FreshBooks vs Wave: Η μάχη για αρχάριους είναι σε εξέλιξη το 2020

Τα FreshBooks και Wave είναι ένα από τα καλύτερα λογιστικά λογιστικά, οπότε οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα φιλικά προς το χρήστη προγράμματα που βασίζονται στο cloud όταν κάνουν αγορές. Τούτου λεχθέντος, και οι δύο θα ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες λογιστικής κάθε επιχείρησης – τιμολόγηση και πληρωμή λογαριασμών – οπότε είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε βαθύτερα για να εντοπίσουμε τις διαφορές τους και να επιλέξουμε μεταξύ τους.


Για μια αναλυτική ματιά σε κάθε, σας προτείνουμε να διαβάσετε την κριτική FreshBooks και την κριτική μας στο Wave.

1

Τιμολόγηση

Η είσπραξη χρημάτων είναι βασική για την επιβίωση κάθε επιχείρησης. Πολλές μικρές επιχειρήσεις στρέφονται πρώτα σε μια λογιστική λύση που βασίζεται στο cloud, επειδή γνωρίζουν ότι πρέπει να παρακολουθούν καλύτερα και να παρακολουθούν τους εισπρακτέους λογαριασμούς. Είναι η μοναδική λειτουργία που μπορείτε να βρείτε σε κάθε πρόγραμμα λογισμικού λογιστικής. Το παρακάτω γράφημα συγκρίνει τις επιλογές τιμολόγησης FreshBooks και Wave.

Υπηρεσίες: FreshBooksWave
Αποστολή επαναλαμβανόμενων τιμολογίων
Προσθέστε αυτόματα καθυστερημένες χρεώσεις
Αποστολή υπενθυμίσεων πληρωμής
Ενσωματώστε με το απόθεμα
Ο Μπιλ εργάστηκε για ώρες
Προσαρμογή τιμολογίων (όχι πολλές επιλογές) (όχι πολλές επιλογές)

Το FreshBooks παρέχει στους χρήστες ένα ολοκληρωμένο σύστημα τιμολόγησης. Τα τιμολόγιά του είναι ξεκάθαρα διατυπωμένα, με κοινά πεδία όπως πελάτης, ποσότητα και σημειώσεις. Αφού ρυθμίσετε ένα τιμολόγιο, μπορείτε να επιλέξετε πόσο συχνά θέλετε να στέλνετε υπενθυμίσεις πληρωμής για τιμολόγια που έχουν λήξει. Το FreshBooks είναι μοναδικό στην αγορά, καθώς σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις υπενθυμίσεις πληρωμής και τις καθυστερημένες χρεώσεις ανά πελάτη.

Τιμολόγιο-Ρυθμίσεις ανά πελάτη

Πολλές επιχειρήσεις χρεώνουν τις ίδιες υπηρεσίες κάθε μήνα. Το χαρακτηριστικό FreshBooks “make recurring” εμφανίζεται μετά από κάθε τιμολόγιο που εισάγετε και αποθηκεύετε ή μπορείτε να το επιλέξετε όταν εισάγετε ένα τιμολόγιο. Η λειτουργία εξοικονόμησης χρόνου διασφαλίζει επίσης ότι οι πελάτες σας χρεώνονται, ακόμη και αν ο λογιστής σας καλεί ή ξεχάσει.

Το Wave έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει επαναλαμβανόμενους λογαριασμούς, και σας δίνει περισσότερες επιλογές υπενθύμισης πληρωμής. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε αυτόματα καθυστερημένες χρεώσεις σε ένα τιμολόγιο όπως μπορείτε στα FreshBooks. Στο Wave, πρέπει να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο γραμμής σε ένα υπάρχον τιμολόγιο, εάν θέλετε να χρεώσετε καθυστερημένη χρέωση.

Στα FreshBooks, οι ώρες εργασίας στο έργο ενός πελάτη τραβούν τα τιμολόγια. Η υπηρεσία περιλαμβάνει μια λειτουργία έργων, την οποία δεν διαθέτει το Wave. Οι δημιουργικές και βασισμένες σε έργα επιχειρήσεις πρέπει να ρίξουν μια πιο βαθιά ματιά στα FreshBooks κατά τον προσδιορισμό των λογιστικών αναγκών τους.

