυστηρά μια εφεδρική υπηρεσία, αλλά είναι καλή. Κατατάχθηκε τρίτη στον οδηγό μας για τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Carbonite σας παρέχει τόσα εφεδρικά αντίγραφα που θα χρειαστείτε ποτέ για έναν υπολογιστή. Αυτό καθιστά αυτή την υπηρεσία ιδανική για άτομα που ασχολούνται με μεγάλες ποσότητες δεδομένων, όπως φωτογράφους και βιντεογράφους.

Η υπηρεσία έχει τρία διαφορετικά προγράμματα συνδρομής για οικιακούς χρήστες.

Το Carbonite Basic είναι σύμφωνο με το IDrive και άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για πολλούς ανθρώπους, θα κάνει τη δουλειά.

Η διαφορά μεταξύ Basic και Plus είναι ότι το Plus σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των εξωτερικών σας σκληρών δίσκων στον online αποθηκευτικό χώρο σας. Ευχόμαστε η Carbonite να συμπεριλάβει αυτήν την ικανότητα με το βασικό της σχέδιο όπως το IDrive. Αν ψάχνετε για απεριόριστη εφεδρική υπηρεσία που περιλαμβάνει εξωτερική μονάδα δίσκου στο βασικό κόστος συνδρομής της, η CrashPlan σας καλύπτει με το ίδιο κόστος με το Carbonite (59,99 $).

Το Carbonite Prime προσθέτει αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο και ανάκτηση ταχυμεταφορών στο μείγμα.

Το Carbonite έχει επίσης τρία επιχειρηματικά σχέδια. Ωστόσο, αυτά δεν συνοδεύονται από απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Αντ ‘αυτού, λαμβάνετε έναν καθορισμένο αριθμό gigabyte και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον 100 GB για 99 $ ετησίως.

ΣχέδιοΑποθήκευσηΕτήσιο κόστοςΑριθμός υπολογιστώνΑριθμός διακομιστών
Πυρήνας250 GB269,99 $ΑπεριόριστοςΚανένας
Εξουσία500 GB599,99 $Απεριόριστος1
Τελικός500 GB999,99 $ΑπεριόριστοςΑπεριόριστος

Όλα αυτά τα σχέδια υποστηρίζουν απεριόριστους υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και χώρο αποθήκευσης NAS. Το σχέδιο ενέργειας προσθέτει αντίγραφα ασφαλείας ενός διακομιστή, ενώ το σχέδιο Ultimate σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων διακομιστών.

Στρογγυλές σκέψεις

Εάν δεν εκτελείτε μια επιχείρηση, εάν χρειάζεστε περισσότερο από 1 TB αποθηκευτικού χώρου, θα θέλετε να πάτε με το Carbonite μέσω IDrive. Το πρόγραμμα 10TB του IDrive είναι πολύ ακριβό για να είναι πρακτικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, για χρήστες με λιγότερο από 1 TB, το IDrive είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πολλών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου σας, για το κόστος μιας συνδρομής είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Οι δυνατότητες συγχρονισμού του IDrive σημαίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ωστόσο, μην περιμένετε το IDrive να αντικαταστήσει τη συνολική παραγωγικότητα εργασίας για το Dropbox.

Όσον αφορά τα επιχειρηματικά σχέδια, το IDrive προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αξία κόστους, ξεκινώντας από το πρόγραμμα τιμών 250 GB (99,50 $ έναντι 269,99 $ για Carbonite).

Γύρος: Σημείο υποστήριξης τιμής και πλατφόρμας για το IDrive

Λογότυπο IDrive
Λογότυπο Carbonite

2

Εμπειρία χρήστη

Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούν ένα εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή για τη διαχείριση βασικών διαδικασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες σημαντικές διαφορές χαρακτηριστικών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών των διεπαφών για τις οποίες θα θέλατε να γνωρίζετε πριν δεσμεύσετε μια ετήσια συνδρομή.

Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, θα δούμε πώς διαφέρει η εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας μεταξύ IDrive και Carbonite. Θα αγγίξουμε επίσης την εμπειρία ιστού και κινητής τηλεφωνίας κάθε υπηρεσίας.

Οδηγώ

Το IDrive έχει τρεις βασικούς τρόπους πρόσβασης στην υπηρεσία του, μέσω του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, καθώς και μέσω διαδικτύου και κινητού.

