Καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο 2020: Adobe, Final Cut και άλλα

Όποιος διαθέτει βιντεοκάμερα ή smartphone διαθέτει τα εργαλεία για να κάνει ταινίες αυτές τις μέρες και υπάρχουν πολλά εργαλεία λογισμικού για να μετατρέψουν τα κλιπ σας σε κάτι ξεχωριστό. Εάν αναρωτιέστε ποιο να διαλέξετε, είστε τυχεροί, καθώς παρουσιάζουμε τον οδηγό μας για τους καλύτερους επεξεργαστές βίντεο.


Αν θέλετε να μπείτε στην επεξεργασία βίντεο, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή, με ισχυρούς υπολογιστές που μπορούν να εκτελούν λογισμικό επαγγελματικής ποιότητας και να σας προσφέρουν πολλές από τις ίδιες δυνατότητες που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του Χόλιγουντ.

Υπάρχουν επίσης απλούστερα εργαλεία που κάνουν τη δημιουργία μιας γρήγορης ταινίας όσο πιο εύκολη μπορεί. Η επεξεργασία βίντεο είναι μια δύσκολη εργασία, αλλά με το λογισμικό που είναι διαθέσιμο τώρα, είναι εκπληκτικά προσβάσιμο.

Εξετάζουμε τακτικά το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο εδώ στο Cloudwards.net και σήμερα επιλέγουμε τα αγαπημένα μας. Αυτά είναι τα εργαλεία που ξεχωρίζουν από το πλήθος και αξίζουν περισσότερο να τα χρησιμοποιήσετε.

Καλύπτουμε εδώ το κανονικό επιτραπέζιο λογισμικό, αν και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το Clipchamp ή το Movie Maker Online. Μπορούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά σύντομα, αλλά τείνουν να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις εφαρμογές που καλύπτονται εδώ.

Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία έχουν επίσης διαθέσιμες εκδόσεις smartphone. Και πάλι, αυτά τείνουν να είναι περιορισμένα, αλλά αν ακολουθείτε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο iOS ή Android, υπάρχουν επιλογές εκεί έξω. Για παράδειγμα, το PowerDirector διαθέτει έκδοση Android.

Όλα τα θέματα που λαμβάνονται υπόψη, η κορυφαία επιλογή μας είναι το Adobe Premiere Pro CC, το οποίο θα συζητήσουμε στη συνέχεια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά καλά εργαλεία εκεί έξω, και όλα έχουν κάτι να προσφέρουν. Τα περισσότερα έχουν μια δωρεάν δοκιμασία κάποιου είδους, οπότε επιλέξτε μια που σας ενδιαφέρει, κατεβάστε την και δοκιμάστε την.

→ Λίστα του καλύτερου λογισμικού επεξεργασίας βίντεο

 1. Adobe Premiere Pro CC: ο καλύτερος επεξεργαστής βίντεο
 2. Apple Final Cut Pro X: Ο καλύτερος επεξεργαστής βίντεο για mac
 3. HitFilm: ο καλύτερος επεξεργαστής βίντεο για αρχάριους
 4. DaVinci Resolve: ο καλύτερος επεξεργαστής βίντεο για διόρθωση χρώματος
 5. Μπλέντερ: καλύτερος επεξεργαστής βίντεο για μοντελοποίηση 3D
 6. MAGIX Movie Edit Pro: το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για το YouTube
 7. Lightworks: ο καλύτερος δωρεάν επεξεργαστής βίντεο

1. Adobe Premiere Pro CC

Το Adobe Premiere Pro CC είναι το αγαπημένο μας πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Έχει όλα όσα χρειάζεστε για επαγγελματική επεξεργασία βίντεο και είναι μια χαρά στη χρήση.

Έχει μια καλή επιλογή οπτικών εφέ και είναι ιδιαίτερα καλή στη χρωματική βαθμολόγηση. Τα εργαλεία χρώματος Lumetri σας δίνουν ένα τεράστιο επίπεδο ελέγχου των χρωμάτων και υπάρχουν πολλές προεπιλογές για γρήγορη εμφάνιση των πραγμάτων με τον τρόπο που θέλετε.

οδηγοί πρεμιέρας πλίθας

Παίρνετε ολοκληρωμένα εργαλεία ήχου που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τα επίπεδα ήχου, να εφαρμόζετε εφέ και να βεβαιώνεστε ότι οι ταινίες σας ακούγονται τόσο καλά όσο φαίνονται.

Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες που λείπουν με το Premiere Pro CC και εκτός από την εξαιρετική στα βασικά, παρέχει επίσης διάφορα πρόσθετα, όπως επεξεργασία βίντεο 360, εργαλεία πολυμέσων και κίνησης.

Είναι πολύπλοκο στη χρήση, αλλά η διεπαφή χρήστη είναι εξαιρετική και διαθέτει ισχυρούς οδηγούς εντός εφαρμογής που είναι οι καλύτεροι που έχουμε χρησιμοποιήσει στην κατηγορία επεξεργασίας βίντεο.

Τιμολόγηση Adobe Premiere Pro CC

Το Premiere Pro CC έρχεται ως μέρος της σουίτας Creative Cloud της Adobe και είναι μόνο συνδρομή. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μια φόρμα μιας εφαρμογής για 20,99 $ ανά μήνα ή να λάβετε όλα τα εργαλεία της Adobe με μηνιαία χρέωση 52,99 $. 

Αν θέλετε πολλά επιπλέον φωτογραφίες και εικόνες πάνω από αυτό, το Adobe Stock κοστίζει 82,98 $. Υπάρχει μια δοκιμή επτά ημερών, αν θέλετε να τη δείτε, καθώς και εκπτώσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το Creative Cloud περιλαμβάνει 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και μπορείτε να συζητήσετε με την Adobe για να αποκτήσετε περισσότερα αν το χρειάζεστε. Ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για βίντεο για περισσότερα.

Οι επαγγελματίες μπορούν να επωφεληθούν από τα πολλά εργαλεία που προσφέρει το Adobe Creative Cloud. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επεξεργαστές βίντεο είναι τα After Effects, το Adobe Media Converter και το Premiere Rush, το οποίο είναι ένας απλός, εναλλακτικός επεξεργαστής. Διαβάστε περισσότερα για το Adobe Media Convertor στον καλύτερο οδηγό μετατροπής βίντεο.

Επειδή το Premiere Pro είναι δημοφιλές στους επαγγελματίες, μπορείτε να βρείτε κάθε είδους καθοδήγηση στο YouTube και στον ιστό. Εκτός από αυτό, η υποστήριξη της Adobe είναι μια μικτή τσάντα, με αποτελέσματα αναζήτησης με ημερομηνία στον ιστότοπό της. Δεν λάβαμε πολλά από τη συνομιλία ή την τηλεφωνική υποστήριξη. Όπως αναφέραμε, ωστόσο, η καθοδήγηση στο ίδιο το λογισμικό είναι πολύ καλή.

Εκτός από την υποστήριξη, το μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το τρέχον μοντέλο συνδρομής. Εάν το χρησιμοποιείτε με επαγγελματική ικανότητα, ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και η αξία βελτιώνεται εάν χρησιμοποιείτε πολλά από τα εργαλεία της Adobe στην εργασία σας. 

Παίρνετε επίσης το πλεονέκτημα ότι έχετε πάντα την τελευταία έκδοση διαθέσιμη και μπορείτε να επωφεληθείτε από νέες δυνατότητες μόλις εισαχθούν. Μπορείτε να δείτε πόσο εντυπωσιασθήκαμε με αυτό στην αναθεώρηση του Adobe Premiere Pro CC.

2. Apple Final Cut Pro X

Το Final Cut Pro X είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο υψηλής ποιότητας που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και δημιουργούς κοινωνικών μέσων. 

τελικό-τρισδιάστατο κείμενο

Όπως το Premiere Pro CC, το Final Cut Pro X διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που ξεπερνούν τα όσα έχετε στον μέσο επεξεργαστή. Χρειάζεται μια ασυνήθιστη προσέγγιση με το «μαγνητικό χρονοδιάγραμμα», το οποίο λειτουργεί διαφορετικά από τα συνηθισμένα ξεχωριστά κομμάτια που χρησιμοποιούνται σε άλλους συντάκτες.

