Opera vs Firefox: Δύο μικρότερα προγράμματα περιήγησης Duke It Out το 2020

Το Opera και το Firefox είναι δύο από τα παλαιότερα ενεργά προγράμματα περιήγησης στο Web και έχουν αλλάξει δραματικά και οι δύο κατά τη διάρκεια της μεγάλης διάρκειας ζωής τους. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ύπαρξής τους, κατέλαβαν και οι δύο μια εξειδικευμένη γωνιά της αγοράς του προγράμματος περιήγησης, σε σύγκριση με το πιο mainstream Google Chrome και τον Internet Explorer (διαβάστε την κριτική του Internet Explorer) πριν από αυτό. 


Σήμερα, ήρθε η ώρα να παίξετε το Opera εναντίον του Firefox και να μάθετε ποιο βγαίνει στην κορυφή. Αν και ο Firefox υπήρξε σταθερά η πιο δημοφιλής επιλογή, τόσο ο ίδιος όσο και ο Opera σημείωσαν καλά αποτελέσματα στις ατομικές τους κριτικές. Αν θέλετε μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση του καθενός, μπορείτε να δείτε την κριτική Firefox και την κριτική Opera.

Ρύθμιση αγώνα: Opera εναντίον Firefox

Για να προσδιορίσουμε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης, θα τρέξουμε τους δύο διαγωνιζόμενους σε πέντε γύρους, ο καθένας εστιάζοντας σε μια κρίσιμη πτυχή της περιήγησης στον ιστό. Το First up είναι χαρακτηριστικά, ακολουθούμενο από ευκολία χρήσης, απόδοση, ασφάλεια και απόρρητο. Ο νικητής σε κάθε γύρο θα λάβει έναν βαθμό και το πρόγραμμα περιήγησης που φτάνει σε τρεις ή περισσότερους πόντους θα δηλωθεί ως ο γενικός νικητής.

1

Χαρακτηριστικά

Όπως πάντα, θα ξεκινήσουμε με λειτουργίες. Οι αποφασιστικοί παράγοντες σε αυτόν τον γύρο περιλαμβάνουν σημαντικές ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, βιβλιοθήκες επέκτασης και συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, καθώς και δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως εργαλεία καταγραφής οθόνης και αναγνώστες ειδήσεων.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ενώ πολλά προγράμματα περιήγησης έχουν στραφεί προς μια μινιμαλιστική προσέγγιση, επιλέγοντας μια καθαρή διάταξη και απλή εμπειρία χρήστη αντί να συντρίβουν τον χρήστη με επιλογές και δυνατότητες, το Opera έχει πάει στην αντίθετη κατεύθυνση. 

Αντί να βασίζεται σε επεκτάσεις τρίτων για την πιο προηγμένη λειτουργικότητα, το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει μεγάλο αριθμό λειτουργιών από την αρχή.

Το Opera περιλαμβάνει υποστήριξη για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Facebook Messenger και το WhatsApp, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε εύκολα αυτές τις πλατφόρμες χωρίς να διατηρείτε μια καρτέλα ανοιχτή για αυτές. 

Το πρόγραμμα περιήγησης συγχρονίζει εύκολα όλα τα δεδομένα περιήγησης μεταξύ συσκευών και η υποστήριξη για το My Flow σάς επιτρέπει επίσης να στέλνετε κρυπτογραφημένα αρχεία. Υπάρχουν μερικές μικρές επιλογές προσαρμογής, όπως θέματα και σκοτεινή λειτουργία, αλλά τίποτα το εξαιρετικό.

Opera-MessagingApps

Υπάρχει επίσης ένα adblocker ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο είναι κάτι που τα άλλα μεγάλα προγράμματα περιήγησης δεν ενοχλούν καθόλου, στηριζόμενοι αντ ‘αυτού σε δημοφιλή τρίτα μέρη όπως το Adblock Plus και το uBlock Origin. Ο αναγνώστης ειδήσεων είναι ένα άλλο εξαιρετικό μικρό χαρακτηριστικό, καθώς σας παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις καθημερινές σας ειδήσεις και οι πηγές που χρησιμοποιούνται είναι εντελώς προσαρμόσιμες.

