Xero vs. Quickbooks Online – Ενημερώθηκε το 2020

Εάν βρίσκεστε στην αγορά λογισμικού λογισμικού που βασίζεται στο cloud για να υποστηρίξετε την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας, μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών. Εδώ στο Cloudwards.net, θέλουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό λογιστικό λογισμικό για την επιχείρησή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε το Xero και το QuickBooks Online για να δούμε τι ξεχωρίζει για τους δύο από τους καλύτερους παρόχους του κλάδου.

Εάν έχετε διαβάσει την ατομική μας κριτική Xero και την κριτική QuickBooks Online, γνωρίζετε ότι είναι ισχυροί διεκδικητές και και οι δύο έχουν δημιουργήσει τη λίστα μας με τα καλύτερα προγράμματα λογισμικού λογιστικής. Το Xero και το QuickBooks Online εκτελούν πολλές από τις ίδιες λειτουργίες, όπως τιμολόγηση, πληρωμή λογαριασμών και συμβιβασμούς τραπεζών, οπότε η διαφορά μπορεί να είναι πόσο εύκολο να κάνουν αυτές τις εργασίες.

1

Τιμολόγηση

Μία από τις πρώτες περιοχές σε αυτήν τη σύγκριση Xero vs QuickBooks Online που θα εξετάσουμε είναι η τιμολόγηση. Σε τελική ανάλυση, η τιμολόγηση των πελατών και η συλλογή χρημάτων που σας οφείλονται διατηρεί τις δραστηριότητές σας. Ακολουθεί ένα γράφημα που συγκρίνει τις επιλογές τιμολόγησης Xero και QuickBooks Online.

Υπηρεσίες QuickBooks Online: Xero:
Αποστολή επαναλαμβανόμενων τιμολογίωνΝαίΝαί
Προσθέστε αυτόματα καθυστερημένες χρεώσειςΟχιΟχι
Αποστολή υπενθυμίσεων πληρωμήςΝαίΝαί
Ενσωματώστε με το απόθεμαΝαι (επιπλέον κόστος)Ναι (συμπεριλαμβάνεται)
Ο Μπιλ εργάστηκε για ώρεςΝαι (στο υψηλότερο πρόγραμμα)Ναι (στο υψηλότερο πρόγραμμα)
Προσαρμογή τιμολογίωνΝαι (εντός λογισμικού)Ναι (ανεβάζοντας πρότυπα)

Στην επιφάνεια, αυτά τα προγράμματα λογισμικού λογισμικού που βασίζονται σε σύννεφο προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες στους χρήστες τους. Ωστόσο, όταν εξερευνήσετε βαθύτερα, θα βρείτε βασικές διαφορές μεταξύ του Xero και του QuickBooks Online.

Για να προσαρμόσετε ένα τιμολόγιο στο Xero, πρέπει να ανεβάσετε ένα πρότυπο μέσω του μενού “ρυθμίσεις”. Αν και αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε ήδη μια φόρμα τιμολογίου στο Excel που θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε, το QuickBooks Online σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα τιμολόγια στο λογισμικό του. Σας επιτρέπει να επιλέξετε χρώματα, να ανεβάσετε ένα λογότυπο και να αναδιατάξετε τη διάταξη του τιμολογίου.

Μερικές φορές θα πρέπει να προσθέσετε σημειώσεις σε ένα τιμολόγιο που αναφέρεται σε μια εργασία, όρους ή απλώς για να πείτε “ευχαριστώ”. Το QuickBooks Online παρέχει κουτιά για αυτές τις σημειώσεις που εμφανίζονται όταν το τιμολόγιο αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εκτυπώνεται, ενώ το Xero δεν εμφανίζεται ποτέ. Το Xero δεν έχει θέση στα τυπικά τιμολόγιά του για να προσθέσει όρους. Εάν η επιχείρησή σας προσφέρει συχνά όρους, αυτό θα μπορούσε να είναι μια διακοπή της συμφωνίας και ίσως θελήσετε να ελέγξετε την κριτική μας για τα FreshBooks.

