Τι είναι το γρηγορότερο πρόγραμμα περιήγησης; Surfing Speedily το 2020

Όταν επιλέγετε με ποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού θέλετε, η ταχύτητα είναι μια σημαντική μέτρηση. Ωστόσο, είναι δύσκολο να ελεγχθεί και – λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης των προγραμμάτων περιήγησης ιστού – είναι δύσκολο να βρεθούν συγκεκριμένες πληροφορίες που δεν είναι τρομερά ξεπερασμένες. Έτσι, δοκιμάσαμε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού για να βρούμε το πιο γρήγορο.

Το Vivaldi είναι το πιο γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο που δοκιμάσαμε. Αποτέλεσε εξαιρετική και στις τρεις δοκιμές αναφοράς που χρησιμοποιήσαμε για να συγκρίνουμε τους παρόχους, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, η Opera δεν ήταν πολύ πίσω, και όταν εξετάζονταν καθαρά γραφικά εντατικές εργασίες, η Opera και το Chrome ήταν οι ταχύτερες.

Αυτά τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν την απόδοση των προγραμμάτων περιήγησης σήμερα και, ακόμη και αν διαβάζετε στο μέλλον, θα πρέπει να παρέχουν ορισμένες οδηγίες σχετικά με το πού να αναζητήσετε το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εάν αναρωτιέστε πώς φτιάξαμε τη λίστα μας, φροντίστε να μεταβείτε προς τα κάτω για να διαβάσετε τη διαδικασία δοκιμής ταχύτητας του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Τα γρηγορότερα προγράμματα περιήγησης 2020

1. Vivaldi

Το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi έχει εμφανιστεί εμφανώς στην κατάταξή μας, στην κορυφή της λίστας των καλύτερων προγραμμάτων περιήγησης, γενικά, και έρχεται στην τέταρτη θέση για το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac, όπου θα ήταν υψηλότερο εάν δεν ήταν λόγω της έλλειψης Έκδοση iOS. 

Ήταν επίσης η τρίτη επιλογή μας για το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα στην απόδοση και την ασφάλεια με το Vivaldi. Αν θέλετε να μάθετε γιατί πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική μας στο Vivaldi για όλες τις λεπτομέρειες.

Βιβάλντι

Προς το παρόν, όμως, ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στην απόδοση ταχύτητας του Vivaldi. Το πρόγραμμα περιήγησης πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην απόκριση σε βασικές εφαρμογές JavaScript, η οποία είναι η πιο σημαντική μέτρηση κατά τη σύγκριση των ταχυτήτων του προγράμματος περιήγησης. 

Παρόλο που δεν τα πήγε καλά με γραφικά εντατικές εργασίες, για τους περισσότερους χρήστες, αυτή είναι μια πολύ λιγότερο συχνή περίπτωση χρήσης για ένα πρόγραμμα περιήγησης και, ως εκ τούτου, είναι λιγότερο σημαντική.

Για πιο προηγμένες εφαρμογές JavaScript, τέσσερις από τις πέντε επιλογές σε αυτό το άρθρο πέτυχαν παρόμοια αποτελέσματα και ο Vivaldi προσγειώθηκε ακριβώς στη μέση αυτών των τεσσάρων, αλλά εξακολουθεί να έχει πολύ μικρή διαφορά μεταξύ αυτού και της κορυφαίας θέσης.

2. Όπερα

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Opera είναι επίσης γρήγορο, τουλάχιστον σε επιτραπέζιο υπολογιστή, και τα πήγε ιδιαίτερα καλά στη δοκιμή γραφικών μας. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές υψηλής έντασης γραφικών μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, το Opera μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Συνολικά, ωστόσο, υστερεί από το Vivaldi για βασική ανταπόκριση JavaScript, και ως εκ τούτου καταλήγει στη δεύτερη θέση σε αυτήν τη λίστα.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα αποτελέσματα για πιο βαριές εφαρμογές JavaScript ήταν αρκετά παρόμοια και η Opera βγήκε μπροστά από το Vivaldi και το Brave (η επόμενη επιλογή μας), ενώνοντας το Chrome για πρώτη θέση.

Η Opera υπήρξε εδώ και πολύ καιρό και άλλαξε πολύ κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της. Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε για τον ηλικιωμένο πολιτικό πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στην πλήρη αναθεώρηση του προγράμματος περιήγησης Opera.

3. Γενναίος

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο και την ασφάλεια, τότε λίγα προγράμματα περιήγησης θα μπορούν να ανταγωνίζονται με το Brave, όπως καλύψαμε εκτενώς στην πλήρη κριτική Brave. Είναι επίσης η δεύτερη επιλογή μας για το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android, καθώς και η επιλογή μας για το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac.

