Το καλύτερο VPN για τη Σρι Λάνκα το 2020

Η Σρι Λάνκα είναι μια μικρή νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ινδίας. Παρόλο που πλήττεται από το τσουνάμι του 2004 και έναν πικρό εμφύλιο πόλεμο 26 ετών – και εξακολουθεί να υποφέρει από θρησκευτικές συγκρούσεις – η Σρι Λάνκα είναι επίσης δεμένη με ζωντανή ιστορία και φυσική ομορφιά. Ναοί στο νησί και οι παραλίες του είναι ατελείωτες. 


Ωστόσο, ενώ είστε απασχολημένοι με τη δημοσίευση selfie με ασιατικούς ελέφαντες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα VPN μας για επιλογές της Σρι Λάνκα για προστασία.

Εάν βιάζεστε, το CyberGhost είναι η καλύτερη επιλογή για τη Σρι Λάνκα, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οπότε διαβάστε για να μάθετε για αυτές. 

Η διαδικτυακή ασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τεχνικό κόσμο και η Σρι Λάνκα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα αποτελούν σημαντικό μέρος της ασφάλειας, διότι σας κρατούν κρυμμένους από διαδικτυακούς κινδύνους, όπως η παρακολούθηση και βοηθούν στην προστασία σας από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. 

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τους πολίτες τους – απλώς ρίξτε μια ματιά στην Κίνα – και με τη δημόσια έκρηξη WiFi, ποτέ δεν ξέρετε ποιοι κίνδυνοι κρύβονται με κακές ασφαλείς συνδέσεις. 

Επιπλέον, τα VPN μπορούν να βοηθήσουν με περιορισμούς περιεχομένου, όπως λογοκρισία και γεωγραφικά αποκλεισμούς. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στη Σρι Λάνκα και προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix ΗΠΑ, δεν θα μπορείτε να το κάνετε, χάρη στην απαγόρευση του Netflix. 

Η βιβλιοθήκη Netflix κάθε χώρας είναι διαφορετική, οπότε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την έκδοση των Η.Π.Α., θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP ΗΠΑ. Ομοίως, εάν θέλετε την έκδοση της Σρι Λάνκα, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP της Σρι Λάνκα.

Καλύτερο VPN για τη Σρι Λάνκα 2020

Τι κάνει το VPN το καλύτερο για τη Σρι Λάνκα

Η λίστα των αξιολογήσεων VPN περιλαμβάνει πολλούς καλούς παρόχους, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτή που επιλέγετε είναι αρκετά καλή για τη Σρι Λάνκα. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα μπλοκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο VPN που διαθέτει ισχυρό δίκτυο διακομιστών. Με αυτό, θα μπορείτε εύκολα να παρακάμψετε τυχόν μελλοντικά μπλοκ. Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο της Σρι Λάνκα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το VPN διαθέτει διακομιστές εντός της χώρας.

Η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη, καθώς θα σας προστατεύσει από διαδικτυακούς κινδύνους και θα σας κρατήσει κρυμμένο από την επιτήρηση στο διαδίκτυο. Ένας διακόπτης kill είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα, καθώς θα διακόψει εντελώς τη σύνδεσή σας εάν το VPN αποτύχει, διατηρώντας τα ευαίσθητα στοιχεία σας ασφαλή.

Το απόρρητο είναι ένας ξεχωριστός παράγοντας από την ασφάλεια. Για να διασφαλίσετε ότι ο πάροχος λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο, βεβαιωθείτε ότι το VPN δηλώνει ότι δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής δραστηριότητας. Με αυτόν τον τρόπο, οι διαδικτυακοί shenanigans σας παραμένουν μυστικοί, ανεξάρτητα από το τι.

Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε αυτό που έχει καλή ταχύτητα. Οι γρήγορες ταχύτητες είναι απαραίτητες εάν θέλετε να κάνετε streaming, διαφορετικά η βραδινή σας διασκέδαση θα είναι μια υπέροχη οθόνη φόρτωσης. Το απεριόριστο εύρος ζώνης είναι εξίσου σημαντικό ή το VPN θα σταματήσει μόλις επιτευχθεί το όριο εύρους ζώνης, αφήνοντάς σας απροστάτευτο στη μέση της αγαπημένης σας εκπομπής.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix, θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που μπορεί να ξεπεράσει τους ανιχνευτές VPN παγκόσμιας κλάσης. Όχι πολλοί μπορούν, αλλά αν θέλετε μια γρήγορη επιδιόρθωση, επιλέξτε ένα από τα καλύτερα VPN μας για το Netflix.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν ποιες συσκευές είναι συμβατές και πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να έχετε αξιοπρεπή βοήθεια, εάν τη χρειάζεστε και θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας.

