Καλύτερο VPN για το Νεπάλ το 2020: Σύνδεση από το Κατμαντού

Γνωστή για τα βουνά των Ιμαλαΐων – συμπεριλαμβανομένου του Όρους Έβερεστ – και τους δρόμους του Κατμαντού, υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στο Νεπάλ. Ωστόσο, πιθανότατα θα συνδεθείτε στο διαδίκτυο σε κάποιο σημείο, οπότε μείνετε ασφαλείς με ένα από τα καλύτερα VPN μας για τις επιλογές του Νεπάλ. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και ποιες δυνατότητες πρέπει να έχει για την καλύτερη εμπειρία.


Το καλύτερο στοίχημά σας για το Νεπάλ είναι το ExpressVPN, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες σταθερές επιλογές. 

Ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου στο Νεπάλ αυξάνεται. Μόνο περίπου εννέα τοις εκατό του πληθυσμού το χρησιμοποίησε το 2011, αλλά από τον Δεκέμβριο του 2018, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί στο 54%. Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο του Νεπάλ δεν είναι τόσο προηγμένο όσο αυτό των δυτικών χωρών, ίσως αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι. 

Με το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου του Νεπάλ να βασίζεται σε cyber cafe και WiFi hotspots – πολλά από αυτά είναι δωρεάν – αυτό από μόνο του δίνει έναν καλό λόγο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Το δημόσιο WiFi μπορεί να γεμίσει με ιούς, κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, θα προστατευτείτε από τέτοιου είδους συναντήσεις, αν και είναι καλύτερο να το συνδυάσετε και με ένα καλό antivirus..

Επιπλέον, τα VPN είναι καταπληκτικά για την επίτευξη παρελθόντων περιορισμών, όπως η λογοκρισία και τα γεωγραφικά μπλοκ. Η λογοκρισία είναι έντονη σε όλο τον κόσμο, αν και ορισμένες χώρες επηρεάζονται περισσότερο από άλλες. 

Το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα λογοκρισίας. Η κινεζική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι οι πολίτες της έχουν πρόσβαση μόνο σε αυτό που θέλει, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής εφαρμογών που ανήκουν στην Κίνα και αντικαθιστούν τις δυτικές, πολλές από τις οποίες δεν είναι διαθέσιμες. Για παράδειγμα, το WeChat είναι παρόμοιο με το WhatsApp και ο Renren είναι η κινεζική έκδοση του Facebook. 

Από την άλλη πλευρά, τα γεωγραφικά μπλοκ εμποδίζουν τα άτομα σε μια χώρα να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μιας άλλης. Για παράδειγμα, το Netflix Νεπάλ θα έχει διαφορετικές εκπομπές από το Netflix ΗΠΑ. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP των ΗΠΑ, την οποία μπορεί να βοηθήσει ένα VPN.

Καλύτερο VPN για το Νεπάλ 2020

Τι κάνει το VPN το καλύτερο για το Νεπάλ

Τα VPN έχουν πολλές δυνατότητες και πολλά φαίνονται τα ίδια στο χαρτί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά. Οι πάροχοι εφαρμόζουν λειτουργίες με διαφορετικούς τρόπους, μερικοί γίνονται καλά, κάποιοι όχι. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές στις κριτικές VPN, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το καλύτερο VPN για το Νεπάλ πριν από την κατάδυση.

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που διαθέτει μεγάλο δίκτυο διακομιστών. Έχοντας αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν περιορισμούς που συναντάτε, όπως περιφερειακούς περιορισμούς Επιπλέον, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μόνο στο Νεπάλ, το VPN θα πρέπει να διαθέτει διακομιστές εκεί.

Βεβαιωθείτε ότι το VPN διαθέτει επίσης καλή ασφάλεια, καθώς αυτό θα σας προστατεύσει από διαδικτυακούς κινδύνους, όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η παρακολούθηση. 

Το απόρρητό σας είναι εξίσου σημαντικό, αλλά μόνο η ασφάλεια δεν θα το διασφαλίσει. Βεβαιωθείτε ότι το VPN έχει αυστηρή πολιτική μη καταγραφής. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό που κάνετε στο Διαδίκτυο θα παραμείνει μυστικό.

