Προηγμένος οδηγός για Shopify: Πώς να πουλήσετε online το 2020

Εάν έχετε βάλει τα χέρια σας στο Shopify – αν δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους στο Shopify – πιθανότατα αντιμετωπίσατε κάποιο σφάλμα ή πρόβλημα με το οποίο τα συνήθη κανάλια δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Θα μπορούσε να είναι μια εφαρμογή που ενεργεί αστεία ή κάποια λειτουργικότητα που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ πριν. Το να κάνεις το Shopify να δουλεύει σωστά σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι πραγματικός πόνος.

Αυτά τα σενάρια είναι απογοητευτικά, αλλά δυστυχώς, είναι η πληγή αλήθειας εάν εργάζεστε στο περιβάλλον Shopify. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, το Cloudwards.net είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Σε αυτόν τον σύνθετο οδηγό για το Shopify, θα σας καθοδηγήσουμε πιο προηγμένα πράγματα σχετικά με το Shopify. Θα εξηγήσουμε πώς να επιλέξετε το σωστό θέμα και πώς να προσαρμόσετε τη δομή και το σχεδιασμό του. Επιπλέον, θα σας δείξουμε πώς να χειρίζεστε τα προϊόντα με τον σωστό τρόπο και ποιες εφαρμογές πρέπει να εξετάσετε. Ας αρχίσουμε.

Contents

Πώς να επιλέξετε το σωστό θέμα για το Shopify

Πρώτον, θα σας εξηγήσουμε τι είναι ένα θέμα. Σκεφτείτε το ως την πρόσοψη του καταστήματός σας. Δεν θα αποφασίσετε πώς θα είναι το κατάστημά σας με βάση το θέμα σας, αλλά θα το καθοδηγήσετε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το θέμα που θα χρησιμοποιήσετε προτού αρχίσετε να χτίζετε το κατάστημά σας, επειδή κάτι τέτοιο θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα αργότερα. Για παράδειγμα, εάν ένα θέμα συνοδεύεται από μια ενσωματωμένη λειτουργία πλευρικής γραμμής, δεν χρειάζεται να το προσαρμόσετε αργότερα, επειδή μπορείτε να το προσθέσετε στο κατάστημά σας χωρίς προσπάθεια.

Στο Cloudwards.net, δημιουργήσαμε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου που σας διευκολύνει να επιλέξετε το σωστό θέμα.

Κατάστημα Shopify-Theme

Κριτήριο θέματος 1: Επιχειρηματικές απαιτήσεις

Όσο απλό και αν ακούγεται, οι απαιτήσεις της επιχείρησής σας είναι σημαντικές κατά την επιλογή ενός θέματος. Όπως είπαμε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου από το μηδέν, όλα ξεκινούν με ένα προσχέδιο.

Σκεφτείτε πρώτα τις απαιτήσεις σας και δημιουργήστε μια λίστα με πράγματα που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα για το κατάστημά σας. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα ερωτήσεων που προτείνουμε να κάνετε κατά την εξέταση θεμάτων Shopify:

 • Πώς θέλετε οι πελάτες σας να περιηγούνται στο κατάστημά σας
 • Πρέπει να υπάρχει μια λειτουργία αναζήτησης
 • Θα θέλατε να έχετε πλευρική γραμμή με πλοήγηση
 • Χρειάζεστε ένα mega μενού
 • Πόσο μεγάλο είναι το χαρτοφυλάκιο προϊόντων σας
 • Πώς θα θέλατε να προωθήσετε το κατάστημά σας αργότερα
 • Χρειάζεστε ένα ρυθμιστικό κορυφαίας σελίδας
 • Πρέπει το κατάστημα να είναι εξοπλισμένο με blog

Το σημείο χαρτοφυλακίου προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ανάλογα με τον αριθμό των προϊόντων που θέλετε να εμφανίζονται στο κατάστημά σας, το θέμα σας θα πρέπει να σας υποστηρίζει και να μην σας εμποδίζει ή να σας εμποδίζει. Βασικά, υπάρχουν τρία μεγέθη χαρτοφυλακίου στον κόσμο του Shopify: ένα προϊόν, ένας μικρός κατάλογος και ένας μεγάλος κατάλογος.

