Οδηγός Egnyte Connect

Το Egnyte Connect είναι μια από τις καλύτερες εταιρικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στην αγορά. Στην πραγματικότητα, κατατάσσεται ως η κορυφαία υπηρεσία στο καλύτερο άρθρο μας EFSS, κερδίζοντας ανταγωνιστές όπως το OneDrive για επιχειρήσεις, το Dropbox και το Box. Παρόλο που το Egnyte Connect είναι απλοποιημένο, έχει πολλές δυνατότητες και ρυθμίσεις, επομένως ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό Egnyte Connect για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.


Θα εξετάσουμε τι είναι το Egnyte Connect, ποιοι τύποι αρχείων μπορεί να φιλοξενήσει, πώς να εγγραφείτε στην υπηρεσία, στους πελάτες της και πολλά άλλα. Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα αυτά μόνοι σας και χρειάζεστε μόνο πληροφορίες για να δείτε εάν αυτή η υπηρεσία σας ταιριάζει, διαβάστε την κριτική μας για το Egnyte Connect.

Τι είναι το Egnyte Connect?

Το Egnyte Connect είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, που σημαίνει ότι αποθηκεύει τα αρχεία σας σε απομακρυσμένους διακομιστές που σχηματίζουν αυτό που ονομάζεται “cloud”. Η αποθήκευση πληροφοριών στο cloud είναι διαφορετική από την αποθήκευση σε παραδοσιακούς διακομιστές, επειδή, από προεπιλογή, οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud παρέχουν επιπλέον εργαλεία που σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τα αρχεία σας, να συνεργάζεστε με άλλους και άλλα.

Επειδή αποθηκεύετε αρχεία, μπορείτε να τα μετακινήσετε στο cloud και να τα διαγράψετε από τον σκληρό σας δίσκο, κάτι που σας βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο. Ο βασικός μηχανισμός που σας βοηθά να το πετύχετε αυτό είναι ο συγχρονισμός αρχείων ή “συγχρονισμός” για συντομία. 

Ο συγχρονισμός αντικατοπτρίζει τα αρχεία σας μεταξύ των συσκευών σας και του cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε όταν εργάζεστε στα αρχεία σας.

Αφού συγχρονίσετε τα αρχεία σας στο cloud, μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους δημιουργώντας συνδέσμους ή παρέχοντας πρόσβαση στους φακέλους σας. Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, αλλά το Egnyte Connect διαθέτει περισσότερες δυνατότητες που είναι κατάλληλες για μια επιχειρηματική υπηρεσία. 

Αυτές περιλαμβάνουν εγγενείς δυνατότητες διαχείρισης εργασιών, δημιουργία αναφορών, στοιχεία ελέγχου διαχείρισης και μια μεγάλη βιβλιοθήκη ενοποιήσεων τρίτων μερών όπως το Office Online, το Google Office Suite και άλλα.

Όπως αναφέραμε, το Egnyte Connect μπορεί να φιλοξενήσει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά εάν ψάχνετε συγκεκριμένα για μια υπηρεσία που θα ταιριάζει με τις ανάγκες σας για μικρές επιχειρήσεις, συμβουλευτείτε τη λίστα των καλύτερων επιχειρήσεων cloud storage. Επιπλέον, γνωρίζετε ότι το Egnyte Connect δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας. 

Για να αντιγράψετε με ακρίβεια τη δομή του συστήματος αρχείων σας στο cloud, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο εργαλείο. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud για τις επιχειρηματικές μας κριτικές. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης στο cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε το άρθρο του διαδικτυακού μας χώρου αποθήκευσης έναντι του αντιγράφου ασφαλείας.

Τύποι αρχείων που μπορεί να φιλοξενήσει η Egnyte

Το Egnyte Connect φιλοξενεί σχεδόν τα πάντα. Η μουσική, τα βίντεο, τα έγγραφα, τα τρισδιάστατα μοντέλα και οι αναφορές είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για το cloud. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία προγράμματος και αρχεία πακέτων Mac. Ωστόσο, όπως και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, δεν θα ανεβάζει προσωρινά αρχεία συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για ενεργές βάσεις δεδομένων.

Παρόλο που μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία, θα είναι πεταλωμένα. Θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση αρχείων βάσης δεδομένων μικρότερα από 100MB μία φορά το λεπτό και αρχεία μεγαλύτερα από 1 GB μία φορά σε έξι ώρες. Αυτό ισχύει για αρχεία με τις ακόλουθες επεκτάσεις: PST, EML, OST, MDB και QBB.