Φόρμα νέου τιμολογίου

Τόσο το Xero όσο και το QuickBooks Online θα στέλνουν αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμής σε τιμολόγια που έχουν λήξει. Στο Xero, ωστόσο, οι ρυθμίσεις υπενθύμισης ισχύουν για όλους τους πελάτες. Σε κάθε πελάτη που δεν έχει πληρώσει το τιμολόγιό του, θα αποστέλλεται υπενθύμιση σε προθεσμία επτά ημερών. Στο QuickBooks Online, οι υπενθυμίσεις πληρωμής μπορούν να επιλεγούν και να εφαρμοστούν μεμονωμένα.

Παρόλο που το Xero και το QuickBooks Online ενσωματώνονται στο υπάρχον απόθεμά σας – ενημερώνοντας τις διαθέσιμες ποσότητες όταν τραβάτε αντικείμενα σε τιμολόγια – μόνο το QuickBooks Online χρεώνει επιπλέον για τις λειτουργίες του αποθέματός του. Το Xero περιλαμβάνει παρακολούθηση αποθέματος σε κάθε επίπεδο συνδρομής (ανατρέξτε στην κριτική του OneUp για άλλη υπηρεσία που το κάνει επίσης).

Δεν έχει δημιουργηθεί όλο το λογιστικό λογισμικό για επιχειρήσεις που χρεώνουν στους πελάτες τους μια ωριαία τιμή. Η διαχείριση έργων στο QuickBooks Online παρακολουθεί επίσης τον χρόνο, αλλά είναι μια διαδικασία ρύθμισης και προσθήκης στα τιμολόγια.

Για να παρακολουθείτε το χρόνο με το Xero, θα πρέπει να εγγραφείτε σε μία από τις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές, αλλά μπορείτε να χρεώνετε πελάτες για ώρες που εργάστηκαν στα τιμολόγιά σας (διαβάστε την κριτική μας στο FreeAgent για μια υπηρεσία που πραγματικά κάνει αστρική δουλειά όταν πρόκειται για αυτό ).

Δεν είναι αρκετό να στείλετε τιμολόγιο, ωστόσο, πρέπει επίσης να εισπράξετε πληρωμή. Το QuickBooks Online κερδίζει εύκολα το Xero σε αυτήν την περιοχή. Το QuickBooks Online διαθέτει συνδέσμους πληρωμής και επεξεργασία πληρωμών ενσωματωμένο στο σύστημα τιμολόγησης. Οι πελάτες πρέπει απλώς να κάνουν κλικ και να εισαγάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη επεξεργασίας εμπόρου εάν το κάνουν.

Η επεξεργασία πληρωμών με το Xero απαιτεί εγγραφή για εξωτερικό πάροχο, όπως το Stripe ή το PayPal. Παρόλο που αυτό σας δίνει περισσότερες επιλογές και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα σε τέλη, δεν είναι τόσο εύκολο για τους πελάτες να πληρώσουν. Ωστόσο, οι πληρωμές μέσω αυτών των εφαρμογών συγχρονίζονται με τη δραστηριότητα στο Xero.

Ένα καλό λογιστικό πρόγραμμα δεν στέλνει μόνο τιμολόγια. Σας βοηθά επίσης να παρακολουθείτε τις απαιτήσεις σας. Όταν συνδέεστε στο Xero, εμφανίζεται “τιμολόγια που οφείλονται σε εσάς” στο επάνω μέρος της οθόνης. Κάτω από τα σύνολα υπάρχει ένα γράφημα ράβδων των ποσών που οφείλετε ομαδοποιημένα κατά πόσο έχουν πληρωθεί.

Το QuickBooks Online εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες στην οθόνη «τιμολόγηση», με τον κύριο πίνακα ελέγχου να εμφανίζει μόνο το «εισόδημα».

Περιλαμβάνει επίσης την «περίληψη γήρανσης εισπρακτέων λογαριασμών» στις αναφορές της. Το Xero έχει μια «αναφορά απαιτήσεων ηλικίας».

