SiteGround vs Bluehost: Μετάβαση στα στρώματα το 2020

Σε αυτήν τη σύγκριση SiteGround vs Bluehost, πρόκειται να βάλουμε αυτές τις δύο υπηρεσίες παραγωγής ενέργειας μεταξύ τους για να δούμε ποια βγαίνει στην κορυφή. Πάνω από πέντε γύρους, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε εάν η εξαιρετική λίστα δυνατοτήτων του SiteGround μπορεί να κερδίσει την απαράμιλλη χρηστικότητα του Bluehost, ώστε να μπορείτε να βρείτε την καλύτερη εξυπηρέτηση για εσάς. 


Το SiteGround κατατάσσεται στη λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων και για καλό λόγο. Μεταξύ των ανόητων τιμών, της εξαιρετικής ταχύτητας και πολλών χαρακτηριστικών, είναι η ιδανική επιλογή για σχεδόν οποιονδήποτε ιστότοπο. Τούτου λεχθέντος, σχεδόν αποκλείστηκε από τη διαμάχη από τον Bluehost στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων για WordPress. 

Ωστόσο, αυτή η σύγκριση πραγματοποιείται σε κενό. Θα τραβήξουμε άλλους παρόχους σε όλο το κομμάτι, αλλά επικεντρωνόμαστε στο πώς οι ανταγωνιστές συσσωρεύονται ο ένας εναντίον του άλλου. Αν θέλετε να δείτε την απόδοσή τους στον πραγματικό κόσμο, διαβάστε την κριτική SiteGround και την κριτική Bluehost. 

Ρύθμιση αγώνα: SiteGround εναντίον Bluehost

Η σύγκριση θα πραγματοποιηθεί σε πέντε γύρους: χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και χρόνο λειτουργίας και ασφάλεια και απόρρητο. Στην αρχή κάθε γύρου, θα καθορίσουμε τι ψάχνουμε και, στη συνέχεια, να δούμε πόσο καλά κάθε πάροχος πληροί τα κριτήριά μας. Στο τέλος, θα δώσουμε τις σκέψεις μας και θα δηλώσουμε νικητή. 

Όποια υπηρεσία κερδίσει τρεις ή περισσότερους γύρους θα πάρει το στέμμα συνολικά. Τούτου λεχθέντος, συνήθως δεν είναι τόσο απλό, όπως μπορείτε να δείτε στη σύγκριση DreamHost έναντι Bluehost. Παρόλο που προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη επιλογή για τις περισσότερες καταστάσεις, δεν μπορούμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή για όλες τις καταστάσεις. 

Η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το τι χρειάζεται ο ιστότοπός σας. Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να διαβάσετε πλήρως κάθε ενότητα ώστε να καταλάβετε γιατί δηλώσαμε τον νικητή που κάναμε. Σε μερικούς γύρους, η καλύτερη επιλογή είναι ξεκάθαρη, αλλά άλλες είναι πιο αποχρωματισμένες.

1

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιασδήποτε καλής υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν επιλέγετε μεταξύ παρόχων, συχνά έρχονται στα πρόσθετα που έχετε, επειδή οι διαφορές στην τιμολόγηση και την ταχύτητα είναι ελάχιστες. Αυτός ο γύρος θα εξετάσει ποιες δυνατότητες περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας, καθώς και πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι δυνατότητες για την ανάπτυξη του ιστότοπού σας. 

SiteGround

Όσον αφορά τα καλούδια, δεν υπάρχει καμία υπηρεσία που μοιάζει με το SiteGround. Ενώ το Hostinger το βγάζει από μια τρίχα, αλλά σχεδόν όλοι οι άλλοι πάροχοι υπολείπονται (διαβάστε την κριτική Hostinger). Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το επίπεδο φιλοξενίας που αγοράζετε, το SiteGround διασφαλίζει ότι έχετε τα απαραίτητα για να διατηρήσετε τη λειτουργία του ιστότοπού σας, προσθέτοντας μερικά επιπλέον στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. 

