Οδηγός για αρχάριους στο Shopify: Ηλεκτρονικό εμπόριο ο εύκολος τρόπος το 2020

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα υπέροχο προϊόν που θέλουν να πουλήσουν μέσω του Διαδικτύου, αλλά απλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να γράψουμε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους στο Shopify, στον οποίο θα εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το εξαιρετικό εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου για να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα λιανικής στο διαδίκτυο.


Το Shopify είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες λιανικής παγκοσμίως. Είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με μερικά κλικ. Καλύπτει τις πιο σημαντικές δυνατότητες ενός διαδικτυακού καταστήματος, όπως πληρωμές, αποθέματα, διαχείριση προϊόντων, σχεδιασμό καταστημάτων, νόμιμα και πολλά άλλα. Δεν είναι για τίποτα το Shopify να χρησιμοποιείται από περισσότερες από 600.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Η Shopify ιδρύθηκε το 2004 ως κατάστημα λιανικής της. Τότε, ο Tobias Lutke, ο Daniel Weinand και ο Scott Lake ήθελαν να πουλήσουν σνόουμπορντ στο διαδίκτυο, αλλά ήταν δυσαρεστημένοι με τις υπάρχουσες διαδικτυακές λύσεις καταστημάτων και αποφάσισαν να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό. Το 2006, το έκαναν διαθέσιμο στον κόσμο ως πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα.

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν λίγες αξιοπρεπείς λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Wix κυκλοφόρησε το 2006 (διαβάστε την κριτική Wix), το Magento το 2008 και το WooCommerce το 2011. Παρόλο που το Squarespace (διαβάστε την κριτική μας στο Squarespace) κυκλοφόρησε το 2003, δεν ήρθε με έναν κατασκευαστή καταστημάτων και επικεντρώθηκε στη φιλοξενία Υπηρεσίες.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα απλό διαδικτυακό κατάστημα, προσθέτοντας προϊόντα και προσαρμόζοντας την εμφάνισή του. Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε μια σύντομη εισαγωγή στη διαχείριση τομέα στο Shopify και στον τρόπο δημοσίευσης του καταστήματός σας, οπότε ας ξεκινήσουμε. Μόλις κατακτήσετε το υλικό εδώ, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού για το κατάστημά σας. σας προτείνουμε να δείτε τον οδηγό Instapage για αυτό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Shopify

ζυγαριές-ισορροπίες

Όπως κάθε άλλη εφαρμογή, το Shopify έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι η εγκατάσταση και η διαμόρφωση είναι απλές, γεγονός που καθιστά εύκολη την έναρξη της διαδικτυακής επιχείρησής σας. Δεν χρειάζεστε προγραμματιστές για να ρυθμίσετε το διαδικτυακό σας κατάστημα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε ό, τι γνωρίζετε καλύτερα, και αυτό είναι επιχειρηματικό.

Η Shopify ειδικεύεται στην παροχή διαδικτυακών καταστημάτων με πολλούς τρόπους, έτσι ώστε να αγοράζετε πρακτικά εξειδικευμένες γνώσεις ως μέρος της υπηρεσίας. Αυτό είναι χρήσιμο για την ασφάλεια, την προστασία δεδομένων και την επεξεργασία πληρωμών. Το Shopify είναι επίσης ασφαλές, που σημαίνει ότι ευαίσθητα δεδομένα, όπως πληροφορίες πελατών, διευθύνσεις αποστολής και πληροφορίες πληρωμής, θα διατηρηθούν ασφαλή.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι οι πελάτες είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν προϊόντα από εσάς εάν ο ιστότοπός σας κάνει μια ασφαλή και συνεπή εντύπωση. Εάν η καρτέλα του προγράμματος περιήγησης παγώσει ή διακοπεί κατά την πραγματοποίηση μιας παραγγελίας, οι πελάτες σας θα διστάσουν να εισαγάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Το Shopify ήταν σταθερό κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας και, αν συμβεί κάτι, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο ή να δείτε τους πανεπιστημιακούς οδηγούς υψηλής ποιότητας στο κέντρο βοήθειας του Shopify.

