NordVPN εναντίον TorGuard: Δύο ασφαλή VPN Duke It Out το 2020

Το NordVPN κατατάσσεται σήμερα στη δεύτερη θέση στη λίστα των αξιολογήσεων VPN, κρατώντας τον τίτλο του «καλύτερου προϋπολογισμού VPN». Εάν διαβάσετε την κριτική μας για το NordVPN, θα δείτε ότι μας αρέσει για την κομψή και εύχρηστη διεπαφή της, καθώς και για την εξαιρετική πολιτική ασφάλειας και απορρήτου. 


Προς το παρόν, το TorGuard κατέχει το νούμερο τέσσερα στη συνολική κατάταξή μας και επίσης κάνει μερικές από τις καλύτερες λίστες μας, όπως το καλύτερο VPN για τυχερά παιχνίδια. Μπορείτε να μεταβείτε στην πλήρη αναθεώρηση TorGuard για να διαβάσετε περισσότερα. Οι υψηλές ταχύτητες και ο πλούσιος σε χαρακτηριστικά σχεδιασμός είναι αυτό που κερδίζει τόσα πολλά κορυφαία σημεία στα άρθρα μας. 

Όπως αποδεικνύεται, η ταχύτητα και οι λειτουργίες είναι μερικά από τα πιο αδύναμα σημεία του NordVPN, ενώ η ευκολία χρήσης είναι το TorGuard’s. Γι ‘αυτό νομίζαμε ότι ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε αυτούς τους δύο κορυφαίους διεκδικητές και να δούμε πώς θα τα συγκρίνουν όταν συγκρίνονται με έναν σε αυτόν τον αγώνα NordVPN εναντίον TorGuard. 

Ρύθμιση αγώνα: NordVPN εναντίον TorGuard

Για να συγκρίνουμε δίκαια το NordVPN και το TorGuard, θα χρησιμοποιήσουμε ένα σύνολο κανόνων που έχουμε αναπτύξει για να βάλουμε δύο VPN εναντίον του άλλου σε έναν αγώνα head-to-head. Ενώ οι κανονικές κριτικές VPN χωρίζονται σε εννέα ενότητες, εδώ έχουμε μειώσει τα πράγματα σε πέντε γύρους.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε ενοποιήσει ορισμένες από τις ενότητες, όπως “ασφάλεια και απόρρητο”, οι οποίες συνήθως χωρίζονται σε δύο ενότητες στις πλήρεις κριτικές VPN. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ένας από τους πέντε γύρους φέρει περίπου το ίδιο βάρος. Οι πέντε γύροι περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και ασφάλεια. 

Για κάθε ενότητα, θα εξετάσουμε εν συντομία αυτό που ψάχνουμε και μετά θα εξετάσουμε κάθε VPN ξεχωριστά. Στο τέλος του γύρου, θα συγκρίνουμε τα δύο και θα επιλέξουμε έναν νικητή, ο οποίος θα κερδίσει έναν βαθμό. Το VPN με τους περισσότερους πόντους στο τέλος δηλώνεται ως νικητής.

1

Χαρακτηριστικά

Η σημασία των δυνατοτήτων που προσφέρονται από το NordVPN και το TorGuard θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Στο ελάχιστο, περιμένουμε σε κάθε VPN να έχει διακόπτη kill και έναν τρόπο αυτόματης σύνδεσης. Αυτά είναι υποχρεωτικά χαρακτηριστικά επειδή επηρεάζουν την ασφάλεια του VPN.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, οτιδήποτε άλλο είναι κυρίως το κερασάκι στην τούρτα, με πράγματα όπως οι split tunneling και οι επιλογές πρωτοκόλλου που κάνουν την εφαρμογή πιο προσαρμόσιμη και ευέλικτη. Αυτές οι επιπλέον δυνατότητες μπορούν να μας βοηθήσουν να προσδιορίσουμε αν ένα δεδομένο VPN προσανατολίζεται σε τυπικούς χρήστες, που μπορεί να θέλουν μια απλή λύση VPN ή να τροφοδοτούν χρήστες, που θέλουν έλεγχο σε κάθε πτυχή του VPN τους. 

