Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast το 2020: Μεταδώστε τη φωνή σας

Τα podcast έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία και μερικές φορές φαίνεται ότι όλοι και η μητέρα τους έχει ένα δικό τους podcast.


Πιθανότατα σκεφτήκατε να ξεκινήσετε έναν εαυτό σας σε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, αλλά το να γνωρίζετε πού να ξεκινήσετε δεν είναι πάντα εύκολο, γι ‘αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να ξεκινήσετε ένα podcast για να σας βοηθήσουμε μαζί.

Τι είναι ένα podcast?

Αν δεν έχετε βρει το βρόχο και δεν έχετε ακούσει ποτέ για podcast, ο απλούστερος τρόπος για να τα εξηγήσετε θα ήταν όπως το ραδιόφωνο κατ ‘απαίτηση στο Διαδίκτυο. Τα podcast υπάρχουν σε όλα τα είδη θεμάτων, όπως τρέχοντα γεγονότα, ιστορία, βιντεοπαιχνίδια, κωμωδία και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Εάν υπάρχει ένα θέμα, υπάρχει πιθανώς τουλάχιστον ένα podcast που το καλύπτει σε βάθος.

iTunes-Podcast-Είδη

Οι μορφές podcast μπορούν να ποικίλουν όσο τα θέματα που καλύπτουν. Είτε πρόκειται για έναν μόνο οικοδεσπότη που παρακολουθεί μια ιστορία, έναν συνέντευξη με έναν νέο επισκέπτη κάθε εβδομάδα ή δύο φίλους που ανταλλάσσουν κουβέντα, δεν υπάρχει πραγματικά λάθος τρόπος να κάνετε ένα podcast.

iTunes-Δημοφιλή-podcast

Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast

Λοιπόν, από πού ξεκινάς; Πρώτον, θα χρειαστείτε ένα θέμα και αν είναι δημοφιλές, πιθανότατα θα θέλατε μερικές ιδέες για το πώς να κάνετε την εκπομπή σας να ξεχωρίζει από αυτό που μπορεί εύκολα να είναι ένα πολύ γεμάτο πεδίο. Παρόλο που δεν μπορούμε πραγματικά να σας βοηθήσουμε με αυτό το μέρος, μπορούμε να ρίξουμε λίγο φως στο τι ακολουθεί: τις πρακτικές πραγματικότητες της παραγωγής και της εγγραφής ενός podcast.

Εξοπλισμός Podcasting

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε σενάρια και να δημιουργείτε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, θα θελήσετε να εξετάσετε τι είδους εξοπλισμό θα χρειαστείτε. Καταγράφετε ήχο, οπότε θα χρειαστείτε προφανώς κάποιο είδος μικροφώνου ή συσκευής εγγραφής, καθώς και λογισμικό για να επεξεργαστείτε τον ήχο σε ένα αυστηρότερο και πιο συνεκτικό πακέτο.

Μικρόφωνο podcast

Τα μικρόφωνα podcast κυμαίνονται σε ποιότητα και προϋπολογισμό, από πολύ βασικές συσκευές που θα σας προσφέρουν λιγότερα από 50 $, έως επαγγελματικό εξοπλισμό που κοστίζει εκατοντάδες δολάρια. 

Εάν ξεκινάτε μόλις, πιθανότατα δεν θέλετε να μειώσετε αρκετές εβδομάδες του μισθού σας μόνο στο μικρόφωνο, οπότε πιθανότατα θα θελήσετε να ξεκινήσετε με κάτι από την πλευρά του προϋπολογισμού των πραγμάτων και, στη συνέχεια, αναβαθμίστε μόλις το podcast σας έχει καθιερωθεί.

Μια εξαιρετική επιλογή εκκίνησης που δεν θα σπάσει την τράπεζα αλλά θα σας προσφέρει άφθονη ποιότητα καθώς ένας αρχάριος podcaster είναι το δυναμικό μικρόφωνο Samson Q2U USB / XLR.