Η υπηρεσία υποστηρίζει πολλές επιλογές πληρωμής, επιτρέποντάς σας να σχεδιάσετε το κατάστημα λιανικής σας πιο διεθνώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πύλη πληρωμής του Shopify, PayPal, Stripe, Amazon Pay, Apple Pay ή ακόμα και κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Υπάρχουν επίσης πάροχοι πληρωμής για συγκεκριμένες χώρες, οι οποίοι μπορεί να είναι άγνωστοι διεθνώς, αλλά είναι ηγέτες της αγοράς στη χώρα όπου θέλετε να πουλήσετε, επομένως υπάρχει μια λύση για όλους.

Επειδή είναι μια λύση all-in-one shop, το Shopify App Store διαθέτει πολλές δυνατότητες που μπορείτε να ενσωματώσετε εύκολα στο κατάστημά σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες θέματα, που δημιουργήθηκαν από ειδικούς, που θα κάνουν τη διαδικτυακή σας επιχείρηση να φαίνεται υπέροχη και πιο επαγγελματική.

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τη λογιστική. Το QuickBooks Online (διαβάστε την κριτική μας στο QuickBooks Online) και το Xero (διαβάστε την κριτική μας στο Xero) παίζουν ωραία με το Shopify, το οποίο πιστεύουμε ότι έχει πολύ νόημα. Αντί να σας κάνει να εισάγετε μη αυτόματα 200 πωλήσεις κάθε μέρα, αυτά τα προγράμματα θα τις εισαγάγουν αυτόματα.

Υγρό για ρευστές επιχειρήσεις

Shopify-Liquid-ProgLang

Αν θέλετε να αλλάξετε βαθιά το θέμα σας, ωστόσο, τα απλά CSS και HTML δεν είναι αρκετά. Πρέπει να γνωρίζετε το Liquid, τη γλώσσα προγραμματισμού Shopify. Ακόμα κι αν θέλετε να προσλάβετε ελεύθερο επαγγελματία, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς δεν είναι ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να σας χρεώνουν γελοίες τιμές.

Το Shopify έρχεται επίσης με πολλά ολοκληρωμένα μάρκετινγκ – μάρκετινγκ email, κριτικές προϊόντων και ενοποιήσεις κοινωνικών μέσων – και δυνατότητες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Για να μπορείτε να βρείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο Google, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα κριτήρια SEO, τα οποία καθορίζονται από την Google. Η Shopify αναλαμβάνει μέρος αυτής της εργασίας για εσάς. Διαθέτει επίσης μια ισχυρή δυνατότητα ανάλυσης και ταμπλό που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε καλύτερα τα διάφορα κανάλια μάρκετινγκ.

Το Shopify προσφέρει επίσης μια δυνατότητα ιστολογίου, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας για το προϊόν και την αγορά σας. Τούτου λεχθέντος, το Shopify είναι με πολλούς τρόπους το WordPress (διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους για το WordPress). Εάν η διαδικτυακή σας επιχείρηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μάρκετινγκ περιεχομένου, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα blog WordPress με μια προσθήκη WooCommerce.

Shopify και Dropshipping

αποστολή-αεροπορική αποστολή-παράδοση

Το Shopify χρησιμοποιείται συχνά για το λεγόμενο επιχειρηματικό μοντέλο drop-shipping, το οποίο σημαίνει τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος χωρίς απογραφή ή αποθήκευση. Τα προϊόντα που προσφέρετε στο κατάστημά σας δεν παραδίδονται στον πελάτη από εσάς, αλλά από κατασκευαστή ή προμηθευτή.

Ως drop-shipper, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατάστημά σας λειτουργεί ομαλά και ότι οι πωλήσεις εισέρχονται. Το αντάλλαγμα είναι ότι χάνετε τον έλεγχο της ικανοποίησης των πελατών επειδή δεν μπορείτε να επηρεάσετε ή να ελέγξετε άμεσα τον προμηθευτή.