NordVPN

Όπως αναφέραμε στο άρθρο NordVPN εναντίον CyberGhost, το NordVPN κάνει εξαιρετική δουλειά καλύπτοντας τις πιο σημαντικές δυνατότητες. Για αρχάριους, υπάρχει ένας διακόπτης kill για να διακόψετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν χάσετε τη σύνδεσή σας VPN. 

Εκτός από τον διακόπτη kill, το NordVPN διαθέτει επίσης έναν διακόπτη kill app που σας επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα προγραμμάτων που θα τερματίσει εάν χάσετε τη σύνδεσή σας VPN. Το NordVPN σας δίνει επίσης την επιλογή να το εκτελέσετε κατά την εκκίνηση των Windows. Υπάρχει μια ξεχωριστή καρτέλα στα μενού ρυθμίσεων για αυτόματη σύνδεση, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε εάν το VPN συνδέεται μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή και, εάν ναι, πού συνδέεται με.

nordvpn-review-ρυθμίσεις

Όσον αφορά τις πρόσθετες δυνατότητες, το NordVPN διαθέτει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τη συσκευή σας αόρατη σε άλλες συσκευές στο δίκτυο, κάτι που είναι ιδανικό για τη μείωση των κινδύνων από τη χρήση δημόσιου WiFi. Ο πελάτης του NordVPN διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη δυνατότητα που ονομάζεται CyberSec, η οποία είναι ένα νέο πρόγραμμα αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού και διαφημίσεων. 

Παρόλο που είναι υπέροχο το NordVPN να περιλαμβάνει αυτές τις δυνατότητες, δεν θα είναι ποτέ τόσο καλό όσο το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς για όσους ανησυχούν για αυτό το είδος διαδικτυακής απειλής. 

Τέλος, υπάρχουν πολλές επιλογές στην καρτέλα “σύνθετες”, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής μεταξύ πρωτοκόλλων TCP και UDP, τις οποίες θα εξετάσουμε στην ενότητα “ασφάλεια” αυτού του άρθρου, καθώς και στις ρυθμίσεις DNS. Συνολικά, το NordVPN κάνει καλή δουλειά παρέχοντας στους χρήστες όλες τις βασικές λειτουργίες με προσιτό και κατανοητό τρόπο.

TorGuard

Το πρώτο βήμα στο μενού ρυθμίσεων του TorGuard μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό. Υπάρχουν αμέτρητα πλαίσια ελέγχου με τόνους επιλογών και πάνω από μισές δωδεκάδες καρτέλες στην κορυφή. 

Για αρχάριους, μερικά από τα πρώτα πλαίσια ελέγχου που θα δείτε είναι για τα βασικά πράγματα που έχουμε αναφέρει. Υπάρχει ένα πλαίσιο για αυτόματη εκτέλεση του VPN κατά την εκκίνηση και ένα πλαίσιο για αυτόματη σύνδεση μόλις εκτελέσετε το VPN.

torguard-review-ρυθμίσεις

Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου για οπλισμό ενός διακόπτη kill, καθώς και ένας καλός αριθμός κουτιών που ασχολούνται με καλλυντικά πράγματα και πώς η εφαρμογή ελαχιστοποιεί και συμπεριφέρεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Όπως το NordVPN, το TorGuard διαθέτει ένα killer εφαρμογών και έναν διακόπτη kill internet, το οποίο σας επιτρέπει να τερματίσετε ορισμένα προγράμματα εάν χάσετε τη σύνδεσή σας VPN.

Το TorGuard δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να εκτελούν σενάρια πριν από τη σύνδεση, μετά τη σύνδεση ή μετά την αποσύνδεση. Ενώ πρέπει να τα γράψετε μόνοι σας, δίνει στους χρήστες υψηλά επίπεδα ελέγχου του τρόπου λειτουργίας και συμπεριφοράς του VPN. 

Υπάρχουν επίσης πολλές ρυθμίσεις δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών DNS και μιας επιλογής μεταξύ μερικών διαφορετικών πρωτοκόλλων και κρυπτογράφησης.

