Καλύτερες εναλλακτικές Slack για το 2020: Time to Off Slack

Το Slack είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων που βασίζονται σε σύννεφο στον κόσμο. Ξεκίνησε το 2013 ως εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας από τους Stewart Butterfield, Eric Costello, Cal Henderson και Serguei Mourachov, σύντομα έγινε προϊόν για την εξωτερική αγορά και τώρα χρησιμοποιείται καθημερινά από περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα.


Με όλα όσα έχει να προσφέρει το Slack, οι χρήστες δεν χρειάζεται πραγματικά να εξετάσουν μια αλλαγή, αλλά για όσους θέλουν να πειραματιστούν ή απλά δεν αισθάνονται άνετα με το Slack να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της εταιρείας σας, υπάρχουν μερικές πραγματικά καλές εναλλακτικές λύσεις Slack εκεί έξω.

Σε αυτήν την κριτική, θα συγκρίνουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις – όπως Twist, Discord, Rocket.Chat και πολλές άλλες – όσον αφορά τις δυνατότητες και τις τιμές. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα.

Τι είναι το Slack?

Με απλά λόγια, το Slack είναι μια εφαρμογή συνομιλίας που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με την ομάδα σας μέσω μηνυμάτων. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να συνεργαστείτε με την ομάδα σας σε μια σημαντική παρουσίαση πωλήσεων ή εάν χρησιμοποιείτε το Slack για το επιστημονικό σας έργο στο κολέγιο, η βασική του λειτουργία παραμένει η ίδια.

Η ίδια η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά τα email μέσω μηνυμάτων και να συγκεντρώνει όλες τις επικοινωνίες στα πιο σημαντικά κανάλια. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα απευθείας στα μέλη της ομάδας σας ή να ανοίξετε τα λεγόμενα “ιδιωτικά” κανάλια μόνο για προσκλήσεις. Εκτός αυτού, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία, να ξεκινήσετε νήματα συνομιλίας και πολλά άλλα. Το Slack έρχεται με μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές και μια εφαρμογή για κινητά.

best-slack-alternative-slack

Οι 7 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Slack

 1. Συστροφή
 2. Διχόνοια
 3. Σμήνος
 4. Γκλίπ
 5. Rocket.Chat
 6. Ζόλιπ
 7. Το πιο σημαντικό

Τώρα που μιλήσαμε λίγο για το Slack, ας μιλήσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις του. Στο επόμενο κεφάλαιο, θα συζητήσουμε πολλές υπηρεσίες συνομιλίας και θα συγκρίνουμε άμεσα τις λειτουργίες και τις τιμές τους με το Slack’s.

1. Στρίψτε

Ο πρώτος πάροχος στη σύγκριση μας ονομάζεται Twist. Πάνω απ ‘όλα, το Twist θέλει να ξεχωρίζει από το Slack με τον τρόπο που οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν. Το Slack μπορεί εύκολα να αποσπάσει την προσοχή, ειδικά με μεγαλύτερες ομάδες. Επιπλέον, είναι αρκετά δύσκολο να αναζητήσετε συγκεκριμένα μηνύματα και οι πληροφορίες γρήγορα χάνονται. 

Το Twist, επομένως, δεν επικεντρώνεται στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. Αντ ‘αυτού, επιτρέπει στις ομάδες να επικοινωνούν με τη δική τους ροή και ταχύτητα, και διαρθρώνει τα μηνύματα πιο καθαρά. Έχει ακόμη μια ολόκληρη σελίδα στην αρχική της σελίδα που εξηγεί τη διαφορά.

best-slack-Alternatives-twist-vs-slack

Βασικά χαρακτηριστικά

Το Twist οργανώνει συνομιλίες στα λεγόμενα “νήματα”, τα οποία είναι ένα μείγμα email και μηνυμάτων, όπου η εστίαση, και πάλι, δεν είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο. Τα νήματα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Twist και σας επιτρέπουν να οργανώσετε την επικοινωνία σας ανά θέματα. Η διεπαφή του, ωστόσο, μας θυμίζει το Microsoft Outlook. 

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό με το Twist είναι η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων. Μπορείτε να το κάνετε και με το Slack, αλλά είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε το Twist και τα μέλη της ομάδας σας θα δουν ότι ο λογαριασμός σας είναι “εκτός βάρδιας”, για να το πούμε.

best-slack-alternative-twist

Τιμολόγηση

Το Twist έχει δύο διαφορετικά σχέδια, γεγονός που καθιστά τις τιμές του αρκετά απλές.

