SiteGround vs DreamHost: A Grinding Battle για το 2020

Το SiteGround και το DreamHost είναι δύο από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Και οι δύο προσφέρουν μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών, ανταγωνιστικές τιμές και φανταστική ταχύτητα, κερδίζοντας κάθε θέση στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις και την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για οδηγούς WordPress. Ενώ και οι δύο είναι άριστες υπηρεσίες, μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής σε αυτήν τη σύγκριση SiteGround έναντι DreamHost.


Θα ρίξουμε τους προμηθευτές στο δαχτυλίδι για να το ξεπεράσουμε σε μια σειρά γύρων. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις συγκρίσεις DreamHost εναντίον Bluehost ή SiteGround εναντίον HostGator, ο αγώνας δεν έχει αποφασιστεί πριν από το κουδούνι. Ως δύο υπηρεσίες στην κορυφή της αγοράς web hosting, αυτή θα είναι ενδιαφέρουσα. 

Επειδή θα είναι τόσο κοντά, σας συνιστούμε να διαβάσετε την ξεχωριστή κριτική SiteGround και την κριτική DreamHost εκτός από αυτόν τον οδηγό. Θα προσελκύσουμε άλλες υπηρεσίες για κάποια ρηχή σύγκριση, αλλά εστιάζουμε κυρίως στους ανταγωνιστές μας. Οι κριτικές μας καλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συσσωρεύονται σε ολόκληρη την αγορά φιλοξενίας ιστοσελίδων. 

Ρύθμιση αγώνα: SiteGround εναντίον DreamHost

Συνήθως κρίνουμε τους παρόχους για οκτώ γύρους. Παρόλο που είναι εξαιρετικό για να μπείτε στις λεπτομέρειες μιας μεμονωμένης υπηρεσίας, θέτει ορισμένα ζητήματα κατά τη σύγκριση δύο επιλογών. Εκτός από το ότι είναι μια μακρά διαδρομή, δεν είναι δίκαιο, καθώς οι τύποι φιλοξενίας δεν έχουν το ίδιο βάρος με, για παράδειγμα, την ταχύτητα για τους περισσότερους χρήστες. 

Εξαιτίας αυτού, συμπυκνώσαμε τα οκτώ κριτήρια στις κριτικές μας σε πέντε. Το SiteGround και το DreamHost θα αγωνιστούν σε αυτούς τους πέντε γύρους: χαρακτηριστικά, τιμές, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και ασφάλεια. Κάθε γύρος αξίζει έναν βαθμό και όποιος έχει τρεις ή περισσότερους πόντους στο τέλος θα είναι ο νικητής μας. 

Στην αρχή κάθε γύρου, θα μιλήσουμε λίγο για αυτό που ψάχνουμε και, στη συνέχεια, θα δούμε πόσο καλά οι υπηρεσίες ικανοποιούν τις προσδοκίες μας. Μετά από αυτό, θα δώσουμε μερικές τελικές σκέψεις για το πώς συγκρίνουν και δηλώνουν οι δύο νικητές. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάσετε κάθε ενότητα, ειδικά όταν ο αγώνας είναι τόσο σφιχτός. Παρόλο που θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε την καλύτερη υπηρεσία για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν μπορούμε να βρούμε την καλύτερη υπηρεσία για όλους. Το SiteGround και το DreamHost είναι δύο εξαιρετικοί πάροχοι, οπότε αυτός που χρησιμοποιείτε θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις.

1

Χαρακτηριστικά

Οι δυνατότητες μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν έναν οικοδεσπότη Ιστού. Πηγαίνουν οι ημέρες της απόρριψης σε μερικές διαφημιστικές μονάδες και έναν δωρεάν τομέα και την ονομάζουμε ημέρα. Το πακέτο δυνατοτήτων θα βελτιώσει συνολικά τον ιστότοπό σας – ως υπηρεσίες όπως η βιτρίνα Hostinger (διαβάστε την κριτική Hostinger). Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές, γρήγορο και προσβάσιμο.

SiteGround

Το SiteGround παρέχει ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε στις λειτουργίες. Όχι μόνο περιλαμβάνει το πλήρες πακέτο, αλλά το SiteGround το περιλαμβάνει σε όλα τα σχέδια, σε αντίθεση με το Bluehost και το HostGator (διαβάστε την κριτική Bluehost και την κριτική HostGator). 

