Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις το 2020


Εάν διευθύνετε μια εταιρεία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για μικρές επιχειρήσεις. Είναι εύκολο να χάσετε τα δεδομένα σας: οι σκληροί δίσκοι μπορεί να δυσλειτουργούν και οι SSD αντιμετωπίζουν περισσότερα σφάλματα δεδομένων, παρόλο που το ποσοστό αστοχίας τους είναι μικρότερο από ένα τοις εκατό. 

Εάν δεν αντιμετωπίσετε βλάβες υλικού, φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμοί, ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στους υπολογιστές σας. Επιπλέον, ένας υπάλληλος μπορεί να διαγράψει κατά λάθος τα δεδομένα σας ή ένας κλέφτης μπορεί να κλέψει τον φορητό υπολογιστή σας.

Δεν το θέλετε αυτό, προφανώς και θα μπορούσατε να βασιστείτε στην επιλογή του καλύτερου λογισμικού ανάκτησης δεδομένων για την ανάκτηση των αρχείων σας, αλλά δεν είναι μια αξιόπιστη μέθοδος. 

Μια πιο μόνιμη λύση είναι να μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο cloud. Εκεί, τα δεδομένα σας θα απολαμβάνουν συγκεκριμένη ασφάλεια και άλλα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι δεν θα τα χάσετε ποτέ. Θα μιλήσουμε για αυτά τα μέτρα περισσότερο στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. Πρώτον, ωστόσο, θα ξεκινήσουμε με τις κορυφαίες επιλογές για λειτουργίες.

Contents

Το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις

Τώρα που έχουμε συζητήσει γιατί πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις κορυφαίες επιλογές μας για το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις.

Δεν πρόκειται να δώσουμε μια λίστα που περιλαμβάνει όλα τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για να αξιολογήσουμε τις καλύτερες συνολικές υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει μία εφεδρική υπηρεσία που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες όλων. Αντ ‘αυτού, θα επικεντρωθούμε στα πέντε πιο σημαντικά κριτήρια και θα προτείνουμε τρεις υπηρεσίες που είναι εξαιρετικές σε καθένα από αυτά.

Χαρακτηριστικά

Σε αυτήν την κατηγορία, εξετάζουμε τις δυνατότητες που προσφέρει μια υπηρεσία. Συνήθως διαιρούμε αυτήν την κατηγορία σε δύο τμήματα: τυπικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ειδικές λειτουργίες. Το IDrive για επιχειρήσεις είναι το καλύτερο σε αυτήν την κατηγορία επειδή διαθέτει όλες τις απαραίτητες τυπικές δυνατότητες και ορισμένες ειδικές. Πριν φτάσουμε στη λίστα, ας μιλήσουμε για τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι τυπικές λειτουργίες είναι εκείνες οι λειτουργίες που υπάρχουν στις περισσότερες από τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επιχειρήσεων που εξετάζουμε. Το πρώτο και κύριο από αυτά είναι η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι μια σημαντική δυνατότητα επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να μην ανησυχείτε για το ξεχάσετε να επισημάνετε νέα ή τροποποιημένα αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο αν προσθέτετε ή τροποποιείτε αρχεία σε τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Η αυξητική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι μια δυνατότητα που συμπληρώνει τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επειδή επιτρέπει στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μόνο τα μέρη των αρχείων που προστίθενται ή τροποποιούνται, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και εύρος ζώνης. Για να επιτευχθεί αυτό, οι υπηρεσίες χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ.

Εκτός από τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προγραμματιστή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να ρυθμίσετε ωριαία, ημερήσια, εβδομαδιαία ή ακόμη και μηνιαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (ανάλογα με την υπηρεσία).

Εάν δεν θέλετε να διαλέξετε και να επιλέξετε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου, η οποία αντιπροσωπεύει ένα ακριβές αντίγραφο του σκληρού σας δίσκου. Αυτό είναι γνωστό ως αντίγραφο ασφαλείας με βάση την εικόνα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε ολόκληρο τον υπολογιστή σας σε περίπτωση βλάβης υλικού. Ορισμένες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να επαναφέρετε το σύστημά σας σε μηχανήματα με διαφορετικό υλικό. 

Εάν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό λογισμικού απεικόνισης δίσκων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορούν να την εκτελέσουν.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων από τις εξωτερικές σας μονάδες στο cloud. Στενά συνδεδεμένη με αυτήν είναι η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συσκευών που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ή NAS. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το NAS, διαβάστε το άρθρο μας που εξηγεί τι είναι το NAS.

Αντί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας μόνο στο cloud, σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή σε συσκευή NAS, μπορείτε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, το υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας και επιταχύνει τη διαδικασία επαναφοράς (είναι πιο γρήγορη η επαναφορά από μια τοπική συσκευή παρά μέσω του Διαδικτύου). Παραθέτουμε αυτές τις υπηρεσίες στο καλύτερο υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματικές πληροφορίες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του υβριδικού αντιγράφου ασφαλείας και τον τρόπο ρύθμισής του στον οδηγό υβριδικών αντιγράφων ασφαλείας για SMBs. Το υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας διευκολύνει επίσης την εφαρμογή του κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 και σας συμβουλεύουμε να το κάνετε.

