Google Drive και IDrive – Ένα κοκτέιλ συνεργασίας Cloud για το 2017

Όσον αφορά την αποθήκευση των αρχείων σας στο cloud, δεν υπάρχει τίποτα στην τρέχουσα αγορά ως μια κουβέρτα. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία υπηρεσίες εάν θέλετε να έχετε τα καλύτερα από όλους τους κόσμους.

Περίπτωση: Google Drive. Ενώ ένα από τα δύο ή τρία καλύτερα εργαλεία συνεργασίας cloud δημιουργήθηκε ποτέ, το Google Drive έχει πολλές αδυναμίες όσον αφορά την ασφάλεια και την απόδοση που το κάνουν, οπότε πρέπει να το αντιστοιχίσετε με μια άλλη υπηρεσία εάν δεν θέλετε να αφήσετε τα δεδομένα σας ευάλωτα.

Ένας από τους καλύτερους συνεργάτες του Google Drive Cloudwards.net έχει ελέγξει ποτέ είναι η υβριδική εφεδρική υπηρεσία IDrive. Κατά τη διάρκεια αυτής της διπλανής επισκόπησης, θα αξιολογήσουμε και τις δύο υπηρεσίες σε μια σειρά δυνατοτήτων, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμό και ασφάλεια.

Ο στόχος είναι να αποδείξουμε ότι όταν πρόκειται για ασφαλή αποθήκευση αρχείων και απόλυτη προστασία σκληρού δίσκου, το IDrive αφήνει το Google Drive στη σκόνη.

Γενική επισκόπηση του Google Drive και του IDrive

Με το ευρύ φάσμα των ολοκληρωμένων εφαρμογών του, το Google Drive διευκολύνει την ολοκλήρωση της εργασίας. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές δεν σας κοστίζουν τίποτα, το οποίο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud μόνο δημιουργώντας Λογαριασμό Google, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί το Google Drive κατατάσσεται παράλληλα με το Dropbox όταν πρόκειται για συνολική εγγραφή χρήστες.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο το Google Drive έχει απογειωθεί είναι ότι η αποθήκευση δεδομένων στο cloud αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια των αρχείων σας εάν ο υπολογιστής σας καταρρεύσει ή η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί.

Το πρόβλημα με το Google Drive είναι ότι δεν κάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου τόσο εύκολη όσο θα μπορούσε, επειδή σας αναγκάζει να μετακινήσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλετε να αποθηκευτεί σε ένα φάκελο συγχρονισμού. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας των φακέλων συγχρονισμού, παρακάτω.

Εκεί ξεκινούν οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud – διαφορετικές από την αποθήκευση cloud. Αυτές οι υπηρεσίες χρησιμοποιούν εργαλεία επιφάνειας εργασίας για να βοηθήσουν τους αναγνώστες να επιλέξουν περιεχόμενο που θέλουν να προστατεύσουν, ενώ σας επιτρέπουν επίσης να διατηρήσετε τη δομή του συστήματος αρχείων σας. Επειδή διατηρούν αυτήν τη δομή, είναι ένας λιγότερο ενοχλητικός τρόπος ανάκτησης των δεδομένων σας σε περίπτωση καταστροφής.

Ιδρύθηκε το 2003, το IDrive έχει κερδίσει τη θέση του ως μία από τις αγαπημένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Cloudward.net λόγω πολλών χαρακτηριστικών που το διαφοροποιούν από τους άμεσους ανταγωνιστές όπως το Backblaze, το Carbonite και το CrashPlan.

Στην κορυφή της λίστας είναι η ικανότητα του IDrive να συγχρονίζει περιεχόμενο, μια δυνατότητα παραγωγικότητας πιο συνηθισμένη στις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud παρά στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ο συγχρονισμός σάς επιτρέπει να μεταβαίνετε από τη μία συσκευή στην άλλη και να εργάζεστε στο ίδιο περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να αναπαράγετε τις μονάδες USB.