Για παράδειγμα, τα διαχειριζόμενα σχέδια WordPress έχουν μια μακρά λίστα λειτουργιών που σχετίζονται με το WordPress, όπως σταδιοποίηση, Jetpack, SuperCacher και διαχειριζόμενες ενημερώσεις. Αν και τίποτα το ιδιαίτερο για έναν οικοδεσπότη Ιστού που επικεντρώνεται στο WordPress, όπως το Kinsta (διαβάστε την κριτική μας για το Kinsta), το χαμηλό σημείο τιμής του SiteGround κάνει τα χαρακτηριστικά του WordPress να λάμπουν.

siteground-review-supercacher

Ωστόσο, οι χρήστες που δεν ανήκουν στο WordPress δεν μένουν στο κρύο. Το SiteGround, όπως πολλοί οικοδεσπότες ιστού, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, αλλά δεν είναι μια μέτρια προσθήκη όπως είδαμε με 1&1 IONOS (διαβάστε το 1 μας&1 κριτική IONOS). Αντίθετα, έχετε πρόσβαση στο Weebly, το οποίο είναι πιθανώς το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που μπορείτε να αγοράσετε, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Weebly. 

Εκτός εργαλείων οικοδόμησης, λαμβάνονται υπόψη τα βασικά στοιχεία, όπως αυτοματοποιημένα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, ενσωμάτωση Cloudflare και απεριόριστες διευθύνσεις email στον τομέα σας. Το SiteGround περιλαμβάνει τα πάντα και το περιλαμβάνει σε όλα τα σχέδια. Αν και υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες βαθμίδες, τα βασικά στοιχεία καλύπτουν το εύρος.

Μπλε Χοστ

Το Bluehost είναι τόσο εξαιρετικό όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Από τους οικοδεσπότες ιστού που διαθέτει η Endurance International Group, το Bluehost είναι το πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με, ας πούμε, το iPage (διαβάστε την κριτική μας στο iPage). Τούτου λεχθέντος, πρέπει συχνά να πληρώνετε επιπλέον για αυτά τα χαρακτηριστικά, θέτοντας το Bluehost σε ένα μειονέκτημα για αυτόν τον γύρο. 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά. Με το Bluehost, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Weebly με τον τομέα σας δωρεάν και οι χρήστες του WordPress εξακολουθούν να λαμβάνουν στάδια. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου είναι σχεδιασμένος για WordPress, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη διαχείριση του ιστότοπού σας. 

συντάκτης weebly

Τα καλούδια είναι ίδια, αλλά τα απαραίτητα δεν είναι. Αν και η Bluehost προσφέρει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, απόρρητο τομέα, πιστοποιητικό SSL / TLS και αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, δεν προσφέρει όλες αυτές τις λειτουργίες σε όλα τα σχέδια. Για να αποκτήσετε το CodeGuard, το οποίο είναι ένα καθημερινό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το απόρρητο τομέα και το SpamExperts, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πιο ακριβό κοινόχρηστο πρόγραμμα. 

Τούτου λεχθέντος, πολλά από τα βασικά περιλαμβάνονται σε όλες τις βαθμίδες, τα οποία τα περισσότερα αδέλφια του EIG της Bluehost δεν μπορούν να καυχηθούν (διαβάστε την αναθεώρηση FatCow για παράδειγμα). Όλοι οι χρήστες λαμβάνουν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, το οποίο είναι αρκετό για να μας ικανοποιήσει για αυτόν τον γύρο.

Στρογγυλές σκέψεις

Αυτός ο γύρος είναι ένας από τους πιο κοντινούς που είχαμε στα άρθρα σύγκρισής μας, επειδή το Bluehost και το SiteGround χτυπούν με τα χαρακτηριστικά τους. Το Bluehost δημιουργεί ένα εμπόδιο για ορισμένες δυνατότητες, αλλά δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ενός ιστότοπου. Παρόλο που προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, αυτός ο γύρος θα πρέπει να είναι ισοπαλία.

Γύρος: Χαρακτηριστικά Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι για όλους

2

Τιμολόγηση

Η φιλοξενία Ιστού είναι ασυνήθιστη όσον αφορά την τιμολόγηση. Αν και, ας πούμε, στις κριτικές VPN, εξετάζουμε μόνο την τιμή, υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη με την φιλοξενία ιστοσελίδων, δηλαδή τη διαφάνεια. Ο κλάδος είναι γνωστός για παραπλανητική και παραπλανητική τιμολόγηση, που σημαίνει ότι αυτός ο γύρος δεν θα αποτελείται μόνο από την τιμή που θα πληρώνετε, αλλά και από το πόσο ξεκάθαρη είναι η τιμή μέσω της αγοράς. 

