TorGuard VS PIA: Two Dark Horses Race το 2020

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο – ή το PIA, όπως λέγεται συνήθως – είναι ένας από τους πιο γνωστούς παρόχους VPN στην αγορά σήμερα. Εάν ελέγξετε την κριτική μας για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα δείτε ότι αγαπάμε τη φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση, τις εντυπωσιακές ταχύτητες και το σταθερό ιστορικό ασφάλειας και απορρήτου. 


Το TorGuard, αν και λιγότερο γνωστό από το PIA, είναι ίσως μια από τις πιο εκτιμημένες επιλογές VPN. Στην αναθεώρησή μας TorGuard, παρατηρήσαμε ότι το TorGuard προσφέρει σταθερή ασφάλεια και έχει κάποια παρόμοια πλεονεκτήματα και αδυναμίες με το PIA, δηλαδή τις εντυπωσιακές ταχύτητες, αλλά την ανεπαρκή απόδοση ροής. 

Με τους δύο παρόχους να εμφανίζονται ισχυροί στους ίδιους βασικούς τομείς αλλά αδύναμοι σε άλλους, πιστεύαμε ότι θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει αντιστοιχία μεταξύ της καθιερωμένης δημοτικότητας της PIA και του δυνητικά μη αναγνωρισμένου μεγαλείου του TorGuard.

Ρύθμιση αγώνα: PIA εναντίον TorGuard

Για να έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς αυτά τα VPN συσσωρεύονται το ένα το άλλο, δημιουργήσαμε ένα σύστημα εννέα στρογγυλών. Σε κάθε γύρο, θα εξετάσουμε μια κρίσιμη πτυχή της απόδοσης VPN, όπως ταχύτητα, ασφάλεια ή ροή. 

Θα συγκρίνουμε την απόδοση κάθε VPN στη συγκεκριμένη κατηγορία και, στη συνέχεια, θα αποφασίσουμε για έναν νικητή για αυτόν τον γύρο. Στον νικητή κάθε γύρου αποδίδεται ένας βαθμός και ο πάροχος με τους περισσότερους πόντους στο τέλος κερδίζει τη μάχη.

1

Ταχύτητα

Το TorGuard και το PIA εμφανίζονται στην ταχύτερη συλλογή VPN, με το PIA να έρχεται στο νούμερο δύο και το TorGuard στο νούμερο τέσσερα. Όταν συγκρίνετε τα δύο δίπλα-δίπλα, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί η PIA κατέλαβε υψηλότερη θέση σε αυτό το άρθρο από την TorGuard.

Ταχύτητες TorGuard

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4291.83342.32
ΜΑΣ.13192.39207.51
Ηνωμένο Βασίλειο8149.16318.94
Ιαπωνία17251.1688.84
Ισραήλ14858.0081.47
Ελβετία106111.25214.86

Δοκιμάσαμε κάθε VPN στις ίδιες πέντε τοποθεσίες και διαπιστώσαμε ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας PIA είχαν υψηλότερες ταχύτητες μεταφόρτωσης, ταχύτητες λήψης και χρόνους ping σε τρεις από τις πέντε τοποθεσίες. 

Ταχύτητες PIA

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4291.83342.32
ΜΑΣ.4116.96190.80
Ηνωμένο Βασίλειο88100.06237.93
Ιαπωνία16776.79193.93
Ισραήλ145105.28282.76
Ελβετία10689.58257.07

Η TorGuard νίκησε την PIA στις ΗΠΑ και την Ελβετία, αλλά η PIA είχε ακόμα αξιοσέβαστο 116Mbps και 89Mbps, αντίστοιχα σε αυτές τις τοποθεσίες. Ο TorGuard, από την άλλη πλευρά, είχε μόλις το ήμισυ της ταχύτητας της PIA στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. 

Και τα δύο VPN είναι σταθερά σε ό, τι αφορά την απόδοση, αλλά η PIA κερδίζει το TorGuard σε χαρτί και ήταν αισθητά πιο ευαίσθητο στις δοκιμές μας στον πραγματικό κόσμο. Η PIA φόρτωσε γενικά ιστότοπους ελαφρώς γρηγορότερα και θα είχε αξιόπιστη προεπιλογή στα 1080p κατά τη φόρτωση βίντεο, ενώ το TorGuard θα περιστασιακά προεπιλεγεί σε 720p σε πιο αργούς διακομιστές. 

