FreshBooks vs Xero – Το καλύτερο λογιστικό πρόγραμμα χαμηλού κόστους για το 2020

Στον κόσμο του λογισμικού λογισμικού cloud, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τη σωστή υπηρεσία για την εταιρεία σας. Δεν έχουν όλες οι πλατφόρμες τις ίδιες δυνατότητες και μερικές φορές υπάρχουν κενά σε αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια τέλεια λύση.


Το FreshBooks και το Xero, δύο από τους κύριους ανταγωνιστές του χώρου, έχουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά το καθένα στερείται σημαντικών διαδικασιών, οι οποίες μπορεί να σας οδηγήσουν να δείτε άλλα προγράμματα. Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε τα FreshBooks με το Xero για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μεμονωμένα προγράμματα, σας συνιστούμε να ελέγξετε την κριτική μας για τα FreshBooks και την αναθεώρηση Xero. Και οι δύο έκαναν την καλύτερη επιλογή λογισμικού λογιστικής. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ποια μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

1

Τιμολόγηση

Αυτό που χρειάζεστε σε ένα τιμολόγιο διαφέρει ανάλογα με την επιχείρηση και τον πελάτη, αλλά ορισμένα πράγματα είναι πάντα τα ίδια. Τα τιμολόγια χρειάζονται πεδία για να υποδείξουν ποιος χρεώνετε, τι χρεώνετε και πότε οφείλεται η πληρωμή. Τα FreshBooks και το Xero έχουν τα βασικά, αλλά αν ψάχνετε για πιο προηγμένες λειτουργίες, συμβουλευτείτε το παρακάτω γράφημα.

Υπηρεσίες: FreshBooksXero
Αποστολή επαναλαμβανόμενων τιμολογίων
Προσθέστε αυτόματα καθυστερημένες χρεώσεις
Αποστολή υπενθυμίσεων πληρωμής
Ενσωματώστε με το απόθεμα
Ο Μπιλ εργάστηκε για ώρες
Προσαρμογή τιμολογίων (όχι πολλές επιλογές) (από πρότυπο)

Συγκρίνοντας τα τιμολόγιά τους δίπλα-δίπλα, θα παρατηρήσετε βασικές διαφορές.

Το τιμολόγιο του Xero έχει δύο σοβαρές ελλείψεις. Ενώ υπάρχουν πλαίσια για την προσθήκη σημειώσεων που δεν εμφανίζονται κατά την εκτύπωση ή την αποστολή του τιμολογίου. Δεν υπάρχει επίσης μέρος για να προσθέσετε όρους, όπως 1 τοις εκατό, καθαρό 30.

Η φόρμα τιμολογίου του FreshBooks περιέχει θέσεις για σημειώσεις και όρους. Εάν πρέπει να εισπράξετε μια κατάθεση πριν από την έναρξη της εργασίας, μπορείτε να ζητήσετε ένα ποσοστό ή κατ ‘αποκοπή ποσό κατάθεσης. Οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε έργα θα το βρουν ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό.

Παρόλο που και οι δύο υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι σας παρέχουν προσαρμοσμένα τιμολόγια, αυτό δεν ισχύει.

Το FreshBooks σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ προσθήκης λογότυπου και αλλαγής χρώματος ή γραμματοσειράς, αλλά έχετε μόνο δύο πρότυπα για να διαλέξετε διαφορετικά.

Πρέπει να ανεβάσετε ένα πρότυπο για να προσαρμόσετε ένα τιμολόγιο στο Xero, αλλά τα πεδία σε αυτό πρέπει να αντιστοιχούν στα τυπικά πεδία τιμολογίου της υπηρεσίας. Δεν μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε δεν υπάρχει ήδη σε τιμολόγιο Xero. Διαβάστε την κριτική μας για τα βιβλία Zoho για ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα.

Εάν χρεώνετε πελάτες για τις ίδιες χρεώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα θέλετε να στέλνετε αυτόματα, επαναλαμβανόμενα τιμολόγια.

Στο Xero, μπορείτε να ρυθμίσετε τα τιμολόγια να επαναλαμβάνονται μέσω του μενού “πωλήσεις”. Εάν έχετε ήδη στείλει ένα τιμολόγιο, πρέπει να πλοηγηθείτε πίσω στην οθόνη “πωλήσεις” για να το επαναλάβετε, πράγμα που είναι ενοχλητικό.

