Το καλύτερο λογισμικό γραφής 2020: Quill & Ink για τη νέα εποχή

Σε έναν κόσμο δωρεάν διαδικτυακών επεξεργαστών κειμένου, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ειδικές εφαρμογές γραφής. Τα Έγγραφα Google μπορούν να επεξεργαστούν τα πλήκτρα σας, αλλά για σχεδόν οτιδήποτε άλλο, είναι χαλαρό. Ένας αποκλειστικός επεξεργαστής κειμένου μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε αυτό που γράφετε, να οργανώσετε τις ιδέες σας και να το εξαγάγετε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Παρακολουθήσαμε το καλύτερο λογισμικό γραφής για μυθιστοριογράφους, σεναριογράφους και δημοσιογράφους για να σας παρουσιάσουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το τι πρέπει να χρησιμοποιείτε. Βρήκαμε το καλύτερο λογισμικό σε κάθε κατηγορία, καθώς και επιλαχόντες εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές. Υπάρχει επίσης μια ενότητα στο τέλος για εργαλεία που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι οι συγγραφείς.

Το καλύτερο λογισμικό για εσάς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση χρήσης σας. Διαιρέσαμε τον οδηγό μας σε τέσσερις ενότητες, ώστε να μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα εργαλεία για αυτό που θέλετε να κάνετε. Υπάρχει επίσης ένα crosstalk μεταξύ των ενοτήτων, γι ‘αυτό σας προτείνουμε να διαβάσετε την ενότητα του μυθιστοριογράφου ακόμα κι αν είστε, για παράδειγμα, σεναριογράφος.

Υπάρχουν όμως εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι οι συγγραφείς, τα οποία δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε σε καμία ενότητα. Ανεξάρτητα από το τι γράφετε, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο με μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze, το οποίο κατέχει τη δεύτερη θέση στον καλύτερο οδηγό για τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να δείτε γιατί στην κριτική μας Backblaze.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, αυτή είναι μια αρχή του κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, ο οποίος λέει ότι πρέπει να διατηρήσετε τρία αντίγραφα των δεδομένων σας – δύο αποθηκευμένα τοπικά σε διαφορετικούς τύπους αποθήκευσης και ένα αντίγραφο ασφαλείας στο σύννεφο. Υπάρχουν παραλλαγές, όπως η αποθήκευση μίας τοπικά, μία στην αποθήκευση cloud και μία εκτός ιστότοπου, αλλά η αρχή είναι η ίδια. Δεν θέλετε να χάσετε τη σκληρή δουλειά που έχετε γράψει στο γράψιμό σας.

Επιλέγοντας το καλύτερο λογισμικό γραφής

καλύτερο λογισμικό γραφής

Οι επιλογές εφαρμογής μας βασίζονται σε τρεις βασικούς παράγοντες: ισχύ, χρηστικότητα και χαρακτηριστικά. Το Power ήταν το κύριο μέλημά μας, καθώς η δήλωση του λογισμικού ως «καλύτερη» σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί τα περισσότερα από όσα μπορείτε να ρίξετε σε αυτό. Το Final Draft, για παράδειγμα, συμμορφώνεται αυτόματα με τη βιομηχανική τυποποιημένη μορφοποίηση και σας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για να βάλετε οτιδήποτε στο σενάριό σας.

Ωστόσο, η δύναμη δεν πρέπει να έρχεται σε βάρος της χρηστικότητας. Το Final Draft είναι το καλύτερο διαθέσιμο εργαλείο γραφής οθόνης, αλλά η σύνθετη διεπαφή του το καθιστά λιγότερο ελκυστικό εάν χρειάζεστε γραφή χωρίς περισπασμούς. Τούτου λεχθέντος, υπήρχε κάποιο περιθώριο σε αυτό το σημείο. Εφόσον το λογισμικό δεν ήταν περιττό περίπλοκο, θεωρήθηκε.

Οι λειτουργίες, οι οποίες περιελάμβαναν τα πάντα, από το εργαλείο “Ρωτήστε τον Επεξεργαστή” στο AP Stylebook έως τις αναφορές συνέπειας από το ProWritingAid, ήταν οι τελευταίες. Οτιδήποτε έπληξε το ενδιαφέρον μας ή αλλιώς θα ήταν χρήσιμο κατά τη διαδικασία γραφής ικανοποίησε αυτά τα κριτήρια.

Για κάθε ενότητα, έχουμε μια κορυφαία επιλογή, η οποία πιστεύουμε ότι προσφέρει την καλύτερη ισορροπία ισχύος, χρηστικότητας και χαρακτηριστικών. Ωστόσο, δεν είναι η de facto «καλύτερη» επιλογή. Εξαιτίας αυτού, κάθε ενότητα έχει επίσης έντιμες αναφορές που έχουν πολλά να προσφέρουν για τις θέσεις τους, αλλά δεν είναι τόσο ισορροπημένες όσο η πρώτη μας επιλογή.