Επιφάνεια εργασίας

Το IDrive διαθέτει εφαρμογές για υπολογιστές για Windows και Mac. Και οι δύο μοιάζουν και λειτουργούν παρόμοια.

Στην αριστερή πλευρά, θα βρείτε καρτέλες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, προγραμματισμό, συγχρονισμό, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή και ρυθμίσεις.

Όπως μάλλον μαντέψατε, η καρτέλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι όπου θα προσθέσετε ετικέτες σε φακέλους και αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το IDrive. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε αντικείμενα κάνοντας κλικ στο κουμπί “αλλαγή” και μεταβαίνοντας στο σύστημα αρχείων σας για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Κατά την εγκατάσταση του IDrive, ορισμένοι φάκελοι θα επισημαίνονται αυτόματα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, όπως ο φάκελος χρήστη. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, έχετε την ευθύνη να διαχειριστείτε τι υποστηρίζεται και τι όχι.

Η καρτέλα “scheduler” είναι το σημείο όπου μπορείτε να ορίσετε όταν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας.

Ο προγραμματισμός του IDrive περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές προσαρμογής από τις περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Δηλώνετε ποιες ημέρες της εβδομάδας εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας σας, τι ώρα της ημέρας ξεκινά και σε ποια ώρα διακόπτεται η διαδικασία.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το IDrive να εκτελεί αντίγραφα ασφαλείας συνεχώς ή ωριαία, κάτι που θα προσελκύσει χρήστες που χρειάζονται μια πιο συχνή διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που έχουν απαιτήσεις συμμόρφωσης.

Το IDrive σάς επιτρέπει ακόμη και να ορίζετε ειδοποιήσεις που θα σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις εφεδρικές ολοκληρώσεις και τις αποτυχίες.

Ιστός

Ο ιστότοπος IDrive σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας και να διαχειρίζεστε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από απόσταση.

Για πρόσβαση στα αρχεία, από το πρόγραμμα περιήγησης, απλώς κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αποθηκευμένο περιεχόμενο και να το ανοίξετε από απόσταση. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο ή αρχείο για να το μοιραστείτε με άλλους.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος URL για το αντικείμενο. Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να τον μοιραστείτε, να τον δημοσιεύσετε αυτόματα στο Facebook ή στο Twitter και να τον μοιραστείτε μέσω email. Οποιοσδήποτε σύνδεσμος μπορεί να προστατευτεί με κωδικό πρόσβασης και να του δοθούν είτε δικαιώματα “προβολής” είτε “επεξεργασίας”.

Για να διαχειριστείτε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της επιφάνειας εργασίας σας, κάντε κλικ στο “ταμπλό” και στη συνέχεια στο “Ρυθμίσεις”. Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις γενικές ρυθμίσεις, την επιλογή αντιγράφων ασφαλείας και τις καρτέλες προγραμματισμού.

Ενώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή από απόσταση, η συγκεκριμένη συσκευή θα πρέπει φυσικά να ενεργοποιηθεί πριν πραγματοποιηθούν οι αλλαγές.

Το πρόγραμμα περιήγησης IDrive έχει “κοινόχρηστο από εμένα” και καρτέλες “κοινόχρηστο με εμένα” που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το κοινόχρηστο περιεχόμενο. Το πρώτο είναι ιδιαίτερα ωραίο, καθώς είναι εύκολο να χάσετε τους συνδέσμους που έχετε δημιουργήσει. Από τον Φεβρουάριο του 2017, το IDrive προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης του Office 365, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο νέο που ευθυγραμμίζει την υπηρεσία με τις υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive και ακόμη και το OneDrive, οι ίδιοι.

Συνδέοντας το IDrive με το OneDrive, μπορείτε να αποθηκεύσετε περιεχόμενο OneDrive στο IDrive, καθώς και να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία OneDrive. Μόλις πραγματοποιήσετε τη σύνδεση, θα εμφανιστεί ένας ξεχωριστός φάκελος “OneDrive” στον πίνακα ελέγχου του προγράμματος περιήγησής σας.

