Καλύτερο VPN για τη Ρωσία 2020: Borscht and Blocks

Η Ρωσία είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα γνωστή για τους κρύους χειμώνες και την αγάπη της βότκας. Είναι το μεγαλύτερο έθνος του κόσμου, που μοιράζεται σύνορα με πολλές χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Ασίας. Μπορεί να διευθύνεται από μια επιβλητική κυβέρνηση, αλλά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον πολιτισμό, την κληρονομιά και την ομορφιά της. Ακόμα, εάν πρόκειται να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα VPN μας για τις επιλογές της Ρωσίας για να παραμείνετε ασφαλείς.


Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου δεν είναι απαραίτητη. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε στον κόσμο, δεν μπορείτε να αποφύγετε τους διαδικτυακούς κινδύνους, όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, υπάρχουν geoblocks για να αντιμετωπίσετε. Όσον αφορά τη Ρωσία, ωστόσο, υπάρχει λογοκρισία για παράκαμψη και άλλοι λόγοι που το καθιστούν λογική ιδέα να προστατευτείτε με ένα VPN.

Καλύτερο VPN για τη Ρωσία 2020

Ηλεκτρονική λογοκρισία στη Ρωσία

Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες. Ωστόσο, είναι χειρότερο σε μερικούς από άλλους. Για παράδειγμα, η Κίνα έχει μια από τις χειρότερες μορφές διαδικτυακής λογοκρισίας στον κόσμο μέσω του Μεγάλου Τείχους προστασίας της Κίνας. Παρόλο που ο διαδικτυακός κόσμος της Ρωσίας δεν είναι τόσο κακός, έχει σίγουρα περιορισμούς και η ελευθερία του Διαδικτύου μειώνεται συνεχώς.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει νόμους που τους επιτρέπουν να περιορίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους και περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιεχόμενο που σχετίζεται με την πολιτική αντιπολίτευση, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την κοινότητα των ΛΟΑΤ. 

Πολλές υπηρεσίες είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το τι εμποδίζεται, όπως η Roskomnadzor, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Ναρκωτικών και η Γενική Εισαγγελία. Το περιεχόμενο που εμπίπτει σε ορισμένες κατηγορίες μπορεί να αποκλειστεί χωρίς δικαστική απόφαση.

Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που σχετίζεται με πληροφορίες αυτοκτονίας, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, προπαγάνδα ναρκωτικών, παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, εξτρεμισμό, πληροφορίες για νεαρά θύματα εγκλημάτων και μη επιβληθείσες δημόσιες ενέργειες ή συγκεντρώσεις. Μπορούν επίσης να αποκλειστούν ιστότοποι που περιέχουν περιεχόμενο που σχετίζεται με ζητήματα όπως διαφθορά, πορνογραφία και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Άλλο περιεχόμενο μπορεί να αποκλειστεί με δικαστική απόφαση και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) πρέπει να συμβουλευτούν μια «μαύρη λίστα» απαγορευμένων ιστότοπων. Ωστόσο, συχνά λείπουν οι κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να μπλοκαριστεί και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου συχνά εκτελούν εκτεταμένα τμήματα για να αποφύγουν την τιμωρία. 

Ορισμένοι ιστότοποι αποκλείστηκαν το 2017 αφού θεωρήθηκαν «ανεπιθύμητοι» βάσει του νόμου του 2015 που απευθύνεται σε οργανισμούς που το Κρεμλίνο κατηγορεί για υποκίνηση πολιτικής διαφωνίας. Ο υποστηρικτής της ελευθερίας του Διαδικτύου Roskomsvoboda παρακολουθεί τη λογοκρισία και διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια ιστότοποι αποκλείστηκαν το 2018.

Οι τοπικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου διατάχθηκαν να αποκλείσουν 8.000 ιστότοπους πειρατών το 2017 και ορισμένοι νόμοι τροποποιήθηκαν που επέτρεψαν τον αποκλεισμό περισσότερων από 600 ιστοτόπων πειρατών καθρεφτών το 2018. Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά ο αποκλεισμός στοχεύει στην καταπολέμηση της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, λογισμικού , βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές.