SiteGround

Το SiteGround δεν είναι τόσο διαφανές όσο, ας πούμε, το DreamHost όσον αφορά την τιμολόγηση, αλλά είναι καλύτερο από τα περισσότερα (διαβάστε την κριτική μας στο DreamHost). Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλους τους οικοδεσπότες ιστού, υπάρχει μια εισαγωγική τιμή που θα πληρώσετε για τον αρχικό όρο, που σημαίνει ότι η μηνιαία τιμή σας θα αυξηθεί όταν έρθει η ώρα για ανανέωση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά το SiteGround βοηθά στη μείωση του βάρους. Σε αντίθεση με το Arvixe, η μηνιαία τιμή σας δεν αλλάζει ανάλογα με τη διάρκεια (διαβάστε την κριτική μας για το Arvixe). Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την αγορά ενός, δύο ή τριών ετών κοινόχρηστης φιλοξενίας, λαμβάνετε την ίδια μειωμένη τιμή για τον αρχικό σας όρο. 

Παρόλο που οι τιμές του SiteGround δεν είναι τόσο χαμηλές όσο το Hosting24 (διαβάστε την κριτική μας στο Hosting24), συμφωνούν με αυτό που περιμένουμε. Τούτου λεχθέντος, τα σχέδια του WordPress έχουν την ίδια τιμή με τα κανονικά κοινόχρηστα σχέδια κατά τη διαχείριση, γεγονός που καθιστά το SiteGround πολύ πιο ελκυστικό από έναν ακριβό διαχειριζόμενο web host WordPress, όπως το Pagely (διαβάστε την κριτική μας Pagely).

Εάν δοκιμάσετε την υπηρεσία και αποφασίσετε ότι δεν είναι για εσάς, υπάρχει ένα παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά ισχύει μόνο για κοινόχρηστη φιλοξενία και τις παραλλαγές της, όπως το WordPress και το WooCommerce. Τα προγράμματα Cloud λαμβάνουν μόνο ένα παράθυρο 15 ημερών και η αποκλειστική φιλοξενία δεν έχει. Η συντομότερη περίοδος είναι μια απογοήτευση σε σύγκριση με την πολιτική επιστροφής χρημάτων 90 ημερών της InMotion Hosting (διαβάστε την κριτική μας για την InMotion Hosting).

Μπλε Χοστ

Κοιτάζοντας και τις δύο σελίδες προϊόντων, θα σας συγχωρούσαν που πιστεύετε ότι το Bluehost και το SiteGround κοστίζουν το ίδιο. Ενώ ορισμένα σχέδια ευθυγραμμίζονται, το παραπλανητικό μοντέλο τιμολόγησης της Bluehost σημαίνει ότι συχνά καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα. Όπως και με το SiteGround, υπάρχει μια τιμή γνωριμίας που θα σας εξοικονομήσει χρήματα στον αρχικό σας όρο, αλλά αυτή η τιμή δεν είναι στατική.

Όσο μικρότερη είναι η διάρκεια που ακολουθείτε, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή. Η τιμή που διαφημίζεται και η τιμή που αναφέρεται παραπάνω, ισχύει μόνο εάν αγοράσετε τρία χρόνια φιλοξενίας. Τα κοινόχρηστα πακέτα προσφέρονται μόνο σε διάρκεια ενός, δύο και τριών ετών και ένα δολάριο προστίθεται στη μηνιαία τιμή καθώς αποχωρείτε. 

Επιπλέον, πολλαπλά πρόσθετα προεπιλέγονται στο ταμείο, γεγονός που καθιστά το πακέτο φιλοξενίας σας ακόμη πιο ακριβό. Η τελική τιμή δεν είναι σαφής μέχρι την ολοκλήρωση της αγοράς. Όταν συνδυάζετε, πληρώνετε συχνά πολύ περισσότερα από τον ανταγωνισμό, παρά τη διαφημιζόμενη μηνιαία τιμή που μοιάζει με εκείνη που προσφέρουν άλλοι οικοδεσπότες ιστού. 

Όσον αφορά το παράθυρο επιστροφής χρημάτων, το Bluehost σας προσφέρει 30 ημέρες όπως το SiteGround. Δεν είναι εντυπωσιακό σε σύγκριση με το InMotion Hosting ή το A2 Hosting (διαβάστε την κριτική μας για το A2 Hosting), αλλά είναι δύσκολο να παραπονεθείτε όταν το SiteGround προσφέρει την ίδια διάρκεια. 

