Trello vs Asana: Διαχείριση εργασιών και έργων το 2020

Εάν θέλετε να εργαστείτε στο cloud, δεν υπήρξε ποτέ μια ευρύτερη ποικιλία λογισμικού που θα σας βοηθήσει. Ομάδες όλων των μεγεθών αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο. Καθώς μεγαλώνουν, το καθήκον της οργάνωσης πραγμάτων αυξάνεται μαζί τους. Αν αναρωτιέστε με ποιο λογισμικό διαχειρίζεστε τα έργα σας, εξετάζουμε δύο από τα αγαπημένα μας σε αυτό το άρθρο: Asana και Trello.


Οι υπηρεσίες είναι γίγαντες στο λογισμικό διαχείρισης εργασιών. Θα συγκρίνουμε Trello εναντίον Asana για να δούμε τι έχουν να προσφέρουν και ποιο βγαίνει στην κορυφή.

Το Trello είναι μια ψηφιακή πλακέτα kanban που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα εργασίες (διαβάστε την κριτική μας στο Trello). Η Asana προσφέρει επίσης διαχείριση εργασιών, αλλά προχωρά περαιτέρω με τις δυνατότητες διαχείρισης έργων. Το αν η πλήρης προσέγγιση της Asana λειτουργεί καλύτερα από την απλοποιημένη σχεδίαση του Trello είναι η ερώτηση που θα απαντήσουμε.

Τα Κριτήρια

Θα εξετάσουμε αρκετές περιοχές για να συγκρίνουμε τις πλατφόρμες. Πρώτα θα είναι οι λειτουργίες, όπου θα δούμε πόσο καλά χειρίζονται τη διαχείριση εργασιών και τι άλλο παρέχουν. Θα εξετάσουμε επίσης πόσο καλά διευκολύνουν την κοινή χρήση και την ομαδική εργασία.

Είτε σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το λογισμικό είναι σημαντικό. Εάν είναι ευχάριστο στη χρήση, τότε η ομάδα θα είναι πιο ευτυχισμένη να δουλεύει μαζί της. Ευτυχώς, και οι δύο εφαρμογές είναι εύκολο να αλληλεπιδράσουν. Έχουν καλά σχεδιασμένες διεπαφές χρήστη που παρουσιάζουν πληροφορίες με σαφήνεια.

Το Trello έχει την πιο απλή διάταξη, αλλά και η Asana έχει ωραίες πινελιές UI.

Δεδομένου ότι πιθανότατα συνεργάζεστε με πολλές διαδικτυακές εφαρμογές, θα δούμε πώς ενσωματώνονται με δεδομένα από άλλες πλατφόρμες. Θα ελέγξουμε επίσης την τιμή, αν και κανένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό.

Πώς συγκρίνονται οι Asana και Trello

Το Trello και η Asana έχουν πολλά κοινά. Σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εργασίες και να τακτοποιείτε σε λίστες. Μπορείτε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τις εργασίες, διευκολύνοντας τη διαχείριση τους. Σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ποιος έχει ανατεθεί σε αυτό και να δημιουργείτε δευτερεύουσες εργασίες. Μπορείτε να προσκαλέσετε χρήστες στην ομάδα σας και να ενημερώσετε όλους αυτόματα με αλλαγές που σχετίζονται με αυτούς.

Το Trello είναι ένα σύστημα διαχείρισης εργασιών που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη ροή της εργασίας καθώς κινείται από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι απλό και εύκολο να μπεις, με το μεγαλύτερο μέρος της διεπαφής του να είναι αυτονόητο.

Το Asana είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά διαχείρισης έργων και σας επιτρέπει να ελέγχετε τις εξαρτήσεις. Λειτουργεί καλύτερα με μεγαλύτερα έργα στα οποία οι σχέσεις μεταξύ εργασιών είναι πιο περίπλοκες.

