A2 Hosting vs SiteGround: Ποια είναι η επιλογή του Litter 2020;

Το SiteGround και το A2 Hosting είναι δύο υπηρεσίες που παρουσιάζονται έντονα στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ως δύο ανεξάρτητοι τίτλοι της βιομηχανίας φιλοξενίας ιστοσελίδων – κάθε ένας ταιριάζει με λογικές τιμές και μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών – είναι δύσκολο να κάνετε μια κακή επιλογή όταν αποφασίζετε μεταξύ των δύο. Ωστόσο, όπως είδαμε στη σύγκριση SiteGround vs. InMotion, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ακόμη και όταν οι δύο υπηρεσίες είναι εξαιρετικές. 


Σε αυτόν τον συνδυασμό A2 Hosting εναντίον SiteGround, θα διερευνήσουμε αυτές τις διαφορές. Παρόλο που ταιριάζει εξίσου στις περισσότερες μετρήσεις, πράγματα όπως η εκτεταμένη σειρά σχεδίων της A2 Hosting ή η συνάφεια του SiteGround για το WordPress μπορεί να σας κάνουν τη διαφορά. 

Συνιστούμε, ωστόσο, να διαβάσετε την ατομική κριτική φιλοξενίας A2 και την κριτική SiteGround εκτός από αυτόν τον οδηγό. Όπως είδαμε στον αγώνα μας SiteGround εναντίον Dreamhost, οι υπηρεσίες αντιπαράθεσης μεμονωμένα μπορεί περιστασιακά να αποκαλύψουν διαφορές που δεν εμφανίζονται αμέσως όταν τις συγκρίνουν με την υπόλοιπη αγορά. 

Ρύθμιση ενός αγώνα: Φιλοξενία A2 εναντίον SiteGround

Οι συγκρίσεις μας ακολουθούν τις εμπειρίες που είχαμε κατά τον έλεγχο κάθε μεμονωμένης υπηρεσίας. Εξαιτίας αυτού, μπορούμε συστηματικά να βρούμε πού μια υπηρεσία υπερέχει ή πέφτει. 

Συνήθως εξετάζουμε τις υπηρεσίες σε οκτώ ενότητες, κάτι που δεν είναι σωστό για συγκρίσεις, διότι όλα αυτά τα κριτήρια δεν έχουν το ίδιο βάρος. Για αυτόν τον λόγο, συνδυάσαμε ορισμένες ενότητες, ώστε να έχουμε μόνο πέντε: λειτουργίες, τιμές, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και ασφάλεια. Κάθε γύρος αξίζει έναν βαθμό και ο πάροχος που έχει τους περισσότερους πόντους στο τέλος θα είναι ο νικητής μας.

Ο γύρος θα ξεκινήσει με τον καθορισμό των προσδοκιών για κάθε υπηρεσία. Στον πρώτο γύρο, για παράδειγμα, αναζητούμε ενσωματωμένη προσωρινή αποθήκευση και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, ενώ στον τρίτο γύρο, αναζητούμε μια κλειστή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το πόσο καλά κάθε υπηρεσία ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και, στη συνέχεια, θα δώσουμε μερικές σκέψεις για το πώς συγκρίνονται. Στο τέλος, θα δηλώσουμε νικητή και θα κερδίσουμε έναν βαθμό. 

Ως δήλωση αποποίησης ευθυνών – αυτή που βάζουμε σε όλες τις συγκρίσεις μας – προτείνουμε να διαβάσετε κάθε ενότητα αντί να σαρώσετε ποια υπηρεσία κέρδισε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε έναν κοντινό αγώνα όπως αυτό, καθώς θα δηλώσουμε έναν νικητή με βάση αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σχετικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, είναι δύσκολο να κάνετε μια κακή επιλογή μεταξύ των δύο.

1

Χαρακτηριστικά

Η φιλοξενία Ιστού αφορά τα χαρακτηριστικά. Αντί να τμηματοποιήσουμε αυτόν τον γύρο για να μιλήσουμε απλώς για τις διαφημιστικές πιστώσεις του iPage (διαβάστε την κριτική μας στο iPage) ή για την φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση του GreenGeeks (διαβάστε την κριτική μας στο GreenGeeks), βρήκαμε τρεις τομείς όπου οι λειτουργίες είναι σημαντικές. 