Έχει μια τεράστια ποικιλία εφέ. Τα οπτικά εφέ περιλαμβάνουν διάφορα διαφορετικά στυλ και φίλτρα. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές ήχου, με τους συνήθεις αντηχείς και παραμορφώσεις, καθώς και ασυνήθιστες, όπως ένα υποβρύχιο φίλτρο ή εφέ ραδιοφώνου και τηλεφώνου

Το Chroma keying είναι εύκολο να γίνει, επιτρέποντάς σας να συνδυάσετε κλιπ και να παράγετε ειδικά εφέ. Διαθέτει μια έξυπνη δυνατότητα “εύρεσης ατόμων”, που σας επιτρέπει να αναζητήσετε βίντεο για ανθρώπους.

Final Cut Pro X Render Speed ​​and Format Support

Παρά το γεγονός ότι απευθύνεστε σε επαγγελματίες, δεν χρειάζεστε το πιο πρόσφατο υλικό για να χρησιμοποιήσετε το Final Cut Pro X. Διαπιστώσαμε ότι έτρεξε ομαλά στο δοκιμαστικό γήρανσης Mac Mini, με αξιοπρεπείς ταχύτητες απόδοσης. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε την επεξεργασία ενώ αποδίδετε βίντεο.

Λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα μορφών και μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία για δίσκους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν έχετε πολλά μέσα για να εργαστείτε και χρειάζεστε περισσότερο χώρο, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Final Cut Pro X και του Adobe Premiere Pro CC, αλλά προτιμούμε τη συνολική αίσθηση του προγράμματος επεξεργασίας της Adobe. Παίρνετε επίσης ολόκληρη τη σουίτα Creative Cloud μαζί της. Το Final Cut Pro X εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, και αν δεν είστε «επαγγελματίας», η χρήση του θα σας κάνει να νιώσετε σαν.

Εάν δεν σας αρέσει το μοντέλο συνδρομής της Adobe, υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα. Το Final Cut Pro X κοστίζει 299,99 $ και υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών εάν θέλετε να το δοκιμάσετε. Δεν είναι φθηνό, αλλά αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το κόστος, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην κριτική Final Cut Pro X.

3. HitFilm

Το HitFilm είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να ξεκινήσει με την παραγωγή ταινιών. Αν θέλετε να είστε το επόμενο αστέρι του YouTube, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κόψετε τα δόντια σας και να μάθετε την τέχνη σας.

αποτελέσματα εφέ

Έρχεται σε δύο εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση, το HitFilm Express, είναι το αγαπημένο μας δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε το λογισμικό προτού αποφασίσετε αν θα κάνετε αναβάθμιση σε HitFilm Pro έναντι 299 $. Η δωρεάν έκδοση περιέχει πολλές πληρωμένες αναβαθμίσεις, αλλά το πακέτο “pro” είναι μια πολύ καλύτερη αξία συνολικά.

Η βασική κοπή και επεξεργασία είναι γρήγορη και εύκολη. Τα εργαλεία ολίσθησης και ολίσθησης είναι εύκολο στη χρήση και είναι απλό να προσθέσετε εφέ στις ταινίες σας. Μπορείτε να προσθέσετε εκρήξεις φλόγας, αστραπές και σταγόνες βροχής. Υπάρχουν πολλά από αυτά στην έκδοση επί πληρωμή, αλλά ακόμη και η δωρεάν έκδοση περιέχει μερικές εντυπωσιακές επιλογές. 

Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο ακούγονται οι ταινίες σας με ακουστικές ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να μιμείτε διάφορα περιβάλλοντα. Περιλαμβάνονται επίσης μερικά ηχητικά εφέ. Το HitFilm έχει μερικά ενδιαφέροντα γραφικά κίνησης, όπως επιτάχυνση και βαρύτητα, και υποστηρίζει επίσης σύνθεση 3D.

Η απόδοση είναι καλή, με αξιοπρεπείς ταχύτητες απόδοσης και γρήγορη, γρήγορη διεπαφή. Η γρήγορη πλοήγηση σε κλιπ σημαίνει ότι αφιερώνετε λιγότερο χρόνο περιμένοντας τον συντάκτη να επικοινωνήσει μαζί σας.

Το HitFilm υποστηρίζει μια αξιοπρεπή ποικιλία μορφών εισαγωγής και εξαγωγής, αλλά δεν υποστηρίζει τη δημιουργία DVD ή Blu-ray.