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

2

Ροή

Παρά τις εντυπωσιακές ταχύτητες που προσφέρουν και οι δύο πάροχοι, δεν θα είναι πολύ χρήσιμο αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα VPN για ροή. Με το PIA, θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο το Netflix να λειτουργεί. Τόσο ο Hulu όσο και ο Amazon Prime μας είπαν ότι έπρεπε να απενεργοποιήσουμε το VPN μας εάν θέλαμε να παρακολουθήσουμε κάτι. Εν ολίγοις, για ολοκληρωμένη ροή, δείτε το ExpressVPN.

Η PIA απέτυχε επίσης να μας μπει στο BBC iPlayer, με τον ιστότοπο να αρνείται να φορτώσει καθόλου, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο BBC, σας προτείνουμε να δείτε το καλύτερο άρθρο VPN για το BBC iPlayer. 

Όσο για το TorGuard, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε καθόλου βίντεο Hulu, Netflix ή Amazon Prime. Το BBC iPlayer μας άφησε να μπείτε στον ιστότοπο, σε αντίθεση με το PIA, αλλά στη συνέχεια μας είπε ότι θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε κάτι μόνο εάν ήμασταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τον διακομιστή του Λονδίνου. 

torguard-κριτική-hulu

Κανένα από αυτά τα VPN δεν είναι ιδανικό για πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο σε ιστότοπους ροής. Αν και οι δύο έχουν την ταχύτητα για αυτό, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πέρα ​​από την ανίχνευση VPN των περισσότερων ιστότοπων. Συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στο καλύτερο VPN για ροή άρθρου, εάν ψάχνετε έναν τρόπο να παρακολουθήσετε αυτό το περιεχόμενο.

Ωστόσο, πρέπει να διαλέξουμε έναν νικητή μεταξύ αυτών των δύο για τον γύρο. Το δίνουμε στην PIA επειδή κατάφερε να μας φέρει στο Netflix, κάτι που είναι ποτέ λίγο πιο πολύ από ό, τι μπορεί να ισχυριστεί η TorGuard. 

Γύρος: Σημείο ροής για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Το TorGuard και η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρουν το συνδυασμό πρωτοκόλλου και κρυπτογράφησης που προτείνουμε. Η διαφορά είναι ότι το TorGuard είναι από προεπιλογή, ενώ πρέπει να ρυθμίσετε λίγο το PIA.

Το TorGuard ανοίγει από την αρχή με κρυπτογράφηση AES-256 και ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο OpenVPN. Το PIA έχει επιλέξει κρυπτογράφηση AES-128 έξω από το κουτί, το οποίο προσφέρει ένα ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε αντάλλαγμα για μια ελαφρώς πιο ευαίσθητη απόδοση. 

Εκτός από τις επιλογές κρυπτογράφησης OpenVPN και AES, το PIA επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέξουν από μερικές επιλογές μεθόδων χειραψίας. Αν και δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή, είναι επίσης δυνατό να ρυθμίσετε συνδέσεις L2TP και PPTP με PIA εάν το κάνετε χειροκίνητα.

pia-review-split-tunneling

Ομοίως, το TorGuard προσφέρει μερικές πρόσθετες επιλογές πρωτοκόλλου για όσους ενδιαφέρονται, αλλά αυτές πρέπει να ρυθμιστούν χειροκίνητα, επειδή ο πελάτης είναι εξοπλισμένος μόνο με OpenConnect και OpenVPN. Οι πρόσθετες επιλογές πρωτοκόλλου περιλαμβάνουν L2TP, PPTP και IPsec.

torguard-review-ρυθμίσεις

Και τα δύο VPN έχουν σταθερές επιλογές ασφαλείας και δεν εντοπίσαμε διαρροές κατά τη διάρκεια της δοκιμής διαρροής DNS, οπότε πρέπει να εξετάσουμε την πολιτική απορρήτου και το ιστορικό κάθε παρόχου για να προσδιορίσουμε ποια είναι καλύτερη. 