Επιπλέον, για συμμόρφωση με τα Windows, τα ονόματα αρχείων δεν μπορούν να περιλαμβάνουν τους ακόλουθους χαρακτήρες: \, /, “,:, <, >, |, * και?. Η ονομασία αρχείων ακολουθεί επίσης τη σύμβαση των Windows, οπότε αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, συμβουλευτείτε αυτήν τη σελίδα.

Συσκευές που υποστηρίζονται από την Egnyte Connect

Οι υπολογιστές-πελάτες της Egnyte Connect λειτουργούν σε Windows και macOS, αλλά όχι σε Linux. Εάν το χρειάζεστε, προτείνουμε είτε το Dropbox Business είτε το FileCloud. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτά στην ξεχωριστή κριτική Dropbox Business και στην κριτική FileCloud. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud για τη συλλογή Linux για μερικές ιδέες.

Εάν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές για κινητά του Egnyte Connect για πρόσβαση, κοινή χρήση, μεταφόρτωση και επεξεργασία των αρχείων σας. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Android και iOS. Εάν χρειάζεστε πιο προηγμένες λειτουργίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας στο cloud. Ο πελάτης Ιστού λειτουργεί σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δούμε τι χρειάζεται για τη ρύθμιση της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή Egnyte Connect στον υπολογιστή σας.

Πώς να εγγραφείτε και να εγκαταστήσετε το Egnyte

egnyte-connect-guide-login

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Egnyte για επιτραπέζιους υπολογιστές, πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό. Μπορείτε είτε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα ή να υποβάλετε αίτηση για μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών, την οποία προτείνουμε επειδή σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την υπηρεσία χωρίς να χωρίσετε τα χρήματά σας. Μετά τη λήξη της δοκιμής, θα πρέπει να προχωρήσετε σε ένα από τα σχέδια.

egnyte-connect-guide-start

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, θα αποκτήσετε πρόσβαση στον πελάτη ιστού. Από τον πελάτη ιστού, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή που είναι κατάλληλη για τον υπολογιστή σας.

εφαρμογή egnyte-connect-guide-desktop-app

Τρόπος προσθήκης Egnyte Connect στην επιφάνεια εργασίας

Για να προσθέσετε το Egnyte Connect στην επιφάνεια εργασίας σας, μεταβείτε στη σελίδα “Εφαρμογές και ενσωματώσεις” και κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου “Egnyte apps” στην αριστερή πλευρική γραμμή. Αυτό θα δείξει την εφαρμογή Egnyte Connect για επιτραπέζιους υπολογιστές. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί λήψης και επιλέξτε τη σωστή έκδοση για τον υπολογιστή σας.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο cloud απευθείας από τον διαχειριστή αρχείων σας. Η Egnyte είχε την επιλογή εφαρμογής συγχρονισμού επιφάνειας εργασίας, αλλά η Egnyte διέκοψε την υποστήριξή της στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Επισκόπηση GUI Egnyte Connect Web

Παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού. Ο πελάτης ιστού λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου για το χώρο αποθήκευσης στο cloud και τον λογαριασμό σας, οπότε μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε αρχεία, να μοιραστείτε αρχεία, να προσθέσετε νέους χρήστες, να διαχειριστείτε εργασίες, να ενσωματώσετε με εφαρμογές τρίτων, να διαμορφώσετε επιλογές ρύθμισης και άλλα.

Ο πελάτης Ιστού είναι σαφής και απλός στη χρήση. Η αριστερή πλευρική γραμμή σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα πρόσφατα αρχεία, σελιδοδείκτες, κάδο απορριμμάτων και ιεραρχία φακέλων. Υπάρχει επίσης μια γραμμή συνδέσμων στην κορυφή που σας επιτρέπει να ανοίξετε τα αρχεία, τους συνδέσμους, τις εργασίες και τις εφαρμογές και τις ενσωματώσεις σας. 

Εκτός από τους συνδέσμους, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, στις ειδοποιήσεις και στο μενού burger, το οποίο παρέχει πρόσβαση στις σελίδες “βοήθεια”, “αναφορές” και “ρυθμίσεις”.

Το κεντρικό παράθυρο βρίσκεται κάτω από την επάνω γραμμή συνδέσμων και θα εμφανίζει διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με το σύνδεσμο ή το κουμπί που κάνετε κλικ, αν και εμφανίζει την προβολή αρχείων από προεπιλογή.