Υπάρχουν πολλά βίντεο εκμάθησης στο YouTube για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε, και έχει επίσης μια πολυσύχναστη κοινότητα που είναι έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

Το HitFilm είναι ευχάριστο στη χρήση και είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να βυθίσετε το δάχτυλό σας στο νερό χωρίς να ξοδέψετε τίποτα. Διαβάστε περισσότερα για το τι σκεφτήκαμε στην κριτική μας στο HitFilm.

4. Επίλυση DaVinci

Το DaVinci Resolve είναι ένα εργαλείο υψηλής ποιότητας με μια λεπτή διεπαφή χρήστη που σας παρέχει πολλές χρήσιμες οδηγίες και σας βοηθά να μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Κατά τη ρύθμιση, σας δίνει την ευκαιρία να μιμηθείτε τη διάταξη ενός άλλου εργαλείου επεξεργασίας και επίσης να σας προσαρμόσει διάφορες επιλογές, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε αποφάσεις που λαμβάνουν άλλα εργαλεία για εσάς.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές γνωστές ταινίες, όπως Avatar, Specter και Star Wars: The Last Jedi. Έχει επίσης πολλές τηλεοπτικές πιστώσεις. Έχουμε καλύψει πολλές από τις εκπομπές με τις οποίες χρησιμοποιήθηκε στους οδηγούς μας “πώς να παρακολουθήσουμε”. Δείτε πώς να παρακολουθήσετε το Westworld και πώς να παρακολουθήσετε τα άρθρα Flash για δύο παραδείγματα.

best-free-video-editor-επίλυση

Το DaVinci Resolve έχει μια ισχυρή επιλογή οπτικών εφέ και προσφέρει επίσης σύνθεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωματίδια και να προσθέσετε κάθε είδους πρόσθετα. Υπάρχουν επίσης προηγμένα εργαλεία διόρθωσης χρωμάτων και βαθμονόμησης. 

Το Audiophiles θα λατρέψει το πάνελ Fairlight, το οποίο είναι γεμάτο από τρόπους χειρισμού ήχου. Παίρνετε επίσης μια βιβλιοθήκη foley για να ακούτε τις ταινίες σας σε φυσικό θόρυβο.

Διαθέτει όλα τα είδη επιπλέον, όπως αναγνώριση προσώπου και εκτίμηση κίνησης στρέβλωσης ταχύτητας. Διαθέτει επίσης χρήσιμες δυνατότητες συνεργασίας, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε σημειώσεις ή να ανοίγετε έργα συναδέλφων σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση. Εάν εργάζεστε με άλλους, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο διαδικτυακό μας αποθηκευτικό χώρο για οδηγό ομάδων.

DaVinci Resolve: Δωρεάν έναντι Πληρωμής

Το DaVinci Resolve διατίθεται τόσο σε μια δωρεάν έκδοση, η οποία απαιτεί εγγραφή, όσο και μια έκδοση «στούντιο», η οποία κοστίζει 299 $. Η έντυπη φόρμα εγγραφής απαιτεί διάφορες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου σας, αλλά δεν σας εμποδίζει εάν πρέπει, εσείς, να την εισαγάγετε κατά λάθος. 

Όπως θα περίμενε κανείς, η πληρωμένη έκδοση περιλαμβάνει όλα τα είδη επιπλέον, αλλά οι βασικές λειτουργίες είναι όλες στη δωρεάν έκδοση, οπότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το δείτε.

Υποστηρίζει ένα εντυπωσιακό φάσμα μορφών εξαγωγής και η τελευταία έκδοση μπορεί να εξάγει απευθείας σε διάφορες υπηρεσίες ροής, οπότε αν θέλετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο YouTube, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το DaVinci Resolve είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και Mac.

5. Μπλέντερ

Το Blender είναι ένα πιο εξειδικευμένο εργαλείο που εστιάζει σε τρισδιάστατα γραφικά και κινούμενα σχέδια. Περιλαμβάνει επίσης εκπληκτικά ικανές δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο. Δεν είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο και δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

best-free-video-editor-blender

Ως εργαλείο γραφικών 3D, το Blender σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντικείμενα από απλά σχήματα 3D και να τα δημιουργείτε ώστε να μοιάζουν με ό, τι θέλετε. Με το χρόνο και την ικανότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε σκηνές που μοιάζουν λίγο πολύ πραγματικές. Μπορείτε επίσης να κινούσετε αυτά τα γραφικά και να επεξεργαστείτε κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο του Blender.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιο πολύπλοκα εφέ, όπως προσομοίωση υγρών και αερίων, καθώς και να εργαστείτε με διαφορετικά υλικά, όπως το ύφασμα.

