Καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN του 2020: Ασφάλεια με έκπτωση

Υπάρχουν πολλές υποτιθέμενες «δωρεάν» υπηρεσίες VPN. Αν και θα σας δώσουν την εντύπωση ότι προστατεύεστε, τις περισσότερες φορές πληρώνετε με το απόρρητό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πληρώνετε ακόμη και με την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, με ψεύτικες υπηρεσίες, όπως το Hola VPN, που προκαλεί χρήστες σε ένα botnet.


Για να προσπαθήσουμε να διαπεράσουμε την πυκνή ομίχλη που έχουν δημιουργήσει αυτές οι ψευδο-υπηρεσίες, καθαρίσαμε το Διαδίκτυο για τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN. Παρόλο που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους παρόχους στις κριτικές VPN, θα σας κρατήσουν προστατευμένους χωρίς συνημμένες συμβολοσειρές.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι το Windscribe, το οποίο έχει πόδια σε μια ελεύθερη και αμειβόμενη αγορά. Εάν είστε αρχάριος στα VPN και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι δωρεάν πριν επενδύσετε, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να παραμείνετε στο Windscribe. Δεν προσφέρει μόνο το καλύτερο δωρεάν πακέτο που έχουμε δει, αλλά δεν είναι πολύ άθλια όσον αφορά τα προγράμματα επί πληρωμή.

Επιλέγοντας τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN

Η εύρεση των καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών VPN είναι απλή. Το VPN πρέπει να είναι δωρεάν και δεν μπορεί να είναι πλήρης σκουπίδια. Ο χειρότερος δωρεάν οδηγός VPN δείχνει ότι τα VPN δεν είναι καλά μόνο και μόνο επειδή είναι δωρεάν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει κακόβουλο λογισμικό, απάτη ή άλλη δυσφορία στον κυβερνοχώρο.

Σε αντίθεση με τον καλύτερο οδηγό διαχείρισης δωρεάν κωδικού πρόσβασης, ωστόσο, θα πρέπει να εγκαταλείψετε κάτι για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN δωρεάν. Για παράδειγμα, το LastPass προσφέρει δωρεάν τη μεγαλύτερη λειτουργικότητα ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή. Δεν θα βρείτε αντίστοιχη επιλογή στο χώρο VPN. Διαβάστε την κριτική LastPass, εάν είστε στην αγορά για έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Οι πρώτες μας επιλογές VPN περιορίζουν τον όγκο των δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά παρέχουν μια πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία. Οι δύο τελευταίες, αν και αξιοπρεπείς, κοστίζουν με ταχύτητα και ιδιωτικότητα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δωρεάν προγράμματα είναι δοκιμές για προγράμματα επί πληρωμή. Θα δώσουμε τις λεπτομέρειες του δωρεάν προγράμματος, όπως πόσα δεδομένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, περιορισμούς κ.λπ., θα μιλήσουμε για τις πιθανές διαδρομές αναβάθμισης και θα δώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με το αν αξίζει μια αναβάθμιση.

Η πρώτη μας επιλογή είναι μια εξαίρεση, αλλά η απάντηση είναι συνήθως «πιθανώς όχι». Τα καλά VPN έρχονται σε τιμή, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη μας καθώς περνάμε αυτές τις δωρεάν προσφορές.

Καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN 2020

1. Η καλύτερη δωρεάν υπηρεσία VPN: Windscribe

Το Windscribe είναι η εξαίρεση όταν πρόκειται για δωρεάν VPN. Σε αντίθεση με τις περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες, παρέχει ένα χρησιμοποιήσιμο ποσό μηνιαίων δεδομένων και την ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερα (αν και δεν είναι αρκετά αρκετό για να συμπεριληφθείτε στην καλύτερη λίστα VPN για αποθήκευση cloud). Είναι το μόνο VPN που σας προσφέρει την πλήρη εμπειρία δωρεάν.

Τα δωρεάν πακέτα ξεκινούν από 2 GB δεδομένων ανά μήνα, αλλά μπορείτε να τα αυξήσετε σε 10 GB δεδομένων εάν παρέχετε ένα email και συμφωνείτε να λαμβάνετε ανακοινώσεις από το Windscribe. Τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν, αλλά κάνουμε ανταλλαγή δεδομένων 8 GB δεδομένων για λίγη διαφήμιση.