Ένας καλός οικοδεσπότης Ιστού θα παρέχει δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε, να βελτιστοποιήσετε και να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας. Οτιδήποτε εμπίπτει σε αυτές τις τρεις κατηγορίες είναι απαραίτητο, και οτιδήποτε εκτός αυτών είναι απλώς ένα κεράσι στην κορυφή. Εάν ένας οικοδεσπότης Ιστού καλύπτει αυτούς τους τρεις τομείς, είμαστε ικανοποιημένοι.  

Φιλοξενία Α2

Το A2 Hosting έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι συντριπτικά. Τούτου λεχθέντος, τα βασικά είναι ακόμα παρόντα. Αυτό περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, τη σταδιοποίηση ιστότοπων, πολλές δυνατότητες ασφάλειας και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στερεάς κατάστασης – το οποίο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον καλύτερο οδηγό εξωτερικών σκληρών δίσκων, κάνει τεράστια διαφορά. 

Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε έναν δημιουργό ιστότοπων που σας περιορίζει σε έναν σχεδιασμό μιας σελίδας. Το Strikingly προσφέρει παρόμοιο περιορισμό στα δωρεάν σχέδια (διαβάστε την κριτική μας Strikingly). Επιπλέον, περιορίζεστε μόνο στα 100MB αποθηκευτικού χώρου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, είναι καλύτερο να διατηρήσετε την καλύτερη ιστοσελίδα μας, Wix (διαβάστε την κριτική Wix).

συντάκτης wix

Ενώ είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, η πιο μοναδική προσφορά της A2 Hosting είναι οι διακομιστές «turbo». Υποστηρίζει έως και 20 φορές ταχύτερη ταχύτητα, με λιγότερους χρήστες ανά διακομιστή και περισσότερους πόρους ανά χρήστη. Ενώ η αύξηση της απόδοσης 20 φορές μπορεί να είναι λίγο παραπλανητική, οι διακομιστές turbo δεν είναι τίποτα για να κολλήσουν τη μύτη σας. 

Χρησιμοποιούν ένα εναλλακτικό λογισμικό διακομιστή Apache, γνωστό ως LiteSpeed, το οποίο έχουμε δει να έχει μεγάλη επίδραση με το Hostinger και το Hosting24 (διαβάστε την κριτική Hostinger και την κριτική Hosting24). Οι διακομιστές LiteSpeed ​​έχουν λιγότερα γενικά έξοδα δικτύου από τους κανονικούς διακομιστές Apache, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν περισσότερο τους διαθέσιμους πόρους. Επιπλέον, το A2 Hosting σάς παρέχει πρόσβαση στην προσωρινή μνήμη LiteSpeed, η οποία θα μειώσει δραστικά τους χρόνους φόρτωσης.

SiteGround

Το SiteGround έχει εξίσου πολλές δυνατότητες με το A2 Hosting, μείον την επιλογή χρήσης διακομιστών LiteSpeed. Σε όλα τα σχέδιά του, έχετε πρόσβαση σε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, απλή ενσωμάτωση Cloudflare και πολλά άλλα. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων του SiteGround. 

Σε αντίθεση με το A2 Hosting, το SiteGround δεν προσφέρει το δικό του πρόγραμμα δημιουργίας. Αντίθετα, έχετε πρόσβαση στο Weebly, έναν από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων που έχουμε ελέγξει. Το Weebly βρίσκεται σε μίλια πάνω από κάθε οικοδόμο ιστότοπου που έχει αναπτυχθεί από κεντρικούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών του A2 και του GoDaddy GoCentral (διαβάστε την κριτική GoDaddy GoCentral). 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Weebly, έχει μια ανοησία προσέγγιση για τη δημιουργία ενός ιστότοπου που είναι γεμάτος με λειτουργίες.

επιλογές ιστολογίου weebly

Η μοναδικότητα του SiteGround έρχεται με τα σχέδια του WordPress. Παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε λειτουργίες, όπως η σκηνοθεσία, σε πιο δαπανηρούς διαχειριστές WordPress (διαβάστε την κριτική μας για το Kinsta για παράδειγμα), το SiteGround χρεώνει το ίδιο ποσό για τα σχέδια του WordPress όπως και για τα κανονικά κοινόχρηστα..  