Μπορείτε να βρείτε θέματα στο Shopify Theme Store και αν κοιτάξετε, μπορείτε να βρείτε τις αντίστοιχες δυνατότητές τους, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του χαρτοφυλακίου προϊόντων, στην περιγραφή κάθε θέματος.

Shopify-Theme-Debut-Features

Εάν σας αρέσει ένα θέμα που δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σας, δώστε προτεραιότητα. Είναι απίθανο ένα θέμα να καλύψει όλες τις ανάγκες σας.

Κριτήριο θέματος 2: Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Επειδή μπορεί να μην θέλετε να τοποθετείτε διαφημίσεις επί πληρωμή όλη την ώρα, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα για το οργανικό μάρκετινγκ. Είναι λογικό να ελέγχετε εκ των προτέρων ορισμένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια βελτιστοποίησης τεχνικών μηχανών αναζήτησης, όπως:

 • Χρόνος φόρτωσης πρώτης προβολής
 • Ταχύτητα σελίδας για κινητά
 • Επιφάνεια εργασίας ταχύτητας σελίδας
 • Συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα της σελίδας με το PageSpeedInsights από την Google. Τούτου λεχθέντος, επειδή αυτό είναι χρονοβόρο και μπορεί να μην είναι δυνατό για όλα τα θέματα – πρέπει να αγοράσετε μερικά από αυτά – μπορείτε να κάνετε έρευνα στο Διαδίκτυο εκ των προτέρων.

Google-Σελίδα-Ταχύτητα-Ευρετήριο

Κριτήριο θέματος 3: Τιμή

Δυστυχώς, τα χρήματα δεν αυξάνονται στα δέντρα και ως επιχειρηματίας, πρέπει να παρακολουθείτε το κόστος σας. Γι ‘αυτό προκύπτει η παλιά ερώτηση: δωρεάν ή αγοράστε?

Θα μπορούσαμε να σας συμβουλεύσουμε να εργαστείτε με θέματα επί πληρωμή, αλλά αυτό θα ήταν μόνο η μισή αλήθεια. Τα περισσότερα θέματα επί πληρωμή είναι καλύτερα όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Περίοδος. Θα πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας αν αξίζει να αγοράσετε ένα θέμα επί πληρωμή βάσει του τι σκοπεύετε να κάνετε με το κατάστημά σας.

Εάν κλίνει προς μια δωρεάν σχεδίαση, αυτό είναι επίσης καλό. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να αναρωτηθείτε πόσες εφαρμογές, παρόμοιες με τις προσθήκες στο WordPress, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αργότερα, επειδή τα περισσότερα κοστίζουν χρήματα και επιδεινώνουν το χρόνο φόρτωσης του καταστήματός σας. Ίσως είναι πιο λογικό να ξεκινήσετε με ένα πληρωμένο θέμα παρά με ένα δωρεάν που πρέπει να εξοπλίσετε με εφαρμογές.

Μια βέλτιστη πρακτική, ειδικά για αρχάριους, είναι να διατηρήσετε δωρεάν θέματα, επειδή είναι πιο εύκολο να λάβετε υποστήριξη από το Shopify παρά από τρίτα μέρη. Θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό μπροστά.