Το FreshBooks διαθέτει ένα βασικό σύστημα αποθέματος, εκτός εάν αγοράσετε μια εφαρμογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε από αντικείμενα που έχετε στη διάθεσή σας κατά τη δημιουργία ενός τιμολογίου. Το Wave δεν περιλαμβάνει επιλογές αποθέματος, αλλά αν πρέπει να παρακολουθήσετε τις διαθέσιμες ποσότητες και να διαχειριστείτε σημαντικό απόθεμα, σας προτείνουμε να δείτε το Xero. Αν είστε περίεργοι, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το FreshBooks vs Xero.

Αν και υπάρχουν επιλογές προσαρμογής για τιμολόγια στα FreshBooks και Wave, είναι περιορισμένα. Οι επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε περιλαμβάνουν χρώματα, γραμματοσειρές και διάταξη. Το Wave έχει τρία πρότυπα τιμολογίου στα οποία μπορείτε να προσθέσετε ένα λογότυπο, ενώ το FreshBooks παρέχει περισσότερα πρότυπα και περιλαμβάνει εκτιμήσεις και προτάσεις.

Επιλογές προσαρμοσμένου τιμολογίου

Η αποστολή τιμολογίου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Παρόλο που και οι δύο θα στείλουν αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμών σε πελάτες που έχουν καθυστερήσει, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να παρακολουθούν τις ταμειακές ροές.

Τα εκκρεμή έσοδα εμφανίζονται στην κορυφή του κύριου πίνακα ελέγχου του FreshBooks. Εμφανίζει το συνολικό οφειλόμενο ποσό με κόκκινο χρώμα ως οπτική υπενθύμιση των απλήρωτων τιμολογίων. Στην ενότητα “Σύνθετες αναφορές”, θα βρείτε μια αναφορά γήρανσης λογαριασμών, η οποία ξεπερνά τις καθυστερούμενες απαιτήσεις έως το χρονικό διάστημα που σας οφείλονται.

Ο πίνακας ελέγχου του Wave παρουσιάζει επίσης τιμολόγια που οφείλετε, αλλά πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τις πληροφορίες. Ωστόσο, η οθόνη «τιμολόγια» εμφανίζει καθυστερημένα τιμολόγια μπροστά και στο κέντρο. Μια αναφορά γήρανσης λογαριασμών περιλαμβάνεται επίσης στην ενότητα «αναφορές».

Wave-τιμολόγια-οφειλόμενος πίνακας ελέγχου

Για τιμολόγηση, το FreshBooks είναι ανώτερο από το Wave. Περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές, όπως προετοιμασία εκτιμήσεων και προτάσεων που μετατρέπονται σε τιμολόγια και πιο αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για FreshBooks

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

2

Λογαριασμοί

Η πληρωμή λογαριασμών είναι απαραίτητο, εάν είναι δυσάρεστο, μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα FreshBooks και το Wave το κάνουν όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Τα κουμπιά στην κύρια σελίδα σας μεταφέρουν απευθείας στη φόρμα για να εισαγάγετε μια νέα δαπάνη.

Στα FreshBooks, η φόρμα εξόδων σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τύπο της δαπάνης από ένα αναπτυσσόμενο μενού. Μπορείτε να ανεβάσετε και να επισυνάψετε μια απόδειξη, αν χρειαστεί, και να την επισημάνετε ως χρεώσιμη εάν ο πελάτης οφείλει αποζημίωση. Η υπηρεσία σάς δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε μια πιστωτική κάρτα στο αρχείο και να την χρησιμοποιήσετε για την πληρωμή λογαριασμών.

Η επιλογή “make recurring” εμφανίζεται σε κάθε νέα φόρμα εξόδων. Εάν πληρώνετε τα ίδια έξοδα μηνιαίως, όπως ενοίκιο ή πληρωμή κοινής ωφέλειας, οι αυτόματες πληρωμές εξοικονομούν χρόνο και βεβαιωθείτε ότι δεν επιβαρύνεστε ποτέ με καθυστέρηση, επειδή χάσατε έναν σημαντικό λογαριασμό. Αφού επιλέξετε πόσο συχνά πρέπει να πληρώνεται και πόσες φορές, μπορείτε να το ξεχάσετε.