Ηλικία-Απαιτήσεις-Αναφορά

Η τιμολόγηση δεν είναι περίπλοκη και με τις δύο λογιστικές υπηρεσίες και τόσο το Xero όσο και το QuickBooks Online έχουν πολλές προηγμένες δυνατότητες. Το QuickBooks Online προσφέρει περισσότερα από το Xero στην προσαρμογή της εμπειρίας σας και συχνά σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε εργασίες σε λιγότερα βήματα.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για QuickBooks στο διαδίκτυο

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

2

Λογαριασμοί

Η συλλογή χρημάτων είναι πολύ πιο διασκεδαστική από την πληρωμή, αλλά ένα ισχυρό λογιστικό πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να κάνετε και τα δύο με ευκολία. Με τα περισσότερα λογιστικά λογιστικά, η πληρωμή λογαριασμών είναι απλούστερη από την τιμολόγηση, αλλά θεωρούμε ότι είναι πιο διαισθητική στο Xero.

Η πληρωμή ενός νέου λογαριασμού είναι απλούστερη στο Xero από ό, τι στο QuickBooks Online. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στις “αγορές” στην ενότητα “λογιστική”, επιλέξτε “νέα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “χρέωση”. Το QuickBooks Online περιλαμβάνει μερικά ακόμη βήματα.

Αναθεώρηση Xero

Και οι δύο φόρμες πληρωμής εξόδων περιλαμβάνουν τυπικά πεδία, όπως ο δικαιούχος πληρωμής και η ημερομηνία λήξης, και υπολογίζουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό και τις τιμές ανά μονάδα. Οι παραγγελίες αγοράς μπορούν να μετατραπούν σε λογαριασμούς μόλις εκπληρωθούν, κάτι που είναι μια ωραία δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου που προσφέρουν οι δύο λογιστικοί πάροχοι.

Τα έξοδα στο Xero και το QuickBooks Online μπορούν να αυτοματοποιηθούν, αλλά το τελευταίο το προσφέρει μόνο στο πρόγραμμα υψηλότερης τιμολόγησης. Η πληρωμή τακτικών δαπανών – όπως ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα ή Διαδίκτυο – μέσω ενός επαναλαμβανόμενου τιμολογίου εξοικονομεί χρόνο κάθε μήνα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ρύθμισης ενός επαναλαμβανόμενου λογαριασμού στο Xero. Στην ενότητα “λογαριασμοί”, “αγορές” και “νέος”, θα βρείτε “επαναλαμβανόμενη χρέωση”. Το Xero αποθηκεύει αυτόματα τους λογαριασμούς που εισάγετε ως επαναλαμβανόμενες και σας επιτρέπει να ορίσετε τις επιλογές επανάληψης. Εάν συνειδητοποιήσετε ότι ένας λογαριασμός θα επαναληφθεί συχνά μετά την εισαγωγή και την αποθήκευσή του, υπάρχει ένα πλαίσιο για κλικ για να το επαναλάβετε.

Η ρύθμιση επαναλαμβανόμενων λογαριασμών στο QuickBooks Online είναι πολύ πιο οδυνηρή. Αυτό γίνεται μέσω του τραπεζικού μητρώου, όπου μπορείτε να βρείτε και να κάνετε κλικ στην τελευταία πληρωμή που πραγματοποιήθηκε στον προμηθευτή. Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή “απομνημόνευση”, επιλέγετε πόσο συχνά θα πληρώνετε τον ίδιο λογαριασμό και πόσες πληρωμές απομένουν.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχετε ήδη πληρώσει έναν λογαριασμό στον προμηθευτή και πρέπει να έχει περάσει από το μητρώο για να το επαναλάβετε. Εάν είστε νέοι στο λογισμικό, δεν θα μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις μηνιαίες πληρωμές σας από την αρχή, όπως μπορείτε στο Xero.