Η ταχύτητά του είναι επίσης σημαντική, οπότε δεν πρέπει να κοιτάζετε μια οθόνη φόρτωσης και το απεριόριστο εύρος ζώνης θα διασφαλίσει ότι δεν ανησυχείτε για το να φτάσετε ένα όριο. Εάν επρόκειτο να φτάσετε ένα όριο, το VPN θα σταματούσε να λειτουργεί και θα μείνατε χωρίς καμία προστασία.

Εάν θέλετε να κάνετε ροή, πρέπει να ελέγξετε ότι το VPN μπορεί να μπει στην πλατφόρμα που θέλετε. Το Netflix είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά μόνο λίγα VPN μπορούν να ξεπεράσουν τους έξυπνους ανιχνευτές VPN. Εάν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας, ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο VPN για το Netflix.

Άλλες σκέψεις περιλαμβάνουν τις συσκευές με τις οποίες είναι συμβατές, πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιηθούν και πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις επιτρέπει. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να διαθέτετε αξιοπρεπή εξυπηρέτηση πελατών και οι τιμές διαφέρουν σε ολόκληρη την αγορά, οπότε βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας.

Καλύτερο VPN για Νεπάλ: ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ο πρωταθλητής για το Νεπάλ. Ωστόσο, είναι το καλύτερο VPN που υπάρχει στα μάτια μας, αλλά ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις και για το Νεπάλ.

expressvpn-review-speed-test

Ο συνολικός αριθμός των διακομιστών υπερβαίνει τους 3.000 και καλύπτουν 94 χώρες, κάτι που είναι περισσότερο από τα περισσότερα VPN εκεί έξω. Διαθέτει επίσης διακομιστές στο Νεπάλ και δεν υπάρχουν πολλά VPN. Στην πραγματικότητα, το μόνο άλλο VPN που βρήκαμε ήταν η πέμπτη επιλογή μας, το HideMyAss. Ωστόσο, το HMA λείπει σε άλλους τομείς, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την ενότητα.

Το ExpressVPN διαθέτει εξαιρετική ασφάλεια που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, αμέσως. Μπορείτε επίσης να το αυξήσετε και να παίξετε μερικές ρυθμίσεις αν γνωρίζετε τι κάνετε. Υπάρχει επίσης πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το απόρρητό σας.

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την ταχύτητα, καθώς το ExpressVPN είναι το ταχύτερο VPN που θα βρείτε. Έρχεται επίσης με απεριόριστο εύρος ζώνης. Συνδέστε αυτούς τους παράγοντες με την ικανότητά του να εισέλθει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ροής και δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί είναι το καλύτερο VPN για ροή. Διαβάστε την κριτική ExpressVPN για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ExpressVPN

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε Windows, macOS, Android και iOS και μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα έως και πέντε συσκευές. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Firefox, Chrome και Safari. 

Η διεπαφή είναι εύχρηστη και μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Μόλις εγκατασταθεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο μεγάλο κουμπί «σύνδεση» και το ExpressVPN θα κάνει τα υπόλοιπα για εσάς. Όσοι γνωρίζουν μπορούν να ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις, ωστόσο. 

Δεν κρύβεται το γεγονός ότι το ExpressVPN είναι ακριβό σε σύγκριση με τους αντιπάλους του, αλλά αξίζει τα λεφτά. Παίρνετε μια εξαιρετική υπηρεσία και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν είναι για εσάς.

NordVPN

Το NordVPN είναι η επόμενη επιλογή μας και ο πάροχος διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο με περισσότερους από 5.000 διακομιστές που βρίσκονται σε περίπου 60 χώρες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διακομιστές στο Νεπάλ.

nordvpn-κριτική-διακομιστής-πλοήγηση

Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες προσφορές που προσφέρονται. Έχει ρυθμιστεί σε κρυπτογράφηση AES 256-bit, αλλά έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τους διακομιστές διπλού hop, οι οποίοι βασικά προσθέτουν ακόμη περισσότερη προστασία στη σήραγγα VPN. Υπάρχει επίσης μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής.

