IDrive vs Backblaze: Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο Online Backup

IDrive και Backblaze. Θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο; Το IDrive σάς παρέχει ένα terabyte για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών. Το Backblaze σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων για μία συσκευή. Το ένα είναι γεμάτο από επιλογές χρήστη, το άλλο σας απαλλάσσει από το να πρέπει να σκεφτείτε καθόλου.


Σε αυτό που σίγουρα θα είναι ένα συναρπαστικό πρόσωπο με πρόσωπο, σε αυτήν την κριτική θα σας καθοδηγήσω τα βασικά και των δύο υπηρεσιών καθώς εξετάζω πώς κάθε χειρίζεται το έργο του 21ου αιώνα για την προστασία των δεδομένων σας. Υπό εξέταση: δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τιμολόγηση, ταχύτητα, ασφάλεια και υποστήριξη πελατών.

Απλά ανυπομονώ να μάθω ποιος βγαίνει στην κορυφή; Θαυμάζω την έλλειψη υπομονής σας, οπότε εδώ είναι η σύντομη έκδοση:

Είναι το Backblaze. Πιθανώς; καλά, εξαρτάται πραγματικά.

Γνωρίστε τα… Δεδομένα

Εντάξει, οπότε εδώ είναι το πράγμα. Η εύρεση της σωστής λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο δεν είναι τόσο απλή όσο η επιλογή μιας με τις περισσότερες βαθμολογίες πέντε αστέρων. Πρόκειται για την εξεύρεση λύσης που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες δεδομένων.

Οι περισσότερες εφεδρικές υπηρεσίες δεν σας κλειδώνουν σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Αλλά δεν χρειάζεται. Η αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι μια τόσο επίπονη αργή υπόθεση, που κανείς δεν θέλει πραγματικά να το περάσει περισσότερες από μία φορές, εάν δεν χρειάζεται να.

Έτσι, είναι λογικό να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο πόσα δεδομένα συσκευάζετε τώρα και να σκεφτείτε πόσο θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά μου, δεν χρειάζομαι τόνο χώρου. Κρατώ κυρίως αρχεία διαφόρων έργων στα οποία έχω εργαστεί, μερικές ταινίες και μια συλλογή φωτογραφιών από τα ταξίδια μου. Μιλάμε για 100GB, κορυφές.

Άλλοι χρήστες, ωστόσο, ιδιαίτερα εκείνοι από εσάς που ασχολούνται με βίντεο HD ή που εκτελούν μια μικρή επιχείρηση, θα θέλουν να σκέφτονται μεγαλύτερα. Ίσως πολύ μεγαλύτερο.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου σύγκρισης τεσσάρων από τις καλύτερες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

ΥπηρεσίαΜηνιαία τιμήΑποθήκευση
Καρβονίτης5 $Απεριόριστος
Πίσω φλόγα5 $Απεριόριστος
CrashPlan6 $Απεριόριστος
Οδηγώ4,34 $1 TB

Ένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι όπως το άλλο. Ωστόσο, όπως θα ανακαλύψουμε, η κατανομή αποθηκευτικού χώρου και η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών δεν είναι οι μόνοι παράγοντες.

Οι αγώνες της μάχης

IDrive ή Backblaze. Backblaze ή IDrive. Ποια διαδικτυακή υπηρεσία είναι η κατάλληλη για εσάς?

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων γύρων του σημείου και του αντίθετου σημείου, θα συζητήσω διάφορες πτυχές και στοιχεία που συνδέονται με ορισμένα από τα πλαίσια που αναφέρονται παραπάνω για να σας βοηθήσω να κάνετε μια επιλογή με την οποία δεν μπορείτε μόνο να ζήσετε, αλλά και να ζήσετε ευτυχισμένοι. Παρακάτω μπορείτε επίσης να βρείτε κριτικές βίντεο και για τις δύο υπηρεσίες.