Το Trello είναι πιο απλό και εύκολο να ξεκινήσετε, αλλά η Asana έχει περισσότερες δυνατότητες. Εάν το Trello κάνει ό, τι χρειάζεστε, η προσβασιμότητά του το κάνει καλή επιλογή, αλλά αν αρχίσετε να ξεπερνάτε τους περιορισμούς του, η Asana γίνεται πιο ελκυστική.

Ακόμα κι αν δεν βρείτε το Trello περιοριστικό, ίσως αξίζει να ελέγξετε την Asana για να δείτε αν οι δυνατότητές της μπορούν να κάνουν τη δουλειά σας ευκολότερη.

Χαρακτηριστικά

Η βασική ροή εργασίας του Trello είναι η μεταφορά και απόθεση εργασιών από στήλη σε στήλη για να δείξει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο καθένας. Είναι βασικά ένας πίνακας καναμπάν και είναι καλός σε αυτό που κάνει. Μπορείτε να το προσαρμόσετε με τις δικές σας στήλες και ετικέτες και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν συμβαίνουν πράγματα που σχετίζονται με εσάς.

Και οι δύο πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να σχολιάζετε συγκεκριμένες εργασίες, ώστε οι συνομιλίες να μπορούν να διατηρούνται σε ένα μέρος. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα και σημαίνει ότι μπορείτε να βυθιστείτε σε διαφορετικές συζητήσεις καθώς εμπλέκεστε σε κάθε εργασία. Μπορείτε επίσης να δείτε τι έχουν πει όλοι σχετικά με αυτό εάν συμμετάσχετε σε ένα μέρος της διαδικασίας.

Η Asana σάς επιτρέπει να οργανώνετε εργασίες και να τις ομαδοποιείτε με τον ίδιο τρόπο που κάνει το Trello. Μία διαφορά είναι ο τρόπος ομαδοποίησης των ενοτήτων καθιστά ευκολότερο να παρακολουθείτε πού βρίσκεστε σε μεγάλα έργα. Με το Trello, εάν έχετε πολλές στήλες σε έναν πίνακα, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να φιλτράρετε τι δεν σας ενδιαφέρει.

Η Asana σάς επιτρέπει επίσης να βλέπετε τα πάντα σε μορφές ημερολογίου και χρονοδιαγράμματος. Κάθε ένα είναι χρήσιμο με τον δικό του τρόπο για να πάρει μια επισκόπηση του τι συμβαίνει. Το ημερολόγιο σας επιτρέπει να σχεδιάσετε το χρόνο σας και να δείτε τι πρέπει να γίνει πότε. Το χρονοδιάγραμμα σας δίνει μια καλύτερη ματιά στην ακολουθία των εργασιών που απομένουν στο έργο σας και πώς ταιριάζουν όλα.

Νικητής: Asana

Διαχείριση εξάρτησης

Ένας τομέας στον οποίο η Asana κάνει καλύτερα από το Trello είναι η διαχείριση της εξάρτησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καθορίσετε ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν προτού ξεκινήσουν οι άλλοι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά σημεία συμφόρησης και να αποφύγετε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι περιμένουν να τελειώσουν οι άλλοι προτού μπορέσουν να κάνουν κάτι.

Η Asana σάς επιτρέπει να χειρίζεστε αυτές τις σχέσεις στο χρονοδιάγραμμα και να βλέπετε πώς ταιριάζουν μαζί.

εξαρτήσεις asana

Η έκδοση διαχείρισης εξάρτησης του Trello έρχεται μέσω των σχέσεων καρτών “Hello Epics”. Σας επιτρέπει να προσθέσετε σχέσεις γονέα-παιδιού σε εργασίες και να δείτε πόσες από τις παιδικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά την εξέταση του γονέα.

trello-εξαρτήσεις

Η προσέγγιση της Asana είναι πιο ισχυρή, καθώς είναι επίσης διαθέσιμη από προεπιλογή, οπότε είναι ο νικητής μας σε αυτήν την κατηγορία.

