Ταχύτερες υπηρεσίες VPN του 2020: Festina Lente

Με εξαίρεση την ασφάλεια, η ταχύτητα είναι η πιο σημαντική πτυχή ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου. Ανεξάρτητα από το VPN που χρησιμοποιείτε, θα επηρεάσει την ταχύτητά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι θετικό, όπως όταν το VPN ξεπερνά το γκάζι του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ σε άλλες, είναι αρνητικό, τρώει το μικρό εύρος ζώνης που έχετε.


Σε αυτόν τον οδηγό για το ταχύτερο VPN, θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα αφού πάρουμε 16 από τους κορυφαίους παρόχους μας και τα τρέξουμε μέσω μιας δοκιμαστικής ταχύτητας. Αν και κανένα τεστ δεν είναι τέλειο, πήραμε όσο το δυνατόν πιο επιστημονική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη κάθε μεταβλητή που μπορούσαμε.

Οι πάροχοι που επιλέξαμε βασίστηκαν σε μερικούς παράγοντες. Πρώτον, αυτοί στον καλύτερο οδηγό VPN ήταν αυτόματες συμπερίληψη. Τα υπόλοιπα επιλέχθηκαν είτε με βάση τις δοκιμές μας όταν τα ελέγξαμε είτε βάσει αξιώσεων ταχύτητας που υπέβαλε ο πάροχος.

Ταχύτερα VPN του 2020

Τι κάνει γρήγορα ένα VPN?

Όπως πολλές πτυχές των VPN, η ταχύτητα έχει πολλές μεταβλητές. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας ενός VPN, σας συνιστούμε να διαβάσετε τον οδηγό VPN. Θα σας δώσει μια βασική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι παράγοντες ταχύτητας σε ολόκληρο το σχήμα. Η εξήγηση ταχύτητας έναντι καθυστέρησης είναι επίσης μια καλή ανάγνωση.

Οι πιο άμεσοι παράγοντες είναι το πρωτόκολλο και το επίπεδο κρυπτογράφησης.

Σε γενικές γραμμές, οι κρυπτογράφοι που χρησιμοποιούν μεγαλύτερα μεγέθη κλειδιών είναι πιο ασφαλείς, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο κρυπτογράφος δεν έχει σπάσει. Η κρυπτογράφηση και το μέγεθος κλειδιού υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η επικοινωνία με τον απομακρυσμένο διακομιστή και πόσο περίπλοκος είναι ο αλγόριθμος που θα μεταφέρει τα δεδομένα απλού κειμένου στο ciphertext. Για περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία, διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης.

Εν ολίγοις, υπάρχει ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και ασφάλειας. Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε παίζει και σε αυτό. Ορισμένα πρωτόκολλα επιτρέπουν τη χρήση συγκεκριμένων κρυπτογράφησης, ενώ άλλα κρυπτογραφούνται σε διαφορετικά σημεία της αλυσίδας δικτύου. Αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει την ταχύτητα.

Όταν μιλάμε για το πόσο γρήγορο είναι ένα VPN, μιλάμε για το εύρος ζώνης που χρειάζεται από την κανονική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσουμε με ρυθμό λήψης 200 megabit ανά δευτερόλεπτο και μετρήσουμε το ρυθμό λήψης 140 Mbps μετά τη σύνδεση στο VPN, το VPN λαμβάνει 60 Mbps εύρους ζώνης από την απροστάτευτη ταχύτητα μας.

Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με την απόδοση. Το Throughput είναι πόσα δεδομένα προχωρούν μέσω της σύνδεσης, ενώ το εύρος ζώνης είναι το πόσο ικανή είναι αυτή η σύνδεση. Για VPN, οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση μπορεί να είναι ο αριθμός των χρηστών σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή ή το μέγιστο δυνατό εύρος ζώνης του υλικού που χρησιμοποιεί.

Για την πλειονότητα των εργασιών, το ποσοστό λήψης είναι η πιο άμεση μέτρηση για την “ταχύτητα”. Η ροή και η περιήγηση ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτό από οτιδήποτε άλλο, επομένως είναι η μέτρηση στην οποία πρέπει να επικεντρωθείτε για βασική χρήση VPN.