Opera-NewsReader

Ορισμένες άλλες μικρές δυνατότητες ευκολίας περιλαμβάνουν ένα εργαλείο στιγμιότυπου που παρέχει πολύ περισσότερη ευελιξία κατά τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, καθώς και την αυτόματη μετατροπή μονάδων, όπως νόμισμα, ημερομηνία και ώρα και μετρήσεις. 

Ωστόσο, η λίστα των πρόσθετων της Opera δεν είναι τίποτα να χλευάζει, καθώς, αφού συνδυάσετε τα ειδικά πρόσθετά της με αυτά που μπορεί να χρησιμοποιήσει με βάση το Chromium, καταλήγετε με μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη.

Firefox

Σε αντίθεση με το Opera, ο Firefox δεν είναι εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά, αλλά η τεράστια βιβλιοθήκη πρόσθετων κάνει εξαιρετική δουλειά για να καλύψει αυτό το μειονέκτημα. Αυτό που κάνει ο Firefox είναι εξαιρετικά καλά, ωστόσο, είναι η προσαρμογή, καθώς οι χρήστες έχουν μεγάλο έλεγχο σχετικά με το πώς πρέπει να φαίνεται και να αισθάνεται το πρόγραμμα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένης της επανατοποθέτησης σχεδόν κάθε τμήματος της διεπαφής.

Προσαρμογή Firefox

Ο συγχρονισμός των δεδομένων σας μεταξύ συσκευών είναι μια απλή διαδικασία και ο Firefox έρχεται επίσης με πολλές πολύ χρήσιμες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως ένα εργαλείο σύλληψης παρόμοιο με το Opera, μια προβολή αναγνώστη και πολλές εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.

Στρογγυλές σκέψεις

Και τα δύο προγράμματα περιήγησης είχαν πολύ υψηλή βαθμολογία σε αυτήν την κατηγορία στις κριτικές τους, αλλά υπάρχει ένα σαφές κενό όσον αφορά τις δυνατότητες που είναι ενσωματωμένες σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης. Ο Firefox επιλέγει μια καθαρή διεπαφή που δεν γεμίζει τη λειτουργικότητα του χρήστη, στηριζόμενη αντ ‘αυτού στην εκτεταμένη βιβλιοθήκη πρόσθετων για την παροχή πιο προηγμένων λειτουργιών.

Τούτου λεχθέντος, οι επιλογές προσαρμογής της είναι δεύτερες μετά το Vivaldi (διαβάστε την κριτική μας στο Vivaldi) και η προβολή του αναγνώστη, το εργαλείο λήψης και ο απλός συγχρονισμός είναι επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα. 

Ωστόσο, τώρα που το Opera βασίζεται στο Chromium (διαβάστε την κριτική μας στο Chromium), μπορεί εύκολα να ταιριάξει τον Firefox για πρόσθετα συνδυάζοντας τις αποκλειστικές επεκτάσεις Opera με αυτές που είναι διαθέσιμες σε όλα τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Επιπλέον, το Opera διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες ενσωματωμένες απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης. Η υποστήριξη για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς και για το πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων, το προεγκατεστημένο adblocker, το αυτόματο εργαλείο μετατροπής και το My Flow του δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε αυτήν την κατηγορία.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για Opera

Λογότυπο Opera
Λογότυπο Firefox

2

Ευκολία στη χρήση

Με την Opera να κερδίζει το προβάδισμα, είναι καιρός να προχωρήσουμε στην ευκολία χρήσης κάθε προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει την εξέταση της εμπειρίας χρήστη, της διάταξης, του σχεδιασμού διεπαφής και της πλοήγησης.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παρόλο που η διεπαφή του Opera είναι λίγο λιγότερο παραδοσιακή από άλλα προγράμματα περιήγησης, είναι ακόμα πολύ εύκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας και να το συνηθίσετε. Τα βασικά είναι παρόμοια με άλλα προγράμματα περιήγησης Chromium, αλλά υπάρχουν μερικές έξυπνες προσθήκες στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, όπως ένα μενού γρήγορης πρόσβασης για επιλογές προσαρμογής και μια γραμμή συντόμευσης στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Opera-CustomizationBar

