VyprVPN εναντίον NordVPN: Μια μάχη VPN Close 2020

Το NordVPN είναι ένας τιτάνας στην αγορά VPN και συνορεύει με ένα όνομα νοικοκυριού. Οι πιθανότητες είναι, αν το διαβάζετε εδώ, έχετε ήδη ακούσει για το NordVPN και για καλό λόγο. Όπως αναφέραμε στην κριτική μας για το NordVPN, έχει σχεδόν τα πάντα, από τόνους χαρακτηριστικών έως κορυφαία ασφάλεια έως ανταγωνιστικές τιμές. 


Το VyprVPN, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα VPN. Στην αναθεώρησή μας στο VyprVPN, μιλήσαμε για το πώς αγαπήσαμε ορισμένες από τις λειτουργίες, ειδικά το πρωτόκολλο Chameleon. 

Με το NordVPN να κάνει κύματα στον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο – και φαινομενικά να βρίσκεται σε κάποιο πιθανό πρόβλημα πειρατείας – πιστεύαμε ότι ήταν κατάλληλη στιγμή να συγκρίνουμε τα δύο σε αυτήν τη μάχη VyprVPN εναντίον NordVPN.

Ρύθμιση αγώνα: VyprVPN εναντίον NordVPN

Όπως με κάθε διαγωνισμό, πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τους κανόνες. Χρησιμοποιούμε μια δομή πέντε στροφών για να συγκρίνουμε τα δύο VPN σε μια σειρά κατηγοριών, ξεκινώντας με χαρακτηριστικά, και μετά προχωρώντας στην τιμολόγηση, την ευκολία χρήσης, την ταχύτητα και, τέλος, την ασφάλεια. 

Θα ξεκινήσουμε κάθε γύρο περιγράφοντας τι είναι αυτό που αναζητούμε και, στη συνέχεια, θα δούμε πώς θα κάνει κάθε VPN σε αυτήν την κατηγορία. Αφού εξετάσουμε κάθε VPN, θα βγάλουμε εν συντομία ορισμένα συμπεράσματα και θα δηλώσουμε νικητή για τον γύρο.

Κερδίζοντας έναν γύρο κερδίζει αυτό το VPN έναν βαθμό, ενώ η ισοπαλία δίνει έναν βαθμό σε κάθε VPN. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους στο τέλος δηλώνεται νικητής.

1

Χαρακτηριστικά

Δεν αμφισβητούν πολλοί ότι οι λειτουργίες είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές οποιουδήποτε λογισμικού, ειδικά όταν συγκρίνουμε δύο VPN από κοινού σε κεφάλι. 

Το ελάχιστο που περιμένουμε να δούμε από κάθε VPN σε αυτήν την ενότητα είναι ένας διακόπτης kill και κάποιος τρόπος για να ρυθμίσετε το VPN ώστε να συνδέεται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Πέρα από αυτό, πράγματα όπως οι αποκλειστές διαφημίσεων και οι οπτικές επιλογές – όπως η σκοτεινή λειτουργία και η διαχωριστική σήραγγα – είναι κοινές και ευπρόσδεκτες προσθήκες. 

VyprVPN

Ενώ τα περισσότερα VPN έχουν το μενού ρυθμίσεων κατανεμημένο σε καρτέλες, το VyprVPN διαθέτει μία σελίδα ρυθμίσεων με όλες τις επιλογές. Στο επάνω μέρος του μενού ρυθμίσεων υπάρχει δημόσια προστασία WiFi, η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα αξιόπιστων δικτύων και να σας συνδέει αυτόματα με το VPN εάν χρησιμοποιείτε μη αξιόπιστο.

Η δημόσια επιλογή WiFi είναι η πρώτη ρύθμιση τόσο για την εφαρμογή για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά τα πράγματα διαφέρουν από εδώ. Η δεύτερη ρύθμιση που προσφέρει η εφαρμογή για κινητά φέρει την ένδειξη “σύνδεση ανά εφαρμογή”, η οποία είναι μια μορφή split tunneling. 

VyprVPN-Android

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποιες εφαρμογές στο τηλέφωνό τους χρησιμοποιούν την ασφαλή σύνδεση του VPN και ποιες χρησιμοποιούν μια τυπική, μη προστατευμένη σύνδεση. Παραδόξως, το split tunneling δεν έχει φτάσει ακόμα στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας. Για όσους ενδιαφέρονται για ένα VPN με δυνατότητες split-tunneling στην επιφάνεια εργασίας, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική ExpressVPN. 