Ο λανθάνων χρόνος ή το ping, δεν είναι τόσο σημαντικό για αυτές τις εργασίες. Το Ping είναι το μέτρο για το πόσο καιρό χρειάζεται για να ταξιδέψει ένα μήνυμα σε έναν διακομιστή και πίσω. Για ροή, δεν έχει σημασία. Ακόμα κι αν ο διακομιστής είναι 500 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω, είναι πολύ πίσω με συνέπεια.

Από την άλλη πλευρά, εργασίες όπως το παιχνίδι βασίζονται στην καθυστέρηση.

Το παιχνίδι, ειδικά όταν είναι για πολλούς παίκτες, δεν απαιτεί τη μεταφορά πολλών δεδομένων. Και οι δύο μηχανές έχουν τις υφές και τα μοντέλα που αποθηκεύονται και αποδίδονται τοπικά, οπότε χρειάζεται να μεταφερθεί μόνο ένας μικρός όγκος δεδομένων, όπως σημεία αντίκτυπου και ενεργοποιημένα συμβάντα. Για να γίνουν αυτά τα γεγονότα όσο το δυνατόν πιο κοντά, ο λανθάνων χρόνος κάθε παίκτη πρέπει να είναι χαμηλός.

Δεν θα καλύψουμε τα παιχνίδια σε αυτόν τον οδηγό, οπότε αν είναι το κύριο μέλημά σας, σας συνιστούμε να διαβάσετε το καλύτερο VPN για παιχνίδια.

Πώς η απόσταση επηρεάζει την ταχύτητα VPN

Η απόσταση που διοχετεύετε επηρεάζει κυρίως τον λανθάνοντα χρόνο της σύνδεσης. Υπάρχει περισσότερη φυσική απόσταση για να ταξιδέψει το μήνυμα, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει το μήνυμα.

Εκεί γίνεται όμως ακατάστατο. Θεωρητικά, το εύρος ζώνης δεν πρέπει να αλλάζει, αρκεί ο διακομιστής στον οποίο συνδέεστε να έχει το ίδιο εύρος ζώνης με έναν διακομιστή κοντά σας. Ακόμα κι έτσι, χρειάζονται πακέτα περισσότερο για να διανύσουν αυτή την απόσταση, γεγονός που επηρεάζει τα ποσοστά λήψης και μεταφόρτωσης.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ταξιδέψει ένα πακέτο μπορεί να επηρεάσει τους ρυθμούς απόδοσης, τους οποίους συζητήσαμε παραπάνω. Παρόλο που η σύνδεση μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο εύρος ζώνης στη θεωρία, το σενάριο του πραγματικού κόσμου σημαίνει ότι θα έχετε πιο αργή σύνδεση. Εξαιτίας αυτού, είναι γενικά μια καλύτερη ιδέα να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN κοντά στο σπίτι, εκτός εάν προσπαθείτε να παρακάμψετε την αυστηρή λογοκρισία.

Ταχύτερα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας VPN

Δοκιμάσαμε τρεις τοποθεσίες – τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και το Τόκιο – σε 16 παρόχους VPN. Επιλέξαμε αυτές τις τοποθεσίες επειδή οι περισσότερες υπηρεσίες διαθέτουν διακομιστές μέσα ή κοντά τους. Οι δοκιμές διεξήχθησαν τρεις φορές και ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων. Στον παρακάτω πίνακα, θα βρείτε τον σταθμισμένο μέσο όρο των τριών τοποθεσιών. Εάν θέλετε το πλήρες σύνολο δεδομένων, μπορείτε να δείτε το υπολογιστικό φύλλο δοκιμών μας.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε για πολλές ημέρες σε ενσύρματη σύνδεση. Για να διατηρήσουμε τα πάντα όσο πιο δίκαια γίνεται, επαληθεύσαμε την απροστάτευτη ταχύτητά μας πριν από κάθε γύρο δοκιμών. Τις ημέρες όπου τα αποτελέσματα ήταν 10 τοις εκατό πάνω ή κάτω από το κανονικό, δεν δοκιμάσαμε. Ευτυχώς, αυτή η κατάσταση δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Τα αποτελέσματά μας εμφανίζονται σε megabit ανά δευτερόλεπτο, οπότε αν περιμένετε χαμηλότερες τιμές, γι ‘αυτό. Υπάρχουν οκτώ bits σε ένα byte, οπότε ο ρυθμός λήψης των 200 Mbps θα είναι ο ίδιος με τα 25 megabyte ανά δευτερόλεπτο.

