Cloud Music Backup: Το πρόβλημα με το iTunes Match

Αναζητάτε υπηρεσία απομακρυσμένης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τη μουσική σας; Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα Apple, ίσως να σκεφτείτε το iTunes Match. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα. Το iTunes Match δεν είναι υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων cloud. Και πολλοί από τους χρήστες του απλά δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μια πραγματική εφεδρική λύση iTunes.


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας του cloud έχουν νόημα και όλοι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα πιο σημαντικά δεδομένα μας θα αναπαραχθούν σε τουλάχιστον μία άλλη τοποθεσία. Το σύννεφο προσφέρει τεράστιες ποσότητες προσιτού χώρου αποθήκευσης, ιδανικός για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Γιατί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της μουσικής σας?

Με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι από εμάς συγκεντρώσαμε τεράστιες μουσικές συλλογές σε φορητούς υπολογιστές, smartphone, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και tablet. Εάν έχετε περάσει ώρες για τη μετατροπή CD σε MP3 ή ακόμη και για εγγραφή πολύτιμων εγγραφών βινυλίου στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα αρχεία αντιγράφονται στο σύννεφο σε περίπτωση που η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής σας έχει τοποθετηθεί σωστά ή ο σκληρός δίσκος σας καταρρεύσει.

Apple Music
Apple Music

Αλλά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μουσικής είναι περίεργη περίεργη. Έχει περιορισμούς που μπορούν να το κάνουν μια πολύ κακή επιλογή. Παραδόξως, η υπηρεσία cloud της Apple, το iTunes Match, απλά δεν είναι κατάλληλη για πραγματική απομακρυσμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων μουσικής σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τους περιορισμούς του. Αφού εγγραφείτε στο iTunes Match, δεν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων. Και αν δεν το καταλαβαίνετε πλήρως, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε τη μουσική σας για πάντα.

iTunes Match: Τι είναι

Η Apple παρουσίασε το iTunes Match ως έναν τρόπο συγχρονισμού μουσικής σε πολλές συσκευές στο cloud. Αναλύει τα αρχεία σε κάθε συσκευή και τα καθιστά διαθέσιμα σε όλες τις άλλες, χρησιμοποιώντας online αποθήκευση αρχείων στο cloud ως κεντρικό αποθετήριο.

Το μεγαλύτερο σημείο πώλησης είναι η αυτόματη αναβάθμιση των 128kbps αρχείων σε ποιότητα 256kbps. Επίσης, το iTunes Match σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο στη βιβλιοθήκη iTunes σας από οπουδήποτε, αρκεί να έχετε σύνδεση με το cloud και μια συσκευή iOS που είναι καταχωρισμένη στον λογαριασμό σας.

iTunes Match: Τι δεν είναι

Εδώ είναι το σημαντικό μέρος: Το iTunes Match μπορεί να προσφέρει έναν τύπο αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο, δεν είναι υπηρεσία απομακρυσμένης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για μουσική. Το iTunes Match δεν δημιουργεί ένα παρόμοιο αντίγραφο των αρχείων σας στο cloud. Αποφασίζει πώς να επεξεργαστείτε τη βιβλιοθήκη σας χωρίς την παρέμβασή σας.

Όταν η μουσική συγχρονίζεται από και προς το σύννεφο, το iTunes Match συνδυάζει αντίγραφα αρχείων από τη δική του βιβλιοθήκη με τα δικά σας σχισμένα ή εισαγόμενα αρχεία, δημιουργώντας μερικές φορές μια αδέξια μίξη. Μπορεί να χάσετε κομμάτια με τον ίδιο τίτλο ή μεταδεδομένα με την έκδοση της Apple. Για παράδειγμα, μια ζωντανή εγγραφή μπορεί να αντιστοιχιστεί εσφαλμένα με μια έκδοση άλμπουμ στο cloud. Όταν προσπαθείτε να το κατεβάσετε, το πρωτότυπό σας εξαφανίζεται.