Windscribe-Slider1

Μπορείτε επίσης να κερδίσετε περισσότερα δεδομένα. Εάν κάνετε tweet χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο Windscribe, θα λάβετε επιπλέον 5 GB ανά μήνα. Ωστόσο, το Windscribe προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να “γίνεσαι και να διαγράψεις το Tweet μετά”.

Το Windscribe σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπολειπόμενη ισχύ της CPU για την επίλυση κατακερματισμού για την εξόρυξη του Monero. Σε ένα οκταπύρηνο Ryzen-1700X, κάναμε περίπου 50 κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα hash για να αγοράσετε μία από τις τρεις ανταμοιβές: επαναφορά εύρους ζώνης, 10 GB μόνιμων μηνιαίων δεδομένων ή ένα μήνα συνδρομής Pro.

Δεν είναι όμως φθηνά. Οι ανταμοιβές κοστίζουν 1 εκατομμύριο, 10 εκατομμύρια και 50 εκατομμύρια κατακερματισμούς, αντίστοιχα. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε κατακερματισμό σε οποιονδήποτε υπολογιστή και ανά πάσα στιγμή. Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, το Windscribe θα εξοικονομήσει το ποσό των πιστώσεων που έχετε.

Αν και τεχνικά ένας “δωρεάν” τρόπος για να κερδίσετε περισσότερα δεδομένα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Μπορείτε να ορίσετε όρια χρήσης CPU, αλλά πιθανότατα θα ξοδέψετε περισσότερα σε ηλεκτρισμό και κατεστραμμένα εξαρτήματα από ό, τι αξίζει η ανταμοιβή. Η μηνιαία συνδρομή είναι αρκετά φθηνή.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Windscribe

Δεδομένου του γενναιόδωρου δωρεάν προγράμματος της Windscribe, περιμέναμε μεγάλη επιβάρυνση στα προγράμματα Pro. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Το Windscribe δεν έχει τόσο χαμηλή μηνιαία τιμή όσο η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο – αν και αν διαβάσετε την κριτική μας για PIA, θα δείτε ότι λίγοι πάροχοι – αλλά είναι ακόμα φθηνότερη από την καλύτερη επιλογή VPN, ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN).

Ωστόσο, τα σχέδια ενός και δύο ετών έχουν σημαντική αξία. Η μηνιαία τιμή πέφτει κάτω από $ 5 και στις δύο επιλογές, μπορείτε να συνδέσετε όσες συσκευές θέλετε ταυτόχρονα και να έχετε πρόσβαση στους εξειδικευμένους διακομιστές ροής της Windscribe.

Πρόσφατα εισήγαγε μια επιλογή για τη δημιουργία του δικού σας σχεδίου. Εκτός από τις δωρεάν τοποθεσίες και τα 10 GB δεδομένων, μπορείτε να προσθέσετε τοποθεσίες με 1 $ ανά μήνα. Ωστόσο, κάθε τοποθεσία μπορεί να έχει οποιονδήποτε αριθμό κέντρων δεδομένων. Για παράδειγμα, η επιλογή των ΗΠΑ διαθέτει 35 κέντρα δεδομένων, αλλά το Βέλγιο έχει μόνο ένα. Και οι δύο κοστίζουν 1 $.

Εκτός από την απόκτηση πρόσβασης στις τοποθεσίες διακομιστή Pro, προστίθενται 10 GB δεδομένων στο σχέδιό σας για κάθε τοποθεσία. Μπορείτε να προσθέσετε μια απεριόριστη επιλογή δεδομένων για επιπλέον $ 1, η οποία σας παρέχει επίσης πρόσβαση στο R.O.B.E.R.T.

Το R.O.B.E.R.T είναι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού, ηλεκτρονικού ψαρέματος, botnet, διαφημίσεων, παρακολούθησης και κοινωνικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, βρήκαμε ότι ήταν εκπληκτικά αποτελεσματικό, αλλά όχι στο επίπεδο του καλύτερου λογισμικού προστασίας από ιούς. Συμπεριλαμβάνεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα Pro, αλλά για μόνο $ 1 επιπλέον με απεριόριστα δεδομένα σε ένα δωρεάν πρόγραμμα, δεν βλέπουμε έναν λόγο να μην το δοκιμάσουμε.