Αποτελέσματα που ήταν 10 τοις εκατό ή λιγότερο της μη προστατευμένης ταχύτητάς μας απορρίφθηκαν και επανεξετάστηκαν 10 φορές. Εάν δεν ξεπέρασαν το όριο του 10 τοις εκατό, διατηρήσαμε το τελευταίο αποτέλεσμα της δοκιμής για τον συγκεκριμένο γύρο που δοκιμάσαμε. Ο κανόνας εφαρμόζεται σε έναν γύρο. Για παράδειγμα, εάν ένας πάροχος σκόραρε καλά σε έναν γύρο αλλά σημείωσε σταθερά κακή σε έναν άλλο, εξακολουθούσε να λαμβάνεται υπόψη στον μέσο όρο.

Εκτός από τον υπολογισμό των μέσων όρων για λήψη, μεταφόρτωση και ping για κάθε τοποθεσία, υπολογίσαμε έναν συνολικό σταθμισμένο μέσο όρο. Ο σταθμισμένος μέσος όρος συνυπολογίζεται στους μέσους όρους από όλες τις τοποθεσίες, με βάρος 40 τοις εκατό προς την τοποθεσία δοκιμών στις ΗΠΑ και 30 τοις εκατό για τις δύο τοποθεσίες στο εξωτερικό.

Αν και η ελπίδα μας ήταν να λάβουμε υπόψη κάθε μεταβλητή, αυτό απλά δεν ήταν δυνατό.

Ορισμένοι πάροχοι δεν διαθέτουν κέντρα δεδομένων στις τοποθεσίες που δοκιμάσαμε και, μερικές φορές, ένας συγκεκριμένος διακομιστής είχε πολύ χειρότερη απόδοση από άλλους στην ίδια τοποθεσία. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε τον προτεινόμενο διακομιστή για την τοποθεσία όταν ήταν δυνατόν και επαληθεύσαμε ότι πολλοί διακομιστές σε αυτήν την τοποθεσία είχαν παρόμοια ταχύτητα.

Αντιμετωπίσαμε επίσης το επίπεδο κρυπτογράφησης. Οι δοκιμές μας έγιναν χρησιμοποιώντας το OpenVPN με AES 256-bit, επειδή αυτή η εγκατάσταση είναι στάνταρ για την ασφάλεια VPN. Ευτυχώς, όλοι οι πάροχοι που δοκιμάσαμε το επιτρέπουν, αν και ορισμένοι είναι προεπιλεγμένοι να χρησιμοποιούν το IKEv2. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά μας.

Πίνακας ταχύτητας VPN

Πάροχος: Σταθμισμένο UpWeighted Down
Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο
Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο Astrill
Λογότυπο VyprVPN
Λογότυπο PureVPN
Λογότυπο IPVanish
Λογότυπο AirVPN
Λογότυπο Windscribe56.46
Λογότυπο VPNArea

6.26

67.26
Λογότυπο Mullvad

6.94

114.19
Λογότυπο Hide.me

7.56

63.95
Λογότυπο HideMyAss

5.84

88.14
Λογότυπο ProtonVPN

6.11

100.62

Κοιτάζοντας τα δεδομένα, οι πάροχοι εμπίπτουν σε ένα από τα δύο στρατόπεδα: «εξαιρετικό» ή «αξιοπρεπές». Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, ο ταχύτερος πάροχος βάσει του μέσου όρου μας είναι το NordVPN, αλλά διστάζουμε να το ονομάσουμε το ταχύτερο VPN.