Εφαρμογές κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων στη Ρωσία

Πολλές εφαρμογές κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων έχουν πέσει θύματα του αυστηρού διαδικτυακού κόσμου της Ρωσίας. Το Telegram αποκλείστηκε με δικαστική απόφαση το 2018, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τον νόμο Yarovaya. 

Ο νόμος αυτός απαιτεί διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρουν κρυπτογράφηση για να βοηθήσουν τις αρχές να αποκωδικοποιήσουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Το Telegram προσφέρει μια υπηρεσία όπου οι άνθρωποι μπορούν να κρυπτογραφήσουν μηνύματα κειμένου, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται για τρομοκρατία.

Το Telegram προσπάθησε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό, αλλά στόχευαν και οι νέοι ιστότοποι φιλοξενίας. Αυτό σήμαινε ότι αποκλείστηκαν επίσης δημοφιλείς ιστότοποι, όπως το Google Cloud, το Microsoft Azure και το Amazon Web Services. 

Σε ένα σημείο, αποκλείστηκαν 8 εκατομμύρια διευθύνσεις IP που ανήκαν σε κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας, οι οποίες με τη σειρά τους επηρέασαν τις διαδικτυακές υπηρεσίες για τράπεζες, καταστήματα και αεροπορικές εταιρείες. Αν και πολλά από αυτά έχουν ξεμπλοκαριστεί, η λίστα παραμένει μεγάλη. 

Παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να εμποδίσει το Telegram, είναι ακόμη προσβάσιμο. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει άλλες πλατφόρμες, όπως το LinkedIn, το Blackberry Messenger, το Line, το Zello και το WeChat.

Αυτά τα μπλοκ έγιναν σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες πληροφοριών και την προστασία των πληροφοριών, επειδή οι εταιρείες δεν είχαν εγγραφεί ως διάδοση πληροφοριών. Μετά την εγγραφή, οι αρχές θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Το LinkedIn αποκλείστηκε επίσης το 2016 επειδή απέτυχε να μεταφέρει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων πολιτών στη ρωσική επικράτεια. Ο ρωσικός νόμος απαιτεί από τις εγχώριες και ξένες εταιρείες να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών σε ρωσικούς διακομιστές. Οι εταιρείες που αρνούνται να αντιμετωπίσουν πρόστιμο ή να αποκλειστούν.

Η Kaspersky Labs έπρεπε να μετακινήσει ορισμένα από τα κέντρα δεδομένων της λόγω και της Ρωσίας. Πιο πρόσφατα, στο Facebook και το Twitter έχουν δοθεί εννέα μήνες για να μεταφέρουν τα δεδομένα των Ρώσων χρηστών σε διακομιστές εντός της χώρας.

Η ρωσική απαγόρευση VPN

Το 2017, η Ρωσία άρχισε να αποκλείει υπηρεσίες VPN. Οι πάροχοι που είχαν μέχρι τώρα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε απαγορευμένο περιεχόμενο θα αποκλείονταν, εκτός εάν συμφώνησαν να περιορίσουν τους χρήστες από την επίσκεψη σε απαγορευμένους ιστότοπους. Εάν ο πάροχος συμφώνησε, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν στη χώρα.

Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και ορισμένοι αγνόησαν εντελώς το αίτημα. Στη συνέχεια, ο νόμος τροποποιήθηκε για την επιβολή προστίμων σε μη συμμορφούμενες υπηρεσίες VPN και άλλους ανωνυμοποιητές. Ωστόσο, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε καλά.

Σε μια άλλη προσπάθεια το 2019, η Roskomnadzor έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε παρόχους VPN, διατάσσοντας τους να εφαρμόσουν μηχανισμούς αποκλεισμού ιστότοπων ή να αποκλειστούν. 