Νικητής: Asana

Κοινή χρήση και ομαδική εργασία

Η δωρεάν έκδοση του Trello σάς επιτρέπει να έχετε όσα άτομα θέλετε στην ομάδα σας. Η Asana σας περιορίζει σε 15 μέλη της ομάδας στη δωρεάν έκδοση, αν και οι πελάτες που πληρώνουν δεν έχουν τέτοιου είδους περιορισμούς.

Το Trello σάς επιτρέπει να μοιράζεστε συνημμένα με άλλα άτομα, με όρια 10MB ή 250MB ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε. Το όριο της Asana είναι 100MB, οπότε ο Trello παίρνει τους πόντους εδώ.

Και οι δύο υπηρεσίες σας επιτρέπουν να επισυνάψετε όσα αρχεία θέλετε, καθιστώντας τους εξαιρετικούς τρόπους για κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο.

Νικητής: Trello

Ευκολία στη χρήση

Και οι δύο εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί καλά, με το περιβάλλον εργασίας χρήστη να καθιστά σαφές πώς να κάνετε τα περισσότερα πράγματα. Θεωρούμε την εκλεπτυσμένη προσέγγιση της Asana πιο ελκυστική από τα μεγάλα μπλοκ του Trello, αλλά μπορεί να νιώθετε διαφορετικά. Ρίξτε μια ματιά στα στιγμιότυπα οθόνης και αποφασίστε μόνοι σας.

Οι γιορτές της Asana φέρνουν πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και, ποιος ξέρει, μπορεί να δώσει στα μέλη της ομάδας επιπλέον κίνητρο για να κάνουν τα πράγματα. Ποτέ δεν πονάει να κάνουμε τη χιούμορ επιχείρηση του οργανισμού πιο διασκεδαστική.

γιορτή asana

Ο σχεδιασμός του Trello είναι διαισθητικός. Πολλά από αυτά που υπάρχουν στη διεπαφή είναι αυτονόητα, με κουμπιά με σαφή ετικέτα να λειτουργούν όπως θα περίμενε κανείς. Η μεταφορά και απόθεση εργασιών λειτουργεί καλά. Όπως αναφέρεται στον οδηγό για αρχάριους του Trello, το χρησιμοποιούμε εδώ στο Cloudwards.net και οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε να συμβουλευτούμε το εγχειρίδιο.

trello-στήλες

Καθώς αυξάνεται το μέγεθος του έργου, η απλή διάταξη του Trello μπορεί να γίνει δυσκολότερη στην εργασία. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση για να βρείτε τη στήλη που χρειάζεστε και να σύρετε εργασίες σε πολλές άσχετες στήλες στο μέρος που θέλετε.

Η προσέγγιση με βάση το τμήμα της Asana είναι καλύτερη από αυτή την άποψη, επιτρέποντάς σας να βρείτε εύκολα την περιοχή που σας ενδιαφέρει, ακόμα κι αν το έργο χωρίζεται σε πολλά στάδια.

πρότυπο-ατζέντα-ατζέντα

Δίνουμε στο Trello το νεύμα για ευκολία στη χρήση, αν και καμία πλατφόρμα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε. Η Asana είναι το αγαπημένο μας σχέδιο. Εκτός από την εμφάνιση πιο ολισθηρός, παρουσιάζει πολλά κουμπιά και χειριστήρια με σαφή σήμανση, τα οποία σας δίνουν πολλές επιλογές χωρίς να είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε.

Και οι δύο πλατφόρμες είναι εύχρηστες, αλλά αν χρειάζεστε υποστήριξη, μπορείτε να τα πάρετε καλά. Το Trello διαθέτει εκατοντάδες άρθρα στο σύστημα βοήθειας και ένα φόρουμ γεμάτο από άλλους χρήστες για να σας βοηθήσουν. Υπάρχει επίσης μια φόρμα επικοινωνίας, εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.