Κινητό

Οι δυνατότητες του IDrive για κινητές συσκευές είναι ένας ισχυρός λόγος για να το διαλέξετε από το Carbonite, το CrashPlan, το Backblaze και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου πεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι όμορφα σχεδιασμένες εφαρμογές είναι διαθέσιμες τόσο για Android όσο και για iOS.

Από την αρχική οθόνη του κινητού, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας ή ακόμα και των λογαριασμών σας στο Facebook και στο Instagram.

Αντίθετα αντίγραφα ασφαλείας και μπορείτε να επιτρέψετε στο IDrive να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Υπάρχουν επίσης επιλογές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων καταγραφής κλήσεων, κειμένων, ημερολογίων, μουσικής, εφαρμογών και “άλλων αρχείων”.

Η εφαρμογή για κινητά του IDrive είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας Android.

Καρβονίτης

Όπως και ο αντίπαλός της, η Carbonite έχει τρεις διαφορετικές πύλες στην υπηρεσία της.

Επιφάνεια εργασίας

Χαρακτηριστικό του Carbonite είναι η απλότητα. Μόλις πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα αναζητήσει αυτόματα και θα ξεκινήσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ορισμένων τύπων αρχείων στον υπολογιστή σας. Σε αντίθεση με το IDrive, η υπηρεσία δεν απαιτεί τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε φάκελο και μεμονωμένο αρχείο. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με βάση τον τύπο αρχείου εξοικονομεί χρόνο και σας εμποδίζει να παραβλέψετε κατά λάθος αρχεία.

Το Carbonite μπορεί να το κάνει επειδή έχετε απεριόριστο χώρο. Το IDrive, με το όριο του 1TB, απαιτεί περισσότερη «διακριτική ευχέρεια» του χρήστη.

Οι προεπιλεγμένοι τύποι αρχείων που υποστηρίζονται από το Carbonite περιλαμβάνουν:

 • Έγγραφα: Έγγραφα Word, υπολογιστικά φύλλα Excel, .PDF και άλλα
 • Φωτογραφίες: JPG, PNG, GIF, BMP κ.λπ..
 • Αρχεία email: Outlook, Thunderbird, IncrediMail και Windows Live Mail
 • Αγαπημένα στο Διαδίκτυο και σελιδοδείκτες
 • Αρχεία οικονομικών δεδομένων: Quicken, Quickbooks και παρόμοια προγράμματα
 • Πολυμέσα: αρχεία μουσικής και βίντεο

Δεν δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για ορισμένα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων αρχείων συστήματος. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα αυτών εδώ.

Εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι και αρχεία που δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, πείτε στο Carbonite να τους αγνοήσει κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Επιλέξτε “Carbonite” και μετά “μην το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας”.

Εναλλακτικά, επιλέξτε “Carbonite” και “properties” για να ελέγξετε την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων, τις διαθέσιμες εκδόσεις και άλλα δεδομένα.

Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή της Carbonite μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κατάστασης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, την τροποποίηση του προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, την επαναφορά περιεχομένου και την πραγματοποίηση μερικών άλλων πραγμάτων. Πέρα από αυτό όμως, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε τίποτα.

Για να αλλάξετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις & χειριστήρια. “

Το Carbonite είναι προεπιλεγμένο για συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, που σημαίνει ότι μεμονωμένα αρχεία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο cloud κάθε φορά που πραγματοποιείται μια αλλαγή. Εάν εργάζεστε με μεγάλα και πολλαπλά αρχεία, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιορίζει υπερβολικά τους πόρους του συστήματός σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να πείτε στο Carbonite να “δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μία φορά την ημέρα” ή να το λέει “μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών”. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για «μείωση της χρήσης Διαδικτύου του Carbonite» που θα απελευθερώσει πόρους ενώ θα επιβραδύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Για τους περισσότερους, ωστόσο, οι αλγόριθμοι μεταφοράς αρχείων της Carbonite, για τους οποίους θα συζητηθούν στον επόμενο γύρο, θα πρέπει να χειρίζονται συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς να επηρεάζουν την άλλη εργασία σας.

Εάν πρέπει να επαναφέρετε αρχεία, μπορείτε να το κάνετε από την κύρια οθόνη της επιφάνειας εργασίας κάνοντας κλικ στην επιλογή “λήψη των αρχείων μου”. Θα μπορείτε να επιλέξετε την επαναφορά συγκεκριμένων αρχείων ή οτιδήποτε ταυτόχρονα.