Στρογγυλές σκέψεις

Ούτε το NordVPN ή το TorGuard είναι γνωστά για τη συσκευασία των καλύτερων δυνατοτήτων και και τα δύο δεν διαθέτουν πράγματα όπως το split tunneling. (Μπορείτε να διαβάσετε για ένα VPN πλούσιο σε λειτουργίες με split tunneling στην κριτική ExpressVPN.) 

Τούτου λεχθέντος, το TorGuard κάνει καλή δουλειά κάνοντας την εφαρμογή προσαρμόσιμη, φτάνοντας στο βαθμό που επιτρέπει στους εξειδικευμένους χρήστες να γράψουν τα δικά τους σενάρια. Επιπλέον, υποστηρίζει περισσότερες επιλογές πρωτοκόλλου και κρυπτογράφησης από το NordVPN. Αυτή η επιπλέον διαμόρφωση κερδίζει το TorGuard το πρώτο σημείο.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το TorGuard

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο TorGuard

2

Τιμή

Η σύγκριση δύο προϊόντων ή υπηρεσιών είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς να κοιτάξουμε την τιμή. Όπως είδαμε στον αγώνα ExpressVPN εναντίον NordVPN, το NordVPN διαθέτει ανταγωνιστικές τιμές για αυτό που προσφέρει. 

Σε αυτήν την ενότητα, ωστόσο, δεν εξετάζουμε αυστηρά τις τιμές. Εξετάζουμε επίσης τι είδους πληρωμές δέχεται κάθε VPN, την πολιτική επιστροφής χρημάτων και τι είδους δωρεάν δοκιμές είναι διαθέσιμες, εάν υπάρχουν.

NordVPN

Το μοντέλο τιμολόγησης της NordVPN περιλαμβάνει ένα πακέτο με τέσσερα διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Το μηνιαίο πρόγραμμα είναι λιγότερο δελεαστικό, από άποψη τιμής, και θέτει το NordVPN σχεδόν ισοδύναμο με άλλα υψηλής ποιότητας VPN. Το ετήσιο πρόγραμμα μειώνει την τιμή στο μισό, ωστόσο, και τα μεγαλύτερα σχέδια κάνουν την εξοικονόμηση ακόμη καλύτερη.

Το NordVPN προσφέρει μακροπρόθεσμα, δύο και τρία χρόνια προγράμματα που είναι πολύ προσιτά. Αυτά τα σχέδια συμφωνούν με την τιμολόγηση που μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση του CyberGhost, η οποία είναι ένα από τα φθηνότερα VPN στην αγορά. Το σχέδιο σάς επιτρέπει να συνδέετε ταυτόχρονα έως και έξι συσκευές και παρέχει σε όλες αυτές τις συσκευές απεριόριστο εύρος ζώνης.

Για πληρωμή, το NordVPN δέχεται πιστωτικές κάρτες, κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin και μια χούφτα ασαφείς επιλογές, όπως το Alipay και το UnionPay. Το NordVPN έχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά χωρίς δοκιμαστική περίοδο – καθιστώντας αυτόν τον μοναδικό τρόπο για τους χρήστες να δοκιμάσουν το VPN. 

TorGuard

Το TorGuard προσφέρει περισσότερες επιλογές προγράμματος από το NordVPN βραχυπρόθεσμα. Το μηνιαίο πρόγραμμα είναι μερικά δολάρια λιγότερο από το NordVPN. Το επόμενο βήμα από αυτό είναι τριμηνιαίο και μειώνει το κόστος αρκετά, καθιστώντας το πιο συγκρίσιμο με την ετήσια τιμολόγηση του NordVPN όταν το αναλύετε ανά μήνα προς μήνα.

Το TorGuard προσφέρει επίσης εξαμηνιαία και ετήσια προγράμματα που έχουν την ίδια μηνιαία τιμολόγηση. Αυτό είναι καλύτερο από την ετήσια τιμολόγηση του NordVPN, αλλά εξακολουθεί να μην ξεπερνά το διετές πρόγραμμα NordVPN. Τέλος, η TorGuard δίνει επίσης στους πελάτες μια διετή επιλογή που δεν είναι ακόμα ανώτερη από το διετές πρόγραμμα της NordVPN.

