Το πιο ασφαλές VPN του 2020: Κρατήστε το μυστικό, Διατηρήστε το ασφαλές

Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο οποιουδήποτε καλού VPN, αλλά είναι ένας τομέας που μπορεί να ξεπεράσει με τη συντριπτική χρήση VPN μάρκετινγκ σήμερα. Όροι όπως η “κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού” έχουν μετατραπεί από ένα βασικό σημείο πώλησης σε κάπως χρονολογημένο αστείο, αποκαλύπτοντας την αποσύνδεση του VPN από την τρέχουσα αγορά.


Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε στο πιο ασφαλές VPN που μπορείτε να αγοράσετε, αποφεύγοντας παράλληλα τα ψεύτικα τεχνάσματα. Θα δώσουμε τις πέντε κορυφαίες επιλογές μας, καθώς και τις σκέψεις μας για το τι κάνει ένα VPN ασφαλές. Πολλά εξαρτώνται από την κρυπτογράφηση, τα πρωτόκολλα κ.λπ., αλλά ανάλογα με τη γωνία από την οποία το βλέπετε, το απόρρητο θα μπορούσε επίσης να παίξει κάποιο ρόλο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά VPN που χρησιμοποιούν το καλύτερο στην ασφάλεια VPN όταν συνδέεστε. Οι επιλογές μας – πολλές από τις οποίες περιλαμβάνονται στον καλύτερο οδηγό VPN – έχουν αποδείξει με την πάροδο του χρόνου ότι θα σας κρατήσουν ασφαλείς. Δεν είναι οι μόνες επιλογές, μόνο αυτές που προτείνουμε περισσότερο.

Το πιο ασφαλές VPN 2020

Τι κάνει ένα VPN ασφαλές?

Υπάρχουν δύο θέματα κατά τη συζήτηση της ασφάλειας VPN: ασφάλεια και απόρρητο. Αν και η προστασία της ιδιωτικής ζωής μπορεί να μην είναι εγγενής παράγοντας ασφάλειας για εσάς, αυτό ισχύει για πολλούς. Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιείτε σήραγγες σε μια χώρα με αυστηρή λογοκρισία, το απόρρητό σας μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός κελιού φυλακής και του σπιτιού σας (διαβάστε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την Κίνα για να δείτε τα VPN που ανταποκρίνονται στην πρόκληση).

Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που θεωρήσαμε ότι επηρεάζουν και τα δύο. Κυρίως, έρχεται κάτω από το ιστορικό. Αν και τα ανεκδοτικά στοιχεία αποδεικνύουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι σκιερές πρακτικές του VPN συνήθως βγαίνουν στο πλυντήριο. Διαβάστε το σχόλιο IPVanish για ένα παράδειγμα.

Εξαιτίας αυτού, οι πάροχοι που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό και διατηρούν μια σταθερή βάση πελατών είναι γενικά ένα ασφαλέστερο στοίχημα. Όπως θα δούμε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν σε αυτό, αλλά ως μια σύντομη και κάπως χρήσιμη μέτρηση, το ιστορικό λειτουργεί. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν δεν έχετε την πρώτη ιδέα για το τι συνεπάγεται η ασφάλεια VPN.

Ασφάλεια

Αν είστε πρόθυμοι να δείτε τις λεπτομέρειες, ωστόσο, θα ανταμειφθείτε. Για παράδειγμα, η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει ένα φανταστικό ιστορικό, υπερασπιζόμενη στο δικαστήριο σε δύο περιπτώσεις που δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Αν και θαυμάσιο, δεν θα το συμπεριλάβουμε σε αυτόν τον οδηγό. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση PIA, χρησιμοποιεί μια μικρότερη μορφή κρυπτογράφησης, καθιστώντας την ευθύνη για σοβαρές διαδικτυακές εργασίες.

Η ασφάλεια VPN υπαγορεύεται από το πρωτόκολλό σας, το οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, βοηθά στον καθορισμό της κρυπτογράφησής σας. Το πρωτόκολλο VPN ορίζει τους κανόνες για τη δημιουργία της σύνδεσης VPN, παρέχοντας έναν χάρτη πορείας για την επικοινωνία των δύο υπολογιστών. Το OpenVPN είναι απαραίτητο για πρωτόκολλα και μπορείτε να δείτε γιατί στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN.

