Carbonite vs Backblaze vs IDrive: Εύρεση της καλύτερης υπηρεσίας αντιγράφων ασφαλείας

Με το CrashPlan να βρίσκεται εκτός του διαδικτυακού παιχνιδιού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των καταναλωτών, έχοντας αποφασίσει να επικεντρωθεί στους επιχειρηματικούς πελάτες του και στις βαθιές τσέπες τους, η αγορά ξαφνικά κυριαρχείται από μια ομάδα τριών: Carbonite, Backblaze και IDrive. Κάθε μία από αυτές τις τρεις υπηρεσίες έχει σημειώσει καλή βαθμολογία σε online σχόλια αντιγράφων ασφαλείας εδώ στο Cloudwards.net για καλό λόγο. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλοι οι καλοί λόγοι ίσοι.


Πριν εγγραφείτε για μια συνδρομή με οποιαδήποτε από αυτές, δεν πληρώνει μόνο για να γνωρίζετε τι παίρνετε, αλλά για να ξέρετε πώς αυτό που παίρνετε συγκρίνεται με αυτό που ίσως δεν λαμβάνετε. Πάρτε το?

Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε έξυπνες επιλογές (κατά τις εργάσιμες ώρες), αποφασίσαμε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να λύσουμε το ερώτημα ποια από αυτές τις τρεις διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αξίζει την ισχυρότερη πρόταση του Cloudwards.net.  

Βασικά, θα τους αφήσουμε να το δουν.

Best Online Backup Services 2020

The Battle: Carbonite vs Backblaze vs IDrive

Είναι ώρα μάχης εδώ είναι το Cloudwards.net. Θα δοκιμάσουμε καθεμιά από τις τρεις υπηρεσίες που προσφέρουμε, η μία μετά την άλλη, εξετάζοντας πέντε βασικές κατηγορίες που είναι κεντρικές για οποιαδήποτε καλή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: αξία, δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δυνατότητες ανάκτησης, ασφάλεια και υποστήριξη. Μετά από κάθε γύρο, θα συνοψίσουμε τα ευρήματά μας και θα ανακοινώσουμε έναν νικητή γύρου. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσουμε κάθε γύρο, θα τα συνδυάσουμε και θα ανακοινώσουμε την κορυφαία επιλογή μας με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα καλό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, ο καλύτερος διαδικτυακός οδηγός δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας τα καταρτίσει, μαζί με προτάσεις. Εκεί, θα βρείτε έντονα τα Carbonite, Backblaze και IDrive. Έχουμε επίσης ειδικές κριτικές για καθεμία από αυτές τις τρεις υπηρεσίες, αν θέλετε μια πιο εμπεριστατωμένη εμφάνιση:

 • Ανασκόπηση Carbonite
 • Ανασκόπηση Backblaze
 • Αναθεώρηση IDrive

Αυτό είναι αρκετό προοίμιο. Ας φτάσουμε στα ακατάστατα κομμάτια.

Γύρος πρώτος: Τιμή

Θα ξεκινήσουμε τα πράγματα με ένα εύκολο: την κατώτατη γραμμή. Θα εξετάσουμε πόσο χρεώνουν αυτές οι τρεις υπηρεσίες, πόσο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο λαμβάνετε και πόσες συσκευές μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μία συνδρομή.

Καρβονίτης

Το Carbonite έχει τρία διαφορετικά επίπεδα τιμών καταναλωτή και το καθένα σας παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν υπολογιστή (PC ή Mac). Κάθε συνδρομή πρέπει να αγοράζεται και να πληρώνεται ετησίως. δεν υπάρχουν επιλογές από μήνα σε μήνα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πέντε τοις εκατό με μια διετή συνδρομή και δέκα τοις εκατό με μια τριετή συνδρομή, αν και αυτές οι εξοικονομήσεις φαίνονται αρκετά χαρούμενες για μια τόσο μακρά δέσμευση.  

Δεδομένου ότι κάθε πρόγραμμα σας παρέχει απεριόριστο χώρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου, η προφανής ερώτηση είναι γιατί πληρώνετε για ένα πρόγραμμα Plus ή Prime; Το Plus σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και των εξωτερικών σας σκληρών δίσκων και όσων θέλετε. Προσθέτει επίσης αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας βίντεο. Η Prime προσθέτει την υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών, αν και με επιπλέον κόστος 100 $ ετησίως έναντι του Carbonite Basic, δεν αξίζει πραγματικά δεδομένου ότι μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία με χρέωση 99 $.

Το Carbonite διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για Android και iOS που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε αρχεία που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο cloud. Το Carbonite Mobile σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών που τραβάτε στο κινητό σας τηλέφωνο. Δεν προστατεύονται άλλα δεδομένα τηλεφώνου.