Πάνω από την τυπική συνδρομή, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια σειρά αγορών πρόσθετων. Για σχεδόν όσο η ίδια η συνδρομή ανά μήνα, μπορείτε να προσθέσετε μια στατική IP στην επιλογή σας από μια λίστα χωρών, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει όταν προσπαθείτε να κάνετε ροή αξιόπιστου περιεχομένου με γεωγραφικό αποκλεισμό. 

Το TorGuard έχει συνολικά λιγότερες επιλογές όταν πρόκειται να πληρώσει για τη συνδρομή σας, αλλά εξακολουθεί να καλύπτει πιστωτική κάρτα, PayPal και διάφορες μορφές κρυπτογράφησης. Τέλος, η TorGuard ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών εάν τους στείλετε ένα τιμολόγιο από άλλο VPN. Ωστόσο, ακόμη και μετά την αποστολή τιμολογίου και την παρακολούθηση, δεν μπορέσαμε να λάβουμε αυτήν τη δοκιμή. Ωστόσο, η TorGuard διαθέτει πολιτική επιστροφής χρημάτων επτά ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον κάποιος τρόπος για να δοκιμάσουν οι νέοι χρήστες την υπηρεσία.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Παρόλο που η TorGuard νικήσει στενά το NordVPN όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες τιμές, το NordVPN κερδίζει έναντι του TorGuard στο πολυετές χρονικό πλαίσιο. Επιπλέον, ενώ ούτε το NordVPN ούτε το TorGuard δεν προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία VPN, η πολιτική επιστροφής χρημάτων 30 ημερών του NordVPN ξεπερνά τις επτά ημέρες του TorGuard.

Τέλος, το NordVPN δέχεται περισσότερες μεθόδους πληρωμής και δεν προσπαθεί να συμπεριλάβει πρόσθετα ροής στο ταμείο. Αυτό κάνει το NordVPN ισχυρό νικητή σε αυτήν την ενότητα και συνδέει το τρέχον σκορ σε ένα σημείο το καθένα.

Γύρος: Σημείο τιμής για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο TorGuard

3

Ευκολία στη χρήση

Φαίνεται να υπάρχει μια συνεχής μάχη όσον αφορά τη σχεδίαση λογισμικού. Ορισμένες εταιρείες επιθυμούν να δώσουν τη δύναμη στα χέρια του χρήστη, αλλά συχνά στο κόστος να έχουν μια πιο συγκεχυμένη διεπαφή. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να κάνουν ένα απίστευτα απλό προϊόν, αλλά στο κόστος των χαρακτηριστικών.

Σε αυτήν την ενότητα, εξετάζουμε πόσο καλά κάθε πάροχος VPN σχεδίασε τον πελάτη του για να προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Επισκεπτόμαστε επίσης τον ιστότοπο κάθε παρόχου για να ελέγξουμε την πλοήγησή του.

NordVPN

Ο πελάτης της NordVPN είναι ένας από τους καλύτερους στην αγορά αυτή τη στιγμή όσον αφορά το σχεδιασμό και την ευκολία χρήσης. Όταν ανοίγετε τον πελάτη, υπάρχει ένα παράθυρο με παγκόσμιο χάρτη για να σας χαιρετήσει. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο TunnelBear εναντίον NordVPN, το TunnelBear χρησιμοποιεί μια πολύ παρόμοια διάταξη, αλλά το NordVPN το εκτελεί πολύ καλύτερα. Συγκεκριμένα, επειδή το NordVPN σάς επιτρέπει να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση του χάρτη με τον τροχό κύλισης, καθιστώντας ευκολότερη την προβολή σε όλο τον κόσμο και κάντε κλικ με ακρίβεια στον διακομιστή που θέλετε.

nordvpn-κριτική-δείκτης-επιλογή

Εάν δεν θέλετε να βρείτε την επιθυμητή τοποθεσία σας στον κόσμο, υπάρχει επίσης μια αλφαβητική λίστα στα αριστερά που διαθέτει λειτουργία αναζήτησης. Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι οργανωμένα και ευχάριστα οπτικά στο μενού ρυθμίσεων, όπου οι επιλογές γράφονται με σαφήνεια και περιλαμβάνουν μικρές εξηγήσεις από κάτω. Αυτό διευκολύνει ακόμη και τους άπειρους χρήστες VPN να διαμορφώσουν την εφαρμογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. 

