Καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας προγράμματος περιήγησης: Surf Secure το 2020

Αυτές τις μέρες, πολλά προγράμματα περιήγησης διαθέτουν βιβλιοθήκες επεκτάσεων ή προσθηκών για εγκατάσταση από την προεπιλεγμένη εφαρμογή. Το μέγεθος αυτών των βιβλιοθηκών ποικίλλει σημαντικά, αλλά το μεγαλύτερο είναι μακράν το Chrome. Μπορείτε να προσθέσετε προσθήκες στο Google Chrome που εκτελούν διάφορες εργασίες, αλλά για αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε συγκεκριμένα στις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης.


Αυτό συμβαίνει επειδή το Chrome (διαβάστε την κριτική μας στο Google Chrome) είναι μακράν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, με κάπου μεταξύ 45 και 70 τοις εκατό των χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών να προτιμούν το Chrome, ανάλογα με την πηγή από την οποία λαμβάνετε τα στατιστικά σας στοιχεία.

Επιπλέον, οι επεκτάσεις Chrome είναι, σε γενικές γραμμές, συμβατές με πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, συμπεριλαμβανομένων των Brave, Vivaldi και Opera.

Εξαιτίας αυτού, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις καλύτερες προσθήκες του Google Chrome. Παρόλο που όλες οι επεκτάσεις από το Chrome Web Store είναι συμβατές με το ίδιο το Chrome, ανεξάρτητα από το αν λειτουργούν ή όχι με προγράμματα περιήγησης που προέρχονται από το Chromium (διαβάστε την κριτική μας για το Chromium) είναι πιο επιτυχημένη. Γενικά, ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν λειτουργεί είναι να το δοκιμάσετε, το οποίο έχουμε κάνει.

Τι κάνει την καλύτερη επέκταση ασφάλειας προγράμματος περιήγησης ιστού?

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, καθώς η ασφάλεια είναι μια ευρεία κατηγορία που καλύπτει κάθε είδους επεκτάσεις. Τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι πιθανώς τα πιο ζωτικά, καθώς οι διαφημίσεις είναι ένας κοινός φορέας για κακόβουλο λογισμικό και ένας αποκλειστής διαφημίσεων εκτελεί συνήθως άλλες λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου, όπως αποκλεισμός σεναρίων και προστασία παρακολούθησης.

Παρόλο που ορισμένα προγράμματα περιήγησης συνοδεύονται από αυτήν τη λειτουργικότητα (όπως μπορείτε να δείτε στην πιο ασφαλή κατάταξη του προγράμματος περιήγησης ιστού), αυτά συνήθως δεν είναι τόσο καλά όσο οι ειδικές επεκτάσεις.

AdBlocker

Μιλώντας για το απόρρητο, είναι σημαντικό να διακρίνουμε αυτήν την έννοια από αυτήν της ασφάλειας. Ενώ μπορεί να φαίνονται παρόμοια στην επιφάνεια, τα δύο συχνά – αλλά όχι πάντα – βρίσκονται σε άμεση αντίφαση μεταξύ τους, καθώς η καλύτερη ασφάλεια συχνά συνεπάγεται απώλεια της ιδιωτικής ζωής. 

Έτσι, για αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε λειτουργίες ασφαλείας, οι οποίες αποκλείουν ορισμένες δημοφιλείς επεκτάσεις απορρήτου, όπως το Ghostery ή το Privacy Badger.

Προχωρώντας, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι ένα άλλο είδος επέκτασης που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την ασφάλεια. Ενώ τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης προστατεύουν τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια συστήματος ή έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, αυτό δεν είναι κατάλληλη αντικατάσταση για έναν ειδικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Επιπλέον, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης σας επιτρέπουν επίσης να δημιουργήσετε απίστευτα πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης που είναι διαφορετικοί για κάθε ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για να τους θυμάστε όλους.