Το καλύτερο λογισμικό γραφής για μυθιστοριογράφους

Ας ξεκινήσουμε με την πολυετή παράδοση των συγγραφέων φαντασίας. Μετά από κάποια έρευνα, καταλήξαμε στις ακόλουθες επιλογές.

ΓράψτεItNow

Το WriteItNow έχει σχεδιαστεί για μυθιστοριογράφους. Αντί να παρουσιάσει έναν επεξεργαστή κειμένου και να σας ζητήσει να το κατανοήσετε, το πρόγραμμα οργανώνει αυτόματα τις σημειώσεις, τα κεφάλαιά σας και τις βασικές πληροφορίες σε ένα μόνο αρχείο. Όποτε θέλετε να επεξεργαστείτε το μυθιστόρημά σας, είναι όλα σε ένα μέρος.

Όλα όσα γράφετε οργανώνονται σε ένα κεφάλαιο ή σκηνή, το τελευταίο είναι ένα μικρότερο κομμάτι που απαρτίζεται από τα κεφάλαιά σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση, αλλά είναι αποτελεσματική. Το WriteItNow δείχνει μια ιεραρχία κεφαλαίων και τις σκηνές που τα συνθέτουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να γράψετε την ιστορία σας αποσπασματικά για να διασφαλίσετε ότι κάθε σκηνή έχει αφηγηματικό τόξο.

Υπάρχουν άλλα οφέλη για την προσθήκη σκηνών στην ιστορία σας. Στην αρχή της γραφής, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε μια περίληψη σκηνής που να περιλαμβάνει χαρακτήρες, συμβάντα, τοποθεσίες και στηρίγματα στη σκηνή. Το WriteItNow χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να οργανώσει σκηνές στο πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοριών.

καλύτερο λογισμικό για συγγραφείς

Το πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοριών είναι ένα φανταστικό εργαλείο για την οπτικοποίηση της πορείας του μυθιστορήματός σας. Το WriteItNow εμφανίζει όλα τα στηρίγματα, τους χαρακτήρες, τις τοποθεσίες και τα συμβάντα και τα συνδέει με τις σκηνές στις οποίες εμφανίζονται. Εκτός από την οπτικοποίηση της λογικής ροής του μυθιστορήματός σας, ο συντάκτης της ιστορίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε σφάλματα συνέχειας.

Ενώ αυτό είναι το κύριο εργαλείο για την οπτικοποίηση της ροής του μυθιστορήματός σας, το WriteItNow μπορεί να δημιουργήσει άλλα γραφήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε εικόνες σε αρχεία χαρακτήρων και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες σε ένα γράφημα σχέσεων. Ανάλογα με τις σχέσεις, το WriteItNow μπορεί επίσης να εμφανίσει ένα γράφημα σύγκρουσης, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς η σύγκρουση υποχωρεί σε όλη την ιστορία σας.

καλύτερο γράφημα-λογισμικό-σύγκρουση-διάγραμμα

Στο τεχνικό τέλος, το WriteItNow μπορεί να δημιουργήσει μια ανάλυση αναγνωσιμότητας, ένα γράφημα συμβάντων, έναν πίνακα ιστοριών και μια περίληψη συμβάντων. Καθένα από αυτά αναλύεται ανά κεφάλαιο και σκηνή, παρέχοντας πολλούς τρόπους για να δείτε την ιστορία σας από την πανοραμική θέα.

Το καλύτερο μέρος για αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ότι ζουν κάτω από μια ομπρέλα. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε αρχεία για χαρακτήρες, πίνακες ιστορίας κ.λπ. Αντίθετα, το WriteItNow χειρίζεται τη βρώμικη εργασία, επομένως πρέπει να ανοίξετε μόνο ένα αρχείο.

Είναι επίσης φθηνό. Μπορείτε να κατεβάσετε μια επίδειξη του WriteItNow και να το χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε, αλλά δεν θα μπορείτε να αποθηκεύσετε έγγραφα. Όταν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε τον κωδικό ξεκλειδώματος 59,95 $ για να αρχίσετε να αποθηκεύετε ό, τι έχετε εργαστεί.