Ανασκόπηση Backblaze

Αναθεώρηση IDrive

1

Σχέδια, Τιμολόγηση και Πλατφόρμες

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές: ποιο σας δίνει αυτό το αόριστο χτύπημα για τα χρήματα σας?

Οδηγώ

Πιθανώς η πιο συναρπαστική πτυχή της δομής του προγράμματος τιμών του IDrive είναι ότι ένας λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απεριόριστες συσκευές, κάτι που είναι σπάνιο για μια online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα υπέροχο όταν θεωρείτε ότι το IDrive λειτουργεί με υπολογιστές και Mac, αλλά και iPhone, iPad και συσκευές Android. Το IDrive μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των λογαριασμών κοινωνικών μέσων σας, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι επιχειρηματικοί χρήστες υποστηρίζουν ακόμη περισσότερες πλατφόρμες, τις οποίες θα λάβω αμέσως.

Οι πιθανοί συνδρομητές του IDrive μπορούν να γνωρίσουν την υπηρεσία ελέγχοντας τη δωρεάν έκδοση τους. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση δεν είναι ιδανική για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς είναι περιορισμένη στα 5 GB και οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται πολύ περισσότερο χώρο από αυτόν για να απεικονίσουν τον σκληρό τους δίσκο.

Ωστόσο, αποκτάτε επιπλέον 5 GB ξεχωριστού χώρου αποθήκευσης συγχρονισμού. Αυτό ισχύει για όλα τα σχέδια του IDrive στην πραγματικότητα (δηλαδή, ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 1TB σάς παρέχει επίσης 1 TB αποθηκευτικού χώρου συγχρονισμού). Αυτό είναι κάτι που το βοηθά πραγματικά να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Για εκείνους που αποφασίζουν να προχωρήσουν με μια συνδρομή, το IDrive προσφέρει δύο προσωπικά σχέδια, καθώς και λίγα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις.

Μπορείτε να παρατείνετε την έκπτωση του πρώτου έτους εγγραφείτε για δύο χρόνια νωρίτερα.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών.

Όσον αφορά την εγγραφή, το Backblaze προσφέρει σχέδια χρηστών σχεδιασμένα τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση, αλλά γενικά στοχεύουν στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μιας μόνο συσκευής.

Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποθήκευσης Cloud B2. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται ανά gigabyte (επί του παρόντος 0,005 $ / GB / μήνα) προκειμένου να είναι επεκτάσιμη. Ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσει δεδομένα cloud, φαίνεται να είναι πιο προσανατολισμένο στους προγραμματιστές που αναζητούν μια φτηνή πλατφόρμα cloud για την κατασκευή εφαρμογών. Περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά API.

Τελική σημείωση: ενώ το Backblaze δεν υποστηρίζει προς το παρόν αντίγραφα ασφαλείας για κινητά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση (και να μοιραστείτε) το περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει στο σύννεφο Backblaze από το τηλέφωνό σας iOS ή Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά.

Στρογγυλές σκέψεις

Το να προτείνουμε ότι η δομή τιμολόγησης του IDrive αν είναι καλύτερη από το Backblaze, ή το αντίστροφο, είναι δύσκολη. Από τη μία πλευρά, το Backblaze σάς προσφέρει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για μόνο 5 $ ανά μήνα, ενώ το IDrive σας δίνει 1 TB ή 5,79 $ ανά μήνα.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό, επειδή ένας λογαριασμός Backblaze περιορίζεται σε μία συσκευή, ενώ το IDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απεριόριστες συσκευές και υποστηρίζει περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων κινητών συσκευών και λογαριασμών κοινωνικών μέσων.

Από την πλευρά μου, το 1TB μου ταιριάζει πολύ και μου αρέσει να δημιουργώ αντίγραφα ασφαλείας πολλών συσκευών χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω για επιπλέον άδειες, γι ‘αυτό επιλέγω το IDrive. Ωστόσο, αν ήμουν φωτορεπόρτερ ή αίσθηση στο YouTube, θα ήθελα πιθανώς το Backblaze και τον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο του.