Οι ταχύτητες του NordVPN είναι καλές, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι επιβραδύνονται εάν συνδεθείτε σε έναν διακομιστή πολύ μακριά. Ωστόσο, ο χρόνος εναλλαγής διακομιστή είναι γρήγορος. Έρχεται με απεριόριστο εύρος ζώνης και μπορεί να εισέλθει σε όλες τις πλατφόρμες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το NordVPN

Είναι συμβατό με Windows, macOS, Android και iOS και επιτρέπει τη σύνδεση έως και έξι συσκευών ταυτόχρονα. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Firefox και Chrome. Είναι εύκολο στη χρήση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και ταιριάζει στους αρχάριους, καθώς και σε πιο τεχνικά άτομα.

Το NordVPN προσφέρει καλή αξία για τα χρήματά σας, αλλά το μηνιαίο πρόγραμμα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Τα μακροχρόνια σχέδια λειτουργούν καλύτερα στο τέλος και υπάρχει μια περίοδος επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το άλμα.

CyberGhost

Επόμενη γραμμή είναι το CyberGhost. Το δίκτυό του είναι μεγάλο, αλλά ο ακριβής αριθμός διακομιστών και χωρών που καλύπτει συχνά κυμαίνεται. Κατά τη στιγμή της γραφής, υπήρχαν 5.700 διακομιστές σε 90 χώρες, κάτι που είναι αρκετό για να παρακάμψει τυχόν μπλοκ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διακομιστές στο Νεπάλ.

Διακομιστές CyberGhost-Streaming

Η ασφάλειά του είναι καλή και ρυθμίζεται σε κρυπτογράφηση AES 256-bit. Επιπλέον, το CyberGhost διαθέτει έναν μόνιμα ενεργοποιημένο διακόπτη kill που θα διακόψει τη σύνδεσή σας εάν το VPN αποτύχει, διατηρώντας τα ευαίσθητα δεδομένα σας προστατευμένα. Πολλά VPN διαθέτουν διακόπτη kill, αλλά συνήθως πρέπει να το ρυθμίσετε μόνοι σας. Το CyberGhost’s είναι αυτόματο, το οποίο είναι καλό, αλλά δεν μπορείτε επίσης να το ελέγξετε.

Όπως το NordVPN, το CyberGhost έχει γρήγορες ταχύτητες, αλλά μπορεί να επιβραδύνει σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν υπάρχουν όρια στο εύρος ζώνης και μπορεί να εισέλθει στις περισσότερες υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Η κριτική μας στο CyberGhost έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CyberGhost

Το CyberGhost διαθέτει πελάτες για Windows, macOS, Android και iOS. Επιτρέπει τη σύνδεση έως και επτά συσκευών ταυτόχρονα, κάτι που είναι κάτι περισσότερο από τις άλλες επιλογές μας και ο λόγος για τον οποίο είναι αξιοπρεπή αναφορά στο καλύτερο VPN μας για πολλές συσκευές. Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι επτά είναι το όριο για το πόσες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν.

Η διεπαφή της ενημερώθηκε πριν από πολύ καιρό και έκανε την εμπειρία χρήστη πολύ καλύτερη. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε, αλλά δεν είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε.

Η μηνιαία τιμή δεν είναι καλή, αλλά τα μεγαλύτερα σχέδια το καθιστούν μια φθηνή επιλογή στο τέλος. Οι χρήστες Android και iOS μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν δοκιμή επτά ημερών που είναι διαθέσιμη. Υπάρχει επίσης μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων που ισχύει για όλες τις πλατφόρμες.

Windscribe

Η Windscribe έκανε επίσης τη λίστα μας για μερικούς λόγους. Ωστόσο, το δίκτυο διακομιστή του δεν είναι ένα από αυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή, παρόλο που υπάρχουν περισσότεροι από 600 διακομιστές σε 60 χώρες, εξακολουθεί να είναι αρκετός για να παίξει, δεν είναι ακριβώς ένα εκπληκτικό ποσό. 

Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα έχετε πρόσβαση στον πλήρη αριθμό διακομιστών μόνο εάν βρίσκεστε στο πρόγραμμα επί πληρωμή. Δεν υπάρχουν διακομιστές ούτε στο Νεπάλ.

