Καλύτερο VPN για το Skype 2020: Ασφαλίστε τη σύνδεση VoIP σας

Το Skype υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, παρέχοντας στους χρήστες του δωρεάν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, οι ατέλειες ασφαλείας έχουν κάνει τους χρήστες να αναζητούν επιπλέον προστασία και η υπηρεσία είναι ακόμη αποκλεισμένη σε ορισμένες χώρες. Το καλύτερο VPN για επιλογές Skype θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία και να παραμείνετε προστατευμένοι ενώ το κάνετε.


Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη επιδιόρθωση, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να εγκαταστήσετε το ExpressVPN. Είναι το καλύτερο Skype VPN λόγω της κάλυψης του διακομιστή, των γρήγορων ταχυτήτων και της εξαιρετικής ασφάλειας. Χρησιμοποιώντας το, θα μπορείτε να συνδεθείτε σε μια χώρα όπου το Skype είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Επιπλέον, όλη η επισκεψιμότητά σας θα είναι κρυπτογραφημένη και κρυφή και η σύνδεσή σας δεν θα παρακολουθείται ούτε θα παρακολουθείται.

Άτομα και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν υπηρεσίες Skype ή άλλες υπηρεσίες φωνής μέσω διαδικτύου (VoIP) για να πραγματοποιούν διαδικτυακές κλήσεις ή ομαδικές κλήσεις ή συνομιλίες μέσω βίντεο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή άμεσων μηνυμάτων ή την κοινή χρήση αρχείων. Είναι δωρεάν για χρήση και κοστίζει χρήματα μόνο εάν χρησιμοποιείτε τις premium λειτουργίες του, όπως φωνητικό ταχυδρομείο ή μηνύματα κειμένου και κλήσεις εκτός Skype. 

Ωστόσο, σε πολλές χώρες, το Skype είναι είτε περιορισμένο είτε απαγορευμένο εντελώς. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό – τους οποίους θα αναφερθούμε αργότερα σε αυτό το άρθρο – αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η χρήση ενός αξιοπρεπούς εικονικού ιδιωτικού δικτύου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία με ασφαλή τρόπο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να επιλέξετε το καλύτερο VPN για την υπηρεσία, γιατί χρειάζεστε ένα VPN και γιατί η χρήση ενός δωρεάν VPN δεν είναι καλή ιδέα.

Το καλύτερο VPN για Skype

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο
 5. VyprVPN

1. ExpressVPN

Το ExpressVPN συχνά ψηφίζεται ως το κορυφαίο VPN στα άρθρα μας, αλλά είναι για καλό λόγο. Είναι μια κορυφαία απόδοση στις περισσότερες από τις δοκιμές μας και πληροί όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για να είναι ένα αξιοπρεπές VPN για το Skype. 

Διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές που καλύπτουν 94 χώρες, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να βρείτε έναν που μπορεί να έχει πρόσβαση στο Skype. Δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης, που σημαίνει ότι δεν θα διακόψετε τη μέση κλήση και είναι το ταχύτερο VPN που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Αυτές οι δύο δυνατότητες βοήθησαν το ExpressVPN να κερδίσει το καλύτερο VPN για ροή και το καλύτερο VPN για συγκρίσεις Netflix.

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Η ασφάλεια του ExpressVPN είναι κορυφαία, ακόμη και αποτελεί κορυφαία επιλογή για το καλύτερο κομμάτι VPN για την Κίνα. Από προεπιλογή, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, που είναι το συνιστώμενο πρότυπο. Θα προστατεύεστε επίσης από έναν διακόπτη kill που ενεργοποιείται αυτόματα. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αλλά δεν το προτείνουμε. Υπάρχει επίσης μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής.

Εάν είστε αρχάριος, το ExpressVPN είναι μια εξαιρετική επιλογή λόγω της εύχρηστης διεπαφής του. Μόλις το κατεβάσετε, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε σε ποια χώρα θέλετε να συνδεθείτε και να συνδεθείτε γρήγορα σε έναν διακομιστή εκεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, macOS, Android και iOS. Διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN για περισσότερα.

Δυστυχώς, η τιμή του ExpressVPN δεν έχει το ίδιο χειροκρότημα με τις άλλες δυνατότητές του. Είναι ακριβό. Τούτου λεχθέντος, παίρνετε πολλά για τα χρήματά σας και δεν μπορείτε να νικήσετε τις ταχύτητες ή τη σταθερότητά του. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με την εγγραφή σας για μεγαλύτερο πρόγραμμα και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών για να επιστρέψετε.