Η τιμολόγηση του Windscribe προκαλεί σύγχυση, αλλά υπάρχει μεγάλη αξία για να αποσυμπιέσετε από το σύστημα που έχει θέσει. Μπορείτε να μάθετε τις λεπτομέρειες της τιμολόγησης, καθώς και τις άλλες δυνατότητες του Windscribe, στην αναθεώρηση Windscribe.

2. TunnelBear

Το TunnelBear ήταν η επιλογή μας για το καλύτερο δωρεάν VPN στο παρελθόν, κυρίως επειδή ήταν το μόνο διαθέσιμο που ήταν καλό. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει χάσει τη λάμψη του καθώς οι νεοεισερχόμενοι, όπως το Windscribe και το Speedify, παίρνουν την αγορά από καταιγίδα (διαβάστε τη σύγκριση Windscribe εναντίον TunnelBear). Η εξαγορά της TunnelBear από τη McAfee δεν βοήθησε επίσης τα πράγματα. Διαβάστε την κριτική McAfee Total Protection για να δείτε γιατί.

Παρόλα αυτά, προσφέρει 500MB δεδομένων δωρεάν χωρίς συνημμένη συμβολοσειρά. Σε αντίθεση με το Speedify, δεν υπάρχει αστεία επιχείρηση με την ασφάλειά σας. Το TunnelBear χρησιμοποιεί AES 256-bit με OpenVPN, IKEv2 ή IPSec και δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ούτε διαρρέει αιτήματα DNS.Τα 500MB μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι περισσότερο δοκιμαστικό από οτιδήποτε άλλο. Ευτυχώς, η τιμολόγηση του TunnelBear δεν είναι τρομερή, με απεριόριστα δεδομένα να τρέχουν 10 $ ανά μήνα ή 60 $ ετησίως, αλλά έχουμε δει καλύτερα. Όλα τα σχέδια συνοδεύονται από πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, κάτι που δεν είναι κακό.

Ελπίζουμε ότι το TunnelBear θα προσθέσει περισσότερα δεδομένα στο δωρεάν πακέτο του. Η εταιρεία πίσω από αυτήν κυκλοφόρησε πρόσφατα το RememBear, το οποίο είναι από τους καλύτερους δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας RememBear, είναι λίγο πολύ το ίδιο με την έκδοση επί πληρωμή.

Δυστυχώς, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το TunnelBear. 500MB δεδομένων είναι γενναιόδωρα, αλλά μπορείτε εύκολα να τρώτε πολλά δεδομένα σε λίγες ώρες, ειδικά αν κάνετε ροή. Όσο πλησιάζετε το δωρεάν πρόγραμμα ως δοκιμή, ωστόσο, δεν φαίνεται τόσο άσχημα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το TunnelBear

Η μεγαλύτερη ισχύς του TunnelBear είναι η διεπαφή της, η οποία συνδέεται με ένα εικονίδιο στο δίσκο. Ωστόσο, είναι μια εφαρμογή δίσκου. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα ανοίξει ένα παράθυρο, αλλά όχι ένα που μπορείτε να μετακινήσετε στην οθόνη σας.

Ακόμα και με αυτό το μειονέκτημα, η επιλογή μιας τοποθεσίας είναι απλή και θυμίζει το NordVPN (διαβάστε την κριτική μας στο NordVPN). Υπάρχει ένας χάρτης με σωλήνες Mario-esque στις τοποθεσίες όπου υπάρχει το TunnelBear. Κάνοντας κλικ σε ένα θα σας συνδέσει με έναν διακομιστή σε αυτήν την τοποθεσία, με ένα γραφικό που δείχνει από πού πραγματοποιείτε σήραγγες.

Αν και επικεντρώνεται σε μια βελτιωμένη εμπειρία VPN, το TunnelBear διαθέτει προηγμένες δυνατότητες. Υπάρχει ένας διακόπτης kill, τον οποίο το TunnelBear καλεί «VigilantBear», ο οποίος θα διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν αποτύχει το VPN. Το Split tunneling προσφέρεται επίσης, αλλά, περίεργα, μόνο σε Android. Διαβάστε την κριτική Astrill για έναν πάροχο που προσφέρει χωριστή σήραγγα παντού.