Windscribe-slider3

Το Winscribe έχει ένα δωρεάν σχέδιο, το οποίο, για να είμαστε δίκαιοι, είναι γενναιόδωρο. Τόσο γενναιόδωρο, στην πραγματικότητα, που κέρδισε την πρώτη θέση στην καλύτερη δωρεάν σύγκριση VPN. Με το δωρεάν πρόγραμμα, έχετε πρόσβαση μόνο σε μερικές τοποθεσίες διακομιστή. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να επιλέξετε την έκδοση επί πληρωμή ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε τοποθεσίες στο πρόγραμμά σας για 1 $ ανά μήνα.

Η ασφάλεια του Windscribe είναι καλή. Έχει ρυθμιστεί σε κρυπτογράφηση AES 256-bit και μπορεί να προσαρμοστεί. Κάτι που πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, είναι ότι το Windscribe καταγράφει ορισμένες πληροφορίες. Ωστόσο, περιορίζεται στο ελάχιστο, σε δεδομένα όπως το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε και η τελευταία χρονική σήμανση δραστηριότητας. Επιπλέον, οι πληροφορίες δεν μπορούν να εντοπιστούν σε εσάς.

Παρόλο που άλλα VPN διαθέτουν γρηγορότερες ταχύτητες, το Windscribe είναι ακόμα καλό για τις περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ροής. Αυτό είναι καλό, επίσης, επειδή το Windscribe διαθέτει ειδικούς διακομιστές ροής που ονομάζονται διακομιστές Windflix. Λειτουργούν καλά και οι χρήστες επί πληρωμή έχουν πρόσβαση σε αυτούς, ενώ όσοι βρίσκονται στο δωρεάν πρόγραμμα θα πρέπει να τους προσθέσουν για 1 $ ανά μήνα.

Τα πληρωμένα μέλη λαμβάνουν επίσης απεριόριστο εύρος ζώνης. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το δωρεάν πρόγραμμα, θα λάβετε 2 GB ανά μήνα κατά την εγγραφή ή 10 GB εάν εισαγάγετε ένα έγκυρο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε το όριο. Για παράδειγμα, κάθε προστιθέμενη τοποθεσία θα σας αποφέρει επιπλέον 10 GB ανά μήνα. Για να λάβετε μια καλύτερη εικόνα της υπηρεσίας, διαβάστε την κριτική Windscribe.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Windscribe

Το Windscribe μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, macOS, Android και iOS και έχετε απεριόριστες συνδέσεις τόσο στο δωρεάν όσο και στο πρόγραμμα επί πληρωμή. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Opera. Η διεπαφή του προσφέρει μια εμπειρία χωρίς ψήγματα, επομένως είναι απλό για αρχάριους, αλλά οι τεχνικοί μπορούν να κολλήσουν στις ρυθμίσεις, επίσης.

Η μηνιαία τιμή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Μεγαλύτερα σχέδια θα σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα για να το δοκιμάσετε. Δεν υπάρχει επίσης επίσημη πολιτική επιστροφής χρημάτων, αλλά αν το ζητήσετε εντός τριών ημερών από την αγορά, θα εκδώσει μία.

HideMyAss

Τέλος, επιλέξαμε το HideMyAss. Δεν είναι κακή εξυπηρέτηση, αλλά απέχει πολύ από την κορυφαία μας επιλογή. Το δίκτυό του διαθέτει περισσότερους από 1.000 διακομιστές, κάτι που δεν πρέπει να φωνάζουμε, αλλά καλύπτουν 190 χώρες, κάτι που είναι κάτι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο VPN που έχουμε ελέγξει. Διαθέτει επίσης δύο διακομιστές στο Νεπάλ, και αυτός είναι ο λόγος που έκανε αυτή τη λίστα.

hidemyass-slider4

Η ασφάλεια του HMA είναι καλή και έχει κρυπτογράφηση 256 bit. Ωστόσο, η πολιτική χωρίς καταγραφές είναι όπου τα πράγματα γίνονται λίγο ακατάστατα. Βλέπετε, έχει ένα, αλλά αν το διαβάσετε πραγματικά, θα παρατηρήσετε ότι το HMA διατηρεί κάποια αρχεία καταγραφής. Αυτά τα αρχεία καταγραφής δεν θα σας ταυτοποιήσουν μόνα τους, αλλά εάν συνδυάστηκαν με τις πληροφορίες με τις οποίες εγγραφείτε, θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί σας.