Δεν υπάρχει οριζόντια κύλιση για καρτέλες, αλλά σας παρέχεται ένα αναπτυσσόμενο μενού που περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές, καθώς και αυτές που κλείσατε πρόσφατα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις μέσα σε καρτέλες, οι οποίες διευκολύνουν την εύρεση αυτής που αναζητάτε. Ένα άλλο εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να κάνετε κλικ στην ενεργή καρτέλα για να επιστρέψετε στην κορυφή της σελίδας.

Opera-TabDropdown

Το Opera σάς επιτρέπει επίσης να αποσυνδέετε βίντεο που μεταδίδονται σε ροές σε ιστότοπους όπως το YouTube, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ένα βίντεο σε μέρος της οθόνης ενώ χρησιμοποιείτε άλλη καρτέλα ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε εντελώς διαφορετικό λογισμικό.

Opera-DetachedVideo

Δυστυχώς, το κύριο πρόγραμμα περιήγησης της Opera, το Opera Touch, είναι αρκετά ατρόμητο, με κρυμμένα χειριστήρια πλοήγησης πίσω από ένα κουμπί που πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα για πρόσβαση, κάτι που γρήγορα απογοητεύεται.

Firefox

Ο Firefox διαθέτει επίσης μια εξαιρετική και απλή διεπαφή που έχει βελτιωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Οι καρτέλες έχουν δυνατότητα κύλισης, γεγονός που καθιστά τη διαχείριση τους πολύ πιο εύκολη. Δυστυχώς, καθώς το Chrome έχει κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος του Διαδικτύου, ορισμένοι ιστότοποι ή εφαρμογές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στον Firefox σε σύγκριση με προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Firefox-TabScrolling

Υπάρχει επίσης ένα χρήσιμο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων που σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε διάφορες εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης και όλους τους πιο πρόσφατους όρους αναζήτησης.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Αυτή η κατηγορία ήταν ένας ακόμη στενός διαγωνισμός, καθώς και τα δύο προγράμματα περιήγησης έχουν καθαρές διεπαφές και ευχάριστες εμπειρίες χρήστη. Η κύλιση των καρτελών του Firefox είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απλοποιήσετε τη διαχείριση καρτελών και είναι κάτι που επιθυμούμε να μιμηθούν περισσότερα προγράμματα περιήγησης, αλλά η λύση του Opera για τη χρήση ενός αναπτυσσόμενου μενού δεν είναι κακή, και η δυνατότητα αναζήτησης καρτελών για λέξεις και φράσεις είναι μεγάλη.

Μας αρέσουν επίσης τα αποσπώμενα βίντεο, καθώς διευκολύνει τους ακόλουθους οδηγούς και την πολλαπλή εργασία. Όταν τα συνδυάσετε όλα αυτά, δίνει στην Opera μια άλλη νίκη παρά την ασταθή Opera Touch στο κινητό.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Opera

Λογότυπο Opera
Λογότυπο Firefox

3

Εκτέλεση

Η Όπερα βρίσκεται ήδη στην κορυφή της νίκης σε δύο γύρους. Δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς αυτές οι μάχες μπορούν να γίνουν γρήγορα, όπως είδαμε στον αγώνα Firefox εναντίον του Google Chrome. Με αυτά τα λόγια, στρέφουμε την προσοχή μας στην απόδοση, όπου θα εξετάσουμε την κατανάλωση πόρων, την ταχύτητα και τη χρήση δεδομένων κάθε προγράμματος περιήγησης.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το Opera είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης, ειδικά σε επιτραπέζιο υπολογιστή, όπου είναι λίγο πιο αργό από ό, τι ορισμένα ταχύτερα προγράμματα περιήγησης στην αγορά, όπως το Chrome (διαβάστε την κριτική μας στο Chrome). Σε κινητά, είναι κάτι περισσότερο από μια μικτή τσάντα, καθώς η Opera Touch βαθμολογεί πολύ καλά, αλλά το Opera Mini κάνει άψογα, βαθμολογώντας χαμηλότερα από οτιδήποτε άλλο, σώστε το Microsoft Edge (διαβάστε την κριτική Edge).