Θα μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το συγχρονισμό και πολλές άλλες λειτουργίες του Google Drive και του IDrive, στους γύρους μάχης, που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Google Drive εναντίον IDrive: The Battle Rounds

Ενώ το IDrive δεν διαθέτει ολοκληρωμένες εφαρμογές παραγωγικότητας, η ικανότητά του να συγχρονίζει περιεχόμενο το καθιστά ιδανικό σύντροφο cloud για χρήση παράλληλα με το Google Drive.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δύο υπηρεσίες απαιτείται μια βαθύτερη κατανόηση του πού κάθε υπηρεσία στέκεται ψηλά και υπολείπεται σε σχέση με την άλλη. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων γύρων σε βάθος ανάλυσης, θα σας βοηθήσουμε να το πετύχετε ακριβώς αυτό.

1

Έλεγχος αντιγράφων ασφαλείας και έκδοσης

Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, καθώς και η ανάκτηση προηγούμενης έκδοσης, είναι απαραίτητη εάν εργάζεστε στο διαδίκτυο. ας δούμε πώς συσσωρεύονται οι δύο διεκδικητές μας.

Google Drive

Το Google Drive είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας που δημιουργείται γύρω από την αποθήκευση αρχείων στο cloud. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για να προστατεύσουν τα πιο σημαντικά αρχεία τους. Ωστόσο, για την αποθήκευση αρχείων στο Google Drive απαιτείται η μεταφορά τους σε φάκελο συγχρονισμού στον σκληρό δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε τη δομή αρχείων της συσκευής σας στο cloud.

Τα ειδικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud διαθέτουν συνήθως ένα επιτραπέζιο εργαλείο που χρησιμοποιείται για την προσθήκη ετικετών σε αρχεία και φακέλους αντί να σας αναγκάζει να τα μετακινήσετε όλα σε έναν φάκελο. Το Google Drive δεν διαθέτει τέτοιο βοηθητικό πρόγραμμα. Γι ‘αυτό η αξία του Google Drive, όπως θα συζητήσουμε στον επόμενο γύρο, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου στην παραγωγικότητα της εργασίας.

Για να υποστηρίξει μια τέτοια παραγωγικότητα, το Google Drive ενσωματώνει μια πολύ πολύτιμη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων: έλεγχο έκδοσης. Ο έλεγχος έκδοσης σάς επιτρέπει να αναιρέσετε ανεπιθύμητες αλλαγές και αλλοιώσεις αρχείων.

Για εγγενείς τύπους αρχείων που έχουν δημιουργηθεί στα Έγγραφα Google, οι χρήστες μπορούν να επανέλθουν σε προηγούμενες εκδόσεις για αόριστο χρονικό διάστημα. Περιστασιακά, το Google Drive συγχωνεύει παλαιότερες εκδόσεις προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο, αλλά διαφορετικά δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Για μη εγγενείς τύπους αρχείων, από προεπιλογή το Google Drive διατηρεί προηγούμενες εκδόσεις για έως και 30 ημέρες ανά αναθεώρηση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγούμενες εκδόσεις μη εγγενών εφαρμογών επιλέγοντας το στοιχείο στο Google Drive και κάνοντας κλικ στο κουμπί Περισσότερα (τρεις κάθετες κουκκίδες) κοντά στο επάνω μέρος της εφαρμογής ιστού.

Από τις προτιμήσεις, μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το χρονικό διάστημα που το Google Drive διατηρεί επιλεγμένες εκδόσεις αρχείων.

Μπορούν επίσης να ανακτηθούν διαγραμμένα αρχεία. Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, μεταβαίνει σε κάδο απορριμμάτων. Θα πρέπει να παραμείνει εκεί επ ‘αόριστον έως ότου το διαγράψετε. Εάν το διαγράψετε από τον κάδο απορριμμάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό του Drive για να δοκιμάσετε και να ανακτήσετε το αρχείο για εσάς.

Σημείωση: υπάρχουν αναφορές ότι η Google διαγράφει αυτόματα τα απορρίμματα μετά από 30 ημέρες. Ωστόσο, έχω αντικείμενα στον φάκελο απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Ίσως η Google να διαγράφει αυτόματα στοιχεία, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία τεκμηρίωση που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το Google Drive παρέχει σε όλους τους κατόχους λογαριασμών Google 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου cloud. Πέρα από αυτό, το Google Drive προσφέρει πολλαπλά επίπεδα επί πληρωμή.

Η ευελιξία του προγράμματος τιμών είναι ένας τομέας όπου η Google πραγματικά λάμπει, ιδιαίτερα με την προσιτή επιλογή των 100 GB. Τέτοια σχέδια καθιστούν πολύ πιο οικονομικό το να συνδυάσετε με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όπως το IDrive.

