Καλύτερο VPN για κινητά 2020: Μείνετε ασφαλείς σε Android και iOS

Τα τηλέφωνα χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο τώρα περισσότερο από ποτέ, αν και λίγη προσοχή δίνεται στην ασφάλεια αυτής της σύνδεσης. Παρόλο που τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι συνηθισμένα σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, δεν είναι τόσο συνηθισμένα στη συχνά λιγότερο ασφαλή σύνδεση LTE από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτόν τον οδηγό για το καλύτερο VPN για κινητά, θα σας δείξουμε πώς να παραμείνετε ασφαλείς εν κινήσει. 


Επιλέγοντας τον καλύτερο οδηγό VPN, επιλέξαμε πέντε επιλογές που ικανοποιούν τα πρότυπα μας για ταχύτητα, ασφάλεια και χρηστικότητα. Θα δώσουμε μια σύντομη επισκόπηση του γιατί μας αρέσει κάθε επιλογή για κινητά, καθώς και γιατί γενικά μας αρέσει κάθε επιλογή. 

Εάν βιάζεστε, μπορείτε να παραλείψετε τη στεφάνη και να κατεβάσετε το ExpressVPN. Είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες λίστες διακομιστών εκεί έξω. Από τη ροή έως το torrenting και τα πάντα στο μεταξύ, το ExpressVPN λειτουργεί και λειτουργεί απλά, σε αυτό.

Καλύτερο VPN για κινητά 2020

Επιλέγοντας το καλύτερο VPN για κινητά

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της επιλογής VPN για επιτραπέζιο και τηλέφωνο. Η διασύνδεση και το μέγεθος της οθόνης είναι σημαντικοί παράγοντες. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για μικρές οθόνες έχουν κατά νου ένα φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό. Οι πέντε κορυφαίες επιλογές μας, ωστόσο, ξεπερνούν τα άνετα μενού και την απλότητα.

Αν ενδιαφέρεστε για ευκολία χρήσης, για παράδειγμα, θα πρέπει να δοκιμάσετε το ExpressVPN ή το CyberGhost. Είναι απλοί και διατηρούν στο ελάχιστο τα επιπλέον κουδούνια και σφυρίχτρες. Με αυτά, επιλέγετε τους προτεινόμενους ή φιλικούς για ροή διακομιστές και πατήστε “connect”. Αυτό είναι ιδανικό για φορητές συσκευές, όπου η απλή ρύθμιση είναι καλύτερη.

Εκτός της χρηστικότητας, η συνδεσιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για φορητές συσκευές. Το χρυσό πρότυπο για τα περισσότερα VPN είναι το πρωτόκολλο OpenVPN, για το οποίο μπορείτε να μάθετε στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για τις περισσότερες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Αν και το OpenVPN θα λειτουργήσει, θα πέσει εάν χάσετε ή αλλάξετε συνδέσεις. 

Αυτό είναι σημαντικό για κινητά, καθώς οι περισσότεροι χρήστες θα αλλάζουν εύκολα μεταξύ LTE και WiFi σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτήν την περίπτωση, το IKEv2 είναι η καλύτερη επιλογή πρωτοκόλλου. Χρησιμοποιεί πακέτα UDP και αρχίζει να δημιουργεί τον συσχετισμό ασφαλείας μετά την αποστολή των πρώτων πακέτων, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταβεί γρήγορα και γρήγορα στις συνδέσεις. 

Με λίγα λόγια, όταν χρησιμοποιείτε μια φορητή συσκευή, είναι κρίσιμο το VPN να προσφέρει μια επιλογή IKEv2, καθώς μπορεί να αποσυνδεθεί και να επανασυνδεθεί όταν αλλάζετε μεταξύ LTE και WiFi χωρίς πολύ χρόνο διακοπής λειτουργίας. 

Το καλύτερο VPN για κινητά: ExpressVPN

το καλύτερο VPN για κινητά

Το ExpressVPN είναι το πιο γρήγορο VPN που έχουμε συναντήσει και αυτό ισχύει για τις κινητές συσκευές. Είτε μεταδίδετε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή, κατεβάζετε μια ταινία ή τραγουδάτε σε μερικούς αγώνες ενός ανταγωνιστικού παιχνιδιού για κινητά, το ExpressVPN σας καλύπτει. Στην πραγματικότητα, το βαθμολογούμε ως το καλύτερο VPN για τυχερά παιχνίδια.