Ένα από τα πράγματα που υπαγορεύει το πρωτόκολλο είναι το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται στη σύνδεσή σας. Η κρυπτογράφηση βασικά ανακατεύει τα δεδομένα σας, ώστε κάποιος άλλος να μην μπορεί να τα διαβάσει. Το πρωτόκολλο καθορίζει ότι τα δεδομένα σας θα ανακαλυφθούν χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά επίσης αποφασίζει τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ο δέκτης για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας.

Η διαδικασία είναι μακρά, περίπλοκη και εξηγείται καλύτερα στην περιγραφή κρυπτογράφησης. Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού, το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι το AES 256-bit. Το “AES” είναι η κρυπτογράφηση, ή η μέθοδος με την οποία ανακατεύονται τα δεδομένα και το “256” είναι το μέγεθος κλειδιού ή ο αριθμός των bit που αποτελούν το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ως αποδεκτή μορφή κρυπτογράφησης για τράπεζες, κυβερνητικούς φορείς και ιατρικές εγκαταστάσεις, το AES θεωρείται από πολλούς ως η πιο ασφαλής επιλογή, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα μεγάλο κλειδί 256-bit. Εμφανίζεται στη βιβλιοθήκη OpenSSL, καθιστώντας τον βασικό παράγοντα όταν επιλέγετε το OpenVPN ως πρωτόκολλο.

Αναζητούμε επίσης χαρακτηριστικά ασφαλείας. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να δούμε έναν διακόπτη kill, το οποίο είναι ένα εργαλείο που διακόπτει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν το VPN αποτύχει, και οποιεσδήποτε άλλες δυνατότητες προσαρμοσμένες για ασφάλεια. Όπως θα δούμε σε ολόκληρο τον οδηγό, κάθε πάροχος φέρνει τη δική του φλόγα στην ασφάλεια, οπότε επιλέξτε το σύνολο λειτουργιών που είναι πιο σχετικό για εσάς.

Μυστικότητα

Αν και δεν σχετίζεται καθαυτά με την ασφάλεια, το απόρρητο είναι σημαντικό όταν συζητάμε για το πιο ασφαλές VPN. Η ασφάλεια δεν είναι απλώς πρωτόκολλα δικτύωσης και μέθοδοι κρυπτογράφησης. Είναι επίσης ο τρόπος χειρισμού και αποθήκευσης των δεδομένων, καθιστώντας το απόρρητο βασική πτυχή της ασφάλειας VPN.

Τα δεδομένα σας, εάν είναι αποθηκευμένα, αποτελούν ευθύνη. Ας υποθέσουμε ότι κοιτάζετε μερικά άτακτα βίντεο (τα οποία πρέπει να κάνετε με το καλύτερο VPN πορνό) και ξαφνικά γίνετε δημόσιο πρόσωπο. Αυτό το παρελθόν, όπως έχουμε δει πολλές φορές στα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να επιστρέψει για να σας στοιχειώσει. Δεν συγχωρούμε να κάνουμε κάτι παράνομο – αν παραβιάζετε το νόμο, αυτό είναι – αλλά δεν είμαστε εδώ για να εκτιμήσουμε τα ήθη σας, ούτε.

Αυτή η ιστορία είναι πάντα συνδεδεμένη με εσάς, εκτός αν, φυσικά, δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Τα αρχεία καταγραφής επισκεψιμότητας αποτελούν βασικό μέλημα για το απόρρητο, επομένως επιλέξαμε μόνο VPN που διατηρούν αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής για τους σκοπούς αυτού του οδηγού.

Ωστόσο, κάποια καταγραφή δεν είναι το τέλος του κόσμου. Για παράδειγμα, τα στοιχεία πληρωμής πρέπει να διατηρούνται στο αρχείο για προφανείς λόγους. Ανησυχούμε περισσότερο για τα προσωπικά αναγνωρίσιμα αρχεία καταγραφής, δηλαδή τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία ή το ιστορικό περιήγησής σας. Τα αρχεία καταγραφής που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία, ωστόσο, όπως στοιχεία πληρωμής, είναι λιγότερο ανησυχητικά.

