Καλύτερο λογισμικό Scrum το 2020: Διαχείριση έργων Agile

Οι μέθοδοι Scrum μπορούν να βοηθήσουν το έργο σας να λειτουργεί πιο ομαλά και να σας επιτρέψει να κάνετε τα πράγματα γρήγορα και αποτελεσματικά. Το λογισμικό διαχείρισης έργων συχνά περιλαμβάνει λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις εφαρμόσετε, επομένως εξετάζουμε το Scrum και τα εργαλεία διαχείρισης έργων. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιες πλατφόρμες είναι οι καλύτερες για χρήση ευέλικτων ομάδων.


Θα ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στο τι είναι το Scrum και πώς λειτουργεί, στη συνέχεια θα δούμε τις λειτουργίες που βρίσκονται στα εργαλεία διαχείρισης έργων και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με αυτό. Ορισμένα, όπως η Jira, έχουν ειδικές προβολές Scrum, μερικά έχουν πρότυπα Scrum και πολλά μπορεί να είναι χρήσιμα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σχεδιαστεί ρητά για τη μεθοδολογία.

Τι είναι το Scrum?

Ο όρος “scrum” προέρχεται από το ράγκμπι, αλλά εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην ανάπτυξη από τους Hirokata Takeuchi και Ikujiro Nonaka. Πολλοί άλλοι συνεισέφεραν ιδέες και το 2009 δημοσιεύθηκε ο Οδηγός Scrum, παρέχοντας στη μεθοδολογία ένα επίσημο σύνολο οδηγιών.

Η μεθοδολογία του Scrum συνήθως συνδέεται με την ανάπτυξη λογισμικού, αλλά δεν χρειάζεται. Περιλαμβάνει τη διαίρεση της εργασίας σε σπριντ, η οποία διαρκεί από δύο εβδομάδες έως ένα μήνα. Τα Sprints έχουν έναν στόχο, που μπορεί να είναι να προετοιμάσετε ορισμένες δυνατότητες σε ένα προϊόν λογισμικού.

Υπάρχουν τακτικές συναντήσεις, που ονομάζονται καθημερινά scrums, που περιορίζονται σε 15 λεπτά και απαιτούν από τους προγραμματιστές να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις: τι τελείωσαν χθες, τι θα κάνουν σήμερα και υπάρχει κάτι που να εμποδίζει αυτούς ή την ομάδα τους να φτάσουν στον στόχο σπριντ.

Υπάρχει επίσης μια κριτική και αναδρομική στο τέλος κάθε σπριντ. Επιτρέπουν στην ομάδα να δει τι έγινε και τι όχι, να αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια και να καταλάβει τις βελτιώσεις της διαδικασίας.

Ρόλοι στο Scrum

Το Scrum έχει σχεδιαστεί για μικρές ομάδες. Υπάρχουν τρεις ρόλοι στο Scrum, ένας από τους οποίους είναι η ομάδα. Η ομάδα οργανώνεται και υπολογίζει πώς μπορεί να επιτύχει στόχους σπριντ.

Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος είναι αυτός που θέτει το όραμα. Συχνά ένα αφεντικό ή πελάτης, είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να δημιουργήσει η ομάδα και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις της ομάδας, αλλά δεν ασχολούνται με τις λεπτομέρειες.

Το master scrum είναι εκεί για να απομακρύνει τα εμπόδια που εμποδίζουν τους στόχους της ομάδας. Μπορούν να συνεργαστούν στενά με τον κάτοχο του προϊόντος για να καταλάβουν τι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και ποιοι είναι οι κατάλληλοι στόχοι.

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο κάτοχος του προϊόντος και ο κύριος scrum μοιάζουν με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθυντή σας και θα κάνατε σωστό. Στο Scrum, ωστόσο, οι ρόλοι επισημοποιούνται και η συμμετοχή τους είναι περιορισμένη. Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γνωρίζουν τι θέλουν, ο κύριος του scrum επιλύει προβλήματα για την ομάδα και η ομάδα κάνει τα πράγματα.

Αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για να επιτρέψει στην ομάδα ανάπτυξης να κάνει τις δουλειές τους χωρίς να ωθείται προς τη λάθος κατεύθυνση από άτομα που, παρά τις καλές προθέσεις τους, δεν γνωρίζουν πολλά για την ανάπτυξη.

Το Scrum είναι ιδανικό για προγραμματιστές, οι οποίοι τείνουν να είναι ανεξάρτητοι και να εργάζονται καλύτερα όταν αφήνονται στις δικές τους συσκευές. Δίνει ακριβώς τη σωστή καθοδήγηση, ώστε να ξέρουν τι να κάνουν, αλλά τους αφήνει να κάνουν ό, τι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο για την επίτευξη στόχων.

Τι μπορεί να κάνει το Scrum για εσάς?

Το Scrum επιτρέπει τον καθορισμό εργασιών και την παροχή καθοδήγησης στους προγραμματιστές, ενώ παράλληλα δίνει στους προγραμματιστές το χώρο να λύσουν τα προβλήματα ανεξάρτητα. Οι προγραμματιστές τείνουν να είναι καλύτερα να κάνουν αυτά τα πράγματα από τους πελάτες τους και συχνά τους διαχειριστές τους, οπότε με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε ένα καλύτερο προϊόν που παραδίδεται ταχύτερα.

Αν και το Scrum σχετίζεται ευρέως με την ανάπτυξη, γίνεται πιο δημοφιλές αλλού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους βιομηχανίες.