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Οι τιμές, τα παράθυρα επιστροφής χρημάτων και η διάρκεια αντιστοιχίζονται ομοιόμορφα για το Bluehost και το SiteGround. Η διαφορά περιορίζεται στο πόσο σαφής είναι η τιμή. Το Bluehost σάς κάνει να δεσμευτείτε για ολοκλήρωση αγοράς πριν αποσαφηνίσετε ότι οι μικρότερες διαρκές κοστίζουν περισσότερο, ενώ το SiteGround είναι σαφές καθ ‘όλη τη διαδικασία, καθιστώντας αυτόν τον γύρο απλό.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για SiteGround

3

Ευκολία στη χρήση

Αν και υπάρχει διαμόρφωση που πρέπει να γίνει, δεν θα έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού σε καθημερινή βάση. Λειτουργεί συχνά στο παρασκήνιο και παρόλο που αυτό ισχύει, δεν δικαιολογεί μια κακώς σχεδιασμένη διεπαφή. Σε αυτόν τον γύρο, θα δούμε πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείτε το πακέτο φιλοξενίας σας, καθώς και πόσο απλό είναι να περάσετε από το ταμείο. 

SiteGround

Όπως αναφέρθηκε, το SiteGround είναι ξεκάθαρο σε όλη τη διάρκεια της αγοράς σχετικά με την τιμή που πληρώνετε, κάτι που βοηθά στην ευκολία χρήσης. Η επιλογή ενός πακέτου φιλοξενίας είναι επίσης απλή, με τη σύγκριση των χαρακτηριστικών για κάθε επίπεδο φιλοξενίας. Τούτου λεχθέντος, ο χρονολογημένος πίνακας ελέγχου βάζει ένα αμορτισέρ στην κατά τα άλλα απρόσκοπτη εμπειρία. 

Η διαδικασία πληρωμής είναι απλή, σε αντίθεση με το Namecheap, το οποίο σας υποβάλλει σε μια επίπονα μακρά ολοκλήρωση αγοράς (διαβάστε την κριτική Namecheap). Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου, ο οποίος σας επιτρέπει να προβάλετε τις λεπτομέρειες του λογαριασμού σας, να ενημερώσετε τα στοιχεία χρέωσης και να αγοράσετε επιπλέον υπηρεσίες. 

Ωστόσο, χρειάζεται απόλυτα λίφτινγκ. Ακόμη και οι οικονομικοί οικοδεσπότες ιστού, όπως το WebHostingBuzz, διαχειρίζονται μια διαισθητική και ελκυστική διεπαφή, ενώ το SiteGround αισθάνεται απλώς θαμπή και κουραστική (διαβάστε την κριτική μας στο WebHostingBuzz). Η λειτουργικότητα υπάρχει, αλλά ένα όμορφο πρόσωπο δεν βλάπτει.

siteground-κριτική-cpanel

Μόλις βρείτε το cPanel – είναι λίγο διαδικασία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας – η εμπειρία αυξάνεται, αλλά μόνο λίγο. Το cPanel είναι εξίσου χρονολογημένο, παρά το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Η ίδια ετυμηγορία ισχύει και για αυτό: Το SiteGround δεν περιορίζει τη λειτουργικότητά σας, αλλά περισσότερη προσπάθεια στο σχεδιασμό θα βοηθούσε.

Μπλε Χοστ

Η Bluehost αγωνίζεται περισσότερο όταν πρόκειται για το ταμείο λόγω της παραπλανητικής τιμολόγησης και των προεπιλεγμένων πρόσθετων, αλλά ο πίνακας ελέγχου είναι τόσο εξαιρετικός που η διαδικασία εξαντλητικής διαδικασίας είναι κάτι παραπάνω από το οποίο αναμένεται. Αφού πληρώσετε για τον λογαριασμό σας, θα ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και θα προχωρήσετε στον πίνακα ελέγχου. 