Κανένας από τους παρόχους VPN που προσεγγίστηκαν δεν ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί, ωστόσο, αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά την καταγραφή της δραστηριότητας των χρηστών. Πολλοί έκλεισαν τους ρωσικούς διακομιστές τους. Το κομμάτι μας αφιερωμένο στη ρωσική απαγόρευση VPN πηγαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ηλεκτρονική επιτήρηση στη Ρωσία

Εκτός από τις ρωσικές αρχές που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών με τον νόμο Yarovaya, η νομοθεσία που επιτρέπει στις αρχές να διενεργούν παρεμβατική παρακολούθηση αυξάνεται συνεχώς. 

Ο νόμος για τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες πληροφοριών και την προστασία της πληροφορίας τροποποιήθηκε για να απαγορεύσει στους χρήστες να είναι ανώνυμοι σε κοινωνικά μέσα και πλατφόρμες επικοινωνίας. Οι λογαριασμοί χρηστών πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με πραγματικές ταυτότητες, αλλά ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν.

Τα δεδομένα διαδικτυακών επικοινωνιών, που περιλαμβάνουν κείμενο, βίντεο και ήχο, πρέπει να αποθηκεύονται για έως και έξι μήνες. Τα διαδικτυακά μεταδεδομένα πρέπει να διατηρούνται και για ένα έτος. Οι αρχές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χωρίς την ανάγκη δικαστικής απόφασης.

Η ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποιεί επίσης το Σύστημα Μέτρων Λειτουργικής Αναζήτησης (SORM) για διαδικτυακή παρακολούθηση. Απαιτείται από τους ISP να εγκαταστήσουν τεχνολογία SORM που επιτρέπει την παρακολούθηση της κίνησης στο Διαδίκτυο. Εάν ένας πάροχος δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ή να χάσει την άδειά του. 

Η SORM χρησιμοποιεί τεχνολογία επιθεώρησης πακέτων σε βάθος που επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να παρακολουθεί άμεσα τις επικοινωνίες. Χρειάζεται ένταλμα, αλλά δεν χρειάζεται να εμφανιστεί, επομένως οι επικοινωνίες μπορούν να υποκλαπούν κρυφά.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της παρακολούθησης για την παρακολούθηση ακτιβιστών, δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης. Το καλύτερο VPN μας για το Ηνωμένο Βασίλειο και το καλύτερο VPN για τα κομμάτια των ΗΠΑ δείχνουν άλλες χώρες που ασχολούνται με παρεμβατική παρακολούθηση.

Η ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο στη Ρωσία

Αν και το ρωσικό σύνταγμα προβλέπει την ελευθερία του λόγου, υπάρχουν άλλοι νόμοι που το περιορίζουν.

Όποιος θεωρείται ότι προκαλεί αυτονομισμό ή εξτρεμισμό στο Διαδίκτυο μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών βάσει του ρωσικού ποινικού κώδικα. Επιπλέον, η υποκίνηση μίσους θα οδηγήσει σε φυλάκιση έξι ετών. 

Το άνοιγμα μιας τέτοιας υπόθεσης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη των κατηγορουμένων σε μια λίστα εξτρεμιστών. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης διατηρεί τη λίστα και οποιοσδήποτε σε αυτήν μπορεί να απαγορευτεί από ορισμένα επαγγέλματα και να παγώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του, ακόμα κι αν δεν είχαν καταδικαστεί. Ο ορισμός του εξτρεμισμού είναι επίσης ευρύς.

Η δυσφήμιση και οι εκκλήσεις για τρομοκρατία τιμωρούνται επίσης βάσει του ποινικού κώδικα. Ο διοικητικός κώδικας απαγορεύει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τη Σοβιετική Ένωση στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και την εμφάνιση συμβόλων των Ναζί ή άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων. 

Πάνω από 1.000 ποινικές υποθέσεις έχουν κατατεθεί για διαδικτυακή δραστηριότητα, όπως δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και 98 από αυτές απαιτούν ποινή φυλάκισης. Πολλοί χρήστες έχουν διωχθεί για κριτική σε θρησκεία, ιδιαίτερα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Σε μια περίπτωση, ένας 19χρονος μαθητής κατηγορήθηκε για υποκίνηση ρητορικής μίσους αφού παρομοίασε τον χαρακτήρα του Game of Thrones Jon Snow με τον Ιησού Χριστό. Ο υπολογιστής του κατασχέθηκε από την αστυνομία και τέθηκε στον εξτρεμιστικό κατάλογο και αντιμετώπιζε την πιθανότητα πενταετούς φυλάκισης. Υπήρξαν επίσης παρόμοιες περιπτώσεις, οπότε προσέξτε τι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο.

