NordVPN vs CyberGhost: Μια οικονομική μάχη 2020

Από όλους τους παρόχους εικονικών ιδιωτικών δικτύων που έχουμε δοκιμάσει, το CyberGhost και το NordVPN ήταν ο λαιμός στο νούμερο ένα και δύο για αρκετό καιρό. Και οι δύο αυτές κατείχαν τόσο υψηλές θέσεις για παρόμοιους λόγους.


Αν δείτε την κριτική μας στο CyberGhost, θα δείτε ότι τα πήγε καλά σε σχεδόν κάθε κατηγορία, αλλά μας άρεσε ιδιαίτερα η τιμολόγηση, η ευκολία χρήσης και η δυνατότητα split-tunneling. Ομοίως, στην κριτική μας NordVPN, επισημαίνουμε την εξαιρετική μακροπρόθεσμη τιμολόγηση και την ευκολία χρήσης του NordVPN. 

Με αυτά τα δύο VPN να ανταγωνίζονται συνεχώς το ένα το άλλο για μια θέση στην κορυφή, καθώς και τη μεγάλη λίστα ομοιότητας μεταξύ τους, πιστεύαμε ότι ήρθε η ώρα να δούμε ποιο είναι καλύτερο σε έναν αγώνα head-to-head NordVPN εναντίον CyberGhost.

Ρύθμιση αγώνα: NordVPN εναντίον CyberGhost

Για να διασφαλίσουμε ότι ο συνδυασμός CyberGhost εναντίον NordVPN είναι δίκαιος, έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα εννέα γύρων. Σε κάθε γύρο, θα επικεντρωθούμε σε μία μόνο πτυχή της απόδοσης VPN. Θα δούμε την απόδοση κάθε VPN στη συγκεκριμένη κατηγορία και θα δηλώσουμε νικητή στο τέλος κάθε γύρου.

Στο τέλος και των εννέα γύρων, το VPN με τους περισσότερους πόντους ανακηρύσσεται νικητής. Εάν κάποιος γύρος είναι πολύ κοντά στην κλήση, είναι πιθανό να κηρυχθεί ισοπαλία, οπότε και τα δύο VPN θα κερδίσουν πόντο για αυτόν τον γύρο.

1

Ταχύτητα

Αν ρίξετε μια ματιά στο ταχύτερο άρθρο μας VPN, θα διαπιστώσετε ότι το NordVPN αναφέρεται στην κατηγορία “ανέντιμες αναφορές”. Ο λόγος για αυτό είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια δοκιμάζουμε VPN, το NordVPN έχει επιδείξει σταθερά μεγάλη ασυνέπεια με την απόδοση ταχύτητας.

Ωστόσο, αυτό βελτιώθηκε πολύ με την πάροδο του χρόνου και ίσως χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές σε αυτό το άρθρο κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας για αυτό το άρθρο, το NordVPN κατάφερε να έχει μια πολύ εντυπωσιακή απόδοση σε κάθε τοποθεσία με μόνο μερικούς μικρούς λόξυγκας..

Ταχύτητα NordVPN

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4289.17344.56
ΜΑΣ.8204.57233.70
Ηνωμένο Βασίλειο80220.2439.82
Ιαπωνία167187.57200.05
Ισραήλ14171.6078.27

Το NordVPN κέρδισε τις ταχύτητες λήψης του CyberGhost με σημαντικά περιθώρια σε κάθε τοποθεσία που δοκιμάσαμε. Το μόνο μέρος που ήταν ακόμη κοντά ήταν στο σημείο όπου το NordVPN επιβραδύνθηκε λίγο, το οποίο ήταν στο Ισραήλ. 

Ταχύτητα CyberGhost

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4289.17344.56
ΜΑΣ.4493.62197.34
Ηνωμένο Βασίλειο7988.54219.24
Ιαπωνία15877.50322.24
Ισραήλ13866.9463.45

Το NordVPN έχει λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα με την ταχύτητα μεταφόρτωσης, κερδίζοντας μόνο στις μισές τοποθεσίες. Ωστόσο, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης είναι λιγότερο ζωτικής σημασίας για τη συνολική απόδοση, τις περισσότερες φορές, και γίνονται πραγματικά κρίσιμες μόνο εάν στέλνετε μεγάλα αρχεία. 

Επίσης, ακόμη και στις τοποθεσίες όπου η απόδοση του είναι άσχημη, το NordVPN εξακολουθεί να έχει αρκετό εύρος ζώνης μεταφόρτωσης για να του επιτρέπει να αποδίδει τέλεια για περιήγηση και ροή στον Ιστό. 