Δωρεάν: Απεριόριστα:
0,00 $5 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Το δωρεάν πρόγραμμα σάς παρέχει πρόσβαση στο ιστορικό συνομιλιών και σχολίων σας για ένα μήνα. Επιτρέπει επίσης έως και πέντε διαφορετικές ενσωματώσεις τρίτων μερών και ολόκληρος ο χώρος εργασίας διαθέτει χώρο αποθήκευσης αρχείων 5 GB. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα για απεριόριστο χρονικό διάστημα και τα προηγούμενα μηνύματά σας δεν θα διαγραφούν. Εάν πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα, μπορείτε απλώς να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας.

Το Απεριόριστο πακέτο συνοδεύεται από μηνιαίο κόστος $ 5 ανά χρήστη και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών σας, να ενσωματώνετε όσες εφαρμογές τρίτων θέλετε και έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης αρχείων.

best-slack-Alternatives-twist-pricing

2. Διαφωνία

Ο δεύτερος πάροχος στο καλύτερο άρθρο εναλλακτικών Slack είναι το Discord. Κατασκευασμένο κυρίως για παίκτες, σήμερα έχει αυξημένη δημοτικότητα μεταξύ των μηχανικών και άλλων ψηφιακών ειδικών. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες φωνής και συνομιλίας το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο για ομάδες που εργάζονται σε πιο περίπλοκα έργα.

best-slack-alternative-discord

Discord Key Features

Με το TeamSpeak να είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, η αποστολή του Discord είναι να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες επικοινωνούν κατά τη διάρκεια ωρών επίθεσης και αγώνων. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους πράγματα. 

Υπάρχουν ιδιωτικοί και δημόσιοι διακομιστές, ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Discord. Με δημόσιους διακομιστές, όπως υποδηλώνει το όνομα, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει ή να αποχωρήσει από τον διακομιστή. Με ιδιωτικούς διακομιστές, αυτό δεν ισχύει.

Για παράδειγμα, το Vue.js – ένα πολύ δημοφιλές πλαίσιο JavaScript και έργο ανοιχτού κώδικα – έχει το δικό του διακομιστή Discord. Το Vue Land είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι συζητούν όλα όσα σχετίζονται με το Vue.js.

Τούτου λεχθέντος, το Discord δεν είναι μόνο ένα καθαρό εργαλείο συνομιλίας και παιχνιδιών, αλλά σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε φόρουμ και κοινότητες, καθώς και να οργανώσετε μεγαλύτερες ομάδες. Όπως και με όλους τους άλλους παρόχους σε αυτό το άρθρο, η επικοινωνία χωρίζεται σε κανάλια και απευθείας μηνύματα. 

Discord Τιμολόγηση

Το Discord συνοδεύεται από τα ακόλουθα σχέδια:

Περίοδος χρέωσης: FreeDiscord Nitro ClassicDiscord Nitro
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $4,16 $ (ανά χρήστη ανά μήνα)8,33 $ (ανά χρήστη ανά μήνα)
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $4,99 $ (ανά χρήστη ανά μήνα)9,99 $ (ανά χρήστη ανά μήνα)

Πρώτα απ ‘όλα, το Discord έρχεται με ένα εκπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν επίσης μερικές αναβαθμίσεις για τον διακομιστή σας και εκτεταμένες λειτουργίες συνομιλίας που μπορείτε να αγοράσετε. Οι αναβαθμίσεις διακρίνονται κυρίως μεταξύ των αναβαθμίσεων από τον διακομιστή και των πρόσθετων δυνατοτήτων. Ανάλογα με τις δυνατότητες που αναζητάτε, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό σχέδιο.

best-slack-Alternatives-discord-nitro-classic-τιμολόγηση

Discord Τιμολόγηση

Ενώ το πρόγραμμα Discord Nitro περιλαμβάνει καλύτερες λειτουργίες διακομιστή και συνομιλίας, το πρόγραμμα Discord Nitro Classic καλύπτει μόνο το τελευταίο. 

best-slack-Alternatives-discord-nitro-pricing

3. Κοπάδι

Το Flock αποκαλείται τον νούμερο ένα αγγελιοφόρο ομάδας. Αυτή είναι μια ισχυρή δήλωση για μια εταιρεία με την αποστολή να υποτιμήσει βασικά το Slack. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Flock.