Από την πλευρά των πόρων των πραγμάτων, η Όπερα δεν έχει εξαιρετική απόδοση. Η κατανάλωση RAM είναι συγκρίσιμη με το Chrome, το οποίο είναι ένα από τα χειρότερα προγράμματα περιήγησης στην αγορά σε αυτό το ζήτημα. Ένα από τα προγράμματα περιήγησης για κινητά της Opera, το Opera Mini, έχει σχεδιαστεί για την ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων, αλλά, όπως αναφέρθηκε, αυτή η έκδοση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι οδυνηρά αργή.

Opera-MiniDataSavings

Firefox

Ο Firefox είναι ένα από τα ταχύτερα διαθέσιμα προγράμματα περιήγησης, με μόνο το Google Chrome και το Vivaldi να χρονομετρηθούν σε υψηλότερες ταχύτητες στην επιφάνεια εργασίας. Ταιριάζει επίσης καλά στο κινητό, όπου είναι η ταχύτερη επιλογή περιήγησης, αν και όχι πολύ.

Ενώ η κατανάλωση RAM είναι αρχικά υψηλή όταν έχετε μόνο λίγες καρτέλες ανοιχτές, ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται η αρχιτεκτονική του προγράμματος περιήγησής του επιτρέπει να αφήνει ένα σημαντικά μικρότερο αποτύπωμα από τα άλλα προγράμματα περιήγησης, όσο περισσότερες καρτέλες έχετε ανοιχτές, η οποία είναι η κύρια αιτία προβλημάτων RAM κατά την περιήγηση.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Η ταχύτητα είναι αναμφίβολα ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτόν τον γύρο και ενώ και τα δύο προγράμματα περιήγησης είναι πολύ γρήγορα, ο Firefox ξεπερνά το Opera τόσο σε κινητό όσο και σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Ο Firefox κάνει επίσης πολύ καλύτερα από το Opera όσον αφορά την κατανάλωση πόρων, χρησιμοποιώντας σημαντικά λιγότερη μνήμη RAM όταν έχετε πολλές διαφορετικές καρτέλες ανοιχτές.

Παρά την εστίαση της Opera στην εξοικονόμηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με το Opera Mini, το οποίο είναι εξαιρετικό χαρακτηριστικό για όσους έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης ή πακέτα δεδομένων, ο Firefox επιτυγχάνει τελικά ένα σημείο λόγω της ανώτερης ταχύτητάς του και του χαμηλότερου ρυθμού χρήσης RAM.

Γύρος: Σημείο απόδοσης για τον Firefox

Λογότυπο Opera
Λογότυπο Firefox

4

Ασφάλεια

Με μια νίκη στην απόδοση, ο Firefox καταφέρνει να κρατήσει τη μάχη ενδιαφέρουσα και να αρνηθεί την Opera νωρίς. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα για τον τέταρτο γύρο μας, που καλύπτει την ασφάλεια, να δούμε αν ο Firefox μπορεί να το διατηρήσει. 

Οι κρίσιμες δυνατότητες ασφαλείας – όπως βάσεις δεδομένων ασφαλούς περιήγησης, μη ασφαλείς προειδοποιήσεις σύνδεσης και συχνότητα ενημέρωσης – θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο εδώ, καθώς και αποκλειστές διαφημίσεων και αποκλειστές αναδυόμενων παραθύρων.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ασφάλεια είναι κάτι που αγωνίζεται η Opera, σε σύγκριση με άλλα μεγάλα προγράμματα περιήγησης. Αντί να χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για την προστασία των χρηστών από προγράμματα κακόβουλου λογισμικού και ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί δύο άλλες βάσεις δεδομένων, που ονομάζονται Yandex και PhishTank, και οι δύο είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικές από την πιο δημοφιλή εναλλακτική λύση της Google.