Οδηγώ

Σε αντίθεση με το Google Drive, το IDrive είναι πρωτίστως κατασκευασμένο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σκληρού δίσκου. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του IDrive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι σας βοηθά να διαχειριστείτε τη διαδικασία με ένα εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή με χαρακτηριστικά.

Από το παράθυρο “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας” αυτού του εργαλείου, μπορείτε να πλοηγηθείτε στη δομή αρχείων σας και να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία και φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το εργαλείο περιλαμβάνει επίσης ένα παράθυρο “scheduler” για να ρυθμίζει αυτόματα τα αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χρήστες που εργάζονται με μεγάλα αρχεία, καθώς η εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο μπορεί να συμπιέσει τους πόρους του υπολογιστή σας.

Εάν προτιμάτε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, αυτή είναι και η επιλογή. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται συνεχής προστασία δεδομένων (CDP). Ενώ το CDP ισχύει μόνο για αρχεία μεγέθους κάτω των 500MB, αυτό θα πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας σας.

Το εργαλείο επιφάνειας εργασίας IDrive είναι διαθέσιμο για Windows και Mac. Το IDrive υποστηρίζει επίσης αντίγραφα ασφαλείας για κινητά για συσκευές iOS (iPhone και iPad), Android και Windows Phone. Οι περισσότερες άλλες δημοφιλείς εφεδρικές υπηρεσίες διαθέτουν εφαρμογές για κινητά για πρόσβαση σε αποθηκευμένο περιεχόμενο, αλλά δεν σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας.

Μια άλλη κάπως μοναδική δυνατότητα IDrive είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των λογαριασμών σας στο Facebook και στο Instagram.

Το εύρος των επιλογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρει το IDrive ενισχύεται από το γεγονός ότι η υπηρεσία σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών σε έναν λογαριασμό. Άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud σας περιορίζουν σε μία μόνο συσκευή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive δωρεάν με 5 GB εφεδρικού χώρου, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό για την πλήρη προστασία του σκληρού σας δίσκου. Το IDrive προσφέρει συνδρομές 1TB και 10TB.

Σε αντίθεση με πολλές ανταγωνιστικές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive δεν προσφέρει απεριόριστο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες συνήθως επιτρέπουν επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μόνο μιας συσκευής. Οι περισσότεροι χρήστες θα πάνε καλά με μόλις 1 TB ακόμη και για δύο ή τρεις συσκευές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το IDrive είναι το IDrive Express. Τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να ολοκληρωθούν εάν γίνει μέσω του Διαδικτύου. Το IDrive Express είναι μια δωρεάν υπηρεσία αλληλογραφίας στην οποία η εταιρεία σας στέλνει μια εξωτερική μονάδα δίσκου 3 TB στο ταχυδρομείο. Φορτώστε τα δεδομένα της συσκευής σας, στείλτε τα πίσω και το IDrive θα τα αποθηκεύσει στο cloud για εσάς.

Εκτός από την ηλεκτρονική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, το εργαλείο επιφάνειας εργασίας IDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατευθύνει περιεχόμενο με ετικέτα σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Το Cloudwards.net προτείνει την ενσωμάτωση τόσο διαδικτυακών όσο και εξωτερικών δίσκων στο εφεδρικό σας πρόγραμμα. Η δυνατότητα διαχείρισης και των δύο από το ίδιο εργαλείο είναι τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Όσον αφορά τον έλεγχο της έκδοσης, το IDrive διατηρεί τις προηγούμενες δέκα εκδόσεις κάθε αρχείου με την υπηρεσία “rewind” του IDrive.

Τα διαγραμμένα αρχεία αποστέλλονται σε κάδο απορριμμάτων, όπως και στο Google Drive. Ωστόσο, διαγράφονται αυτόματα από τον κάδο απορριμμάτων μετά από 30 ημέρες και δεν μπορούν να ανακτηθούν αργότερα.

Γύρος 1 κριτική

Το Google Drive προσφέρει καλύτερες επιλογές ελέγχου έκδοσης από το IDrive. Ωστόσο, η έκδοση αρχείων σε αυτήν την κλίμακα είναι καλύτερη για την παραγωγικότητα της εργασίας παρά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τον έλεγχο του περιεχομένου που συνεργάζεται ενεργά.

