Xero vs Wave: Βρίσκοντας το καλύτερο για το 2020

Το Xero και το Wave είναι γνωστά και λειτουργικά λογιστικά προγράμματα λογισμικού που βασίζονται στο cloud. Και οι δύο περιλαμβάνουν βασικές λειτουργίες τήρησης βιβλίων, όπως τιμολόγηση και πληρωμή λογαριασμών, συμφωνίες τραπεζών και αναφορές. Σε αυτό το Xero εναντίον Wave head-to-head, θα δούμε ποιο θα βγει στην κορυφή.


Οι διαφορές εμφανίζονται κατά τη σύγκριση πρόσθετων επιλογών, όπως πάγια περιουσιακά στοιχεία και έργα ή μηνιαίες χρεώσεις, και η εξέταση τους θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη υπηρεσία για την επιχείρησή σας.  

Για μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση κάθε προγράμματος, διαβάστε την αναθεώρηση Xero και την κριτική Wave. Μπορείτε επίσης να δείτε το καλύτερο λογιστικό λογισμικό για τις καλύτερες στιγμές σε αυτούς και τους ανταγωνιστές τους.

1

Τιμολόγηση

Πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν να ερευνούν λογιστικό λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο αφού συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται μια καλύτερη μέθοδο τιμολόγησης και παρακολούθησης πληρωμών από έναν διαδικτυακό τραπεζικό λογαριασμό. Ενώ όλα τα λογιστικά προγράμματα που βασίζονται σε σύννεφο σάς επιτρέπουν να τιμολογείτε πελάτες, οι δυνατότητές τους δεν είναι ίδιες. Ακολουθεί ένα γράφημα που συγκρίνει το Xero και το Wave που δείχνει ποια περιλαμβάνουν.

Υπηρεσίες: XeroWave
Αποστολή επαναλαμβανόμενων τιμολογίων
Προσθέστε αυτόματα καθυστερημένες χρεώσεις
Αποστολή υπενθυμίσεων πληρωμής
Ενσωματώστε με το απόθεμα (περιλαμβάνεται)
Ο Μπιλ εργάστηκε για ώρες (στο υψηλότερο σχέδιο)
Προσαρμογή τιμολογίων (ανεβάζοντας πρότυπα)

Καμία υπηρεσία δεν έχει τυπική φόρμα τιμολογίου με ένα κουτί για όρους, όπως 1 τοις εκατό ή καθαρό 30. Σε αντίθεση με το Wave, το Xero’s δεν έχει θέση να προσθέσει σημειώσεις για τους πελάτες σας, έτσι, ώστε να μην μπορείτε να υποδείξετε με μη αυτόματο τρόπο όρους. Για ορισμένες επιχειρήσεις, αυτό δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά άλλες χρειάζονται την επιλογή.

Πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να έχουν μια τυπική εμφάνιση στους πελάτες σε όλες τις επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων.

Με το Wave, μπορείτε να προσθέσετε ένα λογότυπο, να επιλέξετε χρώματα και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στήλες.

Το Xero σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τιμολόγια ανεβάζοντας ένα πρότυπο Excel, αλλά οι γραμμές στο πρότυπό σας πρέπει να αντιστοιχιστούν στα υπάρχοντα τιμολόγια της υπηρεσίας. Είναι ένας λιγότερο ευέλικτος και πιο δυσκίνητος τρόπος να το κάνετε από τη μέθοδο του Wave.

Εάν η επιχείρησή σας χρεώνει για τα ίδια προϊόντα ή υπηρεσίες κάθε μήνα, η επαναλαμβανόμενη χρέωση είναι μια ωραία λειτουργία εξοικονόμησης χρόνου. Το Xero και το Wave έχουν, και διευκολύνουν τη ρύθμιση.

Θα βρείτε το “επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο” κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού “πωλήσεις” στον κύριο πίνακα ελέγχου του Xero. Αφού εισαγάγετε ένα τιμολόγιο, μπορείτε να επιλέξετε πόσο συχνά επαναλαμβάνεται και μια ημερομηνία λήξης.

Επανάληψη-τιμολόγια

Στο Wave, η επαναλαμβανόμενη χρέωση βρίσκεται επίσης στο κύριο μενού στην ενότητα “Πωλήσεις”. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν την πιστωτική τους κάρτα στο αρχείο και να πληρώσουν αυτόματα και επαναλαμβανόμενα τιμολόγια. Εάν το κάνουν, το Wave τους στέλνει απλώς μια απόδειξη.