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για έναν αποκλειστικό διακομιστή $ 250 + ή το κοινόχρηστο πρόγραμμα $ 4, έχετε πρόσβαση στις ίδιες βασικές δυνατότητες, όπως δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και απλή ενοποίηση Cloudflare. 

Υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες για συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά τα βασικά καλύπτουν το εύρος. Για παράδειγμα, τα σχέδια του GrowBig και άλλες βαθμίδες πάνω από αυτά συνοδεύονται από αντίγραφα ασφαλείας κατ ‘απαίτηση, επιπλέον των αυτοματοποιημένων. 

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά προέρχονται από τα σχέδια του WordPress. Η δομή των τιμών αντικατοπτρίζει τα κοινά σχέδια, κάνοντας το υψηλότερο κόστος του Kinsta να φαίνεται πάρα πολύ (διαβάστε την κριτική μας για το Kinsta). Οι χρήστες του WordPress έχουν πρόσβαση σε στάδια του WordPress, διαχειριζόμενες ενημερώσεις του WordPress και ένα πρόσθετο εσωτερικής αποθήκευσης που ονομάζεται SuperCacher. 

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, το SiteGround σας καλύπτει επίσης. Περιλαμβάνει την έκδοση «connect» του Weebly στο σχέδιό σας. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Weebly, είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων, που ταιριάζει με μια σειρά όμορφων προτύπων, μια εύχρηστη διεπαφή και ενσωματώσεις τρίτων.

επιλογές ιστολογίου weebly

Η συμπεριλαμβανόμενη έκδοση τρέχει κανονικά 5 $ ανά μήνα, γεγονός που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του Weebly με τον τομέα σας. Εάν χρειάζεστε διευρυμένη λειτουργικότητα πολυμέσων ή πρόσθετες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας ανά πάσα στιγμή.

DreamHost

Το DreamHost, όπως το SiteGround, περιλαμβάνει την πλειονότητα των δυνατοτήτων στα σχέδιά του. Ωστόσο, στο επάνω μέρος των πραγμάτων, τα χαρακτηριστικά είναι πιο εξειδικευμένα. Για παράδειγμα, οι αποκλειστικοί διακομιστές διαθέτουν πρόσθετη προστασία DDoS και πρόσβαση root, ενώ το cloud hosting σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που σας αρέσει. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά επικεντρώνονται στην ανάπτυξη. 

Στο κοινό μέρος των πραγμάτων, όπου θα φτάσουν οι περισσότεροι άνθρωποι, το DreamHost το φροντίζει για εσάς. Το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει πλήρη χώρο αποθήκευσης SSD, δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχουν επίσης πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία θα αγγίξουμε στον γύρο πέντε. 

Όπως το SiteGround, το DreamHost έχει επίσης ορισμένες λειτουργίες ειδικά για το WordPress. Αν και δεν είναι τόσο εξειδικευμένο όσο το Pagely, το DreamHost αξίζει την τιμή του υψηλότερου από το μέσο όρο (διαβάστε την κριτική μας στο Pagely). 

Αυτό περιλαμβάνει τη σταδιοποίηση του WordPress, ένα απεριόριστο CDN και μια πληρωμένη έκδοση του Jetpack. Το πιο ακριβό διαχειριζόμενο πρόγραμμα WordPress συνοδεύεται επίσης από το DreamCare, το οποίο σας δίνει μια ειδική ομάδα ειδικών του WordPress για να βοηθήσετε στην προηγμένη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ευτυχώς, οι χρήστες εκτός WordPress διαθέτουν ένα εργαλείο για τη δημιουργία του ιστότοπού τους. Το DreamHost περιλαμβάνει τα σχέδια του Remixer, ενός εσωτερικού κατασκευαστή ιστοτόπων. Το Remixer δεν έχει τις μπριζόλες για να φτάσει στην κορυφή, αλλά είναι μια σταθερή προσφορά, ειδικά επειδή οι δημιουργοί ιστότοπων που αναπτύχθηκαν από οικοδεσπότες ιστού συνήθως απορροφούν (διαβάστε την αναθεώρηση GoDaddy GoCentral για παράδειγμα).

dreamhost-review-remixer

Η διεπαφή είναι ελάχιστη, με στυλ μπλοκ που μοιάζει με Webnode (διαβάστε την αναθεώρηση Webnode μας) και μια επιλογή θέματος που θα έκανε ακόμη και το SquareSpace υπερήφανο (διαβάστε την κριτική μας στο SquareSpace). 