Εν τω μεταξύ, εάν είστε επαγγελματίας χρήστης που θέλει να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των διακομιστών ή των βάσεων δεδομένων σας, πιθανότατα θα θελήσετε να επιλέξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο IDrive, ακριβό όπως μπορεί να είναι. Εάν είστε προγραμματιστής που επιθυμεί να δημιουργήσει μια εφαρμογή ενσωματωμένη στο cloud, τότε το Backblaze είναι η καλύτερη επιλογή.

Γύρος: Σχέδια, Τιμολόγηση και Πλατφόρμες Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Backblaze
Λογότυπο IDrive

2

Χαρακτηριστικά δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες για τους χρήστες των δύο υπηρεσιών και πώς συσσωρεύονται?

Οδηγώ

Κατά την αρχική εγκατάσταση του IDrive, η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές θα κάνει κάποιες προτάσεις σχετικά με το τι θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Όμως, ως επί το πλείστον, πρέπει να διαβάσετε και να επιλέξετε τους φακέλους και τα αρχεία που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Μόλις εκτελεστεί η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive υποστηρίζει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας.

Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι προεπιλεγμένη, επομένως θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις στη διεπαφή της επιφάνειας εργασίας. Από εκεί, μπορείτε να ορίσετε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε:

 • Πραγματικός χρόνος
 • 10 λεπτά
 • 30 λεπτά
 • 60 λεπτά

Το IDrive θα δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων έως και 500MB σε μέγεθος, οπότε αν εργάζεστε σε ένα μεγάλο, σημαντικό αρχείο (όπως ένα βίντεο), θα θέλετε να το χειριστείτε χειροκίνητα.

Εν τω μεταξύ, εκτελείται πλήρης σάρωση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά την προγραμματισμένη περίοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να ορίσετε τις ώρες έναρξης και λήξης για το πότε αυτό γίνεται μεταβαίνοντας στην καρτέλα “scheduler”.

Μία από τις καλύτερες πτυχές του εργαλείου IDrive είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ταυτόχρονη διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας στην εξωτερική σας μονάδα δίσκου. Αυτό βοηθά, αφού χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο τόσο για το διαδικτυακό όσο και για τον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο παραπέμποντας σε ποιον φάκελο και αρχεία έχουν επισημανθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μαζί με τον κανονικό χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive περιλαμβάνει έναν ξεχωριστό κάδο για “συγχρονισμό”. Ο συγχρονισμός είναι πάντα σε πραγματικό χρόνο (ή όσο πιο κοντά γίνεται σε πραγματικό χρόνο) και σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι το ίδιο περιεχόμενο είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές σας (για παράδειγμα, ένα ερευνητικό έγγραφο ή μια παρουσίαση για επιχειρήσεις).

Οποιαδήποτε αρχεία αποθηκεύονται σε αντίγραφο ασφαλείας ή συγχρονισμό μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσω email.

Όσον αφορά την έκδοση, το IDrive διατηρεί τις 10 πιο πρόσφατες εκδόσεις οποιουδήποτε αρχείου αποθηκεύεται σε αντίγραφο ασφαλείας ή συγχρονισμό. Τα διαγραμμένα αντικείμενα, εν τω μεταξύ, διατηρούνται για 30 ημέρες.

Πίσω φλόγα

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Backblaze είναι τόσο απλή όσο γίνεται – στην πραγματικότητα, η υπηρεσία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για εσάς με την αυτόματη εύρεση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτών των αρχείων που πιστεύει ότι θέλετε. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, έγγραφα και δεδομένα.

Αυτό είναι ευεργετικό, διότι γενικά με τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πρέπει να διαχειριστείτε μόνοι σας αυτήν τη διαδικασία επιλέγοντας τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να διατηρήσετε. Αυτό μπορεί να ξεφύγει πολύ γρήγορα, καθιστώντας εύκολο να χάσετε σημαντικό περιεχόμενο.