Το Xero προσφέρει παρακολούθηση αποθέματος για έως και 4.000 στοιχεία με εκχωρημένους SKU και απεριόριστα στοιχεία χωρίς παρακολούθηση. Εάν πουλάτε κάτι από το απόθεμά σας, μπορείτε να το επιλέξετε από ένα αναπτυσσόμενο μενού στο τιμολόγιο. Η υπηρεσία θα ενημερώσει την ποσότητα στη διάθεσή σας και θα σας παρακολουθεί.

Το Wave δεν έχει ενσωματωμένες επιλογές αποθέματος. Εάν θέλετε να συγκρίνετε το Xero με ένα άλλο λογιστικό πρόγραμμα με το απόθεμα, σας προτείνουμε να διαβάσετε την κριτική FreshBooks ή, ακόμα καλύτερα, την κριτική μας στο OneUp.

Οι επιχειρήσεις που χρεώνουν ανά ώρα ή πρέπει να μεταβιβάζουν τα έξοδα στους πελάτες θα εκτιμήσουν ότι και οι δύο μπορούν να γίνουν με το Xero. Σας επιτρέπει ακόμη και να ζητήσετε καταθέσεις σε έργα. Οι αναγνώστες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να θέλουν να ρίξουν μια ματιά στην κριτική μας στο FreeAgent.

Το Wave δεν έχει καμία λειτουργία έργων, επομένως τα τιμολόγιά του δεν σας επιτρέπουν να χρεώνετε για ωριαία εργασία ή έξοδα. Δεν περιλαμβάνει ούτε παρακολούθηση χρόνου.

Αφού στείλετε ένα τιμολόγιο, είναι σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή της συλλογής. Οι αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμών είναι ανεκτίμητες και τόσο το Xero όσο και το Wave τις έχουν.

Το Xero σάς παρέχει τέσσερις επιλογές για το πότε πρέπει να στείλετε μια υπενθύμιση: επτά, 14, 21 ή έναν προσαρμοσμένο αριθμό ημερών καθυστέρησης. Η επιλογή σας πρέπει να γίνει μέσω του μενού “Ρυθμίσεις” και θα ισχύει για όλους τους πελάτες.

Το Wave έχει επτά επιλογές υπενθύμισης πληρωμής. Οι υπενθυμίσεις μπορούν να ρυθμιστούν στην καρτέλα τιμολογίου και μετά την αποθήκευση ενός τιμολογίου, κάτι που είναι πιο διαισθητικό από ό, τι με το Xero.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ορίσετε το τιμολόγιο να προσθέτει καθυστερημένες χρεώσεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Ακόμη και με υπενθυμίσεις πληρωμών, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις σας.

Ο πίνακας ελέγχου του Wave σας δείχνει εκκρεμή και καθυστερημένα τιμολόγια πάνω αριστερά, που σας υπενθυμίζουν κάθε φορά που συνδέεστε για να παρακολουθείτε πελάτες. Διαθέτει επίσης μια αναφορά λογαριασμού γήρανσης εισπρακτέων λογαριασμών ανά πελάτη και τη διάρκεια των προθεσμιών που έχουν λήξει τα τιμολόγια.

Ταμπλό-of-Wave

Ο πίνακας ελέγχου του Xero παρουσιάζει τις ίδιες πληροφορίες στη δεξιά πλευρά της οθόνης σύνδεσης.

Xero-Dashboard

Συνολικά, προτιμούμε την απλούστερη διαδικασία τιμολόγησης στο Wave, οπότε, εκτός αν χρειάζεστε παρακολούθηση αποθέματος, κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για Λογιστική Wave

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

2

Λογαριασμοί

Στο Xero, οι παραγγελίες αγοράς μπορούν να μετατραπούν σε λογαριασμούς. Η υπηρεσία υπολογίζει και προσθέτει ένα στοιχείο φόρου επί των πωλήσεων σύμφωνα με το ποσοστό που εισάγετε κατά τη σύσταση της εταιρείας σας.

Ολοκληρώθηκε-Bill-with-Sales-Tax

Η απλή φόρμα πληρωμής λογαριασμού της Wave έχει τα τυπικά πεδία και σας επιτρέπει να εκχωρήσετε έναν λογαριασμό εξόδων για να τον εκτελέσετε. Ωστόσο, δεν διαθέτει στοιχείο γραμμής για φόρο επί των πωλήσεων.

