CrashPlan vs Acronis Backup: Δύο πάροχοι επιχειρήσεων καταπολεμούν το 2020

Μπορεί να μην είναι εύκολο να επιλέξετε μια υπηρεσία από το καλύτερο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας για επιλογή μικρών επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πηγαίνουμε στο Acronis εναντίον του CrashPlan – που κατατάσσονται συνολικά ως νούμερο ένα και τέσσερα, αντίστοιχα, σε αυτήν τη λίστα – και βλέπουμε ποιο βγαίνει στην κορυφή. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε ποια υπηρεσία είναι καλύτερη για την επιχείρησή σας. 


Το CrashPlan χρησίμευε για την υποστήριξη ιδιωτικών χρηστών, αλλά τώρα λειτουργεί μόνο με επιχειρήσεις. Είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, εξαιρετική αξία, ιδιωτική κρυπτογράφηση και μία από τις καλύτερες δυνατότητες εκδόσεων που έχουμε δει.

Από την άλλη πλευρά, το Acronis Backup είναι ένα προηγμένο λογισμικό που είναι μια από τις πιο πλούσιες σε χαρακτηριστικά υπηρεσίες στην αγορά. Επιπλέον, παρέχει λειτουργική κονσόλα cloud, ισχυρή ασφάλεια, γρήγορη ταχύτητα και συνεχή υποστήριξη.

Εάν αυτά δεν μοιάζουν με το φλιτζάνι του τσαγιού σας, διαβάστε τις εφεδρικές κριτικές των επιχειρήσεων για εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους ανταγωνιστές, διαβάστε την κριτική μας για το CrashPlan και το Acronis Backup review. Εάν διαβάζετε αυτό, αλλά ψάχνετε για εφεδρική εγχώρια, διαβάστε την καλύτερη συλλογή αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για οικιακές υπηρεσίες.

Διαφορετικά, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Είναι έξυπνο να επενδύσετε στην προστασία των υπολογιστών της επιχείρησής σας, επειδή ο σκληρός σας δίσκος ενδέχεται να καταρρεύσει, κάποιος θα μπορούσε να κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας ή μια πράξη της φύσης να σας κάνει να χάσετε τα δεδομένα σας. 

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων για να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τα αρχεία σας, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει. Οι μονάδες στερεάς κατάστασης δεν θα σώσουν ούτε το δέρμα σας, επειδή αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων από τις μονάδες σκληρού δίσκου, παρόλο που το ποσοστό αστοχίας τους είναι μικρότερο από ένα τοις εκατό.

Ρύθμιση μάχης: Acronis εναντίον CrashPlan

Θα συγκρίνουμε αυτές τις υπηρεσίες σε πέντε γύρους και στο τέλος κάθε, θα ονομάσουμε νικητή. Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια ανακεφαλαίωση στο συμπέρασμα και θα δηλώσουμε τον συνολικό νικητή.

1

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και άλλα χαρακτηριστικά

Οι δυνατότητες που έχετε με μια επιλεγμένη εφεδρική υπηρεσία υπαγορεύουν πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και τι μπορείτε να επιτύχετε με αυτήν. Εξαιτίας αυτού, θα δούμε τι είδους χαρακτηριστικά δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς κάθε υπηρεσίας προσφέρει, επιπλέον των συστημάτων που υποστηρίζουν.

CrashPlan

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του CrashPlan είναι το πραγματικό, απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας του. Δεν υπάρχουν όρια μεγέθους αρχείου ή δεδομένων, ακόμη και αν φτάσετε στα 10 TB δεδομένων. Οι μόνοι περιορισμοί είναι μερικά αρχεία σε συγκεκριμένους φακέλους συστήματος τα οποία δεν θα προστατεύσει το CrashPlan.

Στη θετική πλευρά, το CrashPlan σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όσων εξωτερικών δίσκων θέλετε, και αυτό περιλαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας NAS, τουλάχιστον εάν χρησιμοποιείτε macOS ή Linux. Εάν είστε χρήστης των Windows, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών NAS. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το NAS στο άρθρο μας που είναι το NAS.