Επαναλαμβανόμενα τιμολόγια

Για εξοικονόμηση χρόνου, το FreshBooks βάζει το “make recurring” στην οθόνη αφού πατήσετε “save” σε ένα τιμολόγιο. Δεν χρειάζεται να έχετε ήδη λάβει πληρωμή από τον πελάτη, όπως κάνει το QuickBooks Online. Διαβάστε την κριτική μας στο QuickBooks Online για να δείτε γιατί πιστεύουμε ότι το να απαιτείται κάτι τέτοιο αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα του προγράμματος.

Το FreshBooks περιλαμβάνει την ωριαία χρέωση με όλα τα σχέδια τιμολόγησης και αν χρεώνετε για ένα έργο, σας επιτρέπει να τραβήξετε τις πληροφορίες του έργου σε ένα τιμολόγιο. Το Xero δεν μπορεί ακόμη να χρεώσει για ώρες εργασίας, αλλά επειδή μόλις κυκλοφόρησε έργα, είναι πιθανό να προσθέσει τη λειτουργία σύντομα. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε και βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανατρέξτε στην κριτική μας για το FreeAgent για μια υπηρεσία που έχει καλή χρέωση ανά ώρα.

Ωστόσο, δεν λειτουργούσαν όλοι οι λογαριασμοί για τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε προϊόντα φέρουν απόθεμα στο χέρι και θα θέλουν ένα τιμολόγιο που θα ανέρχεται σε ποσότητες.

Η Xero υπερέχει στη διαχείριση αποθεμάτων. Κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, μπορείτε να ανεβάσετε τα υπάρχοντα υπολογιστικά φύλλα αποθέματος, συμπεριλαμβανομένων των SKU και των διαθέσιμων ποσοτήτων. Μόλις πωληθούν αντικείμενα, επιλέξτε από το απόθεμά του στο αναπτυσσόμενο μενού του τιμολογίου. Οι ποσότητες ενημερώνονται αυτόματα.

Το FreshBooks δεν περιλαμβάνει ισχυρή διαχείριση αποθέματος στη σουίτα προϊόντων του. Αντ ‘αυτού, πρέπει να πληρώσετε για μια ξεχωριστή εφαρμογή.

Μόλις στείλετε τιμολόγια, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενημερωμένοι για τη συλλογή τους. Το FreshBooks και το Xero σάς δίνουν διάφορους τρόπους για να παρακολουθείτε τα υπόλοιπα των απαιτήσεων ηλικίας.

Το “Εκκρεμή έσοδα” εμφανίζεται στην κορυφή του κύριου πίνακα ελέγχου του FreshBooks. Τα συνολικά οφειλόμενα ποσά απεικονίζονται σε μια γραμμή που εκτείνεται σε όλη την οθόνη. Παρόλο που η υπηρεσία έχει επίσης μια αναφορά απαιτήσεων ηλικίας, δεν μπορεί να προσαρμοστεί και δεν μπορείτε να ταξινομήσετε ή να φιλτράρετε κατά πελάτη.

Ταμπλό

Μετά την κράτηση τιμολογίου, το FreshBooks ρωτά αν θέλετε να στείλετε αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμής. Αυτό παίρνει το βάρος του να θυμάστε να παρακολουθείτε τους ώμους σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τους χρόνους παρακολούθησης και να τους προσαρμόσετε ανά πελάτη. Εάν κάποιος λέει ότι δεν θέλει να ενοχληθεί έως ότου λήξουν 30 ημέρες, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του χωρίς να επηρεάσετε άλλους πελάτες.

Ο πίνακας ελέγχου του Xero τοποθετεί το ποσό που οφείλετε στην επάνω δεξιά γωνία σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται «τιμολόγια που οφείλονται σε εσάς». Διαθέτει επίσης μια αναφορά εισπρακτέων απαιτήσεων και μια αναφορά με λεπτομερή ανάλυση των ληξιπρόθεσμων τιμολογίων. Είναι εύκολο να παρακολουθείτε τι οφείλετε και η υπηρεσία θα στέλνει αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμής στους πελάτες.