Εάν ορίσετε τη δεύτερη επιλογή για να επαναφέρετε τα πάντα ταυτόχρονα, θα το κάνετε από το εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή Carbonite. Η πρώτη επιλογή, επαναφορά μεμονωμένων αρχείων, σας ανακατευθύνει στον ιστότοπο Carbonite για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Ιστός

Η διεπαφή προγράμματος περιήγησης Carbonite σάς επιτρέπει να προβάλετε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud και να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς. Οποιαδήποτε και όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας Carbonite θα εμφανίζονται στην κύρια σελίδα.

Κάντε κλικ στην «προβολή αρχείων» για να ελέγξετε το αποθηκευμένο περιεχόμενο. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στον διαδικτυακό σας χώρο αποθήκευσης με βάση την ίδια διάταξη συστήματος αρχείων που χρησιμοποιείται από τον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε περιεχόμενο κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε μεμονωμένους φακέλους και αρχεία και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο κουμπί “λήψη”. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη έως και 5000 αρχείων και 10 GB δεδομένων ταυτόχρονα. Όλα τα αρχεία που κατεβάζετε προστίθενται σε ένα αρχείο zip, το οποίο μπορεί να εξαχθεί σε όποια τοποθεσία θέλετε.

Πέρα από αυτό, ό, τι άλλο μπορείτε να κάνετε online περιορίζεται στη διαχείριση λογαριασμού. Το Carbonite δεν σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από απόσταση.

Κινητό

Η εφαρμογή Carbonite για κινητά σάς επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε αρχεία από τον υπολογιστή σας που προστατεύεται από Carbonite.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών που λαμβάνονται από το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Για να προβάλετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών ή αρχείων από τον υπολογιστή σας, απλώς επιλέξτε το όνομα της κινητής συσκευής ή του υπολογιστή σας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

Η εφαρμογή για κινητά σάς επιτρέπει επίσης να προστατεύετε την κινητή συσκευή σας από κλοπή με δυνατότητες απομακρυσμένης διαγραφής. Αυτό εμποδίζει τους άλλους να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας Carbonite και σε άλλα δεδομένα τηλεφώνου πραγματοποιώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ένα άλλο καλό τέχνασμα: σας επιτρέπει να αλλάξετε από απόσταση τον κωδικό πρόσβασης κλειδώματος οθόνης του τηλεφώνου σας και να κλειδώσετε την οθόνη.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Θαυμάζουμε τη βασική απλότητα της εμπειρίας Carbonite. Δεν κάνει τα πράγματα τόσο εύκολα όσο το αντίπαλο Backblaze, αλλά είναι πολύ κοντά. Το IDrive, συγκριτικά, χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να διασφαλίσει ότι προστατεύεται κάθε έγγραφο, φωτογραφία και βίντεο που εκτιμάτε.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες, ιδίως οι τεχνικοί και εκείνοι με περιεχόμενο υψηλής αξίας, προτιμούν τις διευρυμένες δυνατότητες του IDrive. Οι εκτεταμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που διατίθενται μέσω της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή και το γεγονός ότι μπορείτε να ελέγχετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από απόσταση από το πρόγραμμα περιήγησης IDrive είναι ωραία πλεονεκτήματα.

Η διαδικτυακή εμπειρία Carbonite είναι σχεδόν πολύ περιορισμένη. Επίσης, ενώ εκτιμούμε τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών από την εφαρμογή Carbonite για κινητά, το γεγονός ότι το IDrive μας επιτρέπει να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων καταγραφής κλήσεων, των μηνυμάτων κειμένου, των επαφών και οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να ενθουσιάζει τους χρήστες smartphone.