Το CrashPlan μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των διακομιστών σας, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών Windows, Microsoft Exchange, Mac και Linux. Εκτός από τους διακομιστές, το CrashPlan μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων SQL, PostgreSQL, Act !, Access και MySQL. Σημειώστε ότι πρέπει πρώτα να τα απορρίψετε σε ένα αρχείο και το CrashPlan δεν διαθέτει υποστήριξη σχετικά με τη βάση δεδομένων.

Το CrashPlan περιλαμβάνει όλες τις βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που θα περιμέναμε να δούμε κατά την αξιολόγηση μιας υπηρεσίας. Αυτό περιλαμβάνει προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαυξητική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές μονάδες δίσκου, deduplication, συμπίεση αρχείων, επιτάχυνση, ειδοποιήσεις μέσω email και αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. 

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές μονάδες δίσκου σημαίνει ότι το CrashPlan υποστηρίζει υβριδικά αντίγραφα ασφαλείας. Με άλλα λόγια, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τόσο στο cloud όσο και στις τοπικές σας μονάδες, όπως εξωτερικές μονάδες. Αυτό διευκολύνει την εφαρμογή του κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1.

Το CrashPlan παρέχει επίσης εκδόσεις αρχείων, η οποία σας επιτρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων για να αποφύγετε ανεπιθύμητες αλλαγές ή αλλοιώσεις αρχείων.

crashplan-vs-acronis-crashplan-versioning

Η έκδοση του CrashPlan δεν είναι απεριόριστη, αλλά επειδή μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να διατηρεί επ ‘αόριστον τις εκδόσεις αρχείων με βάση τις προσαυξήσεις των 15 λεπτών, θα μπορούσε επίσης να ισχύει. Το CrashPlan σας δίνει επίσης την επιλογή να διατηρείτε επ ‘αόριστον διαγραμμένα αρχεία. Επιπλέον, το CrashPlan παρέχει πρόσβαση διαχειριστή για την παρακολούθηση των αντιγράφων ασφαλείας των εργαζομένων και ακόμη και την πρόσβαση στα αρχεία τους.

Ωστόσο, εκτός από την αδιάλειπτη υποστήριξη NAS, το CrashPlan δεν σας επιτρέπει να εκτελείτε εφεδρικά αντίγραφα πολλαπλών νημάτων για να επιταχύνετε τα πράγματα. Δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των υπολογιστών σας με βάση την εικόνα και ούτε υπάρχει υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών.

Acronis

Μεταβαίνοντας στο Acronis Backup, αυτή η υπηρεσία διαθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε περισσότερες από 20 πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux desktop. Αυτή είναι μια εξαιρετική προσθήκη, δεδομένου ότι πολλές υπηρεσίες δεν διαθέτουν υποστήριξη Linux. Για περισσότερες επιλογές, διαβάστε το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για το κομμάτι Linux. 

Το Acronis Backup υποστηρίζει επίσης φυσικούς και εικονικούς διακομιστές. Αυτό περιλαμβάνει Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V και Citrix XenServer. Επιπλέον, το Acronis μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων Microsoft SQL και SharePoint.

crashplan-vs-acronis-acronis-backup-mobile

Επιπλέον, το Acronis Backup παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone Android και iOS. Αν θέλετε διαφορετική λύση, διαβάστε το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για τη συλλογή κινητών.

Το Acronis Backup λειτουργεί με συσκευές NAS και εξωτερικές μονάδες δίσκου. Χρειάζεστε μία άδεια ανά υπολογιστή, αλλά το Acronis σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας πολλών εξωτερικών δίσκων εάν είναι συνδεδεμένοι κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας από ένα δίκτυο περιοχής αποθήκευσης.

Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των τοπικών συσκευών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές NAS και εξωτερικές μονάδες δίσκου για να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτός από το cloud, πράγμα που σημαίνει ότι το Acronis υποστηρίζει υβριδικά αντίγραφα ασφαλείας. Όπως με το CrashPlan, δεν υπάρχει ανάκτηση ταχυμεταφορών.

Το Acronis μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα σε υπηρεσίες cloud, όπως Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive για επιχειρήσεις και άλλα. Αν αυτή είναι η μόνη δυνατότητα που χρειάζεστε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την καλύτερη λίστα υπηρεσιών διαχείρισης cloud-to-cloud για ιδέες.