Εισαγωγή-α-Νέο-Έξοδα

Αν και είναι εύκολο να βρείτε και να συμπληρώσετε μια φόρμα δαπανών στο Wave, θα πρέπει να κάνετε το επιπλέον βήμα κάνοντας κλικ στο “δημιουργία λογαριασμού” εάν περάσετε από τις “αγορές” και “λογαριασμούς” στο κύριο μενού πλοήγησης.

Το Wave δεν επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν επαναλαμβανόμενες πληρωμές λογαριασμών και δεν διατηρούν αρχείο πιστωτικής κάρτας.  

Στη φόρμα εξόδων του Wave, μπορείτε να εκχωρήσετε αριθμούς, να πληκτρολογήσετε σημειώσεις και να επισυνάψετε αποδείξεις, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε γραμμή για φόρους.

Παράδειγμα καταχώρησης δαπανών

Τα έξοδα που έχουν γίνει κράτηση εμφανίζονται ως φόρμα γραφήματος πίτας στον κύριο πίνακα ελέγχου του FreshBooks. Το Wave εμφανίζει καθυστερημένους λογαριασμούς και τιμολόγια σε μια λίστα στα αριστερά του ταμπλό. Και οι δύο έχουν αναφορές δαπανών, οπότε η παρακολούθηση των χρημάτων που ρέουν έξω από την επιχείρησή σας δεν είναι δύσκολη μαζί τους.

Οι δυνατότητες πληρωμής λογαριασμών του FreshBooks σας δίνουν περισσότερες επιλογές και λειτουργικότητα από το Wave’s, με επαναλαμβανόμενες πληρωμές και αποθηκευμένες πιστωτικές κάρτες. Είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτήν την κατηγορία.

Γύρος: Σημείο λογαριασμών για φρέσκα βιβλία

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

3

Αναφορές

Οι αναφορές του FreshBooks δεν θα κερδίσουν ποτέ σε σύγκριση με αυτές άλλων λογιστικών προγραμμάτων που βασίζονται στο cloud. Είναι παράξενο για να παραμελήσει η υπηρεσία, δεδομένης της σημασίας της για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, αλλά έχει μόνο εννέα αναφορές.

Προηγμένες-Αναφορές-Ενότητα

Η μοναδική οικονομική κατάσταση που περιλαμβάνεται στα FreshBooks είναι το κέρδος και η ζημιά. Δεν υπάρχει ισολογισμός ή κατάσταση ταμειακών ροών. Οι τράπεζες και οι δανειστές συνήθως ζητούν και τα τρία όταν υποβάλλετε αίτηση για δάνειο, οπότε οι χρήστες του FreshBooks θα πρέπει να προετοιμάσουν τα άλλα δύο χειροκίνητα.

Το Wave παρέχει στους χρήστες τις τρεις σημαντικές οικονομικές καταστάσεις, καθώς και μια πολύ μεγαλύτερη συλλογή αναφορών που σχετίζονται με άλλους τομείς της επιχείρησής σας.

Αναφορές-Στιγμιότυπο οθόνης

Οι αναφορές γήρανσης λογαριασμών υπολογίζουν το ποσό των απαιτήσεων σε καθυστέρηση βάσει τυπικών χρονικών πλαισίων, όπως προθεσμίες καθυστέρησης 0-30 ημερών ή καθυστέρηση καθυστέρησης 90 ημερών, αλλά το Wave έχει επίσης μια αναφορά που εμφανίζει έσοδα από τον πελάτη. Το FreshBooks σταματά στην αναφορά γήρανσης λογαριασμών.

Αναφορά λογαριασμών-γήρανσης

Οι πρόσθετες αναφορές του Wave καλύπτουν το φόρο επί των πωλήσεων, τους μισθούς και τη μισθοδοσία εάν πληρώνετε για τις λειτουργίες μισθοδοσίας του. Παρόλο που παρακολουθεί τους φόρους πωλήσεων και μισθοδοσίας, δεν μπορείτε να τα υποβάλετε στο διαδίκτυο.