Το πιο ασφαλές VPN: ExpressVPN

Το ExpressVPN κάνει κάτι ασυνήθιστο μεταξύ των VPN. Αντί να εμπορεύεται κανείς πόσο ασφαλές είναι, στοχεύει να εκπαιδεύσει τους αναγνώστες με ένα προσεκτικό σύνολο μαθημάτων και σαφή πολιτική απορρήτου. Άλλα VPN σας ζητούν να κλείσετε και να ακούσετε, ενώ το ExpressVPN σας προσκαλεί να το καταλάβετε.

expressvpn-review-speed-test

Φυσικά, δεν θα ήταν η πρώτη μας επιλογή μόνο από την εκπαίδευση. Η σύνδεσή σας είναι ασφαλής, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό AES 256-bit και OpenVPN για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη ισορροπία ταχύτητας και ασφάλειας.

Η γεύση που χρησιμοποιεί το AES 256-bit ExpressVPN ονομάζεται AES-256-CBC. Το μέρος “CBC” σημαίνει αλυσίδα μπλοκ κρυπτογράφησης, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε πακέτο που αποστέλλεται επαληθεύει με αυτό που προηγήθηκε. Με αυτήν τη ρύθμιση, είναι εύκολο να εντοπίσετε διακοπές ή παρατυπίες στη ροή και να τις σταματήσετε πριν ολοκληρωθεί η ζημιά.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς σας για OpenVPN – είτε UDP είτε TCP. Το UDP είναι καλό για τους περισσότερους και αυτό που προτείνουμε αν η ταχύτητα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Το TCP χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας πακέτου, που σημαίνει ότι επαληθεύει ότι κάθε πακέτο έχει ληφθεί πριν από την αποστολή άλλου. Αυτό μπορεί να σας επιβραδύνει, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να παρακάμψετε τα γεωγραφικά μπλοκ που διαφορετικά θα ήταν ακαταμάχητα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ExpressVPN

Η ασφάλεια του ExpressVPN είναι καλή, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που φέρνει στο τραπέζι. Εκτός από την ασφάλεια, είναι το ταχύτερο VPN που έχουμε δοκιμάσει. Παραμένει γρήγορα κοντά στο σπίτι, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι μπορεί να μείνει γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις. Σε αντίθεση με πολλά δίκτυα, είναι ανθεκτικό όσον αφορά την ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να πραγματοποιήσετε σήραγγες οπουδήποτε στον κόσμο.

Το “Resilient” είναι η καλύτερη λέξη για την περιγραφή του ExpressVPN. Χρησιμοποιεί ένα οικείο σύστημα, το οποίο κανονικά θα έμοιαζε παλιό, αλλά η συνέπεια του κάνει την κάπως βαρετή εμφάνιση να λάμπει. Δεν χρειάζεται επιπλέον bits και bob για να λειτουργήσει. Στον πυρήνα του, είναι αρκετό.

Είναι σαφές ότι το ExpressVPN κατανοεί το παλιό ρητό «αν δεν σπάσει, μην το διορθώσετε». Η βελτιωμένη προσέγγιση και η κορυφαία απόδοση το καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίπτωση. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική ExpressVPN ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

NordVPN

Το NordVPN έχει προβλήματα με την ταχύτητα – περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό – αλλά η εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών και η κορυφαία ασφάλεια του υπερκαλύπτουν τις λίγες αδυναμίες του. Δεν παρέχει μόνο τα απαραίτητα εργαλεία για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε αυτήν την ασφάλεια με βάση αυτό που κάνετε.

nordvpn-κριτική-δείκτης-επιλογή

Αυτή η προσαρμογή έρχεται με τη μορφή των διακομιστών ειδικότητας του NordVPN, καθένας από τους οποίους έχει βελτιστοποιηθεί για διαφορετική πτυχή ασφάλειας. Για παράδειγμα, οι διακομιστές P2P είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν στις πεινασμένες με δεδομένα δεδομένα και ενδεχομένως κακόβουλες συνδέσεις που συνοδεύουν το torrenting. Αυτοί οι διακομιστές κέρδισαν το NordVPN μια θέση στο καλύτερο VPN για οδηγό torrenting.

Άλλοι διακομιστές περιλαμβάνουν το VPN μέσω Tor, το οποίο σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυο ανωνυμίας Tor, καθώς και σε διακομιστές Double VPN, οι οποίοι αναπηδούν τη σύνδεσή σας από δύο διακομιστές VPN πριν φτάσετε στον προορισμό σας. Έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στον οδηγό VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor, μπορεί να είναι καλύτερη ιδέα να διατηρήσετε το Double VPN.