Προβολή αρχείων Egnyte Connect

Αυτή η προβολή, προφανώς, δείχνει τα αρχεία σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να κάνετε λήψη, κοινή χρήση, επεξεργασία, διαγραφή και εκτέλεση άλλων ενεργειών στα αρχεία σας.

egnyte-connect-guide-files-view

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα φάκελο ή όνομα αρχείου για να τα ανοίξετε ή μπορείτε να τα επιλέξετε, το οποίο ανοίγει ένα μενού περιβάλλοντος με τις διαθέσιμες ενέργειες. Εάν πρέπει να βρείτε γρήγορα το περιεχόμενό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να το αναζητήσετε. Υπάρχει επίσης μια προβολή στα δεξιά που δείχνει τη δραστηριότητα στον τρέχοντα φάκελο.

Σε αυτήν την προβολή, ωστόσο, οι πιο σημαντικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε – και οι πιο συνηθισμένες που θα εκτελέσετε – είναι η μεταφόρτωση και κοινή χρήση αρχείων.

Πώς να ανεβάσετε αρχεία στο Egnyte Connect

egnyte-connect-guide-upload

Για να ανεβάσετε αρχεία χρησιμοποιώντας την προβολή αποθήκευσης του Egnyte, μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τα αποθέσετε ή να κάνετε κλικ στο κουμπί “μεταφόρτωση αρχείων”, το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε σε αρχεία από τον υπολογιστή σας. 

Μπορείτε να επιλέξετε πολλά αρχεία και να τα ανεβάσετε είτε χρησιμοποιώντας τις μεθόδους μεταφοράς και απόθεσης ή παραθύρου. Ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα αρχεία στο φάκελο συγχρονισμού.

Τρόπος κοινής χρήσης αρχείων

Μόλις ανεβάσετε τα αρχεία σας στο cloud, μπορείτε να ξεκινήσετε να τα μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο κουμπί “κοινή χρήση” που σχετίζεται με ένα αρχείο ή φάκελο, το οποίο σας δίνει την επιλογή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο ή να τον στείλετε μέσω email με ένα μήνυμα.

egnyte-connect-guide-sharing

Εάν δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, μπορείτε να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε, για παράδειγμα, στο Slack. Το Egnyte ενσωματώνεται στο Slack, ώστε να είναι εύκολο να γίνει. Για άλλες υπηρεσίες που ενσωματώνονται στο Slack, διαβάστε το καλύτερο cloud storage για το Slack.

egnyte-connect-guide-link-sharing

Ό, τι κι αν επιλέξετε, μπορείτε να τροποποιήσετε τις επιλογές σύνδεσης κάνοντας κλικ στο κουμπί “αλλαγή επιλογών συνδέσμου”. Αρχικά, μπορείτε να καθορίσετε ποιος έχει πρόσβαση:

 • Ο καθενας
 • Όποιος έχει κωδικό πρόσβασης
 • Χρήστες διακομιστή αρχείων Holocene
 • Χρήστες του Holocene File Server που λαμβάνουν αυτόν τον σύνδεσμο μέσω email

Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε ή να απενεργοποιήσετε τις λήψεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα προεπισκόπησης μόνο των αρχείων. Εάν δεν θέλετε ο σύνδεσμός σας να είναι διαθέσιμος επ ‘αόριστον, μπορείτε να τον ορίσετε να λήξει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή μετά τον καθορισμένο αριθμό κλικ. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την ειδοποίηση όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχείου.

Οι ίδιες επιλογές ισχύουν όταν επιλέγετε να κάνετε κοινή χρήση ενός φακέλου δημιουργώντας έναν σύνδεσμο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε φακέλους προσκαλώντας τους χρήστες μέσω της διεύθυνσης email τους.

egnyte-connect-guide-folder-sharing

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε δικαιώματα φακέλου για τους χρήστες που προσκαλείτε. Τα ακόλουθα δικαιώματα είναι διαθέσιμα:

 • Ιδιοκτήτης: πλήρη πρόσβαση και διαχείριση αδειών
 • Γεμάτος: λήψη, επεξεργασία, μεταφόρτωση και διαγραφή
 • Συντάκτης: λήψη, επεξεργασία και μεταφόρτωση
 • Θεατής: προεπισκόπηση και λήψη

egnyte-connect-guide-links-view

Είναι εύκολο να μοιράζεστε συνδέσμους, επομένως η παρακολούθηση όλων αυτών μπορεί γρήγορα να γίνει εφιάλτης. Ευτυχώς, η προβολή “συνδέσμων” είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να ελέγξετε τι έχετε μοιραστεί και τι έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας.