Επιπλέον, έχετε πρόσβαση στο SuperCacher, το οποίο εκτελεί την ίδια λειτουργία με το LiteSpeed ​​cache στο A2 Hosting, αλλά σε κανονικούς διακομιστές Apache. Όπως θα δούμε στον τέταρτο γύρο, αυτό κάνει τις υπηρεσίες να αποδίδουν πολύ παρόμοια όταν πρόκειται για ταχύτητα, αλλά το SiteGround μπορεί να το κάνει σε πολύ χαμηλότερο σημείο τιμών. 

Στρογγυλές σκέψεις

Το A2 Hosting έχει περισσότερες δυνατότητες από το SiteGround – όλα χρήσιμα. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες δεν είναι σχεδόν τόσο σημαντικές όσο το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που περιλαμβάνεται στο SiteGround. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί σε αυτόν τον γύρο, αλλά για τα χρήματά μας, το SiteGround είναι ο νικητής.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για SiteGround

Λογότυπο φιλοξενίας Α2
Λογότυπο SiteGround

2

Τιμή

Η τιμολόγηση είναι συνήθως ένα ζήτημα για υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (διαβάστε την αναθεώρηση Arvixe για παράδειγμα). Ευτυχώς, δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ. Ακόμα κι έτσι, θα μιλήσουμε για την τιμή της φιλοξενίας A2 και του SiteGround σε αυτόν τον γύρο, καθώς και για το πόσο σαφώς κοινοποιούν αυτή την τιμή σε όλη τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Φιλοξενία Α2

Ενώ το A2 Hosting δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο το DreamHost ή το 1&1 IONOS όσον αφορά την τιμολόγηση (διαβάστε την κριτική του DreamHost και 1&1 κριτική IONOS), είναι κοντά. Κάθε σελίδα προϊόντος εμφανίζει τις διαθέσιμες βαθμίδες φιλοξενίας, καθώς και την τιμή, σε περίπτωση που αγοράσετε τη μεγαλύτερη διάρκεια. 

Παρακάτω είναι ένας πίνακας που δείχνει όχι μόνο την τιμή που θα πληρώσετε για κάθε διάρκεια, αλλά και την τιμή που θα πληρώσετε κατά την ανανέωση. Οι πολυετείς εκπτώσεις και η κλιμακωτή δομή των περισσότερων οικοδεσποτών Ιστού μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση (διαβάστε την αναθεώρηση MDDHosting για την εξαίρεση), αλλά η φιλοξενία A2 καθιστά απλή την αφομοίωση των πραγματικών τιμών.. 

Η τιμή δεν είναι ούτε κακή, ειδικά με την αρχική έκπτωση. Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές ότι το A2 Hosting χρεώνει ένα premium για τους διακομιστές του LiteSpeed. Σε σύγκριση με το Hostinger και το Hosting24, τα οποία δεν χρεώνουν περισσότερο από ένα τυπικό κοινόχρηστο πρόγραμμα για διακομιστές LiteSpeed, η τιμή είναι πολύ υψηλή (διαβάστε την κριτική Hostinger και την κριτική Hosting24).

Το A2 Hosting αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα προσφέροντας μια εξαιρετική πολιτική επιστροφής χρημάτων. Εάν δεν σας αρέσει η υπηρεσία, μπορείτε να επιστρέψετε τα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή. Για τις πρώτες 30 ημέρες, θα λάβετε ολόκληρη την πληρωμή σας πίσω. Μετά από αυτό, μπορείτε να λάβετε μια αναλογική επιστροφή χρημάτων με βάση τη διάρκεια που αγοράσατε και τον υπόλοιπο χρόνο.

SiteGround

Το SiteGround, όπως το A2 Hosting, είναι ξεκάθαρο σχετικά με τις τιμές του. Τα περισσότερα από αυτά που βλέπουμε, ας πούμε, το Bluehost είναι παρόν, που σημαίνει ότι προσφέρει πολυετή σχέδια και λαμβάνετε έκπτωση για τον αρχικό σας όρο (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost). Ωστόσο, σε αντίθεση με το Bluehost, προσφέρει επίσης ένα μηνιαίο πρόγραμμα και η τιμή δεν αλλάζει ανάλογα με τη διάρκεια της αγοράς σας. 