Ένα πράγμα στο οποίο ξεχώρισε το CyberGhost ήταν το ping time. Σε τρεις από τις τέσσερις τοποθεσίες που εξετάσαμε, το CyberGhost κατάφερε να ξυρίσει μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου από το χρόνο ping, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει ένα εξαιρετικό VPN για gaming. 

Αν και το NordVPN είχε προβλήματα στο παρελθόν με συνέπεια, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ με την πάροδο του χρόνου. Στις πιο πρόσφατες δοκιμές μας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της σύγκρισης NordVPN έναντι CyberGhost, το NordVPN είχε πολύ εύχρηστες και αξιόπιστες ταχύτητες σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς του να κερδίσει αυτόν τον γύρο με τις καλύτερες καλύτερες ταχύτητες λήψης. 

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

2

Ροή

Τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost μπορούν να λάβουν τα περισσότερα μέτρα αποκλεισμού VPN που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι ροής. Και οι δύο πάροχοι μπορούν να μεταδώσουν ροή Netflix, Hulu, Amazon Prime Video και ακόμη και περιεχόμενο BBC iPlayer, γι ‘αυτό και οι δύο κατατάσσονται υψηλά στο καλύτερο VPN μας για το Hulu και το καλύτερο VPN για άρθρα Netflix. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ως προς την απόδοση του καθενός κατά τη ροή. 

Με το CyberGhost, υπάρχουν τυπικοί διακομιστές καθώς και μια χούφτα αποκλειστικών διακομιστών ροής. Αυτό μπορεί επίσης να φανεί στο άρθρο NordVPN vs Windscribe, όταν το Windscribe χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα. Και στους δύο αποκλειστικούς και μη αποκλειστικούς διακομιστές ροής του CyberGhost, καταφέραμε να λειτουργήσουμε το Amazon Prime Video, το Netflix και το Hulu.

Διακομιστές CyberGhost-Streaming

Τούτου λεχθέντος, το Hulu και το Amazon Prime Video φορτώθηκαν πολύ αργά στους κανονικούς διακομιστές. Ο Χούλου είχε επίσης ένα πρόβλημα όπου τα βίντεο θα φορτώνονταν επ ‘αόριστον και θα μείνατε να κοιτάζετε μια μαύρη οθόνη. Αυτά τα ζητήματα δεν ήταν παρόντα στους διακομιστές ροής του CyberGhost, αλλά το Amazon Prime εξακολουθούσε να φαίνεται λίγο αργό και μερικές φορές να φορτώνεται σε πολύ χαμηλή ανάλυση. 

Το NordVPN, από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει αποκλειστικούς διακομιστές ροής. Κάθε ιστότοπος ροής που δοκιμάσαμε λειτούργησε τέλεια, συμπεριλαμβανομένου του Amazon Prime, το οποίο ήταν πολύ πιο ευαίσθητο από ό, τι ενώ ήμασταν στο δίκτυο VPN του CyberGhost. Αυτό βελτίωσε την ευκολία χρήσης του χωρίς την ανάγκη για αποκλειστικούς διακομιστές και η ανώτερη απόδοση κερδίζει το NordVPN σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ροής για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Το CyberGhost και το NordVPN είναι πολύ συγκρίσιμα όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Και οι δύο πάροχοι VPN καλύπτουν όλες τις βασικές δυνατότητες ασφαλείας που περιμένουμε να δούμε, συμπεριλαμβανομένου ενός λειτουργικού διακόπτη kill και κάποιου τρόπου αυτόματης σύνδεσης κατά την εκκίνηση. 

nordvpn-review-ρυθμίσεις

Όσον αφορά την ασφάλεια σύνδεσης, και τα δύο VPN προσφέρουν OpenVPN σε συνδυασμό με κρυπτογράφηση AES-256. Αυτή η αντιστοίχιση είναι αυτό που προτείνουμε να χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι για σχεδόν όλες τις εφαρμογές, καθώς προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια και αξιόπιστη απόδοση.