Επιπλέον, το Acronis σάς επιτρέπει να κάνετε επαναφορά σε μηχανήματα με διαφορετικό υλικό, κάτι που δεν παρέχουν οι βασικές διαδικτυακές εφεδρικές υπηρεσίες. Αυτό είναι γνωστό ως αντίγραφο ασφαλείας βάσει εικόνας. Διαβάστε τον καλύτερο οδηγό λογισμικού απεικόνισης δίσκων για κάποιες άλλες εφεδρικές υπηρεσίες που τον παρέχουν.

Το Acronis σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε απομακρυσμένα την αποκατάσταση γυμνών μετάλλων και να το χρησιμοποιήσετε με κεντρικούς υπολογιστές VMware ESXi και Hyper-V. Επιπλέον, το Acronis Instant Restore σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας των Windows ή του Linux απευθείας από την αποθήκευση ως εικονική μηχανή VMware χωρίς να μεταφέρετε τα δεδομένα οπουδήποτε.

Εάν πρέπει να διαχειριστείτε χρήστες, διαχειριστές ή ομάδες χρηστών, μπορείτε να το κάνετε από τον πελάτη ιστού διαχειριστή της Acronis. Άλλες ειδικές λειτουργίες περιλαμβάνουν το Acronis Active Protection, το οποίο βοηθά στην προστασία από ransomware και το Acronis Notary, το οποίο σας βοηθά να επαληθεύσετε την ακεραιότητα των αντιγράφων ασφαλείας σας. 

Οι τυπικές λειτουργίες του Acronis Backup περιλαμβάνουν σταδιακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, έκδοση, προγραμματιστής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαγραφή αόριστης διαγραφής αρχείων, διαχείριση βάσει αναφορών και αναφορές. Ωστόσο, η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι διαθέσιμη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμβουλευτείτε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αντιγράφων ασφαλείας για επιπλέον ανάγνωση.

Στρογγυλές σκέψεις

Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες αυτής της κατηγορίας, αλλά η Acronis δεν την παρέχει. Τούτου λεχθέντος, το CrashPlan έχει περισσότερα μειονεκτήματα εδώ επειδή δεν διαθέτει αντίγραφα ασφαλείας για κινητά, δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας συσκευών NAS στα Windows και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας. Επιπλέον, το Acronis παρέχει περισσότερες ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Υπό το πρίσμα αυτό, το Acronis Backup κερδίζει τον πρώτο γύρο.

Γύρος: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και άλλα χαρακτηριστικά Σημείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis

Λογότυπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

2

αξία

Αυτή η κατηγορία αφορά το ποια υπηρεσία παρέχει περισσότερο εφεδρικό χώρο με λιγότερα χρήματα. Είναι καλύτερο αν υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το να έχετε ένα δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή είναι επίσης υπέροχο, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Το απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας παίρνει πόντους μπόνους.

CrashPlan

Όπως είπαμε, το CrashPlan παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας. Είναι μόνο 10 $ ανά μήνα ανά υπολογιστή και αν χρειάζεστε περισσότερους υπολογιστές, είναι εύκολο να τους προσθέσετε. Λόγω αυτού του μοντέλου τιμολόγησης, το CrashPlan χρεώνεται ανά μήνα, επομένως δεν υπάρχει ετήσια επιλογή συνδρομής. Το αρνητικό είναι ότι μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία πριν εγγραφείτε.

Λάβετε υπόψη ότι, με αυτήν την απεριόριστη συνδρομή δεδομένων, πληρώνετε για τον αριθμό υπολογιστών που το CrashPlan βλέπει ως ενεργό στην κονσόλα διαχείρισης, ανεξάρτητα από το αν έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων ή όχι.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Η Acronis, από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας και απαιτεί από εσάς να πληρώσετε για τουλάχιστον ένα χρόνο εκ των προτέρων. Επομένως, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε πρώτα τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να βεβαιωθείτε ότι το Acronis Backup είναι η λύση που χρειάζεστε. Εάν είναι, μπορείτε να εγγραφείτε για δύο ή τρία χρόνια νωρίτερα, κάτι που σας δίνει έκπτωση.