Ο ιστότοπος του NordVPN είναι απλοποιημένος και ακολουθεί μια αρκετά τυπική διάταξη ιστότοπου που χρησιμοποιούν πολλά VPN. Υπάρχουν πολλά φωτεινά κουμπιά εγγραφής και η εγγραφή ενός λογαριασμού είναι γρήγορη και εύκολη. 

TorGuard

Ο πελάτης του TorGuard είναι πολύ λιγότερο φιλόξενος, με την πρώτη ματιά. Με το άνοιγμα της εφαρμογής, βλέπετε μια σκοτεινή οθόνη με μερικά αναπτυσσόμενα μενού. Αυτά σας επιτρέπουν να επιλέξετε πράγματα όπως πρωτόκολλο και κρυπτογράφηση, ενώ το κάπως κρυφό κουμπί “select server” πάνω δεξιά σας επιτρέπει να επιλέξετε την επιθυμητή τοποθεσία.

torguard-review-interface

Εάν τολμάτε να προχωρήσετε στις ρυθμίσεις, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Ο αριθμός των καρτελών και των πλαισίων ελέγχου είναι αρχικά συντριπτικός και ορισμένες από τις επιλογές είναι περίεργα διατυπωμένες. Δεν υπάρχουν εξηγήσεις για τις επιλογές – σε αντίθεση με το NordVPN – καθιστώντας τις ρυθμίσεις TorGuard ακόμη πιο φιλόξενες. 

Πολλές από τις επιλογές που βρέθηκαν στα μενού TorGuard είναι – όπως αναφέραμε στην ενότητα “δυνατότητες” – προσανατολίζονται περισσότερο σε εξειδικευμένους χρήστες. Μπορείτε να φορτώσετε τα δικά σας σενάρια και ακόμη και να μεταγλωττίσετε και να αποθηκεύσετε αρχεία εντοπισμού σφαλμάτων στον σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι πολλές από τις επιλογές θα είναι πέρα ​​από αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι χρήστες. 

Ο ιστότοπος TorGuard είναι λιγότερο εκλεπτυσμένος από το NordVPN. Παρόλο που τα πράγματα είναι απλοποιημένα και η πλοήγηση στον ιστότοπο είναι αρκετά εύκολη, η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς είναι περισσότερο εμπλεκόμενη από αυτή του NordVPN.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Επειδή το TorGuard προορίζεται σαφώς για χρήστες που είναι καλά έμπειροι στην τεχνολογία και είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο το VPN τους, η εμπειρία χρήστη είναι λιγότερο εκλεπτυσμένη. Δεν διαθέτει αισθητικά ευχάριστο χάρτη ή μενού όπως το NordVPN.

Το NordVPN έχει ένα πιο στυλ plug-and-play που επιτρέπει στους χρήστες να ξεφεύγουν εύκολα από το έδαφος, ενώ το TorGuard βάζει τόνους σημαντικών και τεχνικών επιλογών στους χρήστες που αντιμετωπίζουν τη στιγμή που ξεκινούν το λογισμικό. Ενώ αυτό είναι θέμα προτίμησης όταν πρόκειται για ευκολία χρήσης και φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό, είναι δύσκολο να νικήσετε το NordVPN.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο TorGuard

4

Ταχύτητα

Όταν έχουμε δοκιμάσει το NordVPN στο παρελθόν για ταχύτητα – όπως στην αντιστοίχιση NordVPN εναντίον PureVPN – διαπιστώσαμε ότι λειτουργεί αρκετά αξιόπιστα για ροή και τυπική χρήση. Ωστόσο, είναι συχνά ντροπαλός να είμαστε αρκετά γρήγοροι για να φτάσουμε στην ταχύτερη συγκέντρωση VPN. 

