Google Ads εναντίον Facebook Ads vs. Bing Ads: PPC Marketing το 2020

Κάθε διαδικτυακός έμπορος αντιμετώπισε τουλάχιστον μία φορά στην επαγγελματική του καριέρα με την απόφαση να χρησιμοποιήσει το Google Ads, το Facebook Ads ή το Bing Ads: τις τρεις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μάρκετινγκ. 


Η απόφαση για το ποια πλατφόρμα μάρκετινγκ της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθεί είναι κρίσιμη για την επιχείρησή σας. Γι ‘αυτό το Google Ads, οι διαφημίσεις Facebook ή οι διαφημίσεις Bing πρέπει να βρίσκονται σε οποιοδήποτε (καλό) διαδικτυακό σχέδιο μάρκετινγκ. 

Είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποια από τις τρεις πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσουμε, στο τέλος. Είναι εύκολο να μπερδευτείτε, καθώς ενδέχεται να μην έχετε όλες τις πληροφορίες ή μπορεί να σας προτείνει μια λύση όπου ο σύμβουλός σας αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος.  

Γι ‘αυτό εμείς στο Cloudwards έχουμε γράψει αυτήν την πλήρη σύγκριση αυτών των τριών πλατφορμών. Ταιριάξαμε το Google Ads, το Facebook Ads και το Bing Ads σε τρεις γύρους, συγκρίνοντας τις δυνατότητες, την τιμή και την ευκολία χρήσης και στη συνέχεια καθορίσαμε έναν νικητή για κάθε γύρο. 

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή κάθε παροχέα, θα βουτήξουμε απευθείας στους γύρους μάχης, εξηγώντας βήμα προς βήμα πώς πήραμε την απόφαση και σε ποιο σενάριο κάθε πλατφόρμα μάρκετινγκ έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 

Για όσους από εσάς βιάζεστε και δεν μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, ακολουθεί μια σύντομη περίληψη για κάθε γύρο.

RoundGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Λειτουργίες διαφήμισης και προσέγγιση χρηστώνΤο Google Ads έχει τη μεγαλύτερη προσέγγιση χρηστών, τις περισσότερες δυνατότητες και τις καλύτερες δυνατότητες στόχευσης για είδη κοινού. Είναι επίσης το καλύτερο για πολυκαναλικό μάρκετινγκ.Οι διαφημίσεις στο Facebook δεν είναι τόσο μεγάλες όταν φτάνουν, αλλά είναι μεγαλύτερες από το Bing και προσφέρει πολλές δυνατότητες.Οι διαφημίσεις Bing έχουν μικρή προσέγγιση και λείπουν πολλές βασικές λειτουργίες.
Τιμή (στη δοκιμή μας)Το Google Ads είναι το πιο ακριβό, αλλά έχει και τη μεγαλύτερη προσέγγιση χρηστών.Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι οι φθηνότερες.Οι διαφημίσεις Bing είναι φθηνότερες από το Google Ads, αλλά έχουν και μικρότερη προσέγγιση χρηστών.
Ευκολία στη χρήσηΤο Google βρίσκεται κάπου στο μεταξύ: ούτε καλό ούτε κακό, αλλά τουλάχιστον έχει μια καλή υποστήριξη που σας βοηθά να ξεκινήσετε.Οι Διαφημίσεις Facebook είναι η ευκολότερη στη χρήση: έχει πολλά οπτικά, καθαρή πλοήγηση και καλή υποστήριξηΟι διαφημίσεις Bing είναι αρκετά συγκεχυμένες και η υποστήριξη δεν είναι τόσο καλή.

Μάρκετινγκ ΔΕΗ

Το Google Ads, οι διαφημίσεις Facebook και οι διαφημίσεις Bing είναι πλατφόρμες μάρκετινγκ πληρωμής ανά κλικ, το οποίο αναφέρεται στο μοντέλο χρέωσής του. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι δημιουργείτε διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ένα δίκτυο και πληρώνετε για κάθε κλικ στη διαφήμισή σας, είτε οι άνθρωποι καταλήγουν να αγοράζουν το προϊόν σας είτε όχι.

Μια μορφή αυτού είναι SEM ή μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης. Εδώ, η προσέγγιση χρηστών της μηχανής αναζήτησης χρησιμοποιείται ως δίκτυο. Όλες οι διαφημίσεις Google Ads, Facebook και Bing εμπίπτουν στον όρο μάρκετινγκ της ΔΕΗ, αλλά όχι στον όρο SEM. Αυτό συμβαίνει επειδή το ίδιο το Facebook δεν είναι μηχανή αναζήτησης, αλλά κοινωνικό δίκτυο. 

Στο μάρκετινγκ της ΔΕΗ, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο πράγματα: Από τη μία πλευρά, πολλά κλικ μπορούν και συχνά οδηγούν σε τίποτα. και από την άλλη πλευρά, ένα κλικ 3 $ μπορεί να μετατραπεί σε κέρδος 200 $ εάν ένας υποψήφιος πελάτης αγοράσει το προϊόν σας ως αποτέλεσμα της διαφήμισής σας. 

Γι ‘αυτό πρέπει να μάθετε ποια κλικ πηγαίνουν στον αιθέρα και ποια οδηγούν σε μετατροπή. Αυτό, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να λεχθεί παρά να γίνει.

Δημιουργία μάχης

Πριν φτάσετε στους γύρους μάχης, ας παρουσιάσουμε τους διεκδικητές.

Το Google Ads έχει καταστεί απαραίτητο στον σύγχρονο κόσμο μάρκετινγκ. Η πλατφόρμα μάρκετινγκ της Google έχει εξελιχθεί σε μια πολύπλοκη και πολύ αναλυτική λύση μάρκετινγκ που προσφέρει στους σύγχρονους εμπόρους σχεδόν ό, τι θέλουν.

Μετονομάστηκε “Google Ads” το 2018 (παλαιότερα γνωστό ως Google Adwords), η Google χρησιμοποιεί την τεράστια ομάδα δεδομένων της και την τεράστια εμβέλειά της για να παρέχει στους σύγχρονους εμπόρους ένα βέλτιστο εργαλείο ΔΕΗ, όσον αφορά τόσο τους αλγόριθμους προσέγγισης όσο και την αναλυτική επεξεργασία. 

Google-Facebook-Bing-Google-Μάρκετινγκ

Το Google Ads βασίζεται σε μια λεγόμενη «βαθμολογία ποιότητας» που μετρά την ποιότητα της διαφήμισής σας, αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Ο δείκτης ποιότητας είναι σημαντικός, επειδή το Google Ads απαιτεί από εσάς να υποβάλλετε προσφορές για τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 

Ανάλογα με το πόσο καλή είναι η βαθμολογία ποιότητας, οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται για διαφορετικές λέξεις-κλειδιά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Τόσο ο δείκτης ποιότητας όσο και η προσφορά καθορίζουν την επιτυχία της καμπάνιας σας και όχι μόνο την προσφορά.