Οι ΛΟΑΤ ακτιβιστές μπορούν να θεωρηθούν ότι προωθούν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις, με αποτέλεσμα την τιμωρία για την ηλεκτρονική τους έκφραση. Ένας ακτιβιστής μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με μια ομάδα που υποστηρίζει την πρόσβαση σε πληροφορίες υγείας και σεξουαλικής. Καταδικάστηκαν και πρόστιμο 50.000 ρωσικά ρούβλια (760 $).

Τι κάνει το VPN το καλύτερο για τη Ρωσία

Θα μπορούσατε απλώς να επιλέξετε έναν πάροχο από εκείνους στις κριτικές VPN, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλος για τη Ρωσία. Για αρχάριους, ο πάροχος πρέπει να έχει μεγάλη ασφάλεια για να σας προστατεύσει από διαδικτυακούς κινδύνους και να σας κρατήσει κρυμμένους από την παρεμβατική παρακολούθηση.

Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έναν διακόπτη kill. Αυτό θα διακόψει τη σύνδεσή σας εάν το VPN αποτύχει, διατηρώντας τα ευαίσθητα δεδομένα σας ασφαλή. Μαζί με αυτό, θα πρέπει να τιμά το ιδιωτικό σας απόρρητο. Η υπηρεσία πρέπει να έχει μια σταθερή πολιτική καταγραφής καταγραφής, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν τηρεί αρχείο των δραστηριοτήτων σας στο διαδίκτυο.

Για να παρακάμψετε τη λογοκρισία της Ρωσίας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα με ένα καλό δίκτυο διακομιστών. Όσο περισσότεροι διακομιστές υπάρχουν σε διαφορετικές χώρες, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητά σας να βρείτε έναν που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Αυτό μετράει επίσης για τη μετάβαση των γεωγραφικών αποκλεισμών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix ΗΠΑ και δεν βρίσκεστε στη χώρα, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP των ΗΠΑ. Με τη σύνδεση σε διακομιστή εντός των ΗΠΑ μέσω VPN, θα έχετε πρόσβαση. Ο καλύτερος οδηγός VPN για το Netflix έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στη Ρωσία, θα χρειαστείτε διακομιστές εντός της χώρας. Λόγω της απαγόρευσης VPN, πολλοί πάροχοι έχουν κλείσει τους ρωσικούς διακομιστές τους. Υπάρχουν ακόμα μερικοί που διαθέτουν διακομιστές εκεί, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι συμμορφώθηκαν με τους κανόνες της Ρωσίας. 

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιμένετε συνεχώς τη φόρτωση περιεχομένου, πρέπει να επιλέξετε ένα που έχει καλή ταχύτητα. Το απεριόριστο εύρος ζώνης θα διασφαλίσει ότι δεν θα χτυπήσετε επίσης όριο χρήσης δεδομένων. Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι σημαντικές εάν θέλετε να κάνετε streaming ή torrent.

Άλλες λειτουργίες που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν τις συσκευές που υποστηρίζει, τη φιλικότητα προς το χρήστη και πόσες συσκευές μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα. Επιπλέον, η καλή εξυπηρέτηση πελατών είναι εύχρηστη και πόσο το κόστος εξυπηρέτησης μπορεί να επηρεάσει την τελική σας απόφαση.

1. Καλύτερο VPN για τη Ρωσία: ExpressVPN

Έχουμε δώσει στην ExpressVPN το ρωσικό στέμμα λόγω της εξαιρετικής ολόπλευρης εξυπηρέτησης και της ισχυρής ασφάλειας. Είναι το καλύτερο διαθέσιμο VPN και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα προστατευτείτε με αυτό. Παρέχει ασφάλεια με κρυπτογράφηση AES 256-bit και μπορείτε να το αυξήσετε αν θέλετε. Υπάρχει ένας ενσωματωμένος διακόπτης kill, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή και δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. 