best-slack-alternative-flock

Βασικά χαρακτηριστικά του κοπαδιού

Το Flock προσφέρει τις πιο σημαντικές δυνατότητες συνομιλίας που κάνει το Slack. Παρέχει μερικά πράγματα που δεν έχει ο Slack, αλλά μερικά από αυτά είναι άχρηστα, κατά τη γνώμη μας. Για παράδειγμα, το Flock σας δίνει τη δυνατότητα να αποτρέψετε ορισμένα μέλη από την έξοδο από ένα κανάλι. 

Μια άλλη δυνατότητα είναι η επιλογή “ανάγνωση”, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε ποιος έχει ή δεν έχει διαβάσει το μήνυμά σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις όταν οι εργαζόμενοι συνδέονται στο διαδίκτυο. Η ενσωματωμένη ενσωμάτωση GitHub είναι επίσης χρήσιμη, αλλά δεν είναι τίποτα που δεν μπορείτε να ρυθμίσετε ή να ενσωματώσετε στο Slack.

Ωστόσο, η λειτουργία “ανάγνωση” είναι ένα διάλειμμα εμπιστοσύνης και δεν είναι πραγματικά χρήσιμη αν θέλετε να δημιουργήσετε συντροφικότητα μέσα σε μια ομάδα, αν μας ρωτήσετε.

Τιμολόγηση κοπαδιών

Ο ιδρυτής του Flock, Bhavin Turakhia, ένας Ινδός δισεκατομμυριούχος, διαφημίζει το Flock ως φθηνότερη έκδοση του Slack. Για άλλη μια φορά, γίνεται σαφές ότι το Flock είναι πολύ επιθετικό στις τιμές. Μεταξύ άλλων, έχει μια σελίδα όπου συγκρίνει άμεσα το Slack και το Flock.

best-slack-alternative-flock-vs-slack

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Flock είναι έως και 64% φθηνότερο από το Slack. Αφού κάναμε κάποια σκάψιμο, ανακαλύψαμε ότι συγκρίνει το μικρότερο σχέδιο Flock με το μεγαλύτερο σχέδιο Slack. Το Flock έχει τρία επίπεδα τιμολόγησης: το πρόγραμμα εκκίνησης, το σχέδιο Pro και το σχέδιο Enterprise.

Περίοδος χρέωσης: Starter PlanPro PlanEnterprise Plan
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $4,50 $ ανά χρήστη ανά μήνα8 $ ανά χρήστη ανά μήνα
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $6 $ ανά χρήστη ανά μήνα10 $ ανά χρήστη ανά μήνα

best-slack-alternative-flock-pricing

4. Γκλίπ

Η Glip σήμερα είναι μια υπηρεσία της RingCentral, ενός παρόχου cloud-communications από την Καλιφόρνια. Η Glip αποκτήθηκε από την RingCentral το 2015 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της. 

best-slack-alternative-glip

Βασικά χαρακτηριστικά Glip

Όπως σχεδόν κάθε άλλη εναλλακτική λύση Slack, η Glip έχει τη δική της σελίδα ιστότοπου όπου μπορείτε να τη συγκρίνετε με τους ανταγωνιστές της. Σε αντίθεση με άλλους παρόχους, η Glip φέρνει μια σύγκριση που πραγματικά έχει νόημα.

best-slack-alternative-glip-vs-slack

Αν συγκρίνετε τα δωρεάν σχέδια του Glip και του Slack, θα δείτε ότι η δωρεάν έκδοση του Glip ξεπερνά τη δωρεάν έκδοση του Slack. Με πολλές απεριόριστες δυνατότητες, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε το Glip, ειδικά για μικρότερες ομάδες. 

Αυτό που είναι ιδιαίτερα υπέροχο εδώ είναι ότι τόσο οι δωρεάν όσο και οι πληρωμένες εκδόσεις του Glip έρχονται με έναν διαχειριστή εργασιών και ένα ημερολόγιο με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε ομαδικά. 

Στο Glip, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εργασία, να ορίσετε μια προθεσμία και να έχετε πίνακες ελέγχου όπου όλες οι εργασίες σας είναι ορατές με μια ματιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τη συνεργασία σε μια ομάδα πολύ πιο εύκολη. Για να επαναλάβετε μια τέτοια εγκατάσταση με το Slack, ίσως χρειαστείτε και έναν πίνακα Trello.