Υπάρχει επίσης μια καθαρή διεπαφή για να απολαύσετε, κάτι που είναι απαραίτητο για μικρότερες οθόνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το μεγάλο κουμπί “on” στη μέση της εφαρμογής και είστε έτοιμοι. Όσον αφορά την επιλογή μιας τοποθεσίας, το ExpressVPN διαθέτει μια εκτεταμένη λίστα 160 διακομιστών σε 94 χώρες.

Το ExpressVPN είναι ένα από τα λίγα VPN που υπερέχει σε κάθε κατηγορία. Από τη ροή έως το torrent έως τη γενική περιήγηση, είναι γρήγορη και απρόσκοπτη. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να συνδέεται αυτόματα όταν ενεργοποιείτε και τη συσκευή σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει καν να γνωρίζετε ότι είναι ενεργό τις περισσότερες φορές.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ExpressVPN

Το μόνο μειονέκτημα για το ExpressVPN είναι η τιμή του, αν και το επιτόκιο αξίζει να πληρωθεί. Άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σε αυτήν τη λίστα, προσφέρουν έτη υπηρεσίας για το μονοετές τέλος 100 $ που ζητάει το ExpressVPN. Ωστόσο, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία χωρίς κίνδυνο. 

Το ExpressVPN έχει δημιουργηθεί για να πετύχει και αν του δώσετε την ευκαιρία, θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Διαβάστε την κριτική ExpressVPN για περισσότερα.

NordVPN

το καλύτερο VPN για κινητά

Όταν ανοίγετε το NordVPN, θα δείτε μερικές απλές λεπτομέρειες. Αυτά περιλαμβάνουν ένα κουμπί ρυθμίσεων, ένα κουμπί γρήγορης σύνδεσης και μια λίστα διακομιστών και επιλογών σάρωσης για άνοιγμα. Είναι μια καθαρή διεπαφή με έναν μοναδικό χάρτη στο παρασκήνιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε συγκεκριμένες περιοχές. 

Στο μενού ρυθμίσεων, θα βρείτε τις συνήθεις διαμορφώσεις που συνοδεύουν ένα VPN, αλλά και μία που ξεχωρίζει. Το CyberSec, το οποίο περιλαμβάνεται δωρεάν, προσφέρει ώθηση στην ασφάλειά σας και σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό, απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο. 

Το CyberSec μοιάζει με αποκλεισμό περιεχομένου, αλλά λειτουργεί σε επίπεδο συστήματος και όχι ως επέκταση προγράμματος περιήγησης. Λειτουργεί επίσης ως πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, το οποίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Επίσης, το NordVPN είναι πιο προσιτό από το ExpressVPN, με ένα τριετές πρόγραμμα να κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 $. Ως έχει, η συνδρομή σας δίνει μια δοκιμή τριών ημερών πριν από τη χρέωση. Φυσικά, μπορείτε να ακυρώσετε την υπηρεσία σας εάν πιστεύετε ότι δεν είναι σωστό για εσάς.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το NordVPN

Το NordVPN έρχεται επίσης με ένα σύνολο διακομιστών εξειδίκευσης. Αυτά περιλαμβάνουν το διπλό VPN, το P2P, την αποκλειστική IP και τις ασαφείς επιλογές. Παρόλο που οι τυπικοί διακομιστές είναι εντάξει για τους περισσότερους χρήστες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές ειδικότητας εάν χρειάζεστε περισσότερη ασφάλεια, ίσως για μεταφόρτωση στο cloud storage ή αν, ας πούμε, torrenting. 

Εάν το NordVPN θα μπορούσε να συμβαδίσει με τις σταθερές ταχύτητες που συνοδεύουν το ExpressVPN, θα κατέλαβε την πρώτη θέση. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας για το NordVPN.