Εν τω μεταξύ, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δέκα εκδόσεων του IDrive λειτουργεί ως προστασία ως προς την καταστροφή αρχείων και σφαλμάτων υπολογιστών. Όσον αφορά την πλήρη προστασία του σκληρού σας δίσκου, τελικά δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε. Το IDrive έχει δημιουργηθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το Google Drive δεν είναι.

Γύρος: Σημείο ελέγχου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και έκδοσης για το IDrive

Λογότυπο Google Drive
Λογότυπο IDrive

2

Παραγωγικότητα και συνεργασία

Η εργασία στο διαδίκτυο είναι το νέο φυσιολογικό για πολλούς ανθρώπους: πώς κάνουν το Google Drive και το IDrive εδώ?

Google Drive

Παρόλο που το Google Drive ενδέχεται να μην έχει σχεδιαστεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευών, είναι από τα καλύτερα εργαλεία cloud όταν πρόκειται να ολοκληρώσετε τα πράγματα.

Οι δυνατότητες παραγωγικότητας εργασίας του Google Drive βασίζονται σε ένα σύνολο εφαρμογών εγγενών προγραμμάτων περιήγησης που ονομάζονται συλλογικά Έγγραφα Google:

 • Έγγραφα: για επεξεργασία κειμένου
 • Φύλλα: για υπολογιστικά φύλλα
 • Διαφάνειες: για παρουσιάσεις
 • Έντυπα: για έρευνες και άλλες μορφές
 • Σχέδια: για επεξεργασία εικόνας

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το Microsoft Office ή το iWork, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση αυτών των εργαλείων.

Εκτός από τις εγγενείς εφαρμογές, η Google επιτρέπει στις εφαρμογές τρίτων να ενσωματωθούν στον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud. Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες εφαρμογές διαθέσιμες, καθεμία από τις οποίες μπορεί εύκολα να προστεθεί από ένα αναπτυσσόμενο μενού στη γραμμή εργαλείων του Google Drive.

Μερικά παραδείγματα χρήσιμων εφαρμογών τρίτου μέρους που βρίσκετε περιλαμβάνουν:

 • LucidCharts: για mockups
 • SmartSheets: για διαχείριση έργου
 • DocuSign: για τις ηλεκτρονικές υπογραφές
 • WeVideo: πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο
 • Pixlr Editor: πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών
 • CloudConvert: μετατροπή τύπων αρχείων

Εάν προτιμάτε το Microsoft Office από τα Έγγραφα, υπάρχει μια προσθήκη Google Drive που μπορεί να εγκατασταθεί για να αποθηκεύσετε τα αρχεία του Office απευθείας στον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive.

Αυτό που κάνει το Google Drive ιδιαίτερα πλεονεκτικό είναι ότι οι ενσωματώσεις εφαρμογών του ενισχύουν τις συνεργασίες. Οποιοσδήποτε τύπος αρχείου που έχει αποθηκευτεί στο Drive μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλους. Μόλις κοινοποιηθεί το περιεχόμενο, οι συνεργάτες μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις, προτάσεις ή να αφήσουν σχόλια από ενσωματωμένες εφαρμογές.

Όταν κοινοποιείτε περιεχόμενο, το Google Drive δημιουργεί έναν σύνδεσμο URL για αυτό το περιεχόμενο. Μπορείτε να επισυνάψετε δικαιώματα μόνο για προβολή ή να επεξεργαστείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να διευκολύνετε τις συνεργασίες. Αντί να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενό σας μέσω email.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά έντονα ζητήματα ασφαλείας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Google Drive χειρίζεται την κοινή χρήση. Δεν σας δίνεται η επιλογή κωδικού πρόσβασης για προστασία συνδέσμων ή δεν τους παρέχετε ημερομηνίες λήξης.

Επιπλέον, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε αναθεωρήσεις μέσα από μεμονωμένα αρχεία Εγγράφων Google, το Google Drive δεν σας παρέχει γενικό τρόπο ελέγχου των στοιχείων που έχετε μοιραστεί και ποιες ενέργειες έχουν λάβει οι προσκεκλημένοι.

Οδηγώ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αποθηκεύεται στο σύννεφο IDrive μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλους δημιουργώντας έναν σύνδεσμο URL. Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να διανεμηθεί μέσω email, να αναρτηθεί απευθείας στο Facebook ή το Twitter ή να κοινοποιηθεί χειροκίνητα (αντιγραφή και επικόλληση).