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε 94 χώρες, δίνοντάς σας πολλά να διαλέξετε για παράκαμψη μπλοκ. Το ExpressVPN παλαιότερα είχε διακομιστές εντός της Ρωσίας, αλλά έκτοτε τους έχει καταργήσει, επομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο με περιορισμούς στα ρωσικά. 

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την ταχύτητα, καθώς είναι το ταχύτερο VPN στην αγορά και παρέχει επίσης απεριόριστο εύρος ζώνης. Αυτές οι δυνατότητες – και το γεγονός ότι μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ροής – τη βοήθησαν να πάρει την πρώτη θέση στο καλύτερο VPN μας για σύγκριση ροής. Επιτρέπει επίσης τον torrenting. Διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN για μια καλύτερη ματιά στην υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ExpressVPN

Είναι συμβατό με Windows, macOS, Android, iOS και Linux. Επιπλέον, υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Safari. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα.

Είναι εύκολο στη χρήση και είναι η τέλεια επιλογή εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με VPN. Μόλις εγκαταστήσετε το ExpressVPN, θα κάνει σχεδόν τα πάντα για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε έναν κατάλληλο διακομιστή.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, υπάρχει μια χρήσιμη διαδικτυακή βάση γνώσεων για αυτοβοήθεια. Διατίθεται επίσης ζωντανή συνομιλία και email 24/7. Αν και το προσωπικό είναι χρήσιμο σε όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε, η υποστήριξη μέσω email είναι καλύτερη όταν πρόκειται για πιο σε βάθος ζητήματα. 

Ένα μειονέκτημα του ExpressVPN είναι η τιμή του. Είναι ένας από τους πιο ακριβούς παρόχους που έχουμε συναντήσει, αλλά είναι επίσης ο καλύτερος έλεγχος του VPN Cloudwards. Μπορείτε να αφαιρέσετε λίγο από αυτό το κόστος επιλέγοντας μεγαλύτερο πρόγραμμα. Επιπλέον, υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

2. NordVPN

Το NordVPN είναι ένας άλλος μεγάλος πάροχος που συχνά αναφέρεται στα άρθρα μας VPN. Η ασφάλεια είναι από τα καλύτερα στην αγορά και περιλαμβάνει τη χρήση των διακομιστών διπλού hop που προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στη σήραγγα VPN. Υπάρχει ένας διακόπτης kill και μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής για επιπλέον ηρεμία.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Διαθέτει τεράστιο αριθμό διακομιστών (περισσότεροι από 5.000) και είναι διασκορπισμένοι σε 60 χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα με τη σύνδεση σε έναν που ταιριάζει. Όπως το ExpressVPN, ωστόσο, το NordVPN είχε διακομιστές στη Ρωσία, αλλά τους διέκοψε μετά τη θέσπιση των κανόνων VPN της Ρωσίας.

Οι ταχύτητές του είναι καλές, αλλά μπορούν να γίνουν αργές σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχασε την πρώτη θέση. Σε όλους τους άλλους τομείς, το NordVPN είναι συγκρίσιμο με τον νικητή μας, ExpressVPN. Ωστόσο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο ExpressVPN εναντίον NordVPN. 

Ακόμα, δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης και μπορεί να εισέλθει στις περισσότερες υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Επιπλέον, το NordVPN είναι το καλύτερο VPN μας για torrenting, σε περίπτωση που αυτό είναι κάτι που θέλετε να κάνετε. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον πάροχο στην πλήρη αναθεώρηση NordVPN.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το NordVPN

Το NordVPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, macOS, Android και iOS, με εύχρηστους πελάτες. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εύχρηστη βάση γνώσεων που είναι διαθέσιμη για να ρυθμίσετε μόνοι σας το πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει διαθέσιμη ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλο το 24ωρο. Η ζωντανή συνομιλία έχει τον γρηγορότερο χρόνο απόκρισης, αλλά με κάθε τρόπο, είστε καλά.