Πίσω φλόγα

Όπως το Carbonite, το Backblaze σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων για έναν υπολογιστή. Ωστόσο, απλοποιεί τη διαδικασία αγοράς προσφέροντας μόνο ένα πρόγραμμα τιμών. Το Backblaze σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα πληρωμής για τη συνδρομή σας από μήνα σε μήνα ή ετησίως. Η συνδρομή ενός έτους σας εξοικονομεί 10 $, ενώ η συνδρομή δύο ετών σας εξοικονομεί 25 $.

Διατίθενται και εφεδρικοί πελάτες υπολογιστών και Mac. Ενώ η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να περιορίζεται σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των εξωτερικών σκληρών δίσκων σας χωρίς επιπλέον κόστος με το Backblaze. Οι εφαρμογές iOS και Android είναι διαθέσιμες, αλλά προορίζονται μόνο για πρόσβαση σε αρχεία. δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και φωτογραφιών.

Οδηγώ

Το IDrive ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση για να προσελκύσει πελάτες. Αντί να προσφέρει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η εταιρεία προσφέρει αντίγραφα ασφαλείας για απεριόριστες συσκευές. Οι πελάτες είναι διαθέσιμοι για υπολογιστές και Mac και σενάρια διαθέσιμα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Linux. Περιλαμβάνεται επίσης εξωτερικό αντίγραφο ασφαλείας του σκληρού δίσκου. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές για συσκευές Android και iOS.

Μέχρι πρόσφατα, ένα βασικό σχέδιο IDrive σας έδωσε 1 TB χώρου εφεδρικού χώρου για την προστασία όλων των συσκευών σας. Τώρα έχετε 2TB εφεδρικού χώρου. Το IDrive δεν αύξησε τις τιμές του, καθώς και την κατανομή του αποθηκευτικού χώρου.

Για τους περισσότερους χρήστες, τα 2 TB διαδικτυακής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να διαθέτουν άφθονο χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, εάν τραβήξετε πολλές φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, έχετε μια εκτενή συλλογή ταινιών ή δημιουργήσετε μόνοι σας βίντεο, ίσως να χρειαστείτε περισσότερα. Για αυτό, το IDrive διαθέτει επίσης ένα πακέτο 5 TB που έχει πολύ λογικές τιμές.

Η τιμολόγηση από μήνα σε μήνα, ωστόσο, δεν είναι επιλογή. Μπορείτε να εγγραφείτε για υπηρεσία ενός έτους ή δύο ετών κάθε φορά.  

Για το πρώτο έτος, λαμβάνετε το IDrive σε μειωμένη τιμή. Μετά από αυτό, η τιμή ανέρχεται στα 69,95 $. Το πλεονέκτημα του διετούς προγράμματος είναι ότι μπορείτε να επεκτείνετε την έκπτωση.

Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό στον επόμενο γύρο, αλλά μια συνδρομή στο IDrive περιλαμβάνει επίσης μια ξεχωριστή αλλά ίση κατανομή χώρου συγχρονισμού, καθιστώντας την ακόμη καλύτερη συμφωνία. Επίσης, αναφέρεται ότι τα πρώτα λίγα GB είναι δωρεάν, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ανατρέξτε στο καλύτερο δωρεάν άρθρο αποθήκευσης cloud.  

Στρογγυλές σκέψεις

Μεταξύ Carbonite, Backblaze και IDrive, τώρα πρέπει να πούμε ότι το Carbonite προσφέρει τη λιγότερη αξία. Ο λόγος για αυτό είναι, πολύ απλά, το κόστος. Τόσο το Carbonite Basic όσο και το Backblaze σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων για έναν υπολογιστή, αλλά το Backblaze σάς επιτρέπει να το κάνετε με 10 $ λιγότερα ετησίως. Επίσης, το Backblaze έχει μηνιαίο πρόγραμμα $ 5 και το Carbonite δεν το κάνει. Επιπλέον, το Carbonite Basic δεν περιλαμβάνει αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου.  

Για εμάς, αυτός ο γύρος καταλήγει στο αν θέλετε απεριόριστο χώρο για μία συσκευή με Backblaze ή 2 TB χώρο για απεριόριστες συσκευές με IDrive. Για τους περισσότερους χρήστες, η υποστήριξη για έναν υπολογιστή πρέπει να είναι αρκετή, ειδικά δεδομένου ότι τόσο το Android (Google Drive) όσο και το iPhone (iCloud) προσφέρουν κάποια προστασία αρχείων δωρεάν. Επίσης, μόλις λήξει η αρχική εφεδρική έκπτωση, θα πληρώνετε 20 $ περισσότερα ετησίως για το IDrive από το Backblaze.

Νικητής Γύρου Ένα: Backblaze

Δεύτερος γύρος: Χαρακτηριστικά

Για αυτόν τον γύρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο είδος των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε υπηρεσία και πόσο καλά εκτελούνται αυτές οι λειτουργίες. Οι κοινές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν πράγματα όπως προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας, απομακρυσμένη πρόσβαση και εκδόσεις.   