Εάν είστε νέοι στα VPN και θέλετε να δείτε ποια είναι η φασαρία, το TunnelBear είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όσοι είναι πιο εξοικειωμένοι με το πώς δουλεύουν θα είναι καλύτερα με το Windscribe, ωστόσο. Διαβάστε την κριτική TunnelBear για να μάθετε περισσότερα.

3. Απόκρυψη

Το Hide.me είναι ένα από τα πιο ακριβά VPN που έχουμε ελέγξει και, παρόλο που η υπηρεσία είναι καλή, δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο για να δικαιολογήσει την υψηλότερη από τη μέση τιμή του. Ευτυχώς, υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 GB δεδομένων ανά μήνα από το δίκτυο Hide.me σε μία μόνο συσκευή, χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα.

Ωστόσο, οι δωρεάν χρήστες περιορίζονται σε τρεις διακομιστές. Το πλήρες δίκτυο διακομιστών του Hide.me δεν είναι τόσο μεγάλο – 55 τοποθεσίες σε 34 χώρες από τη γραφή – αλλά η μικρή επιλογή για δωρεάν χρήστες εξακολουθεί να είναι κακή.Αναβαθμίζοντας τα βραβεία έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους διακομιστές, μαζί με πιο ταυτόχρονες συνδέσεις και απεριόριστη μεταφορά δεδομένων, αλλά η τιμή δεν αξίζει τον κόπο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα όσα έχει να προσφέρει το Hide.me, θα πρέπει να πληρώσετε, τουλάχιστον, 10 $ ανά μήνα και αυτό ισχύει αν αγοράσετε ένα χρόνο εκ των προτέρων. Αν θέλετε να πάτε από μήνα σε μήνα, η τιμή αυτή φτάνει τα 20 $.

Υπάρχει ένα σχέδιο μεταξύ δωρεάν και Premium, της κορυφαίας προσφοράς Hide.me, αλλά, για άλλη μια φορά, η τιμή δεν αξίζει τον κόπο. Αν και μόνο 5 $ το μήνα, το πακέτο μεσαίου επιπέδου Hide.me έρχεται μόνο με μεταφορά δεδομένων 75 GB και υποστήριξη για μία μόνο συσκευή.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για το δωρεάν πρόγραμμα. Οι δωρεάν χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πλατφόρμες ροής, αλλά ο περιορισμένος όγκος μεταφοράς δεδομένων δεν θα επιτρέπει ούτως ή άλλως πολλές ροές. Είναι απλώς ένας τρόπος προστασίας της βασικής περιήγησης.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει Hide.me

Όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας, το Hide.me είναι μια επιλογή μεσαίου δρόμου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, παρατηρήσαμε χρήσιμες, αν όχι συναρπαστικές, ταχύτητες κατά τη σήραγγα κοντά στο σπίτι και χαρούμενα αποτελέσματα όταν ταξιδεύετε μακριά.

Η επιλογή διακομιστή αντικατοπτρίζει ότι, με τις 55 τοποθεσίες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Τα γενικά σημεία λογίζονται, με τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη να λαμβάνουν την περισσότερη αγάπη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περίεργες τοποθεσίες που είναι ασυνήθιστες μεταξύ των VPN, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου.

Οι δωρεάν χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν διακομιστές στις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη, παρά το γεγονός ότι το Hide.me εδρεύει στη Μαλαισία. Η τοποθεσία της έδρας του Hide.me μας κάνει να σταματήσουμε, ωστόσο, καθώς έχει κακό ιστορικό όσον αφορά τον σεβασμό του απορρήτου των πολιτών του, καθώς μπορείτε να διαβάσετε στο καλύτερο κομμάτι VPN για τη Μαλαισία.

Το Hide.me είναι μια καλή, αλλά όχι εξαιρετική, υπηρεσία VPN. Ωστόσο, το δωρεάν πρόγραμμα αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική Hide.me για να μάθετε περισσότερα ή να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών.

4. ProtonVPN

Το ProtonVPN ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στο δωρεάν μοντέλο VPN. Αντί να περιορίζει την ποσότητα δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, περιορίζει την ταχύτητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN όσο θέλετε σε μία συσκευή δωρεάν, αρκεί να μπορείτε να αντιμετωπίσετε την διαφημιζόμενη «αργή» ταχύτητα του δωρεάν προγράμματος.