Διαχειριστής κωδικού πρόσβασης

Η διαφορά μεταξύ HTTP και HTTPS είναι μια άλλη βασική ιδέα της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης. Σε αντίθεση με το HTTPS, οι τυπικές συνδέσεις HTTP δεν είναι κρυπτογραφημένες, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνηση της περιήγησής σας μπορεί να χειραγωγηθεί με κάθε είδους τρόπο, από την απλή συλλογή δεδομένων έως την έγχυση κακόβουλου λογισμικού απευθείας στον κώδικα. Έτσι, οι επεκτάσεις που αναγκάζουν τους ιστότοπους να προεπιλεγούν σε HTTPS είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

HTTP-vs-HTTPS

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αυτές τις μέρες διαθέτουν τη δυνατότητα αποκλεισμού JavaScript. Ωστόσο, η προεπιλεγμένη επιλογή αποκλεισμού σεναρίων συνήθως δεν είναι πολύ ευέλικτη, και γενικά είναι όλα-ή-τίποτα αντί να σας δίνει πιο λεπτομερή έλεγχο σχετικά με τα είδη των σεναρίων που θέλετε να επιτρέψετε. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται ιδιαίτερα η εγκατάσταση αποκλειστικού αποκλεισμού σεναρίων.

Αποκλεισμός σεναρίων

Πολλά προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων ασφαλούς περιήγησης – όπως η Ασφαλής περιήγηση Google – για να σας εμποδίσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε κακόβουλους ιστότοπους που ενδέχεται να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό ή να σας παρασύρουν σε προγράμματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Αν θέλετε επιπλέον προστασία, ωστόσο, θα θέλετε να αναζητήσετε ένα κομμάτι λογισμικού προστασίας από ιούς που προσφέρει επέκταση, καθώς αυτά θα κάνουν ακόμη καλύτερη δουλειά για να σας κρατήσουν ασφαλείς από αυτό που κρύβεται στις σκοτεινές γωνίες του Διαδικτύου.

Βάση δεδομένων SafeBrowsing

Τέλος, η εγκατάσταση μιας επέκτασης VPN βελτιώνει σημαντικά την ασφάλειά σας κατά την περιήγηση στον Ιστό. Εκτός από την ανωνυμία που παρέχει ένα VPN, κρυπτογραφεί επίσης την επισκεψιμότητά σας, η οποία σας προστατεύει από την έγχυση κακόβουλου λογισμικού και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο με σημαντικό τρόπο. 

VPN

Ωστόσο, δεδομένης όλων των επιλογών για μια εξαιρετική επέκταση VPN Chrome, τις καλύπτουμε ξεχωριστά στο καλύτερο VPN για την κατάταξη του Chrome.

uBlock Origin

Το uBlock Origin είναι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και εξαιρετικό σε αυτό. Κάνει την κύρια αποστολή του – μπλοκάρισμα διαφημίσεων – θαυμάσια και σας παρέχει πολλές άλλες δυνατότητες ασφαλείας για εκκίνηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε να αποκλείει δέσμες ενεργειών, αναδυόμενα παράθυρα, απομακρυσμένες φορτωμένες γραμματοσειρές και μεγάλα στοιχεία πολυμέσων, όπως βίντεο.

uBlock-Ρυθμίσεις

Από προεπιλογή, το uBlock Origin συνοδεύεται από χιλιάδες προκαθορισμένους κανόνες και φίλτρα που αποκλείουν οτιδήποτε από διαφημίσεις σε κακόβουλους ιστότοπους, ενοχλητικά στοιχεία ιστότοπου, προγράμματα παρακολούθησης και άλλα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα φίλτρα, τα οποία σας παρέχουν μεγάλο βαθμό ελέγχου.

uBlock-Φίλτρα

Εκτός από το Google Chrome και το Chromium, το uBlock Origin είναι συμβατό με όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium και το δοκιμάσαμε, δηλαδή Opera, Vivaldi και Brave (διαβάστε την Brave κριτική μας). 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόσθετο διακλαδίστηκε σε δύο ξεχωριστές εφαρμογές που ονομάζονται uBlock και uBlock Origin το 2015, και η πρώτη δεν είναι πουθενά τόσο καλή όσο η δεύτερη.

LastPass

Παρόλο που το DashLane ήταν ο νικητής στη σύγκριση Dashlane εναντίον LastPass και είναι η επιλογή μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, καταλήγει στις αξιότιμες αναφορές εδώ, ενώ το LastPass απολαμβάνει μια θέση στην κύρια λίστα.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ασυνεπές με την πρώτη ματιά, σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε αποκλειστικά επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και αγνοούμε τις εγγενείς εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές. Επειδή το LastPass δεν προσφέρει πραγματικά αυτόνομη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, αυτό σημαίνει ότι όλες οι λειτουργίες του περιλαμβάνονται στην επέκταση Chrome.