Το NordVPN είναι ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να εφαρμόσουμε έναν κανόνα. Τα αποτελέσματα από ορισμένους διακομιστές σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν εξαιρετικά, ενώ άλλοι στην ίδια τοποθεσία ήταν φοβερά, όπως λιγότερο από το 10 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητάς μας τρομερή.

Το CyberGhost επέστρεψε επίσης περίεργα αποτελέσματα. Το βαθμολογήσαμε με ταχύτητα 90 τοις εκατό στην κριτική μας στο CyberGhost, αλλά σε αυτήν τη σειρά δοκιμών, ήταν ο πάροχος με τη χειρότερη απόδοση. Από προεπιλογή η χρήση του IKEv2 και είναι πολύ πιο γρήγορο όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πρωτόκολλο VPN. Δεν ταιριάζει καλά με το OpenVPN, σύμφωνα με τις δοκιμές μας, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται με το IKEv2.

Αρκεί να πούμε ότι, αν και ο σταθμισμένος μέσος όρος προσθέτει ένα καλό σημείο σύγκρισης, θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στο πλήρες υπολογιστικό φύλλο μας για τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το IPVanish είχε εξαιρετικές βαθμολογίες στις ΗΠΑ, αλλά φοβερό σκορ στο εξωτερικό, οπότε ο σταθμισμένος μέσος όρος το ευνόησε. Ομοίως, το PureVPN δεν έκανε τόσο καυτό στο τεστ των ΗΠΑ, αλλά είχε καλύτερη απόδοση στο Άμστερνταμ και το Τόκιο.

Οι γρηγορότεροι πάροχοι VPN

Χωρίς όλα τα δεδομένα και τα κριτήρια, ήρθε η ώρα να ονομάσετε τους ταχύτερους παρόχους VPN που βρήκαμε. Όπως αναφέρθηκε στην παραπάνω ενότητα, υπήρχαν ανωμαλίες κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οπότε έπρεπε να κάνουμε μια κρίση σε μερικούς παρόχους και πώς θα παραγγελθούν στην αλυσίδα.

ExpressVPN

Αν και το NordVPN είχε υψηλότερο σταθμισμένο μέσο όρο, ήταν ασυνεπές. Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, κατάφερε να επιτύχει έναν υψηλό μέσο όρο με συνέπεια. Ήταν ανθεκτικό από την πρώτη μας σειρά δοκιμών και, με βάση τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στην κριτική μας στο ExpressVPN, μπορεί να συγκεντρώσει παρόμοιους αριθμούς σε όλο τον κόσμο.

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Έχει τη σπάνια ικανότητα να παραμένει γρήγορη σε μεγάλες αποστάσεις, γι ‘αυτό την κατατάξαμε πρώτη στον καλύτερο οδηγό VPN για Netflix. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προσπαθείτε να ξεκλειδώσετε, το ExpressVPN μπορεί να το χειριστεί και να το κάνει με γρήγορες ταχύτητες για εκκίνηση.

Επιπλέον, μπορεί να το κάνει με ασφάλεια. Με τον προεπιλεγμένο συνδυασμό του AES 256-bit και του πρωτοκόλλου OpenVPN, το ExpressVPN θα σας κρατήσει ασφαλείς κατά την περιήγηση. Είναι επίσης καλό στην παράκαμψη της λογοκρισίας, γι ‘αυτό πήρε το κέικ στις καλύτερες υπηρεσίες VPN για τον οδηγό της Κίνας.

Τούτου λεχθέντος, τα κάνει όλα αυτά σε μια βαριά τιμή. Αν και το ExpressVPN δεν είναι τόσο ακριβό όσο, ας πούμε, το Hide.me (διαβάστε την κριτική μας Hide.me), δεν είναι φθηνό. Αυτό αντισταθμίζεται κάπως από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία χωρίς κίνδυνο.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Πάντα γνωρίζαμε ότι η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν γρήγορη, αλλά αποδώσαμε τα εντυπωσιακά ποσοστά της στο χαμηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί από προεπιλογή. Ωστόσο, μετά από αυτήν τη δέσμη δοκιμών, είναι σαφές: το PIA είναι ένα από τα πιο γρήγορα VPN.