Οι ταχύτητές του δεν είναι κακές και είναι καλές για τις περισσότερες δραστηριότητες. Έρχεται με απεριόριστο εύρος ζώνης και είναι σε θέση να μπει στο Netflix και στο BBC iPlayer, αν και έχει πρόβλημα με άλλους ιστότοπους ροής. Διαβάστε την κριτική HideMyAss για καλύτερη κατανόηση.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το HMA

Το HMA λειτουργεί με Windows, macOS, Android και iOS και επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση έως και πέντε συσκευών. Η διεπαφή του είναι εξαιρετική και εύκολη στη χρήση.

Το HMA δεν προσφέρει μηνιαία συνδρομή, οπότε δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να πάτε για μεγαλύτερη. Το πιο σύντομο είναι για ένα χρόνο και οι τιμές δεν είναι καλές. Υπάρχουν εκπτώσεις που εφαρμόζονται κατά την εγγραφή, αλλά τα ποσοστά ανανέωσης είναι τρομερά. Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών, αλλά θα πρέπει να κάνετε κάποια σκάψιμο για να το βρείτε. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Ηλεκτρονική λογοκρισία στο Νεπάλ

Το Διαδίκτυο του Νεπάλ είναι συνήθως δωρεάν. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την πρωτοβουλία OpenNet από το 2006 έως το 2007 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις φιλτραρίσματος. Παρόλο που πριν από λίγο, θα μπορούσαμε να βρούμε μόνο λίγες αναφορές αποκλεισμού.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 25.000 πορνογραφικοί ιστότοποι αποκλείστηκαν το 2018 για να βοηθήσουν στον έλεγχο του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων βιασμού. Η κυβέρνηση εξέδωσε νέους ποινικούς και αστικούς κώδικες, οι οποίοι περιλαμβάνουν κανονισμούς για τη χρήση, τη μετάδοση και τη δημοσίευση πορνογραφικού περιεχομένου. 

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ (NTA) υποχρέωσε τους ISP να εγκαταστήσουν λογισμικό φιλτραρίσματος προκειμένου να αποκλείσουν ιστότοπους που περιέχουν άσεμνες, σαγηνευτικές και διεφθαρμένες κοινωνικές ηθικές, καθώς και περιεχόμενο που απειλεί τη θρησκευτική αρμονία, την εθνική ασφάλεια και που αντιβαίνει στις αξίες και τις πεποιθήσεις του κράτους.

Σε μια άλλη αναφορά, το NTA διέταξε τους ISP να αποκλείσουν το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι πολλών παικτών PlayerUnknown’s Battleground. Ο συλλογισμός του ήταν ότι το παιχνίδι επηρέασε αρνητικά τη συμπεριφορά και τη μελέτη των παιδιών και των νέων. Εάν είστε άπληστος παίκτης, πρέπει να δείτε και το καλύτερο VPN για τη λίστα παιχνιδιών.

Ηλεκτρονική επιτήρηση στο Νεπάλ

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την επιτήρηση στο Διαδίκτυο στο Νεπάλ, υπάρχουν μερικά πράγματα που βρήκαμε.  

Το 2010, οι αρχές δημιούργησαν ένα γραφείο ερευνών για την καταπολέμηση της αύξησης του εγκλήματος και των αντικοινωνικών δραστηριοτήτων στο Διαδίκτυο. 

Μερική από την κατάχρηση οφείλεται σε παράνομους παρόχους VoIP. Για να χρησιμοποιήσετε το VoIP, ένας χρήστης πρέπει να πληρώσει για την υπηρεσία ή να το χρησιμοποιήσει μέσω ενός cyber cafe που έχει λάβει άδεια παροχής υπηρεσιών από το NTA. Ωστόσο, οι παράνομες επιχειρήσεις VoIP έχουν εισέλθει.

Για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας, οι ISP έγιναν για να εντοπίσουν τυχόν κακή χρήση από τους πελάτες και το 2011, οι ISP διατάχθηκαν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των πελατών. Πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για κάθε πελάτη που χρησιμοποιεί εύρος ζώνης 1Mbps ή περισσότερο, καθώς αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη κακής χρήσης.