Εάν έχετε δει ποτέ μια ταινία Pixar και αναρωτηθήκατε πώς να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο, το Blender είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορεί να είναι περίπλοκο, αλλά υπάρχει μια ισχυρή κοινότητα με πολλά σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν.

Το Blender χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, αν και εμφανίζεται περιστασιακά και σε πιστώσεις ταινιών. Δεν είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί για τους Spider-Man 2, Red Dwarf και Wonder Woman..

Εφέ επεξεργασίας βίντεο μπλέντερ

Δεν είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά όσο πολλά άλλα εργαλεία, αλλά έχει κάποια βασικά εφέ. Μπορείτε να προσθέσετε θολές, λάμψεις και διάφορα εφέ χρώματος στις ταινίες σας. Δεν διαθέτει τις λεπτομερείς λειτουργίες χρωματικής βαθμονόμησης του Adobe Premiere Pro, αλλά υπάρχουν επιλογές για συντονισμό των πραγμάτων. Μπορείτε να προσθέσετε επικαλύψεις κειμένου και διαθέτει επίσης απλές ρυθμίσεις ήχου. Υπάρχουν επίσης μερικές μεταβάσεις.

Αν και το Blender δεν είναι αφιερωμένο στην επεξεργασία βίντεο, λειτουργεί καλά αν σας ενδιαφέρει το 3D και θέλετε να μάθετε ταυτόχρονα για πολλές δημιουργικές περιοχές. Μπορείτε να δημιουργήσετε τρισδιάστατα μοντέλα, να τα κινούσετε και να επεξεργαστείτε τα αποτελέσματα στο τέλος. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Blender στους οδηγούς μας για το καλύτερο λογισμικό γραφικών 3D και το καλύτερο λογισμικό μοντελοποίησης 3D.

6. MAGIX Movie Edit Pro

Για όσους αναζητούν έναν συντάκτη που κάνει καλά τα βασικά, το MAGIX είναι μια καλή επιλογή. Έχει μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή και είναι ως επί το πλείστον διαισθητική. Δεν είναι τόσο λεπτό όσο μερικά εργαλεία, αλλά κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά και σε λογικές τιμές.

Υπάρχουν πολλά εφέ, όπως παραμορφώσεις, διορθώσεις χρώματος, αργή κίνηση και επιλογές υψηλής ταχύτητας. Μπορείτε επίσης να συντονίσετε τον ήχο σας χρησιμοποιώντας έναν μίκτη με πολλές προεπιλογές και εφέ, όπως ηχώ και συμπιεστής. Έχει επίσης διάφορες μεταβάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλα εικονίδια που δείχνουν τι κάνουν. 

Το Movie Edit Pro διαθέτει chroma keying, εάν θέλετε να προσθέσετε ειδικά εφέ τύπου “πράσινης οθόνης”, καθώς και παρακολούθηση κίνησης, η οποία μπορεί να ακολουθήσει αντικείμενα και να εφαρμόσει αυτόματα ένα εφέ ή να προσθέσει κάποιο κείμενο σε αυτά.

MAGIX Movie Edit Pro Τιμές και εκδόσεις

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του MAGIX Movie Edit, με την έκδοση «pro» να κοστίζει 69,99 $, η έκδοση «plus» στα 99,99 $ και η έκδοση «premium» για 129 $. 

Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική κάρτα διάρκειας 30 ημερών και μερικές φορές προσφέρονται εκπτώσεις, ακόμη και κατά τη στιγμή της γραφής. Το MAGIX διαθέτει επίσης ένα κατάστημα εντός της εφαρμογής που πωλεί επιπλέον πρότυπα, μεταβάσεις και πολυμέσα, τα οποία μπορούν να κοστίσουν από 5 $ έως περισσότερα από 80 $.

Έχει μερικές ιδιαιτερότητες με το περιβάλλον εργασίας χρήστη που δεν συμπεριφέρεται πάντα όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αυτό δεν σας σταματά ποτέ να κάνετε τα πράγματα. Το υλικό υποστήριξης είναι αναλλοίωτο, αλλά υπάρχει ένα δωρεάν εγχειρίδιο, ένα φόρουμ που ανταποκρίνεται και χρήσιμα βίντεο εκμάθησης.

