Καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών 2020

Οι κάμερες γίνονται πάντα φθηνότερες, επιτρέποντας ακόμη και στους πιο ερασιτέχνες φωτογράφους να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για συσκευές λήψης υψηλής ποιότητας, το ίδιο ισχύει και για τη ζήτηση για μια λύση επεξεργασίας υψηλής ποιότητας. Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

Θα κατατάξουμε την καλύτερη επιλογή για επαγγελματίες και την καλύτερη επιλογή για σχεδιαστές και θα δώσουμε εναλλακτικές λύσεις σε κάθε κατηγορία.

Η Adobe κατέχει την αγορά επεξεργασίας φωτογραφιών και οι δοκιμές μας για δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών συμβαδίζουν με αυτό. Οι νικητές μας και στις δύο κατηγορίες προέρχονται από την Adobe, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε τις εναλλακτικές λύσεις της Adobe.

Επεξεργασία φωτογραφιών έναντι γραφιστικής

Πριν καθορίσουμε τα κριτήρια μας και βυθίσουμε στη λίστα, θέλουμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ επεξεργασίας φωτογραφιών και λογισμικού σχεδιασμού γραφικών. Ενώ ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν επίσης να εισαγάγετε και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες πάνω από τη βασική τους λειτουργία, εξετάζουμε λογισμικό σχεδιασμένο που κάνει μόνο αυτό.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε ένα αρχείο RAW στο Adobe Premiere, την πρώτη μας επιλογή για το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Ωστόσο, προορίζεται για την επεξεργασία βίντεο, όχι για φωτογραφίες. Μπορείτε να κάνετε κάποιες βασικές προσαρμογές, αλλά όχι πολλές άλλες.

Είναι μια σημαντική διάκριση που πρέπει να κάνουμε επειδή πολλά λογισμικά ξεπερνούν τη γραμμή μεταξύ φωτογραφίας και γραφιστικής. Το Photoshop, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία φωτογραφιών και τη δημιουργία γραφικών. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά στο Photoshop για επεξεργασία φωτογραφιών, ώστε να δικαιούνται θέση στη λίστα μας.

Το Adobe Illustrator, από την άλλη πλευρά, είναι πιο κατάλληλο για ψηφιακά σχέδια. Μπορείτε να εισαγάγετε φωτογραφίες και να κάνετε προσαρμογές, αλλά το λογισμικό είναι το καλύτερο όταν χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό γραφικών. Αν ψάχνετε για γραφιστική, φροντίστε να δείτε τον οδηγό μας για το καλύτερο λογισμικό γραφικών 3D.

Επιλέγοντας το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Τώρα που έχουμε καθορίσει τι δεν πρόκειται να γίνει σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να εκθέσουμε τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για τις επιλογές μας. Τα περισσότερα από τα κριτήρια θα είναι ευρεία, όπως καλή χρηστικότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικούς συγκεκριμένους τομείς που αναζητούμε.

Υποστήριξη και δυνατότητες αρχείων

Το πρώτο μας κριτήριο δεν είναι όμως ευρύ. Κάθε πρόγραμμα πρέπει να υποστηρίζει αρχεία RAW. Ένα αρχείο RAW περιέχει όλες τις πληροφορίες που τραβήχτηκε ο αισθητήρας κάμερας κατά την εγγραφή της εικόνας στην κάρτα μνήμης. Σε αντίθεση με το .jpg, δεν υπάρχει συμπίεση, που σημαίνει ότι έχετε πολύ περισσότερα δεδομένα για να εργαστείτε.

Μη επεξεργασμένο-Raw-File-1
© Cloudwards.net

Επεξεργασμένο-Raw-File-1
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο χώρο μετά την παραγωγή. Με τα αρχεία RAW, μπορείτε να προωθήσετε μια επεξεργασία περισσότερο από ό, τι θα μπορούσατε να κάνετε με ένα .jpg. Τα χρώματα των ακατέργαστων αρχείων είναι επίσης επίπεδα, ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε την εικόνα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής κάμερας χρησιμοποιεί διαφορετική επέκταση αρχείου για εικόνες RAW. Στην ιδανική περίπτωση, το λογισμικό έχει ιστορικό αποστολής ενημερώσεων κώδικα όταν εισάγεται μια νέα επέκταση. Εάν όχι, αναζητούμε .arw, .nef και .cr2, που είναι επεκτάσεις για κάμερες Sony, Nikon και Canon, αντίστοιχα.

Δυνατότητες όπως χωριστή τόνωση, πανοραμική ραφή και επεξεργασία υψηλής δυναμικής εμβέλειας είναι επίσης ευπρόσδεκτες. Η χωριστή τόνωση εμφανίζεται συχνότερα από την πανοραμική ραφή και το HDR, αλλά, αν ένα iPhone μπορεί να το κάνει, η ειδική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών θα πρέπει επίσης να μπορεί να.

Εκτός επεξεργασίας, αναζητούμε εργαλεία αποκατάστασης όπως διόρθωση κόκκινων ματιών, επούλωση σημείων και μείωση θορύβου.

Ευχρηστία

cloudwards-chief-editor-κάθε μέρα

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τη χρηστικότητα. Ένας εργαζόμενος φωτογράφος μπορεί να πετάξει χιλιάδες φωτογραφίες ταυτόχρονα, οπότε η ύπαρξη λογισμικού που μπορεί να κατανοήσει όλα είναι απαραίτητη. Το Adobe Photoshop, το οποίο απαιτεί από εσάς να ανοίξετε κάθε αρχείο με μη αυτόματο τρόπο, αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, επειδή παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στην εικόνα.

Ψάχνουμε επίσης για λειτουργίες μαζικής επεξεργασίας. Οτιδήποτε σας επιτρέπει να εφαρμόσετε μια προεπιλογή σε πολλά αρχεία ταυτόχρονα ή να κάνετε εξαγωγή με συγκεκριμένη ανάλυση είναι το όνομα του παιχνιδιού εδώ. Εδώ εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης και χρήσης προεπιλογών στην εφαρμογή.

Ωστόσο, η ευκολία χρήσης δεν πρέπει να θυσιάζει τη δύναμη. Αναζητούμε το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, όχι το πιο εύκολο στη χρήση. Εξαιτίας αυτού, είναι αποδεκτή η αντιστάθμιση χρηστικότητας για υψηλότερο επίπεδο ισχύος. Το λογισμικό που ακολουθούμε έχει καμπύλη εκμάθησης, αλλά θα σας επιτρέψει να παράγετε κατάλληλες, επαγγελματικές φωτογραφίες μόλις το αποκτήσετε.

Το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Τώρα που έχουμε καθορίσει τα κριτήριά μας, ας δούμε το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Θα δηλώσουμε νικητή για το καλύτερο επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών και το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για το σχεδιασμό, καθώς και θα δώσουμε δύο επιλαχόντες για κάθε ένα.