Τέλος, είναι σημαντικό να είστε πάντα ενημερωμένοι για τους λογαριασμούς σας. Ο κύριος πίνακας ελέγχου του Xero έχει μια ενότητα “λογαριασμοί για πληρωμή” στα δεξιά της οθόνης. Όταν μεταβείτε στην οθόνη “λογαριασμοί”, τα σύνολα εμφανίζονται στην κορυφή σε κουτιά καθώς και σε ένα γράφημα ράβδων κάτω από αυτό.

Xero-Dashboard

Ο πίνακας ελέγχου του QuickBooks Online δεν εμφανίζει επερχόμενους λογαριασμούς, πληρώνονται μόνο τα έξοδα. Έχει περισσότερες από μια ιστορική προοπτική από μια που βλέπει το μέλλον.

Λήψη ταμπλό

Εάν η επιχείρησή σας πληρώνει πολλά από τα ίδια έξοδα κάθε μήνα, το Xero μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πιο απλό να αυτοματοποιήσετε τις πληρωμές σας και ο πίνακας ελέγχου του είναι εύχρηστος και καλύτερα σχεδιασμένος για να παρακολουθείτε τους τρέχοντες και τους επερχόμενους λογαριασμούς.

Γύρος: Σημείο λογαριασμών για Xero Accounting

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

3

Αναφορές

Οι βασικές οικονομικές καταστάσεις στο Xero και το QuickBooks Online – κέρδος και ζημία, ισολογισμός και ταμειακή ροή – παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της επιχείρησής σας και είναι προσαρμόσιμες. Είναι εύκολο να προσθέσετε στήλες, να αλλάξετε ομαδοποιήσεις λογαριασμών και να εμφανίσετε χρονικές περιόδους δίπλα-δίπλα.

Σε αντίθεση με το QuickBooks Online, το Xero σάς παρέχει επίσης μια κατάσταση μετοχών, η οποία είναι χρήσιμη εάν η επιχείρησή σας έχει πολλούς επενδυτές. Εμφανίζει τις επενδύσεις των ιδιοκτητών και τις αναλήψεις ιδίων κεφαλαίων, καθώς και τα κέρδη ή τις ζημίες που διατηρούνται στην επιχείρηση. Εάν ανησυχείτε ότι ένας κάτοχος ενδέχεται να απομακρύνει υπερβολικά την επιχείρηση, θα ποσοτικοποιήσει αυτές τις ανησυχίες.

Ιδιοκτήτες-Ίδια κεφάλαια

Εκτός από τις βασικές οικονομικές καταστάσεις, οι βασικοί λογαριασμοί εισπρακτέοι λογαριασμοί και οι αναφορές γήρανσης πληρωτέων λογαριασμών παρακολουθούν ποιος σας οφείλει και τι οφείλετε από κοινούς οφειλόμενους κάδους. Το QuickBooks Online διερευνά βαθύτερα τους εισπρακτέους λογαριασμούς από το Xero.

Το QuickBooks Online προσφέρει αναφορές για τα κέρδη και τις ζημίες από τον πελάτη, μια σύγκριση των εκτιμήσεων που προετοιμάστηκαν για έναν πελάτη έναντι των πωλήσεων σε αυτόν τον πελάτη και των αναφορών συλλογών. Αυτές είναι ανεκτίμητες πληροφορίες για επιχειρήσεις που φέρουν ένα σημαντικό ποσό λογαριασμών εισπρακτέων στα βιβλία τους.

Αναφορές-Who-Owes-You

Παρόλο που το QuickBooks Online ενσωματώνει τη διαδικασία μισθοδοσίας, παρέχει μόνο αναφορές για τους συνολικούς μισθούς και τους φόρους μισθοδοσίας, την αποζημίωση των εργαζομένων και τα στοιχεία των εργαζομένων. Το Xero έχει πολύ περισσότερες αναφορές και έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως υπόλοιπα και αιτήματα λήξης χρόνου, διακοσμήσεις μισθών και άλλα.

Οι απλούστερες επιχειρήσεις θα βρουν όλες τις αναφορές που χρειάζονται στο Xero. Προτιμούμε να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε drag and drop για να τροποποιήσετε τις αναφορές με την υπηρεσία μέσω της πιο εμπλεκόμενης διαδικασίας του QuickBooks Online. Ωστόσο, το QuickBooks Online κερδίζει σε αυτήν την κατηγορία λόγω της ποικιλίας και της χρησιμότητας των αναφορών του.