Εάν η επιχείρησή σας πληρώνει τους ίδιους λογαριασμούς κάθε μήνα, το Xero σας δίνει την επιλογή να επιλέξετε ένα πλαίσιο για να επαναλάβετε έναν λογαριασμό μετά τη δημιουργία του. Το Wave δεν έχει επαναλαμβανόμενες επιλογές πληρωμής λογαριασμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα εισάγετε επαναλαμβανόμενους λογαριασμούς ξανά και ξανά.

Οι λογαριασμοί αναλύονται στην κύρια οθόνη “λογαριασμοί” του Xero κατά κατάσταση. Μπορούν να είναι προσχέδια, να περιμένουν έγκριση, να περιμένουν πληρωμή ή να έχουν καθυστερήσει. Παρακάτω, παρουσιάζονται σε ένα γράφημα ράβδων.

Bills-Main-Screen

Η Xero έχει επίσης δύο αναφορές πληρωτέων ηλικίας. Το ένα είναι μια συνοπτική αναφορά ομαδοποιημένη σε κοινούς κουβάδες των προθεσμιών και η άλλη είναι μια αναλυτική αναφορά από τον προμηθευτή. Η αναφορά πληρωτέων υποχρεώσεων της Wave έχει παρόμοια εμφάνιση και παρέχει μια αγορά από την αναφορά προμηθευτή για την παρακολούθηση των κορυφαίων λογαριασμών σας.

Ηλικία-Πληρωτέα-Αναφορά

Επειδή έχει επαναλαμβανόμενη λειτουργία και φόρο επί των πωλήσεων, το Xero είναι ο νικητής στην κατηγορία λογαριασμών. Η Xero κέρδισε επίσης τον υποψήφιο αυτής της κατηγορίας στο άρθρο μας FreshBooks vs Xero, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα στον κλάδο.

Γύρος: Σημείο λογαριασμών για Xero Accounting

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

3

Αναφορές

Οι αναφορές και οι οικονομικές καταστάσεις σας καθοδηγούν στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων υψηλού επιπέδου. Χωρίς αυτούς, θα πρέπει να εξάγετε πολλά δεδομένα στο Excel εάν θέλετε να το κατανοήσετε. Τόσο το Xero όσο και το Wave παρέχουν αναφορές, αλλά το Xero σας δίνει περισσότερα.

Το Xero συγκεντρώνει τα δεδομένα που έχετε εισάγει σε προσαρμόσιμες αναφορές που σας δίνουν βαθύτερη εικόνα για τις διάφορες πτυχές της επιχείρησής σας. Εκτός από το ισοζύγιο δοκιμών και το γενικό καθολικό, παρακολουθεί πληροφορίες πάγιου ενεργητικού σε πέντε αναφορές, μισθοδοσία σε 12 αναφορές και βασικές πληροφορίες για τις πωλήσεις και τις υποχρεώσεις. Οι αναφορές μισθοδοσίας εξυπηρετούν επίσης ορισμένες λειτουργίες ανθρώπινου δυναμικού.

Αναφορές-Κύρια οθόνη

Οι επιλογές προσαρμογής περιλαμβάνουν την προσθήκη ή την αφαίρεση στηλών από μια αναφορά, την αλλαγή του τρόπου εμφάνισης ή ομαδοποίησης των πληροφοριών και την εφαρμογή φίλτρων.

Εκτός από την επιλογή εύρους ημερομηνιών, οι αναφορές του Wave δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Οι 12 αναφορές του καλύπτουν τις ανάγκες, από λογαριασμούς εισπρακτέων έως το εισόδημα από τον πελάτη, αλλά δεν δίνουν βαθιά εικόνα. Μια μικρή επιχείρηση θα εξυπηρετούσε καλά από αυτούς, αλλά μια αναπτυσσόμενη ή μεγάλη επιχείρηση θα χρειαζόταν περισσότερα.

Αναφορές-Στιγμιότυπο οθόνης

Συχνά ζητούνται από τράπεζες ή δανειστές, οι οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν μια εικόνα υψηλού επιπέδου για την επιχείρησή σας. Μια αναφορά αποτελεσμάτων υπολογίζει το καθαρό εισόδημά σας, έναν ισολογισμό συνοψίζει τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις σας και μια κατάσταση ταμειακών ροών δείχνει τα μετρητά σας μέσα και έξω κατά τη διάρκεια μιας περιόδου. Το Xero και το Wave σας δίνουν και τα τρία, αλλά το πρώτο έχει επίσης μια κατάσταση μετοχών.

