monday.com εναντίον Trello: a Kanban Fight για το 2020

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός εργαλείου διαχείρισης έργου. Η χρηστικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και θα εξετάσουμε δύο από τα ισχυρότερα εργαλεία σε αυτήν την περιοχή. Σε αυτήν τη σύγκριση Trello εναντίον monday.com, θα αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν μια εύκολη ζωή.


Το Trello είναι εύκολο στη χρήση. Το κάνουμε εδώ στο Cloudwards.net. Άλλες εταιρείες που το χρησιμοποιούν περιλαμβάνουν το National Geographic, το Kickstarter και το Google, οπότε είμαστε σε καλή παρέα. Αποσπάστηκε από τον αυστραλιανό γίγαντα λογισμικού Atlassian για 425 εκατομμύρια δολάρια πριν από μερικά χρόνια, οπότε είναι ένας μεγάλος παίκτης στην αγορά. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική μας στο Trello.

Το monday.com είναι ένα ανερχόμενο αστέρι που έχει πάνω από 50.000 ομάδες στα βιβλία του, ένα μεγάλο άλμα από τότε που το εξετάσαμε πριν από λίγους μήνες. Διαθέτει πελάτες όπως οι Philips, Carlsberg και Discovery. Μας εντυπωσιάστηκαν στην κριτική μας για το monday.com και την τοποθετήσαμε πρώτη στην καλύτερη λίστα λογισμικού διαχείρισης έργων.

Και τα δύο εργαλεία είναι βετεράνοι ανοιχτοί και εμφανίστηκαν σε προηγούμενα head-to-heads. Ο Trello κέρδισε τη σύγκριση Trello εναντίον Jira, αλλά έχασε στο διαγωνισμό Wrike εναντίον Trello, ενώ το monday.com σημείωσε νίκες στο monday.com εναντίον Jira και στο monday.com εναντίον Wrike.

Ρύθμιση μιας μάχης: Trello εναντίον monday.com

Θα συγκρίνουμε αυτά τα εργαλεία σε τέσσερις γύρους. Ο καλύτερος σε κάθε γύρο κερδίζει και όποιος αγωνιστεί κερδίσει περισσότερο παίρνει τον διαγωνισμό. Αν είναι ακόμα δεμένο στο τέλος, θα σκεφτούμε ποιο εργαλείο κέρδισε τους γύρους του πιο πειστικά.

Πρώτον, θα εξετάσουμε το εύρος των δυνατοτήτων που παρέχει κάθε πλατφόρμα. Θα λάβουμε υπόψη τη βασική δομή κάθε εργαλείου, τους διαφορετικούς τρόπους προβολής των έργων σας και πράγματα όπως ο αποθηκευτικός χώρος, οι προσφερόμενες εφαρμογές και οι επεκτάσεις.

Στον κύκλο τιμών, θα δούμε ποια είναι η φθηνότερη, καθώς και τα σχέδια και τις επιλογές πληρωμής. Η ευελιξία και οι μακροχρόνιες δωρεάν δοκιμές θα έχουν καλή βαθμολογία. Εξετάζουμε την αξία, όχι μόνο με τη χαμηλότερη τιμή.

Η ευκολία στη χρήση πρέπει να είναι κοντά, με τα δύο εργαλεία να υπερέχουν σε αυτήν την περιοχή. Είναι σημαντικό να παρουσιάζετε λειτουργίες με προσιτό τρόπο και με μια καθαρή, διαισθητική διεπαφή. Το Trello και το monday.com το κάνουν αυτό. Όποιος κερδίσει αυτόν τον γύρο θα το έχει κερδίσει.

Τέλος, θα εξετάσουμε την ασφάλεια και το απόρρητο. Η διατήρηση των πληροφοριών σας από λάθος χέρια δεν είναι ποτέ πιο σημαντική από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε το cloud και θα δούμε ποιος μαχητής σας κρατά ασφαλέστερο. Εάν ανησυχείτε για το να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, το άρθρο μας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο θα σας βοηθήσει.