Η αστυνομία του Νεπάλ συνεργάζεται στενά με το NTA για τη σάρωση και τον εντοπισμό τέτοιων επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου παρέχουν στην αστυνομία δεδομένα Multi Router Traffic Grapher (MRTG) από πελάτες για να δείξουν φόρτο κυκλοφορίας στο δίκτυο.

Ελευθερία του λόγου στο Νεπάλ

Το σύνταγμα του Νεπάλ προβλέπει την ελευθερία του λόγου, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Κατά τη διάρκεια της θητείας του βασιλιά, ψήφισε έναν κατασταλτικό νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος απαγόρευε την κριτική του βασιλιά και της βασιλικής οικογένειας και αύξησε τις ποινές για δυσφήμιση. 

Ωστόσο, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του και ο βασιλιάς αναγκάστηκε να δώσει όλες τις εξουσίες στον πρωθυπουργό και το κοινοβούλιο.

Παρόλο που οι πολίτες μπορούν να συζητήσουν πιο ελεύθερα ευαίσθητα θέματα, οι αρχές εξακολουθούν να καταπατούν θέσεις που επικρίνουν ή προσβάλλουν την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, ένας άντρας συνελήφθη και συνελήφθη το 2018 για πολλές εβδομάδες επειδή δημοσίευσε στο Facebook μια εικόνα μαϊμού με το κεφάλι του πρωθυπουργού. 

Τον Αύγουστο του 2018 τέθηκε σε ισχύ ο αναθεωρημένος ποινικός κώδικας, ο οποίος περιλαμβάνει διατάξεις που καθιστούν ορισμένες πράξεις ποινικό αδίκημα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημοσιοποίηση ιδιωτικών πληροφοριών για ένα άτομο χωρίς τη συγκατάθεσή του και τη σάτιρα που θεωρείται ασέβεια.

Οι δημοσιογράφοι συχνά συλλαμβάνονται και δέχονται επίθεση, ειδικά σε περιόδους όπως εκλογές. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να ελέγξουν την κριτική μέσω των μέσων ενημέρωσης πιέζοντας, εκφοβίζοντας και απειλώντας νομική δράση.  

Ένα νέο νομοσχέδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο θα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις για ακατάλληλη χρήση των κοινωνικών μέσων. Ο προτεινόμενος νόμος θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μπλοκάρει τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, εκτός εάν εγγραφεί στο Νεπάλ, επικαλούμενη ανησυχίες περί απορρήτου.

Θα τιμωρούσε επίσης όσους βρίσκονται πίσω από οποιαδήποτε θέση που θεωρείται δυσφημιστική ή κατά της εθνικής κυριαρχίας με πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου ρουπιών Νεπάλ (8.800 $) και έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Τα κοινωνικά δίκτυα θα διατάχθηκαν επίσης να αφαιρέσουν αναρτήσεις και η αποτυχία του μπορεί να οδηγήσει τον χειριστή να επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ρουπίες Νεπάλ (264 $) και φυλάκιση τριών ετών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν δεδομένα και διαδικτυακή ασφάλεια.

Τελικές σκέψεις

Αν και το Νεπάλ δεν είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα όσον αφορά το Διαδίκτυο, υπάρχουν ακόμα καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Υπάρχει πιθανή εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο και παρακολούθηση στο διαδίκτυο για να σκεφτείτε και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και ορισμένους περιφερειακούς περιορισμούς.

Πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που διαθέτει μεγάλο δίκτυο διακομιστών, ώστε να μπορείτε να παρακάμψετε τυχόν μπλοκ. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει καλή ασφάλεια και απόρρητο για να σας προστατεύει από διαδικτυακούς κινδύνους. Το ExpressVPN είναι η καλύτερη επιλογή όταν εξετάζετε αυτούς τους παράγοντες και με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Εάν έχετε εμπειρία με τη χρήση ενός VPN στο Νεπάλ, πείτε μας για αυτό στην ενότητα σχολίων. Ρίξτε μια ματιά και στο αρχείο VPN μας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map