Τιμοκατάλογος

Το πρόγραμμα τιμολόγησης της Glip είναι αρκετά απλό. Διατίθεται με δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση.

Περίοδος χρέωσης: Δωρεάν
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $60 $ ανά χρήστη
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $5 $ ανά χρήστη

Η δωρεάν έκδοση έρχεται πολύ κοντά στην πληρωμένη έκδοση, ανάλογα με τη λειτουργία. Το μόνο πραγματικό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσετε σε ένα δωρεάν σχέδιο είναι το γεγονός ότι η Glip περιορίζει τη λειτουργία συνομιλίας μέσω βίντεο σε 500 λεπτά. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα μετά από 500 λεπτά, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο Πρότυπο (επί πληρωμή) πακέτο.

Ωστόσο, θα λάβετε επίσης την πολιτική διατήρησης δεδομένων και τις εξαγωγές συμμόρφωσης της Glip μόνο μεταβαίνοντας σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. 

best-slack-alternative-glip-pricing

Εκ πρώτης όψεως, το Glip μοιάζει με μία από τις φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις Slack. Ωστόσο, έρχεται η πληγή της αλήθειας: εάν θέλετε να μεταβείτε στο πρόγραμμα πληρωμής της, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό RingCentral. 

Αφού μιλήσαμε με την υποστήριξή του, αποδεικνύεται ότι ο λογαριασμός RingCentral δεν είναι δωρεάν. Πόσο ακριβώς πρέπει να ξοδεύετε ανά μήνα για έναν τέτοιο λογαριασμό δεν είναι σαφές. Θα χρειαστείτε επίσης έναν λογαριασμό RingCentral για να εγκαταστήσετε το Glip σε συσκευή Mac ή Windows.

Εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα

Τώρα που μιλήσαμε λεπτομερώς για τις πληρωμένες εκδόσεις, θα θέλαμε να συζητήσουμε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα Slack.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι υπέροχο. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να προσαρμόσετε και να επεκτείνετε τις υπάρχουσες πλατφόρμες συνομιλίας σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Ένα άλλο καλό πράγμα σχετικά με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε την πλατφόρμα στον δικό σας διακομιστή, εάν δεν θέλετε κάποιος τρίτος να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. 

5. Rocket.Chat

Το Rocket.Chat είναι μία από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα για το Slack. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rocket.Chat με το σύννεφο και να το πληρώσετε ή μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας σε διακομιστή. Το τελευταίο θα απαιτούσε να έχετε κάποιο είδος λύσης φιλοξενίας έτοιμο (δείτε την αναθεώρηση φιλοξενίας ιστοσελίδων).

best-slack-alternative-rocket-chat

Βασικά χαρακτηριστικά Rocket.Chat

Η εφαρμογή Rochet.Chat μοιάζει κυρίως με Slack και δεν διαφέρει πολύ στις δυνατότητές της. Το Rocket.Chat προσφέρει δύο δυνατότητες που θα θέλαμε να επισημάνουμε συγκεκριμένα. 

Ο πρώτος είναι ο εισαγωγέας Slack, ο οποίος σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από το Slack απευθείας στο Rocket.Chat. Το άλλο είναι ένα widget συνομιλίας: απλά εισάγετε ένα κομμάτι κώδικα στον ιστότοπό σας και θα μπορείτε να συνομιλείτε με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας μέσω του Rocket..

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την πλατφόρμα σας και να προσαρμόσετε την ακριβή εμφάνιση και αίσθηση προσθέτοντας ή αφαιρώντας χαρακτηριστικά και επιλέγοντας τις δικές σας ενσωματώσεις, πρόσθετα και θέματα – βασικά όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.

Rocket.Chat Τιμολόγηση

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rocket.Chat μέσω του cloud ή φιλοξενώντας το μόνοι σας. Εάν το φιλοξενείτε στον δικό σας διακομιστή, το Rocket.Chat συνοδεύεται από τα ακόλουθα σχέδια:

Περίοδος χρέωσης: CommunityPro
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $2,5 $ ανά χρήστη ανά μήνα
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $3 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Το δωρεάν πρόγραμμα κοινότητας σάς επιτρέπει να έχετε έως και 1.000 χρήστες και δεν σας περιορίζει όσον αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων ή την πρόσβαση στο ιστορικό μηνυμάτων σας. Επίσης, δεν σας περιορίζει στον αριθμό των ενσωματώσεων τρίτων. 