Καρβονίτης

Αναφέραμε στον πρώτο γύρο ότι η Carbonite έχει υπολογιστές-πελάτες για υπολογιστές και Mac. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Από μέσα σας, μπορείτε να δώσετε εντολή στο Carbonite να εκτελεί είτε συνεχή είτε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας. Το πλεονέκτημα της συνεχούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι τα αρχεία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας καθώς αλλάζουν. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπολογιστής σας διακοπεί το μεσημέρι, είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε μόνιμα αρχεία.

Τα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας είναι καλά για την αποτροπή παρεμβολών των διεργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην άλλη εργασία σας. Ο πελάτης Carbonite σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια ώρα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή να ορίσετε ώρες μεταξύ των οποίων δεν θα εκτελεστεί το αντίγραφο ασφαλείας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Carbonite λειτουργεί ομαλά χάρη στη χρήση σταδιακών μεταφορών αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας μόνο νέων αρχείων ή αλλαγμένων αρχείων και μεταδίδονται μόνο τα μέρη (μπλοκ) των υπαρχόντων αρχείων που άλλαξαν. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και εύρος ζώνης.

Το Carbonite υποστηρίζει επίσης εκδόσεις, αλλά μόνο για υπολογιστές με Windows. Τουλάχιστον οι προηγούμενες τρεις εκδόσεις οποιουδήποτε δεδομένου αρχείου διατηρούνται (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν πολλές) αόριστα. Επιπλέον, εάν υπάρχει, διατηρείται μία έκδοση κάθε αρχείου για κάθε μία από τις προηγούμενες επτά ημέρες, μία για κάθε μία από τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες και μία για κάθε έναν από τους δύο προηγούμενους μήνες.  

Πίσω φλόγα

Όπως το Carbonite, το Backblaze διαθέτει επίσης υπολογιστές-πελάτες για υπολογιστές και Mac που είναι απαραίτητοι για τη βασική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Από προεπιλογή, το αντίγραφο ασφαλείας εκτελείται συνεχώς. Αν προτιμάτε να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας, αυτή είναι μια επιλογή διαθέσιμη στον πελάτη. Μπορείτε να πείτε στο Backblaze πότε να ξεκινήσετε την εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας και πότε να σταματήσετε.

Συνιστάται συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και δεν πρέπει να επηρεάζει υπερβολικά τους πόρους του συστήματός σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Backblaze εκτελεί επίσης σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ. Στην πραγματικότητα, σε διάφορες δοκιμές ταχύτητας που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια, γενικά διαπιστώσαμε ότι το Backblaze λειτουργεί πιο γρήγορα από ό, τι το Carbonite.

Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά που λείπει με το Backblaze είναι ότι, ενώ δεν καλύπτει πόσες εκδόσεις αρχείων διατηρούνται, τις διατηρεί μόνο για 30 ημέρες. Αυτό κάνει το Backblaze μια κακή επιλογή όσον αφορά την προστασία του ransomware.

Όπως αναφέρθηκε, το Backblaze διαθέτει επίσης υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών. Θα πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων για τη συσκευή, αλλά το Backblaze θα σας επιστρέψει μόλις το στείλετε πίσω. Μπορείτε να επιλέξετε είτε μονάδα δίσκου flash 128 GB είτε εξωτερική μονάδα δίσκου 4 TB. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να επιταχύνετε την ανάκτηση, εάν έχετε πολλά δεδομένα.

Οδηγώ

Το IDrive έχει ίσως την καλύτερη υποστήριξη πλατφόρμας για οποιαδήποτε διαθέσιμη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τους καταναλωτές σήμερα. Καλύψαμε τι είναι αυτά όταν συζητήσαμε τις τιμές. Αυτό που δεν αναφέραμε είναι ότι οι εφαρμογές για κινητά του IDrive, διαθέσιμες για Android και iOS, δεν είναι μόνο για πρόσβαση σε αρχεία όπως είναι με το Carbonite και το Backblaze: και οι δύο εφαρμογές για κινητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επαφών, μέσων και ημερολογιακών εκδηλώσεων. Η εφαρμογή Android μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για μηνύματα κειμένου, αρχεία καταγραφής κλήσεων και δεδομένα εφαρμογών.

Το IDrive διαθέτει επίσης έναν από τους πιο προσαρμόσιμους προγραμματιστές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχουμε ελέγξει ποτέ. Μπορείτε να ορίσετε μια εφεδρική ώρα έναρξης, να ορίσετε μια εφεδρική ώρα αποκοπής και να επιλέξετε ποιες ημέρες της εβδομάδας εκτελείται. Μπορείτε επίσης να πείτε στο IDrive να εκτελεί ωριαία αντίγραφα ασφαλείας.