Το δεύτερο στοιχείο στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας και το τρίτο σε κινητό, είναι ο διακόπτης kill, ο οποίος από μόνο του έχει μερικές υποεπιλογές, όπως εάν ο διακόπτης kill εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και αν κλείσετε την εφαρμογή. Παρακάτω είναι οι επιλογές πρωτοκόλλου, τις οποίες θα βρούμε περισσότερο στην ενότητα “ασφάλεια”. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι ένα από τα πρωτόκολλα που προσφέρει το VyprVPN είναι ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ονομάζεται “Chameleon”, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ασφαλή και γρήγορη απόδοση, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει την κίνηση στο Διαδίκτυο, ώστε οι ιστότοποι και οι διακομιστές να μην μπορούν να το πουν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Οι επόμενες λίγες ρυθμίσεις είναι επιλογές DNS, αυτόματη επανασύνδεση και επιλογές εκκίνησης. Όλα αυτά λειτουργούν με τον τρόπο του μύλου και βοηθούν στη βελτίωση της ασφάλειας. 

Τέλος, το VyprVPN επιτρέπει επίσης στους επιτραπέζιους χρήστες να επιλέξουν τον προσαρμογέα TAP που χρησιμοποιεί το VPN, αλλά αυτό είναι περισσότερο μια δυνατότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και συνήθως δεν πρέπει να αλλάξει.

NordVPN

Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, όπως με τον αγώνα μας ProtonVPN εναντίον NordVPN, το NordVPN κάνει εξαιρετική δουλειά παρέχοντας τις πιο κρίσιμες δυνατότητες.

Για αρχάριους, το NordVPN δεν προσφέρει έναν, αλλά δύο τύπους διακοπτών kill. Το πρώτο είναι ένας τυπικός διακόπτης kill που διακόπτει την κίνηση στο Διαδίκτυο εάν το VPN χάσει τη σύνδεσή του. Ο δεύτερος διακόπτης θανάτωσης λειτουργεί τερματίζοντας τυχόν προγράμματα που προσθέτετε στη λίστα εάν το VPN απενεργοποιήσει απροσδόκητα τη σύνδεσή του.

nordvpn-κριτική-killswitch

Ομοίως, οι επιλογές αυτόματης σύνδεσης είναι επίσης πολύ καλές, με μια καρτέλα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό. Μπορείτε να πείτε στο NordVPN να συνδεθεί όταν ξεκινά η εφαρμογή ή όταν βρίσκεστε σε ένα μη ασφαλές δίκτυο, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τους κινδύνους του δημόσιου WiFi. 

Επιπλέον, το NordVPN σάς επιτρέπει να επιλέξετε σε ποια τοποθεσία θα συνδεθείτε αυτόματα. Εάν οι ανάγκες σας VPN δεν είναι απαραίτητα συγκεκριμένες για την τοποθεσία, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την περιοχή που προτιμάτε. 

Εκτός από αυτές τις βασικές δυνατότητες, το NordVPN περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που ονομάζεται CyberSec, το οποίο βοηθά επίσης στην προστασία από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και κακόβουλο λογισμικό, αποκλείοντας τους ιστότοπους από τους οποίους προέρχονται οι απειλές. 

Υπάρχουν επίσης μερικές πιθανότητες και άκρα σε όλες τις ρυθμίσεις, όπως ορισμένες τυπικές επιλογές DNS και αόρατο στο LAN για περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας στο δημόσιο WiFi.

Στρογγυλές σκέψεις

Το NordVPN έχει μια σταθερή κατανόηση στα βασικά και καλύπτει τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά πιο διεξοδικά από οποιονδήποτε άλλο πάροχο που μπορούμε να σκεφτούμε. Αν και το VyprVPN δεν μπορεί να πει το ίδιο, εξακολουθεί να διαθέτει διακόπτες kill και επιλογές αυτόματης σύνδεσης.

Το VyprVPN προσφέρει πράγματα που δεν προσφέρει το NordVPN, όπως το split tunneling σε κινητές συσκευές και το πρωτόκολλο Chameleon. Ωστόσο, το NordVPN διαθέτει δυνατότητες που το VyprVPN δεν διαθέτει, επίσης, με το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων CyberSec. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, και τα δύο VPN προσφέρουν συναρπαστικές δυνατότητες που δεν διαθέτουν οι άλλοι, καθιστώντας αυτόν τον πρώτο γύρο πολύ κοντά στην κλήση. Και οι δύο λαμβάνουν έναν βαθμό για αυτόν τον γύρο, καθώς ο καθορισμός του VPN που προσφέρει τις “καλύτερες” δυνατότητες εξαρτάται από τις ανάγκες του χρήστη.