Όλα τα σχέδια της Acronis σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού συσκευών. Τούτου λεχθέντος, η Acronis απαιτεί από εσάς να πληρώσετε για τον χώρο που χρησιμοποιείτε στο cloud storage, εκτός από την αγορά άδειας. Μπορείτε να αγοράσετε μια “τυπική” ή “προχωρημένη” άδεια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis, με τη διαφορά ότι η “προχωρημένη” άδεια έχει περισσότερες δυνατότητες.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, αλλά θα διαλέξουμε τη φθηνότερη επιλογή. Μια ετήσια συνδρομή 250 GB με μια «τυπική» άδεια σταθμού εργασίας Acronis φτάνει τα 368 $ ετησίως.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Η υπηρεσία που είναι καλύτερη για εσάς εξαρτάται από το εάν πρέπει να προστατεύσετε πολλά δεδομένα σε μερικούς υπολογιστές ή ορισμένα δεδομένα σε πολλούς υπολογιστές. Εάν είναι το πρώτο, το CrashPlan είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Το τελευταίο, φυσικά, ταιριάζει καλύτερα στο Acronis Backup. Ωστόσο, το CrashPlan είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά και για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο αξίας για το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Λογότυπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

3

Ασφάλεια

Σε αυτόν τον γύρο, θα δούμε τι είδους κρυπτογράφηση, προστασία κατά τη μεταφορά, ransomware και άλλες λειτουργίες ασφαλείας που προσφέρουν οι υπηρεσίες.

CrashPlan

Το CrashPlan χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των δεδομένων σας σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του. Αυτή η κρυπτογράφηση είναι από άκρο σε άκρο, αλλά το CrashPlan θα διαχειρίζεται το κλειδί κρυπτογράφησης για εσάς από προεπιλογή. Εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης από το παράθυρο ρυθμίσεων ασφαλείας του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσείς θα μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία σας.

crashplan-vs-acronis-crashplan-security

Το AES είναι η κοινώς χρησιμοποιούμενη μέθοδος κρυπτογράφησης και δεν υπήρξαν γνωστές παραβιάσεις της. Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια χρόνια ένας υπερυπολογιστής για να σπάσει ένα πλήκτρο AES.

Ωστόσο, δεν θα σας βοηθήσει εάν κάποιος καταφέρει να κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος συμβάλλει στην προστασία των διαπιστευτηρίων σας.

Εάν χτυπηθείτε από ransomware, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εκδόσεων για να επαναφέρετε τα αρχεία σας στις προηγούμενες εκδόσεις τους και να αποφύγετε να πληρώσετε λύτρα για την αποκρυπτογράφηση τους.

Το CrashPlan χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την προστασία των αρχείων σας κατά τη μεταφορά στα κέντρα δεδομένων του. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στη σύγκριση SSL έναντι TLS.

Τα κέντρα δεδομένων του CrashPlan έχουν επίβλεψη 24/7 και είναι εξοπλισμένα για να αντιστέκονται σε αστοχία, είτε από δυσλειτουργία της συσκευής, από πυρκαγιά, διακοπή ρεύματος, σεισμό ή άλλη καταστροφή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα μέτρα στο άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων. 

Επιπλέον, ο Code42, η μητρική εταιρεία του CrashPlan, είναι πιστοποιημένος με ISO 27001 οργανισμός και τα κέντρα δεδομένων του υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο ταυτότητας SOC 2 Type 2.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Η κρυπτογράφηση του Acronis δεν εφαρμόζεται από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να επιλέξετε μεταξύ AES 128-, 192- και 256-bit. Εκτός από την επιλογή ενός επιπέδου κρυπτογράφησης, θα σας ζητηθεί επίσης να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση του Acronis Backup λειτουργεί από άκρο σε άκρο και είναι ιδιωτική. 

Κατά τη μεταφορά αυτών των δεδομένων, το Acronis Backup χρησιμοποιεί HTTPS, το οποίο ενσωματώνει το πρωτόκολλο SSL για την προστασία αρχείων από τρίτα μέρη που θα ήθελαν να τα παραβιάσουν.