Όταν το δοκιμάσαμε, το ProtonVPN προσέφερε αυτόματα μια δοκιμή διάρκειας μιας εβδομάδας για την υπηρεσία Plus, η οποία περιλαμβάνει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, υποστήριξη για streaming και torrenting, έναν αποκλεισμό κακόβουλου λογισμικού και αποκλειστικούς διακομιστές Tor. Ωστόσο, η δοκιμή δεν διαφημίζεται και, παρόλο που μπορέσαμε να την επαναλάβουμε, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι πάντα κοντά.Τα σχέδια Plus έχουν αξιοπρεπείς ταχύτητες, αλλά τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι ορισμένοι διακομιστές είναι καλύτερα βελτιστοποιημένοι από άλλους. Από την τοποθεσία δοκιμών μας στην Ιρλανδία, διαπιστώσαμε ότι οι διακομιστές των ΗΠΑ είχαν καλύτερη απόδοση από εκείνους στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ είχε ταχύτερα αποτελέσματα από πολλές ευρωπαϊκές επιλογές. Φαίνεται ότι η εγγύτητά σας σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή δεν είναι τόσο μεγάλη, τουλάχιστον για τα ποσοστά λήψης.

Παραιτήσαμε, κατά μέσο όρο, περίπου το 50 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητάς μας με ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, οπότε ένα δωρεάν πρόγραμμα κατά μέσο όρο περίπου 75 τοις εκατό. Το δωρεάν πρόγραμμα της ProtonVPN δεν είναι κατάλληλο για torrent ή ροή. Αντίθετα, είναι ένα εργαλείο για την προστασία του απορρήτου σας κατά τη διάρκεια της βασικής περιήγησης, και μάλλον ο Mozilla το επέλεξε ως το προεπιλεγμένο VPN για τον Firefox.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ProtonVPN

Αν και το δωρεάν πρόγραμμα είναι ωραίο, το ProtonVPN κάνει την αναβάθμιση αξίζει τον κόπο. Οι χρήστες που πληρώνουν έχουν πρόσβαση στους διακομιστές «ασφαλούς πυρήνα». Δρομολογούν τη σύνδεσή σας μέσω μιας χώρας φιλικής προς το απόρρητο πριν πάτε στον προορισμό σας. Για παράδειγμα, εάν συνδέεστε με τη Σιγκαπούρη, η σύνδεσή σας μπορεί πρώτα να περάσει από την Ελβετία, η οποία διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο.

Στο ψηλό σημείο, υπάρχει το ProtonMail, το οποίο είναι μια ασφαλής υπηρεσία email. Το TorGuard προσφέρει παρόμοια υπηρεσία, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας TorGuard. Διαβάστε τον οδηγό μας για την ασφάλεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν είστε περίεργοι για το τι σημαίνει «ασφαλές».

Το ProtonVPN δεν εντυπωσιάζει σε σύγκριση με τους κορυφαίους παρόχους στο ίδιο σημείο τιμής, αλλά το δωρεάν πακέτο του δεν είναι κακή συμφωνία. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το ProtonVPN για να μάθετε περισσότερα ή να δοκιμάσετε μόνοι σας έναν δωρεάν λογαριασμό.

5. Επιταχύνετε

Το Speedify απευθύνεται στο πλήθος των κινητών, κάτι που είναι ασυνήθιστο στην αγορά. Αν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, το Windscribe έχει ταχύτερες ταχύτητες, περισσότερες τοποθεσίες διακομιστή και υψηλότερο μηνιαίο όριο. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα για χρήστες κινητών.

