Trello εναντίον Jira: Διευθέτηση αντιπαλότητας το 2020

Εάν θέλετε βοήθεια για την οργάνωση των έργων σας, υπάρχει άφθονο λογισμικό εκεί έξω για να σας βοηθήσει. Οι πολλές πλατφόρμες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, καθιστώντας δύσκολη την επιλογή μεταξύ τους. Σε αυτήν τη σύγκριση Trello εναντίον Jira, θα δούμε δύο από αυτές.

Το Trello και η Jira ανήκουν στην Atlassian, οπότε αυτός είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ stablemates. Εξετάσαμε αυτά τα εργαλεία μεμονωμένα στο παρελθόν. Αν θέλετε να δείτε τι πιστεύαμε, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Trello και την κριτική Jira.

Έχουν επίσης εμφανιστεί στα άρθρα σύγκρισης. Δείτε πώς έκανε ο Trello στις μάχες μας στο Wrike εναντίον Trello και Trello εναντίον της Asana. Η Jira συμμετείχε επίσης σε πολλά head-to-heads, όπως η Asana εναντίον της Jira και η monday.com εναντίον της Jira.

Η ευκολία στη χρήση και η απλότητα του Trello διαφέρουν από τις προηγμένες δυνατότητες και μεγαλύτερη εστίαση στους προγραμματιστές παρά στους κανονικούς χρήστες γραφείων που προσφέρει η Jira. Αυτή είναι μια μάχη μεταξύ μήλων και πορτοκαλιών, και δεν έχουμε ιδέα ποιος θα βγει στην κορυφή.

jira-ερωτήσεις

Η Jira και η Trello δεν είναι οι μόνες διαθέσιμες επιλογές, οπότε δείτε τη λίστα με το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για να δείτε περισσότερα.

Ρύθμιση αγώνα: Trello εναντίον Jira

Θα συγκρίνουμε τον Trello και την Jira σε τέσσερις γύρους. Όποιος κερδίσει τα περισσότερα κερδίζει το διαγωνισμό. Αν είναι δεμένο στο τέλος, θα δούμε ποιος έφτασε τις βαρύτερες γροθιές και κέρδισε τους γύρους του πιο πειστικά.

Ο πρώτος γύρος θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά και θα συγκρίνει τι κάνει κάθε πλατφόρμα για εσάς όσον αφορά τη δομή της και τα πράγματα που προσφέρει. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε την τιμή και θα συγκρίνουμε όχι μόνο το κόστος τους, αλλά και πόσο αξία παρέχουν.

Στον τρίτο γύρο, θα εξετάσουμε την ευκολία χρήσης γιατί, εκτός από την προσφορά δυνατοτήτων, το λογισμικό πρέπει να είναι προσβάσιμο και χωρίς προβλήματα. Τέλος, θα αξιολογήσουμε την ασφάλεια και το απόρρητο για να βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πλατφόρμες με τα κρίσιμα επιχειρηματικά σας δεδομένα.

1

Χαρακτηριστικά

Πρώτον, θα συγκρίνουμε τους διεκδικητές σχετικά με τις λειτουργίες. Θέλουμε να δούμε μια σειρά από τρόπους προβολής και ελέγχου των δεδομένων σας, καθώς και αποθήκευση για αρχεία, επιλογές επικοινωνίας και ενοποιήσεις με άλλες πλατφόρμες. Οι πρωτότυπες ιδέες θα κερδίσουν πόντους επίσης.

Μια πλατφόρμα που έχει ένα εντυπωσιακό σύνολο επεκτάσεων είναι το Airtable. Ρίξτε μια ματιά στα ασυνήθιστα πρόσθετα στην κριτική μας στο Airtable.

Τρέλλο

Το Trello είναι ένας πίνακας kanban, που σας επιτρέπει να δημιουργείτε στήλες και να σύρετε αντικείμενα μεταξύ τους. Παρά την απλότητα, μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτό. Μια ματιά στα παραδείγματα «έμπνευσης» θα σας δώσει κάθε είδους ιδέες.

trello-board

Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλα μέλη και να μοιραστείτε τα διοικητικά συμβούλιά σας μαζί τους. Οι πίνακες μπορούν να δημοσιοποιούνται, οπότε το Trello είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε πληροφορίες με τους πελάτες.

Έχει πολλές επεκτάσεις, τις οποίες αποκαλεί “power-ups”. Προσθέτουν διαφορετικές προβολές, σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε άλλες πλατφόρμες και άλλα.