Γύρος: Χαρακτηριστικά Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο NordVPN

2

Τιμολόγηση

Κατά τη σύγκριση δύο VPN, το ένα συνήθως γίνεται η σαφής επιλογή φιλική προς τον προϋπολογισμό, ενώ η άλλη είναι η αληθινή επιλογή στην κορυφή. Όπως είδαμε στον πρώτο γύρο, ωστόσο, ο σημερινός αγώνας διαμορφώνεται λίγο διαφορετικά.

Δεδομένου ότι και οι δύο πάροχοι προσφέρουν ένα συγκρίσιμο επίπεδο δυνατοτήτων, αυτός με την καλύτερη τιμολόγηση καταλήγει με ένα πραγματικό πλεονέκτημα, αντί να είναι το μικρότερο αλλά φθηνότερο από τις δύο επιλογές. 

Σε αυτόν τον γύρο, δεν εξετάζουμε μόνο το κόστος κάθε VPN, αλλά και πράγματα όπως επιλογές πληρωμής, περιόδους επιστροφής χρημάτων και την παρουσία ή έλλειψη δωρεάν δοκιμής για να προσδιορίσουμε ποιο VPN προσφέρει την καλύτερη αξία.

VyprVPN

Το VyprVPN προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή από δύο σχέδια. Το βασικό σχέδιο επιτρέπει έως και τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις και συνοδεύεται από απεριόριστο εύρος ζώνης. Το σχέδιο «premium» αυξάνει τον αριθμό των συνδέσεων σε πέντε και επίσης ομαδοποιεί σε μερικά αξιοσημείωτα επιπλέον χαρακτηριστικά. 

Για αρχάριους, το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από premium χρήστες, τους οποίους θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα στην ενότητα “ασφάλεια”. Το άλλο πράγμα που σας προσφέρει μια συνδρομή premium είναι η πρόσβαση στο σύννεφο VyprVPN.

Αυτή δεν είναι μια αυτόνομη λύση αποθήκευσης cloud, αλλά είναι ένα VPN βελτιστοποιημένο για πρόσβαση στο cloud storage. Οι περισσότεροι προσωπικοί χρήστες δεν θα έχουν μεγάλη ανάγκη για αυτό, αλλά μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων σε μια μικρή επιχείρηση. Είναι επίσης ενσωματωμένο σε αρκετούς μεγάλους παρόχους αποθήκευσης cloud, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Web Services και DigitalOcean. 

Τόσο τα τυπικά όσο και τα premium προγράμματα διατίθενται είτε ως μηνιαία είτε ετήσια συνδρομή. Η μηνιαία τιμολόγηση είναι περίπου μέσος όρος για το πρότυπο και μερικά δολάρια περισσότερο για το ασφάλιστρο, ενώ η ετήσια επιλογή μειώνει σημαντικά την τιμή και δημιουργεί μια δελεαστική αξία.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, το VyprVPN είχε μια δωρεάν δοκιμή τριών ημερών, αλλά αυτό καταργήθηκε. Αντ ‘αυτού, το VyprVPN διαθέτει πλέον ένα [ulr id = 8429 text = “30-day εγγύηση επιστροφής χρημάτων”] που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία χωρίς κίνδυνο, σε περίπτωση που δεν είναι αυτό που ψάχνετε. 

Τέλος, το VyprVPN δέχεται τις περισσότερες σημαντικές μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, PayPal και UnionPay. Ωστόσο, δεν δέχεται κρυπτογράφηση ή bitcoin.

NordVPN

Όπως αναφέραμε στη σύγκριση NordVPN εναντίον CyberGhost, η τιμή του NordVPN μπορεί να μην φαίνεται πολύ ελκυστική με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει μια εξαιρετική προσφορά για μακροπρόθεσμες συνδρομές..

Σε αντίθεση με το VyprVPN, το NordVPN προσφέρει μόνο ένα πρόγραμμα, αλλά παρέχει τέσσερα διαφορετικά χρονικά πλαίσια συνδρομής. Η μηνιαία τιμολόγηση του NordVPN βρίσκεται ανάμεσα στα τυπικά και τα premium προγράμματα της VyprVPN. 