Το Shopify είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση αποστολής. Οι συνεργάτες ενοποίησης όπως η Oberlo έχουν αυτοματοποιημένες διεπαφές μέσω των οποίων παραγγέλνει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα απευθείας από τον προμηθευτή σας. Η μέθοδος χωρίς προβλήματα ξεπερνά τους αντιπάλους της επειδή πρέπει να πληρώσετε ελάχιστα ή καθόλου τέλη στον αποστολέα σας, ενώ η Amazon ή το eBay σας χρεώνουν.

Ενώ μιλάμε για τέλη, οι τιμές του Shopify πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Εκτός από τις βασικές χρεώσεις (29 $, 79 $ ή 299 $ ανά μήνα), χρεώνεται για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω του διαδικτυακού σας καταστήματος. Αρχικά, το τέλος είναι 2 τοις εκατό, αλλά μειώνεται στο 1 τοις εκατό καθώς ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται.

Αυτό είναι ένα αυξανόμενο κόστος που πρέπει να λάβετε υπόψη. Καθώς οι πωλήσεις σας αυξάνονται, το ίδιο θα πρέπει να πληρώσετε στο Shopify.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shopify

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε μερικές από τις δυνατότητες και τις βέλτιστες πρακτικές του Shopify για τη χρήση του, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε μια σταθερή διαδικτυακή επιχείρηση σήμερα.

Πρώτα βήματα με το Shopify

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Shopify. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών. Μεταβείτε στο Shopify.com και συμπληρώστε τη διεύθυνση email σας στο πλαίσιο στη μέση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “ξεκινήστε”.

Shopify-αρχική σελίδα

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και το όνομα του καταστήματος προτού πατήσετε “δημιουργία του καταστήματός σας”.

Shopify-Password-And-Store-Όνομα

Μόλις τελειώσετε, περιμένετε μέχρι το Shopify να δημιουργήσει το κατάστημά σας. Για το επόμενο βήμα, πρέπει να τρυπήσετε μερικές προσωπικές πληροφορίες για να συνεχίσετε.

Shopify-Προσωπικά-Πληροφορίες

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “είσοδος στο κατάστημά μου”. Το επόμενο πράγμα που βλέπετε είναι ο πίνακας ελέγχου για την online επιχείρησή σας. Στην αριστερή πλευρά, μπορείτε να βρείτε τη γραμμή πλοήγησης που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών.

Πλαίσιο Shopify-Left-Navigation-Panel

Στα δεξιά, θα δείτε ένα μικρό ταμπλό που δείχνει τα βασικά στοιχεία για το κατάστημά σας: “συνολικές πωλήσεις”, “συνολικές πωλήσεις ανά κανάλι” και “κορυφαία προϊόντα”.

Shopify-Sales-Quick-Overview

Στο μέσο της οθόνης, θα πρέπει να δείτε τα τρία πιο σημαντικά βήματα για την εκκίνηση του διαδικτυακού σας καταστήματος: “προσθήκη προϊόντος”, “προσαρμογή θέματος” και “προσθήκη τομέα”.

Shopify-First-Steps

Πώς να προσθέσετε ένα προϊόν

Στο Shopify, υπάρχουν δύο τρόποι δημιουργίας ενός προϊόντος. Κάντε κλικ στο “προσθήκη προϊόντος” στη μέση της σελίδας καλωσορίσματος ή, εάν έχετε κλείσει ήδη αυτό το παράθυρο κατά λάθος, πατήστε “προϊόντα” στη γραμμή πλοήγησης στην αριστερή πλευρά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε την ακόλουθη οθόνη.

Shopify-Προσθήκη-Προϊόν

Κάντε κλικ στο “Προσθήκη προϊόντος”. Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε κάθε προϊόν με το χέρι, μπορείτε να ανεβάσετε τον κατάλογο προϊόντων σας ως αρχείο .csv. Για να αποφύγετε σφάλματα συστήματος, κενά πεδία ή άλλα προβλήματα, το Shopify καθορίζει μια δομή για το αρχείο εισαγωγής.

Αφού κάνετε κλικ στο “εισαγωγή”, εμφανίζεται το ακόλουθο αναδυόμενο παράθυρο.