Παρόλο που όλα είναι καλά και καλά, το πιο εντυπωσιακό μέρος του Remixer είναι ότι μπορείτε να εξάγετε τον ιστότοπό σας απευθείας στο WordPress. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τα εξαιρετικά θέματα και την απλή διεπαφή για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, αξιοποιώντας παράλληλα τη δύναμη του WordPress να το διαχειριστεί.

Στρογγυλές σκέψεις

Ο πρώτος γύρος μας δεν είναι εύκολος και ούτε οι επόμενοι γύροι θα είναι εύκολο. Το SiteGround και το DreamHost είναι μερικές από τις πιο στρογγυλεμένες υπηρεσίες όσον αφορά τις δυνατότητες, καθιστώντας είτε μια σταθερή επιλογή.

Ωστόσο, δίνουμε τη νίκη στο SiteGround επειδή περιλαμβάνει ένα καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και εισάγει βασικές δυνατότητες του WordPress με λιγότερα χρήματα. Ακόμα κι έτσι, αυτός ο γύρος θα μπορούσε να ταλαντευτεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για SiteGround

Λογότυπο SiteGround
Λογότυπο DreamHost

2

Τιμή

Η τιμολόγηση είναι ένα δύσκολο θέμα για τους οικοδεσπότες Ιστού. Όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο Arvixe, ο κλάδος είναι καλά πεπειραμένος στην τέχνη της εξαπάτησης, διεκδικώντας μία τιμή καθ ‘όλη τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς μέχρι να έρθει η ώρα να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Φαίνεται ότι κάποιοι οικοδεσπότες δυσκολεύονται να κατανοήσουν σκόπιμα το τιμολογιακό τους σχήμα, οπότε μπορεί να σας κάνει νικέλιο και να σας ξεπεράσει όταν έρθει η ώρα να κάνετε checkout. 

Δεν έχουμε χρόνο για αυτές τις ανοησίες και υποθέτουμε ότι και εσείς δεν έχετε. Αυτός ο γύρος δεν επικεντρώνεται μόνο στην πραγματική τιμή κάθε οικοδεσπότη, αλλά και στο πόσο σαφώς οι οικοδεσπότες Ιστού επικοινωνούν αυτήν την τιμή. Επιπλέον, θα αξιολογήσουμε τις διαθέσιμες χρονικές περιόδους και τις εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. 

SiteGround

Το SiteGround έχει πολύ φθηνά κοινόχρηστα σχέδια. Ωστόσο, η τιμή δεν είναι πολύ διαφορετική από άλλους οικοδεσπότες ιστού. Για παράδειγμα, 1&1 IONOS – το οποίο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο 1 μας&1 IONOS κριτική, έχει μερικές από τις φθηνότερες τιμές περίπου – τρέχει την ίδια τιμή με το SiteGround. Ωστόσο, η λίστα δυνατοτήτων του SiteGround είναι πολύ πιο εντυπωσιακή. 

Τα κοινά σχέδια είναι αξιοπρεπή, αλλά τα σχέδια του WordPress ξεχωρίζουν περισσότερο. Είναι η ίδια τιμή με τα τυπικά κοινόχρηστα σχέδια με τις ίδιες βαθμίδες, αλλά συνοδεύονται από λειτουργίες ειδικά για το WordPress, όπως το SuperCacher και το staging. Αυτές οι λειτουργίες συνήθως εντοπίζονται μόνο σε δαπανηρούς διαχειριστές WordPress, με το DreamHost να είναι ένας από αυτούς. 

Υπάρχει επίσης διαφάνεια. Όπως όλοι οι οικοδεσπότες, το SiteGround προσφέρει μια εισαγωγική τιμή που ξεπερνά την ανανέωση. Αν και δεν έχει τόσο μεγάλη έκπτωση στο Hosting24 (διαβάστε την κριτική μας στο Hosting24), είναι περίπου αυτό που περιμένουμε από τους περισσότερους οικοδεσπότες. Ευτυχώς, αυτό κοινοποιείται καθαρά σε όλη τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Επιπλέον, το SiteGround σάς επιτρέπει να πηγαίνετε μηνιαία χωρίς ποινή, κάτι που είναι σπάνιο. 

Για όλες τις ανοδικές τιμές, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων αισθάνεται άθλια. Το SiteGround προσφέρει τις τυπικές 30 ημέρες σε κοινόχρηστα πακέτα, κάτι που είναι εντάξει, αλλά όχι εντυπωσιακό σε σύγκριση με το InMotion Hosting (διαβάστε την κριτική του InMotion Hosting). Επιπλέον, το SiteGround επιτρέπει μόνο 15 ημέρες για τη φιλοξενία cloud και η αποκλειστική φιλοξενία του δεν έχει καθόλου περίοδο επιστροφής χρημάτων.

