Endurance International Group: Διαρκής οικοδεσπότης Ιστού ή Πειρατής απορρήτου;

Εάν έχετε ξεκινήσει ποτέ έναν ιστότοπο, πιθανότατα γνωρίζετε το Endurance International Group, ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα. Ως εταιρικός διευθυντής πάνω από τεράστιες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων όπως το HostGator, το Bluehost και το iPage, η EIG λειτουργεί στο παρασκήνιο, βοηθώντας τη μακρά λίστα των επωνυμιών της να συγκεντρώσει συνδρομητές.


Κατά τον έλεγχο των υπηρεσιών φιλοξενίας, παρατηρήσαμε μερικές τάσεις με τις επωνυμίες Endurance, ιδίως όσον αφορά το απόρρητο. Αφού κάναμε κάποια προκαταρκτική έρευνα, βρήκαμε πολλά άρθρα που συζητούσαν τον εταιρικό διευθυντή, τα περισσότερα από τα οποία επικεντρώνονται στις εξαγορές της EIG με την πάροδο των ετών και οι πελάτες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες καταστράφηκαν μόλις η EIG ολοκλήρωσε την εξαγορά. 

Αν και αυτό ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις – θα παρέχουμε τα παρακάτω παραδείγματα – αυτό δεν είναι το κύριο πρόβλημα με την Endurance International Group. Ο σκοπός μας εδώ είναι διπλός. Πρώτον, θέλουμε να κάνουμε το ρεκόρ ευθεία σχετικά με το τι είναι το EIG και τι κάνει. Στη συνέχεια, θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η μεγαλύτερη ανησυχία με τον μονόλιθο: την προστασία της ιδιωτικής ζωής. 

Πριν φτάσετε σε όλα αυτά, είναι ώρα για ένα σύντομο μάθημα ιστορίας.

Τι είναι το Endurance International Group?

Η σελίδα «για εμάς» της Endurance International Group αναφέρει ότι είναι «μια διεθνής οικογένεια εμπορικών σημάτων που παρέχει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να δημιουργήσουν την παρουσία τους στον ιστό». Αν και ακούγεται σαν ένα παρόμοιο τραγούδι και χορός σε μια εταιρεία όπως η GoDaddy, η EIG δεν είναι στην πραγματικότητα εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. 

Ωστόσο, ο EIG ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο. Το 1997, ο Hari Ravichandran – επιχειρηματίας με MBA και δύο πτυχία στη μηχανική – ίδρυσε την BizLand, μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που επικεντρώθηκε στις μικρές επιχειρήσεις. Ο Ravichandran τελικά θα προχωρήσει στην ίδρυση του Jump Ventures τον Ιούνιο του 2018 και το iSubscribed (τώρα γνωστό ως Aura) τον Αύγουστο του 2017. 

Το 2001, εν μέσω έκρηξης της φούσκας dotcom, η BizLand διαπίστωσε ότι είχε πέσει σε δύσκολους καιρούς. Αναδιοργανώθηκε – με μόνο 14 υπαλλήλους – σε Endurance International Group. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε το BizLand. Αυτός ο ιστότοπος παραμένει και προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων σήμερα. Αντ ‘αυτού, ο Ravichandran χώρισε την εταιρεία, διατηρώντας την BizLand ως κατάστημα φιλοξενίας ιστοσελίδων και καθιερώνοντας την Endurance International Group ως εταιρεία χαρτοφυλακίου. 

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου δεν παρέχει καμία υπηρεσία. Αντ ‘αυτού, κατέχει κάποιο ποσοστό πολλαπλών θυγατρικών επωνυμιών. Συχνά, η εταιρεία χαρτοφυλακίου θα κάνει κάποιες μεγάλες, διαρθρωτικές αλλαγές σε μια επιχείρηση μετά την απόκτησή της. Μετά από αυτό, ωστόσο, η μάρκα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη δική της υποδομή για να λειτουργήσει. 

Μεταξύ του 2001 και του 2011, η Endurance προχώρησε στην αγορά, αγοράζοντας μάρκες για να συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιό της. Ωστόσο, η κάλυψη αυτού που συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ανώμαλη. Γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι αγόρασε το FatCow το 2005 και το IPOWER το 2007. Το δελτίο τύπου IPOWER από το 2007 ισχυρίζεται ότι, εκείνη τη στιγμή, η EIG είχε ήδη αποκτήσει 28 άλλες μάρκες. 

Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά η μπάλα δεν άρχισε να κυλά για το Endurance International Group έως ότου η GS Capital Partners – μέρος των Goldman Sachs και Warburg Pincus LLC – το αγόρασε το 2011. Οι δύο εταιρείες επενδύσεων πλήρωσαν 975 εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία και μετά πέτυχαν τη συμφωνία, η EIG απέκτησε μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες της, συμπεριλαμβανομένης της Bluehost.

Το EIG πηγαίνει κοινό


© NYSE

Υποθέτουμε ότι η κύρια εξαγορά της Bluehost ήταν η προετοιμασία της Endurance για το χρηματιστήριο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε με 21 εκατομμύρια μετοχές αξίας 12 $ ανά τεμάχιο τον Οκτώβριο του 2013. Με μια νέα βιαστική επέκταση, η EIG κινήθηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εξασφαλίσει δολάρια επενδυτών, πιθανότατα με την ελπίδα να επεκτείνει τον ήδη αστρικό κατάστημά της. 

Ωστόσο, κινήθηκε λίγο πολύ γρήγορα. Στις 10 Δεκεμβρίου 2015, τόσο το Endurance International Group όσο και ένα από τα εμπορικά σήματά του, Constant Contact, έλαβαν κλήσεις από το Περιφερειακό Γραφείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. Ο Hari Ravichandran, ο οποίος ήταν ακόμα στο τιμόνι του EIG εκείνη τη στιγμή, δέχτηκε πυρ για την παροχή διογκωμένων αριθμών συνδρομητών σε επενδυτές. 

Αυτό το νομικό σλόγκαν συνεχίστηκε για τρία χρόνια, με πολλές τροπολογίες να προέρχονται από τους ενάγοντες. Τον Ιούνιο του 2018, η Endurance International Group συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην SEC, σύμφωνα με το Better Business Bureau. Τον Αύγουστο του 2017, ο Ravichandran αποχώρησε από την εταιρεία και αντικαταστάθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Convergys Corporation, Jeffery Fox. 

Εάν όλα τα παραπάνω είναι λίγο θολά για εσάς, έχουμε δημιουργήσει αυτό το εύχρηστο χρονοδιάγραμμα EIG για εσάς (κάντε κλικ για embiggen).

Ιστορία EIG

Μερίδιο αγοράς EIG

Αυτό που ξεκίνησε ως εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων στα τέλη της δεκαετίας του ’90 μεταμορφώθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, με τον EIG να χρησιμοποιεί το dotcom bubble έκρηξη ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης ως εταιρεία χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη δεν έχει σταματήσει σε σχεδόν 20 χρόνια. Η Endurance International Group κατέχει πλέον σημαντικό τμήμα της αγοράς web hosting. 

Ωστόσο, η EIG διαθέτει λιγότερα από μερικά από τα πιο κερδοσκοπικά άρθρα που θα προτείνει στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας τη Datanyze, εκτιμούμε ότι η EIG κατέχει περίπου το οκτώ τοις εκατό της αγοράς φιλοξενίας ιστού, το οποίο δεν είναι πολύ σε σύγκριση με το 18% που κατέχει το GoDaddy (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy). Υπάρχουν μερικά συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε, τα οποία είναι απλώς κερδοσκοπία.

Μερίδιο αγοράς Web Hosting

Η απλούστερη εξήγηση υποδηλώνει ότι η επέκταση του Endurance είναι απλώς αποτέλεσμα του καπιταλισμού του 21ου αιώνα. Είναι πιθανό ότι η EIG αγοράζει μάρκες όταν παρουσιάζονται οι ευκαιρίες, προσπαθώντας να επεκταθεί όπου είναι δυνατόν. Ενώ μπορούμε να απορρίψουμε την ιδέα ότι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου θέλει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, αυτό που δεν μπορούμε να κουνήσουμε είναι πώς το ευρύ δίκτυο της EIG επηρεάζει τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Οι μη ελεγμένοι αριθμοί για τον Μάρτιο του 2019 δείχνουν το Endurance International Group με 2.676.770 $ σε περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, 2.180.011 $ από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι άυλα. Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν έχουν φυσικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει τα πάντα, από την αναγνώριση επωνυμίας έως μια λίστα email. Δεν υπάρχει φυσική αξία σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία όπως θα υπήρχε, για παράδειγμα, με γη ή μηχανήματα. 