Όπως είδαμε στο άρθρο μας PIA εναντίον NordVPN, το PIA έχει ιστορικό απορρήτου. Το PIA έχει κληθεί από το FBI στο παρελθόν και δεν μπόρεσε να παραδώσει σχετικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του λόγω της πολιτικής απαγόρευσης καταγραφής. 

Εν τω μεταξύ, η TorGuard έχει μια γραμμή στην πολιτική απορρήτου της, όπου δηλώνει ότι θα κοινοποιεί πληροφορίες εάν «απαιτείται από το νόμο», κάτι που μας κάνει λίγο επιφυλακτικούς. Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε αυτόν τον γύρο στην PIA χάρη στην αποδεδειγμένη ιστορία της που δεν βοηθά την επιβολή του νόμου.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

4

Torrenting

Για να δούμε ποιο VPN θα ήταν καλύτερο για όσους συχνά χειρίζονται μεγάλα αρχεία, δοκιμάσαμε και τα δύο VPN με το ίδιο αρχείο torrent. Συνδεθήκαμε με τον πλησιέστερο διακομιστή σε κάθε δίκτυο που μας έδινε καλές ταχύτητες. Δοκιμάσαμε κάθε VPN μερικές φορές για να βεβαιωθούμε ότι τα αποτελέσματά μας ήταν αξιόπιστα και συνεπή.

Περιμέναμε ότι η PIA θα ήταν ελαφρώς ταχύτερη με βάση τις προηγούμενες δοκιμές ταχύτητας, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά λίγο εκπληκτικά. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν ήταν καθόλου αργή, φτάνοντας γρήγορα ταχύτητες άνω των 8MB / s στο δοκιμαστικό torrent και παρέμενε εκεί για όλη τη διάρκεια της λήψης.

Το TorGuard, από την άλλη πλευρά, χρειάστηκε αρκετές φορές περισσότερο για να ξεκινήσει σε σύγκριση με το PIA. Μόλις ανέβει, μπόρεσε να φτάσει μόνο στα 5MB / s και πιο συχνά έκανε πλεύση γύρω στα 4MB / s. Παρόλο που και τα δύο VPN επιτρέπονται για torrenting και το TorGuard ήταν εφικτό, το PIA ήταν περίπου δύο φορές πιο γρήγορο και πήρε torrents πολύ πιο γρήγορα.

Γύρος: Σημείο Torrenting για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Παρεμπιπτόντως, το PIA και το TorGuard έχουν συγκρίσιμα συνολικά επίπεδα διακομιστών με κάθε πάροχο να διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές. Η κύρια διαφορά μεταξύ κάθε δικτύου είναι ο τρόπος διανομής αυτών των διακομιστών σε όλο τον κόσμο. 

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο συγκεντρώνει τους διακομιστές της σε συνολικά 50 τοποθεσίες σε 30 χώρες. Η πλειονότητα των επιλογών τοποθεσίας απλώνεται στις ΗΠΑ και μόνο μερικές άλλες χώρες έχουν περισσότερες από μία τοποθεσίες. 

διακομιστές pia-review-servers

Το TorGuard προσφέρει μια πιο ποικίλη λίστα επιλογών με 68 τοποθεσίες σε 55 χώρες. Παρόλο που δεν είναι αρκετά το μέγεθος του δικτύου HideMyAss – το οποίο έχει 290 τοποθεσίες σε 190 χώρες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση HideMyAss – εξακολουθεί να προσφέρει μερικές σταθερές επιλογές που θα κάνουν τη δουλειά για τους περισσότερους ανθρώπους. Το TorGuard έχει ακόμη έξι τοποθεσίες στη Μέση Ανατολή, κάτι που μπορεί να είναι ένα σχετικά σπάνιο εύρημα.

torguard-review-server-τοποθεσίες

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για TorGuard

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο προστασίας όλων των οικιακών συσκευών σας, λίγοι πάροχοι VPN μπορούν να κερδίσουν ό, τι έχει να προσφέρει η PIA. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν έως και 10 συσκευές ταυτόχρονα σε έναν μόνο λογαριασμό.