Η συνδρομή σας περιλαμβάνει επίσης το CyberSec, το οποίο είναι ένα κακόβουλο λογισμικό και ένα εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων που λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Χλωμιάζει σε σύγκριση με το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, αλλά είναι εντάξει ως δωρεάν ένταξη.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το NordVPN

Οι περισσότερες από τις δυνατότητες του NordVPN επικεντρώνονται στην ασφάλεια, επομένως δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για συζήτηση εκτός αυτού. Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο με μερικούς τρόπους. Για παράδειγμα, το NordVPN έχει ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών που ακόμη και πάροχοι όπως το ExpressVPN δυσκολεύονται να συνεχίσουν.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τον μεμονωμένο διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε, ο οποίος είναι μια πολυτέλεια που σπάνια παρέχεται από VPN. Το δίκτυο της NordVPN δεν καλύπτει τόσες χώρες όπως, ας πούμε, το HideMyAss (διαβάστε την κριτική HideMyAss), αλλά είναι εξίσου τεράστιο.

Αυτό όμως έρχεται στο κόστος της συνέπειας. Το NordVPN σας παρουσιάζει όλες τις επιλογές και σας ζητά να το κατανοήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι το κυνήγι ενός διακομιστή που είναι γρήγορος, ή ακόμη και λειτουργεί, μετατρέπεται σε αρκετά μεγάλη δουλειά. Δεν είναι όμως το χειρότερο, επομένως το NordVPN αξίζει μια ματιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση NordVPN ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

TorGuard

Το TorGuard δεν είναι το πιο όμορφο VPN, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα. Αν και τα θέματα ευχρηστίας το εμποδίζουν να είναι υψηλότερο στη λίστα, η βασική ασφάλειά του αξίζει ένα χάλκινο μετάλλιο. Είναι μια από τις πιο διαμορφώσιμες επιλογές στην αγορά, που σημαίνει ότι μπορείτε να τροποποιήσετε και να περιστρέψετε μέχρι το περιεχόμενο της τεχνολογίας σας.

torguard-review-interface

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο και το επίπεδο κρυπτογράφησης, καθώς και τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δεδομένων. Λίγοι πάροχοι σας δίνουν αυτό το επίπεδο ελέγχου, και παρόλο που αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πονοκέφαλο για τους αρχάριους, όσοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη θα το εκτιμήσουν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση, η οποία είναι μια επιλογή που πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργήσει το TorGuard.

Όπως και οι άλλες επιλογές αυτής της λίστας, το TorGuard περιλαμβάνει διακόπτη kill, αλλά περιλαμβάνει επίσης διακόπτη kill για συγκεκριμένες εφαρμογές. Με αυτό, μπορείτε, για παράδειγμα, να πείτε στο TorGuard να αποκλείσει τον torrenting πελάτη σας εάν το VPN αποτύχει ενώ αφήνει το πρόγραμμα περιήγησής σας ανέγγιχτο.

Το Control είναι το αστέρι της παράστασης για το TorGuard. Δεν διαθέτει τις δυνατότητες του NordVPN ή την απλοποιημένη εμπειρία του ExpressVPN. Αντίθετα, σας δίνει βαθύτερο έλεγχο της ασφάλειάς σας, το οποίο, για τον σωστό χρήστη, είναι καλό.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το TorGuard

Η δυνατότητα διαμόρφωσης του TorGuard δεν τελειώνει με κρυπτογράφηση. Είναι ένας από τους λίγους παρόχους που σας επιτρέπει να ορίσετε προσαρμοσμένα σενάρια για εκτέλεση σε διάφορα σημεία της αλυσίδας VPN. Μπορείτε να ρυθμίσετε την εκτέλεση ενός σεναρίου πριν από τη σύνδεση, μετά τη σύνδεση και μετά την αποσύνδεση. Φανταζόμαστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, αλλά αν γνωρίζετε οποιεσδήποτε γλώσσες προγραμματισμού, είναι ωραίο να το έχετε.