Shopify-Εισαγωγές-Προϊόντα

Εκεί, μπορείτε να κατεβάσετε ένα δείγμα αρχείου .csv κάνοντας κλικ στο μπλε κείμενο “δείγμα προτύπου CSV”, το οποίο έχει τη δομή που θέλει το Shopify. Σε αυτό το σεμινάριο, ωστόσο, θα δημιουργήσουμε τα προϊόντα χειροκίνητα. Απλώς κάντε κλικ στο “Προσθήκη προϊόντος” και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Shopify-Προσθήκη-Προϊόν-Επισκόπηση-Σελίδα

Εισαγάγετε το όνομα προϊόντος στο πεδίο «τίτλος» και την περιγραφή προϊόντος στο πεδίο «περιγραφή».

Η εικόνα, το όνομα και η περιγραφή του προϊόντος είναι οι καθοριστικές πληροφορίες για τον επισκέπτη της σελίδας σας για να κάνει κλικ στο προϊόν σας και τελικά να το αγοράσει. Αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για το ποσοστό μετατροπών σας, επομένως η επιτυχία της επιχείρησής σας αυξάνεται ή πέφτει μαζί τους.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τα κανάλια πωλήσεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε το προϊόν σας στη δεξιά πλευρά. Συμπληρώστε τον τύπο προϊόντος, τον προμηθευτή και τη συλλογή στην οποία ανήκει το προϊόν.

Ενώ είμαστε σε αυτό, κατηγοριοποιείτε πάντα τα προϊόντα σας σε συλλογές. Θα διευκολύνει τους πελάτες σας να βρουν το προϊόν που αναζητούν. Το Shopify κάνει διάκριση μεταξύ αυτοματοποιημένων και μη αυτόματων συλλογών. Σε αυτό το σεμινάριο, θα συνεργαστούμε με την προπαρασκευασμένη συλλογή “αρχικής σελίδας”.

Το προϊόν σας πρέπει τώρα να μοιάζει με αυτό.

Shopify-Product-Name-And-Desc

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσουμε μια καλή εικόνα προϊόντος και σημαντικές ετικέτες. Το Shopify έχει μια αυτόματη λειτουργία ζουμ σε κάθε εικόνα προϊόντος που ανεβάζετε. Κάθε εικόνα θα εμφανίζεται σε κανονικό μέγεθος, αλλά όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω σας, θα επισημανθεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ποντίκι σας. Το Amazon κάνει το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη εικόνων υψηλής ανάλυσης είναι το κλειδί.

Shopify-Product-Image-And-Tags

Τώρα, ας μιλήσουμε για τις επιλογές τιμολόγησης. Στην ενότητα “τιμολόγηση”, θα δείτε τρία σημαντικά πεδία: “τιμή”, “σύγκριση σε τιμή” και “χρέωση φόρων για αυτό το προϊόν”.

Η “Σύγκριση σε τιμή” είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να δείξετε στους πελάτες σας ότι το προϊόν πωλείται. Η τιμή που εμφανίζεται εδώ είναι η αρχική πριν από την έκπτωση και η τιμή για την οποία μπορούν να το αγοράσουν οι άνθρωποι βρίσκονται στο πεδίο “τιμή”. Εάν δεν θέλετε να κάνετε μια ειδική προσφορά στο στοιχείο, αφήστε κενό το πεδίο “σύγκριση σε τιμή”.

Οι πιο σημαντικές πτυχές για τις online πωλήσεις είναι η απογραφή και η αποθήκευση. Σε αυτό το πλαίσιο, θα μιλήσουμε για το SKU ή τη μονάδα διατήρησης αποθεμάτων.

Το SKU είναι ένα εσωτερικό αναγνωριστικό που πρέπει να ορίσετε για κάθε προϊόν και κάθε παραλλαγή του. Μπορείτε να φτάσετε γρήγορα σε 200 τύπους προϊόντων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση χωρίς έναν κατάλληλο τρόπο αναγνώρισής τους. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτο χάος για εσάς και τον πελάτη.