τρελο-μπάτλερ

Το “μπάτλερ” power-up σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε εργασίες. Η έξυπνη χρήση του μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, ειδικά εάν έχετε εργασίες που πρέπει να δημιουργούνται ή να εκχωρούνται σε τακτική βάση. Το “Butler” μπορεί να κάνει πολλή σκληρή δουλειά για εσάς.

Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε κάρτες. Τα συνημμένα περιορίζονται στα 10 MB στο δωρεάν πρόγραμμα, αλλά αυτό αυξάνεται στα 250 MB για χρήστες που πληρώνουν. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για μεγάλα αρχεία.

trello-card-λεπτομέρεια

Οι κάρτες μπορούν να περιλαμβάνουν λίστες ελέγχου δευτερευόντων εργασιών, αλλά δεν υπάρχουν εξαρτήσεις στην έκδοση βανίλιας. Μπορείτε όμως να τα προσθέσετε μέσω power-ups. Η επέκταση TeamGantt σάς επιτρέπει να προσθέσετε προβολές και σχέσεις Gantt. Αν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε, ρίξτε μια ματιά στο πραγματικό πράγμα στην κριτική TeamGantt.

Εκτός από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, το Trello διαθέτει εφαρμογές για υπολογιστές για Windows και macOS, καθώς και εφαρμογές για κινητά για Android και iOS.

Τζιρά

Η Jira βασίζεται σε “ζητήματα” και όχι σε εργασίες, αλλά όπως και με άλλα λογισμικά διαχείρισης έργων, είναι τα δομικά στοιχεία των έργων σας.

jira-kanban

Όπως το Trello, έχει θέα στον καναπέ. Υπάρχει επίσης μια προβολή “scrum” που σας επιτρέπει να στοχεύσετε ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν στα “sprints”.

Εάν πρέπει να δημιουργήσετε αναφορές ή γραφήματα, η Jira σας καλύπτει. Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερους από 20 τύπους, όπως γραφήματα πίτας, γραφήματα ράβδων και αναφορές χρόνου.

jira-αναφορές

Μπορείτε να προσθέσετε δευτερεύουσες εργασίες και περιλαμβάνει επίσης εξαρτήσεις, αλλά δυσκολευόμασταν να λειτουργήσουν.

Η επικοινωνία γίνεται μέσω του λογισμικού Atlassian’s Confluence. Η Jira έχει τη συνήθεια να σας σπρώχνει σε άλλες υπηρεσίες της Ατλασίας και η μετάβαση είναι συχνά ανώμαλη. Το Trello το κάνει επίσης, όπως με την κοινότητα υποστήριξής του, αλλά όχι τόσο συχνά, οπότε αισθάνεται λιγότερο ενοχλητικό.

Το Jira διαθέτει εφαρμογές για κινητά για Android και iOS, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Στρογγυλές σκέψεις

Το βασικό σύνολο χαρακτηριστικών του Trello είναι βασικό. Έχει πολλά power-ups και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το επεκτείνει, αλλά είναι αρκετά περιορισμένο στην τυπική του μορφή.

Η Jira έχει κάθε είδους κουδούνια και σφυρίχτρες και προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά. Δεν λειτουργούν όλα τέλεια, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε και να συντονίσετε τα πράγματα με το περιεχόμενο της καρδιάς σας. Η γεννήτρια αναφορών είναι επίσης χρήσιμη.

Το πρώτο αίμα πηγαίνει στην Jira, με το ευρύτερο σύνολο να κερδίζει. Το Trello είναι απλούστερο, αλλά τα power-ups του προσφέρουν πολλά επιπλέον. Ωστόσο, η Jira κάνει περισσότερα στην προεπιλεγμένη διαμόρφωσή της.

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο πλούσιο σε λειτουργίες, διαβάστε την κριτική Wrike. Το Wrike είναι μια από τις αγαπημένες μας πλατφόρμες. Χρειάζεται μια πιο επικεντρωμένη στις επιχειρήσεις προσέγγιση από το Trello και είναι ένα πιο λεπτό προϊόν από την Jira.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για την Jira

Λογότυπο Trello
Λογότυπο Jira

2

Τιμή

Θα δούμε την τιμή στη συνέχεια. Η φθηνότερη είναι καλύτερη, αλλά αναζητούμε επίσης ευελιξία, αξία και μια ποικιλία επιλογών πληρωμής. Οι δωρεάν δωρεάν δοκιμές είναι καλές, όπως και κάποιο είδος δωρεάν προγράμματος.