Είναι καλή αξία για τα χρήματά σας, αλλά η μηνιαία τιμή δεν είναι καλή. Η επιλογή μεγαλύτερης διάρκειας θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Υπάρχει περίοδος επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει.

3. CyberGhost

Στη συνέχεια είναι το CyberGhost, το οποίο είναι ένας αξιοπρεπής πάροχος με μεγάλη ασφάλεια. Διαθέτει έναν μόνιμα ενεργοποιημένο διακόπτη kill, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό και οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο δεν καταγράφονται. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Διαθέτει μεγάλο αριθμό διακομιστών που καλύπτουν 59 χώρες, αλλά κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στη Ρωσία, επομένως δεν θα έχετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο. 

Το CyberGhost έχει γρήγορες ταχύτητες, αλλά, όπως το NordVPN, μπορεί να γίνει αργό σε μεγάλες αποστάσεις. Ωστόσο, θα έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης και μπορεί να φτάσει στις περισσότερες υπηρεσίες ροής. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για torrent, με μια λίστα διακομιστών που έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτό. Διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost για περισσότερα σχετικά.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CyberGhost

Το CyberGhost μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, macOS, Android και iOS. Η διεπαφή ενημερώθηκε πρόσφατα και, παρόλο που δεν είναι δύσκολο στη χρήση, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσετε. 

Μπορείτε να συνδέσετε έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα, και γι ‘αυτό κέρδισε μια θέση στο καλύτερο VPN μας για πολλές συσκευές. Τούτου λεχθέντος, το επτά είναι το όριο για πόσες συσκευές μπορεί επίσης να εγκατασταθεί.

Το CyberGhost έχει μια από τις πιο εκτεταμένες βάσεις γνώσεων που έχουμε δει. Επιπλέον, υπάρχει ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και τα δύο είναι καλά, αλλά το email είναι η καλύτερη επιλογή για περισσότερα τεχνικά προβλήματα.

Είναι μια φθηνή υπηρεσία, παρέχοντας σας εγγραφή σε μεγαλύτερη συνδρομή, επειδή η μηνιαία τιμή είναι κακή. Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος επτά ημερών για Android και iOS, ώστε να μπορείτε να δείτε αν σας αρέσει. Επιπλέον, υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η οποία ισχύει για 14 ημέρες στο μηνιαίο πρόγραμμα, αλλά είναι 45 ημέρες εάν είστε σε μεγαλύτερο.

4. VyprVPN

Το VyprVPN μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη Ρωσία. Δεν είναι τόσο καλό όσο οι άλλες επιλογές μας, αλλά έχει εξαιρετική ασφάλεια, η οποία είναι το κύριο μέλημά μας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, οπότε είναι υπέροχο για τους παίκτες, αλλά και για αρχάριους. Περιλαμβάνεται ένας διακόπτης kill και δεν θα διατηρεί αρχείο των διαδικτυακών σας shenanigans.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Μαζί με την ασφάλεια, θα έχετε επίσης πρόσβαση στο ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon, το οποίο προσθέτει ακόμη περισσότερη προστασία στη σύνδεσή σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική VyprVPN.

Το δίκτυο διακομιστών του VyprVPN είναι μικρό σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Υπάρχουν συνολικά λιγότεροι από 1.000 διακομιστές που καλύπτουν 64 χώρες. Ωστόσο, διαθέτει διακομιστές στη Μόσχα, οπότε αν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στη Ρωσία, αυτό είναι το VPN για εσάς.

Οι ταχύτητές του δεν είναι μεγάλες, αλλά πρέπει να είναι καλές για τις περισσότερες δραστηριότητες. Δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης, επιτρέπει torrenting και θα έχετε πρόσβαση στις περισσότερες πλατφόρμες ροής.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το VyprVPN

Οι πελάτες είναι διαθέσιμοι για Windows, macOS, Android και iOS. Η διεπαφή έχει ημερομηνία, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο στη χρήση. Ο αριθμός των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα εξαρτάται από το πακέτο που θα επιλέξετε. Το τυπικό πακέτο επιτρέπει έως και τρεις συσκευές, ενώ το premium πακέτο επιτρέπει έως και πέντε. 