ιδιωτικές-πρόσβαση-πρόσβαση-κριτική-υποστηρίζονται συσκευές

Οι προεπιλογές PIA στο AES 128-bit, το οποίο λέει θα πρέπει να είναι αρκετές για να σας προστατεύουν, χωρίς να προσθέτετε περιττά έξοδα. Αν και συμφωνούμε σε πολλές περιπτώσεις, το AES 256-bit είναι το πρότυπο που έχουν οριστεί από άλλους παρόχους. Η PIA κατάφερε επίσης να παίξει μπάλα σε αυτό το γήπεδο, υπολείποντας το ExpressVPN στο σταθμισμένο μέσο όρο.

Αν και ήταν πιο σποραδικά σε ορισμένες τοποθεσίες, η PIA διατηρούσε ένα σχετικά επίπεδο επίπεδο στους τρεις διακομιστές που δοκιμάσαμε. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δοκιμή της Νέας Υόρκης είχε το καλύτερο μέσο ποσοστό λήψης, αλλά οι διακομιστές του Άμστερνταμ και του Τόκιο δεν ήταν πολύ πίσω.

Εάν νοιάζεστε μόνο για την ταχύτητα και την ασφάλεια, το PIA είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά επειδή εκτιμάται ότι είναι περίπου η μισή τιμή του ExpressVPN. Ωστόσο, έχει περισσότερα από ένα ζητήματα χρηστικότητας, για τα οποία μπορείτε να μάθετε στην αναθεώρηση PIA. Αν προτιμάτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, μπορείτε να εγγραφείτε χωρίς κίνδυνο με την επταήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Astrill

Έχουμε μια σχέση αγάπης-μίσους με τον Astrill. Τα χαρακτηριστικά του είναι υπέροχα, αλλά η διεπαφή του είναι χάλια. Η ασφάλειά του είναι κορυφαία, αλλά η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Παρά τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα, παραμένει ένα από τα ταχύτερα διαθέσιμα VPN.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

Προηγούμενος

Επόμενο

Αν και κατατάσσεται στην τρίτη θέση για αυτό το τεστ, ο Astrill είναι ικανός να παράγει ταχύτερα αποτελέσματα. Εκτός από την υποστήριξη OpenVPN, IKEv2, L2TP, SSTP και PPTP, συνοδεύεται από μερικά πρωτόκολλα ιδιοκτησίας. Το OpenWeb, για παράδειγμα, είναι ένα πρωτόκολλο που βασίζεται σε TCP που χρησιμοποιεί AES 256-bit και, βάσει των δοκιμών μας, είναι ταχύτερο από το OpenVPN.

Ωστόσο, αυτός ο γύρος δοκιμών έφερε ανησυχίες. Κατά την προσπάθεια λήψης μιας δοκιμής του Astrill με διαφορετική διεύθυνση email, ο πελάτης μπόρεσε να εντοπίσει ότι η δοκιμαστική μηχανή μας είχε ήδη χρησιμοποιήσει μια δοκιμή. Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κατηγορίες, αλλά αυτό μπορεί να είναι κάτι που θέλετε να λάβετε υπόψη.

Ανεξάρτητα, αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι ότι το Astrill είναι γρήγορο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Έρχεται όμως με την τιμή που ταιριάζει. Δεν είναι τόσο ακριβό όσο το Hide.me, αλλά είναι μερικά δολάρια περισσότερο το μήνα από το ExpressVPN. Ωστόσο, προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, οπότε μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε ή να διαβάσετε την κριτική Astrill για περισσότερες λεπτομέρειες.

TorGuard

Το TorGuard δεν διαθέτει την πιο ελκυστική διεπαφή, αλλά είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα VPN στην αγορά. Βάζει την ασφάλεια πρώτα και καταφέρνει να είναι γρήγορη ενώ το κάνει.