Η δήλωση ιδίων κεφαλαίων δεν χρησιμοποιείται συχνά για ανάλυση, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη αν θέλετε να δείτε τις συνεισφορές και τις αναλήψεις των κατόχων από την επιχείρηση. Εάν μοιράζεστε την ιδιοκτησία, είναι ένα πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνεται η αναφορά.

Όταν πρόκειται για αναφορές, ο Xero κερδίζει. Έχει περισσότερες αναφορές από το Wave, συμπεριλαμβανομένης μιας δήλωσης ιδίων κεφαλαίων και είναι προσαρμόσιμες.

Γύρος: Σημείο αναφορών για Xero Accounting

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

4

Τιμολόγηση

Η Xero ακολουθεί τη βιομηχανική σύμβαση για την προσφορά τριών σχεδίων τιμολόγησης για να ταιριάζει με τις ανάγκες των χρηστών. Για βασικές λειτουργίες, το Wave είναι δωρεάν. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εταιρεία πληρώνει αρκετά από τις αμοιβές μισθοδοσίας και επεξεργασίας εμπόρου που μπορεί να δώσει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση σε οτιδήποτε άλλο. Για αυτόν τον λόγο, δεν θα συζητήσουμε το Wave έως ότου προχωρήσουμε στις λειτουργίες για τις οποίες χρεώνεται.

Τα μηνιαία προγράμματα τιμολόγησης της Xero ξεκινούν με το Early. Κοστίζει 9 $ το μήνα, αλλά περιορίζει τους χρήστες να στέλνουν πέντε τιμολόγια και προσφορές, να εισάγουν πέντε λογαριασμούς και να συνδυάζουν 20 τραπεζικές συναλλαγές. Το Xero σάς παρέχει παρακολούθηση αποθέματος ανεξάρτητα από το σχέδιο που ακολουθείτε, αλλά, εκτός αν το χρειάζεστε, το Wave είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτό το επίπεδο.

Το μεσαίο επίπεδο τιμολόγησης για το Xero, Growing, κοστίζει 30 $ ανά μήνα και καταργεί τα όρια συναλλαγών. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη μισθοδοσία για έως και πέντε υπαλλήλους.  

Με 60 $ το μήνα, το premium πρόγραμμα της Xero, Καθιερωμένο, δεν φαίνεται να αξίζει την αύξηση της τιμής. Προσθέτει μόνο επεξεργασία μισθοδοσίας για πέντε επιπλέον υπαλλήλους, πολλαπλά νομίσματα και έργα.

Η περιορισμένη επεξεργασία μισθοδοσίας στο Xero θα εξυπηρετήσει καλά τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης.

Στο Wave, οι χρήστες στις φορολογικές πολιτείες καταβάλλουν βασικά τέλη 35 $ το μήνα συν 4 $ ανά υπάλληλο για την επεξεργασία μισθοδοσίας. Το βασικό τέλος σε αυτές τις πολιτείες περιλαμβάνει τη συλλογή και την κατάθεση φόρων πολιτείας και ομοσπονδιακών. Οι χρήστες στις πολιτείες όπου η υπηρεσία αυτή δεν είναι διαθέσιμη πληρώνουν ένα βασικό τέλος 20 $ το μήνα.

Η δυνατότητα των πελατών να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και να πληρώνουν το λογαριασμό τους στο διαδίκτυο βοηθά συχνά τις εταιρείες να πληρώνονται γρηγορότερα. Το Wave χρεώνει το 2,9 τοις εκατό της συνολικής συναλλαγής με πιστωτική κάρτα, συν 30 σεντ ανά συναλλαγή. Η υπηρεσία χρεώνει το 1% της συναλλαγής για πληρωμές που πραγματοποιούνται απευθείας από τραπεζικό λογαριασμό. Το QuickBooks Online δεν χρεώνεται για την επεξεργασία αυτών (διαβάστε την κριτική μας στο QuickBooks Online).

Η Xero δεν προσφέρει ολοκληρωμένη επεξεργασία εμπόρου. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο πληρωμών, όπως PayPal ή Stripe. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε από την ταλαιπωρία της δημιουργίας ξεχωριστού λογαριασμού και θα είστε στο έλεος των τελών τους.

Ο νικητής στην κατηγορία τιμών είναι το Wave. Είναι δωρεάν ως επί το πλείστον και οι υπηρεσίες που χρεώνει για ενσωμάτωση σε αυτό.