Συμβολαιογράφος

Το Scrivener είναι μια δημοφιλής εφαρμογή για μυθιστοριογράφους, με συγγραφείς, όπως οι Neil Cross, Karen Traviss και Marc Goodman, να είναι ομιλητές υποστηρικτές του. Όπως και το WriteItNow, το Scrivener διαθέτει πολλά εργαλεία για να δει το μυθιστόρημά σας από ευρεία άποψη, αλλά το βάζει στο παρασκήνιο. Όπως λέει το υλικό μάρκετινγκ, το Scrivener σάς επιτρέπει να γράφετε το μυθιστόρημά σας «ο τρόπος σας».

best -writing-software-scrivener

Αυτό ξεκινά στα στάδια προγραμματισμού. Το Scrivener περιλαμβάνει εργαλεία corkboard και outliner για να απεικονίσει πώς εξελίσσεται η ιστορία σας. Το corkboard είναι βασικά μια σελίδα storyboard όπου μπορείτε να επισυνάψετε κάρτες σημειώσεων και να δείτε πώς συνδέονται μεταξύ τους. Τούτου λεχθέντος, οι κάρτες είναι δεμένες σε τμήματα του μυθιστορήματός σας. Εάν μετακινήσετε μια κάρτα, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο μυθιστόρημα.

Το περίγραμμα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά σας δείχνει τα πάντα, αντί μόνο της σύνοψης μιας σκηνής ή ενός κεφαλαίου. Θα χρησιμοποιούσατε το corkboard για να δείτε μια ευρεία εικόνα του μυθιστορήματός σας και το περίγραμμα για να δείτε ωραίες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πού συμβαίνουν τα πράγματα στην ιστορία. Όπως στον πίνακα φελλού, μπορείτε να σύρετε γύρω από διαφορετικές ενότητες.

Ενώ γράφετε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες πολλαπλών οθονών του Scrivener. Για παράδειγμα, εάν γράφετε μια σκηνή με βάση μια πραγματική τοποθεσία, μπορείτε να σύρετε μια εικόνα στο παράθυρο και να την δείτε δίπλα στο χειρόγραφό σας. Εάν χρειάζεστε λιγότερες περισπασμούς, μπορείτε να μεταβείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης χρησιμοποιώντας μία από τις προεπιλογές χρώματος του Scrivener ή μια εικόνα φόντου της επιλογής σας.

Το επίκεντρο του Scrivener είναι η δυνατότητα προσαρμογής και αυτό είναι ένα δίκοπο σπαθί. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε, από την έρευνα ενός ακαδημαϊκού εγγράφου έως τη δημιουργία ενός σεναρίου. Τα εργαλεία είναι εκεί, απλά πρέπει να τα κατανοήσετε.

Αν και είναι ένα ανώτερο εργαλείο όσον αφορά τη δύναμη και την ευελιξία, το Scrivener κάνει τη λίστα με τις αξιότιμες αναφορές μας για μυθιστοριογράφους, επειδή δεν βάζει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι. Δεν είναι ένα κατώτερο εργαλείο για το WriteItNow – το αντίθετο, στην πραγματικότητα – αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη εστίαση στους μυθιστοριογράφους.

Είναι όμως φθηνότερο. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Scrivener για 30 ημέρες σε macOS, Windows ή iOS, μετά την οποία θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια για 45 $. Η δοκιμή είναι ενδιαφέρουσα επειδή μετράει μόνο τις ημέρες που τη χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το λογισμικό τρεις ημέρες την εβδομάδα, η δοκιμή θα διαρκέσει 10 εβδομάδες.

Microsoft Word

Ένα παλιό αλλά καλό, το Microsoft Word εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη συγγραφή του μυθιστορήματός σας. Αν και δεν διαθέτει τα γενικά χαρακτηριστικά των Scrivener και WriteItNow, είναι ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής κειμένου στην αγορά και υπάρχουν μερικοί πρακτικοί, αν όχι προφανείς, λόγοι για τη χρήση του.

καλύτερο λογισμικό για συγγραφείς

Το Word διαθέτει τις δυνατότητες επεξεργασίας των Εγγράφων Google χωρίς τη μορφοποίηση διακοπών. Οι Proofreaders ή οι συντάκτες μπορούν να κάνουν αλλαγές στο αρχείο Word χωρίς να τις κάνουν μόνιμες. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα “παρακολούθηση αλλαγών”, μπορείτε να δείτε όλες τις προτεινόμενες τροποποιήσεις και να αποφασίσετε αν θα τις αποδεχτείτε ή θα τις απορρίψετε.

Αν και αυτό φαίνεται σαν μια μικρή ανοδική τάση, έχει τεράστιες επιπτώσεις σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Η μορφή αρχείου Word, .docx, γίνεται αποδεκτή σχεδόν σε κάθε εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου. Ανεξάρτητα από το ποιος πρέπει να στείλετε την εργασία σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μπορούν να το ανοίξουν και ότι η μορφοποίηση θα παραμείνει ανέπαφη.

Το Word είναι χρησιμοποιήσιμο για τη γραφή, αλλά αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά σε σύγκριση με το Scrivener και το WriteItNow. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία για να περιγράψετε και να γράψετε το μυθιστόρημά σας και, στη συνέχεια, να το μεταφέρετε στο Word για μορφοποίηση, επεξεργασία και διανομή.