Καλύτερο VPN για τη Σρι Λάνκα: CyberGhost

Επιλέξαμε το CyberGhost ως το καλύτερο VPN για τη Σρι Λάνκα. Είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που αναπτύσσεται γρήγορα και περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες για να κάνει την εμπειρία σας μία από τις καλύτερες. 

Το δίκτυο διακομιστών της CyberGhost έχει αναπτυχθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες και υπάρχουν περίπου 6.000 διακομιστές σε 90 χώρες, αν και ο ακριβής αριθμός αλλάζει συχνά. Υπάρχουν 24 στη Σρι Λάνκα, επομένως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στη χώρα.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Έχει καλή ασφάλεια, η οποία έχει οριστεί σε AES 256-bit. Ωστόσο, μπορείτε να το προσαρμόσετε και υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος διακόπτης kill. Ωστόσο, ο διακόπτης kill της CyberGhost είναι διαφορετικός από πολλούς άλλους, επειδή είναι μόνιμα ενεργοποιημένος. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενεργοποίησή του, αλλά επίσης σημαίνει ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο σε αυτό. Υπάρχει επίσης μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής.

Οι ταχύτητές του είναι καλές, αν και μπορεί να διαπιστώσετε ότι επιβραδύνονται με ορισμένους διακομιστές, συνήθως λόγω της απόστασης. Δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης και μπορεί να μπει σε υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost για μια καλύτερη ματιά στην υπηρεσία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CyberGhost

Είναι συμβατό με Windows, macOS, Android και iOS. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome και Firefox, εάν τις χρειάζεστε. Η διεπαφή έχει βελτιωθεί και, αν και μπορεί να χρειαστεί να το συνηθίσετε, είναι εύκολο στη χρήση. 

Μπορείτε να συνδέσετε έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα, κάτι που το κέρδισε στη λίστα με τα καλύτερα VPN για πολλές συσκευές, αλλά επτά είναι επίσης το όριο για τις εγκαταστάσεις. 

Το CyberGhost έχει μια από τις πιο εμπεριστατωμένες βάσεις γνώσεων που έχουμε δει. Θα σας βοηθήσει με μικρά προβλήματα, αλλά αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, υπάρχει επίσης ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω email. Η ζωντανή συζήτηση είναι η πιο γρήγορη επιλογή, αλλά η ομάδα email είναι καλύτερη για περισσότερες τεχνικές ερωτήσεις.

Το μηνιαίο κόστος δεν είναι καλό, αλλά επιλέγοντας μεγαλύτερη συνδρομή, η τιμή μειώνεται σημαντικά. Οι χρήστες Android και iOS μπορούν να επωφεληθούν από μια δοκιμή επτά ημερών, αλλά υπάρχει επίσης μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων για να επανέλθει. 

ExpressVPN

Στη συνέχεια είναι το ExpressVPN, το οποίο είναι ένας μεγάλος πάροχος με πολλούς τρόπους. Διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών, με περισσότερες από 3.000 σε 94 χώρες. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης μερικά στη Σρι Λάνκα. 

Έχει εξαιρετική ασφάλεια και διακόπτη kill, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή. Το ExpressVPN εκτιμά επίσης το απόρρητο, επομένως υπάρχει μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης της καταγραφής.

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Είναι το ταχύτερο VPN που έχουμε δοκιμάσει, οπότε αυτό, καθώς και το γεγονός ότι συνοδεύεται από απεριόριστο εύρος ζώνης, το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ροή. Είναι το καλύτερο VPN μας για ροή, στην πραγματικότητα, καθώς μπορεί να εισέλθει σε οποιοδήποτε δίκτυο ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN για περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το ExpressVPN

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε Windows, macOS, Android και iOS και υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Safari. Είναι εύκολο στη χρήση και είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Απλώς το εγκαθιστάτε και κάνετε κλικ στο μεγάλο κουμπί «σύνδεση». Επιτρέπει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.