Το κοινόχρηστο περιεχόμενο μπορεί να εκχωρηθεί δικαιώματα μόνο για προβολή ή επεξεργασία.

Με πολλούς τρόπους, το IDrive χειρίζεται την κοινή χρήση αρχείων καλύτερα από το Google Drive. Για παράδειγμα, το IDrive σάς επιτρέπει να προστατεύετε συνδέσμους με κωδικούς πρόσβασης. Υπάρχει επίσης μια “κοινόχρηστη” σελίδα διαθέσιμη μέσω της διεπαφής ιστού για γρήγορο έλεγχο του περιεχομένου που έχετε μοιραστεί, ώστε να μην το χάσετε.

Το IDrive δεν σας επιτρέπει να ορίσετε ημερομηνίες λήξης για συνδέσμους όπως κάποιες άλλες υπηρεσίες cloud, ωστόσο, όπως το Sync.com ή το pCloud.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το IDrive είναι ότι δεν διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές, είτε εγγενείς είτε τρίτους. Αυτό καθιστά δύσκολη τη συνεργασία, καθώς το κοινόχρηστο περιεχόμενο θα πρέπει να γίνει λήψη και επεξεργασία / προβολή εκτός του οικοσυστήματος IDrive.

Ανασκόπηση Γύρου 2

Το IDrive μπορεί να ήταν ο ξεκάθαρος νικητής στον πρώτο γύρο, αλλά το Google Drive επέστρεψε την εύνοια στον δεύτερο γύρο.

Το IDrive χειρίζεται την κοινή χρήση περιεχομένου με μεγαλύτερη ασφάλεια από το Google Drive. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει το γεγονός ότι το Google Drive διευκολύνει συνεργασίες με επιλογή ολοκληρωμένων εφαρμογών που δεν ταιριάζουν με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud.

Γύρος: Παραγωγικότητα και σημείο συνεργασίας για το Google Drive

Λογότυπο Google Drive
Λογότυπο IDrive

3

Συγχρονισμός αρχείων

Όταν εργάζεστε σε πολλές συσκευές, είναι σημαντικό να εργάζεστε πάντα στην πιο πρόσφατη έκδοση. πώς κάνουν οι δύο υπηρεσίες μας σε αυτό το θέμα?

Google Drive

Η εγκατάσταση του Google Drive στην επιφάνεια εργασίας δημιουργεί έναν ειδικό φάκελο συστήματος αρχείων που ονομάζεται “φάκελος συγχρονισμού”. Κάθε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε αυτόν το φάκελο δεν αποθηκεύεται μόνο στον σκληρό δίσκο της συσκευής σας, αλλά και στο cloud.

Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να μεταβείτε από συσκευή σε συσκευή και να εργαστείτε στο ίδιο περιεχόμενο χωρίς να χάσετε ρυθμό, αρκεί το Google Drive να είναι εγκατεστημένο σε κάθε συσκευή. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας μέσω της διεπαφής ιστού Google Drive.

Όσον αφορά την ταχύτητα συγχρονισμού, το Google Drive συγκρίνεται ευνοϊκά με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του, το Dropbox και το OneDrive. Για να το δοκιμάσω, χρονολόγησα τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης ενός συμπιεσμένου φακέλου 258MB που αποτελείται από πολλούς τύπους αρχείων.

Χρόνος μεταφόρτωσηςΏρα λήψης
Google Drive3:070:21
Οδηγώ4:110:28
Dropbox4:320:20
OneDrive3:450:15

Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης με ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης 160 Mbps και 12 Mbps σύμφωνα με το speedtest.net.

Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές ήταν επίσης μόνο για την αρχική μετακίνηση αρχείων. Πολλές υπηρεσίες cloud βελτιστοποιούν τη συνεχιζόμενη διαδικασία μεταφοράς με κάτι που ονομάζεται “στοιχειώδεις μεταφορές αρχείων”. Αυτή η μέθοδος μεταφοράς αρχείων σημαίνει ότι μόνο τα τροποποιημένα τμήματα των αρχείων, και όχι ολόκληρο το αρχείο, συγχρονίζονται όταν γίνονται αλλαγές.