Το καλύτερο λογισμικό γραφής για σεναριογράφους

Για όσους θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους στην ασημένια οθόνη, υπάρχουν μερικά πολύ συγκεκριμένα κομμάτια λογισμικού.

Τελικό προσχέδιο

Το Final Draft είναι το βιομηχανικό πρότυπο λογισμικό για σενάριο. Διαχειρίζεται την περίπλοκη μορφοποίηση σεναρίου με ευκολία και συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες για τον προγραμματισμό του σεναρίου σας προτού αρχίσετε να γράφετε.

best-writing-software-final-draft

Το Final Draft 11 κυκλοφόρησε πέρυσι, με νέες δυνατότητες όπως το Night Mode, την υποστήριξη εικόνας και τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν παλαιότερα χαρακτηριστικά, κυρίως το Beat Board, όπου μπορείτε να οργανώσετε τους ρυθμούς της ιστορίας σας σαν να ήταν καρφωμένοι σε έναν πίνακα φελλού. Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος για να σχεδιάσετε ένα σενάριο και να το έχετε στην ίδια διεπαφή που πληκτρολογείτε για να επιταχύνει τη ροή εργασίας.

Οι Beats μπορούν να οργανωθούν περαιτέρω χρησιμοποιώντας το Story Map. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε τις πράξεις, τις σκηνές και τις ακολουθίες και να πάρετε μια εικόνα υψηλού επιπέδου για το πώς εξελίσσεται η ιστορία σας πριν από ένα μόνο πλήκτρο. Είναι επίσης χρήσιμο να αναφέρετε τον Χάρτη ιστορίας σας κατά τη σύνταξη, για να βεβαιωθείτε ότι αναπτύσσετε σκηνές με οργανικό τρόπο.

Το Final Draft διαθέτει άλλα εργαλεία για τη γραφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο για να προσκαλέσετε άλλους χρήστες του Final Draft να εργαστούν στο σενάριό σας και ένα ειδικό πλαίσιο συνομιλίας σάς επιτρέπει να αναπηδείτε ιδέες μεταξύ τους.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε εναλλακτικό διάλογο στο Final Draft. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα πρώτα στάδια της γραφής όταν οι χαρακτήρες μπορεί να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Η αποθήκευση μερικών ιδεών διατηρεί τη συνομιλία συνεπή και επιτρέπει έναν εύκολο τρόπο αλλαγής του τρόπου με τον οποίο ο χαρακτήρας λέει κάτι.

best-writing-software-alt-διάλογος

Το Final Draft περιλαμβάνει πάνω από 100 πρότυπα, από σενάρια ταινιών έως γραφικά μυθιστορήματα, βοηθό μορφοποίησης και SmartType, ο οποίος είναι ένας γρήγορος τρόπος συμπλήρωσης ονομάτων χαρακτήρων σε επαναλαμβανόμενο διάλογο.

Το Final Draft κυριαρχεί στα χαρακτηριστικά. Τούτου λεχθέντος, αγωνίζεται στην ευκολία χρήσης, ειδικά σε σύγκριση με το Fade In, μια από τις αξιότιμες αναφορές μας. Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν από τις κάρτες ευρετηρίου στο Beat Board, οπότε είναι εύκολο να χαθείτε στην προετοιμασία και να μην ξεκινήσετε ποτέ να γράφετε.

Στα 250 $, έρχεται επίσης με μια μεγάλη τιμή. Ακόμα κι έτσι, είναι το βιομηχανικό πρότυπο σενάριο και οι εταιρείες έχουν συνηθίσει να βλέπουν σενάρια να μορφοποιούνται με αυτό. Το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για Scarface, Lost, Back to the Future, Mad Men κι αλλα. Εάν είστε σοβαροί για το σενάριο, το Final Draft είναι το εργαλείο για εσάς.

Ξεθωριάζω

Το Fade In αφαιρεί τις δυνατότητες εστίασης και επικεντρώνεται στη συγγραφή. Έχει μια απλή διεπαφή, μαυρισμένη στο πίσω μέρος, ώστε να μπορείτε να αποκλείσετε τις περισπασμούς και να επεξεργαστείτε την ιστορία σας. Τούτου λεχθέντος, έχει χαρακτηριστικά για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του σεναρίου σας.

best-writing-software-fade-in

Σε αντίθεση με το Final Draft, το Fade In υποστηρίζει πολλές μορφές αρχείων, δηλαδή το Final Draft (.fdx) και το .pdf. Υποστηρίζει επίσης την εισαγωγή και εξαγωγή σε Scrivener, Adobe Story και Celtx. Εάν προέρχεστε από άλλο λογισμικό ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει ένα σενάριο στη σωστή μορφή, το Fade In σας καλύπτει.