Xero-Dashboard

Το FreshBooks προσθέτει καθυστερημένα τέλη στα εκκρεμή τιμολόγια. Για να αποκτήσετε την ίδια λειτουργία στο Xero, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Προτιμούμε την τιμολόγηση του FreshBooks από το Xero’s. Είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε λειτουργίες εξοικονόμησης χρόνου, οι υπενθυμίσεις καθυστερημένων πληρωμών εξατομικεύονται και περιλαμβάνει ωριαία χρέωση.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για FreshBooks

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

2

Λογαριασμοί

Η πληρωμή των λογαριασμών που διατηρούν την επιχείρησή σας είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία εσόδων. Εάν δεν πληρώσετε τις ηλεκτρικές σας χρεώσεις, προμηθευτές, προμήθειες ή ενοίκια, η επιχείρησή σας θα κλείσει. Τούτου λεχθέντος, οι λογαριασμοί δεν είναι κέντρο κερδών, οπότε δεν θέλετε να χάνετε πολύ χρόνο σε αυτούς.

Η ρύθμιση αυτόματης πληρωμής σε λογαριασμούς που επαναλαμβάνονται μηνιαίως εξοικονομεί χρόνο και ταλαιπωρία. Τα FreshBooks και το Xero το καθιστούν εύκολο να το κάνουν.

Στα FreshBooks, η επιλογή “επαναλαμβανόμενη” εμφανίζεται σε κάθε λογαριασμό που εισάγετε.

Το Xero τοποθετεί το “επαναλαμβανόμενο λογαριασμό” στο μενού “αγορές” στην ενότητα “λογαριασμοί”. Μπορείτε επίσης να το κάνετε από το αναπτυσσόμενο μενού “επιλογές λογαριασμού” σε έναν λογαριασμό.

Πού να βρείτε-Μπιλ

Οι χρεώσεις στο Xero μπορούν να πληρωθούν με επιταγή ή bill.com, κανένα από τα οποία δεν είναι τόσο βολικό όσο η πληρωμή από τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα στο λογισμικό.

Στα FreshBooks, μπορείτε να διατηρήσετε μια πιστωτική κάρτα στο αρχείο και να πληρώσετε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας τη.

Οι πίνακες ελέγχου σάς βοηθούν να παραμείνετε ενημερωμένοι για τους λογαριασμούς σας, ιδίως αυτούς που δεν μπορούν να αυτοματοποιηθούν.

Η κύρια οθόνη “λογαριασμοί” στο Xero παρουσιάζει το σύνολο των λογαριασμών σε προσχέδιο, αναμένοντας έγκριση ή πληρωμή και καθυστερημένα σε κουτιά. Κάτω από αυτό είναι ένα γράφημα στήλης που συγκρίνει τους οφειλόμενους λογαριασμούς με τους λογαριασμούς που πληρώθηκαν. Είναι μια ωραία, με μια ματιά παρουσίαση των εκκρεμών δαπανών.

Bills-Main-Screen

Το FreshBooks σας δίνει ένα στιγμιότυπο των λογαριασμών που οφείλονται στην «αναφορά εξόδων» στην ενότητα «αναφορές» και στην κύρια οθόνη «έξοδα». Τούτου λεχθέντος, οι οφειλόμενοι λογαριασμοί δεν εμφανίζονται τόσο στον κύριο πίνακα ελέγχου όσο και στο Xero. Ωστόσο, δεν μας απομακρύνει, επομένως σας συνιστούμε να ελέγξετε την κριτική Sage Business Accounting εάν η δαπάνη αποτελεί προτεραιότητα.

Γύρος: Σημείο λογαριασμών για Xero Accounting

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

3

Αναφορές

Σε κάποιο σημείο, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να ελέγξει την απόδοσή της. Η ανάλυση του αποθέματος θα σας πει τι κινείται και τι κάθεται στα ράφια. Οι αναφορές πελατών θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ότι είναι καιρός να διακόψετε τους δεσμούς με έναν παραβατικό πελάτη. Οι αναφορές ενοποιούν και συμπυκνώνουν τα δεδομένα τιμολογίων, λογαριασμών και άλλων συναλλαγών για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διευθύνουν καλύτερα την επιχείρησή τους.

Η Xero έχει αναφορές για πωλήσεις και αγορές, αποθέματα και πάγια περιουσιακά στοιχεία, μισθοδοσία και έργα. Είναι μια από τις λίγες λογιστικές πλατφόρμες που περιλαμβάνει μια κατάσταση ιδίων κεφαλαίων με τις τυπικές καταστάσεις αποτελεσμάτων, ισολογισμού και ταμειακών ροών.