Το μονοετές πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την τιμή, αλλά με αυτό το ρυθμό, είναι πιο ακριβό ετησίως από το VyprVPN. Το διετές πρόγραμμα μειώνει την τιμή στο ίδιο επίπεδο με το τυπικό ετήσιο πρόγραμμα του VyprVPN και η τριετής επιλογή του NordVPN ξεπερνά το VyprVPN σε όλα τα μέτωπα, κάνοντας τη μισή τιμή του premium ετήσιου προγράμματος του VyperVPN.

Επιπλέον, το NordVPN παρέχει στους χρήστες το πολύ έξι ταυτόχρονες συνδέσεις, διπλασιάζοντας αυτό που προσφέρει το τυπικό σχέδιο του VyprVPN. Ακριβώς όπως είναι ο ανταγωνιστής του, το NordVPN δεν διαθέτει κανένα είδος δωρεάν δοκιμής, αλλά δίνει στους χρήστες 30 ημέρες για να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν η υπηρεσία δεν τους αρέσει. Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν ένα VPN δωρεάν, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στις καλύτερες δωρεάν δωρεάν υπηρεσίες VPN. 

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, το NordPVN δέχεται πιστωτικές κάρτες, UnionPay, Amazon Pay και πολλά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Δυστυχώς, το NordVPN δεν δέχεται PayPal.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Όπως και στον πρώτο γύρο, κάθε VPN έχει κάτι που το άλλο δεν το κάνει. Το VyprVPN έχει καλύτερες τιμές βραχυπρόθεσμα και δέχεται PayPal, ενώ το NordVPN δεν το κάνει. Αντίθετα, το NordVPN παίρνει bitcoin και ξεπερνά το VyprVPN σε μακροπρόθεσμες τιμές.

Αν και κανένα δεν ξεπερνά την τιμολόγηση του CyberGhost, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο CyberGhost, ο αποφασιστικός παράγοντας ήταν το υψηλότερο όριο σύνδεσης του NordVPN. Για να ταιριάξετε, θα χρειαστείτε δύο από τα βασικά σχέδια του VyprVPN, κάνοντας το NordVPN πολύ καλύτερη αξία.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για NordVPN

Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο NordVPN

3

Ευκολία στη χρήση

Στον τρίτο γύρο, ερευνούμε το κάπως υποκειμενικό βασίλειο της εμπειρίας χρήστη. Θα εξετάσουμε κυρίως τη διάταξη κάθε VPN, βλέποντας πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η εκτέλεση βασικών εργασιών, όπως η αλλαγή διακομιστών ή η απλή σύνδεση στο VPN.

Δίνουμε επίσης στα μενού ρυθμίσεων μια προσεκτική εξέταση για να δούμε αν τα πράγματα είναι εύκολο να βρεθούν και να κατανοηθούν. Όλα αυτά δίνουν μια σαφή ιδέα για το είδος του χρήστη που προσανατολίζεται κάθε VPN. 

Ενώ ορισμένα VPN ενδέχεται να συσσωρεύονται στην τεχνική ορολογία και τις δυνατότητες για να προσελκύσουν τους χρήστες ενέργειας, άλλα ενδέχεται να επιλέξουν μια απλούστερη διάταξη για να προσφέρουν στους χρήστες μια πιο χαλαρή εμπειρία. 

VyprVPN

Το VyprVPN έχει μια πολύ βασική αρχική οθόνη που είναι πρακτικά πανομοιότυπη στη διάταξη και την εμφάνιση σε όλους τους πελάτες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Υπάρχει ένα μεγάλο εικονίδιο ασπίδας που δείχνει εάν είστε συνδεδεμένοι στο VPN ή όχι, καθώς και κείμενο που δείχνει επίσης την κατάσταση της σύνδεσής σας. 

Κάτω από αυτό είναι ένα πεδίο που δείχνει ποια τοποθεσία έχει επιλεγεί αυτήν τη στιγμή και κάνοντας κλικ σε αυτό μπορείτε να ανοίξετε τη λίστα των διαθέσιμων τοποθεσιών. Η λίστα είναι αλφαβητική από προεπιλογή, εμφανίζοντας τη σημαία κάθε τοποθεσίας δίπλα στο όνομα και έχει μια γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος.

Πελάτης VyprVPN

Η λίστα των τοποθεσιών μπορεί επίσης να ταξινομηθεί κατά ταχύτητα ή περιοχή και σε κάθε θέση εμφανίζεται ο χρόνος ping δίπλα στο όνομα. Το τελικό χαρακτηριστικό στην αρχική σελίδα του πελάτη είναι ένα μεγάλο κουμπί στο κάτω μέρος που συνδέεται με την επιλεγμένη τοποθεσία. 