CyberGhost

το καλύτερο VPN για κινητά

Το CyberGhost μοιάζει με ένα από τα πιο άγονα VPN όταν το ανοίγετε για πρώτη φορά, αλλά υπάρχουν περισσότερα πράγματα κάτω από την κουκούλα. Όταν το ανοίγετε, υπάρχει ένα ρυθμιστικό για σύνδεση, ένα μικρό κουμπί για να επιλέξετε διακομιστή και ένα κουμπί ρυθμίσεων.

Μόλις μεταβείτε στο μενού διαμόρφωσης, ανοίγουν οι επιλογές. Υπάρχει ένας αποκλεισμός διαφημίσεων και μια απλοποιημένη έκδοση ενός προγράμματος αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού, οι οποίες προστατεύουν από κακόβουλους ιστότοπους. Το Split tunneling περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα, η οποία σπάνια εμφανίζεται από VPN, πολύ λιγότερο από κινητά.

Όσον αφορά την ταχύτητα, το CyberGhost αγωνίζεται να διατηρήσει μια σταθερή σύνδεση. Μπορείτε να περιμένετε κορυφές και κοιλάδες ενώ περιηγείστε στον Ιστό. Η ροή επηρεάζεται περισσότερο και οι παύσεις για προσωρινή αποθήκευση είναι επικρατούσες. Υπάρχει όμως μια ασημένια επένδυση, επειδή υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 διακομιστές σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CyberGhost

Παρόλο που το CyberGhost δεν μπορεί να ταιριάζει με τα NordVPN και ExpressVPN όταν πρόκειται για ταχύτητα, μπορεί και όταν πρόκειται για τιμή (διαβάστε το κομμάτι NordVPN vs CyberGhost). Στα 107 $ για τρία χρόνια, είναι μια από τις φθηνότερες επιλογές και διαθέτει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών για εκκίνηση. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας στο CyberGhost.

VyprVPN

το καλύτερο VPN για κινητά

Αν και άλλα VPN ξεχωρίζουν με την απλότητά τους, το VyprVPN είναι ο ευκολότερος χειρισμός. Τρία κουμπιά κυριαρχούν στο κάτω μέρος της οθόνης. Εδώ μπορείτε να πλοηγηθείτε μεταξύ των ρυθμίσεων, της κατάστασης σύνδεσης και της λίστας διακομιστών. Είναι άνετο, εύκολο στα μάτια και αισθάνεται τέλεια.

Παρόλο που οι επιλογές διακομιστή είναι περιορισμένες, με την επιλογή χειροκίνητης επιλογής ενός ή αυτόματης επιλογής του ταχύτερου διαθέσιμου, είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για τον μέσο χρήστη, ειδικά όταν εξετάζετε την ποικιλία των ρυθμίσεων που μπορείτε να αλλάξετε.

Μεταξύ των διαθέσιμων προσαρμογών, υπάρχει ένα που είναι μοναδικό για το VyprVPN. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon, το οποίο είναι παρόμοιο με το OpenVPN (διαβάστε την ανάλυση πρωτοκόλλου VPN για περισσότερα σχετικά με αυτό). Ωστόσο, ο Χαμαιλέοντας συνοδεύεται από επιπλέον μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής. 

Η τιμολόγηση είναι όπου το VyprVPN καταρρέει λίγο. Μπορείτε να πληρώσετε 60 $ για το «τυπικό» πρόγραμμα ενός έτους ή να αυξήσετε την τιμή έως και 80 $ ετησίως για τον λογαριασμό «premium». Το τελευταίο προσθέτει μια υπηρεσία cloud και το πρωτόκολλο Chameleon στο βασικό σχέδιο. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το VyprVPN

Η ροή μπορεί να μην είναι το ισχυρό της, αλλά οι ταχύτητες λήψης είναι συνεπείς με το VyprVPN. Οι γρήγορες λήψεις είναι ένας λόγος για τον οποίο έπρεπε να συμπεριλάβουμε αυτήν την εφαρμογή στη λίστα των καλύτερων VPN για torrent. 

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για αυτόματη ενεργοποίηση σε δημόσια δίκτυα. Αυτό καθιστά προφανές ότι η έκδοση για κινητές συσκευές ήταν καλά μελετημένη και προσεκτικά μαζί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λειτουργίες στην πλήρη αναθεώρηση του VyprVPN. 