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, θα έχετε προβλήματα. Χρησιμοποιήσαμε το LastPass για να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης, αλλά η αντιγραφή και επικόλληση δεν θα λειτουργούσε (διαβάστε την κριτική LastPass). Φαίνεται ότι στην οθόνη δημιουργίας κωδικού πρόσβασης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας, κάτι που είναι γελοίο λαμβάνοντας υπόψη πόσο χρήσιμα και διαδεδομένα διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

Ευτυχώς, αυτά τα ζητήματα ξεχνιούνται γρήγορα μόλις χτυπήσετε τον πίνακα ελέγχου. Η Bluehost χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο cPanel για να συνδυάσει τη διαχείριση χρέωσης και φιλοξενίας σε μια ενιαία διεπαφή και λειτουργεί τόσο καλά που η Bluehost κέρδισε μια θέση στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel.

bluehost-review-control-panel

Ωστόσο, οι χρήστες του WordPress θα βρουν τον πίνακα ελέγχου πιο χρήσιμο. Το Bluehost σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλές πτυχές του ιστότοπού σας WordPress από τον πίνακα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των προσθηκών και των θεμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τη σταδιοποίηση για τον ιστότοπό σας στο WordPress χωρίς να συνδεθείτε στο back-end του WordPress.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το Bluehost σκοντάφτει στο ταμείο, ενώ το SiteGround είναι ροκ στερεό. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αντέξετε μια πληρωμή μόνο μία φορά και το Bluehost έχει το πλεονέκτημα μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής. Αν και το SiteGround έχει την ίδια λειτουργικότητα, το Bluehost δείχνει ότι μια σύγχρονη διεπαφή μπορεί να προχωρήσει πολύ στη χρηστικότητα.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Bluehost

4

Ταχύτητα και ώρα λειτουργίας

Από όλους τους τομείς που εξετάζουμε με παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, η ταχύτητα και ο χρόνος λειτουργίας είναι ίσως ο πιο σημαντικός. Χρησιμοποιούμε δύο εργαλεία για να μετρήσουμε την ταχύτητα ενός οικοδεσπότη Ιστού: Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. Ανάμεσά τους, μπορούμε να δούμε όχι μόνο πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπος, αλλά και πόσο καλά αποδίδει όταν πολλοί χρήστες προσπαθούν να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα.

SiteGround

Το SiteGround είναι ένας από τους ταχύτερους οικοδεσπότες ιστού που δοκιμάσαμε. Κέρδισε 96 στα 100 από το Pingdom Speed ​​Test, κυρίως χάρη στο SuperCacher. Αυτό το εσωτερικό εργαλείο προσωρινής αποθήκευσης μειώνει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ιστότοπους που βασίζονται σε βάση δεδομένων, όπως εκείνοι που χρησιμοποιούν WordPress.

siteground-review-speed-test

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω διάγραμμα, το SiteGround είχε μεγάλο χρόνο φόρτωσης, αλλά το μεγαλύτερο μέρος ήταν λόγω της ανάλυσης DNS, πράγμα που σημαίνει απλώς ότι ο πάροχος τομέα που χρησιμοποιούσαμε – σε αυτήν την περίπτωση, το GoDaddy (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy) – ήταν αργός . Η μέτρηση “αναμονή”, η οποία είναι πιο σημαντική, αντιπροσώπευε λίγο χρόνο. 

Προχωρώντας, χρησιμοποιήσαμε το Load Impact για να στείλουμε 50 εικονικούς χρήστες στον διακομιστή μέσα σε πέντε λεπτά. Καθώς οι χρήστες συσσωρεύονται, θέλουμε να δούμε τον οικοδεσπότη Ιστού να επιστρέφει ελάχιστα σε καθόλου σφάλματα HTTP και να διατηρεί έναν συνεπή χρόνο απόκρισης. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, το SiteGround ήταν έτοιμο για την εργασία. 

siteground-review-loadimpact

Το SiteGround έχει επίσης την πιο γενναιόδωρη εγγύηση χρόνου λειτουργίας που έχουμε δει. Εγγυηθείτε 99,9 τοις εκατό χρόνο λειτουργίας, έως 99 τοις εκατό. Εάν πέσετε σε αυτό το εύρος, θα λάβετε έναν μήνα δωρεάν φιλοξενίας. Κάθε εκατοστιαία μονάδα που σας δίνει επίσης έναν δωρεάν μήνα φιλοξενίας, ο οποίος είναι εξαιρετικός.