Κριτήριο θέματος 4: Υποστήριξη

Η υποστήριξη και η τεκμηρίωση αποτελούν σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του βέλτιστου θέματος Shopify. Το Shopify προσφέρει υποστήριξη για τα ακόλουθα θέματα:

 • Απεριόριστος
 • Ελάχιστος
 • Άλμα
 • Προμήθεια
 • Κρότος
 • Ντεμπούτο
 • Απλός
 • Τόλμημα
 • Μπρούκλιν
 • Αφήγημα

Εάν επιλέξετε ένα θέμα διαφορετικό από αυτά που αναφέρονται, θα εξαρτηθείτε από προγραμματιστές τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι το Shopify δεν μπορεί να παράσχει μεγάλη υποστήριξη όσον αφορά τις λεπτομέρειες του θέματος.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να ελέγξετε πόση υποστήριξη παρέχει το Shopify γενικά. Συνήθως, όταν πρόκειται για τεχνικά ζητήματα και βαθιά προσαρμογή, όπως συμβαίνει γρήγορα με το Shopify, η υπηρεσία, όπως τρίτοι πάροχοι, θα σας χρεώσει ή θα σας προωθήσει σε τρίτο πάροχο, ο οποίος, πάλι, θα σας επιτρέψει να πληρώσετε για το έργο του.

Η τεκμηρίωση είναι επίσης σημαντική. Ρίξτε μια ματιά στο πώς τεκμηριώνονται τα θέματα. Θα εκπλαγείτε πόσο διαφορετική είναι η ποιότητα της τεκμηρίωσης θέματος. Ειδικά με θέματα επί πληρωμή, η ποιότητα ποικίλλει πολύ. Μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο για την τεκμηρίωση κάθε θέματος στο Shopify Theme Store.

Shopify-Theme-Supply-Documentation

Κριτήριο θέματος 5: Κριτικές

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: εμπιστευτείτε το πλήθος. Δεν είστε ο πρώτος που άνοιξε ένα κατάστημα Shopify. Πάρτε το χρόνο σας και διαβάστε τις κριτικές.

Ωστόσο, μην αφήσετε τις κακές κριτικές να σας αποθαρρύνουν από τη χρήση ενός συγκεκριμένου θέματος. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σχόλια των χρηστών είναι ανίδεα ή μια έκφραση απογοήτευσης που απορρίπτεται στην ενότητα ελέγχου, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Shopify-Theme-Debut-Review

Το “Swagger Boutique” παραπονιέται για το θέμα του ντεμπούτου. Η δήλωση ότι οι εικόνες δεν προσαρμόζονται στο τηλέφωνο είναι ανοησία. Όλα τα θέματα Shopify ανταποκρίνονται στα τρέχοντα πρότυπα. Γι ‘αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις κριτικές πριν λάβετε την απόφασή σας.

Προσαρμογή: Πιέζοντας εικονοστοιχεία με υγρό

Τώρα που έχετε επιλέξει το θέμα που θέλετε, θα σας πούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Liquid για να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν αρχίσετε να προσαρμόζετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε το θέμα σας, επειδή τυχόν αλλαγές, προσαρμογές και εργασίες σχεδίασης που έχετε κάνει θα χαθούν όταν αλλάζετε θέματα.

Με απλά λόγια, θα πρέπει να κάνετε ξανά το έργο ανάπτυξης. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα θέμα από την αρχή και να το προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.

Σημαντικές συμβουλές: φροντίστε να δημιουργήσετε πολλά αντίγραφα του θέματος σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και να τα ονομάζετε ανάλογα, ειδικά εάν εγκαθιστάτε εφαρμογές.

Για να σας σώσουμε από μια πιθανή καταστροφή, θα σας δείξουμε πώς να αναπτυχθείτε στο Shopify χρησιμοποιώντας το Liquid. Στις επόμενες ενότητες, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πιο σημαντικά στοιχεία του περιβάλλοντος ανάπτυξης του Shopify.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κωδικοποίηση Liquid, ρίξτε μια ματιά στην επίσημη αναφορά Liquid ή επικοινωνήστε με έναν προγραμματιστή.

Τα βασικά της προσαρμογής

Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά.

Για πρόσβαση στο μενού προσαρμογής του καταστήματός σας, κάντε κλικ στο “ηλεκτρονικό κατάστημα”. Θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μενού με τα ακόλουθα στοιχεία: “θέματα”, “αναρτήσεις ιστολογίου”, “σελίδες”, “πλοήγηση”, “τομείς” και “προτιμήσεις”. Κάντε κλικ στο “θέματα” για να συνεχίσετε.