Γύρος: Σημείο εμπειρίας χρήστη για το IDrive

Λογότυπο IDrive
Λογότυπο Carbonite

3

Ταχύτητα μεταφοράς αρχείων

Μία από τις ενοχλήσεις με την εφαρμογή μιας στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι ότι η μεταφορά αρχείων μεταξύ του υπολογιστή σας και των διακομιστών cloud ενδέχεται να διαρκέσει λίγο χρόνο. Για να επιταχυνθούν τα πράγματα, οι καλύτερες υπηρεσίες εφαρμόζουν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως αυξημένες μεταφορές αρχείων σε επίπεδο μπλοκ και συμπίεση αρχείων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, θα δούμε αν το IDrive και το Carbonite το ακολουθούν. Αλλά πρώτα, θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα ορισμένων βασικών δοκιμών μεταφοράς που πραγματοποιήσαμε για να δούμε ποια υπηρεσία μπορεί να μετακινήσει τα αρχεία ταχύτερα.

IDrive vs Carbonite: Δοκιμές ταχύτητας

Για να μετρήσουμε τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης και για τις δύο υπηρεσίες, πραγματοποιήσαμε μερικές μεταφορές με έναν συμπιεσμένο φάκελο 250MB. Αυτός ο φάκελος αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από μια τοποθεσία λίγο έξω από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης μέσω ενός δικτύου WiFi. Πριν ξεκινήσουμε, ελέγξαμε τις ταχύτητες των δεδομένων μας στο Speedtest.net:

 • Ταχύτητα μεταφόρτωσης: 12Mbps
 • Ταχύτητα λήψης: 32Mbps

Λάβετε υπόψη ότι οι δικές σας ταχύτητες μεταφοράς αρχείων για οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες ενδέχεται να ποικίλουν δραματικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε και την ισχύ της σύνδεσής σας.

Εδώ είναι τα αποτελέσματά μας:

ΜεταφόρτωσηΚατεβάστε
Οδηγώ9:461:12
Καρβονίτης8:101:30

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και των δύο υπηρεσιών είναι σύμφωνες με άλλες κορυφαίες υπηρεσίες cloud, γεγονός που υποδηλώνει ότι χειρίζονται τη συμπίεση αρχείων καλά.

Βεβαίως, εάν έχετε μεταφορτώσει εκατοντάδες gigabyte δεδομένων, θα μπορούσατε να περιμένετε ακόμα λίγο. Πιθανότατα εξετάζετε μεταφορτώσεις 15-20 λεπτών ανά gigabyte. Έτσι, 100 GB θα χρειαστούν περίπου μια μέρα για να ανεβάσετε.

Για να διατηρήσετε τα πράγματα σε κίνηση, όταν ένα αρχείο έχει δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο, συνήθως αντιγράφεται ξανά μόνο εάν έχει συμβεί αλλαγή αρχείου. Αυτό ονομάζεται “στοιχειώδες αντίγραφο ασφαλείας”. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud το κάνουν επειδή διαφορετικά θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα εύρους ζώνης. Μια δεύτερη, λιγότερο συνηθισμένη αλγοριθμική τεχνική που ονομάζεται “στοιχειώδες επίπεδο αντιγράφων ασφαλείας” τροποποιεί την προσέγγιση. Μεταφορές επιπέδου μπλοκ σημαίνει ότι μόνο τα μέρη του αρχείου που άλλαξαν αντιγράφονται αντί να ανεβάζουν ξανά ολόκληρο το αρχείο.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση, αντί να χρειαστούν τέσσερα λεπτά για να ανεβάσετε ένα αρχείο 250MB, συνήθως χρειάζεται μόνο όσο απαιτείται για τη μεταφορά των αλλαγών. Έτσι, η προσθήκη 25MB δεδομένων στο αρχείο μας 250MB θα διαρκέσει μόνο 20-30 δευτερόλεπτα.

Τόσο το IDrive όσο και το Carbonite εφαρμόζουν μεταφορές σε επίπεδο μπλοκ, οπότε θα είστε σε καλή κατάσταση. Για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί, κάναμε μια μικρή αλλαγή στον συμπιεσμένο δοκιμαστικό φάκελο: καταργήσαμε ένα αρχείο από μέσα του.

Η αλλαγή χρειάστηκε κάτω από 30 δευτερόλεπτα για να ληφθεί υπόψη στο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας και για τις δύο υπηρεσίες, όπως αναμενόταν.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Τόσο το IDrive όσο και το Carbonite είχαν καλή απόδοση στις δοκιμές ταχύτητας. Ενώ το Carbonite είχε ένα μικρό πλεονέκτημα, η διαφορά θα μπορούσε εύκολα από έναν παράγοντα τοποθεσίας και όχι από την ίδια την τεχνολογία. Επειδή θέλουμε να δηλώσουμε νικητή, αποφασίσαμε να εισαγάγουμε ένα tiebreaker τελευταίας στιγμής: υπηρεσία ταχυμεταφορών.