2. NordVPN

Το NordVPN είναι ένας άλλος κορυφαίος υποψήφιος στο δαχτυλίδι VPN και είναι συγκρίσιμος με τον νικητή μας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κομμάτι ExpressVPN vs NordVPN. Ωστόσο, χάνει την πρώτη θέση λόγω προβλημάτων ταχύτητας. 

Διαθέτει περισσότερους διακομιστές από το ExpressVPN, με περισσότερους από 5.000 στην ομάδα του, αλλά με 58 χώρες που αναφέρονται, δεν έχει την ίδια κάλυψη. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να εισπνευστεί και θα πρέπει να είναι αρκετό για την εύρεση ενός διακομιστή που λειτουργεί με το Skype. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Από άποψη ταχύτητας, το NordVPN είναι γενικά γρήγορο, αλλά αν συνδέεστε σε έναν διακομιστή πολύ μακριά, μπορεί να είναι αργό. Ωστόσο, έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης.

Το τμήμα ασφαλείας είναι το σημείο όπου λάμπει το NordVPN. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit απευθείας από το κουτί, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους διακομιστές διπλού hop, οι οποίοι βασικά προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο κρυπτογράφησης στη σύνδεσή σας. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης kill και δεν κρατά κανένα αρχείο καταγραφής. Δεν είναι περίεργο το NordVPN είναι το καλύτερο VPN μας για torrent.

Το NordVPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, macOS, Android και iOS, με φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN για καλύτερη εικόνα.

Εάν χρειάζεστε έναν πιο φιλικό προς το πορτοφόλι πάροχο και να θυσιάσετε τις γρήγορες και συνεπείς ταχύτητες του ExpressVPN, το NordVPN είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Προσφέρει καλή αξία για τα χρήματά σας. Επιπλέον, εάν επιλέξετε ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο από το μηνιαίο του, θα εξοικονομήσετε χρήματα στο τέλος. Υπάρχει επίσης ένα παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

3. CyberGhost

Το CyberGhost είναι μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία που φαίνεται να βελτιώνεται με κάθε ενημέρωση. Το δίκτυο διακομιστών του είναι παρόμοιο με το NordVPN, με περισσότερες από 5.000 σε 89 χώρες. Αυτοί οι αριθμοί τείνουν να αλλάζουν πολύ, αλλά είναι πάντα σε αυτό το εύρος. Επιπλέον, με μια μικρή χρέωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διακομιστές NoSpy του CyberGhost, οι οποίοι βρίσκονται εκτός των 14 Eyes και είναι εξοπλισμένοι με premium εξοπλισμό.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Οι ταχύτητές του είναι γρήγορες, αλλά και πάλι, όπως το NordVPN, μπορούν να επιβραδυνθούν σε μεγάλες αποστάσεις (διαβάστε το κομμάτι NordVPN vs CyberGhost για μια συνολική σύγκριση). Δεν υπάρχουν όρια για εύρος ζώνης που πρέπει να ανησυχείτε και υπάρχει πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, επομένως οι διαδικτυακές σας δραστηριότητες δεν θα καταγράφονται.

Η ασφάλεια είναι καλή και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit από την αρχή. Περιλαμβάνεται επίσης ένας διακόπτης kill, μόνο το CyberGhost’s είναι λίγο διαφορετικό από τις άλλες επιλογές μας – είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, επομένως δεν μπορείτε να το ελέγξετε. Από τη μία πλευρά, είναι καλό γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενεργοποίησή του. Από την άλλη πλευρά, θα ήταν καλό να έχουμε τουλάχιστον την επιλογή.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το CyberGhost σε Windows, macOS, Android και iOS. Η διεπαφή του είναι λίγο περίεργη στην αρχή, αλλά μόλις το συνηθίσετε, είναι εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας στο CyberGhost.

Οι τιμές του CyberGhost δεν είναι κακές, αν και η μηνιαία επιλογή δεν είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή. Με την εγγραφή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα δείτε κάποια εξοικονόμηση. 

Οι χρήστες Android και iOS μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν δοκιμή επτά ημερών, ενώ οι επιτραπέζιοι χρήστες λαμβάνουν μόνο μία ημέρα. Ωστόσο, έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η οποία ισχύει για 14 ημέρες στο μηνιαίο πρόγραμμα και 45 ημέρες για μεγαλύτερες.

4. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ακολουθεί η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η οποία είναι μια εξαιρετική, δωρεάν υπηρεσία. Διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές, αλλά καλύπτουν μόνο 29 χώρες και είναι κυρίως στις Η.Π.Α. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για πρόσβαση στο Skype, αλλά δεν είναι πουθενά κοντά στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες επιλογές μας. 

pia-slider1

pia-slider2

pia-slider3

pia-slider4

pia-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το PIA διαθέτει απεριόριστο εύρος ζώνης και οι ταχύτητές του είναι γρήγορες αλλά μπορεί να είναι ασυνεπείς. Επιπλέον, μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του οφείλεται στο γεγονός ότι εγκαθίσταται με ελαφρύτερη κρυπτογράφηση. Από προεπιλογή, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128-bit, αλλά για καλύτερη προστασία, σας συνιστούμε να την αυξήσετε σε AES 256-bit. Ένας διακόπτης kill περιλαμβάνεται επίσης στην υπηρεσία.

Τιμά το απόρρητό σας με μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής και έχει αποδειχθεί ότι το υποστηρίζει, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση PIA μας.

Είναι συμβατό με Windows, macOS, Android και iOS και είναι το καλύτερο VPN για Linux, επειδή διαθέτει κατάλληλο πελάτη. Η διεπαφή είναι εύκολη στη χρήση μόλις ρυθμιστεί, αλλά είναι συνδεδεμένη με το δίσκο, οπότε μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό. Ωστόσο, το μενού ρυθμίσεων ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο.

Το PIA είναι ένα από τα φθηνότερα VPN στην αγορά που δεν υποτιμά την υπηρεσία του. Προσφέρει ένα σχέδιο σε πολλές χρονικές περιόδους, με μεγαλύτερες περιόδους να έχουν μεγαλύτερη έκπτωση. Υπάρχει περίοδος επιστροφής επτά ημερών, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει.

5. VyprVPN

Η τελευταία μας επιλογή είναι το VyprVPN, το οποίο είναι ένα αξιοπρεπές VPN που έχει μεγάλη ασφάλεια. Ένας από τους λόγους που έρχεται τελευταίος, ωστόσο, είναι η έλλειψη εξάπλωσης διακομιστή. Βεβαίως, οι διακομιστές του καλύπτουν περισσότερες από 60 χώρες, αλλά το συνολικό της σύνολο είναι λιγότερο από 1.000 διακομιστές. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε έναν κατάλληλο διακομιστή Skype, αλλά οι ταχύτητές του είναι ένα άλλο ζήτημα. Αν και είναι καλά για τις περισσότερες δραστηριότητες, σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές μας, είναι αργή. Ωστόσο, έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης.

Όσον αφορά την προστασία και το απόρρητο, καλύπτεστε από εξαιρετική και προσαρμόσιμη ασφάλεια. Υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα για να διαλέξετε, ένα από αυτά είναι το πρωτόκολλο Chameleon του VyprVPN, το οποίο ουσιαστικά το κάνει να φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιείτε καν VPN. Περιλαμβάνεται επίσης ένας διακόπτης kill και η εταιρεία δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. 

Παρόλο που αυτό το άρθρο απευθύνεται σε άτομα που χρησιμοποιούν το Skype, πιστεύαμε ότι πρέπει να πούμε στους αναγνώστες που γνωρίζουν το απόρρητο ότι η Golden Frog, η εταιρεία πίσω από το VyprVPN, διαθέτει επίσης πρόσθετες υπηρεσίες απορρήτου. 

Ένα από αυτά είναι η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, Cyphr. Είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση – απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε το χρησιμοποιεί επίσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VyprVPN σε Windows, macOS, Android και iOS. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα VPN μας για επιλογές Android. Η διεπαφή του είναι λίγο χρονολογημένη, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο στη χρήση, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική VyprVPN.

Η τιμή του VyprVPN εξαρτάται από το ποιο πακέτο θέλετε. Το τυπικό σχέδιο συνοδεύεται από τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις, αλλά το πρόγραμμα Premium συνοδεύεται από πέντε συνδέσεις και τη χρήση του πρωτοκόλλου Chameleon. Μεγαλύτερα σχέδια το καθιστούν πιο προσιτό και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Πώς επιλέξαμε το καλύτερο VPN για το Skype

Η επιλογή ενός VPN για το Skype δεν αφορά το εάν μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία, επειδή το Skype δεν αποκλείει άτομα που χρησιμοποιούν VPN. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα VPN που μπορεί να σας οδηγήσει σε αποκλεισμούς ή απαγορεύσεις στο Skype για συγκεκριμένες χώρες και ένα που θα σας κρατήσει ασφαλείς ενώ το κάνετε. Για το λόγο αυτό, πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια. 