Οι χρήστες λαμβάνουν μια προειδοποίηση όταν συνδέονται μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης HTTP, και η προειδοποίηση είναι σαφής και ευδιάκριτη, καθώς περιλαμβάνει τις λέξεις “μη ασφαλής” σε απλό κείμενο και όχι απλώς ένα σύμβολο.

Opera-HTTPΠροειδοποίηση

Η συχνότητα ενημέρωσης είναι μια άλλη αδυναμία στην ασφάλεια της Opera, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης λαμβάνει μια νέα ενημέρωση κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, η οποία είναι περίπου το ήμισυ τόσο συχνά όσο το βασικό Chromium. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, διότι δίνει στους κυβερνοεγκληματίες την αρχή να βρουν και να εκμεταλλευτούν τα κενά ασφαλείας στον βασικό κώδικα.

Δεν είναι όμως τόσο άσχημο, καθώς το Opera διαθέτει ένα προεγκατεστημένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και αναδυόμενων παραθύρων. Οι διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα είναι από τα πιο συνηθισμένα διανύσματα για κακόβουλα προγράμματα, οπότε πρόκειται για τεράστια προσφορά, ειδικά για λιγότερο προχωρημένους χρήστες που ενδέχεται να μην επιθυμούν να εγκαταστήσουν πρόσθετα τρίτων που κάνουν αυτήν την κρίσιμη εργασία.

Opera-AdBlocker

Firefox

Σε αντίθεση με το Opera, ο Firefox χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για την προστασία των χρηστών από κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), και όπως αναφέρθηκε, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ασφάλεια. Παρόλο που το πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνει έναν προεγκατεστημένο αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων, δεν υπάρχει ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. 

Ωστόσο, η εύρεση ενός αποκλεισμού διαφημίσεων μεταξύ των πολυάριθμων πρόσθετων Firefox είναι μια απλή εργασία. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη λίστα με τους καλύτερους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων, οι οποίοι επίσης αποκλείουν διαφημίσεις.

Ο Firefox προειδοποιεί επίσης τους χρήστες όταν συνδέονται σε έναν ιστότοπο μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης HTTP, αλλά η προειδοποίηση είναι δύσκολο να παρατηρηθεί, καθώς είναι μόνο θαυμαστικό και δεν περιλαμβάνει κείμενο. 

Ωστόσο, η συχνότητα ενημέρωσης είναι εξαιρετική και οι τρύπες ασφαλείας συνήθως επιδιορθώνονται εντός μιας ημέρας από την ανακάλυψή τους. Επιπλέον, οι τακτικές ενημερώσεις συμβαίνουν συχνά, καθώς καλύψαμε στη διατύπωση σχετικά με το ποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι το πιο ασφαλές.

Firefox-HTTPΠροειδοποίηση

Οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασής σας μπορούν να προστατευτούν με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα. Εάν δεν ρυθμίσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, δεν υπάρχει τίποτα που να προστατεύει τα στοιχεία σύνδεσής σας από το να κλαπεί από οποιονδήποτε έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας. Για αυτόν τον λόγο, σκεφτείτε να κατεβάσετε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Παρόλο που το Opera έχει καλύτερη ασφάλεια για αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μια σαφέστερη προειδοποίηση HTTP και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, η συχνότητα ενημέρωσης και η αξιόπιστη προστασία έναντι κακόβουλων ιστότοπων είναι πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες. Σε αυτά τα μέτωπα, ο Firefox είναι εξαιρετικός, ο οποίος κερδίζει τη νίκη σε αυτόν τον γύρο παρά τις άλλες μικρές ατέλειες, το βράδυ με σκορ 2-2.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για τον Firefox

Λογότυπο Opera
Λογότυπο Firefox

5

Μυστικότητα

Με το σκορ ομοιόμορφο, ο τελικός γύρος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής θα είναι ο tiebreaker. Σε αυτόν τον γύρο, θα εξετάσουμε πόσα δεδομένα συλλέγει κάθε πρόγραμμα περιήγησης, πόσο αξιόπιστες είναι οι εμπλεκόμενες εταιρείες και, φυσικά, ποια χαρακτηριστικά απορρήτου διαθέτουν τα προγράμματα περιήγησης.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η Όπερα έκανε πολύ καλύτερα στο απόρρητο την ίδια μέρα, αλλά οι Κινέζοι επενδυτές αγόρασαν την εταιρεία το 2016. Δεδομένου του ιστορικού της κινεζικής κυβέρνησης, αυτή είναι μια ανησυχητική εξέλιξη για το πρόγραμμα περιήγησης. 