Ακόμα κι αν έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης με το Backblaze, προκειμένου να περιορίσετε τη μείωση του εύρους ζώνης, ορισμένοι τύποι αρχείων δεν δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει αρχεία OS, προσωρινά αρχεία Διαδικτύου και παρόμοια.

Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τους τύπους αρχείων που εξαιρούνται από τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάνοντας κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις και μεταβαίνοντας στην καρτέλα “εξαιρέσεις” του παραθύρου που ανοίγει.

Όσον αφορά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων, μπορείτε είτε να επιλέξετε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, να ορίσετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο όταν θα ενημερώσετε την υπηρεσία (κάνοντας κλικ στην επιλογή “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα”).

Από αυτήν την άποψη, το Backblaze είναι κάτι περίεργο, δεδομένου ότι οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να ορίζετε ταυτόχρονα ένα προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας. Οι περισσότερες υπηρεσίες, ωστόσο, περιορίζουν επίσης το μέγεθος των αρχείων που μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς (το IDrive περιορίζεται στα 500MB, για παράδειγμα).

Ο εφεδρικός προγραμματιστής είναι τόσο απλός στη χρήση όσο γίνεται. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην καρτέλα “πρόγραμμα” του παραθύρου που εμφανίζεται.

Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της μονάδας του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικών δίσκων που συνδέονται μέσω USB ή firewire. Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι εάν δεν συνδέσετε αυτές τις μονάδες δίσκου τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες, τα αποθηκευμένα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα.

Πολλές άλλες υπηρεσίες σας επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή για τη διαχείριση του εξωτερικού σας αποθηκευτικού χώρου. Το Backblaze δεν το κάνει.

Το Backblaze υποστηρίζει εκδόσεις αρχείων, αλλά μόνο έως και 30 ημέρες (άλλες απεριόριστες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το CrashPlan, σας επιτρέπουν να διατηρείτε απεριόριστες εκδόσεις). Τα διαγραμμένα αρχεία είναι επίσης ανακτήσιμα για 30 ημέρες.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Συνολικά, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Backblaze είναι πολύ πιο απλή από ό, τι με το IDrive και κυρίως χάρη στον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάντληση του χώρου με το Backblaze, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ό, τι θέλετε και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε την εφαρμογή να τρέξει άγρια, δημιουργώντας αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων βάσει του τύπου.

Με το πιο περιοριστικό 1 TB χώρου του IDrive, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο λογικό να έχει ο χρήστης τη δυνατότητα επιλογής και επιλογής των φακέλων που θέλει να αποθηκεύσει.

Τούτου λεχθέντος, μου αρέσει αυτό το IDrive σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την εξωτερική, τοπική μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από την ίδια εφαρμογή. Ωστόσο, όταν το σκέφτεστε, έχει νόημα το γεγονός ότι δεν μπορείτε να το κάνετε με Backblaze. Οι τοπικές μονάδες δίσκου είναι περιορισμένες στο χώρο και έτσι η εφαρμογή της ίδιας φιλοσοφίας «αρπάξτε όλα» που χρησιμοποιεί το Backblaze θα προκαλούσε προβλήματα αρκετά γρήγορα.

Το IDrive μπορεί να έχει συγχρονισμό, αλλά νομίζω ότι το Backblaze γενικά κάνει μια καταπληκτική δουλειά εκμεταλλευόμενος την απεριόριστη κατανομή του για να δημιουργήσει μια ικανοποιητικά απλή εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Round: Backup Features Point for Backblaze

Λογότυπο Backblaze
Λογότυπο IDrive

3

Ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ποιος από τους δύο διεκδικητές μας είναι ο γρηγορότερος κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων?

Οδηγώ

Μέσα στην εφεδρική κοινότητα, το IDrive είναι σεβαστό για τους γρήγορους χρόνους μεταφόρτωσης και λήψης και οι εμπειρίες μου επιβεβαιώνουν τη φήμη του.