καλύτερο γρήγορο VPN

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Αν και ο σταθμισμένος μέσος όρος ήταν χαμηλότερος από τους PIA και τον Astrill, ο TorGuard κατόρθωσε μια υψηλότερη μέση ταχύτητα στις Η.Π.Α. Όπως μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα ταχύτητας στην αναθεώρηση TorGuard, ορισμένοι διακομιστές αποδίδουν καλύτερα από άλλους. Εάν βελτιστοποιήσαμε και επιλέξαμε τους καλύτερους διακομιστές στο δίκτυο του TorGuard, πιθανότατα θα καταργούσε ολόκληρο τον οδηγό.

Ακόμα και με ορισμένους διακομιστές subpar, η γραμμή TorGuard είναι υψηλή. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, παρατηρήσαμε αμελητέες μειώσεις στα ποσοστά λήψης, ενώ η καθυστέρηση παρέμεινε χαμηλή. Όσον αφορά τη μείωση του σταθμισμένου μέσου όρου, ο διακομιστής του Άμστερνταμ ήταν υπεύθυνος, αλλά εξακολουθούσε να διατηρεί το ρυθμό λήψης μας περίπου 100 Mbps.

Το TorGuard είναι γρήγορο, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Θα λάβετε ένα προσαρμόσιμο killswitch, ρυθμίσεις για προσαρμοσμένα σενάρια πριν και μετά τη σύνδεση και έναν δωρεάν κρυπτογραφημένο λογαριασμό webmail. Η τιμή για όλα αυτά είναι επίσης χαμηλή. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για να μάθετε περισσότερα ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας μιας εβδομάδας.

AirVPN

Όπως και με τον Astrill, έχουμε μια σχέση αγάπης-μίσους με την AirVPN. Είναι ένα ασφαλές VPN με πολλές δυνατότητες, αλλά απευθύνεται περισσότερο στους τεχνόφιλους από οποιονδήποτε άλλο. Εφόσον μπορείτε να ασχοληθείτε με τη χρονολογική του διεπαφή, είναι ένα από τα ταχύτερα VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

σύνδεση airvpn

λίστα διακομιστών airvpn

ταχύτητες airvpn

γενικές ρυθμίσεις airvpn

Περιοχή πελάτη airvpn

Προηγούμενος

Επόμενο

Παρόλο που έδειξε ότι ο σταθμισμένος μέσος όρος έβαλε το AirVPN πέμπτο, θα το είχαμε τοποθετήσει με κάθε τρόπο. Όταν είναι γρήγορη, είναι γρήγορη, αλλά δεν θα σας προσφέρουν όλοι οι διακομιστές αυτήν την εμπειρία. Στην αναθεώρησή μας για το AirVPN, παρατηρήσαμε ότι ορισμένες τοποθεσίες, όπως το κέντρο δεδομένων στο Τορόντο, έχουν υπερβολικές ταχύτητες.

Είναι γρήγορο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά δεν είναι συνεπές. Για παράδειγμα, οι τρεις γύροι δοκιμών στο κέντρο δεδομένων του Άμστερνταμ έδειξαν εξαιρετικά διαφορετικές τιμές λήψης. Ένας γύρος μας έδωσε 109,63 Mbps, ενώ ένας άλλος ήταν μόνο 52,3 Mbps. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα του κέντρου δεδομένων στη Νέα Υόρκη αύξησε τον μέσο όρο.  

Θα πρέπει να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις με το AirVPN, αλλά είναι ένα από τα πιο διαμορφώσιμα VPN στην αγορά. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και, αν σας αρέσει ένας ψαλίδι, μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για ένα τριήμερο πάσο για $ 1.

Τιμητικές αναφορές

Όχι κάθε πάροχος μπορεί να είναι ο καλύτερος, αλλά αυτό δεν κάνει αυτά που δεν είναι κακά. Παρακάτω, θα βρείτε τη δεύτερη θέση.