Μπορείτε να αγοράσετε ένα μήνα, ή μεταξύ ενός και τριών ετών, με την ίδια τιμή γνωριμίας και ανανέωσης. Η μόνη διαφορά είναι μια χρέωση 14,95 $ που εφαρμόζεται σε μηνιαία προγράμματα. Ενώ ενοχλούμε, θα χρειαστούμε 15 $ αμοιβή ρύθμισης κάθε μέρα, επειδή αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε πολλά χρόνια.

Η τιμή είναι επίσης εντυπωσιακή. Παρόλο που το SiteGround δεν είναι τόσο φθηνό όσο το Namecheap (διαβάστε την κριτική μας στο Namecheap), συμβαδίζει με την υπόλοιπη αγορά. Επιπλέον, τα προγράμματα WordPress έχουν την ίδια τιμή με τα τυπικά κοινόχρηστα σχέδια, ενώ συνοδεύονται από λειτουργίες όπως το staging και το SuperCacher. 

Στο εύρος, όμως, η τιμή αρχίζει να χάνει τη λάμψη της. Τα VPS και τα ειδικά σχέδια είναι αρκετά ακριβά, πιθανώς αντισταθμίζουν τις φθηνές κοινές επιλογές. Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων δεν είναι μεγάλη. Το SiteGround προσφέρει μόνο 30 ημέρες σε κοινόχρηστα σχέδια, 15 ημέρες στο cloud και τίποτα στο ειδικό. Αν θέλετε ένα μεγαλύτερο δίχτυ ασφαλείας, διαβάστε την αναθεώρηση InMotion Hosting. 

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Αυτός ο γύρος είναι ενδιαφέρων, καθώς δεν υπάρχει σαφής νικητής. Το A2 Hosting είναι πιο ακριβό από το SiteGround, αλλά προσφέρει μια σαφή δομή τιμολόγησης με μια πιο γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Το SiteGround, από την άλλη πλευρά, είναι φθηνότερο – αλλά μόνο στο κοινόχρηστο τέλος – και έρχεται με μια χειρότερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων, για εκκίνηση. 

Ο νικητής για εσάς εξαρτάται από τον τύπο φιλοξενίας που χρειάζεστε και τι προτίθεστε να πληρώσετε. Δεδομένου του πόσο ανέξοδα είναι τα κοινόχρηστα σχέδια με το SiteGround, ωστόσο, θα το κερδίσουμε. 

Γύρος: Σημείο τιμής για το SiteGround

Λογότυπο φιλοξενίας Α2
Λογότυπο SiteGround

3

Ευκολία στη χρήση

Υπάρχουν πολλά που αφορούν τη φιλοξενία ιστού, από την επιλογή ενός σχεδίου έως τον έλεγχο μέχρι τη ρύθμιση του ιστότοπού σας. Η απρόσκοπτη διαδικασία είναι κάπως τέχνη – κάτι που επιδεικνύεται εξειδικευμένα από το Dreamhost και το A Small Orange (διαβάστε την κριτική μας στο Small Orange). Σε αυτήν την ενότητα, θα αξιολογήσουμε πόσο γρήγορα σας φιλοξενεί το A2 Hosting και το SiteGround.

Φιλοξενία Α2

Εάν μπορούσατε να περιγράψετε τον ιστότοπο της A2 Hosting με μία λέξη, θα ήταν «πυκνό». Υπάρχει μια τεράστια σειρά σχεδίων, το καθένα με δευτερεύοντες τύπους, με πληροφορίες για αυτά τα σχέδια που εκτείνονται σε κάθε γωνία. Ωστόσο, σε αντίθεση με το GoDaddy, το A2 Hosting κάνει τα πάντα εύπεπτα (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy). 

Το Checkout είναι εξίσου περίπλοκο, αλλά σε αντίθεση με το HostGator, το A2 Hosting δεν έχει προεπιλεγμένα πρόσθετα (διαβάστε την κριτική μας στο HostGator). Μπορείτε να αφήσετε τα πάντα, μείον την καρτέλα “αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογής” και “τοποθεσία διακομιστή”. Το πρώτο θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε αυτόματα, ας πούμε, το WordPress, ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να επιλέξετε τον διακομιστή στον οποίο θα φιλοξενείται ο ιστότοπός σας. 