Το CyberGhost επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ορίζουν το πρωτόκολλο στο IKEv2, αλλά αυτό είναι κάτι που γενικά δεν θα συνιστούσαμε. Αν ψάχνετε για ένα VPN που έχει μερικές μοναδικές επιλογές πρωτοκόλλου, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στην κριτική VyprVPN. Το VyprVPN προσφέρει πολλά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού πρωτοκόλλου Chameleon. 

cyberghost-σχόλια-ρυθμίσεις

Και τα δύο VPN έχουν μια σταθερή πολιτική μη καταγραφής και συλλέγουν έναν απόλυτο ελάχιστο αριθμό πληροφοριών για εσάς και τη χρήση του VPN από εσάς. Με το CyberGhost και το NordVPN να προσφέρουν τέτοια συγκρίσιμα επίπεδα ασφάλειας και απορρήτου, ο αποφασιστικός παράγοντας σε αυτόν τον γύρο έρχεται σε ορισμένες από τις πρόσθετες δυνατότητες του NordVPN. Το NordVPN προσφέρει ένα διπλό VPN για πρόσθετη ασφάλεια καθώς και ένα Tor VPN για περιήγηση στο διαδίκτυο. 

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

4

Torrenting

Όπως είδαμε στο άρθρο μας ExpressVPN vs NordVPN, το NordVPN έχει τις καλύτερες ταχύτητες οποιουδήποτε VPN έχουμε δοκιμάσει όταν πρόκειται για torrenting. Έχουμε δει το NordVPN να φτάνει ταχύτητες έως και 17MB / s, ενώ τρέχει μεγάλα αρχεία και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ολόκληρη τη δοκιμαστική λήψη 1.4 GB σε λιγότερο από τρία λεπτά. 

Τούτου λεχθέντος, το NordVPN διαθέτει τόσο αποκλειστικούς διακομιστές P2P όσο και τυπικούς διακομιστές του και στην πραγματικότητα βλέπουμε καλύτερη απόδοση στους κανονικούς διακομιστές. Η ταχύτητα των 17MB / s και η λήψη κάτω των τριών λεπτών επιτεύχθηκαν και οι δύο χρησιμοποιώντας τους κανονικούς διακομιστές. Οι αποκλειστικοί διακομιστές κοινής χρήσης αρχείων φαίνεται να έχουν βελτιστοποιηθεί περισσότερο για την ασφάλεια, καθώς δεν είναι τόσο γρήγοροι και φαίνεται να βρίσκονται στην Ελλάδα παρά περισσότερο τοπικά. 

Το CyberGhost, σε αυτήν την περίπτωση – σε αντίθεση με το τμήμα ροής – δεν διαθέτει αποκλειστικούς διακομιστές P2P για torrent. Παρ ‘όλα αυτά, κατάφερε να δοκιμάσει αρκετά καλά το τεστ torrenting 1,4 GB. Μετά από ένα λεπτό, ο χείμαρρος μπήκε στα 4MB / s, και ενάμισι λεπτό αυτό είχε εκραγεί σε εντυπωσιακά 10MB / s. Εδώ παρέμεινε η ταχύτητα λήψης μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη σε περίπου τρία λεπτά και πέντε δευτερόλεπτα.

Ενώ το CyberGhost έκανε καλή στιγμή και κατάφερε να κατεβάσει το δοκιμαστικό αρχείο μας αρκετά γρήγορα, δεν μπόρεσε να τερματίσει τη βασιλεία του NordVPN ως βασιλιάς του torrenting. 

Γύρος: Torrenting Point για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Παρόλο που τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost έχουν παρόμοιο συνολικό μέγεθος δικτύου – σε περίπου 5.000 διακομιστές το καθένα – το CyberGhost έχει καλύτερη διανομή. Το CyberGhost διαθέτει διακομιστές σε 80 χώρες, ενώ το NordVPN προσφέρει τοποθεσίες μόνο σε 62 χώρες.

nordvpn-κριτική-δείκτης-επιλογή

Το CyberGhost προσφέρει περισσότερες τοποθεσίες από το NordVPN, αλλά εξακολουθεί να αφήνει μεγάλες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας λίγο άγονη όταν πρόκειται για επιλογές διακομιστή. Αν αναζητάτε έναν πάροχο VPN με διακομιστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, διαβάστε την κριτική HideMyAss. Το HideMyAss διαθέτει διακομιστές σε 190 χώρες.

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για το CyberGhost

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Ενώ ορισμένα VPN επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν απεριόριστο αριθμό συνδέσεων (ανατρέξτε στο άρθρο Windscribe vs TunnelBear για παράδειγμα), οι περισσότεροι πάροχοι περιορίζουν τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων που μπορείτε να έχετε. Αυτό συνήθως αποτρέπει τους ανθρώπους να μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με πολλούς φίλους και να περιορίζουν το συνολικό άγχος στους διακομιστές VPN. 

Το NordVPN επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα. Το CyberGhost, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει τη σύνδεση έως και επτά συσκευών ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι το CyberGhost κερδίζει αυτόν τον γύρο με στενό περιθώριο. 