Ωστόσο, επειδή τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας και οι επαναφορές πλήρους συστήματος είναι πόνος ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα είναι οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης, το IDrive κάνει κάτι μοναδικό: προσφέρουν μια υπηρεσία που ονομάζεται IDrive Express.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία, το IDrive σας στέλνει έναν σκληρό δίσκο έως 3 TB στο χώρο. Ανεβάζετε τα δεδομένα σας και τα στέλνετε πίσω. Στη συνέχεια, το IDrive μεταφέρεται στους διακομιστές αποθήκευσης που βρίσκονται κάτω από τον λογαριασμό σας. Θα σας στείλουν επίσης μια μονάδα δίσκου με τα δεδομένα σας σε αυτήν για επαναφορά. Αυτό εξοικονομεί τόνους χρόνου (πιθανώς εβδομάδες). Ως μπόνους, το IDrive Express είναι εντελώς δωρεάν.

Το IDrive εφαρμόζει επίσης σταδιακές μεταφορτώσεις αρχείων, ανεβάζετε μόνο τμήματα αρχείων που έχουν αλλάξει, για να επιταχύνετε τα πράγματα.

Επιπλέον, μέσω της διεπαφής IDrive, μπορείτε εύκολα να επιταχύνετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης εάν διαπιστώσετε ότι οι πόροι του συστήματός σας είναι συνδεδεμένοι ή εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το γκάζι λειτουργεί ως ρυθμιστικό και σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων από οπουδήποτε μεταξύ ενός και 100 τοις εκατό.

Πίσω φλόγα

Όπως κάθε διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η αρχική διαδικασία με το Backblaze θα διαρκέσει λίγο. Στην πραγματικότητα, επειδή το Backblaze συλλέγει όλα τα αρχεία με βάση τον τύπο, σε αντίθεση με τα αρχεία επιλογής χρήστη, πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από τον μέσο όρο (επειδή αποθηκεύετε περισσότερα).

Το Backblaze δεν παρέχει υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μέσω αλληλογραφίας για να επιταχύνει τη διαδικασία, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε επαναφορά μέσω ταχυδρομείου. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι να αγοράσετε μια μονάδα flash USB (99 $) ή έναν σκληρό δίσκο USB (έως 4 TB για 189 $) από αυτούς και θα σας το στείλουν με τα δεδομένα σας σε αυτό. Στη συνέχεια, εάν το στείλετε ξανά εντός 30 ημερών, επιστρέφουν το κόστος.

Μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας θα εκτελούνται αρκετά ομαλά, χάρη σε μια σταδιακή διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το Backblaze διασπά τα αρχεία άνω των 30MB σε κομμάτια 10MB για μεταφόρτωση. Η αλλαγή του αρχείου έγινε στη μέση, στη συνέχεια το κομμάτι που περιέχει αυτό το κομμάτι και κάθε κομμάτι μετά την επαναφόρτωσή του.

Για τη διαχείριση των πόρων του συστήματος, το Backblaze σάς επιτρέπει να επιταχύνετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης.

Αφού επιλέξετε “χειροκίνητο”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό για προσαρμογή σε “ταχύτερα δίκτυα” ή “ταχύτερα αντίγραφα ασφαλείας”. Μετακινώντας προς τα δεξιά, μπόρεσα να αυξήσω την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στα 40 GB ανά ημέρα στο οικιακό μου δίκτυο wifi (αυτό θα διαφέρει ανάλογα με την ταχύτητα του Διαδικτύου σας, φυσικά).

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Και οι δύο υπηρεσίες κάνουν μια πολύ ωραία δουλειά με ταχύτητα, κάτι που αποτελεί μεγάλο στοιχείο για το γιατί και οι δύο είναι τόσο δημοφιλείς.

