Διασφαλίστε το email σας με τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αλληλογραφίας

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ζωντανό και κλωτσιά και είναι το πιο διαδεδομένο κανάλι επικοινωνίας για πολλά άτομα και επιχειρήσεις. Τι συμβαίνει όμως εάν χάσετε την πρόσβαση στο email; Οι διακοπές ρεύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμβαίνουν τακτικά (ακόμη και με το Gmail) και υπάρχουν επίσης φορές που η μετάβαση σε ένα νέο σύστημα υπολογιστή – ή η αλλαγή της φυσικής θέσης – μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων.


Ενώ για τους οικιακούς χρήστες, η απώλεια πρόσβασης σε μερικά από τα τελευταία αστεία και αστείες φωτογραφίες μπορεί να είναι ενοχλητική, είναι περισσότερο πρόβλημα αν χάσετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με τον προγραμματισμό ενός οικογενειακού γάμου. Και για επιχειρήσεις με επαφές πελατών και λεπτομέρειες συμβολαίου μέσω email, είναι ακόμη πιο καταστροφική.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ιστού και cloud που περιλαμβάνουν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας email.

DropMyEmail

Το DropMyEmail είναι μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας email που λειτουργεί αυτόματα. Συνδεθείτε με Facebook, Twitter ή τον λογαριασμό σας Google για να ξεκινήσετε και μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εντός δευτερολέπτων. Λειτουργεί με πολλούς λογαριασμούς email και μετά το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας συνεχίζει να διατηρεί το αντίγραφο ασφαλείας του email σας συγχρονισμένο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε το αναγνωριστικό email και τον κωδικό πρόσβασής σας ή το όνομα και το πρωτόκολλο του διακομιστή αλληλογραφίας, ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε οποιονδήποτε από δεκάδες παρόχους email. Δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για συνημμένα email και σας επιτρέπει να τα φιλτράρετε κατά τύπο αρχείου για εύκολη αναζήτηση και κοινή χρήση.

Η υπηρεσία υποστηρίζει μετεγκατάσταση email σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε το email μας σε νέο λογαριασμό ή να το επαναφέρετε σε έναν παλιό.

Με 9,99 $ ετησίως για 5 GB αποθηκευτικού χώρου σε έναν βασικό λογαριασμό, δεν είναι ακριβό, ειδικά επειδή επιτρέπει επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων και την ασφαλή κρυπτογράφηση και μπορείτε επίσης να προβάλετε τα email σας στο διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας. Για επιχειρηματικούς χρήστες, το πακέτο προστατεύει από τυχαία διαγραφή, εισβολή και παρέχει λειτουργίες αναφοράς και διαχείριση email σε επίπεδο επιχείρησης, καθώς και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Mailkeepr

Το Mailkeepr είναι μια νέα υπηρεσία που βοηθά επίσης στη διατήρηση του email σας οργανωμένο. Διαθέτει ασφαλή κρυπτογράφηση SSL για την κρυπτογράφηση email πριν αποθηκευτούν. Η υπηρεσία δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του email σας σε πολλούς διακομιστές, βλέποντας ότι δεν κινδυνεύετε ποτέ να χάσετε την πρόσβαση σε αυτό.

.


 

Και μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνημμένων σας (έγγραφα και φωτογραφίες) στέλνοντάς τα μέσω του λογαριασμού email σας. Η τρέχουσα δωρεάν υπηρεσία περιορίζεται στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περίπου 700 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά υπάρχουν σχέδια για επέκταση. Είναι σίγουρα ένα που πρέπει να παρακολουθήσετε μόλις ξεκινήσει

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Το Backupify δεν προστατεύει τα email. προστατεύει επίσης τα δεδομένα σε ολόκληρο τον λογαριασμό σας Google Apps. Προσθέστε το μέσω του Google Apps marketplace και η εφαρμογή θα ελέγξει για τα πιο πρόσφατα δεδομένα και θα τα αντιγράψει στο cloud. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνει δεδομένα και μπορείτε να επαναφέρετε την ημερομηνία σας με ένα μόνο κλικ, εάν είναι απαραίτητο.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει εργαλεία διαχείρισης και αναζήτησης για τα δεδομένα σας. Εκτός από την εργασία με τις Εφαρμογές Google, το Backupify ενσωματώνεται στο Salesforce και έχει μια προσωπική λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων Λογαριασμού Google, Facebook και Twitter.

CloudAlly

Το CloudAlly παρέχει μια εφεδρική υπηρεσία που καλύπτει τον λογαριασμό σας Google, το Yahoo mail, το Office 365, το Google Apps, το Salesforce και το AWS. Τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν και να αποθηκευτούν τοπικά ή να αποκατασταθούν στον Λογαριασμό σας Google χωρίς να αντικατασταθούν αυτά που υπάρχουν ήδη.

Υποστηρίζεται επίσης η μετεγκατάσταση δεδομένων μεταξύ λογαριασμών Gmail. Τα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά και είναι κρυπτογραφημένα. Αυτή η υπηρεσία είναι μια υπηρεσία «ορίστε την και ξεχάστε την» με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και διατήρησης για όσο διάστημα διατηρείτε τον λογαριασμό. Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 1,99 $ και 2,99 $ για κάθε λογαριασμό που δημιουργείται αντίγραφα ασφαλείας.

Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας MX

Εάν ο κύριος πάροχος email σας αποτύχει, τότε ίσως χρειαστείτε μια διαφορετική λύση, όπως έναν δευτερεύοντα πάροχο MX. Αυτό το είδος υπηρεσίας σάς παρέχει πρόσβαση και διατηρεί όλα τα μηνύματά σας ασφαλή για αρκετές ημέρες ενώ η κύρια υπηρεσία σας επιστρέφει στη ροή της. Δύο υπηρεσίες που προσφέρουν οι Cudamail και DNS Made Easy.

Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι είναι το ισχυρότερο δίκτυο DNS στον κόσμο και προσφέρει ένα όριο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας email 100.000 μηνυμάτων ή 1 GB αποθήκευσης email, συν 10 GB μηνιαίας μεταφοράς email για τον βασικό λογαριασμό.

GmVault

Όλες οι παραπάνω επιλογές λειτουργούν διαδικτυακά, αλλά αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Gmail – και μόνο του Gmail – με το Gmvault. Αυτό είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux και μέσω της πηγής Python.

Δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του λογαριασμού σας στο Gmail και αντιμετωπίζει καλά το IMAP. Μπορείτε να συμπεριλάβετε κρυπτογράφηση και επαναφορά email σε οποιονδήποτε λογαριασμό Gmail. Αυτή είναι μια λύση ανοιχτού κώδικα.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να εξελίσσεται, με πολλές λύσεις να απευθύνονται κυρίως σε εταιρικούς χρήστες.

Ωστόσο, οι οικιακοί χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια λύση όπως το Gmvault και στη συνέχεια να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας μέσω της κανονικής λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν ποτέ την πρόσβαση σε δεδομένα. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map