Γύρος: Σημείο αναφορών για QuickBooks στο Διαδίκτυο

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

4

Τιμολόγηση

Κοινή μεταξύ παρόχων λογισμικού, η τιμολόγηση βάσει βαθμίδας ξεκινά συνήθως με χαμηλότερες τιμές για λιγότερες δυνατότητες. Στην επιφάνεια, το QuickBooks Online και το Xero ακολουθούν αυτό το μοντέλο. Βυθίστε βαθύτερα, ωστόσο, θα δείτε ότι το Xero περιορίζει τις συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο, ενώ το QuickBooks Online προσθέτει πρόσβαση σε λειτουργίες λογισμικού και χρήστες καθώς μεγαλώνει η επιχείρησή σας.

Με τη χαμηλότερη χρέωση ανά μήνα, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Xero έναντι του QuickBooks Online. Το πρόγραμμα Early Xero είναι 9 $ ανά μήνα, ενώ το πρόγραμμα Simple Start του QuickBooks Online κοστίζει 20 $ ανά μήνα. Το πρώτο περιορίζει σοβαρά την πρόσβαση των χρηστών στο λογιστικό λογισμικό. Μια επιχείρηση μπορεί να στείλει μόνο πέντε τιμολόγια και προσφορές, να εισάγει πέντε λογαριασμούς και να συμφιλιώσει 20 τραπεζικές συναλλαγές.

Αντίθετα, το πρόγραμμα Simple Start περιλαμβάνει εκτιμήσεις, τιμολόγηση και παρακολούθηση δαπανών, βασικές αναφορές και φόρο επί των πωλήσεων. Ενώ μόνο ένας υπάλληλος μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογιστικό λογισμικό, σε σύγκριση με απεριόριστους χρήστες στο Xero, η έλλειψη ορίων συναλλαγών το καθιστά καλύτερη συμφωνία για τις μικρές επιχειρήσεις.

Το μεσαίο επίπεδο του Xero, που ονομάζεται Growing, κοστίζει 30 $ το μήνα και καταργεί όλους τους περιορισμούς χρήσης χωρίς να προσθέτει χαρακτηριστικά. Το πρόγραμμα Essentials του QuickBooks Online είναι 30 $ ανά μήνα. Εκτός από τα πάντα στο πρόγραμμα Simple Start, σας δίνει πληρωμή λογαριασμού, παρακολούθηση χρόνου και αυξάνει τον αριθμό των χρηστών στους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση σε τρεις.

Το καθιερωμένο πρόγραμμα είναι η πιο ακριβή επιλογή του Xero με 60 $ ανά μήνα. Προσθέτει πολλά νομίσματα και τη δυνατότητα εισαγωγής ή παρακολούθησης των εξόδων. Το τελευταίο είναι περίεργη παράλειψη στα χαμηλότερα επίπεδα. Τα σχέδια της Xero είναι σαφώς δομημένα με την ιδέα ότι θα αναπτυχθούν με την επιχείρησή σας, αλλά ακόμη και η μικρότερη επιχείρηση πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς.

Ούτε το QuickBooks Online ούτε το Xero σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον χρόνο και το κόστος που σχετίζονται με έργα έως ότου πληρώνετε για το ακριβότερο πακέτο τους. Το πακέτο QuickBooks Online Plus κοστίζει το ίδιο με το υψηλότερο επίπεδο του Xero, 60 $ ανά μήνα και προσθέτει παρακολούθηση αποθέματος και έως και πέντε χρήστες.

Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά αγωνίζονται με τη διαδικασία μισθοδοσίας. Είναι πιο εύκολο να το αναθέσετε σε τρίτους παρά να υπολογίσετε και να εισπράξετε εσείς τους φόρους. Οι λειτουργίες επεξεργασίας μισθοδοσίας του QuickBooks Online κοστίζουν επιπλέον 19 $ ή 49 $ ανά μήνα, ανάλογα με το τι χρειάζεστε, συν 2 $ ανά υπάλληλο.