Μετά από αυτό, θα προσγειωθείτε στην περιοχή πελατών. Η φιλοξενία A2 καθιστά εύκολη την κατανόηση του τεράστιου όγκου πληροφοριών στην περιοχή των πελατών. Μπορείτε να δείτε γρήγορα τις υπηρεσίες σας, τα τιμολόγια, τα εισιτήρια υποστήριξης και πολλά άλλα, όλα μέσω μιας βελτιωμένης διεπαφής. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα που θα σας μεταφέρει απευθείας στο cPanel, την οποία θέλουμε να δούμε.

a2-φιλοξενία-κριτική-cpanel

Το cPanel είναι καλό, αν και δεν είναι φτιαγμένο από πράγματα που αξίζουν για την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel. Είναι ως επί το πλείστον κατασκευή αποθεμάτων, το οποίο δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το cPanel στο JustHost (διαβάστε την κριτική μας στο JustHost). Τούτου λεχθέντος, το A2 Hosting σάς επιτρέπει να κάνετε τα πάντα στο cPanel που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή του πελάτη, κάτι που είναι βολικό. 

SiteGround

Το SiteGround έχει πολύ λιγότερα σχέδια από το A2 Hosting, το οποίο καθιστά την πλοήγηση στον ιστότοπο αεράκι. Υπάρχουν ελάχιστα επίπεδα σε κάθε τύπο φιλοξενίας, καθώς και μια σύντομη σύγκριση μεταξύ των επιπέδων. Αντί να χρησιμοποιεί τεχνικές πτυχές για σύγκριση, το SiteGround παραθέτει απλώς τις διαφορές στο χώρο αποθήκευσης και τον κατά προσέγγιση αριθμό επισκεπτών που μπορεί να χειριστεί ένας ιστότοπος.

Εάν καταλαβαίνετε ή θέλετε να εξετάσετε τις τεχνικές διαφορές, το SiteGround διαθέτει ένα λεπτομερές διάγραμμα σύγκρισης, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου σας. Ο έλεγχος είναι εξίσου εύκολος, με το SiteGround να σας ζητά απλά να εισάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας και να ορίσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας. 

Τα πράγματα απορρίπτονται μετά από αυτό. Το SiteGround δεν είναι σπασμένο, αλλά δεν είναι ενημερωμένο. Η περιοχή του πελάτη είναι στραμμένη στο κέντρο της οθόνης, με συνολική αρχαϊκή αισθητική. Ενώ η κύρια πλοήγηση λειτουργεί καλά, η εύρεση ορισμένων λειτουργιών στην περιοχή του πελάτη αποδεικνύεται ότι είναι πιο ενοχλητική από ό, τι αξίζει. Η πρόσβαση στο cPanel, για παράδειγμα, απαιτεί από εσάς να βρείτε έναν σύνδεσμο που να βρίσκεται μέσα σε πολλές άλλες επιλογές.

siteground-κριτική-cpanel

Το cPanel έχει την ίδια ημερομηνία. Παρόλο που χρησιμοποιεί τη διάταξη των σύγχρονων εφαρμογών βάσει εικονιδίων, αυτά τα εικονίδια και το κείμενο που τους περιβάλλει μοιάζουν με την προηγούμενη δεκαετία. Αυτό δεν καθιστά δύσκολη τη χρήση, αλλά σίγουρα το καθιστά λιγότερο ελκυστικό. 

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το SiteGround είναι το ίδιο χρήσιμο με οποιονδήποτε άλλο οικοδεσπότη, αλλά – όπως έχουμε πει σε άλλες συγκρίσεις και στην κριτική μας – ένα facelift προχωρεί πολύ στο να κάνει έναν πίνακα ελέγχου πιο συναρπαστικό. Ενώ το A2 Hosting είναι λιγότερο απλοποιημένο όσον αφορά την επιλογή ενός σχεδίου, η διαδικασία δεν είναι πολύ επώδυνη – και με τον εξαιρετικό πίνακα ελέγχου, η εύρεση ενός σχεδίου αξίζει τον κόπο. Αυτό αρκεί για να φιλοξενήσει το A2 Hosting σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για φιλοξενία Α2

Λογότυπο φιλοξενίας Α2
Λογότυπο SiteGround

4

Ταχύτητα και ώρα λειτουργίας

Ο τέταρτος γύρος είναι ο πιο εύκολος στην αξιολόγηση, επειδή βασίζεται αποκλειστικά στους αριθμούς που έχουμε συγκεντρώσει. Η διαδικασία δοκιμής ταχύτητας συνίσταται στην αγορά μιας συνδρομής με το χαμηλότερο επίπεδο κοινόχρηστης φιλοξενίας, την εγκατάσταση του WordPress με το προεπιλεγμένο πρότυπο και χωρίς περιεχόμενο και την εκτέλεση μέσω δύο σημείων αναφοράς: Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. 