1

Χαρακτηριστικά

Θα δούμε τι κάνει κάθε εργαλείο. Αυτό που προσφέρει θα αποφασίσει αν είναι χρήσιμο για εσάς.

Υπάρχει ένα κοινό σύνολο δυνατοτήτων που διαθέτουν τα περισσότερα λογισμικά διαχείρισης έργων, όπως εργασίες και διαφορετικοί τρόποι προβολής τους. Θα δούμε πώς η Trello και η monday.com διαφοροποιούνται προσφέροντας πολλούς τρόπους για να οργανώσετε τα έργα σας, ενσωματώσεις με άλλες πλατφόρμες και οτιδήποτε άλλο από το συνηθισμένο.

Τρέλλο

Το Trello είναι ένα απλό εργαλείο που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην προβολή του καναμπάν. Δημιουργείτε στήλες και προσθέτετε κάρτες σε αυτές. Οι κάρτες σύρονται από στήλη σε στήλη για να δείξουν την κατάστασή τους ή ποιος τους έχει ανατεθεί. Οι στήλες μπορούν να ονομαστούν ό, τι θέλετε. Μια τυπική ρύθμιση είναι «να κάνετε», «να κάνετε» και «να ολοκληρώσετε». Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε, τότε υπέροχο, αλλά υπάρχουν περισσότερα για το Trello από αυτό.

trello-board

Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε πίνακες, με όρια μεγέθους 10MB έως 250MB ανάλογα με το σχέδιό σας. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα όρια χρησιμοποιώντας μια εξωτερική υπηρεσία. Διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για επιλογές.

Οι κάρτες μπορούν να εκχωρηθούν σε μέλη της ομάδας, να κατηγοριοποιηθούν και να δοθούν προθεσμίες. Μπορούν να περιλαμβάνουν δευτερεύουσες εργασίες, αλλά η διαχείριση εξάρτησης δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή. Το Trello περιλαμβάνει επίσης προσαρμογές, όπως αυτοκόλλητα και emoji.

Έχει πολλά “power-ups” που σας επιτρέπουν να προσθέσετε όλα τα είδη των δυνατοτήτων. Περιορίζεστε σε έναν ανά κάρτα στο δωρεάν πρόγραμμα, αλλά αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε και να αναβαθμίσετε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, εάν χρειάζεστε περισσότερα.

Υπάρχουν όλα τα είδη power-ups και σας επιτρέπουν να προσθέσετε τις προβολές και τις λειτουργίες που βρίσκονται σε άλλα εργαλεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δεδομένα σε άλλες πλατφόρμες μέσω power-ups. Για παράδειγμα, η τροφοδοσία Zapier σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σε περισσότερες από 1.500 εφαρμογές.

τρελο-μπάτλερ

Η προσθήκη “μπάτλερ” σάς επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε εργασίες και παρόλο που είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό, δεν είναι πολύ πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε από το υπόλοιπο του Trello. Μπορείτε να δημιουργήσετε κουμπιά με αυτό που εκτελούν πολλές ενέργειες σε κάρτες, επιτρέποντάς σας να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα.

Με την έκδοση του προγράμματος περιήγησης που συμπληρώνεται από εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Trello σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή.

Δευτέρα.com

Τα έργα του monday.com έχουν σανίδες από «παλμούς». Οι παλμοί είναι μεμονωμένα αντικείμενα, που ισοδυναμούν με κάρτες στο Trello. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα δεδομένα που περιέχουν, προσθέτοντας πεδία για κείμενο, άτομα ή ημερομηνίες και μπορείτε να έχετε πολλές εκδόσεις κάθε τύπου πεδίου, καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο.