Καμία υπηρεσία δεν σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις αναφορές σας πέρα ​​από την επιλογή εύρους ημερομηνιών. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για πιο απλές επιχειρήσεις, αλλά πολύπλοκες εταιρείες μπορεί να θέλουν να αλλάξουν ομαδοποιήσεις λογαριασμών και προβολές. Το QuickBooks Online διαθέτει τις καλύτερες επιλογές προσαρμογής αναφορών.

Το Wave ξεπερνά τα FreshBooks σε αυτήν την κατηγορία, αλλά κανένα δεν θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σύνθετων επιχειρήσεων ή ιδιοκτητών που αναζητούν αναφορές για ανάλυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, σας προτείνουμε να κοιτάξετε στο QuickBooks Online. Η κριτική μας στο QuickBooks Online περιγράφει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Γύρος: Σημείο Αναφορών για Λογιστική Wave

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

4

Τιμολόγηση

Κανένας αγωνιζόμενος δεν θα κερδίσει την τιμή του Wave, επειδή είναι δωρεάν. Σας δίνει όλες τις δυνατότητες που έχουμε συζητήσει χωρίς να χρεώνετε μηνιαία χρέωση. Ωστόσο, χρεώνεται για τη μισθοδοσία και την επεξεργασία εμπόρων, και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αρκετά από αυτά για να της επιτρέψει να δώσει στους χρήστες τα πάντα.

Το FreshBooks ακολουθεί το πρόγραμμα τριών επιπέδων μηνιαίας τιμολόγησης που χρησιμοποιούν πολλοί από τους αντιπάλους του. Το χαμηλότερο μηνιαίο πρόγραμμα, το Lite, επιτρέπει σε πέντε χρήστες να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα με 15 $ ανά μήνα. Περιλαμβάνονται οι βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας, αλλά μόνο μέχρι να πληρώσετε 25 $ ανά μήνα για τη μεσαία βαθμίδα, Plus, μπορείτε να στείλετε υπενθυμίσεις πληρωμής, να χρεώσετε καθυστερημένα τέλη και να προγραμματίσετε επαναλαμβανόμενα έξοδα.

Το ανώτερο επίπεδο, Premium, κοστίζει $ 50 ανά μήνα. Δεν προσθέτει λειτουργίες, αλλά επιτρέπει σε έως και 500 χρήστες να συνεργαστούν με τον λογαριασμό σας. Παρόλο που είναι απίθανο μια επιχείρηση να έχει πολλούς λογιστές, θα ήταν χρήσιμο εάν χρησιμοποιούσατε τα έργα να λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό.

Η Wave χρεώνει τέλη για φορολογικές υπηρεσίες, μισθοδοσία και επεξεργασία πιστωτικών καρτών. Οι υπηρεσίες μισθοδοσίας και φορολογίας είναι διαθέσιμες μόνο σε έξι πολιτείες και κοστίζουν 25 $ ανά μήνα συν 4 $ ανά εργαζόμενο. Για απλή μισθοδοσία, χρεώνεται 20 $ ανά μήνα συν 4 $ ανά υπάλληλο.

Το FreshBooks δεν διαθέτει ολοκληρωμένη υπηρεσία μισθοδοσίας. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να πληρώσετε για ένα πρόσθετο, όπως το Gusto. Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει την επεξεργασία μισθοδοσίας, προτείνουμε να διαβάσετε την κριτική μας για το Xero.

Για μια μικρή επιχείρηση που πρέπει να διατηρεί τον έλεγχο υπό έλεγχο, αξίζει τον κόπο να εγγραφείτε στη δωρεάν υπηρεσία της Wave, ακόμα κι αν ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα μειονεκτήματά της. Γι ‘αυτό κερδίζει σε αυτήν την κατηγορία.

Γύρος: Σημείο Τιμολόγησης για Λογιστική Wave

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

5

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Είναι εύκολο να βρείτε το δρόμο σας γύρω από τα FreshBooks και το Wave. Τα στοιχεία του μενού επισημαίνονται σαφώς και έχουν νόημα. Εμφανίζονται εμφανώς κουμπιά για “προσθήκη νέων” στοιχείων, όπως τιμολόγια ή λογαριασμοί. Τα βήματα για την ολοκλήρωση εργασιών είναι διαισθητικά και δεν απαιτούν μεγάλη εμπειρία λογισμικού.