Σε αυτόν τον γύρο, θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα που συλλέξαμε για το A2 Hosting και το SiteGround, καθώς και να συγκρίνουμε τις εγγυήσεις λειτουργίας τους. 

Φιλοξενία Α2

Το A2 Hosting είναι μια από τις ταχύτερες υπηρεσίες που δοκιμάσαμε, με εξαίρεση την Pagely, η οποία, στη σωστή τιμή, θα καταστήσει τον ιστότοπό σας έναν από τους ταχύτερους στον ιστό (διαβάστε την κριτική μας Pagely). Το Pingdom έδωσε το A2 Hosting 96 στα 100, κάτι που είναι εξαιρετικό. Συνολικά, ο ιστότοπος χρειάστηκε να φορτώσει λιγότερο από 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου, 82 εκ των οποίων ήταν αφιερωμένα στην ανάλυση DNS. 

a2-φιλοξενία-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω γράφημα, αφιερώθηκε πολύ λίγος χρόνος στη μέτρηση “αναμονή” (σημειώθηκε με κίτρινο χρώμα), η οποία δείχνει τη λειτουργία “turbo” της A2 Hosting σε δράση. Μεταξύ της μειωμένης επιβάρυνσης των διακομιστών LiteSpeed ​​και της προσωρινής μνήμης που ταιριάζει, η φιλοξενία A2 κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

Το Pingdom δοκιμάζει ένα μόνο σημείο. Για να δούμε πώς θα λειτουργούσε ο ιστότοπος υπό φόρτωση, στρίψαμε στο Load Impact, το οποίο έστειλε 50 εικονικούς χρήστες στον διακομιστή μέσα σε πέντε λεπτά. Το A2 Hosting είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις που είχαμε σε αυτό το τεστ. Κάθε χρήστης φορτώνεται εντός 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου ο ένας από τον άλλο, κάνοντας έναν γρήγορο και συνεπή χρόνο απόκρισης. 

a2-φιλοξενία-κριτική-φορτίο-αντίκτυπο

Ωστόσο, η φιλοξενία A2 φιλοξενεί την εγγύηση χρόνου λειτουργίας της. Η εγγύηση 99,9 τοις εκατό αναφέρει ότι για κάθε ώρα ο ιστότοπός σας είναι κάτω από το 99,9% του χρόνου λειτουργίας για ολόκληρο το μήνα, θα λάβετε πίστωση πέντε τοις εκατό της μηνιαίας χρέωσης. Ωστόσο, αυτή η πίστωση μπορεί να φτάσει τα τέλη ενός μηνός.

SiteGround

Το SiteGround αποδόθηκε καθώς και το A2 Hosting στο τεστ Pingdom, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν σχεδόν τρία δευτερόλεπτα για τη φόρτωση του ιστότοπού μας – περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό. Παρόλα αυτά, η Pingdom αξιολόγησε τον ιστότοπο 96 στα 100, πιθανώς λόγω του SuperCacher. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η SiteGround έκανε την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για τον οδηγό WordPress.

siteground-review-speed-test

Ο χρόνος φόρτωσης ήταν μεγάλος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αφιερώθηκε στην ανάλυση DNS, η οποία δεν είναι σφάλμα του SiteGround. Εξαιτίας αυτού, ο ιστότοπός μας συνεχίστηκε με εξαιρετική βαθμολογία. Μπορείτε να δείτε ότι ο χρόνος αναμονής ήταν περίπου 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, δηλαδή τρεις έως τέσσερις φορές μικρότερος από αυτόν που περιμέναμε για φθηνή κοινή φιλοξενία. 