Μπλε Χοστ

Το Bluehost είχε καλή απόδοση και στη δοκιμή ταχύτητας, αλλά όχι και στο SiteGround. Σημείωσε 94 στα 100, με το διπλάσιο χρόνο να δοθεί στη μέτρηση “αναμονή”. Αν και δεν είναι τόσο καλό όσο το SiteGround, το Bluehost είναι ταχύτερο από τους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε τη βέλτιστη απόδοση μαζί του αρκεί να ακολουθείτε τον τρόπο βελτίωσης του οδηγού για τους χρόνους φόρτωσης ιστότοπων. 

bluehost-review-speed-test

Όπως το SiteGround, συνέβαινε πολύ η προσωρινή αποθήκευση, αν και φαίνεται ότι το SuperCacher αποδίδει καλύτερα, αν είναι ελαφρώς. Μπορείτε να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης σε μια πλατφόρμα, όπως το WordPress, εγκαθιστώντας ένα πρόσθετο caching plugin (διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress για να μάθετε πώς). 

Εκτελέσαμε την ίδια δοκιμή Load Impact στο Bluehost όπως κάναμε στο SiteGround, αλλά με πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Το Bluehost είχε μεγάλο αριθμό σφαλμάτων HTTP καθ ‘όλη τη διάρκεια, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες γεμισμένοι στο διακομιστή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ιστότοπός μας είχε χρόνο απόκρισης 0 χιλιοστά του δευτερολέπτου, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτόν.

bluehost-review-load-αντίκτυπο

Αυτό σε συνδυασμό με την εγγύηση χρόνου λειτουργίας, ή την έλλειψη αυτής, τελειώνει αυτόν τον γύρο με χαμηλό νόημα. Η Bluehost αναφέρει την «πολυπλοκότητα» της κοινής φιλοξενίας ως λόγος να μην εγγυηθεί το χρόνο λειτουργίας. Όπως είπαμε στην κριτική μας, ωστόσο, εάν άλλοι οικοδεσπότες Ιστού μπορούν να προσφέρουν εγγύηση χρόνου λειτουργίας, θα πρέπει να είναι σε θέση και ένας οικοδεσπότης ιστού του διαμετρήματος Bluehost.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Παρόλο που τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας Pingdom και για τους δύο παρόχους αντιστοιχούν ομοιόμορφα, το SiteGround έχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα όσον αφορά την εγγύηση uptime και τη δοκιμή Load Impact. Μπορείτε να αποκτήσετε παρόμοια ταχύτητα με το Bluehost, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πιο ακριβό σχέδιο για να δείτε παρόμοιο χειρισμό φορτίου με το SiteGround.

Γύρος: Ταχύτητα και σημείο λήψης για το SiteGround

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Ο πέμπτος και τελευταίος γύρος μας θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιλαμβάνουν οι SiteGround και Bluehost, καθώς και πόσο ενδιαφέρονται για την προστασία του απορρήτου σας. Μεταξύ αυτών των δύο περιοχών, μπορούμε να δούμε πόσο καλά κάθε οικοδεσπότης Ιστού όχι μόνο προστατεύει τον ιστότοπό σας από απειλές, αλλά και πώς σας προστατεύει.

SiteGround

Το SiteGround διαθέτει μια εξαιρετική λίστα δυνατοτήτων ασφαλείας, ειδικά για κοινόχρηστους χρήστες. Ένα πρόβλημα με την κοινή φιλοξενία είναι ότι ένα κακό μήλο μπορεί να μολύνει πολλά, με το κακόβουλο λογισμικό να μεταφέρεται σε άλλους ιστότοπους στον διακομιστή. Το SiteGround χρησιμοποιεί μεμονωμένους καταλόγους για καθέναν από τους ιστότοπούς του, ωστόσο, σημαίνει ότι ένας μολυσμένος ιστότοπος δεν θα χαλάσει τους υπόλοιπους. 

Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένα εξαιρετικό πακέτο ασφαλείας. Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά ασφαλείας, που σημαίνει ότι λαμβάνετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, σάρωση κακόβουλου λογισμικού και δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS. Υπάρχει επίσης τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, σύστημα anti-bot που βασίζεται σε AI και SpamExperts. 

Το απόρρητο δεν είναι τόσο καλό, αλλά δεν είναι κακό. Παρόλο που το SiteGround δεν περιλαμβάνει δωρεάν απόρρητο τομέα όπως το Midphase και το WestHost (διαβάστε την κριτική Midphase και WestHost review), σας χρεώνει μόνο 1 $ το μήνα για αυτό. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι για την πληρωμή του απορρήτου τομέα, αλλά η πολιτική απορρήτου είναι ορθή. 