Γενναίος

Όσον αφορά την ταχύτητα, σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας, ο Brave βρίσκεται σταθερά στη μέση του δρόμου. Για βασικές εφαρμογές JavaScript, κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, το πλάτος μιας τρίχας πίσω από τον Firefox, αλλά εξακολουθεί να καταλήγει ως το νούμερο τρία μας λόγω της αδιάφορης απόδοσης του τελευταίου στις υπόλοιπες δύο δοκιμές, όπου ο Brave έκανε πολύ καλύτερα.

4. Mozilla Firefox

Ο Firefox είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης, γνωστό για τη σοβαρή δέσμευσή του για το απόρρητο και το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως σημειώσαμε στην κριτική του Firefox. Παρόλο που δεν έχει κερδίσει καμία από τις κατατάξεις μας, έχει εμφανιστεί στις πέντε πρώτες σε όλες και έχει κερδίσει εύκολα τις συγκρίσεις μας Firefox εναντίον Chrome και Opera εναντίον Firefox.

Firefox

Όσον αφορά την απόδοση, η τρέχουσα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox είναι λίγο μικτή τσάντα. Τα πήγε καλά με τις βασικές εφαρμογές JavaScript, που έρχονται στην τρίτη θέση πίσω από τους Vivaldi και Opera, αλλά έκανε τρομερά όταν πρόκειται για γραφικά και βαρύτερες εφαρμογές ιστού. Ξεχωρίζει ειδικά στην τελευταία κατηγορία, καθώς όλες οι άλλες επιλογές μας ήταν πολύ μπροστά από τον Firefox σε αυτές τις δοκιμές.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Firefox εξακολουθεί να είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης και ξεπερνά εύκολα την τελική μας επιλογή αυτής της λίστας λόγω των καλών αποτελεσμάτων του για ελαφρές εφαρμογές ιστού, οι οποίες, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για το οποίο δοκιμάσαμε.

5. Google Chrome και Chromium

Ο μεγαλοπρεπής περιηγητής της Google ολοκληρώνει τη λίστα με τα πέντε πρώτα ταχύτερα προγράμματα περιήγησης. Παρά την επίτευξη της καλύτερης βαθμολογίας για γραφικές επιδόσεις, ήταν τελευταίο από την άποψη της βασικής απόκρισης JavaScript, η οποία, όπως έχουμε επαναλάβει μερικές φορές τώρα, είναι η δοκιμή που βάζουμε το μεγαλύτερο βάρος.

Για πιο προηγμένες εφαρμογές JavaScript, τα πήγε επίσης πολύ καλά, αλλά η διαφορά εδώ ήταν πολύ μικρή, οπότε δεν αρκεί το Chrome να το ανεβάσει στη λίστα.

Χρώμιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν συγκρίνετε το Chromium με το Chrome όσον αφορά την ταχύτητα, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά για να μιλήσετε, με το Chromium να είναι ίσως λίγο πιο γρήγορο από τον πολύ πιο δημοφιλή απόγονο. Επειδή τα αποτελέσματα ήταν τόσο παρόμοια και το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, τα δύο προγράμματα περιήγησης μοιράζονται την τελική θέση στη λίστα.

Χρώμιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την κριτική μας για το Chromium προτού αλλάξετε, καθώς υπάρχουν κάποιες σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα με το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού κάνετε εναλλαγή από το Chrome στο Chromium. 

Εάν θέλετε να τα συγκρίνετε μόνοι σας, μπορείτε επίσης να διαβάσετε την κριτική μας στο Google Chrome, έτσι ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και στις δύο εναλλακτικές λύσεις.

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης στο Web

Ο έλεγχος της ταχύτητας ενός προγράμματος περιήγησης ιστού δεν είναι τόσο απλός όσο ακούγεται. Οι περισσότερες δοκιμές ταχύτητας που θα βρείτε στο διαδίκτυο επικεντρώνονται στη μέτρηση της ταχύτητας σύνδεσης και όχι στην ταχύτητα του ίδιου του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, το BrowserBench δημιούργησε χρήσιμα μια σειρά δοκιμών αναφοράς που εστιάζουν σε τρεις διαφορετικές πτυχές της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Πρόγραμμα περιήγησης-πάγκο

Πρώτο και σημαντικότερο είναι το Speedometer 2.0, το οποίο εκτελεί 480 διαφορετικές τυπικές εφαρμογές ιστού με γρήγορη διαδοχή, μετρώντας πόσο γρήγορα τα χειρίζεται το πρόγραμμα περιήγησης και κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα για να σας δώσει μια βαθμολογία που αντιπροσωπεύει τις μέγιστες διαδρομές ανά λεπτό που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα περιήγησης.