egnyte-connect-guide-desktop-share

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αρχεία από την επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη συγχρονισμού. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο και να επιλέξετε μια επιλογή από το μενού “κοινή χρήση”. Η μόνη επιλογή που δεν περιλαμβάνει την έναρξη του προγράμματος-πελάτη ιστού είναι η κοινή χρήση ως σύνδεσμος.

egnyte-connect-guide-mobile-sharing

Η κοινή χρήση από τις εφαρμογές smartphone απαιτεί να πατήσετε τις τρεις κουκκίδες που σχετίζονται με το αρχείο ή το φάκελο και, στη συνέχεια, να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ή να στείλετε μέσω email.

Πώς να ζητήσετε αρχεία

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία με άλλους, αλλά αν χρειάζεστε κάποιον να μοιραστεί ένα αρχείο μαζί σας, το Egnyte Connect σάς επιτρέπει να ζητάτε αρχεία χρησιμοποιώντας συνδέσμους μεταφόρτωσης. Για να ζητήσετε ένα αρχείο, κάντε κλικ στο κουμπί “κοινή χρήση” που σχετίζεται με έναν φάκελο, μεταβείτε στο μενού “κοινή χρήση” και επιλέξτε “αίτημα αρχείων από άλλους”. Όπως με τους κανονικούς συνδέσμους, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ή να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν σύνδεσμο μεταφόρτωσης.

egnyte-connect-guide-request-file

Μπορείτε να ορίσετε τη λήξη του συνδέσμου σε μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, ένα μήνα ή σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Επιπλέον, μπορείτε να δώσετε εντολή ότι ο σύνδεσμος δημιουργεί ξεχωριστούς φακέλους για κάθε μεταφορτωτή.

Επισκόπηση πελάτη Egnyte Connect Sync

egnyte-connect-guide-sync

Καλύψαμε πώς να εγκαταστήσουμε τον υπολογιστή-πελάτη Egnyte Connect, ο οποίος προσθέτει το Egnyte Connect ως μονάδα δίσκου δικτύου στον υπολογιστή σας και τώρα θα το εξετάσουμε σε βάθος. Όταν εγκαθιστάτε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, θα λάβετε έναν ειδικό φάκελο “συγχρονισμού” που θα προστεθεί στο σύστημα αρχείων σας. 

Οτιδήποτε τοποθετήσετε στο φάκελο συγχρονισμού θα συγχρονιστεί με το σύννεφο και οποιοδήποτε περιεχόμενο από το σύννεφο θα αντικατοπτρίζεται στον φάκελο και στους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να συγχρονίσετε το περιεχόμενο με τους συναδέλφους σας, υπό την προϋπόθεση ότι τους επιτρέπετε να έχουν πρόσβαση. Από προεπιλογή, όλο το περιεχόμενο στο φάκελο αποθηκεύεται στον Ιστό.

Τρόπος ανανέωσης του συγχρονισμού σύνδεσης Egnyte

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση του συγχρονισμού, αλλά εάν κάτι δεν συγχρονίζεται σωστά, μπορείτε να ανανεώσετε μη αυτόματα τον φάκελο συγχρονισμού. Δεν υπάρχει ειδικό κουμπί ανανέωσης, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό, κάτι που ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο συγχρονισμού στο δίσκο συστήματος.

egnyte-connect-guide-sync-refresh

Θα δείτε ένα αναδυόμενο μενού όπου μπορείτε να ορίσετε την επιλογή «ρυθμίσεις». Αυτό θα ανοίξει μια ιστοσελίδα που δείχνει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Μόλις ανοίξει η ιστοσελίδα, κάντε κλικ στην καρτέλα “αρχική” και στη συνέχεια στο κουμπί “συγχρονισμός τώρα”, το οποίο θα ανανεώσει τον συγχρονισμό.

Εκκινήστε το Egnyte Connect κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

Από προεπιλογή, ο πελάτης συγχρονισμού Egnyte Connect ξεκινά όταν ξεκινά το σύστημα του υπολογιστή σας. Δεν υπάρχει ένας απλός τρόπος απενεργοποίησης ή ενεργοποίησης του πελάτη. Για αυτό, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο το λειτουργικό σύστημα διαχειρίζεται την εφαρμογή. Για Windows, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό, ενώ για Mac, εφαρμόστε τα βήματα σε αυτήν τη σελίδα.