Χρησιμοποιεί “σύνδεση καναλιού” στη σύνδεσή σας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλαπλές συνδέσεις Διαδικτύου για αυξημένο εύρος ζώνης, χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο και καλύτερο πλεονασμό. Μπορείτε επίσης να ορίσετε κανόνες για τους τύπους σύνδεσης, για να αυτοματοποιήσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Speedify-Main-Screen

Η σύνδεση καναλιών διατίθεται και σε επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά δεν έχει νόημα. Το Speedify μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε σύνδεση – για παράδειγμα, WiFi και Ethernet – αλλά τερματίζει όλα στο ίδιο μόντεμ. Είναι πιο λογικό για κινητά, όπου μπορεί να θέλετε να περιορίσετε τη χρήση κινητής τηλεφωνίας και να προτιμάτε το WiFi.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι τα οφέλη της σύνδεσης καναλιών είναι τόσο μεγάλα όσο προτείνει το υλικό μάρκετινγκ. Ο λανθάνων χρόνος ήταν θλιβερός και οι ταχύτητες λήψης ήταν χαλαρές. Παρά τις δοκιμές από τη Γερμανία, το καλύτερο αποτέλεσμα προήλθε από έναν διακομιστή με έδρα τις ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Speedify έχει καλύτερη βελτιστοποίηση για διακομιστές στο σπίτι του.

Ωστόσο, το Speedify είναι μια αξιοπρεπής δωρεάν επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 5 GB δεδομένων σε μία συσκευή κάθε μήνα και δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να το κάνετε. Αυτά είναι τα μισά δεδομένα που λαμβάνετε με το Windscribe, αλλά δεν χρειάζεται να επαληθεύσετε το email σας για να το λάβετε.

Αυτό έχει αμελητέο πλεονέκτημα, δεδομένου ότι το Speedify καταγράφει τη διεύθυνση IP και την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας. Ο ιστότοπος είναι δύσκολος. Ισχυρίζεται ότι το Speedify δεν καταγράφει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε ή τα δεδομένα που μεταφέρετε. Αν και αυτό ισχύει, η πολιτική απορρήτου καθιστά σαφές ότι το Speedify “log [s] έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP και μοναδικών αναγνωριστικών συσκευών”.

Το Speedify δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP των ιστότοπων που επισκέπτεστε, αλλά καταγράφει τη δική σας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει Speedify

Δεν θα συνιστούσαμε να πληρώνετε για το Speedify, αλλά η δωρεάν έκδοση δεν είναι όλα καταστροφικά. Έχει μια εξαιρετική διεπαφή, ειδικά σε iOS, αλλά οι πρακτικές καταγραφής του το έκαναν εκτός του καλύτερου οδηγού VPN για iPhone. Η εφαρμογή σάς δείχνει ένα γράφημα ταχύτητας και χρήσης των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και WiFi, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε γρήγορα πόσα χρησιμοποιείτε.

Η καθαρή προσέγγιση “mobile-first” βοηθάει πολύ, με το Speedify να καθορίζει με σαφήνεια τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητές του στη διεπαφή. Τα πάντα, από τα κουμπιά και τα εικονίδια έως την πλοήγηση και το σχεδιασμό της οθόνης δημιουργούν μια διαισθητική εμπειρία.

Πηγαίνει επίσης στο Netflix, αλλά δεν έκανε τον καλύτερο οδηγό VPN για το Netflix γιατί, λοιπόν, απόρρητο.

Αυτό φαίνεται να είναι η καλύτερη περίπτωση για το Speedify. Απευθύνεται σε χρήστες που δεν ενδιαφέρονται για το απόρρητο και θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν δωρεάν περιεχόμενο με αποκλεισμούς στο Netflix. Αν ακούγεται σαν εσείς, φροντίστε να διαβάσετε την αναθεώρηση Speedify για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής.

Τελικές σκέψεις

Πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την πλοήγηση στις δωρεάν υπηρεσίες VPN, αλλά υπάρχουν νόμιμες επιλογές. Ενώ τα ProtonVPN και Speedify είναι αξιοπρεπή, συνιστούμε να κολλήσετε με Windscribe, TunnelBear ή Hide.me, με αυτήν τη σειρά.

Αυτοί οι πάροχοι προσφέρουν πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες VPN, σε αντίθεση με το Speedify, το οποίο ανταλλάσσει 5 GB δεδομένων για τα προσωπικά σας στοιχεία. Επιπλέον, το Windscribe προσφέρει μια σαφή διαδρομή αναβάθμισης αγοράζοντας μια συνδρομή Pro ή προσθέτοντας τοποθεσίες διακομιστή στο δωρεάν πρόγραμμά σας.

Υπάρχουν καλοί δωρεάν πάροχοι που χάσαμε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Δείτε και τα άλλα άρθρα μας VPN. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map