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, θα δείτε δύο μεγάλες περιοχές: “τρέχον θέμα” και “περισσότερα θέματα”. Στην περιοχή “τρέχον θέμα”, θα βρείτε, επίσης, το τρέχον ενεργό θέμα. Η άλλη περιοχή εμφανίζει τα θέματα που έχετε κατεβάσει από το κατάστημα θεμάτων.

Βασικά στοιχεία Shopify-Theme-Customization

Στα δεξιά του θέματος είναι “προσαρμογή”. Κάντε κλικ για πρόσβαση στο μενού προσαρμογής.

Shopify-Θέμα-Προσαρμογή-Βασικά-Προσαρμογή

Βρίσκεστε τώρα στο μενού προσαρμογής, όπου μπορείτε να κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές στο θέμα σας. Στην αριστερή πλευρά, θα δείτε τον πίνακα ελέγχου σας, με τον οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε τις μεμονωμένες ενότητες της ενεργής σελίδας.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Control-Panel

Δίπλα στις ενότητες, θα βρείτε την περιοχή “Ρυθμίσεις θέματος”, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις γενικές ρυθμίσεις για το θέμα, όπως γραμματοσειρά, χρώματα και εικονίδια.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Control-Panel-Theme-Settings

Εκεί θα βρείτε επίσης την τεκμηρίωση για το θέμα σας και τα στοιχεία επικοινωνίας για υποστήριξη.

Shopify-Θέμα-Προσαρμογή-Βασικά-Προσαρμογή-Τεκμηρίωση

Μπορείτε επίσης να δείτε τον υγρό κώδικα του θέματος στην ενότητα “δράσεις θεμάτων” > “Επεξεργασία κώδικα” για βαθύτερη προσαρμογή. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό αργότερα.

Shopify-Theme-Customization-Basics-Edit-Code

Στην επάνω γραμμή, μπορείτε να δείτε το όνομα του θέματος που επεξεργάζεστε. Θα δείτε ένα μενού όπου μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ των σελίδων που θέλετε να προσαρμόσετε.

Shopify-Θέμα-Προσαρμογή-Βασικά-Προσαρμογή-Αλλαγή-Σελίδα

Δίπλα σε αυτό το μενού, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της έκδοσης για υπολογιστές και της έκδοσης για κινητά.

Shopify-Theme-Customizing-Basics-Customize-Mobile-Version

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν είστε στη διαδικασία προσαρμογής, ανασκαφής της τεκμηρίωσης και συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε τα πάντα σωστά, αλλά η λειτουργία εξακολουθεί να μην λειτουργεί, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες λειτουργίες στο Shopify, ειδικά εφαρμογές, λειτουργούν μόνο εάν το θέμα δημοσιεύεται.

Ενότητες: Piece by Piece to a Beautiful Shop

Τα “τμήματα” είναι επαναχρησιμοποιήσιμα δομικά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να σχεδιάσετε την αρχική σελίδα του Shopify. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος χρήσης τους σε σελίδες εκτός από τη σελίδα προορισμού. Για να μάθετε πόσο σημαντική είναι μια σελίδα προορισμού, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Instapage.

Βασικά, το Shopify κάνει διάκριση μεταξύ στατικών και δυναμικών ενοτήτων. Οι στατικές ενότητες, όπως υποδηλώνει το όνομα, ενσωματώνονται στατικά στο θέμα. Η κεφαλίδα και το υποσέλιδο είναι καλά παραδείγματα στατικών ενοτήτων. Δεν μπορούν να προστεθούν στο μενού προσαρμογής. Μπορείτε να τα εισαγάγετε μόνο μέσω προγραμματισμού.