Το SiteGround αναφέρει ότι δεν θα “πουλήσει, ενοικιάσει, μοιραστεί ή θα αποκαλύψει με άλλο τρόπο προσωπικές πληροφορίες για εμπορικούς σκοπούς με οποιονδήποτε τρόπο”. Δεν γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο από αυτό. Αν και το SiteGround συλλέγει τυπικές πληροφορίες από εσάς, αυτές οι πληροφορίες δεν χρησιμοποιούνται για κέρδος, κάτι που πολλοί οικοδεσπότες ιστού δεν μπορούν να πουν (διαβάστε την κριτική του HostGator για περισσότερα σχετικά με αυτό).

Μπλε Χοστ

Το Bluehost διαθέτει μια σταθερή λίστα χαρακτηριστικών ασφαλείας, σε αντίθεση με τα αδέλφια EIG. Περιλαμβάνει δωρεάν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας σε όλα τα προγράμματα, καθώς και πιστοποιητικό SSL / TLS. Ωστόσο, πολλές από τις λειτουργίες ασφαλείας από την πλευρά του διακομιστή είναι ασαφείς, παρά τις προσπάθειές μας για διευκρινίσεις. 

Ρωτήσαμε αρκετές φορές σχετικά με ένα τείχος προστασίας μιας εφαρμογής ιστού, την κατανεμημένη πρόληψη επίθεσης άρνησης υπηρεσίας και την προστασία κακόβουλου λογισμικού από διακομιστή. Αν και οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού περιλαμβάνουν αυτές τις δυνατότητες, η Bluehost απέφυγε την ερώτηση. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι λειτουργίες υπάρχουν επειδή είναι συνήθως, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. 

Ωστόσο, το απόρρητο είναι πολύ πιο ανησυχητικό. Όπως αναφέρθηκε, το Bluehost ανήκει στην EIG, η οποία είναι κακό για το απόρρητο. Το απόρρητο του τομέα κοστίζει επιπλέον και τα προσωπικά σας στοιχεία αντιμετωπίζονται ως περιουσιακό στοιχείο και όχι ως ευαίσθητα δεδομένα. 

Το EIG μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες με το Google, το Facebook, το Verizon, το WP Beginner, το Bing και άλλα, τα οποία περιγράφονται στην εκτενή πολιτική απορρήτου του. Υπάρχει αρκετή νομική ορολογία, αλλά κανένας καπνός και καθρέφτες δεν μπορούν να καλύψουν ότι η EIG δραστηριοποιείται στην πώληση των δεδομένων σας. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, το Bluehost, καθώς και όλες οι άλλες μάρκες EIG, θα πρέπει να είναι η τελευταία σας σκέψη.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το SiteGround είναι καλύτερο για την ασφάλεια και το απόρρητο από το Bluehost, παρά το Bluehost που περιλαμβάνει περισσότερα από τα αδέλφια του EIG. Αν και το Bluehost δεν είναι άσχημα από πολλές απόψεις, το απόρρητό του είναι απαίσιο, ωθώντας το SiteGround στην καρέκλα του νικητή σε αυτόν τον τελικό γύρο.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το SiteGround

6

Τελικές σκέψεις

Με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, το SiteGround είναι ο πρωταθλητής μας. Οι πρώτοι γύροι είδαν μια στενή μάχη μεταξύ των δύο, αλλά καθώς η σύγκριση συνεχίστηκε, κατέστη σαφές ότι το SiteGround ήταν ανώτερο. Αν και δεν είναι άλμα καλύτερα, έχει αρκετά ελαφρά πλεονεκτήματα για να είναι ένας γενικά καλύτερος οικοδεσπότης Ιστού. 

Νικητής: SiteGround

Αυτό που σκότωσε το Bluehost, ωστόσο, ήταν το απόρρητό του. Όλες οι μάρκες EIG χάνουν τεράστιους βαθμούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάτι το οποίο είναι κρίσιμο δεδομένου ότι το Bluehost είναι μια σταθερή επιλογή διαφορετικά. 

Συμφωνείτε ότι το SiteGround είναι η καλύτερη επιλογή; Εάν όχι, γιατί σας αρέσει το Bluehost; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map