Μπορεί να φαίνεται μικρό για τους μη αρχάριους, αλλά η υποστήριξη για προσαρμοσμένα σενάρια ανοίγει τις δυνατότητες με το TorGuard. Μπορείτε να του πείτε να εκκινήσει το Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης μετά τη σύνδεση ή να συνδέσει τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας των Windows στη διαδικασία αποσύνδεσης. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και ασυνήθιστες δυνατότητες με το TorGuard, ανοίγοντας τη φαντασία των τεχνικών με έναν τρόπο που λίγα VPN μπορούν.

Η προσαρμοστικότητα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την ταχύτητα του TorGuard. Είναι πολύ γρήγορο, ανταγωνίζεται το ExpressVPN σε πολλές τοποθεσίες. Ωστόσο, το TorGuard έχει μερικές θέσεις στο δίκτυο, κάτι που το καθιστά λιγότερο επιθυμητό. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ταχύτητάς μας στην αναθεώρηση TorGuard ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με την επταήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

AirVPN

Το AirVPN φαίνεται ότι απαιτεί πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών για χρήση – η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς χρειάζεται μόνο υλικό ανάγνωσης – αλλά η ασφάλεια της υπηρεσίας είναι αναμφισβήτητη. Αν και φαίνεται να είναι σε ένα αστείο που κανείς άλλος δεν είπε, η αποκλειστικότητά του φέρνει μαζί του πολλά σπάνια χαρακτηριστικά ασφαλείας.  

λίστα διακομιστών airvpn

Όπως το NordVPN, το AirVPN υποστηρίζει συνδέσεις διπλού hop. Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει έως και πέντε λυκίσκους, οι οποίοι, με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν τις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις που σας παρέχει η AirVPN. Όπως πολλές από τις δυνατότητες της υπηρεσίας, θα πρέπει να διαμορφώσετε χειροκίνητα πολλαπλά hop, πράγμα που, σε αυτήν την περίπτωση, σημαίνει τη δημιουργία πολλών εικονικών μηχανών.

Έχει επίσης μια ενδιαφέρουσα αλλαγή διακόπτη kill. Είχαμε ανταλλαγές με το AirVPN σχετικά με το κλείδωμα δικτύου, το οποίο ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτόνομος διακόπτης. Αντίθετα, το κλείδωμα δικτύου παραμένει συνεχώς στη σύνδεσή σας, πράγμα που σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε στιγμή αποσυνδεθείτε από το VPN, αποσυνδέεστε επίσης από το Διαδίκτυο.

Το AirVPN είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά γύρω από το OpenVPN και καθιστά διαθέσιμα πολλά αρχεία διαμόρφωσης για λήψη. Παρόλο που δεν είναι σχετικό για τους περισσότερους, αν γνωρίζετε τι κάνετε, μπορείτε να κατεβάσετε μια διαμόρφωση για μια μη παραδοσιακή εγκατάσταση ή απλώς να σκάψετε τα κενά του πρωτοκόλλου.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το AirVPN

Αν και δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το TorGuard ή το ExpressVPN, το AirVPN είναι γρήγορο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, σημειώσαμε τοποθεσίες στις Η.Π.Α. και στις Κάτω Χώρες που διατηρούσαν ανέπαφο το μεγαλύτερο μέρος της μη προστατευόμενης ταχύτητάς μας, ενώ οι τοποθεσίες στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν μεγαλύτερο φόρο από ό, τι θα θέλαμε. Παρόλα αυτά, η απόδοση ήταν σταθερή.

Είναι επίσης φθηνό. Το AirVPN δεν είναι τόσο φθηνό όσο το Windscribe (διαβάστε την κριτική μας για το Windscribe), αλλά για τον αριθμό των συσκευών και την ευελιξία των σχεδίων, είναι εξαιρετική αξία. Επίσης, δεν διατηρεί τα στοιχεία πληρωμής καταγεγραμμένα, επομένως τα παξιμάδια απορρήτου μπορούν να είναι σίγουρα ότι είναι αόρατα.

Ανάλογα με το ποιος ρωτάτε, υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν ή να μην σας αρέσουν τα AirVPN. Η βασική υπηρεσία είναι σταθερή, αλλά η κοινότητα και η περίπλοκη διεπαφή είναι εκφοβιστικά. Εάν είστε έτοιμοι για την εργασία, ωστόσο, το AirVPN μπορεί να προσφέρει. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση AirVPN ή να εγγραφείτε σε έναν τριήμερο δοκιμαστικό λογαριασμό για να τον δοκιμάσετε μόνοι σας.