DreamHost

Δεν υπάρχει κεντρικός υπολογιστής πιο διαφανής από το DreamHost όσον αφορά την τιμολόγηση. Υπάρχει ένας απλός διακόπτης εναλλαγής σε κάθε σελίδα προϊόντος που δείχνει τις μηνιαίες και ετήσιες τιμές, η τελευταία της οποίας ισχύει για τρία χρόνια. Η τιμή αλλάζει μόνο αν πηγαίνετε μηνιαία ή όχι, καθιστώντας απλό να γνωρίζετε τι πληρώνετε.

Αν και αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, το DreamHost είναι φθηνότερο από τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες. Πάρτε το iPage, για παράδειγμα. Όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο iPage, διαφημίζει σχέδια περίπου 2 $ ανά μήνα. Ωστόσο, λαμβάνετε αυτήν την τιμή μόνο εάν αγοράσετε τρία χρόνια φιλοξενίας και αυξάνεται στα 8 $ το μήνα κατά την ανανέωση. 

Σε αντίθεση με το DreamHost, η διαφορά είναι σαφής. Θα εξοικονομήσετε λίγα περισσότερα χρήματα αν πάτε με μεγάλη διάρκεια, αλλά η μηνιαία τιμή δεν είναι κακή. Επιπλέον, θα ξοδεύετε μόνο 6 $ το μήνα κατά την ανανέωση. Αν και μπορεί να μην μοιάζει στην αρχή, το DreamHost είναι ένας από τους φθηνότερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. 

Εάν δοκιμάσετε ένα σχέδιο και αλλάξετε γνώμη – αν και αμφιβάλλουμε ότι θα το κάνετε – θα καλυφθείτε επίσης. Το DreamHost προσφέρει 97 ημέρες για να λάβετε επιστροφή χρημάτων, το οποίο αμφισβητείται μόνο από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων της A2 Hosting ανά πάσα στιγμή (διαβάστε την κριτική μας για το A2 Hosting). Επιπλέον, το παράθυρο επιστροφής χρημάτων ισχύει για οποιαδήποτε διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσετε να πάτε μηνιαία, έχετε ακόμη τις πλήρεις 97 ημέρες για να λάβετε όλα τα χρήματά σας πίσω.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Για άλλη μια φορά, έχουμε έναν στενό γύρο, αλλά όχι τόσο κοντά όσο ο πρώτος. Το SiteGround είναι σίγουρα καλύτερο από το FatCow όσον αφορά την τιμολόγηση, αλλά σε σύγκριση με το DreamHost, πέφτει επίπεδο (διαβάστε την κριτική μας στο FatCow). Το DreamHost είναι φθηνότερο, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στη διάρκεια και συνοδεύεται από μια πιο γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Γύρος: Σημείο τιμής για το DreamHost

Λογότυπο SiteGround
Λογότυπο DreamHost

3

Ευκολία στη χρήση

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού είναι άσκοπα δύσκολο να χρησιμοποιηθούν – διαβάστε την αναθεώρηση LunarPages για παράδειγμα – κάτι που καθιστά αυτόν τον γύρο πολύ σημαντικό. Δοκιμάσαμε το SiteGround και το DreamHost από το ταμείο έως τη ρύθμιση για να εκτιμήσουμε πόσο εύκολο είναι να αγοράσετε ένα σχέδιο και να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας.

SiteGround

Ο ιστότοπος του SiteGround είναι παραπλανητικά απλός. Υπάρχουν μόνο λίγα διαφορετικά προϊόντα – σε αντίθεση με το GoDaddy (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy) – το οποίο καθιστά απλό να βρείτε τον τύπο φιλοξενίας που πρέπει να αγοράσετε. Επιπλέον, είναι εύκολο να συγκρίνετε επίπεδα σε κάθε σελίδα προϊόντος. Αντί να σας πνίγει σε τεχνικές λεπτομέρειες, το SiteGround εμφανίζει το μέγεθος του χώρου αποθήκευσης που υποστηρίζει κάθε επίπεδο, καθώς και τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει. 

Αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται στο ταμείο. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία χωρίς ενοχλητικά πρόσθετα ή μακροχρόνιες διαδικασίες εγκατάστασης (διαβάστε την κριτική Namecheap για να τη δείτε σε δράση). Το SiteGround είναι εύκολο στη χρήση κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, αλλά η εξαπάτηση έρχεται αφού ορίσετε τα διαπιστευτήριά σας. Τότε τα πράγματα αλλάζουν αρκετά. 

Ο πίνακας ελέγχου λογαριασμού, ο οποίος διαχειρίζεται τα στοιχεία χρέωσης και τις υπηρεσίες σας, είναι ξεπερασμένο. Ενώ η αισθητική δεν φαίνεται τόσο σημαντική, είναι εδώ. Η πλοήγηση υποφέρει, επειδή το SiteGround διαθέτει σημαντικές ρυθμίσεις με άσχετες ρυθμίσεις, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση αυτού που ψάχνετε..

siteground-κριτική-cpanel

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να βρούμε ακόμη και το cPanel, το οποίο αποκλείστηκε αμέσως το SiteGround από την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel. Το ίδιο το cPanel είναι καλό, αν και δεν είναι τόσο ωραίο όσο το JustHost (διαβάστε την κριτική μας στο JustHost). Όπως και ο πίνακας ελέγχου του λογαριασμού, το cPanel περιορίζεται στο κέντρο της οθόνης, με συνολική αισθητική..

DreamHost

Το DreamHost είναι εύκολο στη χρήση από το ταμείο έως τη ρύθμιση. Όπως αναφέρεται στον δεύτερο γύρο, μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές από τη σελίδα του προϊόντος, διευκολύνοντας την επιλογή ενός προγράμματος και διάρκειας χωρίς να δεσμεύεστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Μόλις φτάσετε εκεί, το DreamHost διασφαλίζει ότι είστε στο δρόμο σας το συντομότερο δυνατό. 

Η διαδικασία αγοράς χωρίζεται σε τρία βήματα, το καθένα με μόνο λίγες επιλογές. Υπάρχουν δυναμικά στοιχεία που εκτελούνται σε όλη την οθόνη σε κάθε βήμα, και παρόλο που αυτό δεν καθιστά εγγενώς το DreamHost ευκολότερο στη χρήση, το κάνει σίγουρα πιο όμορφο. Είναι σαφές ότι το DreamHost νοιάζεται, επιδεικνύοντας ένα επίπεδο ποιότητας που λίγες υπηρεσίες μπορούν να παρακολουθήσουν. 

Αφού επιβεβαιώσετε την πληρωμή σας, το DreamHost σας μεταφέρει απευθείας σε μια σελίδα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης, παρακάμπτοντας την ενοχλητική και χρονολογημένη πρακτική αποστολής των διαπιστευτηρίων σας σε ένα email. 

dreamhost-review-control-panel

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε. Ωστόσο, σε αντίθεση με το SiteGround, το cPanel δεν είναι διαθέσιμο. Αντ ‘αυτού, το DreamHost χρησιμοποιεί έναν ιδιόκτητο πίνακα ελέγχου που συνδυάζει τη διαχείριση λογαριασμών και ιστότοπων σε μια περιοχή. Αυτό καθιστά εύκολο να μεταβείτε σε διαφορετικές περιοχές χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε πολλές καρτέλες. 

Ωστόσο, δεν είναι χωρίς λάθος. Το DreamHost όχι μόνο συνδυάζει τη διαχείριση ιστότοπων και λογαριασμών σε έναν τομέα, αλλά συνδυάζει όλες τις άλλες υπηρεσίες του. Αυτό σημαίνει ότι το μενού στην αριστερή πλευρά που χρησιμοποιείται για πλοήγηση έχει πολλές καταχωρίσεις που δεν σχετίζονται, όπως το Midphase (διαβάστε την κριτική Midphase). Πίσω από αυτά τα αντικείμενα υπάρχουν διαφημίσεις για την αγορά της υπηρεσίας. Δεν σπάει την εμπειρία, αλλά είναι ενοχλητικό. 

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Ενώ το SiteGround και το DreamHost είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας παρόχους, έχουν μαλακά σημεία και αυτό το γύρο τους παρουσίασε. Και οι δύο είναι εύχρηστοι μέσω της αγοράς, αλλά έχουν κάποια προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση λογαριασμού. Για το SiteGround, είναι μια οικεία αλλά χρονολογημένη προσέγγιση, ενώ για το DreamHost, είναι ένα φρέσκο ​​αλλά όχι εξ ολοκλήρου μελετημένο σύστημα.