Η Asana σάς προσφέρει μια εξαιρετική περιήγηση στα χαρακτηριστικά της όταν την χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, η οποία σας αυξάνει γρήγορα στην ταχύτητα. Το μενού βοήθειας προσφέρει πολλά καλά μαθήματα σε κείμενο και βίντεο. Υπάρχει επίσης ένας εύχρηστος οδηγός για συντομεύσεις πληκτρολογίου. Όπως και το Trello, η Asana έχει ένα ενεργό φόρουμ, όπου οι ερωτήσεις απαντώνται γρήγορα.

asana-βοήθεια

Αν και η υποστήριξη είναι καλή και στις δύο περιπτώσεις, δίνουμε στην Asana την ψήφο, καθώς το κουμπί βοήθειας είναι ευκολότερο να βρεθεί και οι προηγμένες συμβουλές της είναι πιο εύκολα διαθέσιμες. Βρήκαμε επίσης τις σελίδες βοήθειας πιο γρήγορες και πιο γρήγορες.

Νικητής: Asana

Τιμή

Κάθε πλατφόρμα σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε δωρεάν και έχει πολλά να προσφέρει στους χρήστες που δεν πληρώνουν. Η Asana σας ζητά να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κατά την εγγραφή, αλλά υπάρχει μια επιλογή να παραλείψετε αυτό το βήμα εάν κοιτάξετε προσεκτικά.

Εάν εγγραφείτε για ένα πακέτο επί πληρωμή, και οι δύο προσφέρουν πολλές επιπλέον δυνατότητες.

Το πακέτο Trello’s Gold είναι 45 $ ετησίως, κάτι που είναι λογικό. Για αυτό έχετε ένα αυξημένο όριο συνημμένων 250MB. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήρες φάσμα των power up του Trello, τα οποία είναι απαραίτητα εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας με άλλες πλατφόρμες.

Υπάρχουν επίσης καλλυντικά μπόνους για τις σανίδες σας, όπως επιπλέον αυτοκόλλητα και προσαρμοσμένα υπόβαθρα. Σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το Trello με τη δική σας επωνυμία, η οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας να νιώσει σαν στο σπίτι και να προσφέρει μια αίσθηση ταυτότητας.

trello-αυτοκόλλητα

Η premium προσφορά της Asana είναι ακριβότερη στα 9,99 $ ανά μήνα, αλλά δεν θα σπάσει την τράπεζα. Σας δίνει επιπλέον δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος και των εξαρτήσεων εργασιών.

Καταργεί επίσης το όριο μεγέθους ομάδας των 15 χρηστών, επιτρέποντάς σας να προσκαλέσετε όσα άτομα θέλετε στα έργα σας. Εκείνοι που διαχειρίζονται μεγάλες ομάδες θα εκτιμήσουν επίσης την υποστήριξη πελατών προτεραιότητας που παρέχεται με το σχέδιο.

Η premium προσφορά της Asana είναι ακριβότερη στα 9,99 $ ανά μήνα, αλλά δεν θα σπάσει την τράπεζα. Σας δίνει επιπλέον δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος και των εξαρτήσεων εργασιών.

Καταργεί επίσης το όριο μεγέθους ομάδας των 15 χρηστών, επιτρέποντάς σας να προσκαλέσετε όσα άτομα θέλετε στα έργα σας. Εκείνοι που διαχειρίζονται μεγάλες ομάδες θα εκτιμήσουν επίσης την υποστήριξη πελατών προτεραιότητας που παρέχεται με το σχέδιο.

Νικητής: Asana

Ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων

Οι Asana και Trello προσφέρουν πολλές επιλογές εάν θέλετε να συνεργαστείτε με άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές. Σας επιτρέπουν να μοιράζεστε δεδομένα, καθώς και να κάνετε διαφορετικά πράγματα με το λογισμικό. Η δυνατότητα εργασίας με υπάρχοντα δεδομένα όπως αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν ξεκινήσετε με οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες.