Εάν προσπαθείτε να ελέγξετε τον προϋπολογισμό σας, διαβάστε σχετικά με μια πλατφόρμα φιλική προς το πορτοφόλι στην κριτική μας στο Freedcamp.

Τρέλλο

Το Trello έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά του και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μία ισχύ ανά κάρτα. Αυτό είναι αρκετό για όσους θέλουν ένα γρήγορο σύστημα διαχείρισης εργασιών ή χρειάζονται μόνο κάτι βασικό για κοινή χρήση με την ομάδα τους.

Εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα επί πληρωμή και θα λάβετε περισσότερες αυξήσεις ανά κάρτα και το μέγεθος του συνημμένου σας αυξάνεται από 10MB σε 250MB. Υπάρχει επίσης υποστήριξη προτεραιότητας.

Τα άτομα μπορούν να λάβουν επιπλέον δυνατότητες εγγραφώντας στο Trello Gold, το οποίο κοστίζει 3,75 $ ανά μήνα ανά χρήστη με ετήσια χρέωση. Σας δίνει βελτιωμένες επιλογές προσαρμογής, όπως αυτοκόλλητα, καθώς και περισσότερα power-ups και μεγαλύτερα συνημμένα.

trello-αυτοκόλλητα

Εάν εγγραφείτε στο εταιρικό πρόγραμμα, με 20,83 $ ανά χρήστη ανά μήνα, θα έχετε κάθε είδους βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης.

Η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα, με άλλες επιλογές διαθέσιμες εάν η ομάδα σας πληρώνει πάνω από 5.000 $ το μήνα.

Τζιρά

Η Jira έχει ένα σύστημα χωριστής τιμολόγησης: ένα για όσους το χρησιμοποιούν ως κανονική συνδρομητική υπηρεσία και ένα για άτομα που το φιλοξενούν οι ίδιοι.

Η αυτο-φιλοξενία είναι πιο περίπλοκη και θα χρειαστείτε σταθερές τεχνικές δεξιότητες για να το κάνετε. Αντί να πληρώνετε μηνιαία, πληρώνετε εφάπαξ χρέωση για τη χρήση του λογισμικού. Για μικρές ομάδες, είναι φθηνό – μόλις 10 $ εάν υπάρχουν 10 ή λιγότεροι από εσάς. Πάνω από αυτό, έχει μπαλόνια στα 2.500 $. Αυτό ακούγεται ακριβό, αλλά είναι ένα εφάπαξ κόστος και λειτουργεί φθηνότερα από την πληρωμή 10 $ το μήνα για 25 χρήστες σε ένα μόνο έτος.

Εάν πρόκειται να φιλοξενήσετε μόνοι σας, θα πρέπει να πληρώσετε το δικό σας κόστος διακομιστή, καθώς και να παρέχετε τον δικό σας αποθηκευτικό χώρο. Το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud θα είναι χρήσιμο.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το Trello είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα δωρεάν εργαλείο. Άλλα εργαλεία έχουν δωρεάν προσφορές, αλλά το Trello’s είναι ένα από τα πιο λειτουργικά και αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που κάνει, δεν υπάρχει υποχρέωση αναβάθμισης.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, επειδή οι διασκεδαστικές προσαρμογές και το εύρος των power-up το καθιστούν ένα πολύ πιο ισχυρό εργαλείο από ό, τι μοιάζει με την πρώτη ματιά.

Η Jira είναι επίσης καλή τιμή. Η προσφορά βάσει συνδρομής είναι φθηνή, αλλά δεν διαθέτει δωρεάν βαθμίδα. Εάν κάνετε αυτο-φιλοξενία, πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων, αλλά θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, το επιπλέον κόστος της αυτο-φιλοξενίας. Ένας δικός σας διακομιστής θα σας κοστίσει χρήματα, οπότε ρίξτε μια ματιά στο φτηνό άρθρο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι επίσης διαθέσιμος σε εσάς. Εάν ο διακομιστής σας δεν έχει αρκετό χώρο, διαβάστε το καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης για ομάδες.

Θα πρέπει επίσης να ανησυχείτε για τη δική σας ασφάλεια. Ρίξτε μια ματιά στο τμήμα ασφαλείας του ιστότοπού μας για συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια. Αν θέλετε να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, διαβάστε επίσης το καλύτερο άρθρο λογισμικού λογισμικού.

Αυτός ο γύρος είναι μια δύσκολη κλήση επειδή το Trello είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία, αλλά η Jira είναι φανταστική αξία για μεγάλες ομάδες. Το λέμε ισοπαλία επειδή και οι δύο πλατφόρμες έχουν τα πλεονεκτήματά τους.