Είναι κοντά και, δυστυχώς, είναι κοντά για λάθος λόγους. Ωστόσο, δεδομένης της σύγχρονης διαχείρισης της ιστοσελίδας του DreamHost, αξίζει τη νίκη. Οι ξένες επιλογές είναι ενοχλητικές, αλλά είναι εύκολο να τις αγνοήσετε μόλις πάρετε το λαό της γης.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το DreamHost

Λογότυπο SiteGround
Λογότυπο DreamHost

4

Ταχύτητα και ώρα λειτουργίας

Ο γύρος τέσσερις είναι ο πιο αντικειμενικός που έχουμε. Αντί να συγκρίνουμε αυτό που μας άρεσε και δεν μας άρεσε, μπορούμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα. Δοκιμάσαμε κάθε υπηρεσία ξεκινώντας έναν ιστότοπο με το πιο φθηνό σχέδιο και εγκαθιστώντας ένα κενό αντίγραφο του WordPress. Μετά από αυτό, διοργανώσαμε τον ιστότοπο μέσω Pingdom Speed ​​Test και Load Impact για να συλλέξουμε αποτελέσματα. 

SiteGround

Το SiteGround είναι ένας από τους ταχύτερους οικοδεσπότες ιστού που δοκιμάσαμε. Στη δοκιμή Pingdom μας, η οποία μετρά την ταχύτητα ενός μόνο χρήστη, σημείωσε 96 στα 100 – ηττήθηκε μόνο από τον Pagely. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο χρόνος φόρτωσης ήταν σχεδόν τρία δευτερόλεπτα, κάτι που δεν περιμένουμε για έναν ιστότοπο χωρίς περιεχόμενο. 

siteground-review-speed-test

Μπορούμε να συλλέξουμε από το γράφημα ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου προέκυψε από την ανάλυση DNS, την οποία ο SiteGround δεν έχει κανέναν έλεγχο. Σε αυτήν τη συγκεκριμένη δοκιμή, το αίτημα DNS χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί, κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους. 

Η πιο σημαντική μέτρηση είναι ο χρόνος αναμονής – πόσο καιρό περιμένει το πρόγραμμα περιήγησης να λάβει δεδομένα από το διακομιστή – που ήταν πολύ χαμηλός. Αυτό πιθανώς χάρη στα πολλαπλά επίπεδα προσωρινής αποθήκευσης του SiteGround. 

Το Load Impact παρουσίασε περισσότερη απόδοση του SiteGround. Τονίζαμε ότι δοκιμάσαμε τον διακομιστή στέλνοντας 50 εικονικούς χρήστες μέσα σε πέντε λεπτά και το SiteGround αντέχει εύκολα στην πίεση. Δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή στο χρόνο απόκρισης και ικανοποίησε όλα τα αιτήματα. 

siteground-review-loadimpact

Κατά τη διάρκεια του χρόνου μας με την υπηρεσία, δεν σημειώσαμε καμία διακοπή λειτουργίας. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, το SiteGround σας καλύπτει. Υπάρχει εγγύηση 99,9 τοις εκατό για τη διάρκεια λειτουργίας για την προστασία του ιστότοπού σας από τυχόν διακοπή λειτουργίας. Εάν ο ιστότοπός σας είναι ποτέ εκτός λειτουργίας για περισσότερο από 0,1 τοις εκατό ανά μήνα, θα λάβετε έναν δωρεάν μήνα φιλοξενίας. Επιπλέον, για κάθε πλήρη ποσοστιαία μονάδα κάτω του 99 τοις εκατό, θα λάβετε έναν επιπλέον μήνα. 

DreamHost

Το DreamHost είχε καλά, αν και όχι εντυπωσιακά, αποτελέσματα. Το Pingdom ήταν αξιοπρεπές, το DreamHost έφτασε στα 90 στα 100. Ο πραγματικός χρόνος φόρτωσης ήταν χαμηλός – λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο – αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάλυση DNS δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου φόρτωσης αφιερώθηκε στον χρόνο αναμονής.

dreamhost-review-speed-test

Γενικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη προσωρινής αποθήκευσης από την πλευρά του διακομιστή. Αντ ‘αυτού, το DreamHost ψάχνει μέσω του καταλόγου για περιεχόμενο και το σερβίρει φρέσκο, αντί να το εξυπηρετεί από την προσωρινή μνήμη. Μερικά πιο ακριβά σχέδια έχουν ενσωματωμένη προσωρινή μνήμη, αλλά δοκιμάζουμε τους οικοδεσπότες Ιστού με τον τρόπο που μας παραδίδονται. Ωστόσο, το DreamHost θα μπορούσε να αποδώσει σημαντικά καλύτερα αν ακολουθήσετε τα βήματα στον τρόπο βελτίωσης του οδηγού για τους χρόνους φόρτωσης ιστότοπου. 