Αν προτιμάτε να εκτελείτε συνεχώς αντίγραφα ασφαλείας του IDrive, αυτή είναι και μια επιλογή. Από τις ρυθμίσεις, μπορείτε ακόμη και να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να περιμένετε πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αλλαγμένων αρχείων. Το IDrive αντιγράφει επίσης αρχεία κατά μπλοκ και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας σταδιακά, όπως το Carbonite και το Backblaze. Αυτό θα πρέπει να διατηρεί τα πράγματα ομαλά, ακόμη και με ενεργοποιημένη τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Οι ρυθμίσεις είναι επίσης εκεί όπου θα μεταβείτε για να διαμορφώσετε τις εξαιρετικές επιλογές ειδοποίησης του IDrive για να σας ειδοποιήσουμε για δραστηριότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως αποτυχία. Υπάρχουν πολλές ακόμη διαθέσιμες ρυθμίσεις – πάρα πολύ, στην πραγματικότητα, για κάλυψη σε αυτόν τον χώρο.

Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, το IDrive υποστηρίζει επίσης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το Carbonite Home προσέφερε επίσης μέχρι πρόσφατα, προτού το τραβήξει για σύγχυση για λόγους (η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με βάση την εικόνα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει αρχείων για προστασία από ransomware. Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά υπάρχουν πολλά άλλοι λόγοι για να θέλετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας).

Όσον αφορά την έκδοση, το IDrive διατηρεί τις τελευταίες δέκα εκδόσεις οποιουδήποτε δεδομένου αρχείου, ανεξάρτητα από την ηλικία. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας προστατεύσει από τα περισσότερα σφάλματα αλλαγής αρχείων, αλλοιώσεις και επιθέσεις ransomware.

Το IDrive Express είναι το όνομα της υπηρεσίας ταχυμεταφορών του IDrive, η οποία σε αντίθεση με το Carbonite και το Backblaze, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την ανάκτηση όσο και για την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα υπέρ του IDrive. Επίσης, το IDrive Express είναι δωρεάν μία φορά το χρόνο για προσωπικούς χρήστες του IDrive.  

Ένα από τα πιο διακριτικά χαρακτηριστικά του IDrive είναι ότι δεν είναι απλώς μια εφεδρική υπηρεσία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συγχρονισμό αρχείων, η οποία είναι παραδοσιακά μια ικανότητα που σχετίζεται με την αποθήκευση στο cloud. Αντί να σας εξισορροπήσει το 2TB του 5TB του χώρου μεταξύ αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού, το IDrive σας δίνει πραγματικά μια ξεχωριστή κατανομή χώρου αποθήκευσης για κάθε.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Δεν υπάρχει πολύς χώρος για συζήτηση σε αυτόν τον γύρο. Λόγω του γεγονότος ότι προσφέρει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone και συγχρονισμό συσκευών, το IDrive βγαίνει στην κορυφή. Το IDrive έχει επίσης καλύτερες επιλογές προγραμματισμού και ειδοποιήσεων και το IDrive Express είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα όσον αφορά το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες μέσω του Διαδικτύου.

Ενώ αγαπάμε τις πολλές δυνατότητες του IDrive, όλα αυτά έχουν τιμή: πολυπλοκότητα. Ωστόσο, αυτό θα παίξει στον επόμενο γύρο, όταν συζητάμε για ευκολία χρήσης.  

Νικητής Γύρου 2: IDrive

Γύρος τρίτος: Ευκολία χρήσης

Το πρόβλημα με τη δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή είναι ότι, ιστορικά, ήταν πόνο να το κάνουμε. Η μετάβαση από εξωτερικές μονάδες στο cloud έχει κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, αν και ορισμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να κάνουν τη διαδικασία άσκοπα δύσκολη. Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, θα ρίξουμε μια ματιά στην εμπειρία των χρηστών και τι κάνουν οι Carbonite, Backblaze και IDrive για να κάνουν τη ζωή εύκολη για τους χρήστες.

Καρβονίτης

Η Carbonite εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι ένας απεριόριστος πάροχος αντιγράφων ασφαλείας για να κάνει την εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σχετικά απρόσκοπτη. Αυτό το κάνει δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου και όχι θέση αρχείου.

Μόλις πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος-πελάτη, θα σαρώσει τον σκληρό σας δίσκο και θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τους πιο κοινούς τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, βίντεο, φωτογραφιών, μουσικής και email. Το μόνο πράγμα που δεν περιλαμβάνεται, στην πραγματικότητα, είναι αρχεία συστήματος και προσωρινά.

Χωρίς να σας κάνει να προσθέσετε ετικέτες στους φακέλους και τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, το Carbonite σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο. Η προσέγγιση βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε κανένα αρχείο. Εάν θέλετε να είστε πολύ προσεκτικοί, το Carbonite μπορεί επίσης να χρωματίσει αρχεία κώδικα στο σύστημα αρχείων σας για να σας ενημερώσει για την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Από το εικονίδιο της γραμμής εργασιών Carbonite, μπορείτε επίσης να ελέγξετε γρήγορα την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να αναζητήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων. Τόσο το Carbonite web όσο και οι εμπειρίες για κινητά είναι επίσης βολικά για τον έλεγχο της κατάστασης αντιγράφων ασφαλείας και την πρόσβαση σε αποθηκευμένα αρχεία.