Shopify-Theme-Customization-Basics-Customize-Static-Ενότητες

Οι δυναμικές ενότητες, από την άλλη πλευρά, είναι τα δομικά στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε δυναμικά στο πρόγραμμα επεξεργασίας προσαρμογής. Το κάνετε επιλέγοντας “προσθήκη ενότητας”.

Shopify-Theme-Customization-Basics-Customize-Dynamic-Ενότητες

Μετά από αυτό, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με τις διαθέσιμες ενότητες για το θέμα σας.

Shopify-Theme-Customization-Basics-Customize-Dynamic-Sactions-List

Μην εκπλαγείτε εάν η λίστα σας φαίνεται διαφορετική από τη δική μας. Υπάρχουν ενότητες που τα περισσότερα θέματα έχουν κοινά, αλλά πολλά έχουν επίσης τις δικές τους ειδικές ενότητες.

Επιλέξτε το σωστό τμήμα και επιλέξτε το. Ένα κουμπί “προσθήκη” θα πρέπει να εμφανίζεται δίπλα στο όνομα. Η ενότητα εμφανίζεται επίσης στη λειτουργία προεπισκόπησης.

Shopify-Θέμα-Προσαρμογή-Βασικά-Προσαρμογή-Προσθήκη-Ενότητα

Εάν θέλετε να εισαγάγετε την ενότητα, πατήστε το κουμπί “προσθήκη”.

Το ερώτημα είναι γιατί το Shopify κάνει διάκριση μεταξύ στατικών και δυναμικών ενοτήτων μόνο εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενότητες μόνο στην αρχική σελίδα. Υποψιαζόμαστε ότι το Shopify εργάζεται χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα της ενότητας και σε άλλες σελίδες.

Theme.scss.liquid: Η καρδιά της εμφάνισης και της αίσθησης

Τώρα που γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τη δομή της σελίδας προορισμού σας, θα σας δείξουμε πώς να τροποποιήσετε την εμφάνισή της. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “ενέργειες θέματος” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “επεξεργασία κώδικα”.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να δείτε την ακόλουθη διεπαφή:

Shopify-Development-IDE

Εκεί, μπορείτε να δείτε πολλά αρχεία χωρισμένα σε επτά μεγάλους φακέλους:

 • Σχέδιο
 • Πρότυπα
 • Ενότητες
 • Αποσπάσματα
 • Περιουσιακά στοιχεία
 • Διαμόρφωση
 • Τοπικές ρυθμίσεις

Ο φάκελος “asset” είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων για εμάς.

Shopify-Development-Folder

Ανοίξτε το αρχείο “theme.scss.liquid”.

Shopify-Ανάπτυξη-SCSS

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αρχείο έχει πολλές χιλιάδες γραμμές κώδικα. Στο παράδειγμά μας, υπάρχουν 7.098 γραμμές κώδικα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλο το στυλ γίνεται σε αυτό. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές CSS, κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και κάντε το εκεί.

Προϊόντα Shopify: Διαχείριση προϊόντων σαν επαγγελματίας

Τώρα που ξέρετε πώς να αλλάξετε την εμφάνιση του καταστήματός σας, θα μιλήσουμε για το τι είναι μέσα του: προϊόντα. Εξηγήσαμε πώς να δημιουργήσουμε προϊόντα στον οδηγό για αρχάριους. Τώρα, θα πάμε πιο βαθιά και θα μιλήσουμε για παραλλαγές και επιλογές.

Όλα τα προϊόντα μπορούν να έχουν παραλλαγές, αν και δεν χρειάζεται. Κάθε παραλλαγή έχει διαφορετικές επιλογές, διαφορετικά οι παραλλαγές δεν θα έχουν νόημα. Ένα κοινό παράδειγμα είναι η χρωματική παραλλαγή:

Shopify-Προϊόντα-Παραλλαγές

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να εξοπλίσετε το ίδιο προϊόν με διαφορετικά χρώματα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο προϊόν για κάθε ένα, το οποίο είναι βολικό.