Η δοκιμή Load Impact ήταν η ίδια: 50 χρήστες εντός πέντε λεπτών. Το SiteGround είχε καλή απόδοση, αν και όχι και το A2 Hosting. Υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στην αρχή και μεγαλύτερη ασυνέπεια καθ ‘όλη τη διάρκεια του τεστ. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλους κεντρικούς υπολογιστές, η απόδοση του SiteGround’s Load Impact είναι εξαιρετική. 

siteground-review-loadimpact

Η ποιοτική εγγύηση χρόνου λειτουργίας του SiteGround αντισταθμίζει τυχόν ασυνέπεια. Όπως το A2 Hosting, το SiteGround εγγυάται 99,9% χρόνο λειτουργίας, αλλά η αποζημίωση είναι πιο γενναιόδωρη. Θα λάβετε έναν δωρεάν μήνα φιλοξενίας εάν ο ιστότοπός σας μειωθεί κάτω από το 99,9% του χρόνου λειτουργίας. Επιπλέον, για κάθε πλήρη ποσοστιαία μονάδα κάτω του 99 τοις εκατό, θα λάβετε έναν επιπλέον μήνα. 

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Είπαμε στην αρχή αυτού του γύρου ότι είναι το πιο εύκολο να αξιολογηθεί, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει εδώ. Το A2 Hosting και το SiteGround ταιριάζουν εξίσου με την ταχύτητα. Εξαιτίας αυτού, θα προσθέσουμε μερικούς επιπλέον παράγοντες για να δηλώσουμε νικητή. 

Το SiteGround παρέχει παρόμοια απόδοση με το A2 Hosting, αλλά το κάνει με λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, έχει μια πιο γενναιόδωρη εγγύηση χρόνου λειτουργίας, η οποία είναι αρκετή για να της δώσει τη νίκη σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Ταχύτητα και σημείο λήψης για το SiteGround

Λογότυπο φιλοξενίας Α2
Λογότυπο SiteGround

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Τέλος, πρόκειται να συγκρίνουμε το A2 Hosting και το SiteGround σε θέματα ασφάλειας και απορρήτου. Παρόλο που το απόρρητο δεν είναι συνήθως ένα θέμα για τις αναθεωρήσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων μας, είναι πολύ σημαντικό επειδή η φιλοξενία μονόλιθων, όπως το Endurance International Group, έχει δικά μου δεδομένα για κέρδος. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε πόσο καλά προστατεύει το A2 Hosting και το SiteGround τον ιστότοπό σας και τα δεδομένα σας. 

Φιλοξενία Α2

Το A2 Hosting προστατεύει τον ιστότοπό σας μέσω της πρωτοβουλίας Διαρκούς Ασφάλειας. Σε κάθε σχέδιο φιλοξενίας, το A2 Hosting περιλαμβάνει ένα πακέτο δυνατοτήτων ασφάλειας ιστότοπων που έχουν σχεδιαστεί για να σας προστατεύουν από τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές. Αυτό ξεκινά με το KernelCare, το οποίο ενημερώνει τον πυρήνα κάθε μέρα χωρίς καμία διακοπή λειτουργίας. 

Επιπλέον, έχετε πρόσβαση στο HackScan, το οποίο σαρώνει και υπερασπίζεται τον ιστότοπό σας από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, το HackScan σας ειδοποιεί μόνο για απειλή στον ιστότοπό σας. Εάν μολυνθείτε από κακόβουλο λογισμικό, το A2 Hosting παρέχει έναν εκτενή οδηγό για την εύρεση και την κατάργησή του από τον ιστότοπό σας. 

Όσον αφορά το απόρρητο, το A2 Hosting είναι αρκετά ασαφές. Η πολιτική απορρήτου είναι σύντομη και γλυκιά, λέγοντας ότι το A2 Hosting μπορεί να μοιραστεί τα προσωπικά σας στοιχεία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες συνεργατών. Αν και η διατύπωση υποδηλώνει ότι δεν πωλεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαφημιστικούς συνεργάτες, δεν αναφέρεται ρητά. 

Το A2 Hosting δεν περιλαμβάνει ούτε το απόρρητο του τομέα. Με λιγότερο από 10 $ ετησίως, η φιλοξενία A2 δεν χρεώνει όσο, για παράδειγμα, το HostGator για το απόρρητο του τομέα, αλλά θα ήταν ωραίο να το βλέπουμε δωρεάν. Αν είναι αυτό που ψάχνετε, διαβάστε την κριτική Midphase και την κριτική WestHost. 