Καλύτερο επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών: Adobe Lightroom CC

Το Lightroom είναι η πρώτη επιλογή για επαγγελματίες φωτογράφους. Η διεπαφή έχει βελτιστοποιηθεί για ροή εργασίας, επιτρέποντάς σας να περιηγηθείτε σε χιλιάδες φωτογραφίες, να τις επεξεργαστείτε και να τις εξαγάγετε με συνεπή ποιότητα.

Ενώ είναι υπέροχο σε αυτόν τον ρόλο, το Lightroom δεν είναι τέλειο. Τα εργαλεία που περιλαμβάνει η Adobe προορίζονται για την επεξεργασία φωτογραφιών, την προσαρμογή της ισορροπίας λευκού, της έκθεσης και των χρωμάτων. Η σύνθετη επεξεργασία και η επίστρωση δεν είναι θέμα. Ωστόσο, θα το αγγίξουμε αργότερα.

Λάμπει όταν ένας εργαζόμενος φωτογράφος συνδέει την κάρτα μνήμης του και ρίχνει μια βάση δεδομένων φωτογραφιών στο λογισμικό. Το Lightroom ενημερώνεται πάντα με τις πιο πρόσφατες επεκτάσεις αρχείων, επομένως υποστηρίζονται αρχεία RAW από σχεδόν κάθε κατασκευαστή κάμερας.

Η εστίαση είναι στην αποτελεσματική επεξεργασία, αλλά οι πρόσφατες εκδόσεις του Lightroom έχουν προσθέσει περισσότερη ιπποδύναμη. Ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης Adobe Creative Cloud.

Λειτουργίες Adobe Lightroom

Το Lightroom ενημερώνεται με νέες δυνατότητες κάθε λίγους μήνες. Εξαιτίας αυτού, θα εξετάσουμε τις ακρογωνιαίες δυνατότητες του λογισμικού και τις νέες προσθήκες που προστέθηκαν το 2018, αντί να εμβαθύνουμε σε όλες τις λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας με τις λειτουργίες που υπήρχαν εδώ και λίγο καιρό, το Lightroom σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την προοπτική της εικόνας σας κατά τη διάρκεια μιας επεξεργασίας. Τεντώνει και συρρικνώνει τμήματα της εικόνας σας και το περικόπτει, ώστε να έχετε την προοπτική που σκοπεύατε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επεξεργαστείτε μια εικόνα ενός κτιρίου ώστε να μοιάζει να την τραβάτε από μια σκάλα και όχι στο έδαφος.

Lightroom-Προοπτική-Ρυθμίσεις

Το Lightroom θα αναζητήσει οριζόντιες ή κάθετες γραμμές στη λήψη και θα ευθυγραμμίσει την εικόνα σας ώστε να ταιριάζει σε αυτές. Οι αυτόματες λειτουργίες λειτουργούν καλά για μικρές ρυθμίσεις, αλλά ίσως χρειαστεί να στρέψετε χειροκίνητα την εικόνα εάν χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό.

Εκτός από την καμπύλη τόνου, τις ακατέργαστες ρυθμίσεις και την ισορροπία χρωμάτων, το Lightroom περιλαμβάνει split toning, η οποία είναι μια προηγμένη τεχνική επεξεργασίας που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διαφορετικούς τόνους στις επισημάνσεις και τις σκιές.

Lightroom-Split-Toning-Ρυθμίσεις

Το Lightroom έχει επίσης τη δυνατότητα να διορθώνει προβλήματα που ενδέχεται να προέρχονται από την κάμερα ή το φακό σας. Διαθέτει ενσωματωμένο denoiser που είναι καλό όταν χρησιμοποιείται συντηρητικά, καθώς και ένα εργαλείο για τη μείωση των χρωματικών εκτροπών.

Εφόσον χρησιμοποιείτε εύκολα διαθέσιμους φακούς, το Lightroom περιλαμβάνει διόρθωση προφίλ φακού. Το κυλινδρικό γυαλί στο εσωτερικό ενός φακού δεν είναι τέλειο, ανεξάρτητα από το πόσο ξοδεύετε, θα υπάρξει παραμόρφωση και βινιετάρισμα. Η ενεργοποίηση ενός από αυτά τα προφίλ θα διορθώσει αυτόματα αυτά τα προβλήματα για να σας δώσει μια πιο ακριβή εικόνα.

Όπως ορίζεται στα κριτήριά μας, το Lightroom έχει υποστήριξη για επεξεργασία HDR, πανοραμικά εργαλεία ραψίματος και αποκατάστασης όπως διόρθωση κόκκινων ματιών.

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες που παρουσιάστηκαν το 2018 επικεντρώθηκαν στις βελτιώσεις απόδοσης και στην έκδοση για κινητά, αλλά υπήρξαν μερικές προσθήκες για την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Το Lightroom υποστηρίζει τώρα την εισαγωγή από αποθηκευμένο χώρο στο δίκτυο και μπορείτε να εφαρμόσετε προφίλ κάμερας στα αρχεία RAW για να δείτε την εικόνα σας όπως εμφανίζεται στο πίσω μέρος της κάμερας. Ωστόσο, η αγαπημένη μας νέα προσθήκη είναι τα Creative Profile.

Τα Προφίλ δημιουργικών είναι παρόμοια με τις προεπιλογές, αλλά δεν προσαρμόζουν τις προηγούμενες ρυθμίσεις σας. Είναι σαν φίλτρα Instagram με μεγαλύτερο έλεγχο. Οι περισσότεροι έμπειροι φωτογράφοι δεν θα τους χρειάζονται, αλλά είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για όσους μπαίνουν στον κόσμο της επεξεργασίας φωτογραφιών για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Επεξεργασία φωτογραφιών Adobe Lightroom

Όπως και με οποιοδήποτε λογισμικό βελτιστοποιημένο για επεξεργασία φωτογραφιών, υπάρχουν πολλές επιλογές σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Μπορείτε να εισαγάγετε από οποιαδήποτε πηγή αποθήκευσης και να ορίσετε πού θα αποθηκευτούν τα αρχεία. Εάν κάνετε εισαγωγή από μια κάρτα μνήμης, το Lightroom θα δημιουργήσει έναν φάκελο στον σκληρό σας δίσκο και θα αντιγράψει τα αρχεία RAW εκεί.

Μετά από αυτό, δημιουργεί έναν κατάλογο. Οι κατάλογοι διατηρούν τα δεδομένα για τις εικόνες σας, αλλά όχι τις ίδιες τις εικόνες. Οι προεπισκοπήσεις, η τοποθεσία του δίσκου και τα μεταδεδομένα αποθηκεύονται εκεί. Ακόμα και αν διαγράψετε το φάκελο με τις φωτογραφίες σε αυτό, μπορείτε να δείτε έναν κατάλογο, αν και οι εικόνες δεν θα είναι επεξεργάσιμες.