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Rocket.Chat για κλήσεις συνδιάσκεψης, αλλά σε κοινόχρηστο διακομιστή. Εάν θέλετε τα συνέδριά σας να πραγματοποιούνται σε έναν αποκλειστικό διακομιστή, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Pro.

Το πρόγραμμα Pro κοστίζει 3 $ ανά χρήστη ανά μήνα, εάν χρεώνεστε μηνιαίως και 30 $ ανά χρήστη ανά έτος, εάν χρεώνεστε ετησίως. Ξεκλειδώνει έναν αξιοπρεπή αριθμό χαρακτηριστικών, όπως η διεπαφή πολλαπλών γλωσσών και συνοδεύεται από υποστήριξη. Και τα δύο σχέδια λειτουργούν σε κάθε κοινό λειτουργικό σύστημα.

best-slack-alternative-rocket-chat-self-management-pricing

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Rocket.Chat μέσω του cloud, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα ακόλουθα πακέτα:

Περίοδος χρέωσης: BronzeSilver
Όταν χρεώνεται ετησίως1,66 $ ανά χρήστη ανά μήνα3,33 $ ανά χρήστη ανά μήνα
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα2 $ ανά χρήστη ανά μήνα4 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Το μικρότερο πρόγραμμα που βασίζεται στο cloud, το πρόγραμμα Bronze, σας παρέχει 1 TB αποθηκευτικού χώρου, πέντε ενσωματώσεις τρίτων και καλύπτει τα πιο σημαντικά βασικά στοιχεία συνομιλίας για εσάς και την ομάδα σας. Έρχεται με βασική υποστήριξη, καθημερινά analytics και αντίγραφα ασφαλείας. 

Το σχέδιο Silver είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιλογή και κοστίζει λίγο περισσότερο από το σχέδιο Bronze. Κοστίζει 4 $ ανά μήνα ανά χρήστη όταν χρεώνεται μηνιαίως ή 40 $ ανά χρήστη ανά έτος όταν χρεώνεται ετησίως. 

Διαθέτετε έως και 5 TB αποθηκευτικού χώρου για την ομάδα σας, ενώ μπορείτε να ενσωματώσετε 100 εφαρμογές τρίτου μέρους στο Rocket. Χώρος εργασίας Chat και μπορείτε να τον ρυθμίσετε με έναν προσαρμοσμένο τομέα.

Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο Gold, το οποίο απαιτεί από εσάς να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεων Rocket.Cats για να λάβετε προσαρμοσμένες τιμές. Παίρνετε 20 TB αποθηκευτικού χώρου και έως 1.000 ενσωματώσεις, καθώς και οι αναφορές αναλυτικών στοιχείων και τα αντίγραφα ασφαλείας πραγματοποιούνται κάθε ώρα.

Παίρνετε το Rocket. Οι συνομιλίες υποστηρίζουν καλύτερα τα χρήματα που μπορείτε να αγοράσετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μιλήσετε με την Rocket. Η ομάδα προϊόντων της Chat, έχει αφοσιωθεί σε κλήσεις επιβίβασης και πολλά άλλα.

best-slack-alternative-rocket-chat-cloud-pricing

6. Zulip

Ο Zulip ξεκίνησε ως ένα μικρό έργο ανοιχτού κώδικα και αγοράστηκε από το Dropbox το 2014. Το Dropbox αποφάσισε να συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Με μια πολύ ενεργή κοινότητα, ο Zulip είναι μια αξιοσημείωτη εναλλακτική λύση Slack ανοιχτού κώδικα.

best-slack-alternative-zulip

Βασικά χαρακτηριστικά του Zulip

Σε αντίθεση με το Slack, το Zulip επιτρέπει την επικοινωνία στα λεγόμενα «θέματα». Κάθε κανάλι (στο Zulip, ονομάζονται “ροές”) έχει πολλά υπο-θέματα που σας επιτρέπουν να απλοποιήσετε την επικοινωνία. Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, ειδικά για μεγαλύτερες ομάδες. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Zulip είναι ότι είναι ανοιχτού κώδικα και αν θέλετε να προσθέσετε ένα νέο χαρακτηριστικό, μπορείτε είτε να το αναπτύξετε μόνοι σας είτε απλά να το προτείνετε στην κοινότητα με καλές πιθανότητες να εφαρμοστεί..