Δευτέρα-διατροφή

Το monday.com έχει πολλές προβολές, οι οποίες ξεκλειδώνουν καθώς προχωράτε στα σχέδιά της. Εάν χρειάζεστε μόνο την προβολή kanban, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε το Trello επειδή πρέπει να το πληρώσετε με το monday.com. Πέρα από αυτό, ωστόσο, το monday.com έχει μια ευρύτερη επιλογή προβολών για να διαλέξετε.

Εκτός από την προβολή kanban, υπάρχουν παρακολούθηση χρόνου και προβολές γραφήματος, καθώς και χρονοδιάγραμμα και ημερολόγιο. Το monday.com σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε ποιος κάνει τι με το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων του, το οποίο σας δείχνει ποιες αλλαγές έχουν κάνει όλοι.

Υπάρχει άφθονος χώρος για αρχεία, με 5 GB αποθήκευσης cloud για χρήση στο βασικό πρόγραμμα. Ο χώρος γίνεται απεριόριστος στο Pro tier.

Το monday.com έχει μια απλή δομή, αποφεύγοντας τις δευτερεύουσες εργασίες και τις εξαρτήσεις κατά επιλογή. Τους θεωρεί κακό, κάτι που μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά συμφωνούμε ότι είναι δυνατόν να ξεχαστούν τα πράγματα εάν δημιουργηθούν μέσα σε εργασίες που δεν τις βλέπετε. Με το monday.com, δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Εάν διαφωνείτε και θέλετε τα κακά των δευτερευόντων εργασιών και τη διαχείριση της εξάρτησης, μεταβείτε στη σκοτεινή πλευρά στην κριτική Wrike.

Δευτέρα-ενοποιήσεις

Το monday.com ενσωματώνεται σε πολλές υπηρεσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox, το Slack και ακόμη και το Trello. Όπως και με το Trello, η ενσωμάτωση Zapier σάς επιτρέπει να εργάζεστε με δεδομένα σε πολλές εφαρμογές.

Υπάρχουν εφαρμογές για κινητά για Android και iOS, αλλά σε αντίθεση με το Trello, δεν διαθέτει εφαρμογές για υπολογιστές.

Στρογγυλές σκέψεις

Το monday.com έχει πολλές προβολές και προσαρμόσιμα αντικείμενα που σας επιτρέπουν να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Το Trello κρατά τα πράγματα πολύ πιο απλά. Χωρίς power-ups, είναι αναμφισβήτητα πολύ απλό να ξεπεράσετε το όριο από τη διαχείριση εργασιών έως τη διαχείριση έργων.

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν πολλές ενσωματώσεις και επεκτάσεις. Μας αρέσει ιδιαίτερα το σύστημα αυτοματισμού “μπάτλερ” του Trello. Το Trello διαθέτει επίσης εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Τούτου λεχθέντος, το monday.com κερδίζει εδώ. Σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα και μπορείτε να προσαρμόσετε τις σανίδες του. Το Trello έχει πολλά περιθώρια επέκτασης με τις δυνατότητές του, αλλά το ευρύτερο φάσμα προβολών και οι ενσωματωμένες δυνατότητες του monday.com το δίνουν μπροστά.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το monday.com

Λογότυπο Trello
Λογότυπο monday.com

2

Τιμή

Στη συνέχεια, θα συγκρίνουμε τους υποψηφίους στην τιμή. Τα φθηνότερα είναι καλύτερα, αλλά τα εργαλεία πρέπει να προσφέρουν επίσης αξία για τα χρήματα. Ευέλικτες επιλογές, τρόποι πληρωμής και δωρεάν δοκιμές είναι ευχάριστες, όπως και οι εκπτώσεις για εκπαιδευτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αν ψάχνετε για μια άλλη φτηνή πλατφόρμα με δωρεάν πρόγραμμα, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας για το ClickUp.