Το Load Impact δεν ήταν κακό, αλλά, για άλλη μια φορά, έχουμε δει καλύτερα. Αν και δεν ήταν τόσο ασυνεπές όσο το GreenGeeks (διαβάστε την κριτική μας στο GreenGeeks), το DreamHost προσπάθησε να διατηρήσει τόσο συνεπή το χρόνο απόκρισης όσο το SiteGround. Τούτου λεχθέντος, εκπλήρωσε κάθε αίτημα, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί πόροι στον διακομιστή για να ικανοποιήσει ένα μικρό φορτίο. 

dreamhost-review-load-αντίκτυπο

Όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας, το DreamHost έχει μια ενδιαφέρουσα πολιτική. Σε αντίθεση με την κανονική εγγύηση 99,9 τοις εκατό, το DreamHost εγγυάται 100 τοις εκατό. Ωστόσο, η εγγύηση δεν είναι τόσο γενναιόδωρη όσο το SiteGround. Για κάθε ώρα η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας, θα λάβετε πίστωση για μια ημέρα φιλοξενίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο 10 τοις εκατό της επόμενης περιόδου φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει ότι το DreamHost δεν καλύπτει κανένα χρόνο διακοπής μετά από τρεις ώρες το μήνα.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Με τη σωστή βελτιστοποίηση, το DreamHost θα μπορούσε να αποδώσει όπως και το SiteGround. Ωστόσο, δεδομένης της παράδοσής του, θα χάσει αυτόν τον γύρο. Το SiteGround δεν αποδίδει μόνο καλύτερα, αλλά και με μια πιο γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Γύρος: Ταχύτητα και σημείο λήψης για το SiteGround

Λογότυπο SiteGround
Λογότυπο DreamHost

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Ο τελευταίος γύρος μας επικεντρώνεται στην ασφάλεια και το απόρρητο, το οποίο είναι συνήθως ένα θέμα για τις κριτικές VPN. Αν και δεν μιλάμε για χαρακτηριστικά και ταχύτητα στην φιλοξενία ιστοσελίδων, το απόρρητο και η ασφάλεια είναι εξίσου σημαντικά εδώ όπως και οπουδήποτε αλλού. Σε αυτόν τον γύρο, θα εξετάσουμε πόσο καλά προστατεύουν το SiteGround και το DreamHost τις πληροφορίες και τον ιστότοπό σας. 

SiteGround

Το SiteGround είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, κάτι που προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη την απόδοσή του στον πρώτο γύρο. Το SiteGround προστατεύει αυτόματα τον ιστότοπό σας απομονώνοντας τον κατάλογό του, διασφαλίζοντας ότι ένας μολυσμένος ιστότοπος στον διακομιστή σας δεν θα καταστρέψει πολλά. Μετά από αυτό, είστε προστατευμένοι με τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, αυτοματοποιημένα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS και σύστημα προστασίας από bot από το AI. 

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται όλα δωρεάν. Όπως μπορείτε να δείτε στη σύγκριση SiteGround vs. InMotion, υπολείπεται λόγω έλλειψης σάρωσης κακόβουλου λογισμικού. Υπάρχει ένα διαθέσιμο εργαλείο – το SG Site Scanner – το οποίο θα σαρώσει τον ιστότοπό σας καθημερινά για ευπάθειες, αλλά θα σας τρέχει επίσης περίπου 20 $ ετησίως. 

Το απόρρητο είναι αξιοπρεπές, αλλά έχουμε δει καλύτερα. Το SiteGround δεν προσφέρει δωρεάν απόρρητο τομέα (διαβάστε την αναθεώρηση του WestHost για μια υπηρεσία που το κάνει), το οποίο θα προστατεύει τις πληροφορίες εγγραφής τομέα σας από τους ανθρακωρύχους δεδομένων. 

Η πολιτική απορρήτου, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετική. Το SiteGround λέει ότι «δεν θα… πουλήσει, ενοικιάσει, μοιραστεί ή θα αποκαλύψει με άλλο τρόπο προσωπικές πληροφορίες για εμπορικούς σκοπούς με οποιονδήποτε τρόπο.” Αυτό σημαίνει ότι οι σκιερές πρακτικές των επωνυμιών Endurance International Group δεν ανησυχούν εδώ (διαβάστε την αναθεώρηση του Site5 για παράδειγμα). 