Υπάρχουν πραγματικά πολύ λίγα αρνητικά που μπορούμε να επισημάνουμε όταν πρόκειται για την ευκολία χρήσης του Carbonite. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα το θεωρούσαμε τον τέλειο σχεδιασμό αν όχι για…

Πίσω φλόγα

Το Backblaze ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με το Carbonite, απλώς στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων που ο πελάτης πιστεύει ότι πρέπει να προστατεύεται. Ωστόσο, η όλη διαδικασία φαίνεται ακόμη πιο απλή χάρη σε έναν πελάτη που αποπνέει μινιμαλισμό.

Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ακολουθούν μια προσέγγιση «ξεχάστε» Κανένας δεν το κάνει τόσο σωστό όσο το Backblaze. Κατά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη, θα σαρώσει τον σκληρό σας δίσκο για αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επιστροφή μιας αναφοράς. Απλώς πατήστε “εντάξει” και η διαδικασία θα ξεκινήσει.

Η απλότητά του πρέπει να απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρήστη που θέλει να προστατεύσει τον υπολογιστή του, αλλά δεν θέλει να χρειάζεται να το σκεφτεί πάρα πολύ. Υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να παίξετε αν θέλετε, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για προσθήκη φακέλων και εξαιρέσεων τύπου αρχείου, αλλά διαφορετικά, δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε.

Μέρος αυτού που κάνει τον πελάτη να φαίνεται τόσο απλό είναι ότι όλες οι διαδικασίες επαναφοράς για το Backblaze εκτελούνται μέσω της διεπαφής ιστού. Ωστόσο, ενώ είναι λίγο πιο περίπλοκο από τον υπολογιστή-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές, η εμπειρία ιστού είναι επίσης πολύ καλή. Μπορείτε να βρείτε τις καρτέλες πλοήγησης στα αριστερά όπου θα περίμενε κανείς και να περιλαμβάνει μια καρτέλα “επισκόπηση” για να ελέγξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας και την καρτέλα “προβολή / επαναφορά” για πρόσβαση στα αρχεία.

Οδηγώ

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το IDrive δεν είναι ακριβώς δύσκολη, αλλά είναι σίγουρα πιο περίπλοκη από τις προσεγγίσεις που ακολουθούν οι Carbonite και Backblaze. Ο λόγος για αυτό είναι ότι περιορίζεστε σε 2 TB χώρου εφεδρικού χώρου. Χωρίς απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive δεν μπορεί απλά να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για κάθε αρχείο που βασίζεται σε επέκταση.

Αντ ‘αυτού, ο πελάτης IDrive δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας αρχείων με βάση την τοποθεσία στο σύστημα αρχείων σας. Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη, επισημαίνει αυτόματα μερικούς φακέλους που προστατεύονται συνήθως, αλλά αυτό είναι. Χρειάζεται χρόνος για να περάσετε από το σύστημα αρχείων σας και να προσθέσετε ετικέτες και αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε αρχεία.

Όπως αναφέρεται στον γύρο δυνατοτήτων, το IDrive έχει επίσης πολλές ρυθμίσεις για να παίξει. Αν και αυτό μπορεί να είναι ιδανικό για προσαρμογή, αυξάνει επίσης τη δυσκολία χρήσης του IDrive.

Η εμπειρία ιστού του IDrive είναι πολύ λιγότερο περίπλοκη και στην πραγματικότητα έχει μερικές εύχρηστες προβολές για εύκολη παρακολούθηση κοινόχρηστου περιεχομένου και πρόσβαση σε αντίγραφα ασφαλείας που σχετίζονται με τις διάφορες συσκευές σας.

Η εμπειρία κινητής τηλεφωνίας είναι επίσης ευχάριστη, η οποία βοηθά να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του IDrive για κινητά.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το IDrive ήταν ο νικητής του δεύτερου γύρου, χαρακτηριστικά, αλλά στον τρίτο γύρο τοποθετεί ένα μακρινό τρίτο. Το Carbonite και το Backblaze επωφελούνται από το να είναι απεριόριστοι πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας για να κάνουν την εμπειρία χρήστη εξαιρετικά απλή. Ωστόσο, το Backblaze καταφέρνει να το κάνει καλύτερα. Ο πελάτης Backblaze είναι τόσο εύκολος στη χρήση του καθιστά σχεδόν τη διασκέδαση της διαδικασίας, κάτι που είναι περίεργο να πούμε σχετικά με το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας.

Νικητής Γύρου Τριών: Backblaze

Γύρος τέταρτος: Ασφάλεια

Η ασφάλεια του cloud υπήρξε ένα καυτό θέμα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 με καλό λόγο: η εμπιστοσύνη σε κάποιον να προστατεύσει το περιεχόμενό σας είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν αυτό το περιεχόμενο περιλαμβάνει οικονομικά έγγραφα, πνευματική ιδιοκτησία και σέξι φωτογραφίες. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, θα εξετάσουμε πόσο καλά οι επιλεγμένες υπηρεσίες μας διατηρούν τα αρχεία σας προστατευμένα.