❶ Καλύτερο μικρόφωνο για podcast

Samson Q2U

Με τιμή που δεν είναι διαθέσιμη, το Samson Q2U βρίσκεται στο φθηνότερο άκρο καλής ποιότητας μικροφώνων και έρχεται ακόμη και με μια επεκτάσιμη βάση επιτραπέζιου υπολογιστή. Είναι επίσης απίστευτα εύκολο στη χρήση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το συνδέσετε, να ανοίξετε το λογισμικό ήχου και να ξεκινήσετε την εγγραφή.$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

❷ Το καλύτερο φορητό μικρόφωνο για podcast

Samson Go Mic

Εάν θέλετε να πάτε ακόμη φθηνότερα, το Samson έχει μια άλλη επιλογή που μπορείτε να λάβετε υπόψη: το Samson Go Mic. Αυτό το εξαιρετικό φορητό μικρόφωνο θα σας κοστίσει 29,97 $ και είναι η τέλεια επιλογή εάν πηγαίνετε σε πολλές τοποθεσίες για να εγγράψετε ή να συνεντεύξετε άτομα για το podcast σας.89,99 $ $ 29.97Εξοικονομήστε 60,02 $ (67%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

❸ Χαμηλός θόρυβος στο παρασκήνιο

Audio Technica ATR2100-USB

Ολοκληρώνοντας τις τρεις επιλογές μας είναι το ATR2100-USB από την Audio-Technica. Αυτό το εξαιρετικό φορητό μικρόφωνο θα σας κοστίσει Η τιμή δεν είναι διαθέσιμη και είναι η τέλεια επιλογή εάν πηγαίνετε σε πολλές τοποθεσίες για να εγγράψετε ή να συνεντεύξετε άτομα για το podcast σας.$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

Με παρόμοια τιμή με το Samson Q2U, το ATR2100 είναι αξιοσημείωτο που κάνει εξαιρετική δουλειά για την εξάλειψη των ήχων στο παρασκήνιο. 

Δυστυχώς, το μικρόφωνο είναι φορητό (αλλά όχι πραγματικά φορητό) και δεν περιλαμβάνει βάση, πράγμα που σημαίνει ότι είτε πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας είτε να αγοράσετε ένα ξεχωριστό.

Λογισμικό εγγραφής Podcast

Όπως και με τα μικρόφωνα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα λογισμικού εγγραφής εκεί έξω που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εγγραφή ενός podcast. 

Παρόλο που οι πιο καθιερωμένοι podcasters με πιο βαριές ανάγκες μπορεί να θέλουν να επιλέξουν κάτι πιο επαγγελματικό, όπως το Adobe Audition, αυτό πιθανότατα θα είναι υπερβολικό για κάποιον που μόλις ξεκινά στον κόσμο του podcasting, ειδικά καθώς έχει μια μεγάλη τιμή 20,99 $ ανά μήνα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές (και εντελώς δωρεάν) εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να κάνετε την εγγραφή και την επεξεργασία σε υπολογιστή Windows, το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι το Audacity. Το λογισμικό υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και διαθέτει εντυπωσιακή λειτουργικότητα παρά το ότι δεν σας κοστίζει δεκάρα.

Θράσος

Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμάτε Macs, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Audacity, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το GarageBand. Αν και το όνομα υποδηλώνει ότι προορίζεται για ηχογράφηση και επεξεργασία μουσικής, λειτουργεί εξίσου καλά για την προφορική λέξη.

Πώς να εγγράψετε ένα podcast

Μόλις γράψετε ένα σενάριο (ή μερικές σημειώσεις, καθώς δεν πρέπει να είναι σενάριο όλα τα podcast), ρυθμίστε όλο τον εξοπλισμό σας και εγκαταστήστε το λογισμικό εγγραφής σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την επιχείρηση. Στο τέλος της ημέρας, η πραγματική πράξη της εγγραφής του ίδιου του podcast είναι απλή, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό και το λογισμικό που συνιστάται σε αυτόν τον οδηγό.

Όλα τα μικρόφωνα που αναφέρονται παραπάνω είναι plug and play, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούν καμία ρύθμιση πέρα ​​από την απλή σύνδεσή τους και τον έλεγχο ότι παίρνουν ήχο. Μόλις γίνει αυτό, πρέπει απλώς να ενεργοποιήσετε το Audacity ή το GarageBand, να ηχογραφήσετε και να ξεκινήσετε να μιλάτε.

Ηχογράφηση-Ηχογράφηση

Η επεξεργασία του περιεχομένου σας, ωστόσο, είναι μια πολύ πιο περίπλοκη εργασία και είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί χρόνια πρακτικής για να γίνει πραγματικά καλός. Κυρίως, ωστόσο, θέλετε να αφαιρέσετε ή να συντομεύσετε τυχόν παύσεις που έπρεπε να κάνετε ενώ μιλήσατε, ενώ προσπαθείτε επίσης να απομονώσετε και να αποκόψετε τους θορύβους του φόντου που μπορεί να έχουν περάσει στην ηχογράφηση.

Επεξεργασία Audacity

Τέλος, αν μόλις ηχογραφήσατε το πρώτο σας επεισόδιο, πιθανότατα θα υπάρξουν αρκετά λάθη προφοράς, μέρη όπου δεν μεταφέρετε σωστά την άποψή σας και άλλα γενικά λάθη που θα θέλατε να ξεφορτωθείτε. Μην αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει, καθώς, ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι podcasters κάνουν αυτά τα λάθη να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Εγγραφή ενός podcast

 1. Συνδέστε το μικρόφωνό σας και ελέγξτε ότι λειτουργεί
 2. Εκκινήστε το λογισμικό εγγραφής της επιλογής σας
 3. Πατήστε ρεκόρ και ξεκινήστε να μιλάτε
 4. Επεξεργαστείτε την εγγραφή σας για να αφαιρέσετε μεγάλες παύσεις, θορύβους στο παρασκήνιο και τυχόν λάθη που μπορεί να έχετε κάνει

Φιλοξενία podcast

Λοιπόν, έχετε πάρει όλο τον εξοπλισμό και τον έχετε χρησιμοποιήσει για να ηχογραφήσετε το πρώτο σας επεισόδιο. Τώρα τι? Πώς διανέμετε την εργασία σας σε ένα κοινό?

Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε μια υπηρεσία για τη φιλοξενία του podcast σας. Αυτή είναι μια παρόμοια διαδικασία με τη δημιουργία ενός ιστότοπου, τον οποίο πρέπει επίσης να κάνετε, οπότε δείτε τη λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. 

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων και κατασκευαστές ιστότοπων έχουν συγκεκριμένη λειτουργικότητα για τη διανομή podcast. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να επιλέξετε ένα, ακολουθήστε τις συμβουλές μας σε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

WordPress-Podcast-Plugins

Το WordPress είναι μια δημοφιλής και εξαιρετική επιλογή τόσο για τον ιστότοπό σας όσο και για τα επεισόδια podcast (διαβάστε την κριτική μας στο WordPress) και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και χρήσης της υπηρεσίας, μπορείτε να δείτε τον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress. 

Ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν οικοδεσπότη Ιστού, οπότε αν αποφασίσετε να προχωρήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες φιλοξενίες ιστού για το WordPress.

Μόλις ο ιστότοπός σας είναι ενεργοποιημένος και τα αρχεία ήχου για το podcast φιλοξενούνται σε μία από τις σελίδες σας, πρέπει να το υποβάλετε στις διάφορες πλατφόρμες podcast εκεί έξω. 

Υπάρχουν πολλά από αυτά, αλλά τα δύο πιο δημοφιλή είναι το iTunes και το Spotify. Ωστόσο, μην περιορίζεστε μόνο σε αυτά τα δύο, καθώς μπορείτε να υποβάλετε γρήγορα το podcast σας σε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως Stitcher, Overcast και SoundCloud.

Νεφελώδης

Ευτυχώς για εσάς, η πρώιμη κυριαρχία της Apple σε αυτήν την αγορά δημιούργησε ένα είδος βιομηχανικού προτύπου όσον αφορά την υποβολή των επεισοδίων σας, καθιστώντας αυτήν μια πολύ λιγότερο δυσκίνητη διαδικασία από ό, τι θα μπορούσε να είναι.

Βασικά, θα πρέπει να ρυθμίσετε μια ροή RSS για το podcast σας (και μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης μιας ροής RSS για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό) ακολουθώντας τις προδιαγραφές που παρέχονται από την Apple. Μόλις γίνει αυτό, απλά πρέπει να εγγραφείτε στις διάφορες πλατφόρμες στις οποίες θέλετε να διανείμετε και να υποβάλετε έναν σύνδεσμο για την εν λόγω τροφοδοσία RSS.

Apple-RSS-Παράδειγμα

Εάν όλα είναι όπως πρέπει στη ροή σας, το podcast σας θα γίνει αποδεκτό και μέσα σε λίγες μέρες έως μερικές εβδομάδες (ανάλογα με την πλατφόρμα), η εργασία σας θα είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε να το ελέγξει.

Διανομή ενός podcast

 1.  Δημιουργήστε έναν ιστότοπο όπου μπορείτε να φιλοξενήσετε τα πραγματικά αρχεία ήχου
 2. Δημιουργήστε μια ροή RSS για τα επεισόδιά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της Apple
 3. Καταχωρήστε έναν λογαριασμό podcaster σε όλες τις υπηρεσίες στις οποίες θέλετε να είναι διαθέσιμη η εκπομπή σας (iTunes, Spotify, Overcast κ.λπ.)
 4. Υποβάλετε το σύνδεσμο προς τη ροή RSS που περιέχει τα επεισόδια podcast
 5. Περιμένετε να εγκριθεί

Συμβουλές για την έναρξη ενός podcast

Τώρα που έχουμε καλύψει τις πρακτικές πτυχές της εγγραφής podcast, ας δούμε μερικές γενικές συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσουμε ότι το podcast σας αντηχεί στο κοινό-στόχο σας.

Μόλις επιλέξετε το θέμα και το θέμα σας, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα απομακρυνθείτε πολύ μακριά από αυτό. Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε ένα ακόλουθο γύρω από ένα podcast ιστορικού, οι ακροατές σας πιθανώς δεν ενδιαφέρονται για ένα ειδικό επεισόδιο που καλύπτει την τελευταία σεζόν των Stranger Things.

Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ανεβάζετε ένα νέο επεισόδιο όσο πιο συχνά γίνεται, τουλάχιστον στην αρχή. 

Εάν η φύση του podcast σας καθιστά ανέφικτη τα εβδομαδιαία ή ακόμη και τα μηνιαία επεισόδια, τότε προσπαθήστε τουλάχιστον να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας συνεπές. Διαφορετικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ακροατές σας χάνουν το ενδιαφέρον τους και ξεχνούν να ενημερώνονται με τη ροή σας, καθώς δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν για το επόμενο επεισόδιο.

Όπως αναφέραμε εν συντομία σε αυτό το άρθρο, τα κοινωνικά μέσα είναι μια άλλη κρίσιμη πτυχή του podcasting. Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν πρόκειται να ακούσει την εκπομπή σας εάν δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει.

Μέχρι να έχετε συγκεντρώσει όλο τον εξοπλισμό και το λογισμικό σας και να ξεκινήσετε την εγγραφή των πρώτων επεισοδίων σας, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε λογαριασμούς και κανάλια σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter, το Facebook, το Reddit και άλλα και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα καταστήματα για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

Hardcore-History-Twitter

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε θα ήταν να βρείτε την παρουσία podcast στα κοινωνικά μέσα στο ίδιο είδος με εσάς και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για το θέμα. 

Άτομα που ήδη παρακολουθούν και ακούνε αυτά τα podcast θα είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν τη δική σας και αν σας δουν να συζητάτε το θέμα σας με podcasters που ήδη απολαμβάνουν και εμπιστεύονται, ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να σας δώσουν μια ευκαιρία..

Τελικές σκέψεις

Μην κάνετε κανένα λάθος, ξεκινώντας ένα podcast – ειδικά ένα επιτυχημένο – δεν είναι εύκολο έργο, αλλά με μια καλή ιδέα, κάποια δημιουργικότητα και κίνηση, ο καθένας μπορεί να διαδώσει τον λόγο του σε αμέτρητους ακροατές σε όλο τον κόσμο. 

Ακόμα κι αν δεν καταλήξετε ως ο επόμενος Dan Carlin ή Joe Rogan, μπορεί να είναι μια καταπληκτική διέξοδος για τη δημιουργικότητά σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εξερευνήσετε και να συζητήσετε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

Τι πιστεύετε για τον οδηγό μας για την έναρξη ενός podcast; Χάσαμε ένα κομμάτι εξοπλισμού ή λογισμικού καταγραφής που πιστεύετε ότι είναι εξαιρετικό; Υπάρχει κάποια ζωτική συμβουλή για να ξεκινήσετε που δεν αναφέραμε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map