Παρόλο που είναι δύσκολο να σχεδιάσουμε μια ευθεία που βασίζεται αποκλειστικά σε αριθμούς, μπορούμε τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουμε ότι η πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων της EIG δεν είναι φυσική – δηλαδή η αναγνώριση επωνυμίας, τα δεδομένα και η καλή θέληση αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την αξία των στοιχείων που έχει αυτήν τη στιγμή.

EIG: Οι ανησυχίες περί απορρήτου

Αυτό αναδεικνύει τις ανησυχίες περί απορρήτου. Ενώ έχουμε αποκαλύψει τη βραχώδη ιστορία του Endurance International Group, δεν είναι εντελώς κακό – ειδικά όταν άλλες εταιρείες, όπως η GoDaddy, κατέχουν ένα πιο σημαντικό μερίδιο αγοράς ή ορισμένες εταιρείες απλώς εξαπατούν τους ανθρώπους. Το πιο ανησυχητικό ζήτημα είναι η συλλογή δεδομένων, στην οποία ο EIG είναι πολύ έμπειρος. 

Πριν μπείτε στην πολιτική απορρήτου – η οποία είναι αρκετά επιθετική – θέλουμε να δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η EIG σε πολλές μάρκες. Η EIG εξαγόρασε την Arvixe στις 31 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την CrunchBase. Ένα υπάρχον άρθρο γνώσης στον ιστότοπο της Arvixe, με τίτλο “Είναι το απόρρητο τομέα δωρεάν; Πώς το ρυθμίζω; ” δημοσιεύθηκε το 2009, διευκρινίζοντας ότι η υπηρεσία την παρείχε στην πραγματικότητα δωρεάν.

Ωστόσο, έγινε μια τροποποίηση στις 13 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με την οποία η Arvixe δεν θα προσφέρει πλέον το απόρρητο του τομέα δωρεάν. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή ήταν μια κίνηση που προήλθε από το Endurance, αλλά δεν θα ήταν το πιο τρελό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί. Γνωρίζουμε ότι η EIG έχει τουλάχιστον κάποια επιρροή στις μάρκες της. Για παράδειγμα, η Constant Contact απολύθηκε περίπου το 15% του προσωπικού της μετά την εξαγορά του EIG. 

Με βάση όσα γνωρίζουμε για τις εξαγορές της EIG, φαίνεται ότι υπάρχουν δύο στόχοι: το φούσκωμα του αποθέματος και η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων. Η πολιτική απορρήτου το υποστηρίζει επίσης. 

Συλλογή και κοινή χρήση δεδομένων

Η συλλογή ξεκινά πριν από την εγγραφή. Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου, η EIG συλλέγει τη διεύθυνση email σας όποτε την παρέχετε για πρώτη φορά, ανεξάρτητα από το εάν κάνετε εγγραφή ή όχι. Επιπλέον, συλλέγει τη διεύθυνση IP, τα μεταδεδομένα του προγράμματος περιήγησης, τη γεωγραφική τοποθεσία, την αλληλεπίδραση συνδέσμων και την αλληλεπίδραση σελίδας. 

Οτιδήποτε άλλο καλύπτεται από την τελική ρήτρα στην ενότητα “πληροφορίες που συλλέγουμε για τη χρήση και τις συσκευές σας”, η οποία αναφέρει ότι παρακολουθεί “οποιαδήποτε συσκευή ή άλλη μέθοδο επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράσετε με τις υπηρεσίες”.  

Σε ό, τι χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες, υπάρχουν οι συνηθισμένοι ύποπτοι. Η EIG το χρησιμοποιεί για να παρέχει και να βελτιώνει τις υπηρεσίες, να επικοινωνεί μαζί σας και να διασφαλίζει ότι οι ιστότοποι λειτουργούν σωστά. Ωστόσο, χρησιμοποιείται επίσης “για τη διαφήμιση και την εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων”.