Η υποστήριξη πελατών είναι εξαιρετική και μια εύχρηστη βάση γνώσεων είναι διαθέσιμη για αυτοβοήθεια. Η ζωντανή συνομιλία και η υποστήριξη μέσω email είναι διαθέσιμες 24/7, αλλά για περισσότερα τεχνικά ζητήματα, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τη διαδρομή email.

Το μόνο που αντιμετωπίζουμε με το ExpressVPN είναι η τιμή του. Είναι ακριβό. Τούτου λεχθέντος, παίρνετε πολλά χρήματα για τα χρήματα σας, οπότε αξίζει την επένδυση. Επιπλέον, εάν εγγραφείτε σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα, θα μειωθεί το κόστος και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει.

NordVPN

Η τρίτη επιλογή μας είναι το NordVPN. Είναι μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία που έχει την πλάτη σας. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε έναν κατάλληλο διακομιστή για παράκαμψη μπλοκ, καθώς υπάρχουν περισσότερες από 5.000 διαθέσιμες σε 60 χώρες. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχουν στη Σρι Λάνκα, επομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στη χώρα.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Έχει φανταστική ασφάλεια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διακομιστές διπλού hop, εάν το επιθυμείτε. Βασικά προσθέτουν περισσότερη προστασία στη σύνδεση. Υπάρχει ενσωματωμένος διακόπτης kill και η εταιρεία δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων.

Οι ταχύτητές του είναι γρήγορες, αλλά, όπως το CyberGhost, μπορούν να επιβραδυνθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Ωστόσο, είναι εντάξει για τις περισσότερες δραστηριότητες και μπορεί να φτάσει σε όλες τις υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Δεν υπάρχουν ούτε όρια εύρους ζώνης. Η κριτική μας για το NordVPN αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το NordVPN

Μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, macOS, Android και iOS. Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome και Firefox. Οι πελάτες του είναι εύχρηστοι και επιτρέπει τη σύνδεση έως και έξι συσκευών ταυτόχρονα. 

Υπάρχει μια χρήσιμη βάση γνώσεων, εάν κολλήσετε. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλο το 24ωρο. Και οι δύο θα σας προσφέρουν καλή βοήθεια, αλλά η ζωντανή συνομιλία είναι η πιο γρήγορη επιλογή.

Η μηνιαία τιμή του NordVPN δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι καλή. Θα ήταν καλύτερα να εγγραφείτε για μεγαλύτερο πρόγραμμα. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην θέλετε να μπείτε κατευθείαν, αλλά υπάρχει ένα παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που το βρείτε δεν είναι κατάλληλο για εσάς.

VyprVPN

Μπορούμε επίσης να προτείνουμε το VyprVPN για τη Σρι Λάνκα. Το δίκτυο διακομιστών του δεν είναι τόσο ευρύ όσο οι άλλες επιλογές μας, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 700 για να διαλέξετε και καλύπτουν 64 χώρες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διακομιστές της Σρι Λάνκα για περιεχόμενο από εκεί. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Έχει εξαιρετική ασφάλεια, η οποία είναι πολύ προσαρμόσιμη. Επιπλέον, το VyprVPN συνοδεύεται από ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon, το οποίο προσθέτει ακόμη περισσότερη προστασία στη σήραγγα VPN. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης kill και μια πολιτική μη καταγραφής.

Οι ταχύτητές του δεν είναι μεγάλες, αλλά θα πρέπει να είναι καλά για τις περισσότερες δραστηριότητες. Δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης και μπορεί να εισέλθει στις περισσότερες υπηρεσίες ροής. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική VyprVPN για περισσότερα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το VyprVPN

Οι πελάτες είναι διαθέσιμοι για Windows, macOS, Android και iOS. Οι εφαρμογές για κινητές συσκευές είναι μερικές από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει, γι ‘αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα VPN για Android. Είναι εύκολο στη χρήση και μπορείτε να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα, ανάλογα με το σχέδιο που επιλέγετε.