Αναφορές-Κύρια οθόνη

Αντίθετα, το FreshBooks φαίνεται να έχει αφιερώσει λίγο χρόνο ή προσπάθεια στις αναφορές του. Υπάρχουν μόνο εννέα τυπικές αναφορές και η μοναδική οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει είναι το κέρδος και η ζημιά. Παρόλο που λαμβάνετε δύο από τις πιο σημαντικές αναφορές για τη διατήρηση μιας μικρής επιχείρησης, τις αναφορές γήρανσης λογαριασμών και εξόδων, δεν μπορούν να προσαρμοστούν.

Προηγμένες-Αναφορές-Ενότητα

Μια δωρεάν λογιστική λύση που βασίζεται στο cloud, το Wave, λειτουργεί καλύτερα στις αναφορές της, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Wave.

Η έλλειψη προσοχής που δίνει το FreshBooks στις αναφορές είναι προβληματική, δεδομένης της κατά τα άλλα ισχυρών επιλογών της. Το Xero είναι η προφανής επιλογή σε αυτήν την κατηγορία. Το FreshBooks έχασε τον γύρο για τον ίδιο λόγο στο άρθρο μας FreshBooks εναντίον Wave.

Γύρος: Σημείο αναφορών για Xero Accounting

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

4

Τιμολόγηση

Τα FreshBooks και το Xero προσφέρουν και τα τρία προγράμματα τιμολόγησης που προορίζονται να αναπτυχθούν με την επιχείρησή σας. Η ιδέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώνετε για λειτουργίες που δεν χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν αδύνατο να διευθύνετε μια επιχείρηση με τα χαμηλότερα σχέδια.

Το χαμηλότερο επίπεδο του Xero, Early, κοστίζει μόλις 9 $ το μήνα. Σας περιορίζει να στέλνετε πέντε τιμολόγια και προσφορές, να εισάγετε πέντε λογαριασμούς και να συνδυάζετε 20 τραπεζικές συναλλαγές. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια επιχείρηση θα μπορούσε να συνεχιστεί σε αυτό το επίπεδο για πολύ.

Το φθηνότερο πρόγραμμα της FreshBooks, Lite, κοστίζει 15 $ ανά μήνα, αλλά σας παρέχει απεριόριστα τιμολόγια και εκτιμήσεις, πληρωμές λογαριασμών και επεξεργασία πιστωτικών καρτών. Αν και δεν περιορίζει τις συναλλαγές, σας επιτρέπει μόνο να προσθέσετε πέντε πελάτες. Μπορεί να κοστίζει περισσότερο από την αρχή, αλλά εξακολουθεί να είναι η καλύτερη αξία.

Η ανάπτυξη, το μεσαίο επίπεδο του Xero, καταργεί περιορισμούς στον αριθμό των συναλλαγών που μπορείτε να επεξεργαστείτε, αλλά δεν προσθέτει νέες δυνατότητες. Επειδή υπερδιπλασιάζεται στην τιμή, στα 30 $, προτιμούμε τα FreshBooks.

Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, Plus, κοστίζει 25 $ το μήνα και προσθέτει αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμών, λογιστικές εκθέσεις, προτάσεις και τη δυνατότητα αντιμετώπισης καθυστερημένων τελών στα τιμολόγια και προγραμματίζει επαναλαμβανόμενα τιμολόγια στις επιλογές του προγράμματος Lite. Σας επιτρέπει επίσης να έχετε έως και 50 πελάτες.

Το πιο ακριβό πρόγραμμα της Xero, Καθιερωμένο, φτάνει τα 60 $ το μήνα. Προσθέτει περισσότερες λειτουργίες, όπως πολλαπλά νομίσματα, έξοδα και έργα. Χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η πληρωμή λογαριασμών μέχρι το κορυφαίο πρόγραμμα τιμολόγησης, η εταιρεία σας αναγκάζει ουσιαστικά να το εγγραφείτε αμέσως ή να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή υπηρεσία πληρωμής λογαριασμού.

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα γνωρίζετε το καθαρό εισόδημα της επιχείρησής σας χωρίς να το υπολογίζετε χειροκίνητα εκτός σύνδεσης. Μιλάμε περισσότερο για αυτό το μειονέκτημα στο άρθρο μας Xero vs Wave.