Πώς να εισαγάγετε προϊόντα στο Shopify

Εάν έχετε ένα κατάστημα με μεγάλο αριθμό προϊόντων, ίσως να μην θέλετε να προσθέσετε κάθε προϊόν ξεχωριστά στο κατάστημά σας. Γι ‘αυτό το Shopify προσφέρει μια δυνατότητα μαζικής εισαγωγής.

Στο κύριο μενού του Shopify, κάντε κλικ στην καρτέλα “προϊόντα” στα αριστερά για να μπείτε στο μενού προϊόντων.

Shopify-Main-Menu-Προϊόντα

Πατήστε “εισαγωγή”.

Shopify-Προϊόντα-Εισαγωγή

Θα πρέπει να δείτε ένα παράθυρο όπου μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρότυπο αρχείου .csv για την εισαγωγή. Γεμίστε το με τα προϊόντα σας και ανεβάστε το ξανά. Επειδή τα πεδία στο πρότυπο προκαλούν σύγχυση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την επίσημη εξήγηση Shopify ενώ τη συμπληρώνετε.

Shopify-Προϊόντα-Εισαγωγή-Αναδυόμενο παράθυρο

Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές από ειδικούς για να διευκολύνετε την εισαγωγή σας:

 • Εάν εισαγάγετε πολλά προϊόντα, ανεβάστε πρώτα τις εικόνες προϊόντων στο Shopify. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι εικόνες έχουν ήδη μια διεύθυνση URL Shopify, την οποία θα πρέπει να γράψετε στο αρχείο μεταφόρτωσης. Διαφορετικά, θα πρέπει να αντιστοιχίσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις εικόνες στα προϊόντα και τις παραλλαγές.
 • Για προϊόντα με παραλλαγές, πρέπει να αφήσετε ορισμένα πεδία κενά, ώστε το Shopify να τα δημιουργήσει ως παραλλαγές και όχι ως αυτόνομα προϊόντα.
 • Προσοχή στην παγίδα του Excel. Το Excel χρησιμοποιεί τα ερωτηματικά ως διαχωριστικά για αρχεία .csv από προεπιλογή, αλλά το Shopify δεν το κάνει. Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο μεταφόρτωσης διαχωρίζεται με κόμματα και όχι με ερωτηματικά.
 • Είναι επίσης σημαντικό να βάλετε λίστες και απαριθμήσεις σε εισαγωγικά και να χρησιμοποιείτε τελείες αντί για κόμματα για να υποδείξετε μεγέθη και τιμές.

Εφαρμογές: Χρήσιμες βελτιώσεις για το Shopify

Όπως τα πρόσθετα στο WordPress, οι εφαρμογές στο Shopify είναι λειτουργικές επεκτάσεις που πρέπει να εγκαταστήσετε ξεχωριστά. Ορισμένα είναι δωρεάν και άλλα όχι. Εάν το WordPress είναι όλα ελληνικά για εσάς, έχουμε ετοιμάσει μερικούς οδηγούς WordPress:

 1. Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress
 2. Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress
 3. Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Ακολουθούν οι κορυφαίες εφαρμογές Shopify:

Kit: Εκτελέστε καλύτερες διαφημίσεις στο Facebook

Το Kit είναι μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το Shopify για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το μάρκετινγκ στο Facebook. Όχι μόνο είναι δωρεάν για χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης ως εικονικός βοηθός και κάνει τακτικές προτάσεις Facebook Messenger για περισσότερη επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Είναι απαραίτητο για όσους κάνουν μάρκετινγκ στο Facebook για το κατάστημά τους.

Oberlo: Βρείτε προϊόντα προς πώληση στο Shopify

Το Oberlo είναι ο ιδανικός σύντροφος για όσους θέλουν να κάνουν dropshipping στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη σε αρκετές αγορές, όπως το AliExpress και επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή προϊόντων στο κατάστημα Shopify.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για να περιηγηθείτε σε χιλιάδες και χιλιάδες προϊόντα και να τα εισαγάγετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα με ένα μόνο κλικ. Αφού οι πελάτες κάνουν μια παραγγελία στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, πρέπει μόνο να παραγγείλετε στο Oberlo για να στείλετε τα προϊόντα στον πελάτη απευθείας από τον προμηθευτή.