Το σύστημα υποστήριξης του VyprVPN ξεκινά με μια βάση γνώσης για αυτοβοήθεια. Στη συνέχεια, υπάρχει ζωντανή συνομιλία, η οποία είναι διαθέσιμη 24/7. Ωστόσο, αρχικά συνδέεστε με ένα bot, το οποίο σας οδηγεί σε σχετικά μέρη της γνώσης. Υπάρχει ένα κουμπί για σύνδεση με έναν άνθρωπο, αλλά μπαίνετε σε μια ουρά και ο χρόνος αναμονής ποικίλλει. Υπάρχει υποστήριξη μέσω email διαθέσιμη 24/7.

Υπάρχουν δύο πακέτα για να διαλέξετε. Το «πρότυπο» έρχεται με τρεις συνδέσεις. Το «premium» έρχεται με πέντε συνδέσεις και τη χρήση του πρωτοκόλλου Chameleon. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, αλλά η ετήσια λειτουργεί καλύτερα στο τέλος. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Καλύτερο δωρεάν VPN για τη Σρι Λάνκα: Windscribe

Η τελευταία μας επιλογή είναι Windscribe. Είναι ένας εξαιρετικός πάροχος που προσφέρει δωρεάν πακέτο και πληρωμένο πρόγραμμα “pro”. Το δωρεάν πρόγραμμα είναι γενναιόδωρο και κερδίζει Windscribe μια θέση στην καλύτερη δωρεάν σύγκριση VPN, αλλά δεν έχετε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος επί πληρωμή, τις οποίες θα επισημάνουμε καθώς προχωράμε.

Windscribe-slider1

Windscribe-slider2

Windscribe-slider3

windscribe-slider4

Windscribe-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Υπάρχουν περισσότεροι από 600 διακομιστές σε 60 χώρες, κάτι που είναι αρκετό για την παράκαμψη μπλοκ. Τούτου λεχθέντος, έχετε πρόσβαση στην πλήρη λίστα χωρών μόνο εάν είστε “επαγγελματίας” μέλος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διακομιστές στη Σρι Λάνκα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πρόσβαση σε αυτήν την τοποθεσία. 

Μπορείτε να το ξεπεράσετε προσθέτοντας τοποθεσίες για $ 1 κάθε μήνα, ωστόσο. Επιπλέον, δεδομένου ότι μόνο τα «επαγγελματικά» μέλη έχουν απεριόριστο εύρος ζώνης, κάτι τέτοιο θα σας κερδίσει άλλα 10 GB δεδομένων ανά μήνα. Οι δωρεάν χρήστες λαμβάνουν 2 GB ως στάνταρ, αλλά μπορείτε να λάβετε 10 GB απλά εισάγοντας το email σας. 

Οι ταχύτητές του είναι καλές για τις περισσότερες δραστηριότητες, και αν θέλετε να κάνετε streaming, τα “pro” μέλη έχουν πρόσβαση στους διακομιστές του Windflix. Είναι κατασκευασμένα για το Netflix, οπότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μπείτε και διατίθενται στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ιαπωνία. 

Η ασφάλειά του είναι καλή και προσαρμόσιμη. Υπάρχει ένας διακόπτης kill, αν και ονομάζεται περίεργα “firewall”. Το Windscribe διαθέτει χαρακτηριστικά απορρήτου, αλλά δηλώνει ότι διατηρεί ορισμένα αρχεία καταγραφής, όπως χρήση εύρους ζώνης και χρονικές σημάνσεις δραστηριότητας. Ωστόσο, δεν μπορεί να εντοπιστεί σε εσάς. Διαβάστε την κριτική Windscribe για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Windscribe

Υπάρχουν πελάτες διαθέσιμοι για Windows, macOS, Android και iOS, καθώς και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Opera. Η διεπαφή του έχει μια εμπειρία χωρίς προβλήματα για να το διατηρεί απλό για αρχάριους, αν και οι τεχνικοί είναι σε θέση να παίξουν εάν θέλουν. 