Lightroom-Κατάλογος

Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για εισαγωγή, οι πιο σημαντικές από τις οποίες είναι η μαζική επεξεργασία. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια προεπιλογή σε όλες τις εικόνες σας καθώς εισάγουν επεκτείνοντας την καρτέλα “εφαρμογή κατά την εισαγωγή” στο δεξί μενού και κάνοντας κλικ στο “ανάπτυξη ρυθμίσεων”. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσετε μια βασική προκαθορισμένη αντίθεση για να επιταχύνετε τη ροή εργασίας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά, να εφαρμόσετε μεταδεδομένα και να ορίσετε πώς το Lightroom δημιουργεί Έξυπνες προεπισκοπήσεις σε αυτήν την περιοχή.

Lightroom-Εισαγωγή-Ρυθμίσεις

Η εισαγωγή μπορεί να διαρκέσει λίγη ώρα, ειδικά εάν έχετε πολλά αρχεία. Εάν χρησιμοποιείτε έναν αισθητήρα υψηλής megapixel, όπως εκείνους που βρίσκονται στη σειρά φωτογραφικών μηχανών Sony A7R, ίσως χρειαστεί να αφήσετε την εισαγωγή να τρέξει όλη τη νύχτα.

Πριν κάνετε κλικ στην καρτέλα “Ανάπτυξη”, μπορείτε να ταξινομήσετε εικόνες στον κατάλογό σας, εκχωρώντας τους ένα χρώμα, κατατάσσοντας τις πέντε αστέρια ή χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά. Αυτή είναι μια από τις βασικές δυνατότητες της ροής εργασίας για το Lightroom, επιτρέποντάς σας να μεταβείτε στην επεξεργασία με μόνο τις εικόνες που σκοπεύετε να διατηρήσετε.

Θα αφιερώσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στην καρτέλα “Ανάπτυξη”. Εκεί μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τη βασική ισορροπία λευκού, περικοπή, ισορροπία χρώματος και επούλωση σημείων. Όλα αυτά τα στοιχεία ελέγχου βρίσκονται στη γραμμή εργαλείων στη δεξιά πλευρά.

Lightroom-Develop-Settings

Στην κορυφή, υπάρχει μια σειρά από έξι εικονίδια για περικοπή, επούλωση σημείων, διόρθωση κόκκινων ματιών, φίλτρα διαβάθμισης, ελλειπτικά φίλτρα και επαφές. Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο, σας δίνουν τον πιο χειροκίνητο έλεγχο της εικόνας σας και θολώνουν τη γραμμή μεταξύ Lightroom και Photoshop.

Ακόμα και μετά την προσαρμογή των χρωμάτων σας και τη διόρθωση της έκθεσης, ίσως χρειαστεί να κάνετε χειροκίνητες αλλαγές στην εικόνα. Η χρήση του εργαλείου αφής, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να λερώσετε τα χέρια σας και να μαλακώσετε το τραχύ δέρμα ή να λεύξετε τα δόντια.

Lightroom-Manual-Adjustments

Όλα κάτω από αυτήν τη γραμμή εργαλείων ασχολούνται με τις ευρείες πινελιές της εικόνας. Η κορυφαία ενότητα είναι βασικές βασικές ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να διορθώσετε την έκθεση, να ρυθμίσετε την αντίθεση και να εφαρμόσετε βασική ευκρίνεια. Εάν έχετε εφαρμόσει μια προκαθορισμένη κατά τη διάρκεια της εισαγωγής, δεν θα πρέπει να κάνετε χάσιμο με αυτήν την περιοχή πολύ εκτός της προσαρμογής της ισορροπίας λευκού.

Εργαλεία Lightroom

Παρακάτω είναι μια λίστα με πτυσσόμενα εργαλεία. Εκεί λάμπει η δύναμη του Lightroom. Υπάρχουν στοιχεία ελέγχου για τη διαχείριση της ισορροπίας χρώματος μιας εικόνας, την προσαρμογή της προοπτικής, τη διόρθωση βινιετάρισμα και πολλά άλλα.  

Το Lightroom είναι ξεχωριστό γιατί μπορείτε να κάνετε αυτές τις αλλαγές γρήγορα. Στο κάτω μέρος εμφανίζονται όλες οι εικόνες στον κατάλογό σας και μπορείτε να φιλτράρετε αυτές που χρειάζεστε με το ίδιο σύστημα ετικετών που χρησιμοποιήσατε κατά την εισαγωγή. Εάν θέλετε να επιταχύνετε ακόμη περισσότερο τη ροή εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη καρτέλα στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Το Lightroom διαθέτει ενσωματωμένες προεπιλογές, οι οποίες, όπως και οι περισσότερες προεπιλογές Adobe, ταξινομούνται καλύτερα ως «αξιοπρεπείς». Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε μια λήψη είναι να εισαγάγετε μερικές φωτογραφίες, να κάνετε τις αλλαγές, να αποθηκεύσετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση και να την εφαρμόσετε στον υπόλοιπο κατάλογο.  

Οι προεπιλογές είναι επίσης προσαρμόσιμες. Εάν, για παράδειγμα, δεν θέλετε να συμπεριλάβετε την ίδια προοπτική προσαρμογή σε όλες τις εικόνες σας, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή αυτού του πλαισίου ενώ αποθηκεύετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση.

Οι άλλες πέντε καρτέλες στο επάνω μέρος της διεπαφής είναι σε μεγάλο βαθμό περιττές, τουλάχιστον, εάν παραδίδετε φωτογραφίες για τον ιστό. Το “Map” σάς επιτρέπει να προσθέσετε γεωγραφικές ετικέτες στις εικόνες σας, το “βιβλίο” είναι ένα εργαλείο μορφοποίησης για άλμπουμ φωτογραφιών, το “slideshow” εξάγει τις εικόνες σας ως .mp4 με συνοδευτική μουσική, το “print” είναι ένα εργαλείο μορφοποίησης για εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας και “web” σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε μια συλλογή του καταλόγου σας στο διαδίκτυο.

Lightroom-Slideshow-Tab

Όλες αυτές οι καρτέλες έχουν τη θέση τους και, για ορισμένους φωτογράφους, θα επιταχύνουν τη ροή εργασίας. Ωστόσο, οι καρτέλες δεν σχετίζονται με πολλούς χρήστες, ειδικά αν χρησιμοποιούν εξωτερική εταιρεία εκτύπωσης για αντίγραφα των φωτογραφιών τους.

Από τα πέντε, τα αγαπημένα μας είναι το “slideshow” και το “web”. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές προβολής διαφανειών στο διαδίκτυο, πολλές σε συνδυασμό με κακόβουλο λογισμικό (διαβάστε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για να μάθετε ποια είδη), οπότε η ύπαρξη μιας ενσωματωμένης στο Lightroom είναι χρήσιμη αν θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να αναδείξετε τις εικόνες σας.