Διαφημίσεις στο Facebook

Παρόλο που δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του Facebook, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν ψηφιακό κόσμο χωρίς τον τεχνολογικό γίγαντα από το Menlo Park. Από επιχειρηματική σκοπιά, θα πρέπει όχι μόνο να χρησιμοποιείτε το Facebook για τη στρατηγική κοινωνικών μέσων, αλλά και να τοποθετείτε διαφημίσεις επί πληρωμή εκεί. 

Κατά μέσο όρο, 1,59 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μέρα, οπότε θεωρητικά, μπορείτε να τοποθετείτε τη διαφήμισή σας μπροστά από 1,59 δισεκατομμύρια ζεύγη ματιών την ημέρα.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing

Το Facebook αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο Instagram και την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp το 2012 και το 2014, αντίστοιχα. Από την άποψη του μάρκετινγκ, αυτό σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το Facebook όσο και το Instagram και σύντομα το WhatsApp, καθώς το Facebook ανακοίνωσε ότι οι πρώτες διαφημίσεις WhatsApp θα εμφανιστούν το 2020. 

Το Facebook έκανε έσοδα 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση μάρκετινγκ το 2019. Το Instagram βρίσκεται επί του παρόντος σε υψηλά επίπεδα, αλλά είναι αμφισβητήσιμο για πόσο καιρό μπορεί να αναπτυχθεί ο τεχνολογικός γίγαντας με αυτό το ρυθμό και εάν η προγραμματισμένη διαφήμιση για το WhatsApp θα λειτουργήσει.

Διαφημίσεις Bing

Το Bing είναι – για εκείνους από εμάς που δικαιολογημένα δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον Bing – μια μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft. Ξεκίνησε το 2009, είναι τώρα ο διάδοχος των πολλών προσπαθειών της Microsoft να προσφέρει μια ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης.

Google-Facebook-Bing-Bing-Αναζήτηση

Μετά από προηγούμενες ζωές ως MSN Search, Windows Live Search και Live Search, ο Bing πράγματι έχει εξελιχθεί σε μια σοβαρή μηχανή αναζήτησης, με περίπου 6 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ανά μήνα. Αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό σε σύγκριση με τον όγκο αναζήτησης του Google (5,6 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα), αλλά ελπίζουμε ότι η πλατφόρμα θα αναπτυχθεί λίγο περισσότερο.

Συχνά υποτιμημένη, η Bing κατάφερε να επεκτείνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς της. Οι λόγοι για αυτό περιλαμβάνουν τη συνεχή ενσωμάτωση σε πολλά προϊόντα των Windows 10 και συνεργασίες με την Apple, το Amazon και το Yahoo. Το 2018, ο Bing έγινε η τρίτη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, πίσω από το Google και το Baidu. 

Google-Facebook-Bing-Bing-Αναζήτηση-Αποτελέσματα

Η Microsoft δεν περίμενε πολύ για να χρησιμοποιήσει την ενεργή κοινότητα για σκοπούς μάρκετινγκ. Εισήγαγε το adCenter το 2006 και το μετονόμασε αρκετές φορές. Το 2012, το Microsoft adCenter έγινε Bing Ads. 

Παρόμοια με το Google Ads, οι διαφημίσεις Bing θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρο το δίκτυο αναζήτησης της Microsoft. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους το Bing Ads επαναπροσδιορίστηκε ξανά. Το 2019, το Bing Ads έγινε Microsoft Advertising. Ωστόσο, για λόγους απλότητας, θα το ονομάσουμε Bing Ads σε αυτό το άρθρο.

Διαφημίσεις Google έναντι διαφημίσεων Facebook έναντι διαφημίσεων Bing

Τώρα που έχουμε καλύψει τα βασικά, θα θέλαμε να προχωρήσουμε στο πιο συναρπαστικό μέρος του άρθρου: συγκρίνοντας τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες μάρκετινγκ PPC παγκοσμίως. 

Θα συγκρίνουμε και θα συγκρίνουμε το Google Ads, το Facebook Ads και το Bing Ads σε τρεις γύρους. Θα υπάρχει ένας νικητής και ένας νικητής ανά γύρο. Ο νικητής σε κάθε γύρο παίρνει δύο πόντους, η δεύτερη θέση παίρνει έναν βαθμό και η τρίτη θέση παραμένει κενή.

Στον πρώτο γύρο, θα ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά και την εμβέλεια της αντίστοιχης πλατφόρμας. Στον δεύτερο και τον τρίτο γύρο, οι πλατφόρμες θα μπορούν να πολεμούν όσον αφορά την τιμολόγηση και την ευκολία χρήσης. 

Γύρος πρώτος: Λειτουργίες διαφήμισης και προσέγγιση χρηστών

Στον πρώτο γύρο, θα ξεκινήσουμε με τις δυνατότητες προσέγγισης και διαφήμισης κάθε πλατφόρμας, δηλαδή όλες τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τους εμπόρους. 

Μεταξύ άλλων, έχουμε εξετάσει λειτουργίες, όπως δοκιμές A / B, διαχείριση κοινού, γεωγραφική στόχευση, μορφές διαφημίσεων και γενικές επιλογές στόχευσης. Επίσης, επισημάνουμε τις δυνατότητες που κάνουν κάθε πλατφόρμα διαφημίσεων μοναδική.

Το σημερινό ταξίδι των πελατών περιλαμβάνει πολλά σημεία επαφής έως ότου γίνει η τελική μετατροπή. Για εσάς ως διαδικτυακός έμπορος για να συνοδεύσετε βέλτιστα αυτό το ταξίδι πελατών, είναι σημαντικό να βρίσκεστε ταυτόχρονα σε πολλές πλατφόρμες για να παρακολουθείτε καλύτερα και να επαναπροσδιορίζετε τις προοπτικές σας. 

Επομένως, ο αριθμός των πλατφορμών και το μέγεθος κάθε δικτύου προβολής διαφημίσεων είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο κατάταξης.

Λειτουργίες διαφήμισης Google Ads

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω, το Google Adwords έχει μετονομαστεί σε Google Ads. Αυτό το όνομα ταιριάζει όμορφα επειδή, σήμερα, το Google Ads όχι μόνο σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις διαφημίσεις που θέλετε να εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης, αλλά μπορείτε επίσης να διαφημιστείτε στο Google AdSense, στο YouTube ή ακόμα και σε εφαρμογές για κινητά.