Αυτά τα τρίτα μέρη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Κρυφό στην πολιτική απορρήτου είναι ένας σύνδεσμος για μια λίστα συνεργατών τρίτων, η οποία περιλαμβάνει WPBeginner, Yahoo, Google, Facebook, Twitter, Verizon, LinkedIn, Amazon Web Services και πολλά, πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, αν εκτυπώσετε τη λίστα των συνεργατών, θα χρειαστούν έξι σελίδες. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα το WPBeginner. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, ο ιστότοπος επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των χρηστών του WordPress σχετικά με τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας. Είναι ένας εξαιρετικός πόρος με τόνους σεμιναρίων και πολλαπλών δωρεάν προσθηκών για εκκίνηση.

Ωστόσο, αν κοιτάξετε το καλύτερο άρθρο φιλοξενίας WordPress στον ιστότοπό του, το Bluehost και το HostGator κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις, και οι δύο είναι μάρκες EIG. Μερικά ακόμη παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα άρθρο που συγκρίνει ονόματα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων – όπου διαφημίζεται το Bluehost – και έναν οδηγό για την καλύτερη φιλοξενία WooCommerce – όπου διαθέτουν το Bluehost και το HostGator.

Όπως το WPBeginner, κερδίζουμε χρήματα από συνδέσμους συνεργατών. Ωστόσο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του τρόπου εργασίας μας, αυτή η αποζημίωση ουδόλως καθορίζει ποιες υπηρεσίες προτείνουμε. Σε κάθε περίπτωση που ένας έμπορος έχει προσπαθήσει να κερδίσει το χάρη μας με το πανίσχυρο δολάριο, απλώς επιστρέφουμε το λευκό θόρυβο. 

Η κύρια διαφορά μεταξύ μας και του WPBeginner είναι ότι κανένας από τους συνεργάτες μας δεν μοιράζεται προσωπικά δεδομένα για τους πελάτες του. Η πολιτική απορρήτου της Endurance αναφέρει ότι το WPBeginner είναι συνεργάτης με τον οποίο μοιράζεται προσωπικά δεδομένα. Αν και δεν γνωρίζουμε και πιθανότατα δεν θα ξέρουμε ποτέ ποια δεδομένα κοινοποιούνται και για ποια κοινοποιούνται, δεν είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα.

Όπως αναφέρθηκε, πιστεύουμε ότι το WPBeginner είναι ένας εξαιρετικός πόρος. Χρησιμοποιούμε απλώς τον ιστότοπο ως παράδειγμα του τι συμβαίνει πιθανώς με τη λίστα συνεργατών της EIG. Ορισμένοι από τους συνεργάτες έχουν νόημα, όπως, για παράδειγμα, τους Χάρτες Google για την εμφάνιση τοποθεσιών σε έναν ιστότοπο. Άλλοι, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των WPBeginner, Facebook, Twitter και Google Ads, είναι σίγουρα απλώς διαφημιστικοί συνεργάτες.  

Επιπλέον, τα δεδομένα σας διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Endurance λέει ότι θα διατηρήσει τα δεδομένα σας καταγεγραμμένα είτε μετά την ημερομηνία λήξης της υπηρεσίας σας είτε από τις 25 Μαΐου 2018, εάν είχατε τερματιστεί προηγουμένως. Αυτή η ημερομηνία είναι όταν τέθηκε σε ισχύ ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, υποδηλώνοντας ότι η EIG διατηρούσε τα δεδομένα επ ‘αόριστον πριν.

Εσωτερική κοινή χρήση

Εκτός από την εξωτερική κοινή χρήση, υπάρχει και εσωτερική κοινή χρήση. Η πολιτική απορρήτου δεν αφορά εκτενώς, δηλώνοντας ότι η EIG μοιράζεται «προσωπικές πληροφορίες με άλλα μέλη της εταιρικής οικογένειας Endurance για να επιτρέψει στους εταιρικούς συνεργάτες μας να επικοινωνήσουν μαζί σας με προσφορές, υπηρεσίες ή προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να σας παρέχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. “

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη πόσες μάρκες κατέχει η Endurance International Group – περίπου 80, με βάση την έρευνά μας – αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εμπλακείτε σε έναν κύκλο πωλήσεων. Μία από τις επικίνδυνες πτυχές της επιχείρησης της EIG είναι ότι μπορείτε να τερματίσετε το σχέδιό σας με έναν οικοδεσπότη μόνο για να εγγραφείτε σε έναν άλλο που είναι λίγο πολύ το ίδιο.  