Το SKU δεν έχει καμία σχέση με γραμμικούς κώδικες. Απλώς για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ταχύτερα προϊόντα και να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων σας. Σας συνιστούμε να προσθέσετε ένα τυποποιημένο SKU σε κάθε προϊόν από την αρχή.

Ένα πιθανό πρότυπο θα μπορούσε να είναι: πέντε γράμματα του ονόματος του κατασκευαστή, τρία γράμματα της σειράς προϊόντων, δύο γράμματα για το μοντέλο του προϊόντος και τρία γράμματα για το όνομα του προϊόντος. Για το παράδειγμα της κάμεράς μας, θα πήγαμε με κάτι όπως το CANON-EOS-T6-KIT.

Shopify-Τιμολόγηση και απογραφή

Όταν οι πελάτες αγοράζουν προϊόντα από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, πρέπει να τα παραδώσουν στα σπίτια τους.

Εάν πουλάτε διεθνώς, πρέπει να ασχοληθείτε με τα διεθνή έθιμα. Κάθε προϊόν πρέπει να έχει Διεθνή Τελωνειακό Κώδικα για να καθορίσει εκ των προτέρων το κόστος εισαγωγής / εξαγωγής.

Ως έμπορος λιανικής, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσα τελωνειακά τέλη προστίθενται σε καθένα από τα προϊόντα σας, έτσι ώστε οι πελάτες σας να μην προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη στο ταμείο. Το Shopify σάς βοηθά με έναν σύνδεσμο προς το εργαλείο HS-Custom Finder, όπου θα βρείτε τον αντίστοιχο κωδικό.

Δεδομένου ότι το βάρος του προϊόντος είναι επίσης ένας παράγοντας για τα έξοδα αποστολής που προστίθενται κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, είναι καλύτερο να το πάρετε από τον κατασκευαστή.

Εάν πουλάτε ψηφιακά προϊόντα, όπως ebooks, audiobooks ή μουσική, κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο. Απλώς αποεπιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “αυτό είναι ένα φυσικό προϊόν”. Δεδομένου ότι η κάμερα Canon δεν είναι ψηφιακό προϊόν, ωστόσο, πρέπει να υποδείξουμε το βάρος και τον Διεθνή Τελωνειακό Κώδικα. Στην περίπτωσή μας, μοιάζει με αυτό.

Shopify-Shipping-And-Variants

Ας ανοίξουμε τις παραλλαγές για τώρα.

Τέλος, θα σας δείξουμε πώς να προσαρμόσετε το προϊόν SEO, το οποίο είναι σημαντικό εάν θέλετε να πουλήσετε το προϊόν. Για να το αλλάξετε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “επεξεργασία ιστότοπου SEO” και συμπληρώστε τον τίτλο και τη μετα-περιγραφή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη διεύθυνση URL.

Shopify-Product-SEO

Τώρα κάντε κλικ στο “αποθήκευση” και περιμένετε μέχρι το Shopify να δημιουργήσει το προϊόν σας. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην επισκόπηση του προϊόντος σας.

Επισκόπηση Shopify-Product-Product

Συγχαρητήρια, μόλις προσθέσατε το πρώτο σας προϊόν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Προσαρμόστε το θέμα σας

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέτετε προϊόντα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ας δούμε πώς είναι το κατάστημά σας. Μεταβείτε στην ενότητα “κανάλι πωλήσεων” στη γραμμή πλοήγησης στην αριστερή πλευρά και κάντε κλικ στο εικονίδιο ματιού δίπλα στο “ηλεκτρονικό κατάστημα”.

Προεπισκόπηση Shopify-Sales-Channel-Preview

Θα πρέπει να δείτε την ακόλουθη σελίδα.

Shopify-Preview-Default-Store

Όπως μπορείτε να δείτε, το προϊόν που δημιουργήσαμε εμφανίζεται στην προεπισκόπηση, αλλά, εάν κάνετε κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω, θα παρατηρήσετε ότι ο σχεδιασμός του καταστήματος είναι βαρετός και μη ελκυστικός.

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το αλλάξετε. Αρχικά, πλοηγηθείτε πίσω στην αρχική σελίδα κάνοντας κλικ στο “home” ή στο λογότυπο Shopify στο επάνω μέρος της γραμμής πλοήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “customize theme”.