Το Google AdSense είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χειριστές ιστότοπων να δημιουργούν έσοδα από την επισκεψιμότητά τους, προσφέροντας διαφημιστικό χώρο στους ιστότοπούς τους. Αυτή η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για ιστότοπους υψηλής κυκλοφορίας. Ως έμπορος, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μέρη μέσω του Google Ads και να τοποθετήσετε τη δική σας σε τέτοιους ιστότοπους.

Google-Facebook-Bing-Google-ASense

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εάν θέλετε να επαναπροσδιορίσετε άτομα που, για παράδειγμα, έκαναν κλικ στη διαφήμισή σας Google στη μηχανή αναζήτησης, πρόσθεσαν ένα προϊόν στο καλάθι τους, αλλά στη συνέχεια ακύρωσαν τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς στο τελευταίο βήμα. 

Αυτά τα λεγόμενα “εγκαταλελειμμένα καροτσάκια” είναι μεγάλα χρήματα που ουσιαστικά περνούν από τα δάχτυλα των διαχειριστών ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Google AdSense, ωστόσο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πραγματοποιήσετε εκ νέου στόχευση αυτών των εγκαταλελειμμένων καλαθιών αγορών σε μια μεγάλη ποικιλία ιστότοπων. 

Μπορείτε επίσης να ενορχηστρώσετε και να διαχειριστείτε τις διαφημίσεις σας στο YouTube μέσω του Google Ads. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των διαφημίσεων Facebook και Bing Ads.

Εάν προσθέσετε την προσέγγιση χρηστών του Google Ads μέσω των διαφορετικών πλατφορμών – δηλαδή, αν κοιτάξετε ολόκληρο το δίκτυο εμφάνισης Google – μπορείτε να τοποθετήσετε τις διαφημίσεις σας στα ακόλουθα κανάλια:

 • 2 εκατομμύρια άτομα στο AdSense
 • 5,6 δισεκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις μέσω της Αναζήτησης Google
 • 1,9 δισεκατομμύρια επισκέπτες στο YouTube συνδέονται ανά μήνα
 • 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android (για μάρκετινγκ εφαρμογών)

Από πλευράς απορρήτου, είναι τρομακτικό πόσα προϊόντα Google χρησιμοποιούμε και πόσα σημεία επαφής με την επωνυμία της έχουμε σήμερα. Ωστόσο, από την άποψη του διαδικτυακού μάρκετινγκ, είναι πολύ ωφέλιμο.

Τώρα ας προχωρήσουμε στις μορφές διαφήμισης. Η Google προσφέρει πολλές διαφορετικές μορφές διαφήμισης, χάρη στην ευρεία εμβέλεια και τις πολλές πλατφόρμες όπου μπορείτε να τοποθετήσετε διαφημίσεις. Ανάλογα με τον στόχο της καμπάνιας μάρκετινγκ, η Google σας προσφέρει τις ακόλουθες μορφές διαφήμισης: 

 • Αναζήτηση: Διαφημίσεις βάσει κειμένου που εμφανίζονται κυρίως στην Αναζήτηση Google
 • Εμφάνιση: Διαφημίσεις βάσει κειμένου και εικόνας που μπορείτε να προβάλλετε σε όλο το δίκτυο του Google AdSense
 • Αγορές: Διαφημίσεις ειδικά βελτιστοποιημένες για προϊόντα, τα οποία εμφανίζονται επίσης στην Αναζήτηση Google
 • Βίντεο: Διαφημίσεις βάσει βίντεο που μπορείτε να προβάλλετε στο YouTube
 • Έξυπνο: Σε αυτήν την επιλογή διαφήμισης, διάφορες μορφές βελτιστοποιούνται από την Google για εσάς και την καμπάνια μάρκετινγκ
 • Εφαρμογή: Διαφημίσεις βάσει κειμένου που μπορείτε να τοποθετήσετε σε εφαρμογές και στο κατάστημα εφαρμογών

Μορφές Google-Facebook-Bing-Google-Marketing

Για να τοποθετήσετε διαφημίσεις αγορών, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό εμπόρου Google με προϊόντα σε αυτό. Εάν είστε διαχειριστής ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να ελέγξετε την ενσωμάτωση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου με το Google Merchant Center, εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε διαφημίσεις αγορών μέσω του Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Shopping

Η ενσωμάτωση είναι σημαντική για την εισαγωγή προϊόντων, επειδή, εάν έχετε εκατοντάδες προϊόντα στο κατάστημά σας, πιθανώς δεν θέλετε να εισαγάγετε όλα αυτά στο Google Merchant Center με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για την επιχείρησή σας. 

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για τις λειτουργίες διαφήμισης είναι η στόχευση. Το Google Ads σάς επιτρέπει να ευθυγραμμίζετε τις διαφημίσεις σας με διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να προσαρμόσετε το κοινό σας – την ομάδα-στόχο σας – με μεγάλη λεπτομέρεια. Μεταξύ άλλων, το Google Ads σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και γεωγραφικές πτυχές, τα οποία συχνά ξεχνιούνται από πολλούς διαδικτυακούς εμπόρους.

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Τοποθεσία

Από την άποψη του περιεχομένου, μπορείτε επίσης να κάνετε κάποιες προσαρμογές. Μπορείτε να ορίσετε το θέμα, την τοποθέτηση και τις σχετικές λέξεις-κλειδιά για να κάνετε τις διαφημίσεις σας πιο λεπτομερείς για τα σωστά μέρη. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Κοινό

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που θέλουμε να συζητήσουμε είναι το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών. Το Google Ads συλλέγει σημαντικά σημεία από αυτή την άποψη, καθώς παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο εκτός από τις τάσεις της Google. Το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google σάς βοηθά να εκτιμήσετε, να σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες και τις λέξεις-κλειδιά τους. 

Με το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να εμπνεύσετε νέες λέξεις-κλειδιά, εάν θέλετε να επεκτείνετε λίγο την καμπάνια σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε προβλέψεις για υπάρχουσες λέξεις-κλειδιά από άποψη όγκου, ανταγωνισμού και κόστους ανά κλικ. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Keyword-Planner

Λειτουργίες Διαφήμισης Διαφημίσεων Facebook

Τώρα ας προχωρήσουμε στον δεύτερο πάροχο: Διαφημίσεις Facebook. Το Facebook δεν μπορεί καν να πλησιάσει το Google όσον αφορά την προσέγγιση χρηστών. Εκτός από 1,59 δισεκατομμύρια χρήστες Facebook καθημερινά, υπάρχουν επίσης ένα δισεκατομμύριο χρήστες Instagram. 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να ανταγωνιστεί την Google. Ενώ η Google καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο Διαφημίσεις Facebook για να τοποθετήσετε διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram. 

