Οι 9 καλύτερες συμβουλές για το Google Ads το 2020

Η Google επεξεργάζεται 3,8 δισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μέρα. Με τόσο μεγάλο κοινό, είναι φυσικό το Google Ads, η διαφημιστική πλατφόρμα της Google, να γίνει ένα από τα τυπικά εργαλεία των εμπόρων σήμερα. Με αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας δώσουμε εννέα πρακτικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε περισσότερο τις καμπάνιες σας στο Google Ads και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ.

Δυστυχώς, δεν είστε ο μόνος που το ανέλαβε. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν πρόσβαση στις μεγάλες ομάδες δεδομένων και στους αλγορίθμους του γίγαντα του Διαδικτύου από την Καλιφόρνια. Δεν είναι τίποτα ότι το Google Ads είναι η επιχειρηματική γραμμή με την οποία κερδίζει τα περισσότερα χρήματα η Google. Το 85% των εσόδων της Google προέρχεται από το Google Ads.

Δεδομένου ότι το Google Ads είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, το Cloudwards έχει γράψει αυτόν τον πρακτικό οδηγό για τις καλύτερες συμβουλές για διαφημίσεις Google για εσάς. Εάν είστε νέοι στο Google Ads, συνεχίστε να διαβάζετε γιατί θα σας δείξουμε τις καλύτερες συμβουλές για το Google Ads.

Συμβουλή 1: Σεβαστείτε τον Δείκτη ποιότητας

Όπως εξηγήσαμε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο προώθησης της επιχείρησής σας με το Google Ads, η Google χρησιμοποιεί τη λεγόμενη βαθμολογία ποιότητας για να καθορίσει την ποιότητα της διαφήμισής σας. Όχι μόνο η διαφήμιση παίζει ρόλο, αλλά και η σελίδα προορισμού και οι λέξεις-κλειδιά που στοιχηματίζετε. Ο δείκτης ποιότητας είναι σχετικός επειδή, δίπλα στο ποσό που προσφέρετε, αποφασίζει εάν θα εμφανίζεται η διαφήμισή σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαφήμιση δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά και παράγοντες όπως η συνάφεια και, πάνω απ ‘όλα, το όφελος για τον πελάτη. Επιπλέον, θα πρέπει να σκεφτείτε τη σελίδα προορισμού σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα το σχεδιάζατε να είναι φιλικό προς κινητά, με καλή εμπειρία χρήστη και τον επιθυμητό στόχο μετατροπής τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε το ποσοστό μετατροπών να είναι υψηλό. Η Karooya διαθέτει ένα ενδιαφέρον δωρεάν εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αναλύσετε τη βαθμολογία ποιότητας.

Μην βελτιστοποιείτε απλώς τις διαφημίσεις σας, αλλά επίσης σκεφτείτε πόσο κατάλληλη είναι η σελίδα προορισμού σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας καταπληκτικών σελίδων προορισμού, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο Instapage.

Συμβουλή 2: Χρησιμοποιήστε τη γεωγραφική στόχευση

Το Google Ads σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τις προσφορές σας σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να βελτιστοποιήσετε τις προσφορές σας και να εξοικονομήσετε κόστος.

Σε τελική ανάλυση, ο στόχος σας πρέπει να είναι να έχετε ένα υψηλό ποσοστό κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και ένα ποσοστό μετατροπών στις διαφημίσεις σας. Αφενός, αυτό θα βελτιώσει τη βαθμολογία ποιότητας και η Google θα γνωρίζει ότι είστε σχετικοί. Από την άλλη πλευρά, η προσαρμογή των προσφορών σας για συγκεκριμένες τοποθεσίες θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και του ποσοστού μετατροπών σε περίπτωση που οι όροι αυτοί είναι ελληνικοί για εσάς.

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων είναι μια τιμή που καθορίζει πόσα άτομα κάνουν κλικ (ως ποσοστό) στις διαφημίσεις σας. Είναι ανάλογο με τον συνολικό αριθμό ατόμων που έχουν δει τη διαφήμισή σας.