Η μεγαλύτερη διαφορά στις καθημερινές διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι η σταδιακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η ικανότητα επιτάχυνσης. Και οι δύο υπηρεσίες καλύπτουν αυτές. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το Backblaze είναι λίγο πιο γρήγορο, αν και αναρωτιέμαι αν αυτό δεν συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 128-bit, ενώ το IDrive χρησιμοποιεί 256-bit (βλέπε Round Four, next).

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν αρκεί να θέσουμε το Backblaze ένα τεράστιο πλεονέκτημα, γιατί δεν είναι τόσο αισθητό ότι έχει αντίκτυπο.

Πιο εντυπωσιακό, νομίζω, είναι ότι το IDrive βοηθά στην επιτάχυνση τόσο του αρχικού αντιγράφου ασφαλείας όσο και της πλήρους ανάκτησης με τη δωρεάν υπηρεσία IDrive Express. Το IDrive Express μπορεί να σας εξοικονομήσει κυριολεκτικά εβδομάδες χρόνου επεξεργασίας δεδομένων και αυτό είναι μια τεράστια νίκη.

Γύρος: Backup Speed ​​Point για το IDrive

Λογότυπο Backblaze
Λογότυπο IDrive

4

Ασφάλεια

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πόσο ασφαλείς είναι αυτές οι δύο υπηρεσίες?

Οδηγώ

Το IDrive χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων AES 256-bit για την προστασία των δεδομένων σας ενώ βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές τους που προστατεύονται από RAID. Όλα τα μεταφερόμενα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσης, είναι περαιτέρω με κρυπτογράφηση SSL κατά τη μεταφορά.

Όταν ρυθμίζετε τον λογαριασμό σας, το IDrive παρέχει ένα κλειδί κρυπτογράφησης RSA 2048 bit για εσάς, το οποίο διατηρεί. Ωστόσο, εάν προτιμάτε τοπική / μηδενική γνώση κρυπτογράφηση, μπορείτε να ορίσετε το δικό σας κλειδί που μόνο εσείς θα γνωρίζετε.

Προειδοποίηση, ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε ένα κλειδί κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης είναι η επαναφορά του λογαριασμού σας, ο οποίος διαγράφει οριστικά όλα τα αρχεία και τους φακέλους σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε ξανά από την αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Επίσης, μόνο οι χρήστες που χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες κοινής χρήσης του IDrive.

Είτε πηγαίνετε με ένα προεπιλεγμένο κλειδί είτε ρυθμίζετε το δικό σας, όλη η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται στον υπολογιστή σας πριν από τη μεταφορά.

Δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες σχετικά με το εάν το περιεχόμενο που επαναφέρεται αποκρυπτογραφείται ή όχι πριν από την επιστροφή του. Θα υποθέσω ότι ισχύει για χρήστες που χρησιμοποιούν το προεπιλεγμένο κλειδί και πιθανώς όχι για χρήστες που ρυθμίζουν το δικό τους κλειδί.

Το IDrive απαιτεί περιστασιακά έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από τους χρήστες τους, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιηθεί αυτή η υπηρεσία, κάτι που είναι.

Πίσω φλόγα

Σε γενικές γραμμές, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ένα κλειδί RSA 2048-bit που διατηρεί το Backblaze για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παράσχετε τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ωστόσο, επειδή οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να μαντέψουν ή να κλαπούν, για όσους προτιμούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το Backblaze προσφέρει ταυτότητα δύο παραγόντων, με τη μορφή εξαψήφιου κωδικού που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας κατά τη σύνδεση.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Backblaze, ωστόσο, είναι ότι σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κάνοντας το κλειδί κρυπτογράφησης πραγματικά ιδιωτικό. Μόνο εσείς γνωρίζετε το κλειδί σε αυτήν την περίπτωση, που σημαίνει ότι κανείς, ούτε καν υπάλληλος Backblaze, μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα σας εκτός από εσάς.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα δεδομένα που αποστέλλονται στο Backblaze ανακαλύπτονται πρώτα στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 128-bit, πριν αποσταλεί μέσω σύνδεσης SSL στο κέντρο δεδομένων Backblaze, όπου παραμένει κρυπτογραφημένο..