Το “Web” είναι ένας εύκολος τρόπος σύνδεσης με τον ιστότοπό σας μέσω FTP, δημιουργώντας μια προ-μορφοποιημένη σελίδα HTML. Αν και το λογισμικό CMS, όπως το WordPress, μπορεί να χειριστεί τέτοιες γκαλερί με ένα πρόσθετο, το Lightroom είναι ένα κατάστημα ενιαίας εξυπηρέτησης. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ FTP, μπορείτε να το μάθετε στους τρεις οδηγούς μας για τη χρήση του WordPress.

  • Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress
  • Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress
  • Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Τιμολόγηση Adobe Lightroom

Όπως με όλα τα προϊόντα της Adobe, η τιμολόγηση αποτελεί βασικό σημείο πώλησης. Το Creative Cloud σάς παρέχει πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της Adobe για 50 $ ανά μήνα, ένα κλεμμένο δεδομένου ότι πολλές από τις εφαρμογές θα κοστίσουν μόνο 1.000 $ ή περισσότερα. Οι μαθητές και οι καθηγητές λαμβάνουν επίσης μεγάλη έκπτωση, παίρνοντας όλες τις αιτήσεις με μόνο $ 20 το μήνα.

Σχέδιο:ΦωτογραφίαΕνιαία εφαρμογήΌλες οι εφαρμογέςΌλες οι εφαρμογές + απόθεμα Adobe
Τιμή:9,99 $20,99 $52,99 $82,98 $
Λεπτομέριες:Lightroom & Photoshop CC,
20 GB αποθήκευσης cloud
Ενιαία εφαρμογή Adobe,
100 GB αποθήκευσης στο cloud
Όλα τα επιτραπέζια προϊόντα της Adobe,
100 GB αποθήκευσης στο cloud,
Έως 10 TB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου
Όλα τα επιτραπέζια προϊόντα της Adobe,
10 εικόνες αποθεμάτων Adobe ανά μήνα

Μπορείτε να λάβετε μια μεμονωμένη εφαρμογή για $ 20 ανά μήνα με 100 GB αποθήκευσης cloud. Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Adobe, όπως το Illustrator, προτείνουμε αυτό το πρόγραμμα. Το cloud storage είναι μια ωραία προσθήκη, αλλά μπορείτε να κερδίσετε περισσότερο χώρο με λιγότερα χρήματα. Διαβάστε τη σύγκριση των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud για προτάσεις.

Ωστόσο, οι φωτογράφοι έχουν ένα πλεονέκτημα. Η Adobe προσφέρει τρία σχέδια φωτογραφίας. Μπορείτε να αποκτήσετε το Lightroom και το Photoshop, συν 20 GB αποθηκευτικού χώρου, για 10 $ ανά μήνα ή να αναβαθμίσετε σε 1 TB αποθηκευτικού χώρου για διπλάσια τιμή. Εφ ‘όσον εστιάζετε στη φωτογραφία, είναι μια εξαιρετική αξία και το σχέδιο που προτείνουμε συνολικά.

Στο επάνω μέρος, μπορείτε να λάβετε όλες τις εφαρμογές, καθώς και το Adobe Stock, για περίπου 80 $. Το Adobe Stock είναι μια εξαιρετική, αλλά ακριβή, βιβλιοθήκη με φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, για τους εργαζόμενους φωτογράφους, είναι περιττό.

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Adobe Lightroom CC

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, λατρεύουμε το Lightroom. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε να δούμε πώς δεν θα λειτουργούσε για όλους ή πώς κάποιοι θα μπορούσαν να αποκλείσουν την τιμή. Παρακάτω ακολουθήστε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Adobe όσον αφορά την επεξεργασία φωτογραφιών.

DxO PhotoLab

Το DxO PhotoLab είναι παρόμοιο με το Lightroom, αλλά διαθέτει καλύτερα εργαλεία αυτόματης επεξεργασίας. Λειτουργίες όπως το DxO Smart Lighting και το Prime denoising λειτουργούν καλύτερα από τα συγκρίσιμα εργαλεία στο Lightroom, αλλά συνοδεύεται από μεγάλη τιμή στα 200 $ και δεν έχει τόσες πολλές επιλογές για μορφοποίηση και εξαγωγή.

Οι προεπιλογές είναι αυτό που ξεχωρίζει το PhotoLab. Τα τοπία, ειδικά, πήγαν καλά στο υψηλό δυναμικό εύρος και τα φίλτρα denoising που εφάρμοσε η DxO. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη μη αυτόματου ελέγχου σε σύγκριση με το Lightroom.

DxO-PhotoLab-Image-Editing

Το PhotoLab διαθέτει βασική ρύθμιση για την ισορροπία λευκού, αλλά ο έλεγχος της έκθεσης και της αντίθεσης είναι περιορισμένος. Αντί να σας προσφέρει ρυθμιστικά για μαύρους, λευκούς, σκιές και επισημάνσεις, το PhotoLab προσφέρει μόνο ένα ρυθμιστικό για έκθεση και ένα ρυθμιστικό για αντίθεση.

Υπάρχουν χειροκίνητα χειριστήρια, όπως μια καμπύλη τόνου, αλλά χρησιμοποιείτε την επεξεργασία του DxO στο παρασκήνιο για να λειτουργήσετε. Λείπουν σοβαρά οι ρυθμίσεις για την έκθεση, την αντίθεση και την ισορροπία χρώματος.

Το DxO αντισταθμίζει, εν μέρει, με τοπικές προσαρμογές. Μπορείτε να επιλέξετε περιοχές στην εικόνα σας σε ελλειπτικό σχήμα για να προσαρμόσετε την έκθεση, την αντίθεση, την ισορροπία χρώματος και την ευκρίνεια για αυτές τις περιοχές. Είναι παρόμοιο με το εργαλείο κάλυψης του Lightroom, αλλά έχει λιγότερα στοιχεία ελέγχου.

Συνολικά, το PhotoLab ταιριάζει καλύτερα σε όσους θέλουν μια γρήγορη επεξεργασία. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τις εικόνες σας και να εφαρμόσετε μία από τις εξαιρετικές προεπιλογές. Το ClearView και η μείωση του θορύβου του DxO είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αλλά ο χειροκίνητος έλεγχος της εικόνας σας δεν είναι.

Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε το καλύτερο και των δύο κόσμων. Το PhotoLab εγκαθιστά ένα πρόσθετο Lightroom όταν το αγοράζετε, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε ένα αρχείο από τη μία εφαρμογή στην άλλη για να αποκτήσετε πρόσβαση στους εξαιρετικούς αλγόριθμους επεξεργασίας του DxO χωρίς να χάσετε το μη αυτόματο έλεγχο του Lightroom.