Shopify-Customize-Θέμα

Όπως κάθε άλλο κατάστημα Shopify, το κατάστημά σας δημιουργήθηκε με το θέμα «ντεμπούτο». Τώρα έχετε δύο επιλογές: κάντε κλικ στο “προσαρμογή” και αλλάξτε το υπάρχον θέμα “ντεμπούτο” ή ανεβάστε ένα νέο σχέδιο που αντικαθιστά το υπάρχον.

Shopify-Change-Θέμα

Η προσαρμογή θεμάτων γίνεται συνήθως μετά την επιλογή διάταξης. Είναι η βελτίωση των υπαρχουσών διατάξεων και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για σημαντικές ρυθμίσεις στυλ. Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση ενός θέματος, επιλέξτε ένα διαφορετικό πριν προσπαθήσετε να το προσαρμόσετε.

Σε αυτό το σεμινάριο για αρχάριους, θα αντικαταστήσουμε ένα θέμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δωρεάν και επί πληρωμή πρότυπα, αλλά, προς το παρόν, θα καταλήξουμε σε ένα δωρεάν. Κάντε κλικ στο “εξερεύνηση δωρεάν θεμάτων” για να δείτε μια επισκόπηση των δωρεάν θεμάτων Shopify.

Shopify-Εξερεύνηση-Δωρεάν-Θέματα

Κοιτάξτε τα θέματα και κάντε κλικ σε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Κάθε θέμα έχει διάφορες διατάξεις για να διαλέξετε επίσης. Επιλέξαμε το θέμα “απεριόριστο”, με “ζωντανές” ρυθμίσεις διάταξης.

Shopify-Προσθήκη-Δωρεάν-Θέμα

Μετά την προσθήκη του νέου θέματος, θα πρέπει να εμφανίζεται στην επισκόπηση θέματος, ακριβώς κάτω από το θέμα «ντεμπούτο».

Shopify-New-Theme-Προστέθηκε

Προστίθεται στο κατάστημά σας, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Κάντε κλικ στο “ενέργειες” κάτω από τη νέα διάταξη και μετά πατήστε “δημοσίευση”.

Shopify-Activate-Theme

Θα πρέπει να δείτε το ακόλουθο αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στο “δημοσίευση” ξανά για επιβεβαίωση.

Shopify-Publish-Θέμα

Επιστρέψτε στη λειτουργία προεπισκόπησης και δείτε τη νέα σχεδίαση του καταστήματός σας.

Shopify-New-Theme-Δημοσιεύθηκε

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά γκρίζα σύμβολα κράτησης θέσης – μπαλαντέρ που πρέπει να αντικαταστήσετε μέσω προσαρμογής – η διάταξη φαίνεται πολύ καλύτερη.

Πώς να προσθέσετε έναν τομέα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Ας προχωρήσουμε στο τελευταίο μέρος του οδηγού μας, τη δημοσίευση και τη διαχείριση τομέα του διαδικτυακού σας καταστήματος. Αφού διορθώσετε την εμφάνιση του καταστήματός σας και προσθέσετε προϊόντα, ήρθε η ώρα να κάνετε το κατάστημά σας διαθέσιμο στον κόσμο.

Για να ολοκληρώσετε, επιστρέψτε στην αρχική οθόνη κάνοντας κλικ στο “σπίτι”.

Shopify-Add-Custom-Domain

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Προσθήκη τομέα” για να ανοίξετε τη διαχείριση του τομέα.

Shopify-Domain-Διαχείριση

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να αλλάξετε τον τομέα του καταστήματός σας: “σύνδεση υφιστάμενου τομέα”, “μεταφορά τομέα” και “αγορά νέου τομέα”. Για λόγους συνεπούς επωνυμίας, ο τομέας πρέπει να είναι περιγραφικός. Από προεπιλογή, οι τομείς Shopify τελειώνουν με το “.myshopify.com”. Μπορείτε να αγοράσετε τον προσωπικό σας τομέα μέσω του Shopify πατώντας “Αγορά νέου τομέα”.