Το ποσοστό μετατροπών καθορίζει την αναλογία των ατόμων που επιτυγχάνουν τον στόχο μετατροπής. Ένας στόχος μετατροπής μπορεί να είναι συνδρομή σε ενημερωτικό δελτίο, καταχώριση ημερολογίου, δημιουργία προφίλ ή αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας. Τελικά, το ζήτημα είναι εάν το άτομο στον ιστότοπό σας εκτελεί τη μετατροπή ή τη συναλλαγή που θέλετε.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας, ανατρέξτε στο άρθρο βελτιστοποίησης ποσοστού μετατροπών.

Όπως γνωρίζετε, πληρώνετε για κλικ στο Google, ανεξάρτητα από το αν είναι συναφή. Αντίθετα, εάν βελτιώσετε την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και το ποσοστό μετατροπών, μόνο τα σχετικά άτομα θα κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας και έτσι εξοικονομείτε χρήματα.

Αποφεύγετε τέτοια περιττά κλικ χρησιμοποιώντας τη γεωγραφική στόχευση. Με τη γεωγραφική στόχευση, μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσφορές σας για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και να αυξήσετε τη συνάφειά τους.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε παγομηχανές, είναι λογικό να μειώσετε τις προσφορές στον Καναδά και την Αλάσκα, επειδή είναι πιθανό τα άτομα σε αυτές τις περιοχές να μην χρειάζονται το προϊόν σας όσο τα άτομα στη Φλόριντα ή την Καλιφόρνια.

Να εστιάζετε πάντα τις προσφορές σας στις ανάγκες των πελατών σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλή 3: Λάβετε επαγγελματική βοήθεια

Μια άλλη στρατηγική μπορεί να είναι να λάβετε βοήθεια από άτομα που είναι εξοικειωμένα με το Google Ads και εργάζονται στον τομέα περισσότερο από εσάς. Το Adzooma, για παράδειγμα, προσφέρει μια λύση διαχειριζόμενης υπηρεσίας, καθώς και μια λύση λογισμικού, το Adzooma Pro, με την οποία μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας στο Google Ads.

Συμβουλή 4: Φροντίστε τις αρνητικές λέξεις-κλειδιά

Το Google Ads σάς επιτρέπει να προσθέτετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά στις ομάδες διαφημίσεών σας εκτός από τις κανονικές. Με αρνητικές λέξεις-κλειδιά, μπορείτε να εξαιρέσετε θέματα και να πείτε στην Google τι δεν αφορά η διαφήμισή σας. Το αποτέλεσμα της χρήσης τους συχνά υποτιμάται. Είναι μια ισχυρή μέθοδος για την ανάλυση της ομάδας-στόχου σας και την εξάλειψη περιττών δαπανών.

Οι αρνητικές λέξεις-κλειδιά εξοικονομούν χρήματα με δύο τρόπους: μείωση του αριθμού των περιττών λέξεων-κλειδιών και των περιττών κλικ και αύξηση του δείκτη ποιότητας της διαφήμισής σας καθιστώντας την πιο σχετική. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε την προσφορά σας και να πληρώσετε λιγότερα ανά κλικ κατά μέσο όρο με τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα.

Για να προσθέσετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά στις ομάδες διαφημίσεών σας, πληκτρολογήστε τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να εξαιρέσετε και γράψτε ένα αρνητικό μπροστά από αυτές. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις σας σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά δεν θα ανεβαίνουν για δημοπρασία.

Έχουμε εξαιρέσει τη Βικιπαίδεια ως λέξη-κλειδί, διότι δεν έχει νόημα να μην διαφημίζουμε σε άτομα που αναζητούν άρθρα στη Βικιπαίδεια. Θυμηθείτε, τα άτομα που κάνουν αναζήτηση στο Διαδίκτυο για ορισμένα πράγματα έχουν πάντα μια συγκεκριμένη πρόθεση αναζήτησης. Αυτό πρέπει να προσανατολιστείτε στις διαφημίσεις σας.

Συμβουλή 5: Εργασία με επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις είναι, όπως λέει το όνομα, επεκτάσεις για τις διαφημίσεις σας. Συχνά υποτιμημένο, οι επεκτάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα άτομα που βλέπουν τις διαφημίσεις σας θα αποφασίσουν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου εάν θα κάνουν κλικ σε αυτές. Εάν πρέπει να κάνουν περισσότερα από δύο ή τρία κλικ για να πάρουν αυτό που αναζητούν, είναι πιθανό να ξεκινήσουν.