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

το καλύτερο VPN για κινητά

Το PIA έχει μια μικρή παγκόσμια κάλυψη διακομιστή, αν και εξακολουθεί να λειτουργεί. Εκτείνεται σε 32 χώρες και προσφέρει 3.375 διακομιστές σε 50 τοποθεσίες, τη στιγμή της σύνταξης. 

Ωστόσο, δεν είναι όλα ταλαιπωρία και θλίψη. Αν και η ροή είναι ανώτερη με το PIA, εξακολουθεί να βρίσκει θέση ως ένα από τα ταχύτερα VPN εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, επισημαίνει ακριβώς πίσω από το ExpressVPN στη λίστα μας για το γρηγορότερο VPN. Αυτή η ταχύτητα παραμένει αληθινή για κινητά.

Έρχεται επίσης με μια εξαιρετική λίστα χαρακτηριστικών, όπως split tunneling και MACE, που λειτουργεί παρόμοια με το CyberSec. Η PIA είχε αύξηση τιμών στις αρχές του 2019, αλλά ακόμη και μετά την αύξηση, διατηρεί το κόστος χαμηλότερο από το ExpressVPN και το NordVPN. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Το PIA διαθέτει μια απλή διεπαφή. Ακριβώς όπως το ExpressVPN, αξιοποιεί το γιγαντιαίο κουμπί σύνδεσης στο μέσο της οθόνης. Είναι γρήγορο να δημιουργήσετε μια σύνδεση διακομιστή και συνοδεύεται από μερικές χρήσιμες επιλογές διαμόρφωσης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην αναθεώρηση ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet ή μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία μόνοι σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων επτά ημερών.. 

Δωρεάν VPN Android και iOS

Τα δωρεάν VPN που διαφημίζονται στα περισσότερα καταστήματα εφαρμογών μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά είναι περισσότερο πρόβλημα παρά λύση. Είναι δελεαστικοί, ειδικά χωρίς τιμή, αλλά τα μειονεκτήματά τους υπερτερούν κατά πολύ των επαγγελματιών τους, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κομμάτι μας για τα χειρότερα δωρεάν VPN.

Οι περισσότερες από αυτές τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις δεν ολοκληρώνονται. Οι διαρροές DNS είναι συνηθισμένες και πολλές δωρεάν εφαρμογές δυσκολεύονται να συνδεθούν με έναν διακομιστή σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η περιορισμένη κάλυψη χώρας και οι αργές ταχύτητες προσθέτουν απλώς προσβολή στον τραυματισμό. 

Η εξόρυξη δεδομένων είναι το επόμενο ζήτημα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, η διαδικτυακή σας ασφάλεια συνοδεύεται από πλήρη ανωνυμία. Αυτό σημαίνει ότι το VPN που χρησιμοποιείτε δεν πρέπει να συλλέγει ή να αποθηκεύει καμία από τις πληροφορίες σας. Εάν ένα VPN συλλέγει ή πουλάει τις πληροφορίες σας, ολόκληρος ο σκοπός χάνεται.

Είναι πολύ καλύτερο να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά και να προσανατολιστείτε στις επιλογές επί πληρωμή. Οποιοδήποτε από τα VPN που αναφέρονται παραπάνω θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από οποιαδήποτε δωρεάν εναλλακτική λύση. Εάν, ωστόσο, τα χρήματα είναι ένα μεγάλο ζήτημα για εσάς, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Windscribe για το καλύτερο δωρεάν VPN εκεί έξω.

Τελικές σκέψεις

Οι πέντε παραπάνω επιλογές θα προστατεύσουν την κινητή συσκευή σας – είτε Android είτε iOS – ενώ θα παραμείνουν γρήγορες και εύχρηστες. Κάθε VPN που αναφέρεται έχει τα πλεονεκτήματά του, οπότε μην αισθάνεστε άσχημα με αυτό που έχει βαθμολογία χαμηλότερα στη λίστα. 

Ο συνεπής νικητής μας είναι το ExpressVPN, αλλά μπορεί να σκέφτεστε διαφορετικά. Υπάρχει μια εναλλακτική λύση που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να έχει κάνει τη λίστα; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map