Ωστόσο, είναι το λογισμικό επιλογής για σεναριογράφους όπως ο Rian Johnson (Star Wars: Επεισόδιο VIII – The Last Jediλόγω της εξαιρετικής χρηστικότητάς του. Το Fade In σάς επιτρέπει να εστιάζετε στο γράψιμό σας, τοποθετώντας κάρτες ευρετηρίου, κτύπους και σημειώσεις υπέρ μιας βελτιωμένης διεπαφής.

Σας επιτρέπει ακόμα να οργανώσετε κάρτες ευρετηρίου και να προσθέσετε σημειώσεις στο σενάριό σας, αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο από ό, τι στο Final Draft. Η εστίαση στη γραφή χωρίς απόσπαση της προσοχής έρχεται στο κόστος των χαρακτηριστικών που διαφορετικά θα αποσπάσουν την γραφή σας.

Εξαιτίας αυτού, είναι δύσκολο να συστήσετε το Fade In σε όλους. Είτε θα ερωτευτείτε τη διεπαφή και θα απεχθήσετε να δουλεύετε με οτιδήποτε άλλο ή θα βρείτε ότι δεν διαθέτει πλοήγηση σε βαθύτερες δυνατότητες. Ευτυχώς, μπορείτε να κατεβάσετε μια απεριόριστη δοκιμή για αξιολόγηση.

Celtx

Το Celtx είναι ένα δωρεάν, διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας ταινιών. Λέμε τη δημιουργία ταινιών και όχι το σενάριο επειδή η Celtx σας δίνει τα εργαλεία για να ολοκληρώσετε την ταινία σας σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Ωστόσο, τα άλλα εργαλεία έρχονται σε τιμή.

καλύτερο λογισμικό για συγγραφείς

Ο πυρήνας του Celtx είναι ο δωρεάν επεξεργαστής κειμένου που έχει δημιουργηθεί για τη μορφοποίηση σεναρίων οθόνης. Η διεπαφή είναι εύχρηστη, αλλά όχι τόσο ελκυστική όσο το Fade In’s, και η πλωτή γραμμή εργαλείων στα δεξιά παρέχει μια λίστα λειτουργιών για την προβολή του σεναρίου σας.

Μπορείτε να δείτε τις σκηνές σας με την καρτέλα πλοήγησης, να προσθέσετε σημειώσεις σε συγκεκριμένες ενότητες και να δείτε τον κατάλογο των χαρακτήρων σας. Εάν πληρώνετε, θα έχετε επίσης πρόσβαση στις άλλες λειτουργίες του Celtx, όπως μια λίστα λήψεων και ανάλυση.

Οι πληρωμένες δυνατότητες κάνουν το Celtx να ξεχωρίζει. Αφού ολοκληρωθεί το πρόχειρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνολο εργαλείων για τον προϋπολογισμό, το χρονοδιάγραμμα, το storyboard και την ανάλυση του σεναρίου σας. Έχει ακόμη έναν τομέα για τη διαχείριση σημαντικών επαφών και πελατών που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή.

Επειδή βασίζεται στο διαδίκτυο, το Celtx μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για συνεργασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα «ανταλλαγή» στο επάνω μέρος της διεπαφής για να συνδεθείτε με άλλους χρήστες. Εκεί, μπορείτε να βρείτε συγγραφείς, ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες και άλλα, ο καθένας με βαθμολογίες βάσει ολοκληρωμένων έργων.

Το Celtx είναι μια καλή δωρεάν επιλογή, αλλά δεν πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε τα επιπλέον εργαλεία. Το πακέτο Full Production θα σας προσφέρει 29,99 $ ανά μήνα. Θα μπορούσατε να αγοράσετε το Fade In εντελώς στην τιμή των τριών μηνών μόνο στο Celtx.

Το καλύτερο λογισμικό γραφής για δημοσιογράφους

Η τελευταία ομάδα λέξεων είναι άνθρωποι που γράφουν τις ειδήσεις για τα προς το ζην. Δεδομένου ότι οι ανάγκες τους είναι πολύ εστιασμένες, έτσι είναι και τα προσαρμοσμένα προγράμματα τους.

AP Stylebook online

Το AP Stylebook είναι εδώ και πολύ καιρό το αποδεκτό στυλ για τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης. Στο παρελθόν, οι συντάκτες αντιγράφων, οι συγγραφείς και άλλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία δημοσίευσης χρειάζονταν να αγοράζουν ένα έντυπο αντίγραφο του βιβλίου στυλ ετησίως για να δουν νέες καταχωρήσεις και αναθεωρήσεις.

best -writing-software-ap-stylebook

Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε το έντυπο αντίγραφο, αλλά η διαδικτυακή έκδοση είναι ένας πολύ πιο πολύτιμος πόρος. Είναι η ίδια τιμή, με την ίδια έκπτωση εάν ρυθμίσετε την αυτόματη ανανέωση, αλλά σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες βιβλίο στυλ σε επιτραπέζιο, φορητό υπολογιστή, smartphone ή tablet.