Ιστοσελίδα Last-Pass-Pass

Το LastPass είναι ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης με ένα υπέροχο δωρεάν σχέδιο, όπως καλύψαμε στην κριτική LastPass. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι διαθέσιμος στα Brave, Vivaldi και Opera (διαβάστε την κριτική Opera), εκτός από τα προγράμματα περιήγησης της Google, αλλά δεν μπορείτε να εισαγάγετε τους ήδη αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από το Brave ή το Vivaldi.

Αντίθετα, η χρήση του LastPass με Chrome ή Opera σάς επιτρέπει να εισάγετε τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται πρώτα να τους εξαγάγετε χειροκίνητα.

Εισαγωγή LastPass

Εκτός από την παρακολούθηση όλων των κωδικών πρόσβασης, το LastPass σάς επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε με ασφάλεια χαρτονομίσματα, κάρτες πληρωμής, τραπεζικούς λογαριασμούς και διευθύνσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν στο θησαυροφυλάκιο σας και το LastPass σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε φακέλους για να τα οργανώσετε. 

Μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα σε κάθε στοιχείο και παρόλο που οι συνδέσεις προστατεύονται πάντα από τον κύριο κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε για άλλους τύπους στοιχείων.

Υπάρχει μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που δημιουργεί μοναδικούς ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για κάθε νέα υπηρεσία ή ιστότοπο για τον οποίο εγγραφείτε. Η γεννήτρια σάς δίνει πολλές ρυθμίσεις για προσαρμογή, επιτρέποντάς σας να ορίσετε το μέγιστο μήκος και εάν θα συμπεριλάβετε αριθμούς, σύμβολα και κεφαλαία γράμματα, καθώς και ρυθμίσεις για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασης ευανάγνωστο ή εύκολο να το πείτε.

LastPass-Sharing-Center

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κέντρο κοινής χρήσης για να μοιραστείτε σημειώσεις ή να δώσετε σε κάποιον άλλο πρόσβαση σε έναν από τους λογαριασμούς σας, χωρίς να χρειάζεται να του δώσετε τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης. Δυστυχώς, πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα “premium” ή “οικογένειες” για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία.

HTTPS παντού

Το HTTPS Everywhere είναι μια απλή επέκταση ασφαλείας που κάνει ακριβώς αυτό που λέει στον κασσίτερο. Κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν ιστότοπο μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης – που σημαίνει κανονικό HTTP – η επέκταση ελέγχει εάν ο ιστότοπος προσφέρει σύνδεση HTTPS και τον αναγκάζει να το χρησιμοποιήσει.

Ενώ πολλοί ιστότοποι είναι πλέον προεπιλεγμένοι σε HTTPS, εξακολουθεί να υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός από αυτούς που δεν το κάνουν. Όπως αναφέραμε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, εάν χρησιμοποιείτε κανονική σύνδεση HTTP, η επισκεψιμότητά σας είναι ευάλωτη σε κάθε είδους χειραγώγηση, που κυμαίνεται από την απλή υποκλοπή έως την παράδοση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας.

HTTPS-Παντού

Αν και το HTTPS Everywhere δεν θα σας βοηθήσει με ιστότοπους που δεν προσφέρουν καθόλου ασφαλείς συνδέσεις, αυτό είναι ένα όλο και πιο σπάνιο πράγμα που αντιμετωπίζετε. Αν θέλετε επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την “κρυπτογράφηση όλων των ιστότοπων”, η οποία θα αποκλείει αυτόματα τυχόν μη κρυπτογραφημένα αιτήματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Η επέκταση έρχεται προεγκατεστημένη με πολλά δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως το Brave και το Tenta (διαβάστε την κριτική μας για την Tenta) και η διαθέσιμη έκδοση στο Google Chrome Store είναι συμβατή με το Opera και το Vivaldi, καθώς και τα τυπικά Chrome και Chromium.

Χωρίς γραφή

Το NoScript είναι μια άλλη απλή επέκταση που βελτιώνει σημαντικά την ασφάλειά σας κατά την περιήγηση. Αν και ο κύριος σκοπός του είναι απλώς να εμποδίσει την εκτέλεση JavaScript σε έναν ιστότοπο, αυτό είναι κάτι που τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης προσφέρουν εγγενώς αυτές τις μέρες. 

Ωστόσο, το NoScript σάς προσφέρει πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου του αποκλεισμού από ό, τι συνήθως η ενσωματωμένη ρύθμιση και αυτό το καθιστά πολύ χρήσιμο.