Μπορείτε να κάνετε εξαγωγή σε DVD και Blu-ray, καθώς και στο YouTube και το Vimeo. Η υποστήριξη της μορφής της δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη όσο ορισμένα εργαλεία.

Το βρήκαμε ικανό να παράγει υψηλής ποιότητας έξοδο, αλλά χρειαζόμασταν να παίξουμε με τις ρυθμίσεις. Έχουμε ταινίες AVI υψηλής ποιότητας, αλλά δεν ήμασταν τόσο τυχεροί με τα MJPEG. Σας προτείνουμε να πειραματιστείτε εάν τα πρώτα σας αποτελέσματα δεν είναι καλά.

Αν και λείπει η στιλβωτική ουσία, το MAGIX Movie Edit ταιριάζει στα περισσότερα πράγματα και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που δεν κοστίζει τη γη. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε την κριτική MAGIX Movie Edit Pro.

7. Ελαφριά

Είστε σε καλή παρέα αν επιλέξετε να συνεργαστείτε με το Lightworks, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε μερικές εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες, όπως το Pulp Fiction και το The Wolf of Wall Street.

Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει άφθονο εξαιρετικό υλικό υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένου ενός χρήσιμου εγχειριδίου με δυνατότητα λήψης, ενός φόρουμ και ορισμένων χρήσιμων οδηγών YouTube.

Η βιβλιοθήκη πολυμέσων σας σας δίνει πολλές επιλογές για ταξινόμηση και φιλτράρισμα των κλιπ σας, καθιστώντας αυτό μια εξαιρετική επιλογή εργαλείου εάν εργάζεστε σε μεγάλα έργα. Η καλύτερη αποθήκευση cloud για μεγάλα αρχεία μπορεί να είναι χρήσιμη εκεί. 

Το Lightworks είναι επίσης καλό για εργασία σε ομαδικά έργα. Εάν συνεργάζεστε σε μια μεγάλη ομάδα και χρειάζεστε βοήθεια για τη διαχείριση όλων, ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων.

Εάν χρειάζεστε υλικό πλάνα και μουσική, υπάρχει επίσης μια καλή επιλογή μέσων χωρίς δικαιώματα που διατίθενται μαζί του.

best-free-video-editor-lightworks

Το να κάνεις τα βασικά χρειάζεται να συνηθίσεις στα Lightworks, αλλά έχει χρήσιμα εργαλεία ολίσθησης και διαφάνειας. Υπάρχει η συνήθης επιλογή οπτικών εφέ και είναι ιδιαίτερα έντονη στις ρυθμίσεις χρώματος.

Επιλογές Εξαγωγής και Απόδοσης Lightworks

Το Lightworks Pro, η πληρωμένη έκδοση του, διατίθεται με συνδρομή 24,99 $ ανά μήνα, ετήσια χρέωση 174,99 $ ή εφάπαξ χρέωση 437,99 $. Αυτό το βάζει πολύ στην κορυφή του εύρους τιμών, καθιστώντας το πιο ακριβό από τα δύο αγαπημένα μας εργαλεία. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση, την οποία κάνει το Lightworks. Είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και Mac.

Μπορεί να εξαγάγει σε ιστότοπους ροής, όπως το YouTube και το Vimeo, και η έκδοση «pro» μπορεί να παράγει έξοδο 4K. Το Lightworks έχει μια εντυπωσιακή επιλογή μορφών εισαγωγής, παρόλο που οι επιλογές εξαγωγής είναι εξίσου εξαιρετικές στην έκδοση «pro», αλλά πολύ περιορισμένες στην δωρεάν έκδοση του λογισμικού. Η πληρωμένη έκδοση διαθέτει επίσης δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο 360 μοιρών.

Τι κάνει το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο το καλύτερο

Υπάρχουν μερικά πράγματα που αναζητούμε κατά την αξιολόγηση του εάν ένας επεξεργαστής βίντεο αξίζει τον χρόνο και τα χρήματά σας.