© FutUndBeidl

Τα τραγούδια με ρητούς στίχους αντικαθίστανται περιστασιακά με λογοκριμένες εκδόσεις κατά τη λήψη από το cloud. 

Εάν διαγράψετε μουσική από τις συσκευές σας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορείτε να ανακτήσετε αυτήν τη μουσική από το cloud στο μέλλον. Εάν η Apple απενεργοποιήσει το iTunes Match ή απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας για κάποιο λόγο, η μουσική σας θα χαθεί για πάντα. Ακούγεται απίθανο, σωστά; Αλλά ένας χρήστης του Amazon Kindle έχασε όλο το περιεχόμενο που αγόρασε όταν ο λογαριασμός της απενεργοποιήθηκε. Αυτά τα πράγματα δυστυχώς συμβαίνουν.

Εναλλακτικές λύσεις για το iTunes Match

Μόλις καταλάβουμε τους περιορισμούς του iTunes Match, είναι εύκολο να δούμε ότι δεν είναι πραγματικά μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μουσικής. Χρειάζονται μερικές σύντομες περικοπές και ενδέχεται να μην είστε άνετοι με τους συμβιβασμούς που κάνει για λόγους ευκολίας.

Λοιπόν, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Υπάρχουν πραγματικά δύο επιλογές εδώ. Μια λύση αποθήκευσης αρχείων cloud όπως το Dropbox που προσφέρει απομακρυσμένο αντίγραφο ασφαλείας και συγχρονισμό αρχείων. Και το Backblaze, το οποίο προσφέρει. ένα μονόδρομο αντίγραφο ασφαλείας στο cloud. 

Διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης

Και οι δύο είναι τακτικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Και με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην τους θεωρείτε κατάλληλους για τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, όμως, σας προσφέρουν πολύ περισσότερα από το iTunes Match. Το CrashPlan Pro είναι πιο παραδοσιακό, πιο προσιτό αλλά αναμφισβήτητα λιγότερο ευέλικτο. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους στο cloud, καθιστώντας το μια πολύ καλή λύση για μεγάλες βιβλιοθήκες iTunes.

Υπηρεσίες όπως το Dropbox προσφέρουν πολλά πρόσθετα πλεονεκτήματα που σας φέρνουν πιο κοντά στην εμπειρία του iTunes Match με μερικές αυξήσεις: διατηρείτε περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταργήσετε αρχεία που δεν θέλετε να μοιραστείτε με κανέναν, όπως οι δικές σας προσωπικές ηχογραφήσεις.

Δεν είστε συνδεδεμένοι με το οικοσύστημα της Google ή της Apple. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα από μόνο του. Δεν υπάρχουν όρια συσκευής: μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε συσκευή και σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν όρια μεγέθους αρχείου, υποθέτοντας ότι αγοράζετε αρκετό χώρο αποθήκευσης στο cloud για να προσαρμόσετε τη μουσική σας.

συμπέρασμα

Μπορείτε να κάνετε ροή μουσικής από το Dropbox χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία τρίτου μέρους όπως το Tunebox (iOS) ή το MusicDropNPlayLite (Android). Η αντιστάθμιση είναι κόστος, φυσικά. Ενώ το iTunes Match κοστίζει 24,99 $ ετησίως για 25.000 τραγούδια, το Dropbox παρέχει αρκετά για 480 τραγούδια στο δωρεάν πακέτο 2 GB. Εκτός αν πληρώσετε 0,99 $ για 200 GB (που περιέχει περίπου 20.000 τραγούδια υψηλής ποιότητας)

Τα πλεονεκτήματα μιας υπηρεσίας όπως το Dropbox ή το Backblaze είναι ξεκάθαρα και τα επιπλέον μετρητά μπορεί να αξίζει να δαπανηθούν για την πραγματική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μουσικής στο cloud. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes; Συμβουλευτείτε τον πρακτικό οδηγό μας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map