Το Xero δεν διαθέτει ενσωματωμένη επεξεργασία μισθοδοσίας. Αντ ‘αυτού, το λογισμικό του ενσωματώνεται σε πολλές εφαρμογές που παρέχουν τη λογιστική υπηρεσία. Τα τέλη ποικίλλουν, αλλά συνήθως χρεώνουν μια μηνιαία βάση και ανά υπάλληλο μετά από αυτό. Μπορεί να θέλετε μια σειρά επιλογών για τον επεξεργαστή μισθοδοσίας σας, αλλά θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο συγκρίνοντας επιλογές και χρεώσεις.

Μετά το πρόγραμμα χαμηλότερης τιμολόγησης, τόσο το Xero όσο και το QuickBooks Online έχουν συγκρίσιμη τιμή. Ωστόσο, το QuickBooks Online προσφέρει επεξεργασία μισθοδοσίας, δίνοντάς του ένα μικρό πλεονέκτημα.

Εάν προτιμάτε ένα απλούστερο πρόγραμμα τιμολόγησης, ίσως δείτε την κριτική Sage. Εάν προτιμάτε να μην πληρώσετε καθόλου, η κριτική μας στο Wave είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για QuickBooks στο Διαδίκτυο

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

5

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η σύγκριση της φιλικότητας προς το χρήστη των QuickBooks Online και του Xero είναι κάπως μια κατάσταση μήλων με πορτοκάλια.

Αν και δημοφιλές, το QuickBooks Online δεν είναι γνωστό για την ευκολία χρήσης του. Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για το λογιστικό λογισμικό, αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Με περισσότερες δυνατότητες και επιλογές, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε.

Το Xero έχει την πιο φιλική προς το χρήστη διεπαφή, με σαφώς χαρακτηρισμένες λειτουργίες και απλούστερη ροή εργασίας. Εάν δεν χρειάζεστε τις πιο προηγμένες λογιστικές λειτουργίες του QuickBooks Online, προτιμούμε τους πίνακες ελέγχου του Xero και λαμβάνουμε λιγότερα βήματα για την αποστολή τιμολογίων και την πληρωμή λογαριασμών.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για Xero Accounting

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

6

Προηγμένες λειτουργίες

Τώρα που έχουμε καλύψει τις βασικές λογιστικές λειτουργίες που χρειάζεται κάθε επιχείρηση, θα εξετάσουμε μερικές προηγμένες λογιστικές λειτουργίες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μεταξύ Xero vs QuickBooks Online.

Στα πάγια περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται η γη, τα κτίρια ή ο εξοπλισμός που κατέχει η επιχείρησή σας. Για ορισμένες επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν σημαντικές επενδύσεις. Εάν το λογιστικό σας λογισμικό δεν παρακολουθεί τις αποσβέσεις και τις αποσύρσεις, θα πρέπει να τα διατηρήσετε σε ξεχωριστά υπολογιστικά φύλλα και να εισαγάγετε μη αυτόματες καταχωρήσεις ημερολογίου.

Επειδή μπορείτε να εισαγάγετε ένα υπάρχον υπολογιστικό φύλλο, η λειτουργικότητα πάγιων στοιχείων του Xero σας εξοικονομεί χρόνο κατά τη ρύθμισή τους. Το λογισμικό του υπολογίζει την απόσβεση και σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τις πωλήσεις. Σύμφωνα με τις αναφορές του, θα βρείτε χρονοδιαγράμματα απόσβεσης και διάθεσης, καθώς και συμφωνίες παγίων στοιχείων.

Το QuickBooks Online δεν διαθέτει ενσωματωμένες ενότητες παγίων στοιχείων στο λογιστικό της λογισμικό, επομένως όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν χειροκίνητα.