Υπάρχει διαθέσιμη βάση γνώσης, ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλο το 24ωρο. Ωστόσο, στην κριτική μας, δεν είχαμε την καλύτερη εμπειρία με αυτήν. Η βάση γνώσεων δεν είναι υπέροχη και οι απαντήσεις από την ομάδα υποστήριξης ήταν σύντομες.

Το VyprVPN έχει δύο επίπεδα για την τιμολόγηση: το τυπικό πακέτο και το πακέτο premium. Για να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο Chameleon, θα πρέπει να επιλέξετε το πακέτο premium. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα μηνιαίο είτε ένα ετήσιο πρόγραμμα, αλλά το ετήσιο λειτουργεί φθηνότερα. Υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε πρώτα.

5. TorGuard

Η τελευταία μας επιλογή είναι το TorGuard. Είναι ένας καλός πάροχος και διαθέτει μερικές από τις πιο προσαρμόσιμες ασφάλειες στην αγορά. Περιλαμβάνεται ένας διακόπτης kill, ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα και έχει εφαρμοστεί μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής.

Η TorGuard διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε 55 χώρες, αλλά δεν έχει πλέον διακομιστές στη Ρωσία, σε περίπτωση που αυτό θέλετε.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Έχει γρήγορες ταχύτητες, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία. Επιπλέον, εάν επιλέξετε ρυθμίσεις υψηλής ασφάλειας, αυτό μπορεί επίσης να μειώσει την ταχύτητα. Υπάρχει απεριόριστο εύρος ζώνης και επιτρέπει torrent. 

Ωστόσο, το TorGuard δεν μπορεί να μπει σε ορισμένες πλατφόρμες ροής, όπως το Netflix. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το ξεπεράσουμε αυτό. Διαθέτει αποκλειστικά IP ροής, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στο πακέτο σας με μηνιαία χρέωση. Είναι εγγυημένη, ωστόσο, γι ‘αυτό ήρθε πρώτη στο καλύτερο VPN μας με αποκλειστικό οδηγό IP. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα στην κριτική μας στο TorGuard.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το TorGuard

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, macOS, Android και iOS. Ωστόσο, η έκδοση για κινητά μπορεί να είναι ενοχλητική για τη ρύθμιση. Μπορείτε να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να αγοράσετε έως και 20 άλλες με 1 $ το μήνα.

Μια εύχρηστη βάση γνώσεων, διαδικτυακοί πόροι και ένα φόρουμ είναι διαθέσιμα εάν χρειάζεστε βοήθεια. Υπάρχει επίσης ζωντανή συνομιλία, αλλά είναι επανδρωμένη από μια γενική εταιρεία υποστήριξης πελατών, επομένως μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τεχνικά ζητήματα. Ωστόσο, υπάρχει διαθέσιμη υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24/7.

Το μηνιαίο κόστος δεν είναι κακό, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε μεγαλύτερα σχέδια. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων επτά ημερών, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει.

Τελικές σκέψεις

Τώρα ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα VPN ενώ βρίσκεστε στη Ρωσία. Ελπίζουμε ότι έχετε βρει τον οδηγό μας χρήσιμο και έχετε επιλέξει μια κατάλληλη υπηρεσία VPN. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει εξαιρετική ασφάλεια και απόρρητο, καθώς και ένα καλό δίκτυο διακομιστών για να ξεπεράσετε μπλοκ.

Το ExpressVPN είναι ξεκάθαρος νικητής χάρη στις υψηλού επιπέδου ρυθμίσεις ασφαλείας, την αφοσίωση στο απόρρητο και πολλές άλλες δυνατότητες. Θα κρύψει την ταυτότητά σας και θα μπορέσετε να μπείτε σχεδόν σε όλα με αυτό. Γιατί να μην δοκιμάσετε με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που προσφέρεται?

Εάν έχετε εμπειρία στη χρήση ενός VPN στη Ρωσία, πείτε μας για αυτό στην ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε πολύ να το ακούσουμε. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map