Τρέλλο

Το Trello διαθέτει μια δωρεάν βαθμίδα που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε ως απλή σανίδα καναμπάν με μία ισχύ. Δεν μπορείτε να κερδίσετε δωρεάν και λειτουργεί καλά. Ορισμένες δωρεάν προσφορές προσπαθούν να σας πιέσουν στην αναβάθμιση, αλλά το Trello’s μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θα ταιριάζει σε πολλά άτομα όπως είναι.

Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα πληρωμής. Το όριο μεγέθους συνημμένου αυξάνεται από 10MB σε 250MB και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες power-ups ανά πλακέτα. Η προσθήκη “μπάτλερ” βελτιώνεται επίσης στο πρόγραμμα επί πληρωμή, με τα όρια χρήσης να χαλαρώνουν και να εξαφανίζονται εντελώς σε επίπεδο επιχείρησης.

trello-αυτοκόλλητα

Οι χρήστες που πληρώνουν λαμβάνουν επιπλέον δυνατότητες προσαρμογής, όπως περισσότερα αυτοκόλλητα και emoji. Μπορείτε να ανεβάσετε το ιστορικό σας σε προγράμματα επί πληρωμή, ώστε να μπορείτε να κάνετε τους πίνακες σας να μοιάζουν με το δικό σας.

Εκτός από τα ομαδικά σχέδια, τα άτομα μπορούν να αποκτήσουν τις πρόσθετες δυνατότητες με το Trello Gold. Κοστίζει 3,75 $ το μήνα, πολύ λιγότερο από το πρόγραμμα Business Class.

Η χρέωση γίνεται συνήθως μέσω πιστωτικής κάρτας, αλλά μπορείτε να ζητήσετε άλλους τρόπους εάν πληρώνετε πάνω από 5000 $ ανά μήνα.

Επίπεδο: Τιμή ανά χρήστη ανά μήνα:
ΕλεύθεροςΕλεύθερος
Επιχειρηματική θέση9,99 $
Επιχείρηση20,83 $ (αλλά μειώνεται με τον αριθμό χρηστών)

Δευτέρα.com

Πληρώνετε ανά ομάδα πέντε χρηστών με το monday.com, το οποίο ακούγεται άψογα, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο όταν συμμετέχουν νέα άτομα στην ομάδα και οι τιμές λειτουργούν φθηνότερα από πολλά εργαλεία. Σε αντίθεση με το Trello, το monday.com δεν προσφέρει δωρεάν πακέτο. Η φθηνότερη επιλογή είναι 25 $ ανά μήνα για μια ομάδα πέντε χρηστών, η οποία εξακολουθεί να έχει καλή αξία.

Το βασικό πρόγραμμα σας προσφέρει την προβολή καναμπάν και 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Στην τυπική βαθμίδα, ξεκλειδώνετε τις προβολές χρονολογίου, ημερολογίου και χάρτη και έχετε 50 GB χώρου. Το πρόγραμμα Pro προσθέτει παρακολούθηση χρόνου, γραφήματα και τύπους, καθώς και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Όλοι οι χρήστες λαμβάνουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά θα χρειαστείτε το σχέδιο Pro για να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας Google. Οι εταιρικοί χρήστες λαμβάνουν αρχεία καταγραφής ελέγχου, διαχείριση συνεδρίας και δυνατότητα βελτίωσης των αδειών χρήστη. Παίρνουν επίσης εκπαίδευση ένας προς έναν και έναν αφοσιωμένο διαχειριστή επιτυχίας πελατών.

Το monday.com προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς υποχρέωση.

Πρόγραμμα: Τιμή (μηνιαία):
Βασικός25 $
Πρότυπο39 $
Υπέρ59 $
Επιχείρηση118 $

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε τίποτα, το Trello κερδίζει όχι μόνο αυτόν τον γύρο, αλλά ολόκληρο τον διαγωνισμό από προεπιλογή, επειδή έχει ένα δωρεάν επίπεδο και είναι καλό. Το monday.com απαιτεί να ανοίξετε το πορτοφόλι σας, αλλά προσφέρει πολλά για τα χρήματά σας. Τα υψηλότερα επίπεδα δεν είναι τόσο ακριβά, οπότε μπορείτε να αποκτήσετε τις προηγμένες δυνατότητές του σε καλή τιμή.