Το TorGuard, από την άλλη πλευρά, μας έχει δείξει εξαιρετικές ταχύτητες όταν το δοκιμάσαμε στο παρελθόν, οπότε θα είναι μια ανηφορική μάχη για το NordVPN σε αυτόν τον γύρο. Ρυθμίσαμε κάθε VPN για να χρησιμοποιήσουμε πανομοιότυπα πρωτόκολλα και κρυπτογραφήσεις, στη συνέχεια δοκιμάσαμε την ταχύτητα κάθε παρόχου στις ίδιες πέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να πάρουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα για την απόδοση που προσφέρει κάθε δίκτυο VPN.

NordVPN

Το NordVPN αποδόθηκε αξιοθαύμαστα στις δοκιμές μας, με την πλειονότητα των διακομιστών που προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος του εύρους ζώνης μας. Οι χρόνοι Ping ήταν αρκετά χαμηλοί για όλες τις διάφορες αποστάσεις και η περιήγηση στον Ιστό – ακόμα και όταν ήταν συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένους διακομιστές – αισθάνθηκε απόκριση και γρήγορος.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Απροστάτευτος9165.510.57
ΗΠΑ # 247923133.538.87
Ηνωμένο Βασίλειο # 20115334.786.06
Ολλανδία # 6614566.915.39
Ιαπωνία # 69159132.833.31
Διπλό VPN (ΗΠΑ στον Καναδά # 4)7920.488.64

Συνολικά, οι ταχύτητες του NordVPN ήταν αξιόπιστες από τον ένα διακομιστή στον άλλο, με μια εξαιρετική εξαίρεση να είναι η Νότια Αφρική, η οποία έχασε περισσότερο από το μισό του αρχικού μας εύρους ζώνης. Ακόμα και αυτός ο διακομιστής, ωστόσο, μας προσέφερε ακόμα σταθερή πλοήγηση στο διαδίκτυο και μια ομοιόμορφη εμπειρία ροής παρά την απόδοσή του σε χαρτί. 

Ενώ το NordVPN δεν είναι απαραίτητα το ταχύτερο VPN εκεί έξω σε αριθμούς, αποδίδει αρκετά καλά για τις περισσότερες εργασίες και προσφέρει σεβαστό γρήγορο Διαδίκτυο για να το καταστήσει σταθερό υποψήφιο.

TorGuard

Το TorGuard ήταν συνολικά λιγότερο συνεπές από το NordVPN και τα δύο χτύπησαν από διακομιστή σε διακομιστή. Το NordVPN έχει πλεονέκτημα στον διακομιστή των Η.Π.Α., ενώ το TorGuard είχε καλύτερη απόδοση σε ταχύτητες λήψης στον διακομιστή του ΗΒ.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)884.2822.01
Ντάλας (συνιστάται)4863.5117.7
Σικάγο4264.212
Λονδίνο2793.120,64
Τόκιο29622.4818.89
Σίδνεϊ44511.6814.51

Το NordVPN, ωστόσο, είχε καλύτερη απόδοση στους διακομιστές της Ιαπωνίας και της Νότιας Αφρικής, ενώ ο TorGuard πήρε ταχύτερες ταχύτητες στη Βραζιλία. Η Νότια Αφρική ήταν επίσης η πιο ενοχλητική τοποθεσία για το TorGuard, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του εύρους ζώνης μας.

Ο TorGuard είδε ελαφρώς καλύτερους χρόνους πινγκ σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, αλλά το κέρδος απόδοσης δεν ήταν αισθητό κατά την περιήγηση. Τούτου λεχθέντος, το NordVPN και το TorGuard προσφέρουν και οι δύο μια εξαιρετική εμπειρία περιήγησης.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Τόσο το NordVPN όσο και το TorGuard προσφέρουν γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο που ο καθένας θα μπορούσε να βασιστεί ώστε να λειτουργεί αρκετά καλά όταν κάνετε ροή ή κάνοντας οποιαδήποτε τυπική διαδικτυακή εργασία. Τούτου λεχθέντος, τόσο το NordVPN όσο και το TorGuard είχαν κάποιες περιοχές με προβλήματα, με τις δύο επιλογές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη Νότια Αφρική. 