Πώς να κάνετε Throttle Sync

Στο παρελθόν μπορούσατε να πετάξετε το Egnyte Connect μέσω της “εφαρμογής συγχρονισμού επιφάνειας εργασίας”, αλλά η υποστήριξη για αυτό έληξε τον Δεκέμβριο του 2019. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσετε ότι ο συγχρονισμός λειτουργεί πάντα σε λειτουργία σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή Egnyte desktop. 

Εάν θέλετε να επιταχύνετε την ταχύτητα συγχρονισμού σας, προτείνουμε το OneDrive για επιχειρήσεις. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση του OneDrive για επιχειρήσεις.

Τρόπος χρήσης επιλεκτικού συγχρονισμού

Ο επιλεκτικός συγχρονισμός σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε μόνο ορισμένα αρχεία από το σύννεφο στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή της Egnyte δεν το κάνει από προεπιλογή. Αντ ‘αυτού, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία χωρίς να καταλαμβάνετε χώρο στον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να έχετε αρχεία στον σκληρό σας δίσκο, πρέπει να επιλέξετε ένα φάκελο στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση ενώ είστε εκτός σύνδεσης.

egnyte-connect-guide-offline-access

Για αυτό, ανοίξτε το φάκελο του δικτύου σας, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης και επιλέξτε “συγχρονισμός για πρόσβαση εκτός σύνδεσης”. Ο φάκελος θα είναι πλέον διαθέσιμος ακόμα κι αν είστε εκτός δικτύου.

Διαχείριση χρηστών Egnyte Connect

Ως υπηρεσία EFSS, το Egnyte Connect λειτουργεί καλύτερα όταν πρέπει να συνεργαστείτε με άλλους χρήστες. Πρώτον, ωστόσο, πρέπει να τα συμπεριλάβετε στο cloud space σας. Ο αριθμός των χρηστών που μπορείτε να προσθέσετε εξαρτάται από το πρόγραμμα στο οποίο εγγραφείτε. Για να προσθέσετε χρήστες, πρέπει να είστε κάτοχος λογαριασμού ή διαχειριστής. 

egnyte-connect-guide-access-users

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου διαχείρισης χρηστών κάνοντας κλικ στα αρχικά σας στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο όνομά σας. Από εκεί, κάντε κλικ στην καρτέλα “χρήστες και ομάδες”, η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε χρήστες, να δημιουργήσετε ομάδες και να προσθέσετε χρήστες σε ομάδες.

egnyte-connect-guide-add-users

Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στο “προσθήκη νέου χρήστη” και επιλέξτε να προσθέσετε είτε έναν κανονικό, εξουσιοδοτημένο είτε διαχειριστή χρήστη. Ανάλογα με τον τύπο, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές λειτουργίες και να δημιουργούν διαφορετικές αναφορές. Εάν θέλετε να προσθέσετε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, μπορείτε να τους εισαγάγετε σε ένα αρχείο CSV.

Ο τυπικός τύπος χρήστη προορίζεται για πελάτες, προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους και να χρησιμοποιούν το Egnyte χρησιμοποιώντας τον ιστό ή εφαρμογές για κινητά. Ωστόσο, δεν διαθέτουν ιδιωτικούς φακέλους και συνήθως δεν μπορούν να μοιράζονται φακέλους ή αρχεία.

Οι χρήστες ισχύος είναι συνήθως υπάλληλοί σας. Αυτοί οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο cloud της Egnyte χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες μεθόδους, να προσκαλούν άλλους χρήστες, να έχουν έναν ιδιωτικό φάκελο, να λαμβάνουν ορισμένα δικαιώματα διαχείρισης και να έχουν πρόσβαση σε άλλες προηγμένες λειτουργίες. 

Οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες και ο κάτοχος του λογαριασμού είναι διαχειριστής από προεπιλογή. Μπορείτε να βρείτε έναν λεπτομερή πίνακα σύγκρισης σε αυτήν τη σελίδα.

ρόλοι egnyte-connect-guide-user

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για τους τύπους χρηστών. Για αυτό, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα “διαμόρφωση”, η οποία βρίσκεται δίπλα στην καρτέλα “χρήστες και ομάδες”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “τύποι χρηστών και ρόλοι” στην αριστερή πλευρική γραμμή. Από εκεί, μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις χρήστη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η προεπιλεγμένη προβολή σε αυτό το παράθυρο είναι “τύποι χρηστών”, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην καρτέλα “ρόλοι”, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους ρόλους για τους χρήστες σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να εκχωρείτε πιο γρήγορα ένα συγκεκριμένο σύνολο δικαιωμάτων σε νέους χρήστες.