Συνολικά, ωστόσο, επειδή το Trello έχει μια δωρεάν βαθμίδα που είναι καλή, κερδίζει αυτόν τον γύρο. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με ένα άλλο εργαλείο με ένα καλό δωρεάν σχέδιο στην κριτική μας στο Freedcamp.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Trello

Λογότυπο Trello
Λογότυπο monday.com

3

Ευκολία στη χρήση

Εξετάζουμε την ευκολία χρήσης και την προσβασιμότητα εδώ. Όλες οι λειτουργίες στον κόσμο δεν είναι καλές αν δεν μπορείτε να μάθετε πώς να τα εκμεταλλευτείτε. Μια ισχυρή, ευανάγνωστη διεπαφή με άφθονη καθοδήγηση και υποστήριξη θα έχει καλή βαθμολογία.

Και τα δύο εργαλεία είναι ισχυρά σε αυτόν τον τομέα. Η εξαιρετική διεπαφή του monday.com είναι το βασικό πλεονέκτημά της και η ευκολία χρήσης του Trello είναι, πάλι, ένας μεγάλος λόγος για τη χρήση του. Αυτός ο γύρος θα είναι τόσο σκληρός διαγωνισμός όσο τα φιλικά, πολύχρωμα εργαλεία μπορούν να συγκεντρωθούν.

Η χρηστικότητα της Asana δίνει στο Trello και τη monday.com μια προσπάθεια για τα χρήματά τους, και μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Asana. Ο οδηγός για αρχάριους της Asana θα σας βοηθήσει επίσης να ξεκινήσετε.

Τρέλλο

Καλύψαμε τα βασικά στοιχεία του Trello στον οδηγό για αρχάριους του Trello. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβουμε, με μια σαφή διεπαφή που δείχνει στήλες γεμάτες κάρτες. Σύρετε κάρτες από στήλη σε στήλη και κάνετε κλικ σε αυτές για να ενημερώσετε τα δεδομένα που περιέχουν. Είναι απλό και εύκολο.

trello-card-λεπτομέρεια

Τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά είναι επίσης καλά σχεδιασμένα. Ακόμα και το εργαλείο αυτοματισμού, “μπάτλερ”, είναι όσο πιο απλό γίνεται, με αυτονόητα χειριστήρια που σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από την ισχυρή λειτουργικότητά του.

trello-συντομεύσεις

Υπάρχει μια χρήσιμη λίστα συντομεύσεων που θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο γρήγορα. Υπάρχουν επίσης πολλά πρότυπα και παραδείγματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως αφετηρία εάν δεν θέλετε να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Το Trello σάς προσφέρει άφθονη υποστήριξη, με οδηγούς και μια λεπτομερή βάση γνώσεων που εξηγεί πώς λειτουργούν τα χαρακτηριστικά του.

Αν θέλετε να μετακινήσετε την ομάδα σας στο cloud, αλλά έχετε λιγότερα τεχνικά μέλη με επιφυλάξεις σχετικά με αυτό, το Trello είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας. Είναι εύκολο και μια εξαιρετική εισαγωγή στα εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφο.

Δευτέρα.com

Το monday.com έχει μια διάταξη που χρησιμοποιεί χώρο και χρώμα καλά, ενώ παίρνει πολλά στην οθόνη. Είναι απλό να εγγραφείτε και να αποκτήσετε τον δικό σας υποτομέα για την ομάδα σας.