Εάν είστε επιχείρηση, πιθανότατα έχετε διακομιστή. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να έχετε πολλαπλά, οπότε είναι καλύτερο εάν μια υπηρεσία μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας πολλών διακομιστών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φυσικούς και εικονικούς διακομιστές, όπως διακομιστές Windows, διακομιστές Mac, διακομιστές Linux, VMware ESXi, Hyper-V, SQL, MySQL, Citrix XenServer και άλλα.

Είναι επίσης σημαντική η προστασία του κινητού σας τηλεφώνου, το οποίο πιθανώς έχει επιχειρηματικά δεδομένα. Μπορείτε εύκολα να το χάσετε ή κάποιος να το κλέψει, οπότε είναι καλύτερο εάν η υπηρεσία σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας (ό, τι αντίγραφα ασφαλείας των περισσότερων υπηρεσιών). Παραθέτουμε τις υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν και τα δύο στο άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για κινητά.

Οι υπηρεσίες διαφέρουν επίσης ως προς το εάν παρέχουν απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή απεριόριστες συσκευές. Δεν κάνουν και τα δύο. Η απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας καθιστά εύκολη τη γρήγορη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλών αρχείων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τον πολύτιμο χρόνο σας με την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις υπηρεσίες στο καλύτερο απεριόριστο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας του 2019.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα της απεριόριστης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο άρθρο μας σχετικά με τα οφέλη της απεριόριστης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τούτου λεχθέντος, το κόστος σας μπορεί να αυξηθεί γρήγορα εάν χρησιμοποιείτε μια απεριόριστη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία πολλών υπολογιστών. Εάν πρέπει να προστατέψετε μόνο ορισμένα αρχεία που έχουν εξαπλωθεί σε πολλές συσκευές, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες που μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας για απεριόριστες συσκευές.

Εάν κάνετε λάθος ή διαγράψετε ένα αρχείο κατά λάθος, η έκδοση θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση του αντιγράφου ασφαλείας σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να ανακτήσετε τα αρχεία σας εάν χτυπηθείτε από ransomware. 

Σε παρόμοια σημείωση, εάν διαγράψετε αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας σας, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αρχεία σας έχουν διαγραφεί και από το σύννεφο. Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διατηρούν τα αρχεία σας μέχρι να φτάσετε το όριο διατήρησης που ορίζεται στην πολιτική διατήρησης διαγραμμένων αρχείων. Ορισμένοι ακόμη και σας επιτρέπουν να διατηρείτε διαγραμμένα αρχεία επ ‘αόριστον.

Τέλος, είναι χρήσιμο εάν μια υπηρεσία έχει την επιλογή να ενεργοποιήσει τα εφεδρικά αντίγραφα πολλαπλών νημάτων, τα οποία εκτελούν πολλά αντίγραφα ασφαλείας ταυτόχρονα.

Οι “ειδικές” λειτουργίες είναι όλες αυτές που δεν ταιριάζουν με τις “τυπικές”. Ένα παράδειγμα είναι η Acronis Active Protection από την Acronis, η οποία σαρώνει ενεργά τα αντίγραφα ασφαλείας σας για σημάδια ransomware.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η κοινή χρήση αρχείων και φακέλων, κάτι που είναι κάτι περισσότερο από ένα cloud storage. Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με τη διαφορά, διαβάστε το άρθρο μας στο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης έναντι αντιγράφων ασφαλείας. Ορισμένες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν επίσης να συνδέετε και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων από παρόχους αποθήκευσης cloud. Υπάρχουν επίσης εκείνα που σας επιτρέπουν να κάνετε προεπισκόπηση των αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας με διάφορους τρόπους.

IDrive για επιχειρήσεις

Εάν χρειάζεστε μια υπηρεσία που διαθέτει όλες τις τυπικές δυνατότητες – και ορισμένες από τις μη τυπικές – το IDrive για επιχειρήσεις είναι ο τρόπος να πάτε. Μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού συσκευών, που περιλαμβάνει διάφορους διακομιστές, εξωτερικές μονάδες δίσκου, συσκευές NAS, υπολογιστές και smartphone. Το IDrive μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των λογαριασμών σας στο Facebook και στο Instagram.

idrive-bussines-desktop-client

Εκτός από τον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, το IDrive παρέχει χώρο συγχρονισμού σύννεφων, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση των αρχείων σας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που λαμβάνονται από το εγχειρίδιο αποθήκευσης cloud, είναι η κοινή χρήση. Μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία και τους φακέλους σας με άλλους μέσω email και να δώσετε στους χρήστες ένα από τα πολλά δικαιώματα.

Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το IDrive για να αρχειοθετήσετε τα αρχεία σας στο cloud και να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης, επειδή το IDrive παρέχει πραγματική αρχειοθέτηση. Χάρη σε αυτό, το IDrive δεν θα διαγράψει τα αρχεία σας στο cloud, ακόμη και αν τα διαγράψετε από τη συσκευή σας.

Εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να επαναφέρετε τα αρχεία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive Express για να το επιταχύνετε. Το IDrive Express είναι μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης ταχυμεταφορών. Μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μια μονάδα δίσκου με τα δεδομένα σας μέσω ταχυδρομείου. Η γρήγορη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι δωρεάν τρεις φορές το χρόνο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Express και άλλες λειτουργίες στην αναθεώρηση IDrive για επιχειρήσεις.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Το Acronis Backup μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να ανακτήσετε δεδομένα από περισσότερες από 20 πλατφόρμες. Αυτά περιλαμβάνουν φυσικούς διακομιστές, εικονικούς διακομιστές (VMware, Hyper-V, Citrix XenServer), εφαρμογές, φορητές συσκευές και διάφορους διακομιστές SQL, καθώς και υπολογιστές Windows, Mac και Linux.

επισκόπηση-acronis-backup-users

Το Acronis Backup υποστηρίζει επίσης εξωτερικές συσκευές, που σημαίνει συσκευές NAS και εξωτερικές μονάδες δίσκου. Διατίθεται επίσης αντίγραφο ασφαλείας από ένα δίκτυο περιοχής αποθήκευσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Acronis Backup για την προστασία αρχείων που διατηρείτε αποθηκευμένα με υπηρεσίες cloud, όπως Amazon EC2, Azure, OneDrive για επιχειρήσεις και άλλα.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά σε μηχανήματα με διαφορετικό υλικό, η Acronis μπορεί να το κάνει επίσης. Το Acronis σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε επαναφορά σε μια συσκευή χωρίς καμία εφαρμογή ή λογισμικό λειτουργικού συστήματος. Αυτό είναι γνωστό ως αποκατάσταση γυμνού μετάλλου. Είναι ενδιαφέρον ότι το Acronis σας επιτρέπει επίσης να ξεκινήσετε την απομακρυσμένη επαναφορά γυμνών μετάλλων και να το χρησιμοποιήσετε με τους κεντρικούς υπολογιστές ESXi και Hyper-V.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η Άμεση Επαναφορά του Acronis, η οποία σας επιτρέπει να εκτελέσετε τα αντίγραφα ασφαλείας των Windows ή Linux από την αποθήκευση ως εικονική μηχανή VMware χωρίς να μεταφέρετε τα δεδομένα οπουδήποτε. Το Acronis περιλαμβάνει επίσης το Acronis Notary, το οποίο σας βοηθά να διασφαλίσετε την ακεραιότητα των αντιγράφων ασφαλείας σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Acronis, διαβάστε την κριτική του Acronis Backup.

CrashPlan

Το CrashPlan παρέχει πραγματικό, απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας χωρίς όρια ή όρια μεγέθους αρχείου. Οι μόνοι περιορισμοί είναι πολλά αρχεία σε συγκεκριμένους φακέλους συστήματος τα οποία δεν θα προστατεύσει το CrashPlan. Η απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια χρήσης για κάθε υπολογιστή που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Τούτου λεχθέντος, η συνδρομή του CrashPlan σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όσων εξωτερικών δίσκων θέλετε, και αυτό περιλαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας NAS, τουλάχιστον εάν χρησιμοποιείτε macOS ή Linux. Το CrashPlan μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των διακομιστών σας, αλλά δεν μπορεί να κάνει αντίγραφα ασφαλείας με βάση τις εικόνες των υπολογιστών σας.

Δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας για κινητά, επειδή το CrashPlan δεν διαθέτει εφαρμογές smartphone, αλλά υπάρχουν και άλλες βασικές λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνουν συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, σταδιακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές μονάδες δίσκου, επιτάχυνση ταχύτητας, ειδοποιήσεις μέσω email και αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. 

crashplan-versioning

Το CrashPlan παρέχει επίσης εκδόσεις αρχείων, την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε για να διατηρείτε εκδόσεις αρχείων βάσει προσαυξήσεων 15 λεπτών. Επιπλέον, το CrashPlan σας παρέχει επίσης την επιλογή να διατηρείτε επ ‘αόριστον διαγραμμένα αρχεία. Εάν το CrashPlan φαίνεται ότι είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας, φροντίστε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας για το CrashPlan.

αξία

Μεταφράζουμε συχνά το “value” ως όλο και περισσότερο με λιγότερα και αυτό ακριβώς ψάχνουμε όταν αναλύουμε τα προγράμματα συνδρομής που προσφέρουν οι υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να έχετε περισσότερα σχέδια για να διαλέξετε, γιατί σας δίνει μια καλύτερη ευκαιρία να βρείτε ένα σχέδιο που να ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση χρήσης σας. Επιπλέον, έχοντας ένα δωρεάν πρόγραμμα ή μια δοκιμή, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία πριν εγγραφείτε.

Ορισμένες υπηρεσίες απαιτούν από εσάς να πληρώνετε ετησίως, ενώ άλλες σας δίνουν επίσης την επιλογή να πληρώνετε ανά μήνα. Δεν είναι ασυνήθιστο για μια υπηρεσία να προσφέρει και τα δύο μοντέλα τιμολόγησης. Οι υπηρεσίες δίνουν συχνά έκπτωση εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε για ένα έτος ή περισσότερο εκ των προτέρων. 