Αυτό ξεπερνά τους περισσότερους παρόχους κορυφαίων ραφιών, όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας IPVanish εναντίον NordVPN, το οποίο επισημαίνει ότι το NordVPN προσφέρει μόνο έξι και το IPVanish συναντά τις εντυπωσιακές 10 συνδέσεις της PIA. Το TorGuard παρέχει στους χρήστες συνολικά πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, κάτι που είναι καλύτερο από πολλά VPN στην αγορά, αλλά εξακολουθεί να είναι χλωμό σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει η PIA.

Γύρος: Σημείο ταυτόχρονης σύνδεσης για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

7

Τιμολόγηση

Το PIA και το TorGuard έχουν και τα δύο ένα παρόμοιο μοντέλο τιμολόγησης που διαθέτει ένα ενιαίο πακέτο με τρεις ή τέσσερις επιλογές διάρκειας. Ξεκινώντας με μηνιαίες τιμές, το TorGuard διατίθεται στην πιο ακριβή πλευρά, καθιστώντας το συγκρίσιμο με μερικές από τις επιλογές υψηλού επιπέδου στην αγορά. 

Το PIA, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά δολάρια λιγότερο σε μήνα με μήνα, καθιστώντας το μια σταθερή επιλογή για όσους ενδιαφέρονται μόνο για ένα βραχυπρόθεσμο VPN. Το TorGuard προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα τριών μηνών που μειώνει την τιμή του σε συγκρίσιμο επίπεδο με τη μηνιαία τιμολόγηση της PIA. 

Και οι δύο πάροχοι έχουν επίσης μια επιλογή συνδρομής έξι μηνών και ενός έτους. Παραδόξως, το TorGuard είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς πιο προσιτό στο εξάμηνο χρονικό διάστημα, ενώ η PIA προσφέρει καλύτερη προσφορά όταν εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους.

Τούτου λεχθέντος, το PIA είναι μια καλύτερη διαπραγμάτευση σε γενικές γραμμές εάν κάνετε μια σύγκριση τιμών VPN που αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι ένας λογαριασμός PIA επιτρέπει διπλάσιες συνδέσεις. 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή PIA, αλλά προσφέρει περίοδο επιστροφής επτά ημερών. Αυτό επιτρέπει στους πιθανούς χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία, ενώ εξακολουθούν να έχουν κάποιο τρόπο να επιστρέψουν τα χρήματά τους, αν τα πράγματα δεν λειτουργούν. Συγκριτικά, υπάρχει ένας τρόπος να δοκιμάσετε το TorGuard δωρεάν, αλλά απαιτεί αποστολή προηγούμενου τιμολογίου VPN.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Ξεκινώντας με τους ιστότοπους για κάθε πάροχο, το PIA έχει μια καλύτερη συνολική διάταξη. Είναι εύκολο να βρείτε και να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης PIA και η δημιουργία λογαριασμού είναι επίσης εύκολη. Η TorGuard έχει ένα τεράστιο σήμα στον ιστότοπό της που διαφημίζει την επταήμερη δωρεάν δοκιμή, αλλά όπως αναφέραμε στην τελευταία ενότητα, αυτή η δοκιμή απαιτεί να στείλετε το παλιό σας τιμολόγιο VPN.

Η σελίδα πληρωμής για το TorGuard είναι λίγο πιο συγκεχυμένη με κυριολεκτικά δώδεκα επιλογές πρόσθετων που γεμίζουν τη σελίδα και η σελίδα λήψης TorGuard είναι πιο δύσκολο να βρεθεί χωρίς καρτέλα για αυτήν στην κορυφή της σελίδας, όπως το PIA έχει. 

torguard-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Όσον αφορά το λογισμικό, και οι δύο πάροχοι χρησιμοποιούν μια πολύ απλή διάταξη με ελάχιστη ακαταστασία. Το λογισμικό PIA είναι καθαρότερο με μόνο τις ελάχιστες πληροφορίες και επιλογές που εμφανίζονται στην κύρια σελίδα του πελάτη. Εν τω μεταξύ, το TorGuard σας δίνει πολλές βασικές επιλογές στην κύρια οθόνη με τη μορφή αναπτυσσόμενων μενού. 

pia-review-windows-εφαρμογή

Το TorGuard έχει δύο προβλήματα που δεν υπάρχουν με το PIA: Δεν διαθέτει λειτουργία αναζήτησης στη λίστα διακομιστών και εκτελεί τη σύνδεση TorGuard κάθε φορά που συνδέεστε. Αυτή η διαδικασία σύνδεσης μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει αποτυχία σύνδεσης και να καθυστερήσει η διαδικασία σύνδεσης. 