Παραδείγματα εργαλείων Scrum

 • Τζιρά
 • Τρέλλο
 • ProWorkFlow
 • Κατασκήνωση βάσης

Καλύτερο λογισμικό Scrum

Μερικά από τα καλύτερα λογισμικά διαχείρισης έργων έχουν δυνατότητες που απευθύνονται σε προγραμματιστές και μερικά έχουν σχεδιαστεί για χρήση με το Scrum.

Full-on Scrum: Jira

Η Jira είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για προγραμματιστές και έχει πολλές δυνατότητες σχεδιασμένες για αυτούς. Βασίζεται σε θέματα και όχι σε εργασίες.

jira-scrum

Έχει αφιερώσει πίνακες Scrum και πίνακες καναμπάν επειδή υποστηρίζει και τις δύο μεθοδολογίες. Έχει επίσης «επικά» και «ιστορίες», που είναι ο τρόπος κατηγοριοποίησης των εργασιών. Τους περιγράφει ως «ευκίνητα αντικείμενα».

Η Jira ενσωματώνεται στο HipChat, ένα δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας για προγραμματιστές, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για συναντήσεις Scrum.

Μας εντυπωσιάστηκαν από το σύνολο χαρακτηριστικών του. Είναι επίσης καλή αξία, ειδικά για μεγάλες ομάδες ή όσους θέλουν να φιλοξενηθούν. Διαβάστε για αυτό στην κριτική Jira.

Kanban: Trello

Γνωρίζουμε ότι οι σανίδες kanban και οι πίνακες Scrum δεν είναι οι ίδιες, αλλά ένα εργαλείο kanban μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε έργα εσωτερικά για την ομάδα σας. Μπορεί επίσης να παραμείνει ιδιωτικό για την ίδια την ομάδα.

Το Trello σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε όσους πίνακες θέλετε, ώστε να μπορείτε να έχετε έναν για κάθε σπριντ. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική μας στο Trello και ρίξτε μια ματιά στον οδηγό για αρχάριους του Trello μετά από αυτό.

Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε το Trello να λειτουργεί με το Scrum, όπως φαίνεται σε αυτήν τη σελίδα. Το Trello είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που διαθέτει πολλά “power-ups” για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερο.

trello-scrum

Οι κάρτες Trello μπορούν να αντιπροσωπεύουν εργασίες, ζητήματα ή σφάλματα. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες και συνημμένα σε αυτά. Ωστόσο, το μέγεθος του συνημμένου είναι περιορισμένο. Εάν χρειάζεστε πολύ χώρο, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud.

Θα βρείτε μερικά ακόμη εργαλεία καναμπάν στον τρόπο χρήσης του οδηγού καναβανιού.

Ορισμός ρόλου: ProWorkflow

Οι ρόλοι είναι κρίσιμοι στο Scrum, επομένως είναι σημαντικό να μπορείτε να τους ορίσετε στο λογισμικό διαχείρισης έργων. Εκτός από τη δυνατότητα ονομασίας ρόλων, είναι χρήσιμο να ελέγχετε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι διαφορετικοί τύποι χρηστών.

Το ProWorkflow είναι καλό στην ανάθεση ρόλων, επιτρέποντάς σας να ορίσετε ρόλους και να ελέγξετε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, μπορείτε να αποτρέψετε τον κύριο scrum και τον κάτοχο του προϊόντος από την ανάθεση εργασιών για την αποτροπή της μικροδιαχείρισης.

Εκτός από το να σας επιτρέψει να εκχωρήσετε ρόλους, το ProWorkflow διαθέτει έναν υπολογισμό απόδοσης επένδυσης που δείχνει πώς ο χρόνος που σας εξοικονομεί μεταφράζεται σε μετρητά. Διαθέτει επίσης δυνατότητες παρακολούθησης χρόνου, οπότε είναι ένα χρήσιμο εργαλείο εάν θέλετε να παρακολουθείτε το κόστος.

Το ProWorkflow περιλαμβάνει επίσης μια ευέλικτη πλακέτα στο κατάστημα εφαρμογών της, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Διαβάστε την κριτική ProWorkflow για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλατφόρμα.

Συναντήσεις: Basecamp

Αν σας αρέσουν οι συναντήσεις όσο και εμείς, θα λατρέψετε το Basecamp, το οποίο σας επιτρέπει να διατηρείτε όλες τις επικοινωνίες σας σε ένα μέρος. Αυτό σας επιτρέπει να δημοσιεύετε όπως απαιτείται, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσετε όλοι ταυτόχρονα, που προσφέρουν τα περισσότερα εργαλεία διαχείρισης έργου.

basecamp-campfire

Ωστόσο, στο Scrum απαιτούνται τακτικές συναντήσεις. Οι “πυρκαγιές” του Basecamp επιτρέπουν στην ομάδα να συνομιλεί σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας τις τέλειες για αυτό. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική Basecamp.

Τελικές σκέψεις

Εάν ψάχνετε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τη μεθοδολογία Scrum, υπάρχουν πολλές επιλογές. Συγκρίναμε μερικές από αυτές τις πλατφόρμες με άλλες στα άρθρα μας. Ρίξτε μια ματιά στο Trello εναντίον Jira ή Wrike εναντίον Basecamp για να δείτε πώς το έκαναν.

Όλα τα εργαλεία που αναφέραμε είναι δωρεάν ή έχουν δωρεάν δοκιμή, οπότε δοκιμάστε τα όλα και δείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα σας. 

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα εργαλεία για να βοηθήσετε στην εφαρμογή της μεθοδολογίας Scrum, μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map