Το FreshBooks κάνει πολλά για να υποστηρίξει τους χρήστες του. Οι σύνδεσμοι προς τα σχετικά άρθρα βοήθειας, μαζί με υποδείξεις και συμβουλές, εμφανίζονται στις κύριες οθόνες όταν πλοηγηθείτε σε αυτά για πρώτη φορά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών μέσω email ή τηλεφώνου.

Η ενότητα βοήθειας του Wave περιλαμβάνει επιχειρηματικούς οδηγούς, αναρτήσεις ιστολογίου και βίντεο. Το κουμπί “βοήθεια” εμφανίζεται πάντα αριστερά στο μενού. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, εμφανίζεται ένα πλαίσιο που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στη βιβλιοθήκη χωρίς να αφήσετε την οθόνη στην οποία βρίσκεστε.

Δεν βρήκαμε πολλά να κάνουμε διάκριση μεταξύ των εταιρειών ως προς τη φιλικότητα προς τον χρήστη, επομένως ονομάζουμε αυτήν την ενότητα ισοπαλία.

Γύρος: Φιλικότητα προς το χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

6

Προηγμένες λειτουργίες

Αν και το FreshBooks δεν προσφέρει σύνθετες λειτουργίες αποθέματος ή πάγιων στοιχείων, περιλαμβάνει έργα. Οι δημιουργικές επιχειρήσεις που εργάζονται σε έργα για τους πελάτες τους, ή εκείνες που χρεώνουν ανά ώρα, θα βρουν πολλά να αρέσει στη λειτουργία.

Κατά τη δημιουργία ενός νέου έργου στα FreshBooks, είναι εύκολο να αναθέσετε εργασίες και ημερομηνίες λήξης στα μέλη της ομάδας. Πολλά άτομα μπορούν να κληθούν να συνεισφέρουν στο έργο, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών πελατών, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβασή τους.

Η ωριαία χρέωση για έργα τροφοδοτεί τιμολόγια. Εάν στέλνετε ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη για ένα άλλο αντικείμενο και οφείλετε για πολλές ώρες, το FreshBooks σας υπενθυμίζει. Εάν οι υπάλληλοί σας χρεώνουν με διαφορετικές ωριαίες χρεώσεις – ένας ανώτερος διαχειριστής έργου έναντι ενός κατώτερου διευθυντή, για παράδειγμα – η FreshBooks το τραβάει και στη χρέωση του έργου.

Ο ανταγωνιστής Xero δίνει στους χρήστες αποθέματα, πάγια περιουσιακά στοιχεία και δυνατότητες έργων. Εάν χρειάζεστε και τα τρία, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στη σύγκριση FreshBooks έναντι Xero.

Ο μόνος τρόπος για τη διαχείριση έργων, παγίων στοιχείων ή αποθέματος στο Wave είναι εάν εγγραφείτε και πληρώσετε για ένα πρόσθετο πρόγραμμα που ενσωματώνεται σε αυτό.

Γύρος: Σημείο προηγμένων λειτουργιών για FreshBooks

Λογότυπο FreshBooks
Λογότυπο Λογιστικής Wave

7

Η ετυμηγορία

Οι ομοιότητες μεταξύ του FreshBooks και του Wave καθιστούν δύσκολη την επιλογή μεταξύ τους, αλλά το FreshBooks έχει μια ελαφριά ακμή. Παρέχει στους χρήστες περισσότερες επιλογές τιμολόγησης και χρέωσης, παρέχει μια λειτουργία έργων για υπηρεσίες και δημιουργικές επιχειρήσεις και έχει λογικές τιμές σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές.

Τούτου λεχθέντος, οι αναφορές του Wave δίνουν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης και λήψης αποφάσεων και η τιμή του δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη. Αν είστε πρόθυμοι να εισάγετε μηνιαίους λογαριασμούς με μη αυτόματο τρόπο και θέλετε να μειώσετε το κόστος, αξίζει να δείτε.

Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση. Εάν έχετε δοκιμάσει οποιοδήποτε από τα δύο προγράμματα, τι νομίζετε; Είχατε μια προτίμηση; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map