Με την υπηρεσία ταχυμεταφορών, οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ξεκινούν αργές διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πλήρεις επαναφορές στέλνοντας σας έναν εξωτερικό δίσκο. Η μεταφορά δεδομένων από και προς εξωτερικές μονάδες δίσκου είναι πολύ πιο γρήγορη από τη μεταφορά μέσω Διαδικτύου.

Το CrashPlan προσφέρει υπηρεσία ταχυμεταφορών μόνο για αποκαταστάσεις και μόνο εάν πληρώνετε το Carbonite Prime. Το IDrive προσφέρει υπηρεσία ταχυμεταφορών για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά και την προσφέρουν σε όλους τους πελάτες δωρεάν. Η υπηρεσία ονομάζεται IDrive Express και είναι ένα καλό πλεονέκτημα εάν ασχολείστε με εκατοντάδες gigabyte δεδομένων.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας μεταφοράς αρχείων για το IDrive

Λογότυπο IDrive
Λογότυπο Carbonite

4

Ασφάλεια

Λόγω της αύξησης των παγκόσμιων παραβιάσεων δεδομένων, επιθέσεων ransomware, επιθέσεων man-in-the-middle και επιτήρησης πληροφοριών, η ασφάλεια είναι ένα θέμα που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε κατά τον έλεγχο των υπηρεσιών cloud. Οι πτυχές που πρέπει να διερευνηθούν περιλαμβάνουν πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, προστασία κωδικού πρόσβασης και ασφάλεια κέντρου δεδομένων.

Οδηγώ

Όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων με το IDrive, διατηρούν όλα τα δεδομένα σας ανακατεμένα στους διακομιστές τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος παραβιάζει τους διακομιστές του δεν μπορεί να δει τι έχετε αποθηκεύσει εκεί.

Το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το IDrive είναι AES 256-bit. Το AES είναι το πρωτόκολλο που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ. Ενώ η δημοτικότητα του AES το καθιστά δελεαστικό στόχο για τους χάκερ, εκτιμάται ότι ακόμη και οι πιο ισχυροί υπερυπολογιστές στον κόσμο θα χρειαστούν αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσουν την κρυπτογράφηση.

Το IDrive προστατεύει επίσης τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά μεταξύ της συσκευής σας και του cloud με σήραγγες TLS για να αποφευχθεί η υποκλοπή.

Τόσο η κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας όσο και κατά τη μεταφορά είναι κοινή μεταξύ των υπηρεσιών cloud. Ωστόσο, το IDrive ξεχωρίζει δίνοντάς σας την επιλογή να ρυθμίσετε ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Με ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, μόνο εσείς γνωρίζετε το κλειδί κρυπτογράφησής σας, οπότε ούτε το IDrive μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν μπορείτε να λάβετε τα δεδομένα σας.

Ένα πράγμα που δεν προσφέρει το IDrive είναι ευπρόσδεκτο: επαλήθευση δύο παραγόντων. Η επαλήθευση δύο παραγόντων απαιτεί να παρέχετε έναν κωδικό ασφαλείας εκτός από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας κατά τη σύνδεση από άγνωστες συσκευές. Αποτρέπει τα άτομα που έχουν κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Ωστόσο, το IDrive υποστηρίζει εκδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται ένας καθορισμένος αριθμός προηγούμενων εκδόσεων αρχείων. Με αυτόν τον τρόπο, εάν στοχεύεστε από μια επίθεση ransomware, η οποία λειτουργεί καταστρέφοντας το περιεχόμενό σας, μπορείτε απλώς να επιστρέψετε σε μια μη κατεστραμμένη έκδοση μόλις καταργήσετε το υπεύθυνο κακόβουλο λογισμικό. Με το IDrive, διατηρούνται δέκα αντίγραφα των αρχείων σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό.