Ενώ οι αυξητικές μεταφορές αρχείων γίνονται όλο και πιο συχνές, για κάποιο λόγο η Google δεν έχει ακόμη ενσωματώσει στην αρχιτεκτονική της. Αυτό σημαίνει ότι εάν εργάζεστε σε μεγαλύτερα αρχεία, ο συγχρονισμός με το Google Drive θα είναι πιο αργός από ό, τι με υπηρεσίες όπως Dropbox, Sync.com ή pCloud.

Το Google Drive σάς επιτρέπει να επιταχύνετε τις ταχύτητες συγχρονισμού απευθείας από τη συσκευή σας.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν εργάζεστε με μεγάλα αρχεία και θέλετε να διαχειριστείτε τις επιπτώσεις εύρους ζώνης που ενδέχεται να εμποδίσουν άλλες δραστηριότητες.

Οδηγώ

Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud διατηρούν αντίγραφα ασφαλείας Το IDrive είναι ένα από τα λίγα που ενσωματώνει επίσης συγχρονισμό συσκευών.

Αυτό που κάνει το IDrive ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι ότι λαμβάνετε μια κατανομή αποθήκευσης στο cloud για συγχρονισμό που είναι ξεχωριστό από το αντίγραφο ασφαλείας σας. Αυτό σημαίνει ότι μια συνδρομή 1TB IDrive περιλαμβάνει τόσο 1TB εφεδρικού χώρου όσο και 1TB χώρου συγχρονισμού. Προσφέροντας ξεχωριστές κατανομές αποθήκευσης, σας σώζει από την ανάγκη να δοκιμάσετε και να κάνετε ζογκλέρ προτεραιοτήτων.

Ο συγχρονισμός IDrive λειτουργεί όπως το Google Drive και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δημιουργώντας έναν ειδικό φάκελο στη συσκευή σας που είναι συνδεδεμένος στο cloud. Για να δω πόσο καλά συγκρίνεται, πραγματοποίησα τις ίδιες δοκιμές που έκανα με το Google Drive, χρησιμοποιώντας το δοκιμαστικό αρχείο 258MB:

Χρόνος μεταφόρτωσηςΏρα λήψης
Google Drive3:070:21
Οδηγώ4:110:28
Dropbox4:320:20
OneDrive3:450:15

Οι χρόνοι μεταφοράς αρχείων είναι λίγο πιο αργοί, αλλά όχι τόσο πολύ που είναι πιθανό να παρατηρήσετε, εκτός εάν εργάζεστε με πολύ μεγάλα αρχεία.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το IDrive ενσωματώνει στοιχειώδεις μεταφορές αρχείων στην αρχιτεκτονική συγχρονισμού και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι συγχρονισμοί αυτού του αρχείου 258MB θα πρέπει να είναι πιο γρήγοροι.

Για να δοκιμάσω αυτήν τη θεωρία, έκανα μια μικρή αλλαγή στον συμπιεσμένο φάκελο που χρησιμοποίησα στις δοκιμές μου: διέγραψα ένα από τα αρχεία μέσα σε αυτό. Οι τροποποιημένες αλλαγές χρειάστηκαν μόνο 1:34 δευτερόλεπτα για να προβληματιστούν στο cloud.

Παρόλο που τα απαραίτητα μαθήματα αρχιτεκτονικής μεταφοράς απαιτούνται, μπορείτε να επιταχύνετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης με το IDrive από τη συσκευή σας.

Ανασκόπηση Γύρου Τριών

Ενώ ο συγχρονισμός συσκευών δεν είναι ο κύριος στόχος του IDrive, το χειρίζεται εξαιρετικά καλά. Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων, το γεγονός ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το IDrive σε απεριόριστες συσκευές και η χρήση του σταδιακών μεταφορών το καθιστά καλύτερη επιλογή για συγχρονισμό από το Google Drive.

Γύρος: Συγχρονισμός σημείου αρχείων για IDrive

Λογότυπο Google Drive
Λογότυπο IDrive

4

Ασφάλεια και απόρρητο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα. σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε τα αρχεία σας να είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε.

Google Drive

Επειδή οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλοι κίνδυνοι υποκλοπής είναι τόσο συνηθισμένες αυτές τις μέρες, οποιαδήποτε υπηρεσία cloud που δεν περιλαμβάνει κρυπτογραφημένες μεταφορές δεδομένων θα πρέπει να αποφεύγεται. Ευτυχώς, το Google Drive δεν είναι μία από αυτές τις υπηρεσίες.