LightZone

Το LightZone είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα από το Lightroom. Έχει μια παρόμοια διεπαφή, αλλά όχι τόσες πολλές ρυθμίσεις για επεξεργασία παρτίδας και μια φτωχότερη συνολική ροή εργασίας. Ωστόσο, είναι δωρεάν και η μικρή κοινότητα γύρω της είναι ενεργή.

Είναι περίεργο να ονομάζουμε το LightZone ως εναλλακτική λύση στο Lightroom, όπως βγήκε πριν από το ψηφιακό σκοτεινό δωμάτιο της Adobe. Το πρωτότυπο LightZone κυκλοφόρησε το 2005 και άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των επεξεργαστών ψηφιακών φωτογραφιών. Αντί να χρησιμοποιεί στρώματα, παρέχει μια μη καταστροφική ροή εργασίας.

Επεξεργασία εικόνας LightZone

Μπορείτε να επεξεργαστείτε μέσω μιας σειράς ενοτήτων, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια διαφορετική πτυχή της επεξεργασίας. Μπορείτε να προσθέσετε καμπύλες επτά τόνων ή να προσαρμόσετε το χρώμα σε 13 μονάδες. Η διεπαφή και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι προσαρμόσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη ώστε να περιλαμβάνει μόνο τα σχετικά στοιχεία ελέγχου.

Ωστόσο, αυτό το σύστημα δεν διαθέτει μειονεκτήματα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες μόνο μεμονωμένα, μετακινώντας εμπρός και πίσω μεταξύ της βιβλιοθήκης σας και της σελίδας επεξεργασίας. Το LightZone δεν εισάγει ούτε τα αρχεία σας, οπότε δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για εφαρμογή προεπιλογής πριν από την επεξεργασία.

Η διεπαφή είναι επίσης αμαξάκι. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, οι ενότητες θα έφταναν σε μια ατελείωτη ροή επανάληψης ή δεν θα φορτώσουν καθόλου. Φαίνεται ότι αυτά τα σφάλματα είναι σε μεγάλο βαθμό γραφικά καθώς η εφαρμογή εξακολουθούσε να ανταποκρίνεται, υπήρχε μόνο οπτική δυσλειτουργία.

Ωστόσο, είναι δωρεάν. Το LightZone είναι μια ισχυρή, αλλά αδέξια, εναλλακτική λύση Lightroom που πρέπει να δοκιμάσετε. Έχει πολλές επιλογές αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε τη διεπαφή.

Καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για σχεδιασμό: Adobe Photoshop CC

Το Photoshop αφαιρεί την εστίαση από τη μαζική επεξεργασία και τη βελτιστοποιημένη ροή εργασίας και το θέτει σε δυνατότητες και εργαλεία. Παρόλο που δεν θα χρησιμοποιήσετε το Photoshop για επεξεργασία χιλιάδων φωτογραφιών, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μερικές ειδικές.

Χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιπέδων, που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε την εικόνα σας με όποιον τρόπο θέλετε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να βρείτε μια μετοχική εικόνα ομίχλης και να την τοποθετήσετε πάνω από μια εικόνα που έχετε τραβήξει για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα.

Παρόλο που το χαρακτηρίζουμε καλύτερα για το σχεδιασμό, λειτουργεί και για επαγγελματίες φωτογράφους. Το Photoshop είναι μια ισχυρή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διορθώσουν ή να αυξήσουν τις φωτογραφίες με μια πρακτική προσέγγιση.

Το Photoshop μπορεί να χειριστεί την αποκατάσταση φωτογραφιών με τρόπους που το Lightroom δεν μπορεί. Μπορεί να αποκαταστήσει παλιές φωτογραφίες που έχουν μπερδευτεί μέσω της θεραπείας κηλίδων, της κάλυψης και της επιδιόρθωσης. Ενώ υπάρχουν παράλληλα εργαλεία στο Lightroom, δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο ελέγχου.

Όπως με το Lightroom, η Adobe ενημερώνει συνεχώς το Photoshop CC. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο πρόσφατες λειτουργίες, καθώς και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Χαρακτηριστικά του Adobe Photoshop

Το Photoshop χρησιμοποιεί μια προσέγγιση επεξεργασίας που βασίζεται σε επίπεδο. Δημιουργείτε την τελική σας εικόνα προσθέτοντας νέα επίπεδα και συνδυάζοντάς τα μαζί. Ένα επίπεδο μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο, όπως η αντικατάσταση του ουρανού ή ένα επίπεδο προσαρμογής για τον έλεγχο της συνολικής εμφάνισης της εικόνας σας.

Photoshop-Επίπεδα

Λειτουργεί με τρόπο από πάνω προς τα κάτω, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε στρώμα τοποθετείται πάνω από ένα άλλο επίπεδο θα επηρεάσει αυτά που βρίσκονται κάτω από αυτό. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε ένα επίπεδο ομίχλης σε μια εικόνα, θα πρέπει να ορίσετε αυτό το επίπεδο στην κορυφή, οπότε θα ήταν πάνω από την τρέχουσα φωτογραφία σας.

Το Photoshop υπερέχει στην επεξεργασία φωτογραφιών με τα εργαλεία κάλυψης. Μπορείτε να δημιουργήσετε απλές μάσκες χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία, αλλά η ευαισθητοποίηση περιεχομένου του Photoshop είναι πιο εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώντας το μαγνητικό εργαλείο λάσο, για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα αντικείμενο στην εικόνα σας και το Photoshop θα προσπαθήσει να καθορίσει τις ευθείες γραμμές για να δημιουργήσει την τέλεια επιλογή.

Photoshop-Select-and-Mask

Μεταξύ της στρώσης και της κάλυψης, η διαδικασία επεξεργασίας φωτογραφιών είναι εντελώς διαφορετική. Το Photoshop σάς αναγκάζει να σκεφτείτε μια εικόνα εκτός των κανονικών ρυθμίσεων, χρησιμοποιώντας στοιχεία για να αυξήσετε ή να διορθώσετε μια εικόνα.

Ωστόσο, υπάρχουν βασικά στοιχεία ελέγχου επεξεργασίας. Το Photoshop θα δημιουργήσει αυτόματα ένα νέο επίπεδο για κάθε προσαρμογή που προσθέτετε σε μια εικόνα και, όπως και άλλα επίπεδα, επηρεάζουν μόνο αυτά που βρίσκονται κάτω από αυτά. Ο πειραματισμός με τρόπους ανάμειξης και αδιαφάνεια για αυτούς μπορεί να οδηγήσει σε μοναδικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν νέες δυνατότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη χρήση του Photoshop με το Adobe Creative Cloud. Το αγαπημένο μας είναι η ενσωμάτωση του Lightroom. Μπορείτε να αναζητήσετε και να ανοίξετε εικόνες από το Lightroom στο Photoshop χωρίς να χρειάζεται πρώτα να τις εξαγάγετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Η Adobe παρουσίασε επίσης τη λειτουργία Select Subject τον Ιανουάριο. Σας επιτρέπει να επιλέξετε τα εμφανή αντικείμενα στην εικόνα σας για να δημιουργήσετε μια μάσκα. Μπορείτε να κάνετε πιο συγκεκριμένη την επιλογή χρησιμοποιώντας τον χώρο εργασίας Select and Mask.

Υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες στο Photoshop, όπως η δειγματοληψία, το φίλτρο Smart Sharpen και οι ενέργειες υπό όρους. Είναι ένα πυκνό πρόγραμμα με εργαλεία για σχεδόν κάθε εργασία επεξεργασίας φωτογραφιών, αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε πού βρίσκονται.

Πλίθα Photoshop ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η επεξεργασία μιας εικόνας στο Photoshop δεν είναι τόσο απλή όσο είναι με το Lightroom. Ανοίγετε εικόνες ξεχωριστά και συχνά ξοδεύετε πολύ χρόνο σε κάθε μία.

Εάν ανοίξετε ένα αρχείο RAW, η Adobe θα ανοίξει το Camera Raw. Αντικατοπτρίζει τα εργαλεία στο Lightroom, επιτρέποντας ανεπιθύμητες ρυθμίσεις πριν από την εισαγωγή του αρχείου στο Photoshop. Δεν φαίνεται τόσο ωραίο όσο το Lightroom.

ακατέργαστη κάμερα adobe

Η διαδικασία μετά την εισαγωγή είναι περίπλοκη. Υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία στο Photoshop που κανένα έργο δεν θα τα χρησιμοποιήσει όλα. Θα αντιμετωπίσουμε βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα αρχείο RAW στο Photoshop, αλλά η εκμάθηση του προγράμματος απαιτεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη χρήση του.

Μία τεχνική για να βελτιώσετε μια εικόνα είναι να προσθέσετε μια κλίση αντίθετων χρωμάτων και στις δύο πλευρές και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε τη λειτουργία ανάμειξης. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα μας, χρησιμοποιήσαμε πράσινο και πορτοκαλί για να προσθέσουμε ένα στρώμα βάθους σε μια κατά τα άλλα βαρετή λήψη.

Photoshop-Gradient-Edit-FInished

Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε δύο νέα επίπεδα. Και στα δύο, επιλέξτε το εργαλείο διαβάθμισης από τη γραμμή εργαλείων και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του προσκηνίου σας έχει ρυθμιστεί στην απόχρωση που θέλετε. Σύρετε το ρυθμιστικό ντεγκραντέ στην εικόνα ενώ κρατάτε το πλήκτρο shift για να δημιουργήσετε μια ευθεία κλίση. Αφού γίνουν και τα δύο, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την αρχική σας εικόνα.

Photoshop-Gradient-Edit1

Στη συνέχεια, πειραματιστείτε με τρόπους ανάμειξης στα δύο επίπεδα και ρυθμίστε την αδιαφάνεια έως ότου αποκτήσετε την επιθυμητή εμφάνιση. Για αυτήν την εικόνα, χρησιμοποιήσαμε το Lighter Color ως λειτουργία ανάμειξης και ορίσαμε την αδιαφάνεια περίπου 20 τοις εκατό.

Το Photoshop διαθέτει επίσης μια μεγάλη λίστα εργαλείων για την αποκατάσταση εικόνας. Βρήκαμε την εικόνα ενός αγοριού να οδηγεί το ποδήλατό του παρακάτω στο Wikimedia Commons. Έχει άνιση άσπρα σύνορα και άφθονο ρύπο, το οποίο, ευτυχώς, το Photoshop διαθέτει εργαλεία για να το διορθώσει.

Photoshop-Αποκατάσταση-Πριν

Περικοπή της εικόνας για να αφαιρέσουμε τα άσπρα περιγράμματα και την προσαρμόσαμε με την τρίτη επικάλυψη για καλύτερη σύνθεση. Μετά από αυτό, τρελαθήκαμε με τη βούρτσα για να αφαιρέσουμε τη βρωμιά, τα μαλλιά και τις ατέλειες από την εικόνα. Τέλος, με προσαρμογές επιπέδου και καμπύλης, λαμβάνουμε την αποκατεστημένη εικόνα μας.

Photoshop-Αποκατάσταση-Μετά

Μπορείτε να προσθέσετε ψηφιακή τέχνη σε μια εικόνα στο Photoshop. Έχει πλήρη υποστήριξη πινέλου, κάτι που δεν το Lightroom, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα tablet σχεδίασης ή ένα ελεύθερο χέρι με ένα ποντίκι για να δημιουργήσετε εικόνες.

Εκεί το Photoshop θολώνει τις γραμμές μεταξύ της επεξεργασίας φωτογραφιών και της γραφιστικής. Διαθέτει μια πλήρη σειρά εργαλείων σχεδίασης, όπως πινέλα, μοτίβα, κείμενο και άλλα. Θα μπορούσατε να απομακρύνετε τη φωτογραφία εντελώς και απλά να χρησιμοποιήσετε το Photoshop ως εργαλείο σχεδίασης.

Υπάρχουν όμως προβλήματα με αυτό. Το Photoshop βασίζεται σε pixel, που σημαίνει ότι όλα τα γραφικά που δημιουργούν αποδίδουν σε pixel, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή είναι η ανάλυση. Μπορεί να λειτουργεί για ένα μικρό φυλλάδιο ή διαδικτυακά γραφικά, αλλά η χρήση του Photoshop για το σχεδιασμό ενός λογότυπου που προορίζεται για μια πινακίδα θα προκαλέσει προβλήματα.

Εάν εστιάζετε στη γραφιστική, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Illustrator. Βασίζεται στο διάνυσμα, που σημαίνει ότι μπορούν να συμπληρωθούν πληροφορίες μεταξύ δύο εικονοστοιχείων. Αντί μιας διαγώνιας γραμμής που μοιάζει με μια σκάλα, ένας φορέας μπορεί να προβλέψει τι πρέπει να είναι στα κενά και στις χρωματικές ενότητες του εικονοστοιχείου ώστε να μοιάζει με μια ομαλή γραμμή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ εφαρμογών που βασίζονται σε εικονοστοιχεία και διανυσμάτων εδώ.

Το Photoshop μπορεί να χειριστεί πολλές διαφορετικές εργασίες. Εάν η επεξεργασία φωτογραφιών είναι το επίκεντρό σας, όπως ορίζεται κάνοντας βασικές προσαρμογές στο χρώμα, την έκθεση κ.λπ., τότε το Lightroom είναι για εσάς. Οι πιο σύνθετες εργασίες επεξεργασίας φωτογραφιών ταιριάζουν καλύτερα στο Photoshop.