Από την άλλη πλευρά, το Facebook έχει καθοριστικό πλεονέκτημα έναντι του Google και του Bing: συναισθήματα και κοινωνική συμπεριφορά. Στα κοινωνικά μέσα, αποκαλύπτουμε ασυνείδητα πληροφορίες για τον εαυτό μας, τη συμπεριφορά μας και τις συνήθειές μας. Αυτό καθιστά απίστευτα εύκολο για έναν γίγαντα δεδομένων όπως το Facebook να δημιουργήσει γνώσεις για εμάς, οι οποίοι, ως διαδικτυακός έμπορος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόφαση αγοράς. Εάν εσείς, ως έμπορος, έχετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και δεν χρειάζεται να εργαστείτε με προσωπικά ή υποθέσεις, τότε θα έχετε πολλές δυνατότητες για την επίτευξη των στόχων μάρκετινγκ. Ωστόσο, δεν θέλουμε να συζητήσουμε σε αυτό το σημείο πόσο σωστό ή σωστό πιστεύουμε ότι είναι όλο.

Το Facebook δεν διαθέτει εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, όπως το Google Ads, αλλά δεν το χρειάζεστε. Η αρχή πίσω από το μάρκετινγκ του Facebook διαφέρει ουσιαστικά από το Google Ads και το Bing Ads. Δεν έχει νόημα να σκέφτεστε με λέξεις-κλειδιά ή ερωτήματα αναζήτησης, επομένως προφανώς δεν χρειάζεται να τα προγραμματίσετε. Το Facebook λειτουργεί περισσότερο για ενδιαφέροντα και κοινό. 

Ένα ισχυρό χαρακτηριστικό του Facebook είναι παρόμοιο κοινό, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντικατοπτρίζει ένα υπάρχον κοινό. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Lookalike

Ας υποθέσουμε ότι έχετε δημιουργήσει το βέλτιστο κοινό για το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ. Με τη δυνατότητα εμφάνισης παρόμοιου κοινού, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο κοινό που πιστεύει ότι το Facebook μοιάζει με το υπάρχον. Αυτή η ομοιότητα αναφέρεται σε πράγματα όπως δημογραφικά στοιχεία ή ενδιαφέροντα.

Ανάλογα με το πόσο παρόμοιο είναι το κοινό σας, το μέγεθος του κοινού αλλάζει. Με απλά λόγια, όσο πιο ακριβές το νέο κοινό μοιάζει με το παλιό σας κοινό, τόσο μικρότερο θα είναι. Για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο κοινό, χρειάζεται μόνο να έχετε 100 άτομα στην αρχική σας.

Θεωρούμε ότι αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, επειδή μπορείτε να εκτελέσετε πολλές καμπάνιες, να ορίσετε διαφορετικούς στόχους και, στη συνέχεια, να δείτε ποιο κοινό είναι καλύτερο για εσάς. Στη συνέχεια, απλώς δημιουργείτε ένα ομοιόμορφο κοινό από το ιδανικό σας και, στο επόμενο βήμα, μπορείτε να πάρετε περισσότερες λεπτομέρειες και να δημιουργήσετε περισσότερα έσοδα, μετατροπές και συνδρομές.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Δημιουργία-Μοιάζει

Σε αυτήν την περίπτωση, η ποιότητα του αρχικού κοινού και το μέγεθος του ίδιου κοινού είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία σας στο μάρκετινγκ.

Όσον αφορά τη στόχευση, πιστεύουμε ότι οι Διαφημίσεις Facebook κάνουν καλύτερη δουλειά από τις Google και Bing. Πάνω απ ‘όλα, το Facebook έχει μια απίστευτη περιουσία δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σκοπούς μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, μπορείτε να αρχίσετε να στοχεύετε άτομα που τους άρεσαν ή ακολούθησαν μια συγκεκριμένη σελίδα στο Instagram.

Μπορείτε να φιλτράρετε άτομα όχι μόνο βάσει δημογραφικών στοιχείων ή γεωγραφίας, αλλά και βάσει ενδιαφερόντων. Σε σύγκριση με το Google Ads και τις διαφημίσεις Bing, μπορείτε να πάρετε πολύ λεπτομερείς και να εργαστείτε με αυτές τις λεγόμενες “συνδέσεις”. Παραδείγματα συνδέσεων που χρησιμοποιούνται συχνά είναι άτομα που έχουν κάνει κλικ στον ιστότοπό σας ή έχουν εγκαταστήσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Δημιουργία-κοινού

Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα μόνο στην αρχή της καμπάνιας μάρκετινγκ ή για να δοκιμάσετε ορισμένες υποθέσεις. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσετε αυτόματα όλο το επιπλέον κοινό μέσω του Facebook pixel.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι οι μορφές διαφημίσεων. Το Facebook σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των ακόλουθων μορφών διαφήμισης:

 • Φωτογραφία: Μια απλή διαφήμιση με εικόνες, κείμενο και συνδέσμους
 • Βίντεο: Διαφήμιση βίντεο
 • Ιστορία: Ένα βίντεο ή μια εικόνα ενσωματωμένη μεταξύ δύο ιστοριών συνδεδεμένων χρηστών του Facebook
 • Messenger: Στην πραγματικότητα, αυτή η διαφήμιση δεν υπολογίζεται ως μεμονωμένη μορφή διαφήμισης, επειδή περιλαμβάνει διαφημίσεις φωτογραφιών που εμφανίζονται απλώς στο Messenger.
 • Carousel: Αυτή η μορφή διαφήμισης σάς επιτρέπει να εμφανίζετε πολλές εικόνες (κάθε εικόνα έχει τον δικό της σύνδεσμο) στο ίδιο θέμα και κείμενο
 • Παρουσίαση διαφανειών: Μια διαφήμιση φωτογραφιών με αλλαγή εικόνων
 • Συλλογή: Μια διαφήμιση για προϊόντα και συλλογές, με εικόνες, τιμές και συνδέσμους

Δεν μετρούν πραγματικά τις διαφημίσεις “messenger” και “slideshow” ως ξεχωριστές μορφές διαφήμισης, επειδή δεν πιστεύουμε ότι διαφέρει πραγματικά από τις άλλες μορφές διαφήμισης στο Facebook. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις μορφές διαφημίσεων του Facebook εδώ.

Μορφές Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Marketing

Χαρακτηριστικά διαφήμισης Bing Ads

Οι διαφημίσεις Bing είναι ουσιαστικά η έκδοση Microsoft του Google Adwords. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι διαφημίσεις Bing χρησιμοποιούν το δίκτυο αναζήτησης της Microsoft. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την Αναζήτηση Bing, αλλά και άλλες πλατφόρμες, όπως τα Windows 10 και το Yahoo. 

Η Microsoft συνεργάζεται ήδη με το Yahoo εδώ και αρκετά χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης Bing όσο και στο Yahoo.