Σε αντίθεση με τα περισσότερα λογισμικά, το «εικονίδιο χάμπουργκερ» τριών γραμμών στην επάνω αριστερή γωνία δεν ανοίγει τις ρυθμίσεις, αλλά σας δίνει μερικούς χρήσιμους συνδέσμους προς τον ιστότοπο του VyprVPN, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης λογαριασμών και της υποστήριξης. 

Οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην κάτω αριστερή γωνία κάτω από μια καρτέλα με την ένδειξη “προσαρμογή”. Όταν κάνετε κλικ σε μια επιλογή, το καθένα έχει τη δική του υποσελίδα που κάνει καλή δουλειά να εξηγήσει τι ακριβώς κάνει.

Σχεδόν οποιοσδήποτε – ακόμη και χρήστες VPN για πρώτη φορά – μπορεί να μεταβεί στο μενού ρυθμίσεων του VyprVPN και να έχει μια σταθερή κατανόηση του τι κάνει κάθε επιλογή. Το μόνο πραγματικό παράπονο που έχουμε με το VyprVPN είναι η καθαρή λευκή επιφάνεια της διεπαφής.

Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε κινητά, όπου το άνοιγμα της εφαρμογής τη νύχτα υποδέχεται τον χρήστη με τη φωτεινότητα πολλών ήλιων. Μια νυχτερινή λειτουργία για επιτραπέζιους και φορητούς πελάτες θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη.

NordVPN

Ο πελάτης του NordVPN είναι πολύ πιο οπτικός από τους VyprVPN. Αντί για απλό λευκό φόντο με λίστα διακομιστών και μεγάλο κουμπί σύνδεσης, η διεπαφή του NordVPN επικεντρώνεται γύρω από έναν ευχάριστο και εύχρηστο χάρτη.

Στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος της δεξιάς πλευράς του παραθύρου καταλαμβάνεται από έναν παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος έχει φυσαλίδες τοποθεσίας διασκορπισμένες σε όλο τον κόσμο. Κάθε ένα αντιπροσωπεύει μια τοποθεσία στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε και κάνοντας κλικ σε ένα συννεφάκι σας συνδέει με έναν διακομιστή σε αυτήν την τοποθεσία.

nordvpn-review-interface

Αν αυτό είναι πολύ φανταστικό για εσάς, εξακολουθεί να υπάρχει η επιλογή να χρησιμοποιήσετε μια λίστα διακομιστών, η οποία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Όπως το VyprVPN, η λίστα είναι αλφαβητική και δείχνει τη σημαία κάθε χώρας δίπλα στο όνομα.

Ωστόσο, η λίστα διακομιστών του NordVPN δεν εμφανίζει το χρόνο ping κάθε τοποθεσίας. Εμφανίζει τις πέντε πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες τοποθεσίες σας στην κορυφή, ωστόσο, καθώς και ορισμένες εξειδικευμένες επιλογές, όπως αποκλειστικοί διακομιστές IP και διακομιστές P2P. 

Ένα εικονίδιο γραναζιού στην επάνω δεξιά γωνία ανοίγει το μενού ρυθμίσεων, το οποίο υποδιαιρείται σε τέσσερις καρτέλες. Η πρώτη καρτέλα είναι γενικές ρυθμίσεις και περιλαμβάνει πράγματα όπως οι διακόπτες kill και το CyberSec ad-blocker. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει μια γραμμή κειμένου από κάτω που κάνει καλή δουλειά για να περιγράψει τι κάνει κάθε πράγμα.

Η δεύτερη καρτέλα είναι για ρυθμίσεις αυτόματης σύνδεσης και σας επιτρέπει να επιλέξετε πότε και πού θα συνδεθεί αυτόματα το NordVPN. Τρίτον είναι η καρτέλα ρυθμίσεων για προχωρημένους, η οποία φιλοξενεί μόνο τέσσερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων DNS και πρωτοκόλλου. Αυτά δεν εξηγούνται τόσο ξεκάθαρα όσο οι γενικές ρυθμίσεις, αλλά υπονοείται ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μόνο από κάπως «προχωρημένους» χρήστες.