Η επέκταση ορίζει τρεις κατηγορίες: προεπιλογή, αξιόπιστη και μη αξιόπιστη. Για καθένα, μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία θέλετε να αποκλείσετε, συμπεριλαμβανομένων σεναρίων, αντικειμένων, μέσων, πλαισίων που εμφανίζουν άλλες ιστοσελίδες, απομακρυσμένες γραμματοσειρές, στοιχεία WebGL και αιτήματα σε API τρίτων μερών. 

Εάν δεν ορίσετε δικαιώματα ιστότοπου μόνοι σας, οι περισσότεροι ιστότοποι θα εμπίπτουν στην “προεπιλογή”, ο οποίος αποκλείει τα πάντα εκτός από πλαίσια και απομακρυσμένα API.

NoScript-Blockable-Elements

Μια λίστα ιστότοπων περιλαμβάνεται αυτόματα στην κατηγορία «αξιόπιστη», για την οποία δεν αποκλείεται τίποτα. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα ιστότοπους στην μη αξιόπιστη κατηγορία, η οποία από προεπιλογή αποκλείει όλα τα παραπάνω. Φυσικά, ακριβώς αυτό που αποκλείεται σε αυτές τις κατηγορίες μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει, δίνοντάς σας πολύ άμεσο έλεγχο στη διαδικασία.

Κατηγορίες NoScript

Το NoScript είναι συμβατό με όλα τα προγράμματα περιήγησης Chromium που το δοκιμάσαμε, προφανώς συμπεριλαμβανομένου του Google Chrome και του Chromium, αλλά και Brave, Opera και Vivaldi (διαβάστε την κριτική μας στο Vivaldi).

Avast Online Ασφάλεια

Παρόλο που σίγουρα θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει ένα από τα καλύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας προστατεύεται, αν το μόνο που κάνετε με τον υπολογιστή σας είναι να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, μια επέκταση προστασίας από ιούς θα συμβάλει πολύ στην εξασφάλιση ότι είστε ασφαλείς.

Πίνακας ελέγχου Avast

Το κακόβουλο λογισμικό, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο είναι όλοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο και παρόλο που τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν ασφαλείς βάσεις δεδομένων περιήγησης, αυτά δεν είναι πάντα αρκετά. 

Το Avast Online Security σαρώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε για κακόβουλο λογισμικό και, στη συνέχεια, σας προειδοποιεί. Κατά την αναζήτηση, κάθε αποτέλεσμα επισημαίνεται με ένα εικονίδιο για να πει στους χρήστες εάν η ιστοσελίδα με την οποία συνδέεται είναι ασφαλής ή όχι.

Avast-Αναζήτηση-Αποτελέσματα

Εάν επιχειρήσετε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο με ενσωματωμένο κακόβουλο κώδικα στον κώδικά του, η Avast θα αποκλείσει το αίτημά σας και θα σας ενημερώσει ότι ο ιστότοπος που προσπαθείτε να επισκεφτείτε δεν είναι ασφαλής, εξοικονομώντας σας από πιθανή μόλυνση της συσκευής σας από κακόβουλο λογισμικό. 

Εάν θέλετε να παρακάμψετε την κρίση της επέκτασης (παρόλο που σας το προτείνουμε), μπορείτε να της πείτε να εμπιστεύεται συγκεκριμένους ιστότοπους ή τομείς, παρακάμπτοντας το μπλοκ.

Avast-Website-Block

Το Avast αποκλείει επίσης τους ιχνηλάτες, κάτι που είναι ένα καλό μπόνους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ακόμα κι αν δεν επηρεάζει πραγματικά την ασφάλειά σας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Avast συνεργάστηκε με τα τρία προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium με ευκολία, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη ρύθμιση από ό, τι για το Google Chrome ή το Chromium.

Παρόλο που δεν το κατατάξαμε ως ένα από τα πιο ασφαλή προγράμματα προστασίας από ιούς, το Avast προσφέρει επίσης ένα παραδοσιακό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για την επιφάνεια εργασίας σας, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κριτική μας Avast Pro.

Τιμητικές αναφορές

Εάν εγκαταστήσετε και τα πέντε – ή ακόμα και ένα ζευγάρι – των επεκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω, η ασφάλειά σας θα είναι αρκετά ισχυρή στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσουν οι προτάσεις μας για τις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας για το Chrome, έχουμε συγκεντρώσει μερικές αξιότιμες αναφορές που μπορούν να χρησιμεύσουν ως απόλυτα κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις.