Γνωρίζοντας ότι η Endurance μοιράζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με το Google Ads, είναι πιθανό – αν και είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί – ότι όταν τερματίζετε μία υπηρεσία, μια άλλη θα μπορούσε να σας προωθηθεί. Τουλάχιστον από προσωπικά ανέκδοτα κατά τον έλεγχο των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει αύξηση στις διαφημίσεις που σχετίζονται με το EIG.

Συνδέοντας το μαζί

Το Endurance International Group έχει μια βραχώδη ιστορία, από σχεδόν το θάνατο στα τέλη του αιώνα έως την παροχή διογκωμένων αριθμών συνδρομητών σε επενδυτές πριν από λίγα χρόνια. Αυτό που εμφανίστηκε τα τελευταία 22 χρόνια είναι ένα πρότυπο συμπεριφοράς που δείχνει την απληστία. Παρόλο που είναι οποιαδήποτε επιχείρηση », λοιπόν, επιχείρηση, για να κερδίσετε χρήματα, είναι σαφές ότι η Endurance κυνηγούσε αυτόν τον στόχο με κόστος των πελατών της. 

Μικρά παραδείγματα περιλαμβάνουν ανάκληση απορρήτου τομέα από την Arvixe, και μεγάλα παραδείγματα περιλαμβάνουν απολύσεις περίπου 200 ατόμων από την Constant Contact. Ωστόσο, τα πιο σχετικά ζητήματα είναι η συλλογή δεδομένων της EIG και η έλλειψη διευκρίνισης σχετικά με το τι είναι και τι κάνει. Παρόλο που η εικόνα ενός κακού, υπεύθυνου φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να είναι παραπλανητική, δεν κοιμάστε με τις πιο ηθικές εταιρείες. 

Η συλλογή δεδομένων είναι σαφώς ένα πρόβλημα. Η πολιτική απορρήτου του Endurance δείχνει μια περιφρόνηση σεβασμού για τα προσωπικά σας δεδομένα. Είναι πιθανό το EIG να διεισδύει στις ροές εισοδήματος, συγκεντρώνοντας ορισμένα έσοδα από τη λίστα των συνεργατών του και μερικά από τη χρήση δεδομένων στα οποία έχουν πρόσβαση οι συνεργάτες. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλειονότητα των παρόχων που αναφέρονται στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι ανεξάρτητες μάρκες. Δεν κατατάσσονται στην κορυφή από προσφορές επωνυμίας ή ευκαιρίες συνεργατών, αλλά επειδή προσφέρουν μια καλύτερη και πιο ηθική υπηρεσία. Μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη και το μοντέλο Endurance, αλλά με κάποιες βελτιώσεις.

Το Hostinger, για παράδειγμα, έχει ένα δίκτυο που περιλαμβάνει επίσης 000webhost και Hosting24. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν είναι κρυμμένο. Το 000webhost αναφέρει ότι υποστηρίζεται από το Hostinger Network στην κεφαλίδα του ιστότοπου και το Hosting24 εμφανίζει τη συνεργασία του μέσω της σελίδας “σχετικά με εμάς” (διαβάστε την κριτική Hostinger και την κριτική Hosting24 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες). 

Η Endurance International Group, από την άλλη πλευρά, αποφεύγει πόσες μάρκες κατέχει πραγματικά και ποιος ρόλος παίζει σε αυτές τις εταιρείες.

Τελικές σκέψεις

Το Bluehost παίρνει το ενδέκατο σημείο τη στιγμή της γραφής, με το iPage να το ακολουθεί στο σημείο 13 (διαβάστε την κριτική μας στο iPage). Οι βαθμολογίες μας βασίζονται στον τρόπο με τον οποίο σκοράρουμε σε κάθε γύρο, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε την ακριβή θέση μέχρι να ειπωθούν και να γίνουν όλα. 

Παρόλο που γενικά υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με το Endurance International Group, το γεγονός είναι ότι, βάσει της εμπειρίας μας, οι επωνυμίες της δεν παρέχουν τόσο καλή υπηρεσία όσο οι περισσότεροι ανεξάρτητοι οικοδεσπότες. Το SiteGround και το DreamHost κατατάσσονται πολύ – μπορείτε να δείτε γιατί στην κριτική SiteGround και στην κριτική DreamHost – αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές στο A2 Hosting, MDDHosting, WebHostingBuzz και Kinsta, επίσης. 

Είστε ακόμα άνετα χρησιμοποιώντας μια μάρκα EIG; Ενημερώστε μας γιατί ή γιατί όχι στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map