Γύρος: Σημείο Τιμολόγησης για Λογιστική Wave

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

5

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Υπάρχει ελάχιστη διαφοροποίηση του Xero και του Wave στη φιλικότητα προς τον χρήστη. Και οι δύο διαθέτουν μενού με σαφή σήμανση, εύκολη πλοήγηση και απλή ρύθμιση λογαριασμού. Ούτε έχει τηλεφωνική υποστήριξη, αλλά και οι δύο διαθέτουν διαδικτυακές βιβλιοθήκες άρθρων βοήθειας.

Ωστόσο, τα άρθρα του Wave δεν περιλαμβάνουν βίντεο ή στιγμιότυπα οθόνης, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για τους μαθητές της οπτικής να μαθαίνουν νέες διαδικασίες. Το Xero έχει βίντεο στην ενότητα “Xero 101” των ιστότοπών του και προσφέρει συχνά διαδικτυακά σεμινάρια. Και οι δύο προσφέρουν υποστήριξη συνομιλίας και email.

Τίποτα δεν διακρίνει κανένα πρόγραμμα από το άλλο σε αυτήν την κατηγορία, αν και δείτε πώς συγκρίνονται τα Xero και QuickBooks Online για να πάρετε μια ιδέα για το λαό.

Γύρος: Φιλικότητα προς το χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

6

Προηγμένες λειτουργίες

Η Xero δημιούργησε το λογισμικό της για επιχειρήσεις που έχουν αποθέματα και πάγια στοιχεία. Εάν παρακολουθείτε τα πάγια στοιχεία σας σε ένα υπολογιστικό φύλλο, χρειάζεται ένα βήμα για να τα ανεβάσετε στο λογισμικό. Μόλις προστεθεί, το Xero υπολογίζει την απόσβεση και παρακολουθεί τις πωλήσεις για εσάς. Το Wave δεν έχει δυνατότητες παγίων στοιχείων.

Διορθωμένος πίνακας στοιχείων ενεργητικού

Το Wave δεν διαθέτει λειτουργία έργου. Το Xero περιλαμβάνει παρακολούθηση χρόνου, τη δυνατότητα να επισημάνετε μια δαπάνη που έχετε πληρώσει ως χρεώσιμη σε έναν πελάτη και σας επιτρέπει να συλλέγετε καταθέσεις σε έργα. Τούτου λεχθέντος, το FreshBooks σας δίνει πολύ περισσότερα στην ενότητα έργων του.

Έργα-Πίνακας ελέγχου

Το Xero χτυπά το Wave σε προηγμένες λειτουργίες, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις αυτές τις επιλογές. Ενώ μια δημιουργική επιχείρηση που παράγει έργα και λογαριασμούς ανά ώρα μπορεί να θέλει το Xero, μια επιχείρηση που λειτουργεί διαφορετικά μπορεί να προτιμά τη δωρεάν επιλογή του Wave.

Γύρος: Προχωρημένες λειτουργίες Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο λογιστικής Xero
Λογότυπο Λογιστικής Wave

7

Η ετυμηγορία

Ο πιο επιτακτικός λόγος για να επιλέξετε το Xero έναντι του Wave είναι εάν η επιχείρησή σας μεταφέρει και πωλεί απόθεμα και χρειάζεται να παρακολουθεί πάγια στοιχεία. Οι αναφορές αποθέματος της Xero θα σας κρατήσουν ενήμερους για τον κύκλο εργασιών και την αναδιάταξη των ποσοτήτων. Τα ενσωματωμένα πάγια στοιχεία εξαλείφουν την ανάγκη κράτησης ξεχωριστών καταχωρίσεων ημερολογίου για απόσβεση.

Το Xero σάς επιτρέπει να χρεώνετε για ώρες εργασίας, το απόθεμά του συγχρονίζεται με τιμολόγια και περιλαμβάνει έργα. Επειδή το Wave δεν διαθέτει αυτές τις λειτουργίες, θα πρέπει να πάτε με το Xero εάν βρίσκονται στη λίστα με τα “must-haves”.

Ωστόσο, εάν η επιχείρησή σας δεν τις απαιτεί, υπάρχουν μόνο μικρές διαφορές μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Η τιμή του Wave – δωρεάν – δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Ακόμα κι αν πληρώνετε επιπλέον για την επεξεργασία μισθοδοσίας, θα μπορούσε να είναι ακόμη φθηνότερο από το Xero.

Έχετε δοκιμάσει το Xero, το Wave ή και τα δύο; Ποιο προτίμησες; Ενημερώστε μας για τις εμπειρίες σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map