Ντάσλαν

Παρά την κορυφαία επιλογή μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης συνολικά, η επέκταση Chrome του Dashlane δεν διαθέτει πολλές από τις προηγμένες λειτουργίες που της επέτρεψαν να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. 

Για παράδειγμα, πρέπει να εξαγάγετε και να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε ήδη αποθηκεύσει στο Chrome (για τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών Chrome).

Αρχική σελίδα Dashlane

Τούτου λεχθέντος, το Dashlane εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επέκταση ασφαλείας και εκτελεί εύκολα όλες τις εργασίες που θα περίμενε κανείς από έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ενώ είναι συμβατός με όλα τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium και το δοκιμάσαμε (Vivaldi, Brave και Opera). Όπως πάντα, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Dashlane για την πλήρη εικόνα.

AdBlock Plus

Το AdBlock Plus είναι η πιο δημοφιλής επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων για προγράμματα περιήγησης Chromium και παρόλο που δεν την συμπεριλάβαμε στα πέντε κορυφαία, εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για αυτήν την εργασία. 

Το κύριο πρόβλημα με το AdBlock Plus είναι ότι δεν αποκλείει όλες τις διαφημίσεις, καθώς ορισμένες εταιρείες τους πληρώνουν αμοιβή για να προσθέσουν τις διαφημίσεις τους στη λίστα επιτρεπόμενων. Αυτό είναι μια αρκετά σοβαρή ανησυχία, καθώς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος εγκαθιστά την επέκταση αρχικά είναι να αποκλείει διαφημίσεις.

AdBlock-Plus-Control-Panel

Το AdBlock Plus διαθέτει επίσης λιγότερες λίστες φίλτρων από το uBlock Origin, καθώς και λιγότερες επιλογές και ρυθμίσεις. Ωστόσο, το περιβάλλον χρήστη είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, το οποίο είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Όπως το uBlock Origin, το AdBlock Plus είναι συμβατό με τα Brave, Opera και Vivaldi.

Σενάριο

Το ScriptSafe είναι ένας εναλλακτικός αποκλειστής σεναρίων για το NoScript. Παρόλο που επιτρέπει πολλές από τις ίδιες λειτουργίες – όπως η ομαδοποίηση ιστότοπων σε διαφορετικά επίπεδα εμπιστοσύνης με διαφορετικές ρυθμίσεις – διαπιστώσαμε ότι στις δοκιμές μας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό στο μπλοκάρισμα διαφόρων στοιχείων ιστότοπου όσο το NoScript ήταν. 

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι μια απόλυτα αξιοπρεπής επιλογή για αποκλεισμό σεναρίων και έρχεται με μια πιο ευχάριστη διεπαφή χρήστη για εκκίνηση.

Ασφαλές σενάριο

Όπως με όλες τις επεκτάσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, το ScriptSafe είναι συμβατό με τα Brave, Opera και Vivaldi, εκτός από τα προεπιλεγμένα Chrome και Chromium.

Τελικές σκέψεις

Με αυτό, ολοκληρώνουμε τη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας. Επειδή ο όρος “επέκταση ασφαλείας” καλύπτει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα, αυτές οι πέντε επιλογές δεν είναι απαραίτητα σε τάξη, καθώς όλα γεμίζουν διαφορετικούς ρόλους.

Ωστόσο, η παραγγελία τους βασίζεται στο πόσο ζωτικής σημασίας είναι για την ασφάλεια, με έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης να είναι οι δύο πιο σημαντικοί. 

Στο τέλος της ημέρας, εάν πρόκειται απλώς να εγκαταστήσετε μια επέκταση ασφαλείας, θα πρέπει σίγουρα να είναι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, καθώς η λειτουργικότητα που περιλαμβάνεται σε κάτι όπως το uBlock Origin θα συμβάλει πολύ στην εξασφάλιση της προστασίας σας κατά την περιήγηση το διαδίκτυο.

Παρόλο που η λήψη και των πέντε θα εξασφαλίσει τη μέγιστη προστασία, υπάρχει κάποια αλληλεπικάλυψη στη λειτουργικότητά τους, οπότε η επιλογή μερικών από αυτές θα είναι πιθανώς αρκετή, εκτός αν ασχολείστε ιδιαίτερα με την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης. Ποιες επεκτάσεις ασφαλείας προγράμματος περιήγησης ασφαλείας χρησιμοποιείτε; Μήπως χάσαμε ένα που σας αρέσει; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map