Μουλβάντ

Ο Mullvad θα μπορούσε να ήταν η πέμπτη επιλογή μας και, αν επιλέγαμε έξι παρόχους, θα ήταν στη λίστα. Ο σταθμισμένος μέσος όρος του υπολείπεται των AirVPN και, αν και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε πόσο καλά αποδίδει κάθε VPN, το Mullvad ήταν πιο συνεπές σε γύρους και τοποθεσίες.

Αρχική σελίδα Mullvad

Αν και η διεπαφή του είναι ενοχλητική στη χρήση – είναι κλειδωμένη στο δίσκο – το Mullvad έχει μια πιο φιλόξενη εμπειρία χρήστη από το AirVPN. Η εφαρμογή έχει περίπου το μέγεθος μιας εφαρμογής smartphone και η αρχική σελίδα καθιστά σαφές ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη σύνδεσή σας. Παρά τη βελτιωμένη προσέγγιση, ο Mullvad εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους τεχνικούς.

Το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα στο GitHub και να παίξετε στα έντερα. Αν και φαντάζουμε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων θα το κάνει, η επιλογή είναι εκεί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία στην κριτική μας στο Mullvad ή να κατεβάσετε μια περιορισμένη δοκιμαστική περίοδο τριών ωρών για να δείτε πώς σας αρέσει.

ProtonVPN

Το ProtonVPN μπορεί να είναι το καλύτερο δωρεάν διαθέσιμο VPN. Είναι εύκολο στη χρήση, διαθέτει αξιοπρεπή αριθμό λειτουργιών και γρήγορη εκκίνηση. Αν και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο σε τρεις τοποθεσίες διακομιστή με το δωρεάν πρόγραμμα και το ProtonVPN διαφημίζει την ταχύτητα ως «χαμηλή», μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε.

καλύτερο γρήγορο VPN

Η πληρωμένη υπηρεσία δεν είναι κακή, αλλά, όπως σημειώσαμε στην κριτική μας στο ProtonVPN, φαίνεται ότι το ίδιο χρηματικό ποσό μπορεί να σας αγοράσει αλλού. Ακόμα κι έτσι, είναι μια σταθερή επιλογή της μέσης του γύρου που μπαίνει στο Netflix. Μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό για να τον δοκιμάσετε μόνοι σας.

CyberGhost

Το CyberGhost έχει τα χειρότερα αποτελέσματα από τους παρόχους που δοκιμάσαμε. Αν και είχε μια κακή εμφάνιση εδώ, είναι πολύ καλύτερο με το IKEv2. Εάν ανησυχείτε για προστασία χαμηλού κινδύνου, όπως η ροή του Netflix χωρίς να παρακολουθείτε τον ISP, το CyberGhost είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Cyberghost-αρχική σελίδα-2018

Το IKEv2 είναι πιο εύκολα αποκλεισμένο από το OpenVPN, οπότε δεν είναι ιδανική επιλογή αν προσπαθείτε να παρακάμψετε τη λογοκρισία με γρήγορες ταχύτητες. Τούτου λεχθέντος, είναι υπέροχο για ροή. Το CyberGhost έρχεται με μια σειρά εξειδικευμένων διακομιστών ροής για περισσότερες από 50 πλατφόρμες και κάθε ένας που δοκιμάσαμε δούλεψε στην πρώτη προσπάθεια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας στο CyberGhost ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών.

Ανέντιμες αναφορές

Η τελευταία ομάδα είναι οι υπηρεσίες που μας έδωσαν κακά ή αμφισβητήσιμα αποτελέσματα.

NordVPN

Μας αρέσει πολύ το NordVPN – βαθμολογείται δεύτερος στις κριτικές VPN μας – αλλά νιώσαμε την ανάγκη να το τοποθετήσουμε στην ενότητα ανέντιμων αναφορών για αυτόν τον οδηγό. Για όλες τις δυνατότητές του, το NordVPN ήταν ασυνεπές κατά τη διάρκεια των δοκιμών ταχύτητας. Ορισμένες τοποθεσίες αντιστοιχούσαν σχεδόν στο ExpressVPN, ενώ άλλες δεν μπορούσαν να μας δώσουν πίσω ακόμη και το 10 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητάς μας.