Οι δυνατότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές και καθορίζουν τι μπορεί να κάνει το λογισμικό για εσάς. Οι βασικές δυνατότητες επεξεργασίας είναι αυτό που θα ξοδεύετε περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας, αλλά θα θέλαμε επίσης να δούμε μια μεγάλη ποικιλία εφέ και μεταβάσεων, εργαλεία χρωματικής βαθμονόμησης, ισχυρές δυνατότητες συντονισμού ήχου και έξτρα, όπως υποστήριξη πολλαπλών φωτογραφιών και βίντεο 360.

Παρόλο που η υποστήριξη 4K είναι αρκετά τυπική τώρα, δεν το κάνουν όλα τα εργαλεία, ενώ μερικά μπορούν να χειριστούν βίντεο 8K. Όσοι από εσάς έχετε κάμερες δράσης θα εκτιμήσετε επίσης τη διόρθωση του φακού και την αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας. Αν θέλετε να προσθέσετε δροσερά εφέ στις ταινίες σας, το Chroma keying είναι απαραίτητο.

Θεωρούμε επίσης το κόστος, αν και αν ακολουθείτε τα καλύτερα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε λίγο επιπλέον. Αν ψάχνετε για μια συμφωνία, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. 

Η υποστήριξη ευελιξίας και μορφής είναι επιπλέον παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν. Τα εργαλεία για επαγγελματική χρήση θα πρέπει να υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα μορφών. Η δυνατότητα απευθείας δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς και η δυνατότητα εγγραφής απευθείας στο δίσκο.

Η ευκολία χρήσης είναι σημαντική, με τα περισσότερα εργαλεία να προσφέρουν σύνθετες λειτουργίες, αλλά δεν σας δείχνουν όλοι πώς να τα χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά. Με λίγη καθοδήγηση και υποστήριξη, μπορείτε να μάθετε καθώς δημιουργείτε και οι δεξιότητες που μαθαίνετε μπορεί να σας καταφέρουν επίσης να κερδίσετε χρήματα. Ένα αξιοπρεπές εγχειρίδιο, χρήσιμα σεμινάρια και καλή εξυπηρέτηση πελατών είναι πλεονεκτήματα εδώ.

Η απόδοση έχει επίσης σημασία και εξετάζουμε πόσο ανταποκρίνεται ο συντάκτης, καθώς και πόσο γρήγορα παράγει έξοδο. Λαμβάνονται επίσης υπόψη σφάλματα και σφάλματα. Εάν ανησυχείτε για αυτά, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του οδηγού βίντεο.

Εξετάζουμε επίσης τυχόν πρόσθετα εργαλεία που έχετε με το λογισμικό, όπως δημιουργούς παρουσίασης διαφανειών ή λογισμικό λήψης οθόνης. Η αυτοματοποίηση απλών εργασιών μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη ροή εργασίας σας και να κάνει το λογισμικό ακόμη πιο χρήσιμο.

Το να έχετε μια βιβλιοθήκη πολυμέσων ή βίντεο είναι επίσης εξαιρετικό όταν ξεκινάτε. Πολλά εργαλεία προσφέρουν μέσα ως προαιρετικά πρόσθετα, αλλά μερικά περιλαμβάνουν μερικά κλιπ και ήχους για να ξεκινήσετε.

Τελικές σκέψεις

Όσον αφορά το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, είμαστε χαλασμένοι για επιλογή με τόσα πολλά εργαλεία υψηλής ποιότητας διαθέσιμα. Χάρη στη δύναμη των σύγχρονων υπολογιστών, τα εργαλεία επεξεργασίας υψηλής ποιότητας είναι διαθέσιμα σε όλους. Όλα τα εργαλεία αυτής της λίστας έχουν δει επαγγελματική χρήση σε κάποια μορφή ή άλλη.

Εάν σας αρέσει ο επόμενος Martin Scorsese, ή ακόμα και ο επόμενος PewDiePie, υπάρχει λογισμικό εκεί έξω για εσάς. 

Το Adobe Premiere Pro CC είναι η αγαπημένη μας επιλογή, με τις υψηλής ποιότητας δυνατότητες που σας προσφέρουν όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ταινίες. Ωστόσο, όλα στη λίστα μας έχουν κάτι να προσφέρουν, οπότε επιλέξτε ένα και μπείτε μέσα.

Εάν έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα εργαλεία αυτής της λίστας ή έχετε κάποιο άλλο να το συστήσετε, ενημερώστε μας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map