Το monday.com είναι ένα πιο περίπλοκο εργαλείο από το Trello, αλλά η διεπαφή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το κάνει εύκολο στη χρήση. Είναι η καλύτερη διεπαφή που έχουμε δει στην κατηγορία διαχείρισης έργων. Σας βοηθά σε κάθε στροφή. Υπάρχουν λεπτές κινούμενες εικόνες που σας δείχνουν τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και τι θα συμβεί εάν κάνετε κλικ σε κάποια πράγματα.

Δευτέρα-πρότυπο

Το monday.com περιλαμβάνει μια επιλογή από πάνω από 70 πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και σας δίνει οδηγίες για την επιλογή ενός, το οποίο σας βοηθά να κάνετε μια πιο ενημερωμένη επιλογή από ό, τι θα κάνατε με τα περισσότερα εργαλεία.

Διαθέτει επίσης μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων και γρήγορη υποστήριξη πελατών που απάντησε στην ερώτησή μας σε μόλις τέσσερα λεπτά.

Διαβάστε την κριτική Basecamp για να μάθετε σχετικά με ένα άλλο εργαλείο που απάντησε στο ερώτημα υποστήριξης σε διπλό γρήγορο χρόνο.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Αυτό είναι δύσκολο να καλέσετε. Το Trello είναι ίσως το πιο εύκολο στη χρήση στην κατηγορία διαχείρισης έργων. Το monday.com είναι πιο δύσκολο αλλά πιο εξελιγμένο. Η διεπαφή του είναι εξαιρετική, ωστόσο, κάνει εξαιρετική δουλειά για να σας δείξει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και τι επίδραση θα έχουν οι ενέργειές σας.

Ωστόσο, πρόκειται για μια ευκολία χρήσης, όχι για μια διεπαφή, γι ‘αυτό το παραδίδουμε στο Trello. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Trello, θα πρέπει να κολλήσετε σε στυλό και χαρτί. Το monday.com είναι επίσης φανταστικό να σας βοηθά, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποβάλλετε τη χρήση του από ανησυχίες χρηστικότητας.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Trello

Λογότυπο Trello
Λογότυπο monday.com

4

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Στη συνέχεια, θα αξιολογήσουμε την ασφάλεια και το απόρρητο για να δούμε αν το monday.com και το Trello είναι τόσο καλά για να σας κρατήσουν ασφαλείς όσο και για να κάνουν τον εαυτό τους προσβάσιμο. Θα εξετάσουμε την κρυπτογράφηση, τις πιστοποιήσεις και τις επιλογές που σας δίνουν για να προσαρμόσετε τα πράγματα στις ανάγκες σας.

Τρέλλο

Το Trello διαθέτει εκπληκτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, προσφέροντας όλα τα τυπικά πράγματα που περιμένουμε να δούμε. Διαβάστε το διαδικτυακό μας άρθρο ασφαλείας για περισσότερα σχετικά με το θέμα.

Το Trello χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση, με TLS 128-bit για δεδομένα σε διαμετακόμιση και AES 256-bit για δεδομένα σε αποθηκευτικό χώρο.

Προσφέρει bug bounties, ώστε οι καλοί να μπορούν να βρουν ζητήματα πριν τα εντοπίσουν οι κακοί. Έχει επίσης εξωτερική πιστοποίηση με πιστοποιητικά SOC2 Type 1 και PCI DSS. Το Trello καλύπτεται από την ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ πλαίσια προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Οι σύνθετες επιλογές του περιλαμβάνουν απενεργοποίηση λογαριασμού και εγγραφές με περιορισμό τομέα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η πρόσβαση περιορίζεται σε άτομα που εργάζονται στην εταιρεία σας. Μπορείτε να ελέγξετε τα δικαιώματα και να επιλέξετε πώς χρησιμοποιούνται τα power-ups και τα συνημμένα.

Δευτέρα-διαχειριστής

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη διαγραφή δεδομένων έργου, με την Trello να αφαιρεί τα προσωπικά σας δεδομένα εντός 30 ημερών από το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Το Trello περιλαμβάνει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, καθώς και μοναδική σύνδεση SAML και Google OAuth, επομένως προστατεύεστε από απατεώνες σύνδεσης.