Γύρος: Τιμή Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Trello
Λογότυπο Jira

3

Ευκολία στη χρήση

Εδώ, θα εξετάσουμε την ευκολία χρήσης και θα εξετάσουμε ποια πλατφόρμα είναι πιο προσβάσιμη, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε τα πράγματα χωρίς προβλήματα. Αν κάτι είναι δύσκολο στη χρήση, εκτιμάται επίσης η καθοδήγηση και η υποστήριξη. Ο Trello σημείωσε καλή βαθμολογία σε αυτήν την κατηγορία στην κριτική μας, αλλά ας δούμε πώς συγκρίνεται άμεσα με την Jira. Διαβάστε για ένα εργαλείο που έχει καλή χρησιμότητα στην αναθεώρηση ClickUp.

Τρέλλο

Το Trello είναι εύκολο και διαισθητικό στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να το καταλάβω. Η διεπαφή του είναι καθαρή και τα περισσότερα στοιχεία ελέγχου είναι αυτονόητα. Τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και προσθήκες έχουν συνήθως σαφή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Τις περισσότερες φορές, απλά θα σύρετε κάρτες μεταξύ στηλών για να αλλάξετε την κατάστασή τους. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάρτες για να προσαρμόσετε τα δεδομένα σε αυτά, να αφήσετε σχόλια, να τα αναθέσετε σε χρήστες, να τους δώσετε ετικέτες και να κάνετε άλλα πράγματα.

Το Trello είναι τόσο απλό, μπορεί να σας οδηγήσει να υποτιμήσετε πόσες προηγμένες δυνατότητες διαθέτει. Περιηγηθείτε στα power-ups και μπορείτε να πειραματιστείτε με όλα τα είδη επεκτάσεων που φέρνουν το βασικό του σύνολο πιο κοντά σε αυτό που προσφέρουν οι πιο προηγμένες πλατφόρμες. Το “μπάτλερ” power-up είναι ιδιαίτερα καλό για την αυτοματοποίηση πραγμάτων και είναι εύκολο να ρυθμιστεί.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε όταν το χρησιμοποιείτε είναι ο οδηγός για αρχάριους του Trello. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τα βασικά. Έχει επίσης μερικές χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου, για να σας βοηθήσει να εργαστείτε γρηγορότερα όταν έχετε τα πάντα.

Ένα άλλο εργαλείο που λειτουργεί καλά στη χρηστικότητα, αλλά προσφέρει ένα ευρύτερο σύνολο προβολών και λειτουργιών, είναι το monday.com. Διαβάστε για αυτό στην αναθεώρηση monday.com.

Τζιρά

Το Jira είναι ένα σύνθετο εργαλείο με πολλές επιλογές, οθόνες και προβολές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το διαμορφώσετε και να ρυθμίσετε τα πράγματα με τον τρόπο που θέλετε. Δεν είναι όλα διαισθητικά, ωστόσο, και βρεθήκαμε να συμβουλευόμαστε την υποστήριξη για ζητήματα που δεν ήταν απαραίτητα σε άλλες πλατφόρμες.

Η πλοήγησή του ήταν συγκεχυμένη, με αντίστοιχες ονομαστικές σελίδες και αντιμετωπίσαμε μεγάλες καθυστερήσεις όταν κάναμε κλικ, μερικές φορές περιμέναμε περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα για να φορτωθεί. Αυτό είναι δύσκολο να εξερευνήσετε και να δείτε τι υπάρχει.

Βρήκαμε πολλά άλλα μικρά ζητήματα, όπως σφάλματα διάταξης και πράγματα που δεν εμφανίστηκαν την πρώτη φορά που τα δοκιμάσαμε.

jira-δευτερεύουσες εργασίες

Οι δευτερεύουσες εργασίες και οι εξαρτήσεις μας έδωσαν επίσης προβλήματα, σε αντίθεση με τις περισσότερες πλατφόρμες που τις περιλαμβάνουν.

Αυτός ο γύρος δεν είναι δύναμη για την Jira. Βρήκαμε πολλά ζητήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ενδέχεται να είχαν προβλήματα με λειτουργίες που προστέθηκαν πρόσφατα. Θα μας ενδιαφέρει να δούμε πώς θα βελτιωθεί την επόμενη φορά που θα το εξετάσουμε.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Θα υπήρχε μόνο ένας νικητής σε αυτόν τον γύρο. Το Trello είναι εύκολο στη χρήση και η Jira δεν είναι. Το Trello έχει προσπελαστεί. Η διεπαφή του είναι καθαρή και τα χειριστήρια είναι διαισθητικά. Το χρησιμοποιούμε μόνοι μας εδώ στο Cloudwards.net και σπάνια έχουμε προβλήματα με αυτό.