Όταν τα αρχεία σας φτάνουν στα κέντρα δεδομένων της Acronis, αντιγράφονται σε πολλούς διακομιστές για απολύσεις σε περίπτωση αποτυχίας διακομιστή. Τα ίδια τα κέντρα δεδομένων έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε καταστροφές, με εφεδρική τροφοδοσία, μέτρα καταστολής πυρκαγιάς και παρακολούθηση θερμοκρασίας.

Τα κέντρα δεδομένων προστατεύονται επίσης από διείσδυση με περιπολίες 24/7, παρακολούθηση βίντεο, υψηλούς φράκτες, βιομετρικούς σαρωτές και κάρτες πρόσβασης.

Όπως αναφέραμε, το Acronis Backup σάς προστατεύει από ransomware με το Acronis Active Protection, το οποίο ελέγχει συνεχώς τα αρχεία σας για ενδείξεις λοίμωξης ransomware.

Το Acronis διαθέτει ισχυρή ασφάλεια για την προστασία των αντιγράφων ασφαλείας σας, αλλά δεν χρειάζεται τόσο ισχυρή προσέγγιση με τα διαπιστευτήριά σας, όσο δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Και οι δύο υπηρεσίες είναι καλές για την ασφάλεια των αρχείων σας, αλλά το Acronis Backup δεν παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και εκεί είναι που διαχωρίζουμε τη διαφορά. Ο CrashPlan κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Λογότυπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

4

Ταχύτητα

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά όσο λιγότερο χρειάζεται, τόσο το καλύτερο. Η ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των υπολογιστών σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως τον ISP σας, την απόσταση από τα κέντρα δεδομένων της υπηρεσίας και πόσο καλά η υπηρεσία διαχειρίζεται τις μεταφορές αρχείων.

Είναι καλύτερο εάν η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπει να ορίσετε προτιμώμενες ρυθμίσεις μεταφοράς, να αυξήσετε τον αριθμό των νημάτων για να αυξήσετε τις ταχύτητες και να τα πετάξετε εάν είναι απαραίτητο. Ένας αλγόριθμος μεταφοράς επιπέδου μπλοκ είναι χρήσιμος επειδή επιταχύνει τις μεταφορές μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

CrashPlan

Το CrashPlan διατηρεί τους διακομιστές του στην Αυστραλία και το CrashPlan των ΗΠΑ ήταν γρήγορο κατά την επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας, αλλά είχε κατά μέσο όρο αποτελέσματα κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. 

Τούτου λεχθέντος, ο αλγόριθμος επιπέδου μπλοκ είναι διαθέσιμος για να επιταχύνει τις επόμενες μεταφορτώσεις και μπορείτε να επιταχύνετε τις ταχύτητες του CrashPlan εάν η υπηρεσία καταναλώνει πάρα πολλούς πόρους του συστήματός σας. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε για να αυξήσετε την ταχύτητα όταν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

crashplan-vs-acronis-acronis-data-κέντρα

Η Acronis είναι μια από τις ταχύτερες online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών της. Κατάφερε να ανεβάσει γρήγορα και να επαναφέρει τα αρχεία μας και δεν χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος από ό, τι θα περίμενε κανείς χωρίς καμία επιβάρυνση. 

Ο αλγόριθμος αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ θα αυξήσει την ταχύτητα των μελλοντικών μεταφορτώσεων και μπορείτε επίσης να μειώσετε το ρυθμό συμπίεσης αρχείων εάν θέλετε να κάνετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας να λειτουργούν ακόμη πιο γρήγορα. 

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Acronis Backup είναι πολύ πιο γρήγορο από το CrashPlan κατά τη λήψη και τη μεταφόρτωση, κερδίζει σαφώς αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Acronis

Λογότυπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

5

Ευκολία στη χρήση

Οι εφεδρικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι εύκολες και ευχάριστες στη χρήση, επιτρέποντάς σας να εστιάζετε στην εργασία σας και να μην ανησυχείτε εάν το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι σωστό. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας θα πρέπει να εργάζεται στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Η διεπαφή, μαζί με αυτές των εφαρμογών πελάτη ιστού και για κινητά, πρέπει να είναι διαισθητική και ελκυστική. 