Μουλβάντ

Το Mullvad είναι ένα από τα καλύτερα VPN για τα οποία κανείς δεν μιλάει. Ήταν πρωτοπόρος του πρωτοκόλλου OpenVPN, συνεχίζει να κοιτάζει προς την τελευταία τεχνολογία VPN και αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να είστε σκληροπυρηνικός τεχνικός για να απολαύσετε ένα VPN που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Προσφέρει μια ασυνήθιστη ιδέα για τη ρύθμιση και τη χρήση ενός VPN. Αντί να σας ζητήσουμε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να βάλετε έναν τρόπο πληρωμής στο αρχείο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό λογαριασμού. Αυτός ο κωδικός λογαριασμού είναι καλός για δωρεάν χρήση τριών ωρών, μετά την οποία μπορείτε να αγοράσετε όση ώρα θέλετε.

Ο τρόπος που πληρώνετε για την υπηρεσία εξαρτάται επίσης από εσάς. Η Mullvad δέχεται οποιοδήποτε ποσό μετρητών σε οποιοδήποτε νόμισμα ως πληρωμή. Απλώς στείλτε ένα φάκελο χρημάτων με τον αριθμό του λογαριασμού σας και θα πιστωθείτε για ό, τι αξίζει. Η κατ ‘αποκοπή τιμή του Mullvad 5 $ το μήνα το καθιστά επίσης φθηνό.

Παρά την ηλικία του, είναι σαφές ότι ο Mullvad διατηρεί κάτι που έχει χαθεί στον κόσμο των διαδικτυακών συνδρομών. Βάζει τη δύναμη πίσω στα χέρια σας, επιτρέποντάς σας να λάβετε τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής και την χρήση της υπηρεσίας. Η αφοσίωση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι σαφής και ο Mullvad πρέπει να επαινεθεί για αυτό.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Mullvad

Όπως καταδεικνύει το AirVPN, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βρείτε ένα VPN με επίκεντρο το απόρρητο που είναι επίσης φιλικό προς τον χρήστη. Ωστόσο, ο Mullvad αποδεικνύει ότι υπάρχουν. Με διεπαφή χωρίς ανοησίες και γρήγορες ταχύτητες, το Mullvad είναι το τέλειο VPN για αρχάριους και τεχνικούς.

Ωστόσο, δεν είναι τέλειο. Η έλλειψη δυνατοτήτων και το περιορισμένο δίκτυο το κάνουν να αισθάνεται λιγότερο από ότι σε σύγκριση με το ExpressVPN ή το NordVPN. Όπως και με την τιμολόγηση και την πληρωμή, ο Mullvad δεν φεύγει με τίποτα εκτός από τις ανάγκες για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ανάλογα με το τι προτιμάτε, αυτό θα μπορούσε να είναι καλό ή κακό.

Για εμάς, είναι και τα δύο. Η απλοποιημένη διαδικασία του Mullvad είναι εξαιρετική, αλλά το επιπλέον κρέας στα οστά δεν θα βλάψει. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική Mullvad για να μάθετε περισσότερα ή να δημιουργήσετε έναν αριθμό λογαριασμού για να το δοκιμάσετε για τρεις ώρες.

Τελικές σκέψεις

Όταν φτάνει σε αυτό, η εύρεση ενός ασφαλούς VPN είναι ένας συνδυασμός επιλογής ενός παρόχου που προσφέρει τα καλύτερα σε πρωτόκολλα και τύπους κρυπτογράφησης και διατηρεί μια σαφή πολιτική απορρήτου. Οι πέντε παραπάνω επιλογές δεν είναι οι μόνες που το κάνουν αυτό, αλλά, για τα χρήματά μας, είναι οι καλύτερες.

Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις κριτικές VPN. Αν υποθέσουμε ότι η ασφάλεια είναι το κύριο επίκεντρο, θα θέλατε όμως να παραμείνετε στην κορυφή της λίστας. Μερικοί από τους κατώτερους τροφοδότες βρίσκονται στη σωστή θέση τους και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αγνοηθούν εκτός εάν θέλετε ένα καλό γέλιο.

Τι VPN χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και μην ξεχάσετε να δείτε τη βιβλιοθήκη VPN μας. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map