Εκεί μπαίνουν οι επεκτάσεις. Επεκτείνουν τη διαφήμισή σας με χρήσιμες λειτουργίες για να επιτύχετε καλύτερες μετατροπές και αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να σας καλέσουν ή να κλείσουν ραντεβού μαζί σας εάν μπορούν να το κάνουν με ένα μόνο κλικ.

Το καλύτερο είναι ότι οι επεκτάσεις του Google Ads δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος. Είναι δωρεάν.

Το Google Ads σας προσφέρει τους ακόλουθους τύπους επέκτασης για τις διαφημίσεις σας, ανάλογα με τον στόχο της διαφημιστικής σας καμπάνιας:

  • Επέκταση τοποθεσίας: αυτή η επέκταση είναι καλή αν κάνετε τοπική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή ακολουθείτε γενικά τα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι κατάλληλο για καταστήματα από τούβλα και κονίαμα.
  • Επέκταση προώθησης: με αυτήν την επέκταση, προσθέτετε μια άλλη παρότρυνση για δράση στη διαφήμισή σας. Σας επιτρέπει να επιτύχετε υψηλότερες μετατροπές και γενικά ποσοστά κλικ.
  • Επέκταση κλήσεων: προσθέτει τον αριθμό τηλεφώνου σας στη διαφήμισή σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας καλέσουν. Εάν οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται σε κινητές συσκευές, θα υπάρχει ένα εικονίδιο τηλεφώνου που μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες για να σας καλέσουν.
  • Επέκταση μηνύματος: επεκτείνει τη διαφήμισή σας με μια λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας γράφουν μηνύματα απευθείας από την Google.
  • Επέκταση συνδέσμου ιστότοπου: με την επέκταση συνδέσμου ιστότοπου μπορείτε να κατευθύνετε τους επισκέπτες σε συγκεκριμένες σελίδες του ιστότοπού σας.
  • Επέκταση τιμής: δείχνει την τιμή σας για επιλεγμένες υπηρεσίες ή προϊόντα στη διαφήμιση Google.

Αντιμετωπίσαμε μόνο τις πιο σημαντικές επεκτάσεις. Υπάρχουν περισσότερα. Αν ψάχνετε για μια ωραία επισκόπηση των επεκτάσεων, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Ας πούμε, ωστόσο, ότι οι επεκτάσεις δεν εμφανίζονται πάντα με τη διαφήμισή σας. Αν θέλετε να μάθετε πότε το Google Ads ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τις επεκτάσεις, ρίξτε μια ματιά στην επίσημη τεκμηρίωση της Google.

Συμβουλή 6: Αυξήστε την πληρωμένη και οργανική επισκεψιμότητα

Στον κόσμο του διαδικτυακού μάρκετινγκ, γίνεται μια θεμελιώδης διάκριση μεταξύ οργανικής και πληρωμένης κίνησης. Το Google Ads είναι το τελευταίο. Με την πληρωμένη επισκεψιμότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε πιο γρήγορα και να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα σε λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, σας κοστίζει περισσότερα χρήματα.

Όταν ξεκινάτε με το Google Ads, είναι σημαντικό να σκεφτείτε επίσης τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε την παραγόμενη κυκλοφορία με τέτοιο τρόπο ώστε να εργάζεστε στην κοινότητά σας από την αρχή. Προσπαθήστε να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα και γενικές πληροφορίες σχετικά με την κοινότητά σας.  

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε όχι μόνο να ενοποιήσετε την κοινότητά σας, αλλά και να το επαναπροσδιορίσετε και να την επεκτείνετε με διαφημίσεις Facebook και άλλες πλατφόρμες.

Συμβουλή 7: Ενοχλήστε τον ανταγωνισμό σας

Εάν οι χρήστες αναζητούν τα εμπορικά σήματα των ανταγωνιστών σας, μπορείτε απλώς να υποβάλετε προσφορά για αυτές τις λέξεις-κλειδιά για να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Θα σας δείξουμε πώς μοιάζει χρησιμοποιώντας το Shopify ως παράδειγμα. Το Shopify, ως λύση ηλεκτρονικού εμπορίου, ανταγωνίζεται τα WooCommerce, BigCommerce και Magento. Όταν πραγματοποιούμε αναζήτηση για το BigCommerce στο Google, θα δούμε τις ακόλουθες διαφημίσεις:

Δείτε τι κερδίζουμε με το WooCommerce:

Το Shopify κατάφερε να βγάλει την επωνυμία του όταν οι άνθρωποι αναζητούν τους ανταγωνιστές του. Μπορεί να είναι μια αμφιλεγόμενη τεχνική, αλλά λειτουργεί.