Τιμολόγηση Zulip

Παρόμοια με το Rocket.Chat, το Zulip διαθέτει επίσης δύο μοντέλα τιμολόγησης: ένα όταν το χρησιμοποιείτε με το cloud και ένα όταν το εγκαθιστάτε τοπικά στον δικό σας διακομιστή. Η υπηρεσία cloud του Zulip συνοδεύεται από δωρεάν πρόγραμμα και πρόγραμμα επί πληρωμή.

Περίοδος χρέωσης: Δωρεάν
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $6,67 $ ανά χρήστη ανά μήνα
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $8 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Τα δύο σχέδια διαφέρουν ως προς τις λειτουργίες. Το δωρεάν πακέτο σας περιορίζει σε 5 GB αποθηκευτικού χώρου για ολόκληρο το χώρο εργασίας και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στα τελευταία 10.000 μηνύματα, όπως και το δωρεάν πρόγραμμα της Slack. Εάν πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο κανονικό πρόγραμμα του Zulip, το όριο θα καταργηθεί και ο αποθηκευτικός σας χώρος θα αυξηθεί στα 10 GB ανά χρήστη.

best-slack-Alternatives-zulip-cloud-τιμολόγηση

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας Zulip, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της έκδοσης κοινότητας και της έκδοσης για επιχειρήσεις. Ενώ η Έκδοση κοινότητας είναι και θα παραμείνει δωρεάν, η Έκδοση για Επιχειρήσεις συνοδεύεται από χρέωση.

Οι εκδόσεις κοινότητας και επιχειρήσεων δεν διαφέρουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα, αλλά διαφέρουν στην υποστήριξη. Με την Enterprise Edition, τα εισιτήριά σας θα έχουν προτεραιότητα και θα λάβετε καλύτερη και ταχύτερη βοήθεια.

best-slack-alternative-zulip-on-premise-pricing

Συνολικά, το Zulip είναι μια μέση υπηρεσία που φέρνει λίγο περισσότερη δομή στον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων, αλλά αυτό είναι.

7. Υψηλότερη

Τέλος, ας μιλήσουμε για το Mattermost. Το Mattermost ιδρύθηκε το 2011 ως εφαρμογή εσωτερικής συνομιλίας, επειδή εκείνη την εποχή (πριν από την ανάπτυξη του Slack), οι προγραμματιστές με την εταιρεία SpinPunch, μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, δεν ήταν πραγματικά ικανοποιημένοι με τα διαθέσιμα προγράμματα συνομιλίας εκείνη την εποχή.

Το Mattermost αργότερα διατέθηκε στο κοινό το 2015 ως επιλογή συνομιλίας ανοιχτού κώδικα.

best-slack-alternative-mostmost

Βασικά βασικά χαρακτηριστικά

Το σημαντικότερο κριτήριο, πάνω απ ‘όλα, είναι να απομακρυνθείτε από τις εφαρμογές συνομιλίας SaaS. Με βάση την προσωπική τους εμπειρία, οι προγραμματιστές είχαν προβλήματα με τις υπάρχουσες εφαρμογές SaaS (έπρεπε να πληρώσουν χρήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, μεταξύ άλλων). Γι ‘αυτό αποφάσισαν να φτιάξουν το Mattermost, ακολουθώντας το δικό τους Mattermost μανιφέστο.

Όποιος διαβάσει το μανιφέστο κατανοεί ότι η Mattermost θα ήθελε να ξεχωρίσει από το Slack και από άλλους προμηθευτές, πάνω απ ‘όλα, όσον αφορά την προστασία δεδομένων και όχι όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Το πρώτο σημείο, ειδικότερα – «ποτέ κλειδωμένο» – αντικατοπτρίζεται σαφώς στην εταιρική στρατηγική του Mattermost.

Το Mattermost είναι διαθέσιμο σε Linux, Windows, macOS, Android και iOS.

Πιο σημαντική τιμή

Με την προσφορά Mattermost ως ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: την έκδοση Team, το πρόγραμμα Enterprise E10 και το πρόγραμμα Enterprise E20. Ενώ η έκδοση Team είναι εντελώς δωρεάν, οι ακόλουθες τιμές ισχύουν για τα άλλα δύο πακέτα.