Διορθωμένα περιουσιακά στοιχεία-Αναφορές

Η Xero μόλις ξεκίνησε μια ενότητα έργων που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα τιμολόγησης. Με αυτό, μπορείτε να παρακολουθείτε προσφορές και να ζητάτε καταθέσεις σε ένα έργο. Σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε το χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύετε και να υπολογίζετε την κερδοφορία ενός έργου.

Το QuickBooks Online παρακολουθεί μόνο έργα με το πρόγραμμα με τις υψηλότερες τιμές. Εάν πληρώνετε για το πρόγραμμα Plus, θα μπορείτε να συσχετίσετε έξοδα, χρόνο και τιμολόγια με ένα έργο. Οι αναφορές υπολογίζουν την κερδοφορία, τον μη χρεωμένο χρόνο και τα έξοδα, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε στην κορυφή της υγείας του έργου.

Το Xero έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στο QuickBooks Online στη διαχείριση αποθεμάτων. Το απόθεμα στο QuickBooks Online παρακολουθείται από τιμές, εικόνες και κατηγορίες. Και στα δύο λογιστικά προγράμματα, οι διαθέσιμες ποσότητες ενημερώνονται όταν επιλέγεται ένα στοιχείο αποθέματος σε ένα τιμολόγιο. Το QuickBooks Online υπολογίζει το κόστος του προϊόντος χρησιμοποιώντας το FIFO, ενώ το Xero χρησιμοποιεί μια μέθοδο μέσου κόστους.

Το Xero προσφέρει αναφορές για να βρει επίσης τις καλύτερες πωλήσεις και τα πιο κερδοφόρα αντικείμενα. Επιπλέον, λαμβάνετε έως και 4.000 στοιχεία που παρακολουθείτε και απεριόριστα στοιχεία που δεν παρακολουθούνται σε κάθε πρόγραμμα. Για άλλη μια φορά, με το QuickBooks Online έχετε πληρώσει για το πιο ακριβό σχέδιο για τη λήψη λειτουργιών αποθέματος.

Γύρος: Σημείο προηγμένων λειτουργιών για Xero Accounting

Λογότυπο λογιστικής Xero
Online λογότυπο QuickBooks

7

Η ετυμηγορία

Εάν είστε νέοι στο λογιστικό λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο, προτείνουμε το Xero. Με την εύκολη, απλή διεπαφή, θα μπορείτε να ξεκινήσετε σε λιγότερο χρόνο από ό, τι θα κάνατε με το QuickBooks Online. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου Xero και οι αρχικές οθόνες για κάθε λειτουργία βοηθούν τις επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στις καθημερινές λειτουργίες να διατηρούν τα πάντα ομαλά.

Συνολικά, το Xero είναι μια εξαιρετική επιλογή για λιγότερο έμπειρους λογιστές και μικρές επιχειρήσεις που δεν σχεδιάζουν να μεγαλώσουν πολύ.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε κάτι με λίγο περισσότερο, το QuickBooks Online είναι η καλύτερη επιλογή και η καλύτερη επιλογή συνολικά, καθιστώντας το νικητή αυτού του άρθρου, αν και μόνο με μια τρίχα. 

Εάν χρειάζεστε επεξεργασία μισθοδοσίας και ολοκληρωμένη επεξεργασία εμπόρων, το QuickBooks Online σίγουρα θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Οι πελάτες προτιμούν να μπορούν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα τιμολόγιο και να πληρώνουν απευθείας, αλλά θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για τη ρύθμιση επαναλαμβανόμενων τιμολογίων. Οι επιχειρήσεις που πρέπει να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση των σχέσεων με τους πελάτες θα εκτιμήσουν τις αναλυτικές αναφορές της.

Νικητής: QuickBooks

Τελικά, εάν αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ Xero vs QuickBooks Online, προτείνουμε το Xero για μια μικρή επιχείρηση που ξεκινά μόλις και το QuickBooks Online για ένα μεγαλύτερο ή εάν διευθύνεται από άτομα με λίγο περισσότερη εμπειρία με λογιστικό λογισμικό.

Έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λογιστική υπηρεσία; Ποιο προτιμάς? Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτήν τη σύγκριση Xero vs QuickBooks Online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me