Εάν έχετε ήδη έναν τομέα, κάτι που θα ήταν υπέροχο, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα “σύνδεση υπάρχοντος τομέα” και να εισαγάγετε τον αντίστοιχο τομέα στο εμφανιζόμενο πεδίο.

Shopify-Connect-Existing-Domain

Ίσως γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ σύνδεσης και μεταφοράς ενός τομέα επειδή τον έχετε αγοράσει στο παρελθόν. Εάν δεν το κάνετε, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εγγραφής ενός ονόματος domain.

Ποια λύση είναι καλύτερη εξαρτάται από εσάς. Τείνουμε να αφήνουμε τους τομείς με τον πάροχο, ώστε να μην τους χάνουμε. Εάν έχετε έναν τομέα στο Shopify, τότε ίσως ένας άλλος στο Siteground ή στο Bluehost ή σε οποιονδήποτε από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων μας, μπορείτε να χάσετε γρήγορα το ίχνος.

Η προσθήκη ενός τομέα είναι προαιρετική με το Shopify. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε το κατάστημά σας με τον προεπιλεγμένο τομέα (.myshopify.com), τον οποίο θα κάνουμε σε αυτό το σεμινάριο. Εάν αποσυνδεθείτε από το Shopify τώρα και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα πρέπει να δείτε τα παρακάτω.

Shopify-Online-Password

Κάθε φορά που εισέρχεστε στη λειτουργία προεπισκόπησης, θα βλέπετε μια γραμμή στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας που εμφανίζει τον ηλεκτρονικό κωδικό πρόσβασης για το κατάστημά σας.

Shopify-Preview-Password

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης στην ενότητα “κανάλια πωλήσεων” > “Ηλεκτρονικό κατάστημα” > “Προτιμήσεις.”

Shopify-Change-Password

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης ή να εκχωρήσετε έναν νέο στην ενότητα “προστασία κωδικού πρόσβασης”.

Shopify-Disable-Password

Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης μόνο αφού αγοράσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

Τελικές σκέψεις

Το Shopify είναι ένα διαφορετικό εργαλείο με αρκετές λειτουργίες για να καλύψει τις ανάγκες όλων. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε ως ασημένια σφαίρα για κάθε επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, η αξία του εξαρτάται από το μέγεθος της εταιρείας, την επιχειρηματική σας στρατηγική και πολλούς άλλους παράγοντες.

Εάν η διαδικτυακή σας επιχείρηση βασίζεται στο μάρκετινγκ περιεχομένου, το Shopify δεν είναι η καλύτερη απόφαση για εσάς. Επιπλέον, το κόστος είναι ένα μεγάλο ζήτημα, ειδικά με μεγαλύτερες πωλήσεις. Πρέπει να θεωρήσετε ότι το Shopify πληρώνει όλο και λιγότερο, όσο μεγαλύτερες είναι οι πωλήσεις σας.

Αν έχετε βασικές απαιτήσεις και θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Shopify. Για οτιδήποτε πιο περίπλοκο, ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή Shopify. Για παράδειγμα, εάν είστε σταθερή εταιρεία με καθιερωμένη επωνυμία, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε σε μεγάλο βαθμό το κατάστημά σας, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό. Ένας άλλος παράγοντας διαπραγμάτευσης είναι το Liquid και το σχετικό κόστος.

Τούτου λεχθέντος, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μικρές επιχειρήσεις, επειδή μπορείτε να εκτελέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με μόλις 30 $ το μήνα συν χρεώσεις. Είτε θέλετε να πουλήσετε παπούτσια, σνόουμπορντ ή lederhosen, το Shopify θα λειτουργήσει για εσάς. Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, δοκιμάστε τη δοκιμή 14 ημερών. Δεν θα χρειαστεί να παρέχετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας για να το κάνετε.

Έχετε δοκιμάσει το Shopify; Πείτε μας στα παρακάτω σχόλια για ποιο λόγο το χρησιμοποιήσατε και για ποιο χαρακτηριστικό σας άρεσε περισσότερο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map