Περίοδος χρέωσης: Έκδοση ομάδαςEnterprise E10Enterprise E20
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $3,25 $ ανά χρήστη ανά μήνα8,50 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα, δεν υπάρχει έκδοση cloud του Mattermost, η οποία είναι αυτονόητη εάν έχετε διαβάσει το ιστορικό και το μανιφέστο του.

Με τη δωρεάν έκδοση, έχετε τις πιο σημαντικές δυνατότητες συνομιλίας. Εάν πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε Enterprise E10, θα λάβετε επίσης υποστήριξη εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, τη δυνατότητα πρόσκλησης λογαριασμών επισκεπτών στο χώρο εργασίας σας και άλλες τεχνικές δυνατότητες. 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε δικαιώματα βάσει ομάδας, να έχετε υποστήριξη από το κέντρο δεδομένων ή να λάβετε βοήθεια με την πολιτική συμμόρφωσής σας, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Enterprise E20.

best-slack-alternative-mostmost-pricing

Βασικά χαρακτηριστικά Slack

Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο σημαντικών βασικών χαρακτηριστικών του Slack, το οποίο χρησιμοποιήσαμε ως βάση για τη σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Επικοινωνία σε κανάλια: όπως έχουμε ήδη αναφέρει, όλες οι επικοινωνίες στο Slack μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κανάλια ή σε ιδιωτικά μηνύματα. Τα κανάλια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για μεγαλύτερες ομάδες.
 • Κοινόχρηστα κανάλια στους χώρους εργασίας: εάν εργάζεστε σε ένα έργο με άλλη εταιρεία, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε κοινόχρηστα κανάλια σε χώρους εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να διοχετεύσετε την επικοινωνία με άτομα εκτός του οργανισμού σας σε ένα μέρος. Αυτή η δυνατότητα, ωστόσο, είναι μόνο μέρος των προγραμμάτων επί πληρωμή.
 • Κοινή χρήση αρχείων: μπορείτε να ανεβάσετε, να παρακολουθήσετε, να διαχειριστείτε και να σχολιάσετε αρχεία που μπορείτε να μοιραστείτε με την ομάδα σας.
 • Καρφίτσωμα μηνυμάτων: Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για μεγαλύτερες εταιρείες όπου τα μηνύματα χάνονται εύκολα. Όταν καρφιτσώνετε ένα μήνυμα, το επισημαίνετε βασικά στο κανάλι και βεβαιωθείτε ότι το βλέπουν όλοι.
 • ΕΝΑdvanced αναζήτηση και τροποποιητές: με όλη την επικοινωνία να γίνεται σε ένα μέρος, τα πράγματα μπορούν γρήγορα να γίνουν ακατάστατα. Εκεί είναι χρήσιμο οι τροποποιητές αναζήτησης για προχωρημένους, επειδή σας επιτρέπουν να αναζητάτε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες (π.χ. συγκεκριμένες ημερομηνίες, κανάλια και πολλά άλλα).
 • Ρύθμιση υπενθυμίσεων: Οι υπενθυμίσεις είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τι είναι σημαντικό και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας γεγονότα ή προθεσμίες. 
 • Ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων: Το Slack σάς επιτρέπει επίσης να ενσωματώσετε εφαρμογές τρίτων – όπως το Google Drive, το Trello, το Zapier και πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα – για να αυτοματοποιήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες.
 • Κλήσεις φωνής και βίντεο: Με το δωρεάν πρόγραμμα του Slack, μπορείτε να κάνετε κλήσεις one-to-one (φωνή και βίντεο). Εάν κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την οθόνη σας κατά τη διάρκεια κλήσεων και να ξεκινήσετε διασκέψεις ήχου ή βίντεο με περισσότερα άτομα.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε στη λίστα μας είναι εντυπωσιακά και το Slack έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει, αλλά θέλαμε να επικεντρωθούμε στα πιο σημαντικά.