Υπάρχουν μερικά εύχρηστα εργαλεία αυτοβοήθειας. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλο το 24ωρο. Ωστόσο, η ζωντανή συνομιλία διαχειρίζεται ο εκπρόσωπος της τεχνητής νοημοσύνης, Γκάρι. Είναι αρκετά καλός, για να είμαστε δίκαιοι, αλλά για να μιλήσετε με έναν πραγματικό άνθρωπο, θα πρέπει να υποβάλετε ένα εισιτήριο.

Εάν επιλέξετε το μηνιαίο πρόγραμμα, είναι αρκετά ακριβό. Τα μεγαλύτερα σχέδια λειτουργούν καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων. Ωστόσο, εάν στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία εντός τριών ημερών από την αγορά, θα σας επιστραφεί. Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν πρόγραμμα ως δοκιμαστική περίοδο.

Ηλεκτρονική λογοκρισία στη Σρι Λάνκα

Αν και η διείσδυση στο διαδίκτυο της Σρι Λάνκα συνέχισε να αυξάνεται, η ελευθερία του Διαδικτύου έχει μειωθεί κάπως. Περιορισμοί στη συνδεσιμότητα και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της βίας και της αναταραχής, δηλαδή το 2018 όταν ένας Σινχαλέζος Βουδιστής δολοφονήθηκε από μια ομάδα μουσουλμάνων ανδρών στην πόλη Κάντι. 

Μετά το συμβάν, η κυβέρνηση επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων – συμπεριλαμβανομένων των Facebook, WhatsApp, Instagram και Viber – μπλοκαρίστηκαν σε όλη τη χώρα για περίπου μία εβδομάδα. Οι πλατφόρμες κατηγορήθηκαν για αποτυχία να σταματήσουν τη διάδοση μίσους και ψεύτικων ειδήσεων, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδότησαν ταραχές. 

Τα μπλοκ επιβλήθηκαν για να περιορίσουν τις ταραχές, αλλά οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους, και οι επιχειρήσεις αγωνίστηκαν επίσης. 

Αν και η απαγόρευση καταργήθηκε, έχει επανέλθει πολλές φορές από τότε. Μετά από περισσότερους από 300 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα του 2019, η κυβέρνηση ανέφερε την απειλή παραπληροφόρησης και ρητορικής μίσους στη συνέχεια, και μπλόκαρε τα κοινωνικά μέσα. Η απαγόρευση διήρκεσε περισσότερο από μία εβδομάδα, καταργήθηκε στις 30 Απριλίου.

Μια άλλη απαγόρευση επιβλήθηκε τον Μάιο μετά από θρησκευτικές εντάσεις που δημιουργήθηκαν από τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που έπληξαν τη χώρα. Οι μουσουλμανικές επιχειρήσεις και τα τζαμιά φέρεται να επηρεάστηκαν και όλα τα Facebook, WhatsApp, Snapchat, Viber και YouTube αποκλείστηκαν. 

Δεν υπάρχει ανεξάρτητος φορέας για τη ρύθμιση του περιεχομένου, αλλά η χώρα έχει δει μπλοκ σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και ιστότοπους, όπως πορνογραφικούς και ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Εκτός από αυτό, το περιεχόμενο είναι δωρεάν για προβολή.

Ηλεκτρονική επιτήρηση στη Σρι Λάνκα

Αν και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία και Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2017-2021 αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, άλλες πρωτοβουλίες έχουν εγείρει ανησυχίες. 

Ένα νέο ηλεκτρονικό εθνικό δελτίο ταυτότητας, που ονομάζεται e-NIC, παρουσιάστηκε το 2016, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες περί απορρήτου. Είναι μια νομική απαίτηση και διατηρεί πληροφορίες, όπως βιομετρικά δεδομένα, δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία ενός ατόμου, μεταξύ άλλων λεπτομερειών. 

Το e-NIC απαιτείται για την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi, αλλά αυτό σημαίνει ότι η δραστηριότητα των χρηστών θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακολουθείται. 

Επιπλέον, το 2018, ο Πρόεδρος Maithripala Sirisena συναντήθηκε με εκπροσώπους του Facebook για να συζητήσει τη ρητορική μίσους και τα ψεύτικα νέα στην πλατφόρμα. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι το Facebook δεν ανέχεται τέτοια ομιλία στην πλατφόρμα του και ότι δεσμεύεται να το καταργήσει. 