Η Jira έχει αρκετά προβλήματα χρηστικότητας, αλλά όπως αναφέραμε, μπορεί να επιδιορθωθούν καθώς οι πρόσφατες αλλαγές της εξομαλυνθούν. Οι προγραμματιστές που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού του θα ασχολούνται επίσης λιγότερο με την ευκολία χρήσης από άλλους.

Ακόμα, αυτός είναι ο γύρος του Trello και ξεκινάει για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που είναι εύχρηστη και εξαιρετικά λειτουργική.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Trello

Λογότυπο Trello
Λογότυπο Jira

4

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Εδώ, θα συγκρίνουμε τον Trello και τον Jira σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο. Έχουν την ίδια μητρική εταιρεία, οπότε είμαστε περίεργοι για το αν μοιράζονται τεχνικό DNA. Και οι δύο πλατφόρμες, ειδικά η Jira, σας αναπηδούν στις υπηρεσίες της Atlassian, οπότε αναρωτιόμαστε τι άλλο μοιράζονται κάτω από την κουκούλα.

Τρέλλο

Αν και το Trello είναι προσβάσιμο στους χρήστες, δεν είναι τόσο εξυπηρετικό για τους επίδοξους εγκληματίες και περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες για να σας προστατεύσει από τον κίνδυνο.

Ακόμα και στο δωρεάν πακέτο του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή σε περίπτωση παραβίασης του κωδικού πρόσβασής σας. Διαβάστε πώς να δημιουργήσετε ένα ισχυρό άρθρο κωδικού πρόσβασης για να δυσκολευτείτε να μαντέψετε πρώτα.

Το Trello χρησιμοποιεί το Amazon Web Services για την υποδομή του και διαθέτει ισχυρή κρυπτογράφηση για να κρατήσει τα δεδομένα σας από λάθος χέρια. Το TLS 128-bit χρησιμοποιείται για δεδομένα κατά τη μεταφορά και το AES 256-bit χρησιμοποιείται για δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές του.

Οι πιο προηγμένες λειτουργίες προορίζονται για πληρωμένους και εταιρικούς χρήστες. Υπάρχουν προσκλήσεις περιορισμένου τομέα, εάν δεν θέλετε τα μέλη της ομάδας σας να προσκαλούν αυτόν τον τύπο που γνώρισαν στις διακοπές για να δουν τους πίνακες σας.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τους ομαδικούς λογαριασμούς διατηρώντας τα δεδομένα του, κάτι που είναι χρήσιμο αν κάποιος φύγει και θέλετε να μεταβιβάσετε την εργασία του σε κάποιον άλλο.

Μπορείτε να περιορίσετε τους τύπους συνημμένων που μπορούν να ανεβάσουν οι χρήστες, να περιορίσετε τις δυνατότητες που μπορούν να προσθέσουν και να ελέγξετε τι επιτρέπεται στην ομάδα σας να κάνει. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνιση προβλημάτων και να εισάγετε νέους χρήστες με ασφάλεια.

Η Trello διαθέτει επίσης εξωτερικές πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των SOC 2 Type 1 και PCI DSS. Λαμβάνει επίσης σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας και συμμορφώνεται με την ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ ασπίδες απορρήτου. Προσφέρει επίσης bug bounties, επιτρέποντας στην κοινότητα να εντοπίσει και να διορθώσει προβλήματα.

Τζιρά

Η Jira διαθέτει έναν λεπτομερή ιστότοπο που είναι ανοιχτός σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας και απορρήτου. Όπως το Trello, συμμορφώνεται με τις ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ ασπίδες απορρήτου. Χρησιμοποιεί το TLS v1.2 για την κρυπτογράφηση δεδομένων κατά τη μεταφορά. Δεν ήταν δυνατή η εύρεση πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο κρυπτογράφησης των αποθηκευμένων δεδομένων.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι διαθέσιμος, αλλά απαιτεί επέκταση επί πληρωμή που κοστίζει 10 $ ανά χρήστη. Διαβάστε το άρθρο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα.

Και πάλι, όπως το Trello, έχει πιστοποιήσεις SOC 2 Type 2 και PCI DSS, καθώς και ISO 27001 και ISO 27018.