Για καλύτερο σχεδιασμό των αντίστοιχων δυνατοτήτων και λέξεων-κλειδιών, η Microsoft σάς παρέχει έναν προγραμματιστή λέξεων-κλειδιών, όπως το Google. Ωστόσο, βρίσκουμε το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google πολύ πιο εύκολο στη χρήση (ανατρέξτε στην ενότητα ευκολίας χρήσης παρακάτω).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Keyword-Planner

Όποιος πιστεύει ότι η Microsoft μπορεί να ανταγωνιστεί το Google και το Facebook κάνει λάθος. Τα 6 δισεκατομμύρια ερωτήματα ανά μήνα, που αναφέρονται παραπάνω, δεν μπορούν πραγματικά να συγκριθούν με τα 5,6 δισεκατομμύρια ερωτήματα την ημέρα από την Google. Το Bing δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε το γενικό μέγεθος κοινού του Facebook.

Το Bing Ads σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των ακόλουθων τύπων προβολής:

 • Διευρυμένο κείμενο: Πανομοιότυπο με τις διαφημίσεις αναζήτησης στο Google Ads
 • Δυναμική αναζήτηση: Αυτόματες διαφημίσεις. Με τις διαφημίσεις “διευρυμένου κειμένου”, πρέπει να δημιουργήσετε και να βελτιστοποιήσετε μη αυτόματα κάθε διαφήμιση. Με διαφημίσεις “δυναμικής αναζήτησης”, η Microsoft δημιουργεί και βελτιστοποιεί τις διαφημίσεις για εσάς, ανάλογα με τον ιστότοπό σας και αυτό που ψάχνετε. Αυτός ο τύπος διαφήμισης είναι διαθέσιμος μόνο στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
 • Προϊόν: Διαφημίσεις για προϊόντα, οι οποίες εμφανίζονται στα δεξιά των αποτελεσμάτων αναζήτησης
 • Κοινό Microsoft: Διαφημίσεις που εμφανίζονται απευθείας σε άρθρα κατά μήκος του Δικτύου κοινού της Microsoft (παρόμοιο με το Google AdSense). Αυτός ο τύπος διαφήμισης είναι διαθέσιμος μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία
 • Εγκατάσταση εφαρμογής: Διαφημίσεις εκτεταμένου κειμένου που ανακαλύπτουν αυτόματα το λειτουργικό σύστημα του smartphone και στέλνουν τον πελάτη απευθείας στο σωστό κατάστημα εφαρμογών. Αυτός ο τύπος διαφήμισης διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ για iOS και Android. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Microsoft, «Δεν έχουν όλοι αυτήν τη δυνατότητα ακόμα. Εάν δεν το κάνετε, μην ανησυχείτε. Έρχεται σύντομα! ” Ωστόσο, το “ποιος” δεν προσδιορίζεται περαιτέρω

Αφαιρούμε πόντους εδώ επειδή ορισμένοι τύποι διαφημίσεων είναι διαθέσιμοι μόνο σε ορισμένες χώρες. Οι διαφημίσεις “δυναμικής αναζήτησης”, για παράδειγμα, είναι διαθέσιμες μόνο στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. Αυτό είναι πολύ κακό, ειδικά επειδή το συνολικό κοινό είναι, ούτως ή άλλως, μικρό.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Κοινό

Όσον αφορά τη στόχευση, ωστόσο, το Bing Ads προσφέρει μια μάλλον μοναδική δυνατότητα που δεν εμφανίζεται ούτε με το Google Ads ή το Facebook Ads: στόχευση LinkedIn, η οποία σας επιτρέπει να στοχεύσετε συγκεκριμένα εταιρείες, κλάδους ή τίτλους εργασίας από το δίκτυο LinkedIn. Αυτή η λειτουργία είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμη μόνο με διαφημίσεις Bing, ίσως επειδή το LinkedIn είναι πλέον εταιρεία Microsoft. 

Επιπλέον, είναι δυνατή η στόχευση σύμφωνα με τη γεωγραφία και τα ενδιαφέροντα. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε την επιλογή περιορισμού του κοινού όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία.

Στρογγυλές σκέψεις

Ο πρώτος γύρος περιείχε ήδη πολλές πληροφορίες σχετικά με το Google Ads, τις διαφημίσεις Facebook και τις διαφημίσεις Bing, οπότε ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο σημαντικών βασικών γεγονότων:

ΚριτήριαGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Έφτασαν οι πλατφόρμεςΑναζήτηση Google, Google AdSense, YouTube, Google Play, Gmail και άλλα προϊόντα GoogleFacebook, Instagram, WhatsApp (σύντομα)Bing, Windows 10, Yahoo και άλλα προϊόντα των Windows
Μορφές διαφήμισηςΑναζήτηση, προβολή, αγορές, βίντεο, έξυπνα, εφαρμογήΦωτογραφία, βίντεο, ιστορία, καρουσέλ, συλλογήΔιευρυμένο κείμενο, δυναμική αναζήτηση, προϊόν, κοινό της Microsoft, εγκατάσταση εφαρμογής
Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιώνΝαίΟχιΝαί
Επιλογές στόχευσηςΔημογραφικά, γεωγραφικά και (περιορισμένα) ενδιαφέρονταΔημογραφικά, γεωγραφικά, ενδιαφέροντα και κοινωνική συμπεριφοράΓεωγραφικά, LinkedIn και (περιορισμένα) ενδιαφέροντα
Ομοιόμορφο κοινόΝαι, ονομάζεται “παρόμοιο κοινό”ΝαίΟχι

Το Google Ads έχει μακράν τη μεγαλύτερη προσέγγιση χρηστών: το 90% του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πλατφόρμα μάρκετινγκ έχει ένα εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, παρόμοιο κοινό και πολλές μορφές διαφήμισης.

Οι Διαφημίσεις Facebook έχουν καλύτερες επιλογές στόχευσης και είναι κοντά στο Google σε συνολική απόδοση. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, είναι πιο δύσκολο να συμβαδίζει με τον πελάτη μέσω πολλαπλών καναλιών μέσω Διαφημίσεων Facebook. Η Bing Ads κατατάσσεται στην τρίτη θέση λόγω της έλλειψης πλατφορμών, προσέγγισης χρηστών και λειτουργιών.

Νικητής Γύρου 1: Google Ads

Επιλαχών: Διαφημίσεις στο Facebook

Δεύτερος γύρος: Τιμή

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις γενικές δηλώσεις σχετικά με τις τιμές στον τομέα του μάρκετινγκ της ΔΕΗ. Το ποσό που τελικά πληρώνετε ανά κλικ διαφέρει από λέξη-κλειδί σε λέξη-κλειδί. Ο διαγωνισμός παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσδιορίσετε ανταγωνιστικές αγορές με βάση το μέσο κόστος ανά κλικ ή το CPC. 