Προηγούμενος

Επόμενο

Σε αυτόν τον οδηγό, το NordVPN παίρνει μια δυσάρεστη αναφορά, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα VPN στην αγορά. Η κριτική μας για το NordVPN κάνει καλύτερη δουλειά για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες, αλλά, για μια ευρεία εξήγηση, είναι ελαφριά, εύχρηστη και συνοδεύεται από πολλές εξαιρετικές δυνατότητες.

VyprVPN

Το VyprVPN μας εξέπληξε κατά τη διάρκεια αυτής της παρτίδας δοκιμών. Αν και δεν ήταν ποτέ το γρηγορότερο VPN, διατηρούσε ακόμα τις χρησιμοποιήσιμες ταχύτητες. Τούτου λεχθέντος, σε αυτήν τη δοκιμαστική συνεδρία, εκμηδενίστηκε από κάθε άλλο πάροχο κατά τη χρήση του OpenVPN και η χρήση του ιδιόκτητου πρωτοκόλλου του VyprVPN, Chameleon, δεν βοήθησε το θέμα.

Επιλογή διακομιστή VyprVPN

Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό γιατί το VyprVPN ισχυρίζεται ότι έχει “ταχύτητες” στην αρχική του σελίδα. Αν και συνεπές, δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει το ήμισυ της μη προστατευμένης ταχύτητάς μας, που είναι κακή απόδοση. Παρόλα αυτά, αρκεί να έχετε μια γρήγορη απροστάτευτη σύνδεση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική VyprVPN ή να εγγραφείτε σε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο τριών ημερών.

IPVanish

Το σκορ του IPVanish είναι τόσο ενδιάμεσο όσο είναι, μια τάση που περιλαμβάνει άλλες πτυχές της υπηρεσίας. Αν και ο σταθμισμένος μέσος όρος είναι, λοιπόν, μέσος όρος, οι ατομικές βαθμολογίες του αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Οι διακομιστές της Νέας Υόρκης και του Άμστερνταμ έφτασαν γρήγορα, ανταγωνίζοντάς τους όπως το ExpressVPN, αλλά το Τόκιο επέστρεψε μια μέση ταχύτητα λήψης μόνο 8,28 Mbps.

Προηγούμενος

Επόμενο

Επιπλέον, το IPVanish πιάστηκε να παραδίδει αρχεία καταγραφής σε κυβερνητικούς φορείς. Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες στην αναθεώρηση IPVanish μας, αλλά το μικρό είναι ότι, παρά το ότι ισχυρίζεται ότι «δεν καταγράφεται» στην πολιτική απορρήτου του, όταν μια δικαστική απόφαση ζήτησε τα αρχεία καταγραφής ενός συγκεκριμένου χρήστη, το IPVanish τους παρέδωσε.

Τελικές σκέψεις

Μετά από πολλές ημέρες δοκιμής και ανάλυσης των δεδομένων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διεκδικήσουμε το ExpressVPN ως το ταχύτερο VPN στην αγορά. Το NordVPN, τεχνικά, είχε υψηλότερο σταθμισμένο μέσο όρο, αλλά, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, η συνοχή του δεν ήταν πουθενά κοντά στο ExpressVPN.

Ενώ το ExpressVPN είναι ο πρωταθλητής, άλλοι πάροχοι πλησιάζουν. Η PIA και η TorGuard, ιδιαίτερα, προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση σε χαμηλή τιμή και, με βάση τις δοκιμές μας, είναι επίσης γρήγορες. Οι AirVPN και Astrill είναι γρήγοροι, αλλά τα προβλήματα χρηστικότητάς τους μας εμποδίζουν να κάνουμε μια πλήρη πρόταση.

Είχατε την ευκαιρία να δείτε τα δεδομένα που συλλέξαμε; Έχετε πραγματοποιήσει τις δικές σας δοκιμές; Ενημερώστε μας πώς πήγε στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map