Τέλος, η τέταρτη καρτέλα είναι η καρτέλα λογαριασμού, η οποία προσφέρει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συνδρομή σας. Όπως και το VyprVPN, το NordVPN είναι γενικά φιλικό προς το χρήστη και εύκολο στην κατανόηση, αλλά χρησιμοποιεί πολύ λευκό και γαλάζιο χωρίς καμία νυχτερινή λειτουργία.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Τόσο το VyprVPN όσο και το NordVPN έχουν σταθερούς πελάτες που δίνουν στους χρήστες μια βελτιωμένη εμπειρία που είναι προσβάσιμη σχεδόν σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που δεν είναι εξοικειωμένα με τα VPN. Και πάλι, αυτός ο γύρος είναι πολύ δύσκολο να σημειωθεί. 

Στο τέλος της ημέρας, το NordVPN έχει ένα ακόμη μικρό πλεονέκτημα σε αυτόν τον γύρο, επειδή δίνει στους χρήστες λίγο περισσότερες επιλογές σχετικά με τον τρόπο χρήσης της διεπαφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή λίστα, όπως μπορείτε με το VyprVPN. Ωστόσο, ο πελάτης του NordVPN διαθέτει επίσης ένα μεγάλο στοιχείο χάρτη που προσφέρει έναν πολύ πιο οπτικά ελκυστικό τρόπο εύρεσης τοποθεσιών διακομιστή.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για NordVPN

Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο NordVPN

4

Ταχύτητα

Στον τέταρτο γύρο, απομακρυνόμαστε από τον υποκειμενικό κόσμο των διεπαφών χρήστη και μπαίνουμε στη σφαίρα των σκληρών δεδομένων. Για να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε τις ταχύτητες κάθε VPN, ξεκινάμε κάνοντας μια βασική μέτρηση των ταχυτήτων μας στο Διαδίκτυο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ένα VPN. 

Αφού λάβουμε αυτήν τη μέτρηση ελέγχου, δοκιμάζουμε κάθε VPN σε πέντε προκαθορισμένες τοποθεσίες. Συγκρίνοντας αυτές τις ταχύτητες, μπορούμε να κατανοήσουμε ποιος πάροχος διαθέτει το γρηγορότερο δίκτυο.

VyprVPN

Το VyprVPN δεν μας έπληξε ποτέ όταν πρόκειται για ταχύτητες. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε την ταχύτερη συγκέντρωση VPN, το συμπεριλάβαμε ως μια δυσάρεστη αναφορά λόγω της εντυπωσιακής απόδοσής του. Για ένα VPN με τιμή συγκρίσιμη με τα κορυφαία σκυλιά στην αγορά, τα αποτελέσματα που βλέπουμε από το VyprVPN απλά δεν το κόβουν.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Βιρτζίνια)5294.66319.24
ΜΑΣ.894.9363.24
Ηνωμένο Βασίλειο8659.2127.91
Βραζιλία14026.2913.74
Ιαπωνία16966.9829.50
Γερμανία976.6519.12

Ο πλησιέστερος διακομιστής μας στις Η.Π.Α. απέδωσε αξιοπρεπή, αλλά έχασε ακόμα περισσότερο από τα δύο τρίτα του εύρους ζώνης μας. Η Γερμανία ξεχώρισε επίσης για την απόδοση πολύ καλά, με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες από τον κοντινό διακομιστή των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, όλοι οι διακομιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας απέδωσαν πολύ θλιβερά σε χαρτί. Τούτου λεχθέντος, αυτοί οι διακομιστές λειτούργησαν εκπληκτικά στην πράξη. Ακόμη και οι πιο αργοί διακομιστές, η Ιαπωνία και η Βραζιλία, φόρτωσαν βίντεο HD χωρίς καμία πραγματική καθυστέρηση και η περιήγηση στον ιστό σε αυτούς τους διακομιστές εξακολουθούσε να αισθάνεται απόκριση.

Ενώ αυτές οι τοποθεσίες ήταν λειτουργικές για πράγματα όπως η περιήγηση στον ιστό, μην περιμένετε να κατεβάζετε γρήγορα μεγάλα αρχεία ή ενημερώσεις χρησιμοποιώντας το VyprVPN. 