Ως διαδικτυακός, ζωντανός πόρος, έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με την έντυπη έκδοση. Οι συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα “Ρωτήστε τον Επεξεργαστή”, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση μέσω ενός αρχείου ερωτήσεων που υποβάλλονται σε συντάκτες AP Stylebook. Εάν η ερώτησή σας δεν αναφέρεται, μπορείτε να την στείλετε απευθείας στους συντάκτες.

Άλλα πλεονεκτήματα εμφανίζονται κατά τη χρήση. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε καταχωρίσεις αντί να περιηγηθείτε σε σελίδες ή να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα αρχεία ήχου για εκατοντάδες λέξεις για να ακούσετε πώς προφέρονται.

Για μεγάλα καταστήματα μέσων που θέλουν να εξοπλίσουν τους υπαλλήλους τους με αντίγραφα του AP Stylebook, ο διαδικτυακός πόρος είναι η καλύτερη επιλογή. Εκτός από τις εκπτώσεις όγκου και την αυτόματη ανανέωση, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες καταχωρίσεις και να τις προσθέσετε στα αντίγραφα του λογαριασμού σας.

Τέλος, η ηλεκτρονική έκδοση του AP Stylebook ενημερώνεται όλο το χρόνο. Δεν χρειάζεται να περιμένετε τη νέα έκδοση για να δείτε τι προσθέτουν ή αλλάζουν οι συντάκτες. Είναι ένα ζωντανό έγγραφο, αν θέλετε, διασφαλίζοντας ότι η δημοσίευσή σας συμμορφώνεται με τις τελευταίες οδηγίες AP πριν από την επόμενη εκτύπωση.

Η εφαρμογή Hemingway

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς που έβαλαν ποτέ στυλό σε χαρτί. Η εφαρμογή Hemingway, ένα εργαλείο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, προσπαθεί να διορθώσει τη γραφική γραφή, ελέγχοντας το αντίγραφό σας για τη χρήση επιρρήματος, παθητικής φωνής, σύνθετων διατυπώσεων και περιττών μεγάλων προτάσεων. Σας δείχνει επίσης το επίπεδο ανάγνωσης και τον εκτιμώμενο χρόνο ανάγνωσης.

best-write-software-hemingway-app

Θα μπορούσε να ενταχθεί στην επόμενη ενότητα, αλλά είναι πιο φυσικό για τους δημοσιογράφους, ειδικά εκείνους που εργάζονται για διαδικτυακές εκδόσεις. Δεν μπαίνει στη μηχανική της γραφής. Αντ ‘αυτού, προσπαθεί να συμπυκνώσει αυτό που λέτε για πιο καθαρό αντίγραφο.

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο εργαλείο που εκτελεί αυτήν την εργασία. Η εφαρμογή Hemingway είναι μοναδική, ωστόσο, επειδή σας επιτρέπει να μορφοποιήσετε πριν από την επεξεργασία. Ενώ θα πρέπει να διαμορφώσετε εκ νέου σε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου χρησιμοποιείτε, η μορφοποίηση στην εφαρμογή του λέει να αγνοεί τμήματα προτάσεων σε κουκκίδες, για παράδειγμα ή να αγνοεί σύνθετη φράση σε εισαγωγικά.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Hemingway σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χωρίς την ανάγκη τοπικού λογισμικού ή επέκτασης προγράμματος περιήγησης. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε το έγγραφό σας πριν το στείλετε στις μάζες που σας προτείνουμε να κάνετε check out.

Αξιότιμη αναφορά: VPN

Αν και δεν γράφει καθαυτό λογισμικό, ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο παραμένει, τεχνικά, λογισμικό – τουλάχιστον η εφαρμογή. Αυτός είναι ένας χαλαρός ορισμός, σίγουρα, αλλά ένα VPN είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να χρησιμοποιήσει ένας δημοσιογράφος.