Η πολιτική απορρήτου της δεν είναι καλύτερη, καθώς δηλώνει ξεκάθαρα ότι η εταιρεία μπορεί να συλλέγει δεδομένα για χρήστες, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων IP και όρων αναζήτησης, και να κοινοποιεί αυτές τις πληροφορίες σε όποιον επιθυμεί..

Υπάρχει ένα συμπεριλαμβανόμενο VPN, αλλά η εταιρεία πίσω από αυτό – SurfEasy – έχει εξίσου ανησυχητική πολιτική απορρήτου. Έχει επίσης την έδρα του στον Καναδά, μέλος του δικτύου κατασκοπείας Five Eyes. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων μέσω των ρυθμίσεων και τα στοιχεία ελέγχου παρακολούθησης είναι αξιοπρεπή. Ωστόσο, καλύτερα να πηγαίνετε με μία από τις καλύτερες επιλογές VPN.

Ρυθμίσεις Opera-Privacy

Firefox

Ο Firefox, από την άλλη πλευρά, υπερέχει όσον αφορά το απόρρητο. Η Mozilla, η εταιρεία που αναπτύσσει το πρόγραμμα περιήγησης, είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που δεν βασίζει τα έσοδά της σε διαφημίσεις ή πωλήσεις πληροφοριών χρήστη. 

Η πολιτική απορρήτου του Firefox είναι πολύ σαφής στο ότι συλλέγει μόνο ελάχιστα δεδομένα χρήσης, τα οποία είναι εντελώς ανώνυμα και χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς εσωτερικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει εξαιρετικούς ελέγχους παρακολούθησης που σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε ακριβώς τι είδους ιχνηλάτες και cookie θέλετε να αποκλείσετε λεπτομερώς. Παρόλο που η χρήση του Firefox είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την προστασία του απορρήτου σας, θα πρέπει να διαβάσετε τον ανώνυμο οδηγό περιήγησης, ανεξάρτητα, για να μάθετε ποια άλλα βήματα μπορείτε να κάνετε.

Ρυθμίσεις Opera-Privacy

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Όπως έκανε όταν αντιμετώπισε το Chrome, ο Firefox έσπασε την Opera στον τελικό γύρο με την εξαιρετική στάση απορρήτου χρήστη. Η μεγάλη φήμη του Mozilla, η αυστηρή πολιτική απορρήτου και η έλλειψη σκάνδαλων έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ρεκόρ της Opera από τότε που η εταιρεία πωλήθηκε το 2016 και αυτό εξασφαλίζει στον Firefox τη συνολική νίκη.

Γύρος: Σημείο απορρήτου για τον Firefox

Λογότυπο Opera
Λογότυπο Firefox

6

Τελικές σκέψεις

Αυτή ήταν μια σκληρή μάχη μεταξύ δύο παλαιότερων πολιτικών του κόσμου του προγράμματος περιήγησης. Ήταν πολύ καλό για την Opera στην αρχή, κερδίζοντας και στις δύο δυνατότητες και στην ευκολία χρήσης, αλλά ο Firefox άρπαξε τη νίκη από τα σαγόνια της ήττας, αποδίδοντας έντονα στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες.

Νικητής: Firefox

Τι πιστεύετε για το Opera και τον Firefox; Συμφωνείτε με την εκτίμησή μας ότι ο Firefox είναι η ισχυρότερη επιλογή ή προτιμάτε τις καλύτερες λειτουργίες και την ευκολία χρήσης του Opera σε σχέση με την απόδοση, την ασφάλεια και το απόρρητο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map