Από τις τρεις δοκιμές που χρησιμοποιήσαμε, δίνουμε τη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό, καθώς καλύπτει την πιθανότητα να είναι η πλειονότητα της δραστηριότητας περιήγησής σας και επομένως θα είναι πολύ πιο αισθητή από τις άλλες δύο δοκιμές.

Ταχύμετρο

Χρήση του JetStream για δοκιμή ασυνήθιστων εφαρμογών ιστού

Στη συνέχεια είναι το JetStream, το οποίο καλύπτει πιο προηγμένες, βαρύτερες και λιγότερο κοινές εφαρμογές ιστού σε μια παρόμοια διαδικασία. Τέσσερα από τα πέντε προγράμματα περιήγησης (με τον Firefox ως το περίεργο) είχαν πολύ παρόμοιες βαθμολογίες σε αυτό το τεστ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο στην κατάταξή μας. 

Τέλος, το MotionMark αποδίδει μια σειρά προηγμένων οπτικών εικόνων, μετρώντας πόσο καλά αποδίδει η μηχανή γραφικών κάθε προγράμματος περιήγησης όταν τεθεί υπό βαρύ φορτίο. 

JetStream

Σταθεροποίηση των αποτελεσμάτων της δοκιμής ταχύτητας του προγράμματος περιήγησης στο Web

Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις δοκιμές, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είστε συνδεδεμένοι σε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς οι μεταβολές στην ταχύτητα σύνδεσης μπορούν εύκολα να επηρεάσουν τα αποτελέσματα, να τα βάφουν και να τα καθιστούν πολύ άχρηστα.. 

Για να το λάβουμε υπόψη, χρησιμοποιήσαμε μια σταθερή σύνδεση και εκτελέσαμε τις δοκιμές για κάθε πρόγραμμα περιήγησης αρκετές φορές, υπολογίζοντας κατά μέσο όρο τις βαθμολογίες πριν τις βαθμολογήσουμε ανάλογα.

Είναι επίσης σημαντικό να ελευθερώσετε όλους τους πόρους του συστήματός σας για τη δοκιμή, οπότε αν θέλετε τα πιο ακριβή αποτελέσματα, κλείστε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων) εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να δοκιμάσετε.

Για τους σκοπούς αυτών των δοκιμών, χρησιμοποιήσαμε φορητό υπολογιστή Acer Aspire E5-575G με επεξεργαστή Intel i5-6200U με ταχύτητα 2,40GHz, επεξεργαστή γραφικών Nvidia GeForce GTX 950M, 6 GB RAM και τυπικό (χωρίς SSD) 120 GB σκληρό δίσκο εκτελεί 64-bit Windows 10 Home έκδοση 1903. 

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η λίστα επικεντρώνεται στο ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 10 (και σε κάποιο βαθμό το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 7, καθώς η απόδοση θα πρέπει να είναι ίδια), αντί για το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης Android ή το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac.

Τελικές σκέψεις

Με αυτό, ολοκληρώνεται η λίστα με τα ταχύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού. Εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση, το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi συνεχίζει να εδραιώνεται ως ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης. Τα Opera, Brave και Firefox έκαναν επίσης πολύ καλά και το Chrome και το Chromium σίγουρα δεν είναι αργά, παρόλο που κατέληξαν στην τελευταία θέση σε αυτήν τη λίστα.

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διάφορα προγράμματα περιήγησης διαδικτύου εκεί έξω, μπορείτε να δείτε τη συλλογή κριτικών του προγράμματος περιήγησης. Έχουμε επίσης τοποθετήσει πολλά προγράμματα περιήγησης μεταξύ τους σε μάχες head-to-head, όπως το Microsoft Edge εναντίον του Chrome και το Opera εναντίον του Chrome.

Εάν η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημά σας, κατατάξαμε επίσης τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης ιστού, με πολλά που δεν περιλαμβάνονται εδώ, όπως το Tenta και το Puffin (που είναι απίστευτα γρήγορο στο iOS, αλλά οδυνηρά αργό σε άλλες πλατφόρμες). Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium και θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο ασφαλές, τότε θα πρέπει να διαβάσετε τη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης.

Τι πιστεύετε για την κατάταξη ταχύτητας του προγράμματος περιήγησής μας; Έχετε βιώσει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά σε αυτήν τη λίστα ή παραμελήσαμε ένα τεστ απόδοσης που σας αρέσει; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me