Γύρος: Ταυτόχρονο σημείο σύνδεσης για το CyberGhost

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

7

Τιμολόγηση

Όπως συνεχίζουμε να βλέπουμε σε αυτήν την κριτική, το CyberGhost και το NordVPN είναι πολύ συγκρίσιμα σχεδόν με κάθε τρόπο. Η τιμολόγηση δεν διαφέρει, καθώς και οι δύο αυτοί πάροχοι έχουν πολύ παρόμοια μοντέλα συνολικής τιμολόγησης. 

Ξεκινώντας με τη μηνιαία επιλογή εγγραφής, το NordVPN είναι η πιο προσιτή επιλογή περίπου ενός δολαρίου. Το επόμενο πρόγραμμα που προσφέρουν και τα δύο VPN είναι το ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο είναι μια ελαφρώς καλύτερη τιμή με το CyberGhost, που έρχεται αυτή τη στιγμή σε ένα δολάριο λιγότερο από το ετήσιο πρόγραμμα της NordVPN.

Και τα δύο VPN προσφέρουν μια επιλογή δύο ετών και τριών ετών, με το CyberGhost να έρχεται και πάλι με λίγο λιγότερο από ένα δολάριο φθηνότερα ανά μήνα σε κάθε χρονικό πλαίσιο. Στο ταμείο, το CyberGhost σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε ένα ειδικό IP για επιπλέον πέντε δολάρια το μήνα. 

Εκτός από την ανώτερη τιμή, το CyberGhost προσφέρει επίσης στους χρήστες δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 24 ωρών, ενώ το NordVPN δεν έχει καμία μορφή δωρεάν δοκιμής. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Windscribe για ένα δωρεάν VPN που δεν έχει χρονικό όριο. 

Η CyberGhost ξεπερνά ακόμη και την εγγύηση επιστροφής χρημάτων της NordVPN. Το CyberGhost δίνει στους χρήστες εντυπωσιακά γενναιόδωρη 45 ημέρες για να επιστρέψουν τα χρήματά τους, ενώ η εγγύηση επιστροφής χρημάτων του NordVPN επεκτείνεται μόνο σε 30 ημέρες. 

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το CyberGhost

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Αυτό είναι τελικά ένας τομέας όπου το CyberGhost εναντίον NordVPN διαφέρει πολύ. Το CyberGhost έχει ένα αρκετά συμπαγές και μινιμαλιστικό περιβάλλον χρήστη. Στην κανονική του μορφή, υπάρχει μόνο ένα κουμπί στη μέση για σύνδεση και αποσύνδεση από το VPN, καθώς και ένα αναπτυσσόμενο μενού παρακάτω που σας επιτρέπει να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία θέλετε να συνδεθείτε.

cyberghost-review-expanded-ui

Όταν ανοίγετε τις ρυθμίσεις του CyberGhost, το παράθυρο επεκτείνεται σε περίπου τρεις φορές το κανονικό του μέγεθος και γεμίζει με πολύ πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Αυτό το διευρυμένο παράθυρο σάς επιτρέπει να δείτε την πλήρη λίστα διακομιστών και να διαμορφώσετε διάφορες ρυθμίσεις. Το μενού ρυθμίσεων για το CyberGhost είναι καλά σχεδιασμένο και κάθε ρύθμιση έχει μια σύντομη εξήγηση από κάτω που εξηγεί τι κάνει.

Το NordVPN, από την άλλη πλευρά, έχει μια μεγάλη διεπαφή χρήστη που χρησιμοποιείται κυρίως από έναν χάρτη. Αυτός ο χάρτης έχει μπλε δείκτες σε κάθε τοποθεσία στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτό καθιστά την περιήγηση στην επιλογή των διακομιστών πολύ πιο εύκολη.

nordvpn-κριτική-διακομιστής-πλοήγηση

Τα μενού ρυθμίσεων NordVPN είναι παρόμοια στη διάταξη με τα CyberGhost’s και προσφέρουν επίσης μερικές απλές εξηγήσεις για τις περισσότερες από τις επιλογές. Παρόλο που το CyberGhost έχει μερικές μικρές πινελιές – όπως μια σκοτεινή λειτουργία – που βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής φιλικότητας προς το χρήστη του λογισμικού, εξακολουθεί να μην μπορεί να νικήσει τον χάρτη του NordVPN.