DreamHost

Το DreamHost είναι ένα δικό του πρωτάθλημα όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Αντί να σας ζητά να αγοράσετε επιπλέον προστασία, το DreamHost περιλαμβάνει τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε δωρεάν. Αυτό περιλαμβάνει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS και ModSecurity, το οποίο είναι ένα τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού για διακομιστές Apache. 

Ωστόσο, λείπει η σάρωση κακόβουλου λογισμικού. Το DreamHost το προσφέρει με τη μορφή DreamShield, αλλά αυτό θα σας προσφέρει επιπλέον 3 $ ανά μήνα. Σε αντίθεση με το SiteGround, σαρώνει τον ιστότοπό σας μόνο κάθε εβδομάδα. Τούτου λεχθέντος, το πρόσθετο κόστος δεν είναι με αξία. Το DreamShield θα καθαρίσει επίσης οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό εντοπίζει, ενώ το SG Site Scanner θα σας ειδοποιεί απλώς για αυτό. 

Το απόρρητο είναι εκεί όπου το DreamHost μπαίνει στο δικό του, κερδίζοντας ένα τέλειο σκορ στην κριτική μας. Το απόρρητο τομέα περιλαμβάνεται δωρεάν σε κάθε τομέα που εγγράφεστε. Η πολιτική απορρήτου είναι ήπια, με το DreamHost να αντικατοπτρίζει την ιδέα ότι δεν θα πουλήσει τα δεδομένα σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαβάσετε το έγγραφο για να δείτε την αφοσίωση του DreamHost στο απόρρητο. 

Το 2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) ζήτησε από το DreamHost να παραδώσει πληροφορίες σχετικά με έναν ιστότοπο που φιλοξένησε: disruptj20.org. Αντί να το κάνει, το DreamHost αγωνίστηκε μέχρι το ανώτερο δικαστήριο της Ουάσινγκτον. Το DOJ ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους και περίπου 1,3 εκατομμύρια διευθύνσεις IP που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο.

Ενώ το DreamHost εξακολουθούσε να διατάσσεται να παραδώσει κάποιες πληροφορίες, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει το δικαίωμα να διερευνήσει τις πληροφορίες που περιέχονται στον ιστότοπο του DreamHost».

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το SiteGround και το DreamHost ταιριάζουν ομοιόμορφα. Όλα περιλαμβάνονται από ένα δωρεάν εργαλείο σάρωσης κακόβουλου λογισμικού, και ακόμη και αυτό είναι μόνο μερικά δολάρια το μήνα. 

Η διαφορά σε αυτόν τον γύρο έγκειται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το SiteGround δεν είναι κακό όταν πρόκειται για το απόρρητο, ειδικά σε σύγκριση με τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού. Ωστόσο, το DreamHost ξεχωρίζει πραγματικά με τη σαφή αφοσίωσή του στην προστασία των δεδομένων χρήστη. 

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το DreamHost

Λογότυπο SiteGround
Λογότυπο DreamHost

6

Τελικές σκέψεις

Όπως είπαμε νωρίτερα, η υπηρεσία που κερδίζει τρεις ή περισσότερους πόντους θα είναι ο νικητής μας. Ωστόσο, είναι λίγο ακατάστατο. Οι γύροι τρεις και ένας, ειδικότερα, θα μπορούσαν να πάνε σε οποιαδήποτε υπηρεσία, κάτι που θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα πάντα, ο νικητής είναι το DreamHost, αν όχι μόνο με το μικρότερο περιθώριο. 

Νικητής: DreamHost

Αν περιηγηθείτε στις κριτικές μας, ωστόσο, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα αξιολογούμε το DreamHost κάτω από το SiteGround. Ωστόσο, είναι μόνο χαμηλότερο από το μικρότερο ποσό. Μεμονωμένα, πιστεύουμε ότι το DreamHost είναι η ανώτερη επιλογή. Ωστόσο, ενάντια στην υπόλοιπη αγορά φιλοξενίας ιστοσελίδων, το SiteGround λάμπει περισσότερο. Ανεξάρτητα από την υπηρεσία που θα επιλέξετε, δεν θα πάει στραβά. 

Ποια υπηρεσία πιστεύετε ότι είναι καλύτερη; Θα κολλήσετε με το DreamHost ή θα πάτε με το SiteGround; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map