Δίκτυο διακομιστή

Εάν βρίσκεστε σε μια χώρα που αποκλείει την πρόσβαση στην υπηρεσία, θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε σε μια χώρα όπου είναι ελεύθερα διαθέσιμη. Επιλέγοντας ένα VPN που έχει μια καλή εξάπλωση διακομιστή, δίνετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να παρακάμψετε αυτό το μπλοκ. 

Επιπλέον, ίσως θέλετε να καλέσετε άτομα σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό.

Ταχύτητα και εύρος ζώνης

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή σύνδεση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα VPN με γρήγορες ταχύτητες. Εάν δεν το κάνετε, η ποιότητα των κλήσεών σας μπορεί να υποφέρει. Η ανάλυση βίντεο μπορεί να είναι κακή και μπορεί να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό εύρος ζώνης, ώστε να μην διακόπτεται η μέση κλήση.

Ασφάλεια

Τώρα που ξεπεράσαμε τις λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο Skype, θα μιλήσουμε για την ασφάλεια. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα VPN με καλή ασφάλεια, ειδικά εάν βρίσκεστε σε μια χώρα που καθιστά την πρόσβαση στο VoIP παράνομη. 

Η καλή ασφάλεια θα σας κρύψει από τα αδιάκριτα μάτια, οπότε κανείς δεν θα ξέρει ότι χρησιμοποιείτε ακόμη και την υπηρεσία. Η ισχυρή κρυπτογράφηση είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε προστατευμένοι και το VPN θα πρέπει να χρησιμοποιεί AES 256-bit ως στάνταρ ή τουλάχιστον να σας επιτρέπει να το αλλάξετε σε αυτό. Για να ακολουθήσετε αυτήν την ασφάλεια, θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν διακόπτη kill, ο οποίος θα διακόψει τη σύνδεσή σας εάν το VPN αποτύχει, διατηρώντας εσάς και τα δεδομένα σας ασφαλή.

Μυστικότητα

Το απόρρητό σας είναι εξίσου σημαντικό. Εάν επιλέξετε ένα VPN που δεν έχει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής – ή ίσως ακόμη και που λέει ότι το κάνει αλλά δεν το τιμά – θα μπορούσατε να μπείτε σε μια ακατάστατη κατάσταση. 

Η πολιτική μη καταγραφής σημαίνει ακριβώς αυτό: η εταιρεία δεν θα τηρεί αρχείο καταγραφής των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων. Εάν το έκαναν και οι αρχές το ζήτησαν, θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραδώσουν πληροφορίες που περιλαμβάνουν όλα όσα έχετε κάνει στο διαδίκτυο.

Γιατί χρειάζομαι ένα VPN για το Skype?

Παρόλο που το Skype είναι απλώς μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις σε φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους σας στο Διαδίκτυο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει – ή θα πρέπει να – χρησιμοποιήσετε ένα VPN μαζί του.

Χώρα μπλοκ και απαγορεύσεις

Πρώτον, υπάρχουν πολλές χώρες που απαγορεύουν τη χρήση υπηρεσιών VoIP, συμπεριλαμβανομένου του Skype. Η Κίνα – πόσο μάλλον η Βόρεια Κορέα – είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. 

Σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο ή υπηρεσίες της Δύσης απαγορεύεται από το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας και αντικαθίσταται από τις εκδόσεις της χώρας. Για παράδειγμα, ο Renren είναι η κινεζική έκδοση του Facebook και το WeChat είναι η απάντησή τους στο WhatsApp. 

Το VoIP δεν απαγορεύεται πλήρως εκεί, αλλά σας επιτρέπει μόνο να χρησιμοποιείτε κινεζικές υπηρεσίες, οι οποίες πιθανότατα παρακολουθούνται σε μεγάλο βαθμό. Η προσπάθεια πρόσβασης σε απαγορευμένη υπηρεσία, όπως το Skype, σε μια χώρα που ελέγχει τους πολίτες της είναι κακή ιδέα. Η κυβέρνησή της παρακολουθεί κάθε κίνηση που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο – και εκτός σύνδεσης – επομένως η χρήση ενός VPN για την κάλυψη των ψηφιακών σας κομματιών είναι απαραίτητη. 