Καρβονίτης

Το Carbonite προστατεύει τον διακομιστή περιεχομένου σας χρησιμοποιώντας AES 128-bit ή 256-bit. Από προεπιλογή χρησιμοποιούνται 128 bit, ενώ το Carbonite αλλάζει σε 256 bit εάν επιλέγετε ιδιωτική κρυπτογράφηση.

Όπως το IDrive, η ιδιωτική κρυπτογράφηση σημαίνει ότι ορίζετε το δικό σας κλειδί και το Carbonite δεν ξέρει ποτέ τι είναι. Και πάλι, ενώ αυτό παρέχει το καλύτερο επίπεδο ασφάλειας, αυτό σημαίνει επίσης ότι το Carbonite δεν μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε.

Μόλις ενοχληθείτε με τη ρύθμιση της ιδιωτικής κρυπτογράφησης με το Carbonite, πρέπει να το κάνετε όταν εγκαταστήσετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα και ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εάν επιλέξετε να επιτρέψετε στο Carbonite να διαχειρίζεται το κλειδί κρυπτογράφησής σας, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε αργότερα.

Η κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά χρησιμοποιεί σήραγγες TLS για να αποτρέπει τους χρήστες να κατασκοπεύουν το περιεχόμενό σας καθώς κινείται μεταξύ της συσκευής σας και του κέντρου δεδομένων. Το Carbonite υποστηρίζει επαλήθευση δύο παραγόντων, την οποία καλεί επαλήθευση σε δύο βήματα.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας και μεταβαίνοντας στην καρτέλα “προσωπικές πληροφορίες”.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Και οι δύο υπηρεσίες κάνουν σωστά κρυπτογραφώντας περιεχόμενο σε ηρεμία και προσφέροντας στους χρήστες ιδιωτική κρυπτογράφηση. Το να μην μπορείτε να μεταβείτε σε ιδιωτική κρυπτογράφηση αφού αποφασίσετε να επιτρέψετε στο Carbonite να διαχειρίζεται το κλειδί κρυπτογράφησής σας είναι σίγουρα ένα ξυστό..

Και πάλι, το Carbonite σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα και το IDrive δεν το κάνει. Το γεγονός ότι τόσο η ιδιωτική κρυπτογράφηση όσο και η επαλήθευση δύο βημάτων βρίσκονται στο τραπέζι με τον Carbonite να γέρνει αυτόν τον τελευταίο γύρο υπέρ του, αλλά μόλις.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για καρβονίτη

Λογότυπο IDrive
Λογότυπο Carbonite

5

Η ετυμηγορία

Τόσο το IDrive όσο και το Carbonite προσφέρουν εξαιρετική αξία και προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες χρήστη. Εξαιτίας αυτού, με την πάροδο των ετών, και οι δύο υπηρεσίες κατατάσσονται με συνέπεια μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud που έχουμε αξιολογήσει. Στην κατάταξη εφεδρικών αντιγράφων του 2017, το IDrive και το Carbonite τοποθετήθηκαν πρώτη και πέμπτη, αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι το IDrive ήταν στην κορυφή των βαθμολογιών μας στο 2017 και παρόλο που πήρε τους πρώτους τρεις γύρους αυτού του αγώνα με σχετική ευκολία, δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι η ιδανική επιλογή για όλους. Αυτό που θα κάνει το Carbonite την καλύτερη επιλογή για ορισμένους χρήστες εξαρτάται από τον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο του.

Αυτή η δυνατότητα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για τη διαχείριση του χώρου σας με το Carbonite και επίσης επέτρεψε στο Carbonite να δημιουργήσει μια πολύ απλούστερη εμπειρία χρήστη από αυτό που θα βρείτε στο IDrive. Το αντίγραφο ασφαλείας τύπου αρχείου σημαίνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για εσάς, ώστε να μπορείτε να ξοδεύετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε άλλες εργασίες.

Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες, οι οποίοι έχουν λιγότερα από 1 TB δεδομένων για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας, η δυνατότητα προστασίας των υπολογιστών, των tablet και των τηλεφώνων τους με μία συνδρομή χαμηλού κόστους παρέχει μεγαλύτερη αξία από ό, τι μπορεί να ανταγωνιστεί η Carbonite. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. Θα θέλαμε να μάθουμε για τις δικές σας σκέψεις και εμπειρίες με οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα παρακάτω σχόλια.

Συνολικός νικητής: IDrive

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map