SiteGround

Το SiteGround είναι πολύ πιο άμεσο για το απόρρητο. Όπως το A2 Hosting, μπορούν να μοιραστούν τα προσωπικά σας στοιχεία με υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τρίτους προμηθευτές, αλλά όχι για χάρη του κέρδους. Αυτή η κοινή χρήση πληροφοριών ενδέχεται να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η χρήση των Χαρτών Google, στον ιστότοπό σας. 

Η πολιτική απορρήτου καθιστά σαφές ότι το SiteGround «δεν… πωλεί, ενοικιάζει, μοιράζεται ή αποκαλύπτει με άλλο τρόπο προσωπικές πληροφορίες για εμπορικούς σκοπούς με οποιονδήποτε τρόπο». Είναι αρκετά σπάνιο να βρείτε έναν οικοδεσπότη Ιστού που δηλώνει σαφώς ότι δεν θα πουλήσει τα δεδομένα σας. Ευτυχώς, το SiteGround είναι ένας από αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές. 

Όσον αφορά την ασφάλεια, το SiteGround δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το A2 Hosting, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ καλό. Στους κοινόχρηστους διακομιστές, οι λογαριασμοί είναι απομονωμένοι σε ξεχωριστούς καταλόγους, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένας ιστότοπος έχει μολυνθεί, οι υπόλοιποι θα παραμείνουν χωρίς φάσεις. Επιπλέον, ο λογαριασμός σας προστατεύεται με τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, σύστημα αντι-bot που λειτουργεί με AI και προστασία DDoS. 

Αυτό που λείπει το SitGround σε σύγκριση με το A2 Hosting είναι ένα εργαλείο σάρωσης κακόβουλου λογισμικού. Το SiteGround προσφέρει SG Site Scanner, αλλά θα σας προσφέρει 20 $ ετησίως. Τούτου λεχθέντος, σε αντίθεση με το HackScan, το SG Site Scanner θα ελέγχει τον τομέα σας καθημερινά έναντι μαύρων λιστών.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Τα πράγματα είναι αρκετά ομοιόμορφα για αυτόν τον τελικό γύρο. Το A2 Hosting έχει ένα ελαφρώς καλύτερο πακέτο ασφαλείας με τη συμπερίληψη ενός εργαλείου σάρωσης κακόβουλου λογισμικού, αλλά το SG Site Scanner είναι αρκετά φθηνό. Η μεγαλύτερη διαφορά, για εμάς, είναι το πόσο σαφές είναι το SiteGround σχετικά με το απόρρητό σας. Δεν γνωρίζουμε αν το A2 Hosting πωλεί δεδομένα από την πλευρά του ή όχι και παρόλο που η πολιτική απορρήτου υπονοεί ότι δεν είναι, δεν το δηλώνουν ποτέ ρητά.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το SiteGround

Λογότυπο φιλοξενίας Α2
Λογότυπο SiteGround

6

Τελικές σκέψεις

Το SiteGround βγήκε με τέσσερις νίκες, καθιστώντας το πρωταθλητή αυτής της σύγκρισης. Για δυνατότητες, τιμές, ταχύτητα και ασφάλεια, το SiteGround είναι ένας από τους καλύτερους οικοδεσπότες Ιστού. Έχει επίσης μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες πελατών, κάτι που δεν αγγίξαμε.

Νικητής: SiteGround

Ωστόσο, το SiteGround μόλις κέρδισε τους τέσσερις γύρους που ισχυρίστηκε. Το A2 Hosting είναι εξίσου εντυπωσιακό και θα μπορούσατε να κάνετε ένα ισχυρό επιχείρημα για αυτό σε οποιονδήποτε από τους γύρους που έχασε. Εάν ελέγξετε το αρχείο φιλοξενίας ιστού, θα δείτε ότι εμφανίζεται τόσο συχνά όσο το SiteGround και για καλό λόγο.

Συμφωνείτε ότι το SiteGround είναι ο νόμιμος νικητής; Υπάρχουν κάποιοι γύροι που θα δώσατε στο A2 Hosting; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map