Για επαναφορές, τα δεδομένα αποκρυπτογραφούνται στους ασφαλείς διακομιστές του Backblaze, φερμουάρ και στη συνέχεια αποστέλλονται στον υπολογιστή σας μέσω SSL. Εκτελώντας την αποκρυπτογράφηση στους διακομιστές Backblaze, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας μέσω προγράμματος περιήγησης χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή.

Σε περίπτωση επαναφοράς χρησιμοποιώντας ένα κλειδί μηδενικής γνώσης, τα δεδομένα εξακολουθούν να αποκαθίστανται στο cloud προτού σας σταλούν. Θα πρέπει να εισαγάγετε τη φράση πρόσβασής σας στον ασφαλή ιστότοπο του Backblaze, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκρυπτογράφηση του ιδιωτικού σας κλειδιού, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Το Backblaze λέει ότι αυτή η φράση πρόσβασης δεν αποθηκεύεται, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.

Πέρασμα μπόνους, το Backblaze βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν τον προσωπικό τους υπολογιστή με την επιλογή «εντοπισμός του υπολογιστή μου». Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • έλεγχος για περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
 • ελέγξτε ποιος ISP χρησιμοποιείται
 • τη δυνατότητα χαρτογράφησης της τοποθεσίας του υπολογιστή

Η χαρτογράφηση τοποθεσίας ήταν πολύ καλή.

Ανασκόπηση Γύρου 4

Και οι δύο υπηρεσίες κάνουν καλή δουλειά για την προστασία των δεδομένων χρήστη και κυρίως λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο προσφέρουν την επιλογή να ρυθμίσετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης. Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν προσφέρουν αυτήν την επιλογή.

Πιθανώς η πιο άμεσα αισθητή διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το IDrive κρυπτογραφεί τα δεδομένα του με 256-bit AES, ενώ το Backblaze χρησιμοποιεί 128-bit AES. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστούν αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια για τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο να σπάσει μια κρυπτογράφηση 128-bit, οπότε… τα δεδομένα σας πιθανότατα θα είναι καλά σε κάθε περίπτωση.

Για μένα, ο πραγματικός διακόπτης είναι ότι οι χρήστες του Backblaze μπορούν να επιλέξουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ενώ το IDrive το απαιτεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το Backblaze

Λογότυπο Backblaze
Λογότυπο IDrive

5

Η ετυμηγορία

Χρησιμοποιώ το IDrive ως εφεδρική υπηρεσία μου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με τράβηξε αμέσως το γεγονός ότι προσφέρει αντίγραφα ασφαλείας για όσες συσκευές θέλω. Επίσης, χρησιμοποιώ μια εξωτερική μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός από την ηλεκτρονική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η δυνατότητα διαχείρισης και των δύο παράλληλα από τη διεπαφή IDrive είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό. Αλλά, αν η ζωή προσφέρεται έκδοση, θα μπορούσα πολύ να επιστρέψω πίσω και να επιλέξω το Backblaze.

Η απλότητα που προσφέρει το Backblaze στη διαδικασία είναι πρακτικά ένα έργο τέχνης. Για να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τους φακέλους και τα αρχεία που επισημαίνονται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – ή ποτέ να σκεφτείτε τη διαχείριση του χώρου. Για εμένα, αξίζει να πληρώσετε για δύο ή τρεις μηνιαίες συνδρομές 5 δολαρίων.

Μπορείτε σίγουρα να δείτε το αίνιγμα. Αλλά αφού το σκεφτώ πολύ, πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες θα βρουν το Backblaze πιο κατάλληλο για την ηρεμία τους. Ποιο προτιμάς? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Νικητής: Backblaze. Συνήθως.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map