Το μόνο πράγμα που έχουμε πραγματικά πρόβλημα με τον πελάτη της PIA είναι ο διακόπτης PIA kill, ο οποίος έχει επιλογές για «απενεργοποίηση», «αυτόματη» και «πάντα». Αυτό σημαίνει ότι είναι λίγο ασαφές, αλλά έχει οριστεί ως “auto” από προεπιλογή. Αυτό φαίνεται να αποκλείει μόνο έξω από την κίνηση στο Διαδίκτυο όταν είναι ενεργοποιημένο το VPN, ενώ η ρύθμιση “πάντα” θα αποκλείει επίσης την κίνηση στο Διαδίκτυο ακόμα και αν το VPN αποσυνδεθεί.

Συνολικά, το PIA έχει έναν πιο εκλεπτυσμένο πελάτη με πολύ λιγότερα. Κανένα VPN δεν προκαλεί προβλήματα στον υπολογιστή μας, αλλά η εμπειρία χρήστη του PIA είναι πολύ πιο ομαλή από την αρχή έως το τέλος. Από την καλύτερη διάταξη ιστότοπου και την ευκολότερη πλοήγηση στο πιο εξορθολογισμένο λογισμικό, το PIA προσφέρει μια πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία. 

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

9

Χαρακτηριστικά

Όταν πρόκειται για επιπλέον κουδούνια και σφυρίχτρες, το TorGuard δεν φέρνει πάρα πολλά στο τραπέζι. Υπάρχει μια εφαρμογή kill που μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να τερματίζει μια καθορισμένη λίστα προγραμμάτων σε περίπτωση που το VPN χάσει ποτέ τη σύνδεση. Το TorGuard επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καθορίζουν έναν προσαρμοσμένο διακομιστή μεσολάβησης για αυξημένη ασφάλεια. 

torguard-review-app-kill

Εν τω μεταξύ, το PIA υποστηρίζει το SOCKS5, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν το PIA με έναν διακομιστή μεσολάβησης. Με λίγα λόγια, ένας διακομιστής μεσολάβησης προσθέτει μια επιπλέον αναπήδηση στο σήμα του διαδικτύου σας πριν συνδεθείτε στον διακομιστή VPN. Αυτό βοηθά στην προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου ανωνυμίας στο διαδίκτυο, αλλά με κόστος χαμηλότερων ταχυτήτων σύνδεσης.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει επίσης αυτό που ονομάζει MACE, το οποίο αποκλείει τομείς που χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις, προγράμματα παρακολούθησης και κακόβουλο λογισμικό. Όταν είναι ενεργοποιημένο, αυτό μπορεί να προσθέσει μόνο ένα μικρό ποσό πρόσθετης ασφάλειας και ανωνυμίας. 

Κανένας από αυτούς τους παρόχους δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα VPN όπως το ExpressVPN όσον αφορά τις λειτουργίες, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στα άρθρα μας ExpressVPN εναντίον IPVanish και ExpressVPN vs PIA. Τούτου λεχθέντος, η PIA καταφέρνει ακόμα να συσκευάσει σε μερικά ωραία πρόσθετα που δεν έχει ο TorGuard, δίνοντάς του αρκετό πλεονέκτημα σε αυτόν τον γύρο για να εξασφαλίσει το σημείο.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο TorGuard
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

10

Τελικές σκέψεις

Αυτό ήταν πολύ πιο κοντά σε σχέση με το σκορ οκτώ προς ένα. Η PIA κατόρθωσε μόνο μια μικρή νίκη σε πολλές από τις κατηγορίες, όπως η ροή και η ασφάλεια. Η TorGuard προσέφερε μια σταθερή εμφάνιση με αξιοσέβαστες ταχύτητες και αυστηρή ασφάλεια από μόνη της, αλλά φαίνεται ότι η καλύτερη φήμη της PIA κερδίζεται καλά, καθώς ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από το TorGuard.

Νικητής: PIA

Εάν έχετε εμπειρία με έναν από αυτούς τους παρόχους, θα θέλαμε να το ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map