Θέλαμε να αποφύγουμε αμφισβητήσιμες δηλώσεις που κάνουν ορισμένες άλλες διαδικτυακές δημοσιεύσεις, όπως “Το Google Ads είναι πιο ακριβό και το Facebook Ads είναι φθηνό” ή “το μέσο CPC του Google Ads είναι 2 $” (το οποίο είναι εντελώς παράλογο, ούτως ή άλλως). Αντίθετα, προσπαθούμε για καλύτερες – και σωστές – αξιολογήσεις, οπότε δημιουργήσαμε έναν τρόπο μέτρησης των τιμών.

Ερευνήσαμε τον δρόμο μας σε τρεις διαφορετικές θέσεις και εξετάσαμε τα αντίστοιχα CPC για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και τα συγκρίναμε μεταξύ τους.

Προφανώς, γνωρίζουμε ότι ούτε αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτική. Αυτό συμβαίνει επειδή, για παράδειγμα, σε μια περιοχή, περισσότερα άτομα προωθούνται στις διαφημίσεις Bing, ενώ σε άλλες περιοχές, ενδέχεται να βρείτε περισσότερα άτομα να προωθούνται στο Google Ads. Ωστόσο, σας δίνει μια καλή αίσθηση για το γενικό κόστος και, πάνω απ ‘όλα, σας δείχνει έναν τρόπο να μάθετε το κόστος για τη θήκη χρήσης σας.

Χρησιμοποιήσαμε τις ακόλουθες τρεις εξειδικευμένες περιοχές για να αξιολογήσουμε τον αγώνα Google Ads έναντι Facebook Ads έναντι Bing Ads σε επίπεδο τιμών:

 • VPN (Λέξεις-κλειδιά: vpn, δωρεάν vpn, nordvpn, expressvpn, ipvanish, free vpn for firestick, vpn free android, best free vpn)
 • Βούρτσα μαλλιών (Λέξεις-κλειδιά: βούρτσα μαλλιών, στρογγυλό τρίχωμα, σφουγγάρι μαλλιών, στεγνωτήρας μαλλιών στρογγυλός και ογκομετρητής, βούρτσα ισιώματος μαλλιών, πινέλο στεγνωτήρα μαλλιών, στεγνωτήριο βουρτσών στρογγυλής βούρτσας, βούρτσα ισιώματος)
 • Εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων (Λέξεις-κλειδιά: δημιουργός ιστότοπων, δωρεάν δημιουργός ιστότοπων, δωρεάν οικοδόμος ιστότοπων, τιμολόγηση wix, καλύτερος κατασκευαστής ιστότοπων, κατασκευαστής ιστότοπων, ιστότοπος wix, sitebuilder, web builder, ευκολότερος κατασκευαστής ιστότοπων, οικοδόμος ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου)

Τιμή Google Ads

Αρχικά είχαμε το Google Ads να δημιουργήσει μια λίστα λέξεων-κλειδιών. Κατά συνέπεια, λάβαμε τις ακόλουθες τιμές για τις αντίστοιχες λέξεις-κλειδιά στη θέση “vpn”.

Η “Προσφορά για προβολή στο πάνω μέρος της σελίδας” είναι ένας νέος όρος που δεν έχουμε εξηγήσει ακόμη. Η προσφορά για προβολή στο πάνω μέρος της σελίδας, όπως υποδηλώνει το όνομα, αφορά την υποβολή προσφορών για κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το “χαμηλό εύρος” και το “υψηλό εύρος” υποδηλώνουν το εύρος τιμών. 

Για παράδειγμα, η λέξη-κλειδί “vpn” κοστίζει τουλάχιστον 3,20 $ και το πολύ 12,06 $ για να φτάσει στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι θα σας κοστίσει τόσα πολλά χρήματα εάν κάποιος έκανε κλικ στη διαφήμιση στο επάνω μέρος της σελίδας σας. Το μέσο κόστος ανά κλικ για αυτήν τη θέση κυμαίνεται μεταξύ 1,72 $ και 6,76 $. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-VPN-CPC

Στη συνέχεια, αναλύσαμε την εξειδικευμένη «βούρτσα μαλλιών», με τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Όπως μπορούμε να δούμε, οι τιμές σε αυτήν τη θέση είναι σημαντικά χαμηλότερες. Το μέσο κόστος ανά κλικ κυμαίνεται μεταξύ 0,36 $ και 1,50 $. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Βούρτσα μαλλιών-CPC

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, κοιτάξαμε την εξειδικευμένη “κατασκευή ιστοσελίδων” και εξαγάγαμε τις ακόλουθες προτάσεις και τιμές λέξεων-κλειδιών.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι οι πιο ακριβές από τις τρεις θέσεις. Με μέσο κόστος ανά κλικ 5,98 $ έως 20,63 $, οι λέξεις-κλειδιά σε αυτήν την περιοχή είναι σημαντικά υψηλότερες από ό, τι στις άλλες δύο θέσεις. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Website-Builder-CPC

Τιμή διαφημίσεων Facebook

Δυστυχώς, η τιμή των διαφημίσεων Facebook δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί εκ των προτέρων. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να εργαστούμε με εκτιμήσεις, επειδή το Facebook δεν παρέχει εργαλείο εκτίμησης, όπως το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών για το Google ή τις διαφημίσεις Bing. 

Ωστόσο, αυτό οφείλεται και πάλι στο πώς λειτουργεί το Facebook ως πλατφόρμα διαφημίσεων. Ενώ οι διαφημίσεις Google και Bing βασίζονται περισσότερο στον προγραμματισμό και τις προβλέψεις, το Facebook απαιτεί από εσάς να πειραματιστείτε περισσότερο. Ίσως γι ‘αυτό το Facebook είναι φθηνότερο από το Google ή το Bing Ads.

Προκειμένου να σας δώσουμε τουλάχιστον μια αίσθηση για την τιμολόγηση στο Facebook, βρήκαμε για εσάς έναν πολύ χρήσιμο υπολογισμό κόστους διαφήμισης Facebook, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σύμφωνα με το Hootsuite, το μέσο CPC για διαφημίσεις Facebook το 2017 ήταν μεταξύ 0,35 και 0,50 $. Το 2018, οι τιμές ήταν περίπου οι ίδιες. 

Τιμή διαφημίσεων Bing

Το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Bing Ads δεν έχει εκτιμήσεις όπως η Google, με ανώτατα και χαμηλότερα όρια προσφοράς. Σας προτείνει μια προσφορά και αυτό είναι. Από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι είναι υπέροχο που σας δίνει ακριβή δεδομένα για τις μηνιαίες αναζητήσεις, σε αντίθεση με το Google Ads.

Για τη θέση “vpn”, εξαγάγαμε τα ακόλουθα δεδομένα.