Τα δεδομένα που μετακινούνται μεταξύ της συσκευής σας και των διακομιστών του Google Drive προστατεύονται σε μια ασφαλή σήραγγα AES TLS / SSL 256-bit με χρήση κλειδιών κρυπτογράφησης RSA 2048-bit και τέλειο απόρρητο. Αυτό ονομάζεται “κρυπτογράφηση εν κινήσει”.

Το Google Drive κρυπτογραφεί επίσης το περιεχόμενό σας σε ηρεμία. Τα αποθηκευμένα αρχεία ανακατεύονται χρησιμοποιώντας AES 128-bit ή 256-bit, που είναι η μέθοδος κρυπτογράφησης που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα μεταδεδομένα περιεχομένου σας παραμένουν σε απλό κείμενο στους διακομιστές του Google Drive. Τα μεταδεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα αρχείων, μεγέθη και χρονικές σημάνσεις. Αν αφήσετε τα μεταδεδομένα να είναι αναγνώσιμα στο cloud, ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα για ορισμένους χρήστες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ασφάλεια του Google Drive είναι ότι η Google δεν προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης (ή τοπική).

Το Google Drive διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησής σας, πράγμα που σημαίνει ότι ένας υπάλληλος του Google Drive μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να διαβάσει το περιεχόμενό σας. Σημαίνει επίσης ότι η Google μπορεί να παρέχει αναγνώσιμα αντίγραφα των αρχείων σας σε επιχειρήσεις τρίτων και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Εναλλακτικά, εάν η Google έχει παραβιαστεί, είναι τεχνικά δυνατό για άλλους να αποκτήσουν τον έλεγχο του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, να συνδεθούν στον λογαριασμό σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Μη προσφέροντας κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, το γεγονός ότι η Google κρυπτογραφεί το περιεχόμενό σας σε κατάσταση ηρεμίας δεν σημαίνει πραγματικά τόσο πολύ.

Η Google υποστηρίζει προαιρετική επαλήθευση δύο βημάτων, κάτι που σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε με αυτήν την υπηρεσία, ειδικά. Η επαλήθευση σε δύο βήματα σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τον κωδικό πρόσβασής σας και έναν κωδικό επαλήθευσης που δημιουργήθηκε τυχαία στο τηλέφωνό σας. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι σημαίνει ότι οι εισβολείς που παραβιάζουν τον κωδικό πρόσβασής σας (ή τον κλέβουν από την Google) εξακολουθούν να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας στο cloud.

Ένα άλλο πλεονέκτημα με το Google είναι ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν τα κέντρα δεδομένων τους προστατευμένα. Τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν:

 • Προσαρμοσμένοι διακομιστές για απόλυτο έλεγχο
 • Κατανεμημένα και κατανεμημένα δεδομένα χρήστη σε πολλά μηχανήματα
 • Επιτόπιες περιπολίες και παρακολούθηση βίντεο
 • Βιομετρική και ασφάλεια συναγερμού λέιζερ
 • Ανεξάρτητες πιστοποιήσεις τρίτων (ISO, SOC, FedRAMP)

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσον τα μέτρα ασφάλειας cloud της Google ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας ή όχι, το Λευκό Βιβλίο Ασφαλείας είναι απαραίτητο.

Οδηγώ

Το IDrive κρυπτογραφεί δεδομένα τόσο σε διαμετακόμιση όσο και σε κατάσταση ηρεμίας. Ενώ είναι αποθηκευμένο στο σύννεφο IDrive, το περιεχόμενό σας ανακατεύεται χρησιμοποιώντας AES 256-bit για να αποτρέψει άλλους να το διαβάσουν. Η κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά διασφαλίζεται με TLS / SSL. Όταν συνδέεστε στο IDrive, τα διαπιστευτήρια χρήστη σας ανακατεύονται επίσης κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας AES 256-bit.

Όλα αυτά συμβαδίζουν με τον τρόπο με τον οποίο το Google Drive και οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες cloud λειτουργούν στην επιχείρησή τους. Αυτό που ξεχωρίζει το IDrive είναι ότι σας δίνει επίσης την επιλογή να επιλέξετε κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης.