Αν σας ενδιαφέρει το Shopify, προτείνουμε τον οδηγό για αρχάριους στο Shopify. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και θέλετε περισσότερες αναλυτικές συμβουλές, ρίξτε μια ματιά στον προηγμένο οδηγό μας για το Shopify.

Συμβουλή 8: Δοκιμή, Δοκιμή, Δοκιμή

Ανεξάρτητα από το πόσες γνώσεις εμπειρογνωμόνων νομίζετε ότι έχετε, τίποτα δεν λειτουργεί στο διαδικτυακό μάρκετινγκ χωρίς δοκιμές. Οι έμπειροι έμποροι δοκιμάζουν όλα όσα μπορούν να δοκιμαστούν. Στις λεγόμενες δοκιμές A / B, οι πιο άγριοι συνδυασμοί προσπαθούν να βρουν αυτό που προσελκύει την ομάδα-στόχο και τι όχι..

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι ακόμη απαραίτητο να επαληθεύσετε ποια είναι η ομάδα-στόχος σας.

Η συμβουλή μας προς εσάς είναι να δοκιμάσετε την εκστρατεία σας. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο και αμφισβητήστε τα πάντα. Συνδυάστε λέξεις-κλειδιά, ομάδες στόχους, περιοχές και αλλάξτε τα μηνύματά σας όσο πιο συχνά γίνεται, μέχρι να μάθετε ποιος συνδυασμός είναι ο πιο ελπιδοφόρος.

Τελικά, αυτό που μετράει είναι ο στόχος και ο βαθμός στον οποίο το επιτύχατε ή το χάσατε, όχι τα προσωπικά σας συναισθήματα. Παρεμπιπτόντως, έτσι πρέπει επίσης να προϋπολογισμό.

Συμβουλή 9: Μην υποτιμάτε την αναζήτηση για κινητά

Ένα συχνά υποτιμημένο πράγμα στο μάρκετινγκ είναι ο ρόλος της αναζήτησης για κινητά. Αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο: την άνοδο της αναζήτησης για κινητά. Η χρήση των smartphone και της αναζήτησης για κινητά γενικά αυξάνεται από έτος σε έτος. Το 2018, το 58% των επισκεπτών του ιστότοπου χρησιμοποίησαν τα smartphone τους για να περιηγηθούν στον ιστότοπο.

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι ότι οι χρήστες κάνουν διαφορετική αναζήτηση σε κινητές συσκευές. Για παράδειγμα, οι όροι συντομεύονται επειδή τα άτομα βιάζονται ή χρησιμοποιούνται διαφορετικοί όροι αναζήτησης όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης του τηλεφώνου τους.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι τα άτομα σε smartphone έχουν πολύ λιγότερη υπομονή και θα μεταβούν από τον ιστότοπό σας πιο γρήγορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε όχι μόνο τη χρήση άλλων λέξεων-κλειδιών αλλά τη δημιουργία μιας άλλης καμπάνιας Google Ads για κινητά. Με αυτήν την καμπάνια, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις περιγραφές, τις σελίδες προορισμού και πολλά άλλα πράγματα που ταιριάζουν στο περιβάλλον για κινητά.

Τελικές σκέψεις

Όπως συμβαίνει συχνά, ισχύει και ο ακόλουθος κανόνας και στο διαδικτυακό μάρκετινγκ: δεν υπάρχει ασημένια σφαίρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καθολική λύση ή μια απόλυτη συμβουλή που θα κάνει τα προβλήματα μάρκετινγκ να εξαφανιστούν.

Οι συμβουλές που μόλις διαβάσατε εξαρτώνται από τους πελάτες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την αγορά και πολλές άλλες παραμέτρους. Σε τελική ανάλυση, εξαρτάται από εσάς πώς τα εφαρμόζετε.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να δοκιμάσετε, να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε τις δικές σας εμπειρίες με το Google Ads, αν αυτό θέλετε. Αν ψάχνετε για επαγγελματική βοήθεια, ρίξτε μια ματιά στο Adzooma.

Τι πιστεύετε για τις συμβουλές μας στο Google Ads; Έχετε τις δικές σας βέλτιστες πρακτικές; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me