Τιμολόγηση του Adobe Photoshop

Δεν υπάρχουν πολλά να εξερευνήσουμε εδώ. Το Photoshop και το Lightroom έχουν το ίδιο σχήμα τιμολόγησης. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε ένα σχέδιο.

Το Photoshop και το Lightroom είναι δύο εφαρμογές με τον ίδιο στόχο. Εάν είστε αυστηρά φωτογράφος, αξίζει να κατέχετε και τα δύο, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε το ένα περισσότερο από το άλλο. Σε πολλές περιπτώσεις, το Lightroom είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας ψωμιού και βουτύρου, ενώ το Photoshop χρησιμοποιείται για πιο έντονες εργασίες.

Εάν κάνετε περισσότερα από τη φωτογραφία, αξίζει μια αναβάθμιση στο πλήρες Creative Cloud. Ενώ τα 50 $ το μήνα δεν είναι τίποτα να πάρουμε ελαφριά, το επίπεδο αξίας είναι απαράμιλλο από τον ανταγωνισμό.

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Adobe Photoshop CC

Όπως με το Lightroom, λατρεύουμε το Photoshop, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι χομπίστες μπορεί να γίνουν χλωμοί στην τιμή. Ακολουθούν μερικές καλές εναλλακτικές λύσεις.

Φωτογραφία συνάφειας

Το Affinity Photo είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση στο Photoshop που προτιμούν ορισμένοι επαγγελματίες από το βασικό προϊόν Adobe. Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως επεξεργασία ακατέργαστων εικόνων, ρετουσάρισμα και συνθέσεις πολλαπλών επιπέδων, καθώς και υποστήριξη για επαγγελματικές επεκτάσεις αρχείων όπως PSD.

Είναι σαν το Lightroom και το Photoshop σε συνδυασμό. Υπάρχει μια ξεχωριστή περιοχή για ακατέργαστες προσαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν μεταβείτε στην κύρια διεπαφή. Παίρνετε ένα παρόμοιο σύνολο εργαλείων με το Lightroom’s χωρίς καμία επιλογή επιπέδου.

επεξεργασία φωτογραφιών συνάφειας

Η συγγένεια ονομάζει αυτές τις περιοχές «προσωπογραφίες» και υπάρχουν πέντε για να διαλέξετε. Το “photo” πρόσωπο αντικατοπτρίζει το Photoshop, με προσαρμογή βάσει επιπέδων, εργαλεία κάλυψης και εφέ. Η “Ανάπτυξη” ασχολείται με όλες τις πρώτες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν πριν μετακινηθείτε σε άλλο πρόσωπο.

Το πρόσωπο “υγροποίηση” δείχνει ένα πλέγμα όπου μπορείτε να σπρώξετε, να στρίψετε και να μπερδέψετε την εικόνα σας. Στην πιο συντηρητική περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσει ή να συρρικνωθεί τμήματα της εικόνας σας για να κάνει το θέμα να ξεχωρίζει.

Συνάφεια-Φωτογραφία-υγροποίηση

Το πρόσωπο “χαρτογράφηση τόνου” χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της αντίθεσης και της ισορροπίας χρωμάτων στην εικόνα σας. Μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες από αυτές τις προσαρμογές στο πρόσωπο “ανάπτυξη”, αλλά η “αντιστοίχιση τόνου” σας δίνει περισσότερο έλεγχο. Οι συμφωνίες “εξαγωγής” θα περιλαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες εξαγωγής, συμπεριλαμβανομένης της μορφής pixel και των μεταδεδομένων.

Με μόλις 50 $, η φωτογραφία συνάφειας είναι μια εξαιρετική αξία. Διαθέτει ολοκληρωμένους ελέγχους επεξεργασίας φωτογραφιών που καλύπτουν το Lightroom και το Photoshop. Είναι μια εναλλακτική λύση, ωστόσο, λόγω της ροής εργασίας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο προϊόντων Adobe.

Corel PaintShop Pro

Η Corel χαρακτηρίζει το PaintShop Pro ως «την απόλυτη εναλλακτική λύση στο Photoshop». Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως υποστήριξη RAW, επεξεργασία HDR, διόρθωση φακών και επεξεργασία παρτίδας.

Μπορείτε να προσαρμόσετε χειροκίνητα τις εικόνες χρησιμοποιώντας τη σουίτα των εργαλείων makeover. Το Corel διαθέτει χειριστήρια που σας επιτρέπουν να απομακρύνετε τις κηλίδες, τις λείες ρυτίδες, να αποκαθιστάτε αμαυρωμένες εικόνες και να εξαλείφετε τα κόκκινα μάτια. Υπάρχουν επίσης εργαλεία επεξεργασίας με γνώμονα το περιεχόμενο για να μετακινήσετε ή να διαγράψετε μια επιλογή από μια εικόνα ή να κάνετε το Corel έξυπνα να συμπληρώσει την περιοχή.

Corel-PaintShop-Pro-Photo-Επεξεργασία

Το PaintShop Pro διαθέτει επίσης εργαλεία γραφιστικής, συμπεριλαμβανομένων επιπέδων, κάλυψης και κειμένου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το σχέδιο είναι διαφορετικός από το Photoshop. Μπορείτε να σχεδιάσετε με διανύσματα, δημιουργώντας ομαλές και επεκτάσιμες ψηφιακές εικόνες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες σεναρίου στο PaintShop Pro, που είναι η αγαπημένη μας δυνατότητα. Η Corel θα καταγράψει τις ενέργειές σας στην οθόνη και θα τις εκχωρήσει σε μια μακροεντολή. Χρησιμοποιήστε το στη διεπαφή και το Corel θα αναλάβει την εργασία αυτόματα.

Είναι διπλάσια από την τιμή του Affinity, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες. Μια μεμονωμένη τιμή δεν είναι ούτε κακή, δεδομένου ότι θα ξοδέψετε περίπου τόσο πολύ στο Photoshop μέσα σε λίγους μήνες. Δεν έχει τη βελτιστοποιημένη ροή εργασίας του Lightroom, αλλά το PaintShop Pro εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Photoshop.

Γιατί προτείνουμε το Adobe

Καθώς η Adobe εστιάζει περισσότερο στις λύσεις που βασίζονται σε συνδρομές, οι ανταγωνιστές προωθούν την ενιαία τιμή στο μάρκετινγκ. Υπάρχει αξία να πληρώνουμε περισσότερα για λογισμικό και να το κατέχουμε για πάντα, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συνδρομή Creative Cloud είναι καλύτερη αξία.

Το πρόβλημα με το λογισμικό μίας τιμής είναι ενημερώσεις. Ένα έτος χρήσης του Photoshop μπορεί να κοστίζει το ίδιο ποσό με το PaintShop Pro, για παράδειγμα, αλλά μόλις κυκλοφορήσει η έκδοση 2020 του λογισμικού της Corel, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση.