Το ποσό που πρέπει να πληρώσετε είναι συχνά ο αποφασιστικός παράγοντας, επομένως δεν είναι περίεργο ότι η λίστα των υπηρεσιών με την καλύτερη αξία είναι διαφορετική από αυτήν για τις λειτουργίες. Χάρη στο φθηνό απεριόριστο πακέτο, το Backblaze για επιχειρήσεις είναι η κορυφαία επιλογή μας. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χώρο αποθήκευσης και τις ανάγκες σας.

Backblaze για επιχειρήσεις

Το Backblaze για επιχειρήσεις είναι μόνο 6 $ ανά μήνα για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για έναν υπολογιστή. Αυτό είναι πολύ καλό για έναν μόνο υπολογιστή και υπολογίζει το CrashPlan. Εάν πληρώνετε εκ των προτέρων για ένα έτος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η τιμή μειώνεται στα 60 $ ετησίως. Αν πάτε για δύο χρόνια, η τιμή είναι 110 $, που σημαίνει ότι πληρώνετε λιγότερο από 60 $ ανά υπολογιστή ανά έτος.

Εάν έχετε πολλούς υπολογιστές για προστασία, η αναζήτηση μιας περιορισμένης λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Διαφορετικά, το Backblaze θα είναι η καλύτερη συμφωνία. Πριν εγγραφείτε, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Αν σας ενδιαφέρει η τιμή του Backblaze, διαβάστε την κριτική του Backblaze για επιχειρήσεις για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία.

CrashPlan

Το CrashPlan για Μικρές Επιχειρήσεις έχει ένα ενιαίο πρόγραμμα απεριόριστης τιμολόγησης, το οποίο είναι 10 $ ανά μήνα ανά υπολογιστή. Είναι πιο ακριβό από το Backblaze και δεν δίνει έκπτωση εάν πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων.

Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι πληρώνετε για τον αριθμό των υπολογιστών που το CrashPlan βλέπει ως ενεργό στην κονσόλα διαχείρισης, ανεξάρτητα από το αν έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων ή όχι. Εάν δεν θέλετε πλέον να πληρώνετε για μια συσκευή, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στην κονσόλα διαχείρισης του CrashPlan. Αυτό θα διαγράψει επίσης τυχόν υπάρχοντα εφεδρικά δεδομένα για αυτήν τη συσκευή.

Εξαιτίας αυτού, το CrashPlan χρεώνει ανά μήνα, οπότε δεν υπάρχει ετήσια επιλογή συνδρομής. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Πριν εγγραφείτε, ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

IDrive για επιχειρήσεις

Το IDrive Business έχει μεγάλη ευελιξία και κλιμάκωση κόστους, χάρη στα πολλά του σχέδια, τα οποία επί του παρόντος έχουν έκπτωση 25%. Τα δύο φθηνότερα προγράμματα απαιτούν από εσάς να πληρώσετε για ένα έτος ή περισσότερο εκ των προτέρων, ενώ τα υπόλοιπα δίνουν επίσης την επιλογή να πληρώνετε ανά μήνα.

Το πρώτο σχέδιο σας προσφέρει 250 GB εφεδρικού χώρου για 74,62 $ ετησίως. Το δεύτερο παρέχει 500 GB για 149,62 $ ετησίως. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να λάβετε 1,25 TB για 374,62 $ ετησίως ή 49,95 $ ανά μήνα. Τα περισσότερα που μπορείτε να αποκτήσετε με μία μόνο συνδρομή IDrive για επιχειρήσεις είναι 12,5 TB.

Λάβετε υπόψη ότι το IDrive παρέχει ίσο ποσό χώρου συγχρονισμού εκτός από τον εφεδρικό σας χώρο. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγγραφείτε, για παράδειγμα, στο πρόγραμμα 250 GB, λαμβάνετε πραγματικά 500 GB συνολικού χώρου στο cloud.

Ευκολία στη χρήση

Η χρήση διαδικτυακών εφεδρικών υπηρεσιών δεν πρέπει να περιορίζεται σε ειδικούς πληροφορικής – και όχι – αλλά εξετάζουμε πόσο βολική είναι η χρήση της υπηρεσίας. 

Η υπηρεσία πρέπει να είναι απλή για τους χρήστες mainstream και power. Για να βοηθήσουμε με αυτό, οι διεπαφές των πελατών πρέπει να είναι σαφείς και διαισθητικές στη χρήση. Οι εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς, συγκεκριμένα, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν. 

Επιπλέον, οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν σε διάφορες συσκευές σε πολλά λειτουργικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει πελάτες για το Διαδίκτυο, Windows, macOS, Linux και smartphone. Μεταξύ των υπηρεσιών, το Backblaze είναι εκείνο που ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή το καλύτερο.

Backblaze για επιχειρήσεις

Το Backblaze αναλύει τον σκληρό σας δίσκο κατά την εγκατάσταση για αρχεία που πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, θα ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Νέα αρχεία θα προστεθούν αυτόματα στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας λειτουργεί σε Windows και MacOS, αλλά όχι σε Linux. Ακόμα, είναι απλό και εύκολο στη χρήση, επειδή το κύριο παράθυρο δεν είναι ενοχλημένο με ρυθμίσεις. Αντίθετα, κρύβονται πίσω από το κουμπί “Ρυθμίσεις”.

backblaze-business-desktop-client

Από τις ρυθμίσεις, μπορείτε να εξαιρέσετε τύπους αρχείων και φακέλους που δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Αυτή μπορεί να είναι η μόνη είσοδος από εσάς που χρειάζεται ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας. Εκτός από την εξαίρεση αρχείων, ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση των αντιγράφων ασφαλείας, να τροποποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να δείτε τα αρχεία που έχουν προγραμματιστεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και να ελέγξετε τις αναφορές και τα ζητήματά σας.

Ο πελάτης Ιστού σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τα αντίγραφα ασφαλείας και τις επιχειρηματικές σας ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε λογαριασμούς υπαλλήλων για να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία τους. Ωστόσο, οι υπάλληλοί σας πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτήν την πρόσβαση όταν συμμετέχουν στην ομάδα.

Μπορείτε να προσκαλέσετε χρήστες να συμμετάσχουν στην ομάδα σας μέσω email ή μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε έναν σύνδεσμο πρόσκλησης. Εάν έχετε απομακρυσμένα δικαιώματα διαχείρισης και παρακολούθησης, μπορείτε να κάνετε μια μαζική αθόρυβη εγκατάσταση για τα μέλη σας. Συνολικά, το σύστημα της ομάδας είναι εύκολο στη χρήση και σύμφωνα με τη σαφή σχεδίαση του Backblaze. 

Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης απλή. Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, να δείτε αυτά που έχετε λάβει και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Οι λειτουργίες είναι βασικές και δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε κοινή χρήση αρχείων ή να ξεκινήσετε επαναφορές από την εφαρμογή.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Το Acronis Backup δεν διαθέτει πραγματικό υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, αλλά ένας πράκτορας Acronis σας συνδέει με τον πελάτη ιστού, τον οποίο χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας σας. Υπάρχουν ξεχωριστοί πελάτες ιστού για σταθμούς εργασίας και ο διαχειριστής, αλλά είναι παρόμοιοι. Αυτή η εγκατάσταση λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

acronis-backup-new-backup

Συνολικά, οι πελάτες έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και είναι εύκολο στη χρήση. Ο πελάτης σταθμού εργασίας σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το μενού στα αριστερά για να πλοηγηθείτε μεταξύ της επισκόπησης, των συνδεδεμένων συσκευών, των σχεδίων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, των θέσεων αντιγράφων ασφαλείας και των ρυθμίσεων. Το δεξί τμήμα θα εμφανίσει το περιεχόμενο κάθε ενότητας. 

Η προεπιλεγμένη προβολή του πελάτη ιστού διαχειριστή Acronis είναι ο διαχειριστής χρήστη. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χρήστες, διαχειριστές ή ενότητες, που είναι ένα σύνολο χρηστών με διαχειριστή και συνδεδεμένες συσκευές.

Εάν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά της Acronis για πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας. Παρέχει επίσης συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων του κινητού σας, συμπεριλαμβανομένων επαφών, φωτογραφιών, βίντεο, ημερολογίων και μηνυμάτων.

“BigMIND

Έχει επίσης μεγάλα κουμπιά στο κάτω μέρος που σας επιτρέπουν να επιλέξετε δεδομένα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις και να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς. Ο πελάτης είναι, γενικά, ένα αεράκι για χρήση.

Η κύρια προβολή του προγράμματος-πελάτη ιστού είναι ο πίνακας ελέγχου, ο οποίος, όπως και ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας, εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να λάβετε μια επισκόπηση του αντιγράφου ασφαλείας της επιχείρησής σας.

Ο πελάτης Ιστού σάς επιτρέπει επίσης να προσκαλέσετε χρήστες μέσω email, να τους καταχωρίσετε εσείς ή να προσκαλέσετε μαζικούς αριθμούς χρηστών χρησιμοποιώντας ένα αρχείο CSV. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διακομιστές και να δημιουργήσετε πολιτικές, οι οποίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε από απόσταση δεδομένα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, να διαχειριστείτε ρυθμίσεις και να ορίσετε δικαιώματα για τους χρήστες σας. 

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τους τύπους αρχείων που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, να ενεργοποιήσετε την υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, να ορίσετε προνόμια, να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα και άλλα. Συνολικά, ο πελάτης Ιστού είναι ελκυστικός και απλός. 

Η εφαρμογή για κινητά δεν είναι τόσο απλή όσο οι προηγούμενοι πελάτες, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων καταγραφής κλήσεων, των επαφών, των φωτογραφιών, των μηνυμάτων, των βίντεο και άλλων τύπων αρχείων. Επιπλέον, η εφαρμογή για κινητά μπορεί να συνδέσει και να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας από το Facebook και το Instagram. Μπορεί επίσης να συνδεθεί σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Υπάρχουν περισσότερα για το BigMIND Business και αν θέλετε να μάθετε τι είναι αυτό, διαβάστε την κριτική μας για το BigMIND Business.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάσταση αρχείων

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η αποκατάσταση αρχείων είναι οι υπηρεσίες αυτές. Το πώς επιτυγχάνουν τον βασικό τους σκοπό είναι σημαντικό, τουλάχιστον. Η μεγαλύτερη διαφορά εδώ είναι εάν οι υπηρεσίες παρέχουν συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και ποιες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης προσφέρουν. Αυτά περιλαμβάνουν τι μπορείτε να επιλέξετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και τι είδους ρυθμίσεις ρύθμισης μπορείτε να τροποποιήσετε.

Είναι καλύτερο εάν μπορείτε να επιλέξετε ολόκληρο τον υπολογιστή ή τον διακομιστή σας, συγκεκριμένα διαμερίσματα, εξωτερικές συσκευές, αρχεία και φακέλους ή άλλες υπηρεσίες cloud. Είναι επίσης σημαντικό πότε ο πελάτης θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε να το εκτελέσετε μόνοι σας, αλλά το αντίγραφο ασφαλείας ξεκινά συνήθως με ένα πρόγραμμα. Όσο περισσότερες επιλογές έχετε για τον προγραμματισμό, τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχει υπηρεσία που να σημειώνει όλα τα πλαίσια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης, αλλά αυτή που χτυπά περισσότερο είναι το IDrive για επιχειρήσεις.

IDrive για επιχειρήσεις

Το IDrive για επιχειρήσεις δεν είναι μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας “με ένα κλικ”, επειδή ο υπολογιστής-πελάτης απαιτεί από εσάς να επιλέξετε μη αυτόματα αρχεία και φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, το IDrive σάς βοηθά επιλέγοντας αυτόματα φακέλους φωτογραφιών, εγγράφων, μουσικής, επιτραπέζιου υπολογιστή και βίντεο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε ορισμένα αρχεία και φακέλους από το μενού ρυθμίσεων.

Το IDrive παρέχει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά ισχύει μόνο για αλλαγμένα ή προστιθέμενα αρχεία που είναι μικρότερα από 500MB. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές άλλες επιχειρηματικές λύσεις δεν παρέχουν συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτό δεν είναι τεράστια έλλειψη.

idrive-business-dashboard-ρυθμίσεις

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας χειροκίνητα ή να το προγραμματίσετε. Ο προγραμματιστής σάς επιτρέπει να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας σε συγκεκριμένες ημέρες σε καθορισμένη ώρα ή να μεταβείτε σε ωριαίο πρόγραμμα. Εάν το κάνετε αυτό, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα εκτελείται κάθε ώρα και μπορείτε να καθορίσετε την ώρα που θα πρέπει να σταματήσει το αντίγραφο ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή ενεργοποίησης ειδοποιήσεων μέσω email και επιτραπέζιου υπολογιστή.

Ο προγραμματιστής έχει αρκετές επιλογές, αλλά θα θέλαμε να ορίσουμε συγκεκριμένες ώρες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και εβδομαδιαίες και μηνιαίες επιλογές.

Παρόμοια με τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η επαναφορά αρχείων απαιτεί να επιλέξετε αρχεία και φακέλους από τη δομή του καταλόγου σας. Αφού το κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε να τα επαναφέρετε στην αρχική ή τη νέα τους θέση.

Εάν έχετε πολλά αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ταχυμεταφορών του IDrive, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ή να επαναφέρετε αρχεία μέσω μονάδων που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου.

Αντίγραφο ασφαλείας Acronis

Εάν δεν χρειάζεστε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και δεν εντυπωσιάζεστε με άλλες επιλογές που παρέχει το IDrive, το Acronis Backup πιθανότατα θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Χρειάζεται λίγη δουλειά για να ρυθμίσετε όλα όσα χρειάζεστε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, αλλά το Acronis το αντισταθμίζει με πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς.

acronis-backup-restore-έναρξη

Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του υπολογιστή σας, συγκεκριμένων δίσκων ή αρχείων και φακέλων. Εάν επιλέξετε αρχεία και φακέλους, θα πρέπει να περιηγηθείτε στη δομή του καταλόγου σας και να επιλέξετε αυτό που θέλετε να προστατεύσετε. Ο προορισμός για το αντίγραφο ασφαλείας σας μπορεί να είναι είτε το Acronis cloud είτε ένας τοπικός φάκελος. 

Δεν υπάρχει συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει είτε να ορίσετε ένα πρόγραμμα είτε να εκτελέσετε το αντίγραφο ασφαλείας χειροκίνητα. Ο προγραμματιστής σάς επιτρέπει να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας ανά ώρα, καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να εκτελείτε το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι κάθε 10 λεπτά όλη την ημέρα.

Ο προγραμματιστής σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε τόσο τις ώρες έναρξης όσο και τις ώρες αποκοπής για την εκτέλεση του αντιγράφου ασφαλείας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την έναρξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όταν το σύστημα ξεκινά ή τερματίζεται, όταν ένας χρήστης συνδέεται στο σύστημα και άλλα.

Εκτός από τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος, μπορείτε επίσης να ορίσετε πόσο καιρό το Acronis θα πρέπει να διατηρήσει τα προηγούμενα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων. Όταν ορίζετε έναν κανόνα, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρείτε τα αντίγραφα ασφαλείας επ ‘αόριστον, ανά αριθμό αντιγράφων ασφαλείας ή ανά ηλικία. Επιπλέον, μπορείτε να αναπαραγάγετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων σε άλλη τοποθεσία.

Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να τροποποιήσετε επιπλέον ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ορισμού εξαιρέσεων τύπου αρχείου, ειδοποιήσεων, εντολών πριν και μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, χειρισμού σφαλμάτων και άλλων.

Η διαδικασία επαναφοράς είναι απλή. Απαιτεί να επιλέξετε μια συσκευή που να σχετίζεται με τα αντίγραφα ασφαλείας σας και να επιλέξετε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε. Μπορείτε να επιλέξετε να τα ανακτήσετε είτε στην αρχική τους τοποθεσία είτε σε μια νέα. 

Όπως και η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η διαδικασία επαναφοράς έχει ορισμένες προηγμένες επιλογές, όπως επικύρωση αντιγράφων ασφαλείας, τροποποίηση απόδοσης, εξαιρέσεις αρχείων και ασφάλεια αρχείων.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Zoolz Cloud

Εάν η προσέγγιση του Acronis Backup φαίνεται συντριπτική, μπορεί να βρείτε το Zoolz Cloud Backup πιο εύγευστο όταν πρόκειται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά των αρχείων σας.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας σάς επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένους φακέλους στο σύστημα αρχείων σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων βάσει κατηγοριών, όπως αλληλογραφία, έγγραφα, μουσική, βίντεο, αρχεία γραφείου, οικονομικά αρχεία και άλλα.

bigmind-business-web-client

Εάν θέλετε συγκεκριμένους φακέλους και αρχεία, μια δομή δέντρου σας βοηθά να τα επιλέξετε γρήγορα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Οι ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να τροποποιήσετε περιλαμβάνουν προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας, περιορισμός εύρους ζώνης και ενεργοποίηση υβριδικών αντιγράφων ασφαλείας.

Ο προγραμματιστής σάς επιτρέπει να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας όσο συχνά κάθε πέντε λεπτά ή τόσο σπάνια όσο 24 ώρες. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας να εκτελείται και να τερματίζεται σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ημερών. 

Η διαδικασία επαναφοράς σάς επιτρέπει να ανακτάτε τα αρχεία σας στην αρχική ή τη νέα τους θέση, να επαναφέρετε αρχεία μόνο από ένα συγκεκριμένο εύρος δεδομένων και να επιλέξετε τι θα συμβεί στα υπάρχοντα αρχεία κατά την επαναφορά τους στην αρχική τους θέση.

Δεν χρειάζεται να βασίζεστε στον υπολογιστή-πελάτη για να ξεκινήσετε μια επαναφορά, επειδή ο πελάτης ιστού σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε μια απομακρυσμένη επαναφορά για τον υπολογιστή που θέλετε. Συνολικά, οι διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς είναι απλές στη ρύθμιση.

Το Zoolz προσφέρει επίσης υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης ταχυμεταφορών. Ωστόσο, διατίθεται μόνο στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και δεν είναι τόσο φθηνό όσο αυτό του IDrive. Ανατρέξτε στην αναθεώρηση Zoolz Cloud Backup for Business για λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές.

Ασφάλεια

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες κατά τη μετεγκατάσταση των δεδομένων της επιχείρησής σας στο cloud είναι εάν θα είναι ασφαλές. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η ασφάλεια στο cloud μιας υπηρεσίας. Εάν δεν είναι ισχυρό, είναι πιθανό να γίνετε θύμα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. 

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας ή να διαβάσει το μυστικό επιχειρηματικό σας σχέδιο ή η κυβέρνηση μπορεί να περιηγηθεί στις οικονομικές σας αναφορές. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι εύκολο να δούμε ότι η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την προστασία των δεδομένων σας από διαδικτυακές απειλές. Η κρυπτογράφηση είναι μια βασική μέθοδος επειδή είναι η τελευταία γραμμή άμυνας. Ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να κλέψει τα αρχεία σας, δεν θα μπορεί να τα διαβάσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο δεν μπορεί να το κάνει. Διαχειρίζεται συνήθως το κλειδί αποκρυπτογράφησής σας, το οποίο μπορεί, καλά, να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για υπηρεσίες που προσφέρουν ιδιωτική κρυπτογράφηση, η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλο από εσάς να διαβάζει τα αρχεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο εσείς διαχειρίζεστε το κλειδί αποκρυπτογράφησής σας.

Ένας στενός σύμμαχος στην κρυπτογράφηση είναι τα πρωτόκολλα SSL και TLS που αποτρέπουν την παραβίαση αρχείων κατά τη μεταφορά σε διακομιστές σε ένα κέντρο δεδομένων. Η ασφάλεια του κέντρου δεδομένων είναι επίσης σημαντική, διότι δεν είναι τίποτα αν ένα ατύχημα ή παραβίαση κέντρου δεδομένων θέτει σε κίνδυνο τα αρχεία σας.

Για το λόγο αυτό, τα κέντρα δεδομένων διατηρούν τα αρχεία σας σε πολλές τοποθεσίες και έχουν σκληρυνθεί από φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και πλημμύρες. Άλλες μέθοδοι ασφαλείας περιλαμβάνουν παρακολούθηση, περιφράξεις, πρόσβαση σε κάρτες-κλειδιά, περιπολίες και άλλα. Εάν σας ενδιαφέρουν τα μέτρα ασφαλείας του κέντρου δεδομένων, διαβάστε το άρθρο ασφαλείας του κέντρου δεδομένων.

Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι ασφαλείας δεν θα σας βοηθήσουν εάν κάποιος καταφέρει να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας, αλλά θα γίνει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Οι υπηρεσίες που εξετάσαμε για αυτήν τη λίστα έχουν ισχυρή ασφάλεια, αλλά έχουμε θέσει πρώτα το IDrive για επιχειρήσεις χάρη στην ικανότητά του να διακόπτει μια σύνδεση από απόσταση από μια εφεδρική συσκευή, καθώς και το πλουσιότερο σύνολο λειτουργιών ασφαλείας του κέντρου δεδομένων.

IDrive για επιχειρήσεις

Το IDrive ανακατεύει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των αρχείων σας σε κατάσταση ηρεμίας σε διακομιστές. Πριν φτάσετε σε έναν διακομιστή, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται επίσης κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα TLS και SSL.

Από προεπιλογή, το IDrive θα διατηρήσει τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε εάν ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση κατά την πρώτη ρύθμιση του IDrive.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από τον πελάτη ιστού. Επιπλέον, τα κέντρα δεδομένων του IDrive χρησιμοποιούν συστήματα κατάσβεσης πυρκαγιάς, συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας με ξεχωριστές ζώνες ψύξης, υπερυψωμένα δάπεδα και ράφια κατασκευασμένα για να αντέχουν σε σεισμούς.

Έχουν επίσης εξασφαλισμένη πρόσβαση, παρακολούθηση 24/7, αισθητήρες κίνησης και συναγερμούς παραβίασης.

Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης αποσύνδεσης του συγχρονισμού για τις συσκευές του λογαριασμού σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν ένας φορητός υπολογιστής χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για πρόσβαση σε συγχρονισμένο περιεχόμενο.

CrashPlan

Το CrashPlan χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα δεδομένα σας και σας επιτρέπει να επιλέξετε να διαχειριστείτε το ιδιωτικό σας κλειδί. Επιπλέον, το CrashPlan χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για τη διασφάλιση των αρχείων σας κατά τη μεταφορά στα κέντρα δεδομένων του.

Τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν συνεχή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων του, εκτός από άλλες διασφαλίσεις κατά της εισβολής. Οι εγκαταστάσεις είναι επίσης εξοπλισμένες για να αντιστέκονται σε αστοχίες που οφείλονται σε δυσλειτουργίες, διακοπές ρεύματος, πυρκαγιές, σεισμούς και άλλα.

Επιπλέον, το CrashPlan σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να προστατεύσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο Code42, η μητρική εταιρεία του CrashPlan, είναι πιστοποιημένος με ISO 27001 οργανισμός και τα κέντρα δεδομένων του CrashPlan υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο ταυτότητας SOC 2 Type 2. Το Code42 συμμορφώνεται επίσης με το HIPAA.

BackupVault

Το BackupVault προστατεύει επίσης τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit προτού αποχωρήσει από τις συσκευές σας, αλλά το καθιστά ιδιωτικό από προεπιλογή. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL για τη διασφάλιση της σύνδεσης μεταξύ των συσκευών σας και των διακομιστών του BackupVault. Δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τα κέντρα δεδομένων του BackupVault διαθέτουν διάφορες φυσικές δυνατότητες ασφάλειας και ασφάλειας. Αυτές περιλαμβάνουν παρακολούθηση, βιομετρική πρόσβαση, συναγερμούς και ασφαλή πρόσβαση, καθώς και περιττές μπαταρίες, εφεδρική τροφοδοσία και κλιματισμό.

Τα κέντρα δεδομένων είναι συμβατά με το ISO 9001, πράγμα που σημαίνει ότι το BackupVault πληροί τις απαιτήσεις των πελατών και των κανονισμών. Επιπλέον, έχουν επίσης πιστοποίηση ISO 27001.

Τελικές σκέψεις

Έχουμε περάσει από τις πιο σημαντικές κατηγορίες μας και ανακοινώσαμε τους νικητές για κάθε μία. Τώρα, ήρθε η ώρα να δηλώσετε ποιος είναι ο γενικός νικητής. Αυτό είναι το IDrive για επιχειρήσεις, χάρη στο πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων του, το οποίο περιλαμβάνει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, σχέδια με μεγάλη αξία που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού συσκευών, αληθινή αρχειοθέτηση, υπηρεσία ταχυμεταφοράς και πολλά άλλα.

Αν και δεν έχουμε ταχύτητα ως τα πιο σημαντικά κριτήρια σε αυτό το άρθρο, επειδή τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας χρειάζονται συχνά πολύ χρόνο, το IDrive για επιχειρήσεις δεν συγκαταλέγεται στις ταχύτερες υπηρεσίες. Εάν χρειάζεστε γρήγορες μεταφορές και δεν σας πειράζει να πληρώνετε κορυφαίο δολάριο για κορυφαίες δυνατότητες, θα πρέπει να εξετάσετε το Acronis Backup.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπηρεσίες εκτός από αυτές τις δύο μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης σας, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις παραπάνω κατηγορίες και τις κριτικές των επιχειρήσεων για εφεδρικές ιδέες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας γενικά, συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη αντιγράφων ασφαλείας της επιχείρησής μας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για μικρές επιχειρήσεις; Ποια υπηρεσία είναι η αγαπημένη σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map