NordVPN

Όταν δοκιμάσαμε την ταχύτητα του NordVPN στο παρελθόν – όπως στο άρθρο NordVPN εναντίον IPVanish – έχουμε παρατηρήσει σχετικά με το πώς το NordVPN μας αφήνει συχνά να ξυπνάμε με τα αποτελέσματα που έχουμε. Αυτό φαίνεται και πάλι στα αποτελέσματά μας.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Απροστάτευτος9165.510.57
ΗΠΑ # 247923133.538.87
Ηνωμένο Βασίλειο # 20115334.786.06
Ολλανδία # 6614566.915.39
Ιαπωνία # 69159132.833.31
Διπλό VPN (ΗΠΑ στον Καναδά # 4)7920.488.64

Κάθε τοποθεσία είχε πολύ καλή απόδοση εκτός από μία: το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ κάθε διακομιστής μας έδινε περίπου τα δύο τρίτα του βασικού εύρους ζώνης μας, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μας έδωσε ουσιαστικά Διαδίκτυο. Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονταν από τον διακομιστή # 914, ο οποίος επιλέχθηκε αυτόματα για εμάς όταν συνδεθήκαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αργότερα, το δοκιμάσαμε ξανά και συνδεθήκαμε με τον διακομιστή # 1386, και αυτή τη φορά οι ταχύτητες ήταν πολύ καλύτερες με έναν απλό χρόνο ping 81ms και ταχύτητες λήψης 154,21 Mbps. Από όσα μπορούμε να πούμε, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που το NordVPN σας εκχωρεί σε διακομιστή όταν επιλέγετε μια τοποθεσία. 

Αυτό διορθώνεται εύκολα αποσυνδέοντας από το διακομιστή και απλώς επανασυνδέοντας σε νέο, αλλά αυτό είναι μια ταλαιπωρία. Μόλις αποκτήσετε έναν διακομιστή που λειτουργεί, οι ταχύτητες είναι εξαιρετικές, αν και δεν είναι ακριβώς αυτό που διαχειρίζεται το ExpressVPN (διαβάστε το κομμάτι ExpressVPN vs NordVPN). Ωστόσο, το NordVPN χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνδεθεί. Το VyprVPN διαρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο ή δύο για να συνδεθεί, ενώ το NordVPN διαρκεί περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Παρά την ασυνεπής απόδοσή του που αντιστοιχεί σταθερά στις δοκιμές μας, το NordVPN προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση από το VyprVPN όσον αφορά τις ταχύτητες. Παρόλο που το NordVPN διαρκεί περισσότερο, για να συνδεθεί, είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Το VyprVPN μπορεί να χρειαστεί μια επιπλέον στιγμή για να φορτώσει ιστοσελίδες όταν βρίσκεται σε πιο αργούς διακομιστές, ενώ το NordVPN παραμένει ανταποκρινόμενο όσο είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή που λειτουργεί σωστά.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για NordVPN

Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο NordVPN

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Τεχνικά, η NordVPN έχει ήδη εξασφαλίσει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα με τέσσερις πόντους. Ωστόσο, ο τελικός γύρος είναι αυτό που πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον πιο σημαντικό παράγοντα: την ασφάλεια. 

Σε αυτόν τον γύρο, εξετάζουμε ποια πρωτόκολλα και κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί κάθε VPN και τι είδους ρεκόρ έχουν με διαρροές ή άλλα σφάλματα στην ασφάλεια. 

Επιπλέον, συνδυάζουμε τις πολιτικές απορρήτου κάθε VPN για να δούμε αν κάτι ανόητο μπορεί να κρύβεται στην εκτύπωση. Προσπαθούμε να δούμε εάν συλλέγονται περιττές πληροφορίες και καθορίζουμε για ποιες πληροφορίες χρησιμοποιούνται. 

VyprVPN

Το VyprVPN προσφέρει περισσότερες επιλογές από τις περισσότερες για πρωτόκολλο και κρυπτογράφηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί L2TP / IPsec, μαζί με κρυπτογράφηση 256-bit, ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN με κρυπτογράφηση 160-bit ή 256-bit. 

Από αυτές τις επιλογές, προτείνουμε στους χρήστες να διατηρούν το OpenVPN με κρυπτογράφηση 256-bit για την καλύτερη ασφάλεια, αλλά όσοι είναι περίεργοι να μάθουν περισσότερα μπορούν να ελέγξουν την ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. Πάνω από αυτές τις επιλογές, το VyprVPN περιλαμβάνει επίσης ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ονομάζεται Chameleon. 

Το Chameleon είναι μια τροποποιημένη έκδοση του OpenVPN που βοηθά στην κάλυψη της κίνησης στο Διαδίκτυο, ώστε οι ιστότοποι ή τα τείχη προστασίας να μην μπορούν να πουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αυτό είναι εξαιρετικό για την πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από γεωμπλόκ και ακόμη και καθιστά το VyprVPN μία από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την Κίνα. 