Οι μόνες αλλαγές μεταξύ των επιπέδων Fresh και Premium του FreshBooks είναι η τιμή και ο αριθμός των πελατών. Στο Premium, μπορείτε να εξυπηρετήσετε έως και 500 πελάτες. Η μηνιαία χρέωση των 50 $ το μήνα καλύπτει αυτό, συν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες σε φθηνότερες τιμές.

Η αποδοχή πληρωμών στο διαδίκτυο επιταχύνει συνήθως τη διαδικασία είσπραξης και μειώνει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.

Το FreshBooks ενσωματώνει τη διαδικασία πληρωμής του, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τέλη συναλλαγής 2,9% του συνολικού ποσού συν 30 σεντ ανά συναλλαγή. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα τιμολόγιο για να πληρώσουν το λογαριασμό τους.

Η Xero δεν προσφέρει ολοκληρωμένη επεξεργασία πληρωμών. Αντ ‘αυτού, πρέπει να εγγραφείτε για μια εφαρμογή. Ενώ αυτό σας δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις χρεώσεις, είναι λιγότερο βολικό για εσάς και τους πελάτες σας.

Αυτό που σας δίνει η Xero είναι η επεξεργασία μισθοδοσίας, αλλά μόνο στο υψηλότερο επίπεδο τιμών. Το FreshBooks δεν διαθέτει ενσωματωμένη επεξεργασία μισθοδοσίας.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, προτιμούμε τις επιλογές του FreshBooks. Μια μικρή επιχείρηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Plus για χρόνια χωρίς τον κίνδυνο να το ξεπεράσει.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για FreshBooks

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

5

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Από όλα τα λογιστικά λογισμικά που δοκιμάσαμε, τα FreshBooks και το Xero έχουν δύο από τις πιο καθαρές και ευκολότερες διεπαφές. Τίποτα δεν έχει παράξενο ή μπερδεμένο όνομα και οι επιλογές μενού είναι σαφώς επισημασμένες και διαισθητικές.

Το μενού του FreshBooks βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης, ενώ η γραμμή μενού του Xero τρέχει κατά μήκος του πάνω μέρους της οθόνης. Και οι δύο έχουν γρήγορους συνδέσμους προς κοινά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες που είναι διασκορπισμένες σε όλο τον κόσμο, είτε πρόκειται για ένα κουμπί “νέο τιμολόγιο” στην κύρια οθόνη “τιμολόγια” στα FreshBooks είτε για ένα σύμβολο συν στο πλαίσιο “Τιμολόγια που οφείλονται σε εσάς” του ταμπλό Xero.

Δεν μπορούσαμε να επιλέξουμε μεταξύ των δύο προγραμμάτων για φιλικότητα προς τον χρήστη μέχρι να εξετάσουμε την υποστήριξη των χρηστών.

Το FreshBooks διανέμει συμβουλές και συμβουλές για νέους χρήστες σε όλη την πλατφόρμα του, καθώς και συνδέσμους προς άρθρα “βοήθειας” που σχετίζονται με την οθόνη στην οποία βρίσκεστε. Προσφέρει επίσης υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου.

Μπλε-υπαινιγμοί-και-Ctips

Το Xero διαθέτει μια ενότητα βοήθειας και οδηγίες βήμα προς βήμα με βίντεο και σεμινάρια, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια στο λογισμικό, αναγκάζοντάς σας να βγείτε και να μεταβείτε σε διαφορετική οθόνη για βοήθεια. Δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική υποστήριξη.

Λόγω της ανώτερης διαδικασίας ενσωμάτωσής του, το FreshBooks είναι ο νικητής μας για φιλικότητα προς το χρήστη.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για FreshBooks

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

6

Προηγμένες λειτουργίες

Από κτίρια έως φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, πολλές επιχειρήσεις έχουν σταθερά περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό τους, αλλά είναι σπάνιο να βρεθεί η δυνατότητα διαχείρισης τους σε λογιστικό λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο.

Εάν υπάρχουν πολλά πάγια στοιχεία στον ισολογισμό σας, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε πιο κοντά στο Xero. Η ενσωματωμένη ενότητα πάγιων περιουσιακών στοιχείων υπολογίζει τις αποσβέσεις και κάνει κράτηση των καταχωρίσεων περιοδικών για πωλήσεις. Όταν ξεκινάτε, μπορείτε να ανεβάσετε τα πάγια στοιχεία σας από ένα υπολογιστικό φύλλο.