Το NordVPN ήταν γρηγορότερο όσον αφορά τις ταχύτητες λήψης σε τρεις από τις πέντε τοποθεσίες που δοκιμάσαμε και είχαμε επίσης λιγότερη διακύμανση στην απόδοση από τον ένα διακομιστή στον άλλο. Για αυτόν τον λόγο, δίνουμε το σημείο για ταχύτητα στο NordVPN.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο TorGuard

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Όπως είδαμε στο παρελθόν, στην αντιστοιχία NordVPN εναντίον IPVanish, για παράδειγμα, το NordVPN έχει εξαιρετική ασφάλεια, σταθερή πολιτική απορρήτου και καλό ιστορικό. Είναι δύσκολο να νικήσουμε όταν πρόκειται για ασφάλεια. Όπως είδαμε στην ενότητα χαρακτηριστικών, ωστόσο, το TorGuard προσφέρει περισσότερες επιλογές για τη διαμόρφωση της ασφάλειας, κάτι που θα μπορούσε να της δώσει πλεονέκτημα.

Σε αυτήν την ενότητα, αξιολογούμε την ασφάλεια κάθε VPN εξετάζοντας τι είδους πρωτόκολλα και κρυπτογράφηση χρησιμοποιούν και ελέγχοντας για διαρροές DNS. Επίσης, αξιολογούμε το απόρρητο κάθε παρόχου, ελέγχοντας κάθε πολιτική απορρήτου και κοιτάζοντας πίσω το ιστορικό κάθε εταιρείας για να δούμε αν είτε έχει παραδώσει ποτέ πληροφορίες πελατών σε τρίτα μέρη είτε επιβολή νόμου (όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική PureVPN μας).

NordVPN

Όπως έχουμε ήδη πει, το NordVPN δεν παρέχει στους χρήστες μια τεράστια ποικιλία επιλογών όσον αφορά την ασφάλεια. Υπάρχει ένας διακόπτης kill και μπορείτε να κάνετε τον πελάτη να συνδέεται αυτόματα κατά την εκκίνηση, που είναι και τα δύο βασικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το NordVPN κλειδώνει την κρυπτογράφηση στο AES-256 και προσφέρει μόνο μια επιλογή πρωτοκόλλου μεταξύ δύο μορφών OpenVPN: TCP και UDP. Αν και αυτό δεν δίνει στους χρήστες τόνο επιλογών, αυτός ο συνδυασμός είναι αυτό που θεωρούμε το χρυσό πρότυπο όσον αφορά την ασφάλεια VPN. Δεν ήταν δυνατή η εύρεση διαρροών δεδομένων DNS ή δεδομένων κατά τη δοκιμή του NordVPN.

Όσον αφορά το απόρρητο, το NordVPN έχει μία από τις πιο περιεκτικές πολιτικές απορρήτου οποιουδήποτε παρόχου VPN στην αγορά. Είναι γραμμένο με έναν κατανοητό τρόπο και είναι αρκετά σύντομο ώστε να μην είναι δύσκολο να το διαβάσει και να αναλύσει ποιες πληροφορίες συλλέγει το NordVPN.

Για αρχάριους, το NordVPN χρειάζεται μια διεύθυνση email και έναν τρόπο πληρωμής για τη δημιουργία λογαριασμού. Όσοι ανησυχούν για την ανωνυμία στο Διαδίκτυο μπορούν εύκολα να το χειριστούν με bitcoin και email. 

Το NordVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής με κανένα είδος πληροφοριών αναγνώρισης σχετικά με τη χρήση του VPN από άτομα. Ωστόσο, συλλέγει ορισμένες πληροφορίες στον ιστότοπο μέσω cookie. Αυτό το είδος συλλογής πληροφοριών είναι σε μεγάλο βαθμό αναπόφευκτο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον ανώνυμο οδηγό περιήγησής μας. Χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να βελτιώσουν και να συντηρήσουν τον ιστότοπο – δεν διαθέτει πληροφορίες αναγνώρισης ή δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη χρήση του VPN από εσάς..

TorGuard

Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο το TorGuard στον υπολογιστή σας ως VPN δικτύου ώστε να χρησιμοποιεί σχεδόν οποιοδήποτε πρωτόκολλο θέλετε, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο OpenVPN και OpenConnect. Όπως είπαμε με το NordVPN, ωστόσο, το OpenVPN είναι ένα εξαιρετικό πρωτόκολλο που είναι πολύ ασφαλές ενώ προσφέρει ακόμα γρήγορη απόδοση. 