Δευτέρα.com

Το monday.com ταιριάζει με το Trello σε κρυπτογράφηση, με το TLS v1.2 να χρησιμοποιείται για δεδομένα σε διαμετακόμιση και AES 256-bit για δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας. Συμμορφώνεται με τις ΕΕ-ΗΠΑ. και ελβετικές ασπίδες απορρήτου των ΗΠΑ, καθώς και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων. Έχει πιστοποίηση SOC 2 Type 2 και μερικά πιστοποιητικά ISO.

Έχει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για χρήστες Enterprise, οι οποίοι μπορούν να προβάλλουν αρχεία καταγραφής ελέγχου που δείχνουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες που συνδέονται στους λογαριασμούς τους. Διαβάστε την αναθεώρηση ProWorkflow για ένα άλλο εργαλείο που κάνει καλό έλεγχο.

Λαμβάνετε επίσης εγγραφές με περιορισμό τομέα και μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια σύνδεσης με SAML και έλεγχο ταυτότητας Google. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πολιτική κωδικού πρόσβασής σας.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Και τα δύο εργαλεία προσφέρουν πολλά εδώ, με ισχυρή κρυπτογράφηση, μια σειρά από πιστοποιήσεις και επιλογές για τη ρύθμιση της ασφάλειάς σας. Παρέχουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε όλους τους χρήστες, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν τους βοηθά να τον διαχωρίσουμε. Προτιμούμε την επιλογή των επιλογών που έχει το monday.com και εκτιμούμε επίσης πόσο απλό είναι να κάνετε αλλαγές. Το monday.com το παίρνει από ένα ψίθυρο.

Γύρος: Ασφάλεια & Σημείο απορρήτου για το monday.com

Λογότυπο Trello
Λογότυπο monday.com

5

Η ετυμηγορία

Το monday.com παίρνοντας τον τελικό γύρο αφήνει τα πράγματα σε δύο γύρους, δίνοντάς μας μια σκληρή απόφαση να κάνουμε. Το monday.com κέρδισε ξεκάθαρα τις δυνατότητες, αλλά έφτασε μπροστά στην ασφάλεια. Το Trello κέρδισε την τιμή και την ευκολία χρήσης. Ωστόσο, η ευκολία χρήσης θα μπορούσε να είχε πάει με κάθε τρόπο. Το Trello το κέρδισε σε μεγάλο βαθμό με το να είναι απλούστερο, με το monday.com να διαθέτει τον ισχυρότερο σχεδιασμό.

Είναι ο γύρος που σκεφτήκαμε πιο σκληρά και αυτό σημαίνει ότι παραδίδουμε το συνολικό διαγωνισμό στη monday.com. Με το ευρύτερο σύνολο χαρακτηριστικών και εξαιρετική χρηστικότητα, θα ήταν άδικο να δώσουμε το διαγωνισμό στο Trello μόνο και μόνο επειδή είναι πιο απλό.

Νικητής: monday.com

Ωστόσο, μην μειώσετε τη δεύτερη θέση μας. Ως απλό, εύκολο εργαλείο, είναι δύσκολο να νικήσετε και είναι δωρεάν εάν δεν χρειάζεστε τις πιο προηγμένες δυνατότητές του.

Και τα δύο εργαλεία είναι εύχρηστα, βαθμολογώντας καλά τη χρηστικότητα. Το monday.com προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και κάνει εξαιρετική δουλειά για να τα χρησιμοποιήσει, ενώ το Trello είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι νέοι για να εργάζονται στο cloud.

Εάν έχετε εμπειρία με το Trello και το monday.com, μοιραστείτε τις απόψεις σας σχετικά με τον τρόπο σύγκρισής τους στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map