Πώς να δημιουργήσετε ομάδες

Μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε πολλούς χρήστες. Για να το κάνετε πιο εύκολο, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες από την καρτέλα “χρήστης και ομάδες”. Πρώτα, κάντε κλικ στο “ομάδες” και στη συνέχεια στο κουμπί “προσθήκη ομάδας”.

egnyte-connect-guide-add-ομάδες

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ονομάσετε την ομάδα. Για να προσθέσετε χρήστες, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την ομάδα, πατήστε το κουμπί “λεπτομέρειες” και στη συνέχεια το κουμπί “Προσθήκη χρηστών σε αυτήν την ομάδα”. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χρήστες κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “διαχείριση κατόχων ομάδας”. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να δημιουργήσετε χρήστες πριν τους προσθέσετε σε μια ομάδα. Οι ομάδες σας επιτρέπουν επίσης να μοιράζεστε γρήγορα φακέλους με πολλούς χρήστες.

Διαχείριση εργασιών Egnyte Connect

Η συνεργασία με τους χρήστες είναι ευκολότερη όταν έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε και να εκχωρήσετε εργασίες. Σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες EFSS που βασίζονται σε ενσωματώσεις τρίτων, το Egnyte Connect διαθέτει ενσωματωμένη διαχείριση εργασιών. Οι εργασίες εξαρτώνται από συγκεκριμένα αρχεία, επομένως για να δημιουργήσετε μια εργασία, πρέπει πρώτα να επιλέξετε ένα αρχείο.

egnyte-connect-guide-task-file

Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε, κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε “εργασίες” από το μενού ενεργειών. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί “νέα εργασία”. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ονομάσετε την εργασία, να την αναθέσετε σε έναν χρήστη και να ορίσετε μια προθεσμία.

egnyte-connect-guide-task-add

Εάν θέλετε να δείτε όλες τις εργασίες σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Οι εργασίες μου” κοντά στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη ιστού. Η σελίδα μπορεί να εμφανίζει εργασίες που σας έχουν ανατεθεί και επίσης τις εργασίες που έχετε αναθέσει σε άλλους.

Επισκόπηση egnyte-connect-guide-task-task

Δημιουργία αναφορών Egnyte Connect

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα αναφορών, πρέπει να κάνετε κλικ στο μενού burger στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη ιστού και να πατήσετε την επιλογή “αναφορές”.

egnyte-connect-guide-report-dashboard

Από προεπιλογή, ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει τον αποθηκευτικό σας χώρο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση των χρηστών, των εφαρμογών και των συσκευών σας, καθώς και συνδέσμων και συνεργασίας. Το μενού στα αριστερά σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αναφορές για δικαιώματα χρήστη, περιλήψεις κλειδώματος, καταστάσεις συγχρονισμού και χρήστες και ομάδες.

Βιβλιοθήκη τρίτων κατασκευαστών Egnyte Connect

Το Egnyte Connect διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτων χάρη στις συνεργασίες της με διάφορους προμηθευτές λογισμικού. Η βιβλιοθήκη περιέχει δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές. Για να ανοίξετε τη βιβλιοθήκη, κάντε κλικ στο κουμπί “εφαρμογές και ενσωματώσεις” κοντά στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη ιστού.

egnyte-connect-guide-app-library

Στην επόμενη σελίδα θα μπορείτε να εντοπίσετε το πρόσθετο με το οποίο θέλετε να ενσωματώσετε. Για να το βρείτε πιο γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης στην αριστερή πλευρική γραμμή. Επιπλέον, μπορείτε να φιλτράρετε εφαρμογές βάσει κατηγοριών, κλάδων και τύπων. Η βιβλιοθήκη προσφέρει πολλές εφαρμογές, αλλά οι πιο σημαντικές είναι το Office Online, το Egnyte για το Gmail, το Slack, το Boxcryptor και το OneLogin.

Τελικές σκέψεις

Το Egnyte Connect είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες EFSS στην αγορά και παρέχει πολλές δυνατότητες που ωφελούν τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Χάρη σε αυτό, η εφαρμογή μπορεί να είναι τεράστια στη χρήση, αλλά αυτός ο σύντομος οδηγός θα σας βοηθήσει με τη ρύθμισή σας. 

Έχουμε αγγίξει τις βασικές δυνατότητες, αλλά ίσως εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια με άλλες περιοχές του Egnyte Connect. Σε αυτήν την περίπτωση, δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map