Χαμηλή τιμολόγηση

Η τιμολόγηση του Slack είναι πολύ απλή, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Περίοδος χρέωσης: FreeStandardPlus
Όταν χρεώνεται ετησίως0,00 $6,67 $ ανά χρήστη ανά μήνα12,50 $ ανά χρήστη ανά μήνα
Όταν χρεώνεται κάθε μήνα0,00 $8 $ ανά χρήστη ανά μήνα15 $ ανά χρήστη ανά μήνα

Το δωρεάν πρόγραμμα είναι για μικρότερες ομάδες που θέλουν να δοκιμάσουν το Slack. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για απεριόριστο χρονικό διάστημα, αλλά περιορίζει την πρόσβασή σας στο ιστορικό συνομιλιών σας. Με αυτό το σχέδιο, έχετε πρόσβαση μόνο στα τελευταία 10.000 μηνύματα.

Περιορίζει επίσης τον αριθμό των εφαρμογών τρίτου μέρους ανά χώρο εργασίας. Όταν ανοίγετε έναν χώρο εργασίας Slack στο δωρεάν πρόγραμμα, πρέπει πραγματικά να εμπιστευτείτε τα μέλη της ομάδας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να ορίσετε ορισμένα δικαιώματα μόνο για το # γενικό κανάλι, το οποίο είναι το τυπικό κανάλι που συνοδεύει κάθε νέο χώρο εργασίας.

best-slack-alternative-slack-pricing

Το τυπικό πρόγραμμα χρεώνεται 6,67 $ ανά μήνα για κάθε ενεργό χρήστη, εάν επιλέξετε να χρεώνεστε ετησίως. Ωστόσο, από μήνα σε μήνα, είναι 8 $ ανά μήνα για κάθε ενεργό χρήστη. Σε ετήσια βάση, πληρώνετε 80,04 $ ή 96 $ ανά χρήστη.

Σε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών σας και να ενσωματώσετε απεριόριστο αριθμό εφαρμογών τρίτων. Η αποθήκευση αρχείων σας για το Slack λαμβάνει επίσης αναβάθμιση. Ενώ βρίσκεστε στο δωρεάν πρόγραμμα, περιορίζεστε συνολικά στα 5 GB, αλλά με το τυπικό πρόγραμμα, κάθε μέλος της ομάδας λαμβάνει 10 GB. Λάβετε επίσης υποστήριξη 24/7, αντί για τυπική υποστήριξη.

best-slack-alternative-slack-2

Το πακέτο Plus κοστίζει 12,50 $ ανά μήνα ανά ενεργό χρήστη όταν χρεώνεται ετησίως, ενώ η επιλογή μήνα-μήνα κοστίζει 15 $. Τούτου λεχθέντος, θα πληρώνατε μεταξύ 150 $ και 180 $ ανά χρήστη ανά έτος για αυτό το πρόγραμμα.

Αυτό το πακέτο σας προσφέρει 20 GB αποθήκευσης αρχείων ανά χρήστη, υποστήριξη προτεραιότητας – συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης σε γλώσσα κατά τις περιφερειακές εργάσιμες ώρες – και πολλά άλλα.

Τέλος, υπάρχει το σχέδιο Enterprise Grid, το οποίο σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλούς χώρους εργασίας και να έχετε προσαρμοσμένη υποστήριξη με μια καθορισμένη ομάδα επιτυχίας πελατών, αλλά συνοδεύεται επίσης από μια προσαρμοσμένη τιμή.

Τελικές σκέψεις

Αυτή ήταν η λεπτομερής σύγκριση των καλύτερων εναλλακτικών Slack. Κατά ειρωνικό τρόπο, για προμηθευτές που προσφέρουν λογισμικό σχεδιασμένο για να απλοποιεί την επικοινωνία σε ομάδες, ορισμένοι από αυτούς δυσκολεύονται αρκετά να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Slack είναι καταπληκτικό στη χρήση και έχει πολλές δυνατότητες, αλλά οι ανταγωνιστές του έχουν και κάποια καλά και χρήσιμα χαρακτηριστικά. Αν ψάχνετε για μια υπέροχη, δωρεάν εναλλακτική λύση Slack, ρίξτε μια ματιά στο Discord. 

Όσοι θέλουν να έχουν πλήρη έλεγχο της επικοινωνίας και των δεδομένων τους πρέπει να βασίζονται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Μεταξύ των παρόχων ανοιχτού κώδικα, προτείνουμε ιδιαίτερα το Rocket.Chat και το Mattermost. 

Χρησιμοποιείτε μία από τις εναλλακτικές λύσεις Slack που αναφέρονται εδώ ή πιστεύετε ότι το Slack είναι η πραγματική προσφορά; Ξεχάσαμε έναν ανταγωνιστή; Ενημερώστε μας στα σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map