Σας επιτρέπει επίσης να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες από πολλές υπηρεσίες cloud και να απολαύσετε τις δυνατότητες κάθε μιας από αυτές.

Η προσέγγιση της Trello στην ολοκλήρωση είναι τα πλεονεκτήματά της. Υπάρχουν περισσότερα από 30 διαθέσιμα και σας επιτρέπουν να εργάζεστε απευθείας με δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει σε υπηρεσίες που κυμαίνονται από το Twitter έως το Jira. Εάν θέλετε να τα αξιοποιήσετε πλήρως, θα πρέπει να εγγραφείτε. Διατίθενται για χρήστες που δεν πληρώνουν, αλλά μόνο ένας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα, κάτι που είναι αρκετά περιοριστικό.

Η Asana προσφέρει επίσης πολλές επιλογές. Οι ενσωματώσεις του σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε σε πολλές εφαρμογές. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση υπηρεσιών όπως οι Zapier και Dossier ως μεσάζοντες. Άλλοι είναι ενσωματωμένοι στο Asana, όπως υποστήριξη για το Dropbox και το Google Drive. Υπάρχει επίσης μια επέκταση Chrome που σας επιτρέπει να προσθέσετε διευθύνσεις URL ως εργασίες.

Εάν δυσκολεύεστε να επιλέξετε ανάμεσα στο Asana και το Trello, η ενσωμάτωση του πρώην Zapier σάς επιτρέπει να εργάζεστε και με τους δύο και να απολαμβάνετε το καλύτερο και των δύο κόσμων. Εάν ρυθμίζετε την Asana για πρώτη φορά, διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους της Asana για συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε.

Δεν υπάρχει σαφής νικητής εδώ. Και τα δύο εργαλεία υποστηρίζουν πολλές εφαρμογές τρίτων, οπότε οι οποίες προτιμάτε εξαρτώνται πιθανώς από τις υπηρεσίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαζί της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα βρείτε ότι είναι διαθέσιμα.

Νικητής: Tie

Η ετυμηγορία

Το Trello και η Asana είναι εξαιρετικά εργαλεία. Αν ψάχνετε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά, δεν είναι κακή επιλογή. Μπορείτε ακόμη και να τα χρησιμοποιήσετε μαζί αν θέλετε (αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zapier ή το IFTTT όταν το κάνετε). Για ευκολία στη χρήση, το Trello είναι η προτιμώμενη επιλογή μας. Το συνιστούμε εάν χρειάζεστε μόνο τα βασικά.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες δυνατότητες, ωστόσο, η Asana είναι ο τρόπος να πάτε. Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν το κάνει το Trello. Εάν χρειάζεστε ένα από αυτά, η Asana είναι η σαφής επιλογή. Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο και για μεγαλύτερα έργα.

Η Asana είναι ο γενικός μας νικητής γιατί προτιμούμε την αισθητική της και απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί της περισσότερο. Τα επιπλέον χαρακτηριστικά του το καθιστούν επίσης πιο ευέλικτο.

Τούτου λεχθέντος, και τα δύο εργαλεία αξίζει να δοκιμάσετε εάν οργανώνετε ένα έργο στο διαδίκτυο. Εάν δημιουργείτε μια εικονική ομάδα ή έχετε ήδη και θέλετε να τη βελτιώσετε, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα εργαλεία λογισμικού εικονικής ομάδας. Οι εφαρμογές για τις οποίες μιλάμε μπορεί να σας βοηθήσουν.

Ελπίζουμε να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για ποια πλατφόρμα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν το έχετε χρησιμοποιήσει, θα θέλαμε να μάθουμε για τις εμπειρίες σας. Εάν έχετε δοκιμάσει και τα δύο, ενημερώστε μας για ποιον προτιμάτε και γιατί. Αν έχουν θετικό αντίκτυπο στη ροή εργασίας σας ή πιστεύετε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα, πείτε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map