καλύτερο λογισμικό για συγγραφείς

Εάν δεν γνωρίζετε, ένα VPN κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο, σας κρύβει από κυβερνητικές υπηρεσίες, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και άλλα παραπλανητικά μάτια που μπορεί να θέλουν να παρακολουθούν τα δεδομένα σας. Η αρχική σας διεύθυνση IP αντικαθίσταται με μια νέα και η σύνδεση που προέρχεται από τον υπολογιστή σας εξασφαλίζεται με κρυπτογράφηση υψηλής ποιότητας. Ουσιαστικά, μπορείτε να κάνετε πραγματικά ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι για την προστασία τους στο διαδίκτυο, κατατάξαμε τη χρήση ενός VPN πρώτα στον διαδικτυακό οδηγό απορρήτου για δημοσιογράφους. Το γεγονός είναι ότι οι δημοσιογράφοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατασκοπείας και εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, οπότε η εξαφάνιση κατά την έρευνα είναι σημαντική, ειδικά υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε VPN. Οι καλύτεροι δωρεάν πάροχοι VPN, ενώ έχουν εξαιρετική αξία, δεν προσφέρουν αρκετή προστασία και οι πάροχοι μέσων του δρόμου, όπως η PIA, χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση χωρίς περιορισμούς, αν και μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλεια της PIA, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι από τους καλύτερους παρόχους VPN θα λειτουργήσουν καλά, αλλά συνιστούμε να προχωρήσετε και να επιλέξετε έναν πάροχο από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για τον οδηγό της Κίνας. Εάν τα κινέζικα νύχια κατά της ιδιωτικής ζωής δεν μπορούν να σπάσουν αυτές τις σήραγγες, κανείς δεν μπορεί.

Ευτυχώς, ένας πάροχος κατατάσσεται πρώτος και στις δύο περιπτώσεις: ExpressVPN. Είναι ο ταχύτερος πάροχος VPN που έχουμε δοκιμάσει, εκτός από το ότι είναι ο πιο ασφαλής. Είτε συνδέεστε στον σκοτεινό ιστό για μια κουτάλα είτε απλά προσπαθείτε να κάνετε streaming στο Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο – κέρδισε επίσης τον καλύτερο οδηγό VPN για το Netflix – το ExpressVPN είναι η κορυφαία επιλογή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και τον τρόπο εγγραφής στην κριτική ExpressVPN.

Διόρθωση, επεξεργασία και άλλα εργαλεία γραφής

Η συνήθεια της γραφής και της αναθεώρησης είναι το καλύτερο εργαλείο επεξεργασίας, αλλά υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία γραφής που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα πριν και μετά την πληκτρολόγηση ενός πλήκτρου.

ProWritingAid

Το ProWritingAid είναι το καλύτερο εργαλείο για τη διόρθωση και την επεξεργασία διόρθωσης στην αγορά. Ενσωματώνεται με μεγάλους επεξεργαστές κειμένου, όπως το Word, τα Έγγραφα Google, το Scrivener και το OpenOffice. Η πληρωμένη έκδοση είναι αρκετά δεκάρα, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε έως και 500 λέξεις τη φορά χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό πούλι ProWritingAid.

Αφού ελέγξει ένα έγγραφο, το ProWritingAid δημιουργεί 20 αναφορές. Υπάρχει μια γενική ανάλυση, όπως το στυλ και η γραμματική, αλλά έχει και μοναδικές αναφορές. Οι αγαπημένες μας αναφορές είναι η κολλώδης πρόταση, η οποία απομακρύνει τις λέξεις κόλλας (οι 200 ​​πιο κοινές αγγλικές λέξεις) και η συνέπεια, η οποία διασφαλίζει ότι είστε συνεπείς στην ορθογραφία, τη χρήση κεφαλαίων και τα σημεία στίξης.

Μπορείτε να διαβάσετε για τις διάφορες αναφορές που δημιουργεί το ProWritingAid εδώ.

Έρχεται όμως σε μια βαριά τιμή. Η συνδρομή Premium έχει 50 $ ετησίως και αυτός είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στις ενσωματώσεις του ProWritingAid με άλλες εφαρμογές. Δεν περιλαμβάνονται ούτε οι έλεγχοι λογοκλοπής. Αυτά θα σας φέρουν 1 $ ανά.

Ωστόσο, το ProWritingAid ξεχωρίζει από μια επιλογή όπως η Γραμματική – την οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια – λόγω των ενσωματώσεών της από τρίτους. Διανέμει επίσης ελεύθερα το API ιστού του, έτσι ώστε άλλες εφαρμογές να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στη γραμμή.

Γραμματικά

Η γραμματική έχει μειωθεί ως το de facto εργαλείο διόρθωσης μετά την ανάκληση της υποστήριξης για τα Έγγραφα Google. Ωστόσο, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε τη γραμματική, το στυλ και την ορθογραφία στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στην επιφάνεια εργασίας σας.

Ωστόσο, στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι λίγο απατηλό. Όταν λειτουργεί, είναι ωραίο να έχεις, αλλά κατά καιρούς είναι λεπτός. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης είναι να εγκαταστήσετε την τοπική εφαρμογή για το Microsoft Word και να κάνετε τις δοκιμές σας εκεί ή να αντιγράψετε το κείμενό σας στην εφαρμογή.