Όσον αφορά το απόρρητο, το VyprVPN έχει μια συνοπτική πολιτική που κάνει καλή δουλειά να περιγράφει με σαφήνεια ποιες πληροφορίες δεν συλλέγονται. Η πολιτική μηδενικής καταγραφής είναι ορθή, πράγμα που σημαίνει ότι το VyprVPN δεν καταγράφει αιτήματα DNS, διευθύνσεις IP, αρχεία καταγραφής κίνησης ή οποιοδήποτε άλλο είδος αναγνώρισης πληροφοριών. 

Το VyprVPN ελέγχεται από μια εταιρεία τρίτου μέρους για να διασφαλίσει ότι τηρούνται όλες αυτές οι αξιώσεις μηδενικού μητρώου. Οι μόνες πληροφορίες αναγνώρισης που συγκεντρώνονται είναι αυτές που απαιτούνται για την πληρωμή. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς το VyprVPN δεν δέχεται καμία μορφή κρυπτογράφησης. 

NordVPN

Το NordVPN προσφέρει λιγότερες επιλογές από το VyprVPN για τη διαμόρφωση της ασφάλειας της σύνδεσής σας. Η μόνη επιλογή που σας δίνεται είναι το OpenVPN με κρυπτογράφηση AES-256, η οποία, όπως αναφέραμε με το VyprVPN, είναι ακριβώς αυτό που καλούμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν. 

Αν και αυτός ο συνδυασμός προσφέρει σταθερή ασφάλεια, το NordVPN είχε πρόσφατα μια σημαντική παραβίαση ασφάλειας. Μια ευπάθεια στους διακομιστές του NordVPN επέτρεψε να πραγματοποιηθεί μια επίθεση man-in-the-middle, όπου ένα τρίτο μέρος θα μπορούσε να έχει υποκλέψει ιδιωτικές πληροφορίες από κάποιον που πιστεύει ότι ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο του NordVPN. 

Αυτή η ίδια ευπάθεια ανακαλύφθηκε σε άλλα δίκτυα VPN και αντιμετωπίζεται γρήγορα, ωστόσο το περιστατικό αμαυρώνει το ιστορικό του NordVPN. Προχωρώντας μετά από αυτό το πρόσφατο σφάλμα, το NordVPN προσφέρει μια σταθερή πολιτική απορρήτου. 

Το NordVPN έχει μια από τις πιο περιεκτικές και κατανοητές πολιτικές απορρήτου οποιουδήποτε παρόχου VPN. Το VPN δεν συλλέγει πληροφορίες αναγνώρισης και, χάρη στην αποδοχή bitcoin από το NordVPN, δεν χρειάζεται καν να δώσετε πληροφορίες αναγνώρισης για να πληρώσετε για τη συνδρομή σας. 

Οι μόνες πληροφορίες που καταγράφονται είναι η φόρτωση του διακομιστή VPN και ορισμένες πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookie στον ιστότοπο. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του ιστότοπου και του δικτύου και είναι αναπόφευκτη πρακτική.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Και τα δύο αυτά VPN προσφέρουν το χρυσό πρότυπο ασφάλειας, OpenVPN με AES-256. Το VyprVPN πηγαίνει πάνω και πέρα, όμως, και προσφέρει το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Χαμαιλέων για να βοηθήσει στην περαιτέρω προστασία του απορρήτου σας.

Επιπλέον, και τα δύο VPN έχουν μια αξιοσέβαστη πολιτική απορρήτου χωρίς περιττή περίπλοκη νομική ορολογία. Ο αποφασιστικός παράγοντας εδώ είναι ο πρόσφατος αγώνας του NordVPN με ευπάθειες δικτύου που δεν έχει επηρεάσει το VyprVPN, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί καθαρό ιστορικό.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το VyprVPN

Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο NordVPN

6

Η ετυμηγορία

Αν και ο NordVPN είναι ο νικητής στα χαρτιά, με συνολικά τέσσερις πόντους για τους δύο του VyprVPN, φαίνεται σαν μια κοίλη νίκη. Χωρίς την εγγύηση ασφάλειας, είναι απίθανο πολλοί να βρουν το NordVPN να εξακολουθεί να είναι μια ελκυστική επιλογή.

Μόλις το ιστορικό μιας εταιρείας σημειωθεί με παραβίαση όπως αυτή που υπέστη το NordVPN, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να ξεχάσουν. Το VyprVPN φαίνεται να προσφέρει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την ασφάλεια και διατηρεί το δικό του συνολικό, αλλά τελικά χάνει την ανώτερη τιμή και απόδοση της NordVPN. 

Νικητής: NordVPN

Εάν έχετε εμπειρία με οποιοδήποτε από αυτά τα VPN, θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map