Χρειάστηκε να βρούμε έναν τρόπο σύγκρισης των διαφημίσεων Bing με το Google Ads. Γι ‘αυτό, σε αυτό το παράδειγμα, τραβήξαμε τον μέσο όρο των ανώτερων και κατώτερων ορίων προσφοράς για το CPC του Google Ads. Όπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα, οι διαφημίσεις Bing είναι πολύ φθηνότερες από το Google Ads, αλλά καταλήγετε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε μικρότερο κοινό.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-VPN-CPC

Για την εξειδικευμένη «βούρτσα μαλλιών», έχουμε λάβει τις ακόλουθες τιμές.

Σε αυτήν τη θέση, είναι πιο λογικό να διατηρήσετε το Google Ads, καθώς οι διαφορές τιμών δεν είναι τόσο μεγάλες, ειδικά επειδή ο μηνιαίος όγκος αναζήτησης στο Bing Ads είναι πολύ μικρότερος.

Δεν αξίζει να χάσετε χιλιάδες και δυνητικές προοπτικές λόγω της διαφοράς 10 σεντ. Επιπλέον, για ορισμένες λέξεις-κλειδιά, όπως «πινέλο στεγνωτηρίου», το Bing Ads είναι ακόμη πιο ακριβό από το Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Mircosoft-Marketing-Hairbrush-CPC

Τέλος, εδώ είναι οι αριθμοί για τις λέξεις-κλειδιά από τη θέση “δημιουργός ιστότοπων”.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη διαφορά πολύ καθαρά. Με τη λέξη-κλειδί “Εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου”, οι διαφημίσεις Bing είναι φθηνότερες κατά 22,11 $ ανά κλικ. Φυσικά, ο όγκος είναι πολύ χαμηλότερος, αλλά σε αυτό το σενάριο, αν το κοιτάξετε από άποψη τιμολόγησης, θα ήταν πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Bing αντί για το Google Ads.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Website-Builder-CPC

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Αν κοιτάξουμε εδώ το μέσο κόστος ανά κλικ, ίσως νομίζετε ότι το Facebook είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Τα κλικ ενδέχεται να είναι φθηνότερα στο Facebook και στις διαφημίσεις Bing από ό, τι στο Google Ads, αλλά η μέθοδος μέτρησης δεν εγγυάται ότι συγκρίθηκαν σύμφωνα με άλλους δείκτες απόδοσης, όπως η απόδοση της επένδυσης.

Η τιμή είναι ένα πράγμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι μέσες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και τα ποσοστά μετατροπών διαφέρουν από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, για παράδειγμα, είναι πράγματα που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη. Για να μην αναφέρουμε την πρόθεση του χρήστη, η οποία είναι πολύ διαφορετική στο Facebook από το Google ή το Bing. 

Ωστόσο, είναι δύσκολο να κάνετε γενικές δηλώσεις σε ποια πλατφόρμα είναι φθηνότερη ή ακριβότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κολλήσαμε με την τιμή ως μέσο σύγκρισης και εδώ είναι οι ασυναγώνιστες διαφημίσεις στο Facebook. Η Bing Ads καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, επειδή το μέσο CPC είναι πολύ φθηνότερο από το Google Ads.

Νικητής Γύρου 1: Διαφημίσεις στο Facebook

Επιλαχών: Διαφημίσεις Bing

Γύρος τρίτος: Ευκολία χρήσης

Ας το θέσουμε έτσι: Καμία από τις λύσεις λογισμικού που αναφέρονται εδώ δεν θα λάβει βραβείο για την ευκολία χρήσης τους, και αυτό είναι εντάξει, επειδή οι άνθρωποι έχουν σύνθετες απαιτήσεις σε μια πλατφόρμα ΔΕΗ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένα τέτοιο σύστημα να διαθέτει πολλά διαφορετικά εργαλεία, παράθυρα, υπολογισμούς, αναλύσεις και πίνακες εργαλείων. 

Επομένως, είναι φυσικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε το Google Ads, το Facebook Ads και το Bing Ads. Όπως με κάθε φάση εκμάθησης, θα χρειαστείτε πρόσβαση στην υποστήριξη και στη βάση γνώσεων. Τούτου λεχθέντος, δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στη σχεδίαση και τη χρηστικότητα, αλλά και στην τεκμηρίωση, την υποστήριξη και πολλά άλλα.

Ευκολία χρήσης του Google Ads

Με την πρώτη ματιά, η διεπαφή χρήστη του Google Ads φαίνεται αρκετά παλιά. Ωστόσο, ο πίνακας ελέγχου που βλέπετε αμέσως μετά τη σύνδεση, είναι διατεταγμένος με σαφήνεια.

Πίνακας ελέγχου Google-Facebook-Bing-Google-Marketing

Οι περισσότεροι άλλοι πίνακες ελέγχου ακολουθούν μια σχεδίαση πίνακα:

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Λέξεις-κλειδιά

Αν θέλετε να διαχειριστείτε το κοινό μάρκετινγκ, θα δείτε ότι η διεπαφή της Google δεν είναι πραγματικά οπτική. Επιπλέον, στην καρτέλα “είδη κοινού”, θα βρείτε τα είδη κοινού που έχετε προσθέσει στις καμπάνιες ή τις ομάδες διαφημίσεών σας, αλλά όχι στο προσαρμοσμένο κοινό σας. 

Αυτά τα λεγόμενα “είδη κοινού εντός της αγοράς” ορίζονται από την Google ως ομάδες συμφερόντων ή άτομα που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη αγορά. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Campaign-Κοινό

Επιπλέον, είναι πολύ χρονοβόρο για τη ρύθμιση κοινού που γεμίζουν αυτόματα από εξωτερικές πηγές. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να “χρησιμοποιείτε μόνο” δύο συστήματα: το Google Analytics και το Google Tag Manager. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Προσαρμοσμένο κοινό

Ειδικά για τους κατόχους ηλεκτρονικού εμπορίου, η παρακολούθηση των μεμονωμένων βημάτων ολοκλήρωσης αγοράς είναι αρκετά χρονοβόρα. Το Facebook είναι πολύ πιο απλό από αυτή την άποψη. 

Ένα άλλο ελάττωμα χρηστικότητας λειτουργεί στις «προβολές». Χάνετε γρήγορα ποια καμπάνια, ομάδα διαφημίσεων ή διαφήμιση επεξεργάζεστε. Αυτή η προσέγγιση χρηστικότητας μπορεί να είναι χρήσιμη για μεγάλες ποσότητες δεδομένων, αλλά για αρχάριους, είναι απλώς σύγχυση. 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα καμπάνια στο Google Ads, θα δείτε ότι το ίδιο το μενού είναι πολύ απλό, παρόλο που οι αρχάριοι θα πρέπει να ερευνήσουν έναν ή δύο όρους.

Εκστρατεία Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Δημιουργία

Μιλώντας για αυτό, η Google έχει δημιουργήσει μια διεξοδική βάση γνώσης και εξαιρετική υποστήριξη που απαντά μέσα σε λίγες ώρες. Εάν έχετε απορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης της Google. 