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση επιτρέπει την πρόσβαση στο Facebook, αλλά συνεργάζεται με την πλατφόρμα για την αποτροπή ρητορικής μίσους και παραπληροφόρησης. Αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν μέθοδοι παρακολούθησης και επιτήρησης για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. 

Ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών αριθ. 27 του 1996 απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη επιτήρηση των προσωπικών επικοινωνιών, αλλά μπορεί να ελεγχθεί εάν καθοδηγείται από έναν αξιωματούχο ή εάν σχετίζεται με έρευνα. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με κυβερνητικά αιτήματα, αλλά δεν απαιτείται από τους υπαλλήλους να ενημερώσουν τον στόχο. 

Υποτίθεται επίσης ότι κυβερνητικές υπηρεσίες διαθέτουν τεχνολογίες επιτήρησης. Έγγραφα που διέρρευσαν το 2015 έδειξαν ότι αρκετές εταιρείες πλησίασαν την ιταλική εταιρεία spyware Hacking Team. 

Τα έγγραφα αποκάλυψαν τα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας της Σρι Λάνκα να αναπτύξουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολούθησης, αν και δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς. 

Τέλος, οι κινεζικές εταιρείες ZTE και Huawei βοήθησαν στην ανάπτυξη της υποδομής ΤΠΕ της Σρι Λάνκα, οπότε υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να έχουν προσθέσει επίσης τεχνολογία παρακολούθησης.

Ελευθερία του λόγου σε απευθείας σύνδεση στη Σρι Λάνκα

Το σύνταγμα της Σρι Λάνκα εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, αλλά ορισμένα θέματα παραμένουν ευαίσθητα, όπως ο εμφύλιος πόλεμος. Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρενοχλήθηκαν λόγω του έργου τους που αφορούσε το θέμα και αυτό απέτρεψε τους πολίτες να συζητήσουν τέτοια θέματα.

Το περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης της χώρας είναι ενοχλητικό, με μεγάλο αριθμό πρακτορείων ειδήσεων της Σρι Λάνκα να είναι κρατικά και πολλοί δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζουν απειλές, και ορισμένοι έχουν ακόμη σκοτωθεί. 

Ορισμένοι κριτικοί δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται και φυλακίζονται βάσει νομοθεσίας, όπως ο νόμος περί πρόληψης της τρομοκρατίας (PTA). Τούτου λεχθέντος, μεγάλο μέρος ήταν υπό την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Mahinda Rajapaksa.

Ένα παράδειγμα είναι με τον δημοσιογράφο J.S. Ο Tissainayagam, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2009 για φυλετικό μίσος και συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκρατία και αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης 20 ετών. Αργότερα χάθηκε το 2010 από τον Πρόεδρο Rajapaksa. 

Υπό τη νέα κυβέρνηση του Προέδρου Sirisena, υπήρξαν λίγες συλλήψεις και διώξεις και η κυβέρνηση εργάζεται για την αντικατάσταση του PTA, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι το νέο νομοσχέδιο είναι πολύ ευρύ.

Τελικές σκέψεις

Τώρα πρέπει να γνωρίζετε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στη Σρι Λάνκα. Ποτέ δεν ξέρετε πότε η κυβέρνηση θα επιβάλει ένα άλλο μπλοκ κοινωνικών μέσων και ένα VPN θα σας βοηθήσει να παρακάμψετε αυτά τα μπλοκ αν χρειαστεί. 

Πρέπει να επιλέξετε αυτό που διαθέτει καλό δίκτυο διακομιστών, αλλά θα πρέπει επίσης να επιλέξετε αυτό που έχει μεγάλη ασφάλεια για να σας κρύψει από την παρακολούθηση και να σας προστατεύσει από διαδικτυακούς κινδύνους. Η CyberGhost πήρε το στέμμα VPN της Σρι Λάνκα λόγω του τεράστιου δικτύου διακομιστών και της μεγάλης ασφάλειας. Επιπλέον, με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων, δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε. 

Εάν έχετε εμπειρία στη χρήση ενός VPN στη Σρι Λάνκα, πείτε μας για αυτό στην ενότητα σχολίων. Το αρχείο VPN μας έχει πιο ενδιαφέροντα άρθρα, αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map