Καρβονίτης  

Το Carbonite κρυπτογραφεί τα αρχεία σας τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε μεταφορά χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο AES. Αυτό είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν οι περισσότερες υπηρεσίες cloud και αυτό που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST).

Γενικά, το επίπεδο AES που χρησιμοποιείται από το Carbonite είναι 128-bit. Ωστόσο, το Carbonite σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση και, με αυτήν τη λειτουργία ενεργοποιημένη, αλλάζει έως και AES 256-bit.

Η ιδιωτική κρυπτογράφηση σημαίνει ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στο κλειδί κρυπτογράφησης για τα αρχεία σας, παρέχοντας ένα όφελος που μερικές φορές αναφέρεται ως κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Το πλεονέκτημα είναι ότι κανείς στο Carbonite δεν μπορεί να δημιουργήσει αναγνώσιμα αντίγραφα των αρχείων σας και κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης όπως το έργο PRISM της NSA αποκόπτεται από τα δεδομένα σας. Το μειονέκτημα είναι ότι εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το Carbonite δεν μπορεί να τον επαναφέρει για εσάς και θα έχετε χάσει την πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Το Carbonite σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτείται ειδικός κωδικός εκτός από τα κανονικά διαπιστευτήρια χρήστη κατά την πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας από μια άγνωστη συσκευή. Το πλεονέκτημα του 2FA είναι ότι ακόμα κι αν κάποιος κλέψει ή παραβιάσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας χωρίς να έχει κλέψει επίσης τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.

Πίσω φλόγα

Το Backblaze κρυπτογραφεί δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές του χρησιμοποιώντας επίσης AES. Το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι 128-bit. Τα δεδομένα προστατεύονται επίσης κατά τη μεταφορά.

Το Backblaze σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση για να την κάνετε μηδενική γνώση εάν ανησυχείτε για παραβιάσεις δεδομένων, απατεώνες υπαλλήλους ή κατασκόπους που διαλογίζουν τα προσωπικά σας αρχεία. Δεν αλλάζει σε κρυπτογράφηση 256-bit, ωστόσο, όπως το Carbonite όταν ενεργοποιείται.

Σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία, αλλά φροντίστε και διατηρήστε τον κωδικό πρόσβασής σας κάπου ασφαλές. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές αποθήκευσης cloud για κωδικούς πρόσβασης που πρέπει να κάνουν το τέχνασμα.

Το Backblaze σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να προστατεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας από παραβίαση κωδικού πρόσβασης. Μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε τον κωδικό ασφαλείας κατά τη σύνδεση από άγνωστες συσκευές μέσω κινητής συσκευής ή του Επαληθευτή Google.

Ως μπόνους, το Backblaze διαθέτει δυνατότητα τοποθεσίας για να βρει τον φορητό υπολογιστή σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Οδηγώ

Το IDrive κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις δεδομένων του χρησιμοποιώντας 256-bit AES, δίνοντάς του ένα ισχυρότερο προεπιλεγμένο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης από το Carbonite ή το Backblaze. Ωστόσο, ενώ το AES 128-bit δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το AES 256-bit, θα χρειαζόταν ακόμη αρκετά χρόνια για να σπάσει. Σε αυτό το σημείο, η διαφορά είναι περισσότερο ένα μπόνους μάρκετινγκ από οτιδήποτε άλλο. Δέκα χρόνια από τώρα, θα μπορούσαμε να τραγουδούμε μια διαφορετική μελωδία.

Το IDrive υποστηρίζει προαιρετική ιδιωτική κρυπτογράφηση, καθιστώντας το χαρακτηριστικό ασφαλείας που έχουν κοινό κοινό και οι τρεις υπηρεσίες.

Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά το IDrive δεν προσφέρει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και αυτό είναι πρόβλημα. Ενώ ένα κλειδί κρυπτογράφησης 256 bit μπορεί να διαρκέσει ακατάλληλο χρόνο για να σπάσει, ένας αδύναμος κωδικός πρόσβασης δεν θα. Χωρίς έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, οποιοσδήποτε αποκτά τον κωδικό πρόσβασής σας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας χωρίς εμπόδια.

Ωστόσο, εκτιμούμε το γεγονός ότι το IDrive σάς επιτρέπει να αποσυνδέετε συγχρονισμένες συσκευές. Με αυτήν τη δυνατότητα, εάν κάποιος κλέψει τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε τουλάχιστον να διακόψετε την πρόσβαση στα αρχεία σας.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Μας αρέσει το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές υπηρεσίες σας δίνουν τη δυνατότητα ιδιωτικής κρυπτογράφησης. Εάν αισθάνεστε άβολα για τη διατήρηση προσωπικών αρχείων στο cloud, αυτό θα πρέπει να ξεκουράσει το μυαλό σας. Με ενεργοποιημένη την ιδιωτική κρυπτογράφηση, κανείς δεν θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας, ο οποίος δεν είναι αποθηκευμένος οπουδήποτε δεν θέλετε να είναι.

Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να κλαπούν ή να καταστραφούν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης, η προσθήκη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι εξίσου σημαντική. Η έλλειψη αυτού του χαρακτηριστικού ασφαλείας από το IDrive την αποκλείει από την εξέταση αυτού του γύρου.

Η επιλογή μεταξύ Carbonite και Backblaze δεν είναι εύκολη δεδομένου ότι και οι δύο προσφέρουν αρκετά παρόμοιες ρυθμίσεις ασφαλείας. Μας αρέσει το γεγονός ότι το Backblaze σάς παρέχει μια υπηρεσία τοποθεσίας συσκευής, αλλά υπάρχουν καλύτερες, αποκλειστικές επιλογές εκεί έξω για αυτό το είδος, όπως το Prey.

Πραγματικά, το μόνο πράγμα που μπορούμε να επισημάνουμε είναι το γεγονός ότι με ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το Carbonite αυξάνει το επίπεδο κρυπτογράφησής του από 128-bit σε 256-bit AES. Το γεγονός ότι το Backblaze χρησιμοποιεί 128 bit AES δεν είναι πραγματικά πρόβλημα… αλλά μισούμε τους δεσμούς.  

Νικητής Γύρου 4: Καρβονίτης

Γύρος πέντε: Υποστήριξη

Είναι δύσκολο να βρεθεί καλή υποστήριξη πελατών, ειδικά όταν πρόκειται για τεχνολογίες cloud για τους καταναλωτές. Οι επιχειρηματικοί χρήστες έχουν όλα τα προνόμια, όπως και στα αεροπλάνα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλά δίκτυα υποστήριξης. Το Carbonite, το Backblaze και το IDrive είναι τρία από τα καλύτερα, προσθέτοντας στη μεγάλη λίστα των λόγων που μας αρέσουν πραγματικά για την αποκατάσταση καταστροφών. Ποιο όμως προσφέρει την καλύτερη υποστήριξη; Ας ανακαλύψουμε.

Καρβονίτης

Η Carbonite έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το δίκτυο υποστήριξης πελατών της, το οποίο εξαρτάται κυρίως από την ισχυρή τηλεφωνική υποστήριξη που βασίζεται στις ΗΠΑ.

Η τηλεφωνική υποστήριξη προσφέρεται επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:30 π.μ. έως τις 9 μ.μ. EST. Παρόλο που θα θέλαμε να βλέπουμε 24ωρη υποστήριξη, οι ώρες είναι ακόμα πολύ καλές, ειδικά επειδή πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν προσφέρουν καθόλου τηλεφωνική υποστήριξη.  

Το Carbonite παρέχει επίσης υποστήριξη μέσω email 24/7. Δοκιμάσαμε αυτό το δίκτυο ενώ συνθέσαμε την τελευταία μας κριτική για το Carbonite και συνήθως λάβαμε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός έξι ωρών.

Το Carbonite δεν προσφέρει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας. Αυτό είναι ατυχές για εκείνους που μισούν να ασχολούνται με θέματα μέσω τηλεφώνου. Και πάλι, η συνομιλία είναι μια δυνατότητα που δεν προσφέρουν πολλές εφεδρικές υπηρεσίες, αλλά σε αυτήν την περίπτωση που περιλαμβάνει το Carbonite.

Για όσους προτιμούν να το κάνουν μόνοι τους, το Carbonite διαθέτει ένα αξιοπρεπές κέντρο γνώσης. Μπορείτε να βρείτε μαθήματα, συχνές ερωτήσεις και άρθρα αντιμετώπισης προβλημάτων, το κέντρο υποστήριξης περιλαμβάνει μια επιλογή αναζήτησης για να βρείτε περιεχόμενο πιο γρήγορα.

Πίσω φλόγα

Σε αντίθεση με το Carbonite, το Backblaze προσφέρει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας και είναι πολύ καλό. Δυστυχώς, οι ώρες συνομιλίας είναι επίσης πολύ περιορισμένες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ. PST. Οι εκπρόσωποι της υποστήριξης συνομιλίας επίσης προφανώς παίρνουν μια ώρα μακριά για μεσημεριανό γεύμα, επειδή δεν είναι διαθέσιμο μεταξύ μεσημέρι και 1 μ.μ..

Το Backblaze δεν προσφέρει καμία μορφή τηλεφωνικής υποστήριξης για οικιακούς χρήστες. Η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας τεχνικής υποστήριξης είναι μέσω email. Ευτυχώς, η υποστήριξη μέσω email είναι εξαιρετική. Οι τεχνικοί εργάζονται 24/7 και το Backblaze εγγυάται την απόκριση εντός 24 ωρών. Κατά την τελευταία κριτική μας στο Backblaze, λάβαμε απαντήσεις υποστήριξης στις ερωτήσεις μας εντός δύο ωρών.