Το πλεονέκτημα του Creative Cloud είναι η συνέργεια. Έχετε μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των προϊόντων της Adobe και των συνεχών ενημερώσεων. Θα πληρώσετε την ίδια τιμή ανεξάρτητα από το πόσες νέες λειτουργίες εισάγονται επίσης.

Υπάρχουν πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο για τις εναλλακτικές λύσεις από τις συστάσεις μας, από το επίπεδο ισχύος έως τη χρηστικότητα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την επίθεση ενημερώσεων και σχετικά χαμηλή μηνιαία τιμή, η Adobe εξακολουθεί να κρατά σφιχτά αυτήν την ενότητα της αγοράς περιεχομένου.

Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Για όσους είναι πραγματικά εκτός τσέπης, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Adobe. Παρόλο που ορισμένα από αυτά ενδέχεται να μην διαθέτουν βασικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσαν να ταιριάζουν απόλυτα στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Microsoft ή Apple Photos

Οι φωτογραφίες Microsoft και Apple είναι εκπληκτικά ισχυρές εφαρμογές φωτογραφιών για τα αντίστοιχα λειτουργικά τους συστήματα. Παίρνετε εργαλεία για έκθεση, αντίθεση, ισορροπία λευκού και πολλά άλλα, δημιουργώντας μια απλή διαδικασία επεξεργασίας φωτογραφιών για εικόνες από το τηλέφωνό σας ή την κάμερα point-and-shoot.

Apple-Φωτογραφίες

Το Microsoft Photos μπορεί να επεξεργαστεί φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείτε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις διαφανειών, αλληλοσυνδεόμενα βίντεο κλιπ και φωτογραφίες, να προσθέσετε εφέ 3D, όπως αστραπή, και να προσαρμόσετε τη μουσική και την ταχύτητα του εξαγόμενου κλιπ σας. Είναι ένα μικρό πακέτο επεξεργασίας που χρησιμοποιείται καλύτερα κατά τη λήψη φωτογραφιών για τον εαυτό σας.

Το Apple Photos δεν διαθέτει υποστήριξη βίντεο, επειδή το iMovie είναι διαθέσιμο για αυτό, αλλά διαθέτει ένα μεγαλύτερο σύνολο εργαλείων επεξεργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα φίλτρα για γρήγορη επεξεργασία ή βουτιά για να προσαρμόσετε τις επισημάνσεις, τις σκιές και την αντίθεση.

Η Apple περιλαμβάνει επίσης μια καμπύλη τόνου τριών καναλιών, η οποία είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για όσους θέλουν να βρώμουν τα χέρια τους με την επεξεργασία φωτογραφιών. Έχει περίπου τόσο μεγάλη ισχύ όσο το Lightroom mobile και είναι ένας καλός τρόπος να εισαγάγετε τον κόσμο της επεξεργασίας φωτογραφιών χωρίς να έχετε μια πλήρη σουίτα.

ΣΕΙΡΗΤΙ

Το GIMP είναι ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας τύπου Photoshop διαθέσιμο για macOS, Windows και Linux (διατίθεται στάνταρ στις περισσότερες διανομές). Είναι επίσης ανοιχτού κώδικα, οπότε μπορείτε να κάνετε λήψη προσθηκών ή να γράψετε τα δικά σας αν είστε άπταιστα στο C ++, το Σχέδιο, το Python ή το Perl.

ΣΕΙΡΗΤΙ

Έχει μια ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών και χόμπι. Παρά το γεγονός ότι είστε δωρεάν, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το GIMP για να κερδίσετε χρήματα, είτε δημιουργώντας ψηφιακά έργα τέχνης είτε αγγίζοντας σαρώσεις αμαυρωμένων φωτογραφιών.

Το μεγαλύτερο αποτρεπτικό είναι η διεπαφή. Το GIMP είναι ισχυρό, αλλά όχι διαισθητικό, που είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός για επαγγελματικό λογισμικό. Αν αφιερώσετε χρόνο για να το μάθετε, θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν έρχεστε από το Photoshop ή θέλετε μια βελτιωμένη ροή εργασίας, το GIMP δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και αν μετακινηθείτε από το GIMP στο Photoshop, οπότε καταλήγει σε αυτό που γνωρίζετε. Ωστόσο, φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα για την ομάδα Penguin, χάρη στη διασκεδαστική διεπαφή της. Ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο VPN για Linux για περισσότερα παραδείγματα εξατομικευμένων προϊόντων geek.

Φοτόρ

Το Fotor είναι ένα δωρεάν, διαδικτυακό εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που απευθύνεται σε άτομα που δεν γνωρίζουν πολλά για την επεξεργασία φωτογραφιών. Είναι αρκετά ισχυρό, αλλά η διεπαφή και η ονομασία μοιάζουν περισσότερο με το Instagram από το Lightroom.

Φοτόρ

Ακόμα, έχει τη θέση του. Για γρήγορες αλλαγές, το Fotor είναι εξαιρετικό. Μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες από τον σκληρό σας δίσκο ή να τις εισαγάγετε από το Dropbox (διαβάστε την κριτική μας στο Dropbox). Οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κολάζ ή ως μέρος ενός σχεδιασμού χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά πρότυπα του Fotor.

Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση είναι περιορισμένη. Έχετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης για τις επεξεργασμένες εικόνες και τα υδατογραφήματά σας και υπάρχουν περιστασιακές διαφημίσεις. Είναι περίπου 3 $ ανά μήνα εάν αγοράζετε ένα ετήσιο πρόγραμμα ή 9 $ εάν πληρώνετε από μήνα σε μήνα. Για αυτήν την τιμή, ωστόσο, είναι καλύτερο απλώς να χρησιμοποιήσετε τη δέσμη φωτογραφιών της Adobe.

Τελικές σκέψεις

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια πολύπλοκη και ποικίλη διαδικασία, αλλά οι πρόσφατες εκδόσεις του βασικού λογισμικού το έχουν καταστήσει πιο προσβάσιμο από ποτέ. Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα της Adobe που αποτελούν εδώ και καιρό το βιομηχανικό πρότυπο είναι ακόμα δύσκολο να ξεπεραστούν, ειδικά για την επεξεργασία φωτογραφιών.

Καθώς οι αισθητήρες κάμερας αυξάνουν τον αριθμό των megapixel, το ίδιο ισχύει και για τα μεγέθη αρχείων. Η αποθήκευση και η αξιόπιστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι βασικά σημεία για κάθε φωτογράφο που λειτουργεί Φροντίστε να δείτε τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή. Έχουμε επίσης ένα άρθρο σχετικά με το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών για να διατηρήσουμε τη συλλογή των χειραγωγημένων αποσπάσεων σε τάξη.

Ποια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me