Διορθωμένος πίνακας στοιχείων ενεργητικού

Το FreshBooks δεν σας επιτρέπει να εισαγάγετε ένα πρόγραμμα σταθερών στοιχείων, ούτε περιλαμβάνει μια ενότητα σταθερών στοιχείων. Μπορείτε να εγγραφείτε και να πληρώσετε για μια ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για εγγραφή ημερολογίου όπως μπορείτε με το QuickBooks Online, επειδή το FreshBooks δεν είναι λογιστικό σύστημα διπλής καταχώρησης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πώς συγκρίνονται οι δύο στο κομμάτι FreshBooks εναντίον QuickBooks Online.

Η Xero κερδίζει επίσης τα FreshBooks στη διαχείριση αποθεμάτων. Περιλαμβάνει το απόθεμα σε κάθε πρόγραμμα τιμολόγησης, διατηρεί τα επίπεδα των αποθεμάτων και εκτελεί αναφορές. Το FreshBooks απαιτεί από εσάς να εγγραφείτε και να πληρώσετε για μια ξεχωριστή εφαρμογή, εάν θέλετε διαχείριση αποθέματος που συγχρονίζεται με τη λογιστική σας.

Η μόνη προηγμένη λειτουργία όπου το FreshBooks μπορεί να έχει πλεονέκτημα είναι τα έργα. Λαμβάνετε μια κεντρική θέση για τα αρχεία σας και θα μπορείτε να ελέγχετε την πρόσβαση των μελών της ομάδας. Τα έργα μπορούν να αναλυθούν λεπτομερώς, με καθορισμένα παραδοτέα και προθεσμίες.

Επεξεργασία-Έργο

Εάν πρόκειται για ένα έργο για το οποίο χρεώνετε χρόνο, το FreshBooks έχει παρακολούθηση χρόνου στο λογισμικό και την εφαρμογή του. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε διαφορετικές ωριαίες τιμές για διαφορετικούς υπαλλήλους.

Το Xero κυκλοφόρησε πρόσφατα έργα, οπότε είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς συγκρίνεται. Παρόλο που μπορείτε να παρακολουθείτε χρόνο, χρήμα και κερδοφορία μαζί του, δεν έχει λειτουργία ημερομηνίας λήξης. Δεν μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε άτομα να συνεισφέρουν σε αυτό. Έχει λιγότερο από μια αίσθηση διαχείρισης έργων και περισσότερο από μια κλίση κοστολόγησης.

Το Xero έχει πιο προηγμένες λειτουργίες από τα FreshBooks. Ωστόσο, εάν η επιχείρησή σας δεν χρειάζεται να παρακολουθεί το απόθεμα ή τα πάγια στοιχεία, αλλά θέλει να διαχειριστεί έργα, προτείνουμε να πάτε με τα FreshBooks.

Γύρος: Σημείο προηγμένων λειτουργιών για Xero Accounting

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο λογιστικής Xero

7

Η ετυμηγορία

Είναι δύσκολο να επιλέξετε ανάμεσα στο FreshBooks και το Xero, επειδή όπου το ένα είναι αδύναμο το άλλο είναι δυνατό. Για παράδειγμα, το FreshBooks είναι αδύναμο στο απόθεμα και το Xero είναι ισχυρό, αλλά το FreshBooks ξεπερνά το Xero στις εύκολες διαδικασίες για την κράτηση τιμολογίων και εξόδων.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να συμπεράνουμε ότι τα FreshBooks είναι γενικά μια καλύτερη επιλογή από το Xero. Είναι απλούστερο και πιο διαισθητικό να εκτελείτε βασικές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση ενός επαναλαμβανόμενου λογαριασμού. Η τιμολόγηση του είναι πιο λογική από το Xero’s και σας δίνει περισσότερες επιλογές για την υποστήριξη πελατών.

Η εξαίρεση στην πρότασή μας είναι εάν η επιχείρησή σας βασίζεται σε απόθεμα, διαθέτει πολλά πάγια στοιχεία και βασίζεται σε αναφορές. Σε αυτήν την περίπτωση, το Xero είναι η προφανής επιλογή.

Ποια προτιμάτε, FreshBooks ή Xero; Σας βοήθησε αυτό το άρθρο να αποφασίσετε μεταξύ των δύο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map