Τόσο το CyberGhost όσο και το NordVPN έχουν πολύ εύχρηστες διεπαφές που ο μέσος χρήστης του υπολογιστή σας – ακόμη και χωρίς προηγούμενη γνώση VPN – σχεδόν σίγουρα θα μπορούσε να καταλάβει χωρίς καμία ανάγκη για βοήθεια. Ωστόσο, ο χάρτης του NordVPN του δίνει μόνο λίγη επιπλέον ευχρηστία που δεν διαθέτει το CyberGhost. 

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για το NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

9

Χαρακτηριστικά

Εκτός από τις τυπικές δυνατότητες που περιμένουμε να έχει κάθε VPN, όπως ένας διακόπτης kill και κάποιο είδος αυτόματης σύνδεσης, τόσο το CyberGhost όσο και το NordVPN έχουν κάποιες επιπλέον καμπάνες και σφυρίγματα για να αναδείξουν. 

Για αρχάριους, το NordVPN προσφέρει το “CyberSec”. Πρόκειται για έναν τύπο κακόβουλου λογισμικού και αποκλεισμού διαφημίσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε αποκλείοντας τους ιστότοπους που είναι γνωστό ότι φιλοξενούν επιβλαβές ή ενοχλητικό περιεχόμενο. Το NordVPN έχει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές όσον αφορά εξειδικευμένους διακομιστές.

nordvpn-κριτική-killswitch

Όπως αναφέραμε ήδη στην ενότητα “torrenting”, υπάρχουν αποκλειστικοί διακομιστές P2P, αλλά αυτοί δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο οι επιλογές διπλού VPN ή Onion-over-VPN. 

Η δυνατότητα Onion over VPN σας συνδέει με το Tor, ένα ειδικό πρόγραμμα περιήγησης για την παρακολούθηση του σκοτεινού ιστού, ενώ η δυνατότητα διπλού VPN σας συνδέει μέσω δύο διακομιστών για να βελτιώσετε την ασφάλεια και να κάνετε την online δραστηριότητά σας ακόμα πιο δύσκολη. 

Το CyberGhost μιμείται μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το NordVPN, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού, αλλά οι αποκλειστές διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων είναι μια δεκάρα δεκάδες αυτές τις μέρες. Η πραγματική κλήρωση του CyberGhost είναι ένα από τα πιο δύσκολο να βρείτε χαρακτηριστικά: split tunneling. 

cyberghost-review-privacy-ρυθμίσεις

Το Split tunneling είναι κάτι για το οποίο μπορείτε επίσης να διαβάσετε στην κριτική ExpressVPN. Παρόλο που το ExpressVPN το κάνει διαφορετικά, το CyberGhost σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα ιστότοπων που θα χρησιμοποιηθούν ως εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν επισκέπτεστε αυτούς τους ιστότοπους, δεν θα συνδεθείτε μέσω της σήραγγας του VPN, αλλά θα βρίσκεστε σε μια κανονική, χωρίς προστασία σύνδεση.

Το CyberGhost σάς επιτρέπει επίσης να ρυθμίζετε κανόνες που θα σας συνδέουν αυτόματα με το VPN σε μια καθορισμένη τοποθεσία όποτε ανοίγετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παρόλο που δεν πιστεύουμε ότι οι «έξυπνοι κανόνες» του CyberGhost είναι τόσο ισχυροί μιας μορφής split tunneling όσο και του ExpressVPN, πιστεύουμε ότι ξεπερνάει αυτό που προσφέρει το NordVPN όσον αφορά τις δυνατότητες.

cyberghost-review-smart-Rules

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το CyberGhost

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο CyberGhost

10

Η ετυμηγορία

Ενώ και τα δύο VPN έδειξαν εξαιρετική απόδοση στις δοκιμές μας και έδειξαν γιατί ανήκουν στην κορυφή, ο νικητής είναι ο NordVPN με σκορ πέντε έως τεσσάρων. Το NordVPN πήρε το προβάδισμα με τις καλύτερες ταχύτητες και την ευκολότερη πρόσβαση στη ροή και το CyberGhost φάνηκε ακόμη και να επιστρέφει στο τέλος. 

Νικητής: NordVPN

Τελικά όμως, δεν ήταν αρκετό και η ανώτερη ευκολία χρήσης του NordVPN το βοήθησε να το ξεπεράσει σε αυτή τη νίκη ενός σημείου. Εάν είχατε καλές ή κακές εμπειρίες με το CyberGhost ή το NordVPN, θα θέλαμε να το ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια. Διαβάστε το κομμάτι NordVPN vs IPVanish, για να δείτε πώς συγκρίνονται. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map