Shopify-Εφαρμογές-Oberlo

Hotjar: Κατανοήστε πραγματικά πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας

Το Hotjar είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε χάρτες θερμότητας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να βλέπετε ηχογραφήσεις των επισκεπτών σας που περιηγούνται στο κατάστημά σας.

Η εφαρμογή έχει πολύ νόημα επειδή σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τα μέρη του ιστότοπου που λειτουργούν καλά και εκείνα που αγνοούνται από τους περισσότερους επισκέπτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, επειδή θέλετε να μάθετε ποια προϊόντα προβάλλονται αλλά δεν αγοράζονται, για παράδειγμα. Αυτό καθιστά το Hotjar ένα από τα καλύτερα εργαλεία παραγωγής μολύβδου στην αγορά.

Μπορείτε να μάθετε πώς λειτουργεί λεπτομερώς και πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στο κατάστημά σας στον ιστότοπο του Hotjar.

Έντονη προσαρμοσμένη τιμολόγηση: Βελτιστοποίηση πωλήσεων και μετατροπών

Η Bold Custom Pricing αναπτύχθηκε από την Bold Commerce, η οποία είναι ένας μεγάλος παίκτης στο περιβάλλον Shopify και έχει αναπτύξει πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Τολμηρή προσαρμοσμένη τιμολόγηση επειδή σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε εκπτώσεις όγκου και άλλα τεχνάσματα τιμολόγησης. Πάνω απ ‘όλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες πελατών και να ανταμείψετε πιστούς πελάτες με τις κατάλληλες εκπτώσεις.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι το Bold Commerce αλλάζει πολύ το θέμα σας για να κάνει την Bold Custom Pricing να λειτουργεί ομαλά. Πολλά αρχεία .liquid, όπως το product-template.liquid, θα φαίνονται διαφορετικά και θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν. Θα εξαρτάστε από την υποστήριξη Bold Commerce.

Περισσότερες συμβουλές για εφαρμογές

Κάθε εφαρμογή αλλάζει τον κώδικα του θέματος. Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή. Εάν δεν ξέρετε πού να αναζητήσετε μια καλή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε τις διαδικτυακές κριτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εάν έχετε εγκαταστήσει αρκετές εφαρμογές στο κατάστημά σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση πρόσθετων εφαρμογών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει επειδή τα θέματα και πιθανώς οι εφαρμογές που έχουν ήδη εγκατασταθεί διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα και αλλάζουν τον κώδικα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει τυποποιημένος τρόπος εγκατάστασης πρόσθετων εφαρμογών.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να προσπαθείτε να εγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Θα χάσετε γρήγορα τις αλλαγές. Αφιερώστε χρόνο και εγκαταστήστε μία εφαρμογή κάθε φορά.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την άμεση πρόσβαση στις ομάδες υποστήριξης στο κατάστημά σας. Διαφορετικά, δεν θα γνωρίζετε ποια εφαρμογή είναι εγκατεστημένη και ενσωματωμένη και ποια όχι.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα με αυτόν τον σε βάθος οδηγό Shopify. Το Shopify είναι μια χρήσιμη και καλή πλατφόρμα για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ριπή οφθαλμού, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε.

Ωστόσο, εάν έχετε προηγμένες τεχνολογικές δεξιότητες, το Shopify γίνεται ένας ισχυρός και προσαρμόσιμος σύμμαχος που μπορεί να σχεδιαστεί για σχεδόν οποιαδήποτε διαδικτυακή επιχείρηση.

Εάν έχετε περισσότερες βασικές ερωτήσεις, ο οδηγός για αρχάριους, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στην κορυφή αυτού του άρθρου, είναι ο καλύτερος για εσάς. Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να τους ρωτήσετε στα σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me