Το IDrive το αποκαλεί «ιδιωτική κρυπτογράφηση», αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Με ιδιωτική κρυπτογράφηση, ορίζετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης και το IDrive δεν ξέρει ποτέ τι είναι.

Πριν από τη μεταφορά στο IDrive, τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα στον υπολογιστή σας και παραμένουν κρυπτογραφημένα μέσω διαμετακόμισης και αποθήκευσης. Η μόνη φορά που το περιεχόμενό σας δεν είναι ανιχνευμένο είναι όταν έχετε πρόσβαση σε αυτό ξανά στο μηχάνημά σας.

Επειδή το IDrive δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να διαβάσει τα δεδομένα σας, ούτε κυβερνητικές υπηρεσίες ούτε χάκερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λύσεις μηδενικής γνώσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας στο cloud.

Το σημαντικό είναι ότι εάν ξεχάσετε το κλειδί κρυπτογράφησης, θα χάσετε επίσης την πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Γι ‘αυτό είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης cloud όπως το Lastpass.

Το σύννεφο IDrive είναι χτισμένο σε πολλά κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας είναι πάντα διαθέσιμα. Τα κέντρα δεδομένων είναι σκληρότερα για προστασία από ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές. Τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν:

 • Υψωμένα δάπεδα
 • Συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας HVAC
 • Ράφια για προστασία από σεισμική δραστηριότητα.
 • Σύγχρονα συστήματα πυρόσβεσης
 • Αισθητήρες κίνησης και συναγερμοί παραβίασης ασφαλείας
 • Παρακολούθηση βιντεοκάμερας
 • Κριτικές ευπάθειας τρίτων

Το IDrive πραγματοποιεί επίσης περιοδικές κριτικές τρίτων για την υποδομή δικτύου τους για ευπάθειες.

Ανασκόπηση Γύρου 4

Τόσο η Google όσο και το IDrive προσφέρουν ισχυρή ασφάλεια στο κέντρο δεδομένων για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα σας δεν διακυβεύονται από φυσικές απειλές. Κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας και εν κινήσει, και οι δύο υπηρεσίες λαμβάνουν επίσης τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουν το περιεχόμενό σας από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, αν αναζητάτε απόλυτη ασφάλεια δεδομένων, αξίζει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Το Google Drive δεν είναι μία από αυτές τις υπηρεσίες και αυτός είναι ίσως ο καλύτερος λόγος για να περιορίσετε τη χρήση του σε συνεχή, συνεργατική εργασία.

Το IDrive, εν τω μεταξύ, είναι το τέλειο εργαλείο για να διατηρείτε το περιεχόμενό σας ασφαλές σε μεγάλες αποστάσεις.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το IDrive

Λογότυπο Google Drive
Λογότυπο IDrive

5

Η ετυμηγορία

Το Google Drive έχει κερδίσει τη δημοτικότητά του επειδή είναι ένας φθηνός αλλά ισχυρός τρόπος παραγωγής προϊόντος εργασίας. Τα είδη εργαλείων που διατίθενται δωρεάν με το Google Drive, στην πραγματικότητα κοστίζουν αρκετά χρήματα. Λοιπόν, είναι εντάξει να παίρνουμε λίγο ζαλάδα σχετικά με τις δυνατότητες.

Ωστόσο, μην αφήσετε την ευφορία σας να σας ξεγελάσει. Όσο καλό και αν είναι το Google Drive, το IDrive κάνει πολλά πράγματα πολύ καλύτερα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου στο cloud, το συγχρονισμό συσκευών και τη διατήρηση του περιεχομένου σας ασφαλούς από αδιάκριτα μάτια.

Εάν προσπαθείτε να επιλέξετε μεταξύ αυτών των δύο υπηρεσιών για συνδρομή 1 TB, ο ξεκάθαρος νικητής είναι το IDrive. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Google Drive μπορούν να έχουν δωρεάν. Εν τω μεταξύ, για την πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου σας, απαιτείται χώρος σε επίπεδο συνδρομής.

Και οι δύο υπηρεσίες πρέπει να έχουν θέση στο μέλλον της συσκευής σας. Η επιλογή του σωστού εργαλείου cloud για τη σωστή δουλειά μπορεί να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της αύξησης της παραγωγικότητάς σας, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια.

Τελικός νικητής: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me