Όχι μόνο αυτό, αλλά αν προσπαθήσετε να κατεβάσετε το Skype ενώ βρίσκεστε στην Κίνα χωρίς VPN, πιθανότατα θα καταλήξετε σε μια κινεζική έκδοση που συμμορφώνεται με την κινεζική κυβέρνηση, που σημαίνει ότι παρακολουθείται.

Το Ομάν και το Κουβέιτ συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που απαγορεύουν τη χρήση υπηρεσιών VoIP. Σε άλλες χώρες, όπως το Μπελίζ και η Βραζιλία, το VoIP δεν απαγορεύεται κατ ‘αποκοπή, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες και επιτρέπουν μόνο στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις δικές τους, ώστε να επωφελούνται. 

Σε άλλες περιπτώσεις, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει τον αποκλεισμό τέτοιων υπηρεσιών εκτός από αυτές που ανήκουν στην κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες των ανθρώπων.

Ατέλειες ασφαλείας του Skype

Ένας άλλος λόγος για τη χρήση ενός VPN με το Skype είναι ότι παρόλο που οι κλήσεις και τα μηνύματά του είναι κρυπτογραφημένα, δεν έχουν προστασία από άκρο σε άκρο. 

Τα μηνύματα σαρώνονται τακτικά για ενδείξεις απάτης, πράγμα που σημαίνει μόνο ότι η υπηρεσία είναι σε θέση να τα αποκρυπτογραφήσει. Αυτό δείχνει ότι τα προσωπικά σας μηνύματα δεν είναι εντελώς ιδιωτικά και εάν οι αρχές ήθελαν πρόσβαση, θα πρέπει να το ζητήσουν. 

Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι ένα VPN θα εμπόδιζε τη Microsoft να σας αναγνωρίσει από τότε που έπρεπε να δημιουργήσετε λογαριασμό, αλλά θα σας βοηθήσει με το απόρρητο και θα σας προστατεύσει από εξωτερικές πηγές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN για το Skype?

Δεν είναι όλα τα δωρεάν VPN κακά (ρίξτε μια ματιά στην κριτική Windsscribe και την κριτική TunnelBear), αλλά πολλά από τα δωρεάν VPN που διαφημίζονται ως καλά δεν είναι πουθενά κοντά σε αυτήν τη δήλωση. 

Το χειρότερο δωρεάν κομμάτι παρόχων VPN είναι αρκετό για να αυξήσετε τα φρύδια σας, αλλά εν συντομία, μερικά από αυτά τα VPN που ισχυρίζονται ότι έχουν εξαιρετική κρυπτογράφηση είτε χρησιμοποιούν χαμηλότερο ρυθμό κρυπτογράφησης είτε, χειρότερα, κανένα. Αυτό θα ήταν πολύ κακό σε ορισμένες χώρες και σας συνιστούμε να αποφύγετε οποιαδήποτε από τις οποίες δεν είστε σίγουροι.

Άλλα VPN είναι απλά εκεί για να φαίνονται όμορφα, και αντί να σας προστατεύουν, στέλνουν τα δεδομένα επισκεψιμότητας σε άλλες εταιρείες με αντάλλαγμα κάποια δολάρια. 

Επιπλέον, ορισμένα από τα λεγόμενα VPN είναι σκόπιμα γεμάτα κακόβουλα προγράμματα και μόλις το εγκαταστήσετε, θα σας μείνουν περισσότερα από ορισμένα ζητήματα απορρήτου για να τακτοποιήσετε (πιστεύεται ότι ένα καλό antivirus μπορεί να βοηθήσει).

Τελικές σκέψεις

Εάν βρίσκεστε σε μια χώρα που απαγορεύει ή αποκλείει την πρόσβαση στο Skype, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα VPN που θα σας μεταφέρει εκεί. Διαφορετικά, πρέπει τώρα να γνωρίζετε γιατί ένα VPN είναι επιτακτικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που χρειάζεστε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει καλό δίκτυο διακομιστών και γρήγορες ταχύτητες, καθώς και εξαιρετική ασφάλεια για να σας κρατήσει ασφαλείς.

Το ExpressVPN είναι το καλύτερο VPN για το Skype. Διαθέτει διακομιστές σε 94 χώρες, εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες και κορυφαία ασφάλεια, καθώς και αυστηρή πολιτική απορρήτου. Γιατί να μην το δοκιμάσετε με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών?

Έχετε χρησιμοποιήσει ένα VPN για το Skype; Εάν έχετε, πείτε μας για την εμπειρία σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ρίξτε μια ματιά στα άλλα άρθρα μας VPN ενώ βρίσκεστε εδώ. Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map