CrashPlan

Ο υπολογιστής-πελάτης του CrashPlan λειτουργεί σε Windows, Mac και Linux. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για την εγκατάσταση, μετά από τα οποία θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε.

crashplan-vs-acronis-crashplan-desktop-client

Δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, αλλά οι λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το CrashPlan θα μπορούσαν να είναι απλούστερες. Αυτό συμβαίνει επειδή το CrashPlan δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας με βάση την τοποθεσία του αρχείου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο ετικέτες σε φακέλους και αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν δημιουργήθηκε αντίγραφο ασφαλείας ανά τύπο αρχείου, δεν θα ανησυχείτε εάν έχετε προσθέσει όλα τα έγγραφα, τις εικόνες, τα βίντεο και άλλα αρχεία στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Επιπλέον, το CrashPlan απαιτεί από εσάς να περιηγηθείτε σε φακέλους, κάτι που δεν είναι βολικό. Θα προτιμούσαμε μια δομή δέντρου αρχείων, η οποία θα έκανε πιο γρήγορη την προσθήκη ετικετών σε αρχεία και φακέλους.

crashplan-vs-acronis-crashplan-web-client

Ο πελάτης ιστού του CrashPlan σάς επιτρέπει να ελέγχετε τα στατιστικά του χρήστη και να παρακολουθείτε την αποκατάσταση αρχείων από μια προβολή πίνακα ελέγχου. Σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε και να απενεργοποιείτε συσκευές που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, να προσθέτετε και να απενεργοποιείτε χρήστες, να κατεβάζετε εφαρμογές πελατών και να δημιουργείτε αναφορές για να σας κρατούν ενήμερους για αποτυχίες αντιγράφων ασφαλείας. Η μόνη διαφορά που έχουμε είναι ότι ο σχεδιασμός δεν αισθάνεται ελκυστικός και μοντέρνος.

Θα πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στον πελάτη ιστού για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας ενώ βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας, επειδή το CrashPlan έχει διακόψει τις εφαρμογές smartphone.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Το Acronis Backup δεν διαθέτει έλλειψη κινητικότητας στο CrashPlan, επειδή διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Ωστόσο, ενώ βρίσκεστε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πελάτη ιστού της Acronis για να δημιουργήσετε το εφεδρικό σας πρόγραμμα. Υπάρχει ένας πράκτορας επιτραπέζιου υπολογιστή που πρέπει να εγκαταστήσετε, αλλά διαχειρίζεστε όλα τα άλλα χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές-πελάτες.

crashplan-vs-acronis-acronis-web-client

Λέμε “πελάτες” γιατί υπάρχει ένας για έναν σταθμό εργασίας και ένας για τον διαχειριστή. Ωστόσο, είναι βασικά ο ίδιος πελάτης με ελαφρώς διαφορετικές επιλογές. Συνολικά, αυτός ο πελάτης Ιστού είναι ελκυστικός και εύχρηστος.

Ωστόσο, όπως το CrashPlan, το Acronis απαιτεί επίσης να επιλέξετε τα αρχεία και τους φακέλους σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, το Acronis διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρου του μηχανήματός σας, επειδή μπορείτε να το κάνετε με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της κατάστασης συστήματος.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το CrashPlan δεν υποστηρίζει εφαρμογές για κινητά και οι επιλογές που έχετε για την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ελαφρώς πιο δυσκίνητες από την Acronis. Γι ‘αυτό κερδίζει το Acronis Backup σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Acronis

Λογότυπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Acronis
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

6

Η ετυμηγορία

Το Acronis Backup κέρδισε σε τρεις γύρους, ενώ το CrashPlan κέρδισε σε δύο γύρους, πράγμα που σημαίνει ότι το Acronis Backup είναι ο γενικός μας νικητής. Πέρα από αυτό που έχουμε συζητήσει σε αυτές τις κατηγορίες, η Acronis διαθέτει επίσης μια σταθερή πολιτική απορρήτου και υποστήριξη 24/7, συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων και συνομιλιών.

Νικητής: Acronis Backup

Αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι το CrashPlan είναι μια κακή υπηρεσία, ωστόσο. Χάρη στην εξαιρετική του αξία, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το Acronis, εάν χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο μερικών υπολογιστών.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη σύγκριση; Συμμετάσχετε στο Acronis Backup, το οποίο κέρδισε περισσότερους γύρους ή προτιμάτε το CrashPlan; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map