Ταιριάζει ξανά με το Trello στην υποστήριξή του για προγράμματα bug bounty. Αναφέρει επίσης προηγούμενες παραβιάσεις ασφαλείας, αν και η τελευταία ήταν το 2010, κάτι που δεν είναι πολύ ανησυχητικό.

Πιάσαμε το προσωπικό υποστήριξής του κοιτάζοντας τα δεδομένα του έργου μας όταν τους ρωτήσαμε μια ρουτίνα ερώτηση, η οποία δεν είναι αποδεκτή για μια υπηρεσία που διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Είναι ατυχές γιατί, εκτός από αυτό, ήμασταν ευχαριστημένοι με την Jira σε αυτόν τον τομέα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλή, διαβάστε τον τρόπο προστασίας του απορρήτου σας για συμβουλές.

Ορισμένες από τις πρακτικές ασφαλείας της Jira δεν θα μεταφερθούν απαραίτητα εάν φιλοξενείτε μόνοι σας, οπότε εξαρτάται από εσάς να διαχειριστείτε αυτά τα πράγματα.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Αν και δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με το περιστατικό υποστήριξης της Jira, δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο σημαντική είναι η σύγκριση μεταξύ δύο εργαλείων που ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Είναι πιθανό να μοιράζονται το προσωπικό υποστήριξης.

Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν ισχυρή κρυπτογράφηση, πιστοποιήσεις και πολλές επιλογές σχετικά με το πώς οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Το Trello διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για όλους και κάνει τις προηγμένες δυνατότητές του απλές στη χρήση. Όταν λαμβάνουμε υπόψη το πρόβλημα υποστήριξής μας με την Jira, ο Trello προχωρά μπροστά και κερδίζει τον τελικό γύρο.

Γύρος: Ασφάλεια & Σημείο απορρήτου για το Trello

Λογότυπο Trello
Λογότυπο Jira

5

Η ετυμηγορία

Σε τέσσερις γύρους, η Jira κέρδισε σε χαρακτηριστικά και είναι γεμάτη μαζί τους. Το Trello είναι απλούστερο, αλλά έχει πολλούς τρόπους για να το επεκτείνει μέσω των power-ups. Και τα δύο είναι φθηνά, αλλά προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.

Η ασφάλεια και το απόρρητο είναι μια άλλη κοντινή περιοχή, αλλά ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων του Trello είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και το ζήτημα του απορρήτου της Jira ξαναβρίσκεται στο κεφάλι του, οπότε ο Trello κερδίζει εκεί. Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, ωστόσο, το Trello είναι δρόμοι μπροστά. Ωστόσο, οι προγραμματιστές που σκέφτονται τη Jira δεν θα ενοχληθούν από την πολυπλοκότητα και μπορεί να το απολαύσουν.

Αυτό το κάνει δύο γύρους σε έναν, με μία ισοπαλία και καθιστά τον Trello νικητή. Ως εύχρηστο εργαλείο, δεν μπορείτε να το νικήσετε και έχει εκπληκτικό ποσό κάτω από την ποιότητα της κουκούλας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το επεκτείνετε επίσης, εάν θέλετε να καταβάλλετε προσπάθειες. Μόλις εξοικειωθείτε με τα βασικά, αξίζει τον κόπο να εξετάσετε τις δυνατότητές του για να δείτε τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα σας.

Νικητής: Trello

Αν και έχουμε κάνει το Trello νικητή μας, και τα δύο εργαλεία είναι καλά σε αυτό που κάνουν και αυτό που θα επιλέξετε θα καθορίζεται περισσότερο από τις ανάγκες σας από οτιδήποτε άλλο. Αν θέλετε κάτι απλό, το Trello είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν χρειάζεστε κάτι πιο προηγμένο, είναι η Jira.

Το Jira είναι πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε έξω, αλλά περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες που θα λατρέψουν οι προγραμματιστές. Σας επιτρέπει να χωρίσετε έργα σε ενότητες και να διαχειριστείτε πληροφορίες σχετικά με ζητήματα έργων. Η επιλογή αυτό-φιλοξενίας θα ταιριάζει επίσης με τεχνικά ικανές ομάδες. Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε μόνοι σας, διαβάστε την κριτική Redmine για μια άλλη επιλογή που αξίζει να λάβετε υπόψη.

Εάν έχετε δοκιμάσει το Trello ή τη Jira ή έχετε γνώμη σχετικά με τον τρόπο σύγκρισής τους, ενημερώστε μας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me