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στα άρθρα μας σχετικά με το Google Ads, ειδικά εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο προώθησης της επιχείρησής σας με το Google Ads ή εάν χρειάζεστε μερικές γενικές συμβουλές για αρχάριους για το Google Ads.

Ευκολία χρήσης διαφημίσεων στο Facebook

Ο διαχειριστής καμπάνιας και ο διαχειριστής κοινού του Facebook είναι πολύ ελκυστικοί. Μας αρέσει ιδιαίτερα η επισκόπηση του λογαριασμού σας, η οποία μοιάζει με αυτήν: 

Πίνακας ελέγχου Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Dashboard

Η δεδομένη ιεραρχία – Λογαριασμός > Καμπάνιες > Σετ διαφημίσεων > Διαφημίσεις – εμφανίζεται με σαφήνεια και το “πρόβλημα προβολής” από το Google Ads δεν υπάρχει επειδή η πλοήγηση μεταξύ των διαφόρων επιπέδων είναι πολύ ορατή. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Προβολές

Ο διαχειριστής κοινού είναι επίσης σαφώς δομημένος και ευκολότερος στη χρήση από το Google Ads. Η ουσία είναι ότι τα γραφικά διευκολύνουν τη δημιουργία κοινού στις Διαφημίσεις Facebook. 

Είναι επίσης πιο απλό να δημιουργήσετε είδη κοινού στο Facebook από ό, τι στο Google. Ενώ το Google Ads απαιτεί από εσάς να διαμορφώσετε διάφορα συστήματα, το Facebook θέλει απλώς να ενσωματώσετε το pixel παρακολούθησης και να το συνδέσετε με τις επιθυμητές καμπάνιες, όλα σε λίγα μόνο βήματα. Γενικά, θεωρούμε ότι ο χειρισμός του κοινού από το Facebook είναι πιο ελκυστικός και σαφής.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Audience-Manager

Είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων του προγράμματος περιήγησής σας, ώστε να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη ρύθμιση του Facebook. Για να δημιουργήσετε μια καμπάνια στις Διαφημίσεις Facebook, απλώς κάντε κλικ στο “δημιουργία” στην καρτέλα “καμπάνιες”.  

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Νέα-Καμπάνια

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, η δημιουργία νέων καμπανιών στο Facebook είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί πολλά βήματα, σε αντίθεση με το Google Ads.

Βρίσκουμε επίσης το “δημιουργικό κέντρο” ελκυστικό, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε κοροϊδίες διαφημίσεων και να εμπνευστείτε από άλλους διαφημιζόμενους στο Facebook. Μεταξύ των τριών πλατφορμών που συγκρίνονται εδώ, αυτός ο δημιουργικός κόμβος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις οπτικές διαφημίσεις σας να φαίνονται καλές.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Creative-Hub

Ευκολία χρήσης διαφημίσεων Bing

Με τις διαφημίσεις Bing, βλέπετε τα πιο σημαντικά πράγματα στην οθόνη μόλις συνδεθείτε. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να το καταλάβουμε, καθώς υπάρχουν πολλά μενού πλοήγησης και δεν είναι πάντα σαφές πού να βρούμε αυτό που εσείς ” ψάχνω για. 

Πίνακας ελέγχου Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Dashboard

Τόσο ο διαχειριστής καμπάνιας όσο και ο διαχειριστής κοινού μοιάζουν πολύ με το Google Ads. Και εδώ, όλα είναι πολύ πίνακες και δεν είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Campaign-Manager

Ο διαχειριστής κοινού φαίνεται ακόμη πιο συγκεχυμένος επειδή συναντώνται διαφορετικά οπτικά στοιχεία: πρώτα τα γραφικά του πίνακα ελέγχου, μετά μια εξήγηση διαδικασίας και, στο κάτω μέρος, η πραγματική επισκόπηση κοινού και η δυνατότητα δημιουργίας νέων ειδών κοινού (που ονομάζεται επίσης συσχέτιση).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Audience-Manager

Το Bing Ads παρέχει ζωντανή υποστήριξη, αλλά δεν είναι πραγματικά χρήσιμο και σε κάνει να νιώθεις σαν να γράφεις σε ένα bot και όχι με κάποιο άτομο. Αυτή η υπόθεση εκδηλώθηκε από παράξενες προτάσεις, χρόνους αναμονής και απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν θέσαμε. 

Επιπλέον, η τεκμηρίωση δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή από το Google ή το Facebook και απαιτεί πολλή δουλειά για να καλύψει.

Στρογγυλές Τρεις Σκέψεις:

Όπως αναφέραμε ήδη στην αρχή αυτού του κεφαλαίου, καμία από τις τρεις πλατφόρμες εδώ δεν είναι πραγματικά φιλική προς το χρήστη. Ωστόσο, αυτό οφείλεται περισσότερο στη φύση του λογισμικού παρά στην έλλειψη σχεδιαστών. Η Google, το Facebook και η Microsoft έχουν αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι ξέρουν πώς να κατασκευάζουν καλό λογισμικό. 

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι το Facebook Ads είναι το πιο εύκολο στη χρήση. Με πολλά οπτικά στοιχεία και συνεπή σχεδίαση, το κοινωνικό δίκτυο μας πείθει σε όλα τα επίπεδα.

Το Google Ads κατέχει τη δεύτερη θέση επειδή είναι πιο εύκολο στη χρήση από το Bing και θα λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε ευκολότερα από την υποστήριξη ή θα τις βρείτε στην τεκμηρίωση.

Νικητής Γύρου 1: Διαφημίσεις στο Facebook

Επιλαχών: Google Ads

Η ετυμηγορία

Στη σύγκριση μας, οι διαφημίσεις στο Facebook τερμάτισαν πρώτες και το Google Ads δεύτερη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαφημίσεις στο Facebook είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας. Εξαρτάται πάντα από τους στόχους μάρκετινγκ, τις προσωπικές σας δεξιότητες, το επιχειρηματικό μοντέλο και πολλά άλλα πράγματα. Ακόμη και οι διαφημίσεις Bing μπορούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα από το Google Ads, σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Η ουσία είναι ότι είναι φυσιολογικό και κοινό για τις εταιρείες να χρησιμοποιούν πολλαπλές πλατφόρμες ΔΕΗ για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε τις Διαφημίσεις Facebook για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και το Google Ads για να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Μερικές φορές μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία μιας σελίδας προορισμού και στη συνέχεια στη δοκιμή διαφορετικών πλατφορμών ΔΕΗ οδηγώντας την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο. 

Τι πιστεύετε για την κριτική μας; Ποια πλατφόρμα PPC σας άρεσε καλύτερα: Google Ads, Facebook Ads ή Bing Ads; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map