Το κέντρο υποστήριξης Backblaze είναι επίσης πολύ καλό, με ειδικές κατηγορίες για πράγματα όπως εγκατάσταση, αντιμετώπιση προβλημάτων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συχνές ερωτήσεις. Είναι επίσης δυνατή η αναζήτηση.

Οδηγώ

Το IDrive χτυπά την υποστήριξη trifecta: παρέχει υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, ζωντανής συνομιλίας και email. Η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ. PST τις καθημερινές, αλλά, εντυπωσιακά, η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη 24/7.

Ακόμα καλύτερα, οι αντιπρόσωποι υποστήριξης συνομιλίας είναι γρήγοροι να απαντήσουν και είναι πολύ χρήσιμοι. Παρόλο που η υποστήριξη φαίνεται να είναι εν μέρει τουλάχιστον υπεύθυνη για την Ινδία, δεν είχαμε προβλήματα επικοινωνίας όταν δοκιμάσαμε την υποστήριξη IDrive κατά την τελευταία μας κριτική.

Η υποστήριξη μέσω email είναι επίσης πολύ καλή, αν και δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητη όταν η 24ωρη ζωντανή συνομιλία είναι μια επιλογή.

Εκτός από την εξαιρετική άμεση υποστήριξή του, το IDrive διαθέτει ένα εξαιρετικό κέντρο υποστήριξης για το πλήθος DIY. Μπορείτε να βρείτε συχνές ερωτήσεις, οδηγούς και ακόμη και βίντεο εκμάθησης εκεί.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Και οι τρεις υπηρεσίες μπορεί να παρέχουν καλύτερη από το μέσο όρο υποστήριξη σε σύγκριση με τους περισσότερους εφεδρικούς παρόχους, αλλά στο μυαλό μας, το IDrive του και όχι το Carbonite που θα έπαιρναν τα βραβεία. Είναι το μόνο ένα από τα τρία που παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη και ζωντανή συνομιλία και το γεγονός ότι η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Νικητής Γύρου Πέντε: IDrive

Τελική ετυμηγορία

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με καμία από αυτές τις τρεις υπηρεσίες. Ωστόσο, κατά την άποψή μας, ένα από αυτά βρίσκεται ένα μακρινό τρίτο από τα άλλα δύο.

Με τους περισσότερους τρόπους, το Carbonite είναι μια εξαιρετική λύση αποκατάστασης καταστροφών. Κάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σχετικά ανώδυνη και παρέχει βασικές επιλογές ασφάλειας, όπως ιδιωτική κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Επίσης, το γεγονός ότι παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον υπολογιστή σας θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους.

Το πρόβλημα είναι ότι το Backblaze παρέχει επίσης απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ιδιωτική κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και είναι τόσο πιο εύκολο στη χρήση και λιγότερο ακριβό από το Carbonite. Στην πραγματικότητα, εάν θέλετε να περιλαμβάνεται εξωτερικό αντίγραφο ασφαλείας σκληρού δίσκου, μια ετήσια συνδρομή Carbonite θα σας κοστίσει σχεδόν 40 τοις εκατό περισσότερο από μια ετήσια συνδρομή Backblaze.  

Δεδομένων αυτών των γεγονότων, είναι δύσκολο να μην δούμε την τρέχουσα αγορά αντιγράφων ασφαλείας των καταναλωτών ως τελικά έναν αγώνα δύο αλόγων μεταξύ Backblaze και IDrive.

Μιλώντας για το IDrive, ενώ δεν παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας όπως το Carbonite ή το Backblaze, παρέχει εφεδρικό αντίγραφο για απεριόριστες συσκευές. Το πρόγραμμα 2TB του θα πρέπει να είναι αρκετό για περισσότερους περισσότερους χρήστες και κοστίζει αρχικά μόνο 12 $ ετησίως από το Backblaze (πριν φτάσει τα 69,99 $ μετά από 12 ή 24 μήνες, ανάλογα με την επιλογή εγγραφής που ξεκινάτε).

Μας αρέσει το γεγονός ότι το IDrive είναι γεμάτο με τόσες πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone και η δωρεάν υπηρεσία IDrive Express. Ορισμένοι χρήστες θα προτιμήσουν επίσης την πρακτική προσέγγιση στη χρήση του IDrive, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων επιλογών προγραμματισμού.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες δεν θα το κάνουν. Παρόλο που δεν έχουμε σκληρά αποδεικτικά στοιχεία για να το υποστηρίξουμε, ανεκδοτικά, καταλάβαμε ότι ένας μεγάλος λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν ενοχλούν καθόλου τον εφεδρικό υπολογιστή είναι ότι η όλη διαδικασία φαίνεται να είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει. Το IDrive δεν αλλάζει αυτήν την αντίληψη. Ωστόσο, εάν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δοκίμασαν το Backblaze, υποψιαζόμαστε ότι θα έβλεπαν το αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο με πολύ πιο ευνοϊκό φως.

Τελικός νικητής: Backblaze (επειδή είναι φτηνό και εύκολο)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map