Για κρυπτογράφηση, το TorGuard δίνει πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών μορφών AES-128 και AES-256. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορετική κρυπτογράφηση, μπορείτε να δείτε τη μείωση της κρυπτογράφησης, αλλά παροτρύνουμε τους ανθρώπους να διατηρήσουν το AES-256 για την καλύτερη ασφάλεια. Το TorGuard σάς επιτρέπει ακόμη και να επιλέξετε ποια θύρα θα χρησιμοποιήσει η σύνδεσή σας, αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που λίγοι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. 

Το TorGuard ήταν απαλλαγμένο από οποιουδήποτε είδους διαρροές DNS ή IP κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Έχει επίσης μια σταθερή πολιτική μη καταγραφής που δεν έχει ακόμη αμφισβητηθεί στο δικαστήριο ή δεν τεθεί υπό αμφισβήτηση. Όπως και με το NordVPN, το TorGuard συλλέγει πληροφορίες στον ιστότοπο μέσω cookie για τη συλλογή δεδομένων κίνησης και τη συντήρηση του ιστότοπού του.

Ενώ η TorGuard εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία δεν είναι γνωστή για την ύπαρξη ισχυρών νόμων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, εξακολουθεί να είναι απίθανο να έχει σημασία. Η TorGuard δηλώνει στην πολιτική απορρήτου της ότι δεν θα παραδώσει ποτέ πληροφορίες σε τρίτους, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο. Ωστόσο, η TorGuard δεν μπορεί να παραδώσει πληροφορίες που δεν διαθέτει. 

Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν οι αρχές προσπαθούν να λάβουν αρχεία καταγραφής ή αρχεία από το TorGuard, δεν θα λάβουν τίποτα, επειδή το TorGuard δεν καταγράφει αυτές τις πληροφορίες. 

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Τόσο το NordVPN όσο και το TorGuard βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Κανένας πάροχος δεν είχε ποτέ διαρροή δεδομένων, παρέδωσε πληροφορίες σε τρίτα μέρη ή δεν μπήκε σε αγωγή για αρχεία καταγραφής. 

Επιπλέον, και οι δύο πάροχοι προσφέρουν σταθερή ασφάλεια με συγκρίσιμες επιλογές, καθώς και καλά γραπτές και φιλικές προς τον καταναλωτές πολιτικές απορρήτου. Αισθανόμαστε άνετα να προτείνουμε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές σε άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τα διαδικτυακά τους δεδομένα ασφαλή και την ανωνυμία τους ασφαλή. Για αυτόν τον λόγο, δηλώνουμε αυτό το γύρο ισοπαλία και εκχωρούμε έναν βαθμό σε κάθε VPN.

Γύρος: Ασφάλεια και απόρρητο Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο TorGuard

6

Τελικές σκέψεις

Ενώ το TorGuard βγήκε ισχυρό με το σύνολο χαρακτηριστικών του, εξασφάλισε μόνο δύο πόντους έναντι των τεσσάρων NordVPN. Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν ένα αξιοσέβαστο επίπεδο ασφάλειας και απόδοσης, αλλά το NordVPN πήρε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα όταν έφτασε στην ταχύτητα.

Νικητής: NordVPN

Ενώ το NordVPN μπορεί να θυσιάσει κάποια πράγματα όσον αφορά τις δυνατότητες, το κάνει με προσεκτική διακριτικότητα. Όλα τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ακόμα εκεί. Επιπρόσθετα, σε αντάλλαγμα για τα ελαφρώς λιγότερο πυκνά μενού ρυθμίσεων, η διεπαφή είναι εξαιρετικά καθαρή και εύκολη στη χρήση από οποιονδήποτε. Το NordVPN ξεπερνά επίσης το TorGuard όσον αφορά την τιμολόγηση με τη φιλική προς τον προϋπολογισμό, μακροπρόθεσμη πολιτική τιμολόγησης και επιστροφής χρημάτων.

Πείτε μας τη γνώμη σας για το NordVPN και το TorGuard στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map