Ωστόσο, δεν είναι μαγικός ορός για το αντίγραφο σας. Η γραμματική, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι καλύτερη για τη διόρθωση της γραμματικής σας, όχι για την επεξεργασία της εργασίας σας. Η δωρεάν έκδοση είναι βασικά ένας έλεγχος ορθογραφικού ελέγχου που διορθώνει πράγματα όπως παθητική φωνή, ακατάλληλη στίξη και τρέχουσες προτάσεις.

Η έκδοση Premium μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων ελέγχων λεξιλογίου, λεπτομερέστερων ελέγχων γραμματικής και περιβάλλοντος και προτάσεων στυλ για συγκεκριμένα είδη. Το Premium έρχεται ακόμη και με ανιχνευτή λογοκλοπής που ελέγχει το αντίγραφό σας σε περισσότερες από 16 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μαθητές.

Αυτό φαίνεται σαν το πιο φυσικό σπίτι για τη Γραμματική. Οι μαθητές που εξακολουθούν να κερδίζουν τα γραπτά ρουλεμάν τους θα το βρουν ένα αναντικατάστατο εργαλείο για να κάνουν έναν τελικό έλεγχο προτού παραδώσουν τα έγγραφα. Οι επαγγελματίες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βρουν κάποια χρήση για αυτό, αλλά δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την τιμή.

Mindnode

Ενοχλητικά, το Mindnode είναι διαθέσιμο μόνο για macOS και iOS. Είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ιστού που σας επιτρέπει να οργανώνετε σκέψεις υψηλού επιπέδου για τη δημιουργία μιας ιστορίας ή τη σύνταξη μιας εργασίας. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τα Windows, αλλά καμία δεν χειρίζεται τη σποραδική φύση της δημιουργίας ιστορικού ιστού με την ίδια χάρη.

Καθώς κάνετε ανταλλαγή απόψεων, μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα καταχωρίσεις στον ιστό σας. Θα κάνετε δεξί κλικ για να προσθέσετε κύριους κόμβους. Από εκεί, απλώς κάνοντας κλικ κοντά σε έναν κύριο κόμβο, θα δημιουργήσετε μια γραμμή και μια είσοδο συνδεδεμένη με αυτήν. Δεν υπάρχουν γραμμές εργαλείων ή μενού για να ανησυχείτε. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να πληκτρολογήσετε, μπορείτε να πάρετε τις ιδέες σας στην εικονική σελίδα.

Οι κόμβοι δεν προορίζονται μόνο για εισαγωγή κειμένου. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία, εικόνες ή συνδέσμους από την επιφάνεια εργασίας ή το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Mindnode και θα το επισυνάψετε στον κύριο κόμβο στον οποίο εργάζεστε. Μπορείτε ακόμη και να σύρετε σημειώσεις μεγάλου μήκους στη διεπαφή και να τις επισυνάψετε σε καταχωρήσεις. Αυτή η λειτουργικότητα λειτουργεί καλά με το Evernote, την πρώτη μας επιλογή για τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων (διαβάστε την κριτική μας στο Evernote).

Θα υπάρχει ένα κεντρικό θέμα στον ιστό σας και μπορείτε να σύρετε κόμβους σε αυτό το θέμα για να δείτε πώς συνδέονται τα πάντα. Το Mindnode σάς επιτρέπει να συνεχίσετε και τις διαδρομές διακλάδωσης, ώστε να μπορείτε πάντα να προσθέτετε περισσότερες λεπτομέρειες σε μια συγκεκριμένη ενότητα.

Μόλις ολοκληρώσετε το περίγραμμά σας, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες ενότητες ως “εργασίες”. Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να εξάγετε τα στοιχεία που έχετε επιλέξει να κάνετε σε εφαρμογές, όπως Πράγματα, OmniFocus ή Υπενθυμίσεις. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε ή να εξαγάγετε ολόκληρο το περίγραμμα σε πολλές μορφές, όπως το FreeMind και το OPML.

Τελικές σκέψεις

Οι συγγραφείς έχουν στη διάθεσή τους πολλά εργαλεία και καλύψαμε μόνο ένα μέρος των επιλογών στη λίστα μας. Παρόλο που πιστεύουμε ότι οι επιλογές μας είναι οι καλύτερες για τις αντίστοιχες κατηγορίες τους, μπορείτε να τα πάτε καλύτερα με ένα άλλο εργαλείο, εάν οι λειτουργίες ταιριάζουν με αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Ακόμα κι έτσι, εάν δεν είστε ξεκάθαροι από πού πρέπει να ξεκινήσετε, το να ακολουθείτε τις επιλογές μας είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Το WriteItNow είναι ένα εξατομικευμένο εργαλείο για μυθιστοριογράφους, το Fade In είναι το βιομηχανικό πρότυπο σενάριο σεναρίου και το AP Stylebook είναι απαραίτητο για τους δημοσιογράφους.

Υπάρχουν εφαρμογές γραφής που χάσαμε; Ενημερώστε μας τι χρησιμοποιείτε στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me