Windscribe vs TunnelBear: Δύο δωρεάν VPN Duke It Out το 2020

Το Windscribe είναι ένα VPN που δεν φαίνεται να λαμβάνει αρκετή προσοχή. Εάν διαβάσετε την κριτική Windscribe, θα δείτε ότι κάνει αρκετά διαφορετικά πράγματα. Από την επιλογή build-a-plan που προσφέρει VPN με μόλις δύο δολάρια το μήνα στο μοναδικό του R.O.B.E.R.T. κακόβουλο λογισμικό και πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, το Windscribe έχει πολλά να προσφέρει. 

Από την άλλη πλευρά, το TunnelBear είναι ένα VPN που γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν VPN, αλλά αξίζει το TunnelBear για την κατάσταση του νοικοκυριού του; Στην κριτική μας TunnelBear, θα μας δει να θρηνεί την κακή απόδοση ροής, τις μέτριες ταχύτητες και τις κακές επιλογές τοποθεσίας διακομιστή. 

Για να δούμε αν η δημοτικότητα μεταφέρει την απόδοση, αποφασίσαμε να δούμε πώς αυτοί οι δύο έκαναν head-to-head σε αυτή τη μάχη Windscribe εναντίον TunnelBear.

Ρύθμιση μιας μάχης: Windscribe vs NordVPN 

Σε μια προσπάθεια να κάνουμε αυτές τις συγκρίσεις όσο το δυνατόν πιο δίκαιες, έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα εννέα στρογγυλών. Σε κάθε γύρο, επισημαίνουμε μια συγκεκριμένη πτυχή της απόδοσης VPN. Μιλάμε για κάτι αξιοσημείωτο που προσφέρει κάθε VPN σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο και συγκρίνουμε τα δύο το ένα με το άλλο.

Ολοκληρώνουμε κάθε γύρο αποφασίζοντας ποιος από τους παρόχους κέρδισε τον γύρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι λίγο υποκειμενικό και οι γύροι μπορούν να λήξουν σε δεσμούς εάν είναι πολύ κοντά στην κλήση. Ο νικητής κάθε γύρου παίρνει έναν βαθμό, και σε περίπτωση ισοπαλίας, και τα δύο VPN παίρνουν έναν βαθμό. Στο τέλος, το VPN με τους περισσότερους πόντους κερδίζει τον αγώνα και ανακηρύσσεται ο νικητής. 

1

Ταχύτητα

Ούτε το Windscribe ούτε το TunnelBear βγήκαν πραγματικά στον πρώτο γύρο αυτής της κριτικής. Κάθε VPN είχε αξιοπρεπή απόδοση στις ΗΠΑ, με το Windscribe να ξεχωρίζει εδώ. Ωστόσο, τα πράγματα πήγαν γρήγορα από εκεί και για τους δύο παρόχους.

Ταχύτητες Windscribe

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4294.69344.25
ΜΑΣ.37100.64193.35
Ηνωμένο Βασίλειο797.6399.73
Χονγκ Κονγκ1985.8735.55
Ελβετία14474.167.86

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Windscribe είχε πολύ χαμηλές ταχύτητες λήψης αλλά γρήγορες μεταφορτώσεις, ενώ το TunnelBear ήταν το αντίθετο με σταθερές ταχύτητες λήψης αλλά κακή απόδοση μεταφόρτωσης. Στο Χονγκ Κονγκ, κανένα VPN δεν είχε εξαιρετική απόδοση, με το TunnelBear να κερδίζει αυτήν την τοποθεσία. Τέλος, στην Ελβετία, και τα δύο VPN παρουσίασαν βελτιώσεις, με το TunnelBear να βγαίνει και στην κορυφή εδώ. 

TunnelBear Ταχύτητες

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4294.69344.25
ΜΑΣ.3855.8163.42
Ηνωμένο Βασίλειο8283.913.53
Χονγκ Κονγκ21021.9131.50
Ελβετία11184.5639.42

Παρόλο που κανένας από αυτούς τους παρόχους δεν θα καταλήξει στην ταχύτερη λίστα VPN με αποτελέσματα όπως αυτά, και οι δύο ήταν χρησιμοποιήσιμοι για τις περισσότερες εργασίες σε όλους τους διακομιστές που δοκιμάσαμε. Ακόμη και οι πιο αργοί διακομιστές και στα δύο δίκτυα – όπως το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο – μπόρεσαν να παίξουν γρήγορα βίντεο 1080p και αισθάνθηκαν εύλογα ανταποκρινόμενοι. 

Παρά το ότι έχει φτάσει σχεδόν το διπλάσιο της ταχύτητας του TunnelBear στις ΗΠΑ, το Windscribe χάνει αυτόν τον γύρο για την κακή του απόδοση σε κάθε άλλη τοποθεσία. 

Φαίνεται ότι η Windscribe έχει υπογραμμίσει δυνητικά τη σημασία της υποδομής του δικτύου των ΗΠΑ, επιτρέποντάς της να παρέχει καλύτερη απόδοση εκεί συγκεκριμένα, ενώ δυνητικά αφήνει άλλες τοποθεσίες στη σκόνη, όπως βλέπουμε με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η σημασία αυτής της προτεραιότητας εξαρτάται από τη χρήση του VPN σας. Εάν συνδεθείτε αποκλειστικά στις ΗΠΑ, ενδέχεται να δείτε καλύτερη απόδοση με το Windscribe. Ωστόσο, το TunnelBear είδε αντικειμενικά καλύτερες συνολικές ταχύτητες και προσφέρει πιο αξιόπιστη απόδοση παγκοσμίως.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για το TunnelBear

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

2

Ροή

Η ροή είναι ένα θέμα στεγνό όταν πρόκειται για αυτές τις δύο υπηρεσίες VPN. Στο δίκτυο της TunnelBear, ο μόνος ιστότοπος με αποκλεισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού που είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε οτιδήποτε ήταν το Netflix. Οι Hulu, Amazon και BBC iPlayer ανίχνευσαν όλοι το VPN και μας είπαν ότι έπρεπε να το απενεργοποιήσουμε για να παρακολουθήσουμε οτιδήποτε. 

Το Windscribe, από την άλλη πλευρά, έχει εμφανιστεί σε αρκετά από τα «καλύτερα» άρθρα μας για ροή, όπως το καλύτερο VPN για το Netflix και το καλύτερο VPN για το Amazon Prime Video. Σε αυτά τα άρθρα, αναφέρουμε ότι οι δωρεάν διακομιστές μπορούν να περάσουν από αυτούς τους ιστότοπους.

Όταν το δοκιμάσαμε ξανά, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ισχύει πλέον. Δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε περιεχόμενο σε κανέναν ιστότοπο – συμπεριλαμβανομένων των Netflix και BBC iPlayer – με τους δωρεάν διακομιστές. 

Ωστόσο, οι πληρωμένοι διακομιστές, που ονομάζονται διακομιστές “Windflix”, εξακολουθούν να λειτουργούν καλά. Το Windflix στις ΗΠΑ αποκτά πρόσβαση στο Netflix και το Amazon, καθώς και στο Hulu, το οποίο κέρδισε το Windscribe σε ένα καλύτερο VPN για το άρθρο Hulu. 

Παρόλο που οι δωρεάν διακομιστές δεν μπορούν πλέον να μεταβούν στο Netflix, οι πληρωμένοι διακομιστές της Windscribe εξακολουθούν να κάνουν καλή δουλειά μέσω των μέτρων άρνησης VPN και της πρόσβασης σε περιεχόμενο με αποκλεισμό.

Γύρος: Σημείο ροής για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Κοιτάζοντας την ασφάλεια και το απόρρητο της TunnelBear, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιλογές όσον αφορά την ασφάλεια, με το TunnelBear να χρησιμοποιεί το OpenVPN ως πρωτόκολλο στις περισσότερες συσκευές. Η εξαίρεση σε αυτό είναι οι χρήστες iOS, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το IPSec. 

Tunnelbear-Ρυθμίσεις

Και τα δύο είναι ισχυρά πρωτόκολλα, με το OpenVPN να προτιμάται ελαφρώς. Και τα δύο αυτά πρωτόκολλα συνδυάζονται με κρυπτογράφηση AES-256 ανεξάρτητα από το είδος της συσκευής που χρησιμοποιείτε. Πρόκειται για μια εξαιρετική κρυπτογράφηση και προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης. 

Το Windscribe προσφέρει στους χρήστες ένα μικρό αριθμό επιλογών πρωτοκόλλου, μία από τις οποίες είναι το OpenVPN. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση, με το IKEv2 να είναι το επιλεγμένο πρωτόκολλο έξω από το κουτί. Σύμφωνα με τα πρότυπα της βιομηχανίας, το Windsribe συνδυάζει το επιλεγμένο πρωτόκολλο με κρυπτογράφηση AES-256.

Windscribe-κριτική-ρυθμίσεις

Τόσο το TunnelBear όσο και το Windscribe έχουν πολιτικές απορρήτου που δίνουν προτεραιότητα στη διαφάνεια και δείχνουν ένα ενθαρρυντικό επίπεδο σεβασμού για τον χρήστη. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε στις πολιτικές απορρήτου VPN είναι το είδος των πληροφοριών που καταγράφονται. 

Το Windscribe συλλέγει έναν πολύ ελάχιστο αριθμό πληροφοριών χρήστη, που περιορίζεται σε χρονικές σημάνσεις σύνδεσης που καταστρέφονται όταν αποσυνδέεστε και πληροφορίες όγκου δεδομένων που διατηρούνται για 30 ημέρες. Τεχνικά, δεν χρειάζεται καν να δώσετε στο Windscribe μια διεύθυνση email για να αποκτήσετε λογαριασμό.

Εάν αναρωτιέστε εάν το TunnelBear διατηρεί αρχεία καταγραφής, η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ισχυρισμούς «χωρίς καταγραφή», υπάρχει συνήθως μια γκρίζα περιοχή. Η καταγραφή της Tunnelbear δεν περιλαμβάνει πράγματα όπως διευθύνσεις IP ή ιστότοπους που επισκέπτεστε, αλλά συλλέγει λειτουργικά δεδομένα, όπως το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του δικτύου.

Tunnelbear-Απόρρητο

Παρόλο που και τα δύο VPN προσφέρουν αυτό που θεωρούμε το χρυσό πρότυπο ασφάλειας VPN, το OpenVPN με AES-256, το Windscribe προσφέρει πολλές επιπλέον επιλογές και συλλέγει λιγότερα δεδομένα χρήστη από το TunnelBear, κερδίζοντας τη Windscribe τη νίκη σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

4

Torrenting

Και οι δύο αυτοί πάροχοι είναι φιλικοί προς τα torrents, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν το Windscribe επιτρέπει torrenting ή εάν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση του TunnelBear για λήψεις P2P. Για να δοκιμάσουμε την ικανότητα torrent κάθε VPN, κατεβάσαμε ένα δοκιμαστικό αρχείο 1,3 GB με κάθε ένα. 

Το TunnelBear ήταν αργό να ξεκινήσει, χρειάζονταν συνολικά 90 δευτερόλεπτα για να σπάσει το φράγμα 1MB / s. Μετά από αυτό, περιστράφηκε έως περίπου 3MB / s στα 4MB / s, με τις κορυφές να φτάνουν όχι περισσότερο από 8MB / s. Ολόκληρη η λήψη 1.3 GB ολοκληρώθηκε σε μόλις πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Το Windscribe έφτασε στην ταχύτητα πολύ πιο γρήγορα, φτάνοντας τα 2MB / s σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Συνέχισε να επιταχύνεται για τα πρώτα δύο λεπτά έως ότου έφτασε την ταχύτητα πλεύσης μεταξύ 4MB / s και 7MB / s, με αιχμές έως και 10MB / s για μικρές περιόδους. 

Η σύνδεση φάνηκε να ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο σε αυτό το μέγιστο επίπεδο καθώς η λήψη συνεχίστηκε, αλλά τελείωσε μετά από περίπου τέσσερα λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ακόμη μεγαλύτερες λήψεις μπορεί να έχουν ακόμη μεγαλύτερο όφελος.

Νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι όταν δοκιμάσαμε όλα αυτά, συνδεθήκαμε με τον πλησιέστερο διακομιστή στις Η.Π.Α., όπου ο Windscribe πήρε την καλύτερη απόδοση και ήταν η μόνη τοποθεσία όπου νίκησε το TunnelBear στις δοκιμές ταχύτητας νωρίτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τρέχουσα απόδοση του TunnelBear και αυτός ο γύρος είναι μια σαφής νίκη για το Windscribe.

Γύρος: Torrenting Point για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Το TunnelBear διαθέτει ένα αρκετά μικρό δίκτυο, με μόλις 22 τοποθεσίες. Η διανομή αυτών των διακομιστών δεν είναι ούτε η καλύτερη, με μεγάλη έμφαση στην Ευρώπη, αφήνοντας την Αφρική και τη Μέση Ανατολή εντελώς άγονη στο δίκτυο της TunnelBear. 

Διακομιστές Tunnelbear

Η Windscribe διαθέτει διακομιστές σε 59 χώρες, με πολλαπλές τοποθεσίες σε πολλές από αυτές τις χώρες, οι οποίες βγαίνουν από διακομιστές σε περίπου 110 πόλεις. Η διανομή είναι πολύ καλύτερη από την TunnelBear, επίσης, με την υποδομή για την εξυπηρέτηση της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής χάρη στους διακομιστές στα Εμιράτα, το Ισραήλ, την Τουρκία και τη Νότια Αφρική. 

Αυτό είναι το είδος του γύρου που όλοι ελπίζουμε, με σαφή νικητή και χωρίς υποκειμενικότητα. Το Windscribe διαθέτει ένα δίκτυο με υπερδιπλάσιες τις χώρες του TunnelBear, το οποίο μπορεί να προσφέρει κοντινούς διακομιστές σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Δεν υπάρχει διαγωνισμός εδώ και το Windscribe είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτό το θέμα.

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Το Windscribe είναι τόσο καλό όσο παίρνει όταν πρόκειται για ταυτόχρονες συνδέσεις. Επιτρέπει απεριόριστο αριθμό συνδέσεων σε όλους τους λογαριασμούς του. Συγκριτικά, το TunnelBear προσφέρει στους χρήστες μόνο πέντε συνδέσεις ανά λογαριασμό.

Όπως και στον τελευταίο γύρο, ο νικητής είναι αδιαμφισβήτητος. Το Windscribe είναι πρακτικά ασυναγώνιστο σε αυτήν την κατηγορία. 

Γύρος: Σημείο ταυτόχρονης σύνδεσης για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

7

Τιμολόγηση

Το Windscribe και το TunnelBear έχουν παρόμοια δομή σχεδίων και επιλογών, αλλά το Windscribe ξεπερνά το TunnelBear σε κάθε επίπεδο. Ξεκινώντας με τη μηνιαία επιλογή, τόσο το Windscribe όσο και το TunnelBear προσφέρουν απεριόριστα δεδομένα, αλλά η μηνιαία τιμή του TunnelBear είναι ένα δολάριο περισσότερο από το Windscribe. 

Οι τιμές της TunnelBear είναι περίπου 1 $ ανά μήνα και για τα ετήσια προγράμματα. Και τα δύο VPN προσφέρουν επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα – μπορείτε να δείτε και τα δύο να εμφανίζονται στο καλύτερο άρθρο δωρεάν VPN – αλλά το δωρεάν VPN Windscribe συνοδεύεται από πολύ περισσότερα δεδομένα. 

Το TunnelBear παρέχει δωρεάν στους χρήστες 500MB δεδομένων ανά μήνα δωρεάν, ενώ το Windscribe προσφέρει στους χρήστες έως και 10 GB εάν επιβεβαιώσουν το email τους. 

Το Windscribe διαθέτει επίσης μια μοναδική επιλογή πακέτου, που ονομάζεται “δημιουργία σχεδίου”, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τους διακομιστές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το πακέτο είναι 1 $ ανά μήνα για κάθε διακομιστή που επιλέγετε, με ελάχιστο κόστος 2 $ ανά μήνα. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 10 GB δεδομένων ανά διακομιστή που επιλέγετε ή υπάρχει επιλογή $ 1 για απεριόριστα δεδομένα.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το VPN μετά την αγορά του, το Windscribe έχει μια πολιτική επιστροφής χρημάτων που δίνει στους χρήστες επτά ημέρες για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Παραδόξως, δεν υπάρχει επίσημη πολιτική επιστροφής χρημάτων TunnelBear και η πολιτική απορρήτου αναφέρει ότι κρίνεται κατά περίπτωση, επομένως δεν υπάρχει εγγύηση για τη λήψη επιστροφής χρημάτων από το TunnelBear. 

Το Windscribe έχει καλύτερη τιμολόγηση μηνιαίως και ετησίως, και ακόμη και το δοκιμαστικό πρόγραμμα Windscribe είναι καλύτερο από αυτό που προσφέρει η TunnelBear δωρεάν. Επιπλέον, το Windscribe έχει μια πραγματική πολιτική επιστροφής χρημάτων και την επιλογή build-a-plan, καθιστώντας την σαφή νικητή σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η φιλικότητα προς το χρήστη είναι το πιο υποκειμενικό στοιχείο που εξετάζουμε σε αυτές τις κριτικές και αυτή η αντιστοίχιση Windscribe εναντίον TunnelBear είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Τόσο το TunnelBear όσο και το Windscribe έχουν εύχρηστους πελάτες, αλλά εξακολουθούν να καταφέρνουν να είναι πρακτικά πολικά αντίθετα μεταξύ τους.

Το Windscribe έχει μια εντυπωσιακά μινιμαλιστική διεπαφή που ενσωματώνει τις πιο σημαντικές πληροφορίες σε ένα πολύ μικρό παράθυρο. Ο υπολογιστής-πελάτης Windscribe είναι ένας από τους μικρότερους εκεί έξω, ο οποίος βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου στην οθόνη και έχει πραγματικά μόνο ένα αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή της τοποθεσίας σας και ένα μεγάλο κουμπί σύνδεσης. 

windscribe-review-συνδεδεμένο

Το TunnelBear, σε έντονη αντίθεση, έχει μια μεγάλη διεπαφή που καταλαμβάνει ένα καλό τμήμα της οθόνης και διαθέτει έναν χάρτη με μικρές σήραγγες για να σας δείξει πού μπορείτε να συνδεθείτε. Υπάρχει η επιλογή να κάνετε το παράθυρο του TunnelBear μικρότερο, ωστόσο, αφήνοντας τον χάρτη. Αυτό το καθιστά πολύ πιο συγκρίσιμο με το περιβάλλον χρήστη του Windscribe.

Tunnelbear-Πελάτης

Τα μενού ρυθμίσεων παρουσιάζουν ακόμη περισσότερες διαφορές, με το TunnelBear να παρέχει εξηγήσεις για το τι κάνουν οι περισσότερες από τις επιλογές, ενώ το Windscribe είναι πολύ πιο λειτουργικό στην εμφάνιση. Τα μενού ρυθμίσεων Windscribe είναι γεμάτα συγκριτικά, αλλά η θυσία γίνεται για μεγαλύτερη διαμόρφωση χρήστη. 

Κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με τα VPN πιθανότατα θα βρει το TunnelBear πολύ πιο άνετο στη χρήση γενικά, κυρίως χάρη στις διαφορές στη διάταξη των ρυθμίσεων και στις συμπεριλαμβανόμενες εξηγήσεις για πολλές από τις επιλογές. Η διεπαφή του Windscribe είναι πολύ απλουστευμένη και καθαρή, αλλά φαίνεται να στοχεύει σε αυτούς που είναι αρκετά γνώστες της τεχνολογίας, με τη διάταξη που βασίζεται περισσότερο στη λειτουργικότητα.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για το TunnelBear

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

9

Χαρακτηριστικά

Ξεκινώντας με το TunnelBear, δεν υπάρχουν πολλά να μιλήσουμε όταν πρόκειται για καμπάνες και σφυρίχτρες. Πηγαίνοντας με το θέμα που βρήκαμε στην ενότητα φιλικότητα προς το χρήστη, το TunnelBear φαίνεται να θέλει να κάνει τα πράγματα ευκολότερα στους χρήστες, έχοντας σχεδόν τα πάντα προρυθμισμένα, αφήνοντας πολύ λίγα στον τρόπο των πρόσθετων λειτουργιών.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων TunnelBear, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μια δωρεάν επέκταση προγράμματος περιήγησης που δεν έχει καμία σχέση με την υπηρεσία VPN. Το πρόγραμμα αποκλεισμού του Windscribe δεν είναι στην πραγματικότητα ενσωματωμένο στο λογισμικό και πρέπει να ρυθμιστεί από τον ιστότοπο στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. 

Το πρόγραμμα αποκλεισμού του Windsribe, που ονομάζεται “R.O.B.E.R.T.”, είναι πολύ πιο ισχυρό από το πρόγραμμα αποκλεισμού του TunnelBear, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το είδος του περιεχομένου που αποκλείεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποκλεισμό διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί εύκολα ώστε να αποκλείει πράγματα όπως πορνό, ιστότοπους τζόγου και ακόμη και ψεύτικους εκδότες ειδήσεων, με βάση τις προκατασκευασμένες λίστες της Windscribe. 

Το Windscribe παρέχει επίσης στους χρήστες πρόσβαση σε ένα εργαλείο που ονομάζεται Secure.link, το οποίο σας επιτρέπει να αναλύετε και να ελέγχετε ιστότοπους προτού τους επισκεφτείτε, κοιτάζοντας τι είδους ιχνηλάτες υπάρχουν στον ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να πάνε εκεί. 

Όπως επεσήμανα στον προηγούμενο γύρο, το Windscribe φαίνεται να στοχεύει λειτουργίες που αισθάνονται πολύ πιο προσανατολισμένες προς τους “χρήστες ενέργειας” που θέλουν τον έλεγχο των λεπτομερειών του πώς λειτουργεί το VPN τους και σε ποιους ιστότοπους επισκέπτονται. 

Αυτό καθιστά λίγο πιο δύσκολο για τον μέσο χρήστη να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτά τα εργαλεία και θα ήταν ωραίο να δούμε το R.O.B.E.R.T. να ελέγχεται από το λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή στο μέλλον. Ωστόσο, η έλλειψη τίποτα του TunnelBear κάνει τον Windscribe νικητή σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για Windscribe

Λογότυπο Windscribe
Λογότυπο TunnelBear

10

Τελικές σκέψεις

Στο τέλος, αυτός ο συνδυασμός Windscribe εναντίον TunnelBear αποδείχθηκε λίγο αιματοχυσία. Το Windscribe πήρε επτά από τους εννέα γύρους και, στις περισσότερες περιπτώσεις, η σύγκριση δεν ήταν καν κοντά. 

Παρόλο που το TunnelBear πήρε έναν γύρο νωρίς στο τμήμα ταχύτητας, δεν συνέχισε να τρέχει. Το Windscribe μπόρεσε να ξεφύγει με σχεδόν όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, των δυνατοτήτων και της απόδοσης ροής. 

Νικητής: Windscribe

Ενδιαφερόμαστε πάντα να ακούσουμε πώς οι εμπειρίες σας με το TunnelBear και το Windscribe αντιστοιχούν στις δικές μας, οπότε ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me