Έχει η επιχείρησή σας εφεδρικό σχέδιο;

Τα πράγματα μπορεί και πιθανότατα θα πάνε στραβά σε κάποιο σημείο, ακόμα κι αν κάνετε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψετε μια καταστροφή. Αυτή η φιλοσοφία ισχύει και για το λογισμικό και το υλικό του υπολογιστή μας, αν και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να προετοιμαστούμε για ατυχήματα και άλλες δυσλειτουργίες που μπορεί να μας κάνουν να χάσουμε δεδομένα.


Έχει η επιχείρησή σας ένα εφεδρικό σχέδιο για το πότε συμβαίνει το απροσδόκητο?

Οι φυσικές καταστροφές δεν επιλέγουν και δεν επιλέγουν τα θύματά τους, συμβαίνουν απλώς. Οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις μπορούν να σας χωρίσουν από τα σημαντικά επιχειρηματικά σας δεδομένα. Οι κλέφτες, οι εισβολείς και οι κακόβουλοι χάκερ δεν είναι τόσο τυφλοί όσο η φύση, αλλά δεν διστάζουν να κάνουν ζημιά στην επιχείρησή σας για δικό τους όφελος. Οι υπάλληλοί σας μπορεί επίσης να διαγράψουν κατά λάθος αρχεία, κάτι που δεν ωφελεί κανέναν.

Επειδή η επιχείρησή σας δεν λειτουργεί υπό κενό, είναι δύσκολο να αποτρέψετε εντελώς όλα αυτά. Όταν η πρόληψη αποτυγχάνει, είναι καλύτερο να έχετε ένα καλό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων.

Τι είναι ένα εφεδρικό σχέδιο?

Απλώς, ένα σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι μια στρατηγική που καθορίζει πώς θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Ενδέχεται να περιλαμβάνει αποθήκευση δεδομένων στον υπολογιστή σας, αλλά και σε εξωτερική συσκευή και σε απομακρυσμένη τοποθεσία, όπως το σύννεφο. Αυτός είναι ο κανόνας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, ούτως ή άλλως. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα άλλο πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αφορά μόνο τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud. Εάν το κάνετε αυτό, μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 χρησιμοποιώντας υπηρεσίες που παρέχουν υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας. 

Το υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων τόσο σε εξωτερική συσκευή όσο και στο cloud ταυτόχρονα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε τον οδηγό υβριδικών αντιγράφων ασφαλείας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συμβουλευτείτε το καλύτερο υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματικές πληροφορίες για υπηρεσίες που το προσφέρουν.

Τύποι αντιγράφων ασφαλείας

Το cloud δεν ήταν πάντα ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις δημιουργούσαν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. Πριν από δεκαετίες – αρχαία ιστορία, σε όρους πληροφορικής – οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν μαγνητικές ταινίες, δισκέτες και CD για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. Ήταν μια αξιοπρεπής λύση για λίγο, αλλά όχι η πιο αποτελεσματική, επειδή αυτές οι συσκευές διατηρήθηκαν στην ίδια φυσική τοποθεσία, γεγονός που διευκόλυνε τις καταστροφές να τις καταστρέψουν.

Όταν οι εταιρείες χρειάζονταν να επεκτείνουν την χωρητικότητα αποθήκευσης για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση για δεδομένα, έτσι στράφηκαν σε σκληρούς δίσκους. Ορισμένες από αυτές τις μονάδες στάλθηκαν και αποθηκεύτηκαν σε διαφορετική τοποθεσία για να αποφευχθεί η απώλεια λόγω των προαναφερθεισών φυσικών καταστροφών και άλλων ατυχημάτων.

Ωστόσο, αυτή ήταν μια άβολη διαδικασία, τουλάχιστον, επειδή οι εταιρείες έπρεπε να στείλουν φυσικά μεγάλους σκληρούς δίσκους σε διαφορετική τοποθεσία. Επιπλέον, δεν ήταν ούτε φθηνό.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, οπότε η ανάγκη για τέτοιες αρχαϊκές μεθόδους έχει καταργηθεί σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων από την άνεση του γραφείου σας.

Αυτό καθιστά το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας οτιδήποτε και ό, τι θέλετε. 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιλέξετε και να εγγραφείτε σε μια από τις καλύτερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επιχειρήσεων. Ωστόσο, εάν είστε παλιό σχολείο, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης.

Πλεονεκτήματα του Online Backup για επιχειρήσεις

Θα μιλήσουμε για τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο είναι μια εξαιρετική επιλογή για την επιχείρησή σας καθώς και για τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν είστε πεπεισμένοι ότι χρειάζεστε μια εφεδρική υπηρεσία, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στις κριτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της επιχείρησής μας για να εξοικειωθείτε με συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αποθήκευση σε απομακρυσμένη τοποθεσία

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του online backup είναι το γεγονός ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε διαφορετική, απομακρυσμένη τοποθεσία. Ακόμα κι αν υπάρχει πυρκαγιά ή τυφώνας στην πόλη σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας θα σας περιμένουν αφού αντιμετωπίσετε πιο άμεσα ζητήματα.

Όταν μεταφέρετε τα αρχεία σας σε ένα κέντρο δεδομένων που ανήκει σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τα δεδομένα σας θα αναπαραχθούν σε πολλούς διακομιστές, παρόμοια με μια ρύθμιση RAID. Οι διακομιστές βρίσκονται συχνά σε διαφορετικά κέντρα δεδομένων, γεγονός που καθιστά περιττή τα δεδομένα σας και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας σε οποιοδήποτε κέντρο δεδομένων.

Επιπλέον, τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων σας. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι φράκτες, οι περιπολίες, η παρακολούθηση 24/7, η πρόσβαση στην κάρτα-κλειδί, οι ζώνες ψύξης, τα συστήματα πυρόσβεσης, οι εφεδρικές γεννήτριες, τα υπερυψωμένα δάπεδα και άλλα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων.

Τα κέντρα δεδομένων είναι επίσης πιο ενεργειακά αποδοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μερικά από αυτά προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το πράσινο cloud storage.

Αποκτήστε πρόσβαση στα αρχεία σας οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Παρόλο που τα δεδομένα σας βρίσκονται σε απομακρυσμένη τοποθεσία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι προσβάσιμα. Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από τον υπολογιστή σας ή χρησιμοποιώντας τον πελάτη ιστού της υπηρεσίας. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρέχονται με τις δικές τους εφαρμογές smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε το αντίγραφο ασφαλείας εν κινήσει.

Ορισμένες υπηρεσίες σας επιτρέπουν ακόμη και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του smartphone σας και σας συνιστούμε να το κάνετε, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για τις επιχειρηματικές σας ανάγκες. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις υπηρεσίες στο καλύτερο διαδικτυακό εφεδρικό αντίγραφο για κινητά. 

Όλα αυτά καθιστούν δυνατή τη λήψη των δεδομένων σας χωρίς να τρέχετε στο γραφείο, γιατί τώρα μπορείτε να πάρετε ό, τι θέλετε απευθείας από το σημείο που βρίσκεστε. Αυτή η συνεχής πρόσβαση είναι αυτό που ενισχύει τη δημοτικότητα των διαδικτυακών εφεδρικών υπηρεσιών.

Ηλεκτρονική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κόστος

Οικονομία στον κυβερνοχώρο

Η μείωση του κόστους βοηθά όλες τις επιχειρήσεις, οπότε είναι καλύτερο εάν δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε μεγάλο βαθμό στην ενοικίαση χώρου και στην πληρωμή μεγάλων λογαριασμών χρήσης ενέργειας, χάρη στη ζήτηση λειτουργίας και ψύξης των δικών σας διακομιστών.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας το κάνουν για εσάς και έτσι σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες, όπως το Backblaze για επιχειρήσεις, χρεώνουν μόλις 6 $ ανά μήνα για απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν υπολογιστή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική Backblaze για επιχειρήσεις. Μπορείτε να βρείτε άλλες προσιτές εναλλακτικές λύσεις στη φθηνότερη ηλεκτρονική λίστα αντιγράφων ασφαλείας μας.

Στιγμιαία και αυτόματη

Μόλις δημιουργήσετε το αρχικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία, δεν θα χρειάζεται να διαχειρίζεστε συνεχώς το αντίγραφο ασφαλείας σας. Αντ ‘αυτού, συμβαίνει άμεσα και αυτόματα, επειδή οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή να ορίσετε ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. 

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία σας ενώ τα αρχεία σας αντιγράφονται αυτόματα στο σύννεφο στο παρασκήνιο.

Όταν συμβεί καταστροφή, μπορείτε επίσης να ανακτήσετε τα δεδομένα σας πολύ γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σπαταλάτε χρόνο και χρήμα και οι πελάτες μπορεί να μην παρατηρήσουν καν ότι κάτι πάει στραβά.

Ασφάλεια

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διασφαλίζουν επίσης ότι η ασφάλεια στο cloud των αρχείων σας είναι επαρκής, ώστε να μην γίνετε θύμα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Πιθανότητες να είστε, αν δεν έχετε προστασία, γιατί κατά το παρελθόν έτος, οι επιθέσεις ransomware έχουν υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με το ZDNet. Επιπλέον, οι εισβολείς ενδέχεται να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας ή να διαβάσουν τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

Τούτου λεχθέντος, οι υπηρεσίες cloud έχουν την πλάτη σας επειδή χρησιμοποιούν μεθόδους για να αποτρέψουν αυτές τις κακόβουλες ενέργειες εναντίον σας. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση θα διασφαλίσει ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάσετε τα δεδομένα σας, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα προστατεύσει τα διαπιστευτήριά σας, ενώ η έκδοση θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας εάν χτυπηθείτε από ransomware.

Μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες είναι το CrashPlan και μπορείτε να λάβετε τις λεπτομέρειες της ασφάλειάς του στην κριτική μας για το CrashPlan.

Αλλα οφέλη

Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ανάλυση φωτογραφιών, κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό σε πολλές συσκευές, η οποία βασικά αντιγράφει αρχεία και οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτές σε πολλές συσκευές. 

Η κοινή χρήση αρχείων και ο συγχρονισμός είναι δυνατότητες που δανείζονται από το cloud storage. Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης στο cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε την εξήγησή μας.

Εάν χρειάζεστε κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση IDrive για επιχειρήσεις. Για λειτουργίες φωτογραφιών με τεχνολογία AI και τη δυνατότητα αναζήτησης των εφεδρικών φωτογραφιών σας χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια, το BigMIND Business είναι μια εξαιρετική επιλογή. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική BigMIND Business.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας έναντι αρχείων

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο είδη αντιγράφων ασφαλείας: επίπεδο αρχείου και επίπεδο εικόνας. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο αρχείου σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε αρχεία και φακέλους. Τα αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο εικόνας, από την άλλη πλευρά, αναπαράγουν ολόκληρο το σύστημά σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να ανακτήσετε όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας εάν προκληθεί καταστροφή.

Και οι δύο μέθοδοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχουν τα μειονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας και τι θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Αν αυτό περιλαμβάνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνων και χρειάζεστε ιδέες σχετικά με τις υπηρεσίες που το παρέχουν, ανατρέξτε στο καλύτερο άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας.

Πότε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας?

Δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους γιατί είναι απλώς κοινή λογική. Πρέπει να οραματιστείτε ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να τα προστατέψετε εγκαίρως.

Έχοντας αυτό κατά νου, μπορείτε να βασιστείτε σε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η οποία διασφαλίζει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων που προσθέτετε ή αλλάζετε. Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ανεβάζει επίσης τα δεδομένα σας σταδιακά, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο και εύρος ζώνης.

Τούτου λεχθέντος, λάβετε υπόψη ότι η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να χρησιμοποιεί πολλές φορές πόρους υπολογιστών. Αν θέλετε να το αποφύγετε, χρησιμοποιήστε έναν εφεδρικό προγραμματιστή. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις κρίσιμες στιγμές που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Τελικές σκέψεις

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές στρατηγικές και τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να βοηθήσουν την επιχείρησή σας με άλλους τρόπους. Τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα είναι η ανάκτηση καταστροφών, η μείωση του κόστους και η εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας. Λαμβάνετε επίσης μεθόδους ασφάλειας λογισμικού για την προστασία των δεδομένων σας, την αυτοματοποίηση αντιγράφων ασφαλείας και περισσότερο χρόνο για να κάνετε την πραγματική σας εργασία.

Τι πιστεύετε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων στο cloud; Είστε ακόμα